Sabtu, 10 Disember 2022

AWAS !!! ADA VIRUS BARU


AWAS !!!

ADA VIRUS BARU

BAWA SESAK NAFAS

KHALAS

ANAK MUDA MATI DI GANTUNG


ANAK MUDA

PERTAMA

MATI DI GANTUNG

KHALAS

SATU LAGI BEKAS PM MASUK PENJARA


SATU LAGI

BEKAS PM

AKAN MASUK

PENJARA

KHALAS


Unknown commented on 
"BELI VAKSIN BERAPA HARGA"
Masa orang sakit, masa orang mati matian pun kepala mereka fikir keuntungan, apa punya tahap manusia, yang pelik sekali orang begini ada penyokong, ada lah penjilat sampai sekarang kah kah kah ada satu spesis begini saja dalam dunia yang gelar kepala pencuri perasuah sebagai pemimpin sebagai Ketua bangsa patut malu patut harakiri kah kah kah


Unknown commented on 
"SATU LAGI BEKAS PM AKAN MASUK PENJARA"

Masih ada satu lagi warga emas warga tua terlepas Pak Lah Dan Madey, Masih hidup kah kah makna tak ada curi kah


Unknown commented on 
"MUSTAHIL ZAFRUL TAK KENAL"

Sama sama semua sama geng sama, sekutu gabungan perpaduan Perikatan semua sama, curi sama sapu sama, tapi kena tangkap curi hanya Ketua kena, dia dapat Munke lagi kerana mungkin belot, mungkin ITU janji ikatan sekarang kenakan Mahiaddin terus, semua President gerombolon akan melangkah masuk penjara kah kah kah mungkin Zahid lepas kot kah kah kab

RAMPASAN KUASA MONARKI


RAMPASAN

KUASA MONARKI

DI GERMAN

KAH KAH KAH

KHALAS

BERSDIA ! MALAPETAKA CUACA SAMPAI


Banjir: 14 penduduk Kampung Hutan Buloh dipindahkan

SERAMAI 14 mangsa banjir daripada tiga keluarga di Kampung Hutan Buloh, Melor, di Kota Bharu ditempatkan di pusat pemindahan sementara (PPS) selepas kawasan kediaman mereka dinaiki air, hari ini.

Kesemua mangsa kini berada di PPS Sekolah Kebangsaan (SK) Melor.

6 individu terselamat insiden tanah runtuh di Ampang 

SEORANG wanita warga emas antara enam individu yang terselamat dalam insiden tanah runtuh berketinggian sembilan meter di Taman Halaman, Ampang, di Kuala Lumpur, petang tadi.

Dalam kejadian itu, sebuah rumah yang didiami mereka turut mengalami kerosakan.


BERSEDIA !!!

MALAPETAKA 

CUACA DAH

SAMPAI

KHALAS

KES 600 BILION RM


KES 600 BILION

JENG JENG JENG

AMIN

Unknown commented on
 "CHINA MELAYU KERJA SAMA"

Cina ini bukan jahat pun, mereka kontrol ekonomi pun dari dulu kala, bagus lah Melayu masuk sektor ekonomi tarak masalah apa pun, semua Melayu aturkan tarak hal tapi jangan rasuah jangan curi jangan rompak sudah, kalau ekonomi maju semua senang, kah kah kah matematik mudah setiap manusia ada kelebihan ada kekurangan sanjung kelebihan dan jangan hina kekurangan sudah kah kah kah senang kan ?


Unknown commented on 
"ZAFRUL BANTU JADI KENG"

Kah kah kah masa sudah sampai, time sudah sampai woit segala kejahatan akan keluar satu perkara biasa biasa dalam politik, sumpah sumpit tak laku di mahkamah, hanya bukti hanya saksi perlu kah kah kah setakat sumpah sumpit semua bebas belaka kah kah


Unknown commented on
 "PAK LEBAI MULA 
MENGGANTUNG ANAK MUDA"

Ini tidak mungkin ini fitnah agenda Yahudi, agenda Amerika, semua fitnah, lebai lebai semua baik belaka, syumul, tahu amal jariah, tidak mungkin kah kah kah sampai masa dunia tahu setakat mana kelebaian berfungsi kah kah kah syukur masa pencerahan sudah sampai kepada umat manusia, tak payah jahat buat baik sudah, tak payah syumul kalau tidak curi, tidak rompak tidak gila kuasa amin

BEBAKAN KETUM DARI PENJARA BAGINDA QUEEN


Polis tahan 6 lelaki proses, jual air ketum

DUA sindiket memproses dan menjual air ketum tumpas susulan penahanan dua lelaki bersama air serta daun ketum dalam dua serbuan di Teluk Kumbar, di Balik Pulau semalam.

Menurut kenyataan dari Ibu Pejabat Polis daerah Barat Daya, enam lelaki berusia 23 hingga 51 tahun itu ditahan dalam Ops Tapis yang dijalankan hasil risikan dan intipan sejak seminggu lepas.

“Dalam serbuan pertama, polis telah menangkap empat lelaki di sebuah pondok tepi laut di Kampung Nelayan, hasil pemeriksaan telah menemukan 30,050 mililiter (ml) disyaki air ketum dan 500 ml ubat batuk bersama mereka.

“Polis turut merampas wang tunai RM950 disyaki hasil jualan air ketum dan siasatan awal tidak menolak kemungkinan sindiket itu memproses sendiri air ketum sebelum menjual kepada pelanggan mereka di sekitar kawasan tersebut,” menurut kenyataan itu.

Dalam serbuan kedua di sebuah rumah di Pintasan Pasir Belada, polis menahan dua lelaki dan hasil pemeriksaan menemukan 50 kilogram daun ketum dan 2,000 ml air ketum serta pelbagai  peralatan untuk memproses air ketum.

Kesemua suspek direman selama empat hari bagi membantu siasatan dan kes disiasat mengikut Seksyen 30(3) Akta Racun 1952.

Sementara itu dalam perkembangan lain, polis menahan tiga penunggang motosikal  berusia 20-an dalam Ops Samseng Jalanan yang dijalankan di kawasan Bayan Baru bermula 10 malam semalam hingga 3 pagi tadi.

“Hasil pemerhatian polis, terdapat kumpulan motosikal yang menunggang secara menduga kelajuan dan jelas berbahaya kepada diri mereka dan pengguna jalan raya lain sebelum menahan tiga lelaki tersebut,” menurut kenyataan itu.

Polis telah menyita tiga buah motosikal ditunggang tiga lelaki tersebut dan 10 saman turut dikeluarkan kerana pelbagai kesalahan.

“Tiga lelaki itu direman untuk siasatan lanjut dan Polis Daerah Barat Daya sentiasa memantau aktiviti samseng jalanan setiap masa terutama pada hujung minggu bagi mengekang kegiatan samseng jalanan,” katanya. – Bernama, 9 Disember, 2022.

WOIT

MASANYA

DAH SAMPAI

AMIN

BEBASKAN KETUM

DARI PENJARA

BAGINDA QUEEN

AMIN

DIPENJARA  DARI

TAHUN 1952

SEBELUM

TANAH MELAYU

JADI NEGARA

KHALAS

KOMIDI PERANG


KOMIDI PERANG

UKRAINE HANCUR

KHALAS

KKERAJAAN TITAH


KERAJAAN TITAH

KHALAS

Unknown commented on 
"KERAJAAN GAYA HIDUP"

Selagi ada duit selagi ada kemajuan, banyak duit 600 billion ITU, kah kah kah buat lah apa yang patut, kah kah kah beku sejuk dulu akaun akaun bank, buat tangkapan buat rampasan macam di a villa dulu kah kah kah baru pecah rahsia kah kah siapa boleh percaya? Mana nak cari Singh ITU lagi dah pencen kah kah kah


Unknown commented on
 "TITAH, RETORIK DAN REALPOLITIK"

Yang kalah masih berniat nak berkuasa kah kah kah walau titah walau kehendak YDPA, masih engkar masih derhaka tak kira, dulu sembah sembah ambik pingat pingat di dada, selempang di badan, cium tangan, sekarang dah nak lawan titah kah kah kah apa sebab apa nak lagi? Tak cukup lah harta rompakan selama ini? Kah kah kah

Unknown commented on 
"KERAJAAN GAYA HIDUP"

oittt tak payah tunggu 6 bulan leee...melayu islam dah bersatu bersama PN....hampir semua negeri akan kegenggaman PN nanti....jgn bimbang bhaii...jika ko mati pun nanti...org- org PN pun akan solat jenazah untuk ko...jika ko masih islam leee...kah kah kah

INI NAMANYA REALPOLITIK

 INI NAMANYA

REALPOLITIK

KHALAS

zaffar commented on

 "BERITA BAIK

 UNTUK MALAYSIA"

Palo bana lah. Sumo sembang kari. Sebolum pru nuar, piji, din nasution, fahmi sumo hontam umno ngan zahid. Den pon punyo la bangang sokong buto² jo sojak 1997 maso jaman reformasi. Tup² anuat jadi pm lantik jahid tpm. Apo punyo khinzir boto laa... Dan² piji bekap segalo tindakan anuat. Bugima boto. Den raso kono koncing boto... Segalo pengorbanan penyokong selamo ni sekolip mato dikhianati... Setan boto

MENUNGGU MAULUD NABI


MENUNGGU 

MAULUD NABI

SABTU 10/12/2022
KERAJAAN TELAH DI TUBUH
TIMBALAN MENTERI TELAH DILANTIK
SEKARANG
MENUNGGU  KERAJAAN
 BERGERAK

DALAM MASA TERDEKAT
EKONOMI DUNIA AKAN KACAU
PERANG DI UKRAINE
BERTERUSAN

UKRAINE PENGELUAR GANDUM
TERBESAR DALAM DUNIA
RUSIA PENGELUAR BAJA
TERBESAR DALaM DUNIA
RUSIA PENGELUAR MINYAK
KE DUA SESUDAH SAUDI

DUA NEGAR INI BERPERANG
KACAU DUNIA

DUNIA  JUGA
DIPUKUL OLEH
MALAPETAKA CUACA

INILAH BALA
YANG AKAN KITA SEMUA HADAPI

KERAJAAN MUHYIDIN
HADAPI KOBID
KERJAAN ANWAR X
HADAPI BALA EKONOMI
MANIFESTASI AWAL
IALAH TELO
AMIN

QATAR
ARGENTINA KALAHKAN BELANDA
CROTIA KALAHKAN BRAZIL
MASUK KE PUSING 
SEPARUH AKHIR
AMIN

UKRAINE
SALJU TURUN
GAS DAN LETERIK TAKDA
WARGA UKARINE
MATI DALAM KESEJUKAN
AMIN

HOKKIEN
PAGI INI BASAH
KABUS TEBAL
KL & KL SENTRAL BERKABUS

WOW
DUA JANTAN BERKOKOK
SATU   SUARA KUAT
SATU SUARA JAUH

GUA HARAP HARI INI
AKAN PANAS
GUA NAK KE PASAR 
MAKANAN GUA DAH ABIS
AMIN

BRO
SENYUM
KITA SENYUM MENYAMBUT
PAGI SABTU YANG SEJUK

BRO
KALAU LU TAKDA
TENTANGAN
LU TAKKAN BERJAYA
TENTANGAN JADIKAN
LU LAGI KUAT

BRO
LU DAPAT SESUATU
LU JUGA BOLEH MELEPASKAN NYA

BRO
HARI INI LU TANAM POKOK
SATU MASAN NANTI
CUCU CICIT LU
BOLEH BERTEDUH

BRO
JIKA LU TAK TAHU
JANGAN MALU BERTANYA

BRO
MALU BERTANYA
SESAT JALAN

BRO
DIMANA PUN LU BERADA
PASTI ADA PINTU MASUK

BRO
LU DAPAT MELIHAT
KESELURUHAN GAMBAR ITU
JIKA LU DI LUAR BINGKAI

BRO
KEBEBASAN TIDAK BERHARGA
JIKA TIDAK MENYERTAKAN
KEBEBASAN
UNTUK MEMBUAT SALAH
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT MENUNGGU
MAULUD NABI ISA