Rabu, 1 Februari 2017

KENYATAAN BERSATU - PAS

KENYATAAN JAWATANKUASA INDUK BERSAMA PAS-BERSATU PPBM
Mesyuarat Jawatankuasa Induk Bersama antara Parti Islam Se-Malaysia (PAS) dan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) telah berlangsung hari ini di Kuala Lumpur dan berjaya menghasilkan persefahaman antara kedua-dua pihak. Delegasi PAS diketuai oleh YBhg  Tuan Haji Tuan Ibrahim Tuan Man, Timbalan Presiden PAS dan PPBM diketuai oleh YB Mukhriz Mahathir, Timbalan Presiden PPBM.

Mesyuarat hari ini telah memperhalusi deraf rangka kerjasama persefahaman politik PAS-PPBM dalam menghadapi PRU 14 dan beberapa ketetapan positif telah diambil dalam usaha untuk memeterai kerjasama antara kedua-dua parti.

Rangka kerjasama antara PAS dan PPBM akan diperhalusi oleh pimpinan tertinggi kedua-dua parti untuk ditandatangani oleh Presiden kedua-dua parti pada satu tarikh terdekat.

Sehubungan itu, mesyuarat hari ini juga telah bersetuju untuk membentuk sebuah Jawatankuasa Teknikal Bersama PAS-PPBM untuk mengambil tindakan susulan atas keputusan-keputusan yang dipersetujui oleh kedua-dua parti.

TUAN HAJI  IBRAHIM TUAN MAN 
Timbalan Presiden PAS

MUKHRIZ MAHATHIR
Timbalan Presiden PPBM


--------------------

SPR LEMBAGA MENIPU


SOKONG

SETUJU

KITA TIBAI

SAMA SAMA

Selangor, Pulau Pinang akan ikut Sabah adakan pilihan raya awal

 | February 1, 2017
Pakar undang-undang berkata, PH mempunyai peluang baik untuk mengekalkan kuasa di Selangor dan Pulau Pinang berdasarkan kawasan pilihan raya sedia ada

PETALING JAYA: Selangor dan Pulau Pinang akan mengikut jejak Sabah mengadakan pilihan raya negeri (PRN) awal bagi memastikan Pakatan Harapan (PH) boleh mengekalkan kuasa mereka, kata pakar undang-undang.
Dr Abdul Aziz Bari berkata, keputusan mengadakan PRN awal oleh PH juga perlu bergantung kepada keputusan mahkamah berhubung tindakan kerajaan Selangor mencabar cadangan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) melakukan persempadanan semula.


JANGAN LUPA

SPR AKAN

MENIPU
--------------

HASUT RAKYAT BENCI KERAJAAN

BETUL TEPAT

SERANGAN

TABUNG HAJI

MOTIF POLITIK

BUKAN NIAT

BACA YASSIN

BUKAN TAHLIL

BUKAN KENDURI

LENGANG PERUT

SEMUA DIBUAT

KERANA POLITIK

HASUT RAKYAT

BENCI KERAJAAN

UNTUK GULING

GEROMBOLAN

‘Serangan Tabung Haji hanya bermotif politik’

JITRA – Beberapa ‘serangan’  dibuat terhadap Tabung Haji hanyalah untuk meraih keuntungan politik apabila melihat dari satu sudut dengan menimbulkan pelbagai persepsi terhadap orang ramai.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tuan Haji Jamil Khir Baharom berkata, pelbagai kejayaan dikecapi institusi itu sudah tentu membuatkan pihak berkenaan mencari peluang negatif untuk diletakkan kepada Tabung Haji.

“Inilah hal Tabung Haji sebab orang melihat Tabung Haji adalah satu pusat penyimpanan begitu terserlah hebat dari sudut penubuhan sejak 1963 hingga sekarang.
"Peranannya bukan sekadar untuk menguruskan kebajikan orang nak pergi haji, bahkan mampu berperanan lebih jauh daripada itu sehingga mampu menampung subsidi kepada mereka yang berkenaan.

MUSTAHIL

BARU SEDAR

SEGALA KEMPEN

BURUKKAN

TABUNG HAJI

TUJUAN JELAS

UNTUK HASUT

RAKYAT BENCI

KERAJAAN

BENCI NAJIB


-------------------

ANWAR MASIH DALAM PENJARA
F.B


Mahathir nampak hebat sebab dikelilingi orang hebat. Masa dia jadi PM, dia mengambil penasihat ekonomi yang hebat macam Kenichi Ohmae. Sorang lagi ialah pakar psikiatri dari Hospital Tanjung Rambutan. Dia tak ambik Ustaz. Sebaliknya dia ambik Anwar untuk melawan Pas.
Jadi, banyak perancangan politiknya berjaya kerana berjaya mempengaruhi pemikiran masyarakat.
Dalam Pakatan Harapan, cuma Anwar yang mampu buat macam Mahathir...tapi Anwar masih didalam.
Mahathir tau, takat DAP, Amanah dan PKR...masih belum cukup kuat untuk menumbangkan BN. Pas masih diperlukan. Halangan besar ialah Hj. Hadi dan beberapa kerat pemimpin utama Pas.
Sejak beberapa bulan lalu, satu gerakan dibuat untuk melemahkan Pas. Dan ia bukan rahsia lagi..ramai pemimpin Pas yang tak suka Hadi...tapi terikat dengan bai'ah.
Satu ruang sedang dicipta untuk pemimpin Pas yang memberontak dalam diam.

---------------

SANDIWARA BANTU MEMBANTU


 I HEP U
U HEP ME
Sprm akan bekerjasama dengan audit dalaman. Bekerjasama ni perkataan lain untuk i hep u, u hep mi. Jadi, i hep bikin filim bertajuk sprm siasat rasuah penajaan bolasepak kelantan. U hep bikin drama bertajuk audit dalaman siasat salahtadbir urusan mara. Siapa nak masuk peraduan teka skrip dua tayangan ini nanti? on INI BETUL BETUL SANDIWARA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/1/17
------------------

MARI KITA SKONG NURUL IZZAH


NURUL BUAT

JAMUAN

PADA HARI

GAGALIS 

SEDUNIA
SILA

BELI TIKET

SEKARANG

RAMAI RAMAI

KITA SOKONG


--------------

SIAPA MUSUH TRUMP

SIAPA MUSUH TRUMP

Minggu lalu saya memberi pencerahan kenapa Doland Trump Presiden AmerikA ke 45 terus diserang. Minggu ini saya akan cuba memberi pencerahan siapa yang menyerang Trump.

Melalui berita yang kita baca atau lihat dikaca TV -   secara tidak sedar kita sedang menyaksikan bagaimana gerombolan musuh Trump ini sedang merancang dengan licik untuk memastikan Trump tergelincir dari Rumah Puteh.

Sebelum itu adalah baik kita semua    mengingati kembali bahawa pada satu ketika dahulu Amerika adalah negara  demokratik yang bebas merdeka.  Sama saperti perjuangan di Tanah Melayu , Amerika Serikat  juga lahir dari perjuangan angkat senjata melawan penjajah British pada tahun 1776.

Hari ini Amerika bukan lagi sebuah negara demokratik tetapi sebuah negara oligarki. Oligarki bermakna satu  kumpulan kecil sedang menguasi semua lembaga daulah, menguasai punca ekonomi justeru menguasai kerajaan. 

Telah lahir persekongkolan intim antara tentera,  jentera daulah, pemilik bank dan pemilik kilang dengan ahli politik. Kuasa semakin terpusat dalam saku satu kumpulan kecil.Bagaimana ini berlaku?

Satelah perang dunia kedua tamat  Amerika telah muncul sebagai satu-satunya kuasa dunia yang memiliki bom Atom. Amerika mengambil alih  kuasa kolonial imperialis Great Britan. Salepas perang dunia kedua itu Amerika  yang mengamalkan sistem ekonomi kapitalis terus berkembang pesat untuk menjadi negara imperialis. 

Untuk modal terus berkembang maka wajib dicari tanah jajahan baru. Ini untuk mendapatkan bahan mentah dan pemasaran. Ini hukum ekonomi kapitalis. Hukum ini tidak akan berubah-ubah walau pun kepada penjajah Inggris, Sepanyol, Peranchis mau pun China Merah yang sedang bermula sekarang.

Ini bukan makna tidak ada pemimpin Amerika yang sedar bahawa garis politik  demokrasi - dari rakyat utuk rakyat - kini telah tergelincir.

Pada Januari 1961 Presiden Dwight Eisenhower dalam ucapan selamat tinggalnya telah memberi amaran   tentang bahaya menyusup masuk pengaruh  komplek-industri-tentera ke dalam badan politik Amerika. Presiden dua penggal ini, yang juga General lima-bintang telah memberi ingatan bahaya gerombolan ini yang akan meroskan  demokarasi. 

Presiden Eisenhower telah berkata, “In the councils of government, we must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial complex. The potential for the disastrous rise of misplaced power exists and will persist.’

Ketika Trump mengangkat sumpah  amaran yang diberikan oleh Presiden Eisenhower telah berlaku. Komplek-industri-tentera kini telah menguasai badan politik Amerika.  Kumpulan ini adalah salah satu dari kumpulan yang sedang menyerang Trump.

Secara terang-terang bekas Penolong Pengarah CIA ketika berkempen pada bulan Ogos tahun lalu telah dilaporkan oleh New York Times berkata’  Trump telah direkrut oleh Putin untuk menjadi ajen Russia..’

Amat jelas  industri senjata ini sedang merasa tergugat kerana Trump tidak mahu meneruskan ‘ Perang Dingin’ dengan Russia. Sebagai seorang billionaire Trump mahu berniaga dengan Russia. Sikap Trump terhadap Russia inilah yang membawa pelbagai kumpulan untuk mendirikan Barisan Bersatu untuk menentang Trump. Kumpulan dan gerombolan ini merasa kepentingan ekonomi mereka sedang dihuru harakan oleh Trump.

Industri senjata sedang mempertahankan kepentingan  kilang senjata yang membekalkan senjata kepada  800 pengkalan tentera yang berselirat diseluruh dunia. 

Selain dari industri  senjata siapa lagi yang menentang Trump? Siapakah oligarki ini?

Seteru utama Trump ialah Federal Reserve dan bank-bank mega  di Amerika. Federal Reserve ini  bukan sama saperti Banak Negara kita. Federal Reserve ini adalah bank swasta. Pemiliknya dirahsiakan. Bank inilah yang mencetak duit untuk dijual kepada kerajaan Amerika. Apabila kerajaan Amerika tidak ada duit maka Bank ini membenarkan kerajaan Amerika berhutang. Bank ini juga mengendalikan turun naik bunga untuk pijaman. 

Selain dari Federal Reserve ada lagi bank saperti JP Morgan Chase & Company, Bank of America Corp, Citigroup Inc. dan dan dan. Bank-bank gergasai ini memiliki kepentingan untuk memastikan keuntungan sistem ekonomi kapitalis  tidak   tergugat.  

Trump juga sedang diserang oleh kumpulan dan sosok-sosok neo-con atau kumpulan konservatif baru. Seorang dari pemikir gerombolan ini kita  kenali sebagai Paul Wolfowitz. Gerombolan ini dari segi idealoji mahu Amerika terus menerus memerentah dunia ini. Hegemoni Amerika tidak boleh dicabar.  Gerombolan ini mahu setiap Presiden Amerika menganggap Russia dan China sebagai musuh.

Trump juga sedang berhadapan dengan syarikat koperat gergasi. Syarikat-syarikat ini telah melabor  memberi dana kepada Bush, Clinton, Obama dan Hillary untuk bertanding
Peranan badan koperat ini sama saperti peranan cukong MCA melabor untuk memastikan United Malays National Organisation disetiap pilihan raya akan menang.  Kini peranan cukong MCA sedang diambil alih oleh syarikat gergasi dari China Merah.

Syarikat-syarikat koperat ini bersedia menutup kilang  di Amerika dan membuka kilang mereka di India, Vietnam, Malaysia, Indonesia dan China. Dinegara-negara ini dengan harga  buruh yang lebih murah maka syarikat ini mendapat keuntungan berlipat ganda.

Kilang-kilang ini termasuk Mosanto dengan penjual baja dan benih yang kini sedang meracun rakyat satu dunia. Kilang pertanian gergasi ini sedang bertanggung jawab meroskkan hutan rimba, laut dan sungai  dengan racun serangga dan baja kimia mereka. 

Tuan-tuan pemilik syarikat bahan bakar petrolium tidak boleh dilupakan. Mereka amat amat berpengaruh dalam politik Amerika. Tuan empuanya syarikat cari gali  yang mengali apa saja dalam bumi ini adalah sebahagian dari oligarki yang sedang menentang Presiden Trump. 

Jangan dilupakan peranan kumpulan lobi Israel.   Mereka ini juga amat-amat berpengaruh. Amerika kini telah membuka 3 pentas perang besar - Iraq, Afghanistan,  dan Syria. Ini belum masuk kira perang di Libya dan Yaman. Semua ini adalah  hasil dari perancangan  licik kumpulan pelobi Israel. Kumpulan ini telah menjadi sebahagian dari kuasa dalam badan politik Amerika.

Jika diteliliti dari segi geopilitik - kesemua perang ini dilancarkan oleh Amerika dengan keselamatan Israel sebagai latar.

Syarikat koperat, tuan kilang dan sosok pemikir haluan kanan konservatif - semua mereka mendapat sokongan media untuk membatai Trump. 

Saya wajib memberitahu sekali lagi bahawa media dalam dunia kita hari  ini sedang dikawal oleh 6 buah - baca ENAM SYARIKAT MEDIA GLOBAL. Mereka ialah G&E, News Corp, Disney,Viacom, Time Warner dan CBS.

Semua berita dalam dunia kita hari ini diarah dan diuruskan oleh 6 syarikat media ini. Syarikat ini  memiliki ratusan anak syarikat dan jutaan saham  dalam akhbar-akhbar diserata pelusuk dunia.

Mereka membuat  berita  dan menyampaikan berita. Lengok berita yang mereka sampaikan mustahil bertentangan dengan kepentingan kaum pemodal di Amerika. Berita yang mereka jaja pasti tidak akan menyingkap peranan jahat oligarki Amerika.

Contoh terbaik: Kesampaian pendatang haram ke Eropah melalui Itali atau Greece tidak pernah  dihuraikan sebabnya. Media arus perdana hari ini tidak memberi pencerahan bahawa orang pelarian ini lari dari perang. Perang ini berpunca dari bom  Amerika yang disokong oleh sekutunya di Eropah.

Contoh terbaik: Media arus perdana tidak   pernah menerangkan  dengan tuntas bahawa Israel adalah negara pendatang saperti Singapura. Ianya diwujudkan untuk kepentingan kuasa Anglo-Amerika. Perang di Lebanon, di Jordan, di Iraq, di Libya dan di Syria berpunca dari Israel yang ingin mempertahankan diri. 

Oligarki ini dibantu pula oleh deep state atau daulah terpendam. Siapa dan apa dia deep state atau daulah terpendam ini?

Daulah terpendam ini ialah aparacik rahsia  yang diwujudkan atas nama menjaga keselamatan negara. Di Amerika ada nama-nama ajensi yang diketahui umum saparti  CIA, FBI, NSA tetapi ada banyak lagi yang tidak sepopular CIA dan FBI. 

Ajensi rahsia ini mengikut perlembagaan bertugas untuk menjaga keselamatan negara. Hari ini ajensi ini sedang menjadi benteng untuk mempertahankan oligarki. 

Ini sama saperti yang sedang berlaku di Malaysia dimana SB, Polis, Badan Risik Tentera  dan yang terbaru NSC - mengikut perlembagan bertugas untuk menjaga keselamtan rakyat dan negara. Tapi  kini menjadi badan untuk menjaga keselamatan Najib Rosmah. Juga dilihat bagaimana lembaga daulah  saperti Peguam Negara, Bank Negara, SPRM  dan SPR - akhirnya menjadi pekakas daulah terpendam untuk mempertahan Najib Rosmah.

Perlu saya terangkan disini bahawa Trump ini bukan dari elit politik Amerika. Dia tidak pernah ada jawatan politik. Trump seorang ahli perniagaan. Justeru Trump ini tidak tahu ‘ script’ kaum kapitalis. 

Ketika Trump bertanding dia tidak mendapat derma dana dari Tuan Empunya Kilang Senjata atau dari Mosanto atau dari Exxon. Trump menggunakan duitnya sendiri untuk bertanding. Justeru Trump bebas bersuara.

Bush, Bill Clinton atau Obama tahu bahawa dibelakang mereka adalah Tuan Empunya Kilang. Tuan empunya bank sentiasa memerhati  maka ucapan mereka wajib berpada-pada. Malah semua Presiden Amerika ini sedar bahawa dibelakang mereka adalah kaum pemodal yang mukanya kita semua tidak nampak. Mereka inilah oligarki yang sabenarnya  memiliki kuasa di Amerika- malah didunia. 
Justeru kita lihat Mahathir, Anwar, Najib dan Zahid - semuanya pergi mengadap ke Rumah Puteh. Ini kerana mereka semua ini sedar kuasa sabenarnya adalah dibawah tangan para oligarki di Amerika.

Presiden Clinton, Bush atau Obama hanya menjadi wakil oligarki ini. Mereka  dinobatkan oleh media dan tv yang juga dimiliki oleh para oligarki ini. Malah  kita semua jangan lupa bagaimana Obama - Budak Itam - pembunuh drone -  telah pernah menerima Hadiah Nobel untuk Keamanan. Semua ini adalah  kerja daulah daulah terpendam untuk menaikkan taraf Budak Itam dimuka dunia.

Serangan berterusan terhadap Trump. Anak muda Amerika bangun melawan. Kenapa gerakan wanita keluar berdemo? Apa akhir akan terjadi kepada Trump? Tunggu minggu hadapan. (TT)


NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanggan 
akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
03-92-21-30-45

------------------------

RAKYAT MAKIN NAIK MINYAK

PUKI
Pukimak sungguh.. Alhamdulillah.. on HARGA MINYAK NAIK LAGI
Anonymous
on 2/1/17

OTAK
kepala otak. on HARGA MINYAK NAIK LAGI
Anonymous
on 2/1/17

BUTUH
kepala butuh mat monggol on HARGA MINYAK NAIK LAGI
Anonymous
on 2/1/17

SUBSIDI KENA CURI
Petrol dah rm2.30 .. subsidi dah dicuri. Wah peluang nak dapat rm100 biliyun drp petrol cerah sekali. Rm100 biliyun ni untung berapa peratus? Yg gwa tahu Islam hanya benarkan ambik untung 15% je .. ulamak tak nak buat Fuckwa ke. 

Tambah lagi untung 6% gst yg akan cecah rm60 biliyun? Wah ekonomi kita mungkin naik cecah 10% tahun ni .. syabas UMNO .. tuhan sentiasa melindungi kamu. on HARGA MINYAK NAIK LAGI
panglimo potaseh
on 2/1/17

SUMPAH UNTUK NAJIB ROSMAH
Setiap kali pump minyak, dlm hati tu sumpah seranah Najib dan Rosmah...Sial, sial, sial...Doakan Najib & Rosmah jadi makhluk paling sial, celaka sekali dlm dunia ini.....amin on HARGA MINYAK NAIK LAGI
Anonymous
on 2/1/17

PUKIMAK
pandaikan para pukimak ni semua...nak bagi br1m..naikan rega minyak...dah tu nanti jawap.siapa kata BN takder duit..pandaikan...mcm pukimak on HARGA MINYAK NAIK LAGI
DIDI KOTA BELUD
on 2/1/17------------------

WASPADA BAHAYA PERANG


KITA WAJIB

WASPADA

LAUT CHINA

SELATAN JADI

REBUTAN 

Chinese Army Commander: War With US Increasing Reality:

Amid heightening tensions surrounding US President Donald Trump’s protectionist stance, the possibility of a trade war and even physical combat between the world’s two largest economies has become a full-fledged "reality."

On the day that Donald Trump was sworn-in as the 45th President of the United States, Liu Guoshon, a Chinese Central Military Commission official, authored an op-ed pointing out that violence between China and America might not be so far into the future. "A war within the president’s term," and "war breaking out tonight," are not merely slogans, "but the reality," Liu said.


-------------

BUNG SABENTAR CUBA RENUNGANKAN


BUNG

SABENTAR YA!

CUBA 

RENUNGKAN

TAHUN 2016

OBAMA BUNUH

LEBIH DARIPADA

24,000 SOSOK

NGAPA HANG 

TAK KELUAR

BERDEMO

APA KERANA

TAK ADA DI CNN

MAKA HANG

TAK SEDAR

HARI INI

TRUMP HANYA

MELARANG 

BUKAN

MENGEBOM

RENUNGKAN!


In 2016, America Killed Over 24,000 of the Nationals Donald Trump Just Banned

SYRIA DIBOM 
OBAMA 12,192 KALI

IRAQ DIBOM 
OBAMA 12,095 KALI

LIBYA DOBOM 
OBAMA 496 KALI

SOMALIA DIBOM
 OBAMA 14 KALI

 YAMAN DIBOM 
OBAMA 35 KALI


---------------

BETUL TAK GWA BILANG

BETUL TAK

APA GWA

BILANG?

LU TAK CAYA

KES BELUM

SIASAT 

KEPUTUSAN

SUDAH ADA


Penggantungan jawatan Annuar hanya sementara

SHAH ALAM – “Penggantungan beliau (Tuan Haji Annuar Musa) adalah sementara menunggu siasatan jawatankuasa  Audit Dalaman selesai,” demikian kata, Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Tuan Haji Ismail Sabri Yaakob dalam satu kenyataan, hari ini.

Menurutnya, beliau dimaklumkan oleh Penasihat Undang-undang Mara bahawa Majlis Mara berkuasa penuh dalam keputusan menggantung,  sementara menunggu siasatan juruaudit dalaman diselesaikan.

“Ini kerana ia tidak melibatkan pelantikan dan pemberhentian yang memerlukan kuasa Menteri dengan persetujuan Perdana Menteri.


GANTUNG

SEMENTARA

MAKANYA

TAK ADA

APA APA KES

SEMUA INI

TEATER

SEMUA INI

SANDIWARA

---------------