Ahad, 4 Julai 2021

KENAPA ANWAR KETEPIKAN RAFIZI

 KENAPA ANWAR

KETEPIKAN RAFIZI

PUNAT EDDY WANG BARU

 


INI PUNAT

BARU

KAH KAH KAH

SEGAR 

DARI KILANG

KAH KAH KAH

BUKAN GULAI

KAWAH BABI

KAH KAH KAH


Pemimpin tidak boleh dilantik dalam kalangan fasiq, pembohong – Abdul Hadi


KESIAN

NIK ABODOH

AWAL AWAL

DAH KENA 

SAILANG

AMIN
SAH - ANWAR AKAN DILANTIK JADI PM

 

ANWAR IBRAHIM

MASIH

 CALON TETAP

PERDANA MENTERI MALAYSIA

AMIN

INI CAKAP JO ABDUL

PANGLIMA PERANG

ANWAR IBRAHIM

AMINAhmad Zahid jadi PM hanya mainan psikologi – PKR

KUALA LUMPUR – Isu Presiden UMNO,  Zahid Hamidi yang dicanang akan menjadi Perdana Menteri selepas mengetuai jajaran baharu hanyalah satu bentuk perang psikologi.

Ketua Whip PKR,  Johari Abdul berkata, adalah mustahil untuk Ahmad Zahid  memegang jawatan tertinggi dalam pemerintahan negara kerana tidak cukup majoriti dalam Parlimen berbanding blok terbesar Pakatan Harapan (PH).

Tambahnya, Presiden PKR, Anwar Ibrahim tetap menjadi Perdana Menteri dalam pembentukan jajaran baharu PH bersama UMNO kelak.

“Sekali pun Anwar mahu memberikan jawatan itu kepada UMNO, ia belum tentu dipersetujui rakan parti dalam gabungan PH terutama DAP dan PKR.

“Sekarang ini kita lihat siapa yang dapat majoriti, kalau Ahmad Zahid bersama PH, UMNO ada 38 kerusi sedangkan PH ada hampir 90 dan Anwar pula Pengerusi PH.

“Jadi tidak mungkin Ahmad Zahid akan jadi Perdana Menteri kerana mengikut undang-undang,Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah akan melantik seseorang yang ada majoriti dalam Parlimen untuk jawatan Perdana Menteri,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Johari berkata, faktor utama untuk Ahmad Zahid menarik diri daripada Kerajaan Perikatan Nasional (PN) adalah berlandaskan perkiraan parti itu yang djangka mengecil dan hilang kedudukan dalam arena politik negara sekiranya terus berada dalam PN.

“Dalam PN terdapat tiga parti Melayu dan masing-masing akan berebut kawasan majoriti Melayu dalam Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang.

“Sekiranya ketiga-tiga parti itu duduk berbincang untuk berbahagi kawasan Melayu yang hanya ada lebih kurang 90 kerusi, bermakna setiap parti memperoleh 30 kerusi.

“Itu pun kalau  Muhyiddin Yassin memberi kepada UMNO 30 kerusi, jika UMNO hanya dapat sekitar 12 atau 13 kerusi, sudah tentu UMNO dengan sendirinya akan mati,” jelasnya.

Utusan Malaysia hari ini melaporkan Ahmad Zahid memberi keyakinan kepada Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO bahawa pemimpin parti itu akan kembali menjadi Perdana Menteri dalam jajaran baharu yang bakal dibentuk. 

WOIT

MUHYIDIN BELUM

RUNTUH

DAH MULA

BEREBUT

KAH KAH KAH

SAPA PM ?

ZAHID KE ANWAR?

KAH KAH KAH

DARI UMNO KE

DARI PKR?

KAH KAH KAH

INI JADI

CUNT PIUS

KHALASSAIPOL BIJAK

 


SAIPOL BIJAK

Unknown commented on 

"HOK NI MU GI

 TANYA SAIPOL"

Saiful ni cerdik, pergi mana pun bawa ky jelly. Tapi kena sorok sorok takut orang tahu. Saya lagi cerdik, saya bawa minyak masak atau planta, langsung orang tak syak.

GUAN ENG BODOH TAK FAHAM BUDAYA

 


GUAN ENG

BODOH PIANG

AMIN

TAK FAHAM

PEMIMPIN ISLAM

DILARANG IKUT

BUDAYA KAPIR

AMIN

LETAK JAWATAN

BILA  MENTERI

BUAT SILAP

ADALAH BUDAYA

KAPIR SWEDEN

AMIN

BUDAYA KAPIR

HINDU INDIA

AMIN

PEMIMPIN ISLAM

DILARANG UNTUK

MENGIKUTI

BUDAYA KAPIR 

HINDU LAKNAT

KHALASGuan Eng desak Takiyuddin berundur secara terhormat

MENTERI di Jabatan Perdana Menteri Takiyuddin Hassan patut berundur secara terhormat atau dipecat kerana kenyataannya yang sering berbolak-balik berkenaan sidang Parlimen, kata Lim Guan Eng.

Setiausaha agung DAP itu berkata Takiyuddin cuba memutar belit titah Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah agar Parlimen segera bersidang.

Takiyuddin pada 17 Jun lalu dilaporkan berkata Agong tidak menitahkan bilakah tarikh atau tempoh tertentu untuk Parlimen bersidang. Titah Seri Paduka itu katanya selari dengan cadangan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin iaitu Parlimen dibuka semula pada Oktober.

“Takiyuddin juga menunjukkan kelemahannya dengan menyatakan bahawa Kabinet yang akan memutuskan sama ada akan menasihati Agong untuk melanjutkan darurat, dan bukan Jawatankuasa Khas Bebas Darurat 2021 yang ditubuhkan di bawah Ordinan Darurat.

“Walaupun dengan pendiriannya yang tidak bertanggungjawab dan tidak jujur menentang persidangan Parlimen sebelum 1 Ogos, tanpa rasa malu mengeluarkan kenyataan semalam bahawa Parlimen sememangnya akan bersidang sebelum 1 Ogos.

“Berapa banyak lagi kesilapan yang harus dialami oleh rakyat Malaysia ekoran seorang menteri undang-undang yang enggan bertindak mengikut undang-undang?” soalnya dalam kenyataan hari ini.

Semalam, Takiyuddin berkata Muhyiddinmemutuskan untuk memanggil sidang Parlimen secepat mungkin iaitu sebelum 1 Ogos ini.

Perkara itu akan dimuktamadkan pada mesyuarat Jemaah Menteri pada 7 Julai ini, katanya.

“Perdana menteri selaku Ketua Majlis Parlimen telah memutuskan akan memanggil sidang Parlimen Malaysia secepat mungkin sebelum 1 Ogos 2021.

“Kerajaan Persekutuan sentiasa menjunjung titah pandangan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dalam semua hal berkaitan pemerintahan negara termasuklah berhubung persidangan Parlimen,” katanya dalam kenyataan semalam.

Pada 29 Jun lalu, Istana Negara memaklumkan Al-Sultan Abdullah sekali lagi memberi pandangan bahawa Parlimen perlu bersidang secepat mungkin bagi membolehkan perisytiharan darurat dan ordinan darurat dapat dibentangkan mengikut Perlembagaan.

Titah nasihat disampai kepada Yang di-Pertua Dewan Negara Rais Yatim  dan Yang di-Pertua Dewan Rakyat Azhar Azizan Harun yang dipanggil mengadap baginda, bersama dua Timbalan Yang di-Pertua Dewan Rakyat Mohd Rashid Hasnoon dan Azalina Othman Said, serta Timbalan Yang di-Pertua Dewan Negara Mohamad Ali Mohamad.

Istana Negara juga memaklumkan Al-Sultan Abdullah berpandangan semua jawatankuasa pilihan Parlimen ke-14 perlu terus bermesyuarat untuk menjalankan peranan semak dan imbangnya.– 3 Julai, 2021.

TAKIYUDIN

PEMIMPIN ISLAM

 YANG WARAK

DARI 

PARTI PELACUR

OOPS... SILAP

PARTI ISLAM

TAK AKAN LETAK

JAWATAN

AMIN

JANGAN 

BUANG MASA

MINTA  MENTERI

LETAK JAWATAN

AMIN

NAJIB TERLIBAT

KES BUNUH

KJ KES DUIT LESAP

MAT ASAN KES 

BAWA LARI DUIT

TAK AKAN LETAK

JAWATAN

KHALAS

JIKA LETAK JAWATAN

MEREKA LANGGAR

 HUKUM  ISLAM YANG MELARANG 

 IKUT BUDAYA KAPIR

AMIN

GUAN ENG  YANG

MAKAN BABI

 TAK FAHAM

PEKARA INI

KHALASGUAN ENG SAH NGOK

 

GUAN ENG

SAH NGOK

Arymanchino commented on

 "GUAN ENG 

BUAT KERJA BODOH"

Memang Guang Eng bodoh mcm tahi lembu.Dok tanya KJ mane pergi 5 juta Vaksin yg Eurof supply.Kepale bapak dia bodoh.Tu yg ade syarikat yg nak beri Penang 2juta dos mabe pergi.Dia dgn KM Penang telan ke..

MAAF TUMPULKAN SELERA MAKAN

 MAAF 

TUMPULKAN

 SELERA MAKAN

Unknown commented on

 "SATU LAGI PARTI EEE"

adoh , TT hang post gambar ni buat apa....! betul2 potong stim & selera tarak lagi yg handsome macam hang ke ?

RAKYAT TAK MAHU POLITIKUS - RAKYAT MAHU PEMIMPIN

 RAKYAT TAK MAHU

POLITIKUS

RAKYAT MAHU

PEMIMPIN 

NEGARAWANherman adnan commented on

 "GUAN ENG 

BUAT KERJA BODOH"

Like it or not Sham ..... Perlembagaan membenarkan pergaduhan politik sebegini berlaku. 2. Dan perlu diingat, seluruh dunia termasuk Uncle Sam ( kecuali negara komunis seperti China & Vietnam ) memang berlaku percakaran politik yang tidak berkesudahan... 3. Takkan kita lupa bagaimana gilur babas pertembungan biden-trump begitu juga proses ke 'brexit' an United Kingdom 4. POLITIK memang begini kerana its Pinnacle adalah POWER/KUASA 5. Dengan Kuasa, itulah Nirwana setiap Ahli Politik.... PEACE NO WAR✌️ Cheers 🍺

GUAN ENG BUAT KERJA BODOH

 


GUAN ENG

BUAT KERJA

BODOH

AMINGuan Eng desak Takiyuddin berundur secara terhormat


BODOH

TAHAP GABAN

KAH KAH KAH

KITA JUGA WAJIB BERSEDIA

 


KITA JUGA 

WAJIB BERSEDIA

PAK LEBAI

 PAK LEBAI


Unknown commented on 

"TAK JADI 

LAWAN RAJA"

puak lebai tak yakin dengan kuasa doa..

HOK NI MU GI TANYA SAIPOL

 HOK NI

LU HI TANYO

SAIPOL

Unknown commented on

 "BERITA MASIH 

BERGOYANG"

telor goyang dengan goyang telor ... mana satu betul TT ?.. mohon pencerahan..

KEMBALAI KEPADA PROJEK ASAL

 


KEMBALI KPD

PROJEK ASAL

KERAJAAN

 PERPADUAN

AMIN

panglimo potaseh commented on

 "KERAJAAN MUHYIDIN 

AKAN RUNTUH ?"

Kalau Malikul runtoh ..sapo akan ganti ..ado kah penganti nye saekor makhlok syumul dari syurgo ..makhlok macam Incik Rafizi yg ado formulo minyak 1.50 ..macam Abam yg suko mombuntot ..macam Somburit yg ado video tiruan kono buntot ..den raso elok ambik Kutti Kerala ..bilo jadi PM Kutti ni dapek carik botol todi ..oop ..botol kapsul 2020 ..den nak tau isik eay ..Zahid Totok pong ok jadi PM ..KuLi ok tak ..?

SATU LAGI PARTI EEE

 

WOIT

KAH KAH KAH

APA AKAN JADI

PADA 

REEZAL MEERIKAN 

KAH KAH KAH

AZEEZ RAHEEM

DAN

KHAIREE 

JAMALUDEEN

KAH KAH KAH


PRU15: IMAN sokong PN, BN

KUALA LUMPUR – Parti Perikatan India Muslim Nasional atau IMAN akan menyokong gabungan Perikatan Nasional (PN) dan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

Ketua Penerangan Iman, Arabath Ali Arul Alavudeen berkata, ketika ini, parti yang sebelum ini dikenali Parti India Muslim Bersatu Malaysia (PBIM) kekal menyokong Kerajaan PN dalam mentadbir negara.

Jelas beliau, IMAN juga telah memohon kepada PN untuk menjadi parti komponen.

“Kita berminat untuk bertanding dalam PRU15 kalau ada peluang. Namun tengok keadaan dulu dan buat masa ini belum ada berapa sasaran kerusi kerana parti belum berbincang lagi.

“Kami juga belum masuk mana-mana gabungan tetapi sudah mohon untuk masuk PN,” katanya.

PBIM ditubuhkan pada 2019 bagi memperjuangkan kepentingan masyarakat India Muslim itu yang bertitik tolak daripada kekecewaan masyarakat itu bahawa tiada parti untuk membela nasib mereka dengan sebenar-benarnya.

Namun pada September tahun, PBIM meminda perlembagaan parti dengan menukar nama kepada Parti Perikatan India Muslim Nasional atau IMAN.

Sejak awal tahun ini, IMAN aktif turun padang bertemu masyarakat dan kini memiliki Pengerusi Perhubungan Negeri di seluruh negara. – 

 

RAMAI BETUL

PARTI EEE

KAH KAH KAH

ADA MICEE

ADA PSMEE

ADA INKEETAN

KAH KAH KAH
MUHYIDIN DITOLAK SEBELUM 1 OGOS

 

HARI HARI

AKHIR SAEKOR

MUHYIDIN

AMIN

ATAU

 HARI HARI 

AKHIR SAEKOR ZAHID

AMINAhli Majlis Tertinggi Umno akan tinggalkan Perikatan sebelum 1 Ogos, kata sumber

LEBIH 30 ahli Majlis Tertinggi Umno menandatangani usul untuk meninggalkan kerajaan Perikatan Nasional (PN) sebelum 1 Ogos, menurut sumber.

Pimpinan Umno memanggil Ahli Majlis Tertingginya untuk mereka menandatangani usul berkenaan yang akan dibentangkan pada mesyuarat majlis tertinggi akan datang.

Presiden parti itu Ahmad Zahid Hamidi mendapatkan persetujuan mereka pada mesyuarat dengan ahli Majlis Tertinggi di ibu pejabat parti yang turut dihadiri timbalan presiden parti Mohamad Hasan dan setiausaha agung parti Ahmad Maslan.

Umno mempunyai 37 ahli Parlimen dalam 222 kerusi Parlimen dan tindakan menarik sokongan akan menyebabkan kerajaan PN tumbang.

Langkah berkenaan adalah susulan daripada keputusan biro politik parti itu pada 21 Jun yang menuntut agar Parlimen bersidang semula dalam tempoh 14 hari.

Zahid berkata kegagalan untuk bersidang merupakan satu penghinaan kepada institusi raja.

Katanya kerajaan perlu menghormati titah Agong dan Raja-Raja Melayu untuk Parlimen bersidang secepat mungkin.

“Umno berpendirian tegas untuk mendesak kerajaan menghormati titah Yang di-Pertuan Agong dan Raja-Raja Pemerintah agar memanggil sidang Parlimen dalam tempoh 14 hari daripada tarikh kenyataan ini.

“Kegagalan kerajaan melaksanakan titah tersebut dianggap satu bentuk penderhakaan dan tidak menghormati institusi Raja-Raja Pemerintah,” kata Zahid dalam satu kenyataan.

ESOK SENIN

KEPUTUSAN

KES ZAHID

AMIN

ADA KES 

ATAU TAKDA KES

AMINGEMBIRALAH HENDAKNYA HIDUP KAMU

 GEMBIRALAH 

HENDAKNYA

HIDUP KAMU

HOK GONI MU TANYO NURULHOK GONI

HOK GOTU

MU TANYO

NURUL

panglimo potaseh commented on

 "RAFIZI HAIRAN - 

FARHASH ADA APA ?"

Farhash ado apo ..ado apo pulak ..lubang buntot masih kotat sondat la ..

KERAJAAN MUHYIDIN AKAN RUNTUH ?

 


JENG JENG JENG

KERAJAAN MUHYIDIN

AKAN RUNTUH

KHALASAhli Majlis Tertinggi Umno akan tinggalkan Perikatan sebelum 1 Ogos, kata sumber


KITA NANTI

DAN LIHAT

KAH KAH KAH


TIMGGALKAN TIM BANDUANTINGGALKAN

TIM BANDUAN

Unknown commented on 

"SHAHIDAN 

SAILANG ZAHID"

Ramai dalam umno suda bijak.cekap. tak nak bergantung hayat pada tim banduan yg bakal ke jel. Pada aku ikut cakap tim banduan lebey baik aku kasi tanam dulu diaorang! Boley ambil alih partiii.hahahaha 

BERKHALWAT HARI KE 474

 


KHALWAT KE 474
AHAD  4/7/2021
KITA MASUK KE HARI 474
BERKHALWAT

DARURAT
HARI KE 174

PKP 4.0
MAKIN BERAT
MAKIN TETAT
MAKIN TAK LARAT

HARI KE 2
PKP DARURAT
UNTUK KUALA LUMPUR
DAN
SELANGOR
AMIN

PROJEK SAILANG
SEDANG BERJALAN

SHAHIDAN SAILANG ZAHID
ANWAR SAILANG MUHYIDIN
RAFIZI SAILANG ANWAR
RAKAT MALAYSIA SAILANG PELACUR
AMIN

PAGI INI HOKKIEN SENYAP SUNYI
PAGI AHAD
LANGSUNG TAK ADA DERAMAN KERETA
KL SENTRAL SENYAP
ARAH SUNGAI BESI SENYAP
TAK ADA KERETA

YANG BISING UNGGAS
DAN CENGEKRIK
DAN TERKUKUR
DAN  KOKOK JANTAN

SAEKOR KENG KENG
MELINTAS DAN MELAUNG
INDAHNYA PAGI INI

BERITA KURANG BAIK
SAPERTI GUA JANGKAKAN
SARANG TEMPUA TELAH KENA CURI
TINGGAL DUA
SATU YANG PALING RENDAH 
TELAH  LESAP

UNTUK MENGINGATI
HARI KE 2 PKP DARURAT
GUA AMBIL GAMBAR
TAK TAK - EZI  - OSCAR
AMIN

BRO 
SENYUM
SENYUM
DAN SENYUMLAH

BRO
SOSOK YANG BERJAYA
SENTIASA ADA DUA S
SENYUM DAN SENYAP

BRO
HUBUNGAN AKAN JADI BAIK
DENGAN
MELUPAKAN YANG LALU
BERI SOKONGAN SEKARANG
DAN BERI
GALAKAN MASA DEPAN

BRO
BIARKAN BERLALU
BERMAKNA
ADA SOSOK YANG 
JADI SEJARAH HIDUP LU
DAN
BUKAN SEBAHAGIAN DARI
PEJALANAN HIDUP LU

BRO
SEMUA BERLAKU
KERANA SEBAB MUSABAB
JANGAN TANYA
TAPI 
YAKINI

BRO
MENGGUNAKAN AKAL
ADALAH BUNGA
YANG TIDAK  TUMBUH
DALAM SEMUA TAMAN  

BRO
JANGAN CUBA KAWAL
BANYAK HAL
RELAK  ENJOY
BERNAFAS
DAN NIKMATI HIDUP

BRO
TUJUH TANGGA UNTUK GEMBIRA
1 - KURANG BERFIKIR - BANYAK MERASA
2 - KURANGKAN MASAM SENYUM SELALU
3 - KURANG CAKAP BANYAK MENDENGAR
4 - KURANG MENGHUKUM BANYAK MENERIMA
5 - KURANGKAN PANDANG BANYAK MEMBUAT
6 - KURANG KOMPLAIN - BANYAK PENGHARGAAN
7- KURANGKAN TAKUT - BANYAKKAN CINTA

BRO
KALAU AWEK TINGGALKAN KAMU
MAKA
KAMU BANGUN DARI TIDUR
BARU SEDAR

BRO
TAK PERLU KITA
TERANGKAN SIAPA KITA
ORANG HANYA FAHAM
LUARAN KITA

BRO
PERCAYALAH
ADA ORANG AKAN BENCI LU
BILA MEREKA
TAK DAPAT GUNAKAN LU

BRO
SOSOK YANG LU 
PANDANG SAMBIL LEWA
MUNGKIN SATU MASA
LU PERLUAKAN DIA
JANGAN PANDANG RENDAH
PADA SESIAPA

BRO
MATAHARI ITU
TEGAK SENDIRIAN
TAPI 
IANYA BERSINAR
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT BERKHALWAT