Jumaat, 27 Ogos 2021

GADIS MELAYU TAK PERLU JADI ARAB

 


 KITA MELAYU

BUKAN ARAB

AMIN

SETAKAT INI SYARATTON IKUT SYARAT

 
SETAKAT INI

SYARATTON

IKUT SYARAT

AMIN

wabwas commented on 

"AWAS - KLEPTO AKAN 

MASUK KHEMAH"

Kabinet dh umum.. nmpk mcm xde team klepto. Adakah syarat syaratton malikul dipatuhi gerombolan? Betul ke tt?


PENG ANAL GAGAL

 


PENG ANAL

JELAS GAGAL

KAH KAH KAH

TAK FAHAM

LANGKAH 

SYARATTON

KHALASIsmail Sabri tiada pengaruh untuk tukar menteri, kata penganalisis 


BARISAN Kabinet Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob yang diumumkan hari ini menunjukkan beliau mempunyai pengaruh yang terhad dalam kerajaan, kata penganalisis. 

Mereka juga berkata barisan berkenaan juga merupakan kesinambungan daripada legasi pendahulunya Muhyiddin Yassin. 

Tambah mereka, barisan kabinet ahli Parlimen Bera itu tidak mengejutkan dan menyifatkan kabinet itu sebagai Perikatan Nasional 2.0. 

Pagi ini, Ismail Sabri mengumumkan barisan Kabinet secara langsung di televisyen yang mengekalkan hampir kesemua menteri dalam kabinet di bawah pentadbiran Muhyiddin dan hanya menamakan beberapa muka baharu. 

Ahli akademik Universiti Tasmania Prof James Chin memberitahu The Malaysian Insight perdana menteri baharu pasti akan menamakan barisan kabinetnya sendiri sekiranya beliau benar-benar mempunyai kuasa. 

Tambahnya Kabinet baharu itu adalah yang tidak stabil dan sama di bawah Muhyiddin. 

“Saya sudah perkatakan sebelum ini yang saya tidak menjangkakan banyak perubahan. Sebabnya adalah krana ahli Parlimen yang menyokongnya adalah sama yang menyokong Muhyiddin. 

“Jadi ia tidak mengejutkan. Ia hanya kerajaan sambungan. Beezanya adalah Bersatu tidak lagi menerajui kerajaan sekarang. 

“Jelas bahawa kerjasama dengan pembangkang tidak akan berlaku (dengan barisan Kabinet ini), dan fakta bahawa beliau tidak boleh tukarkan sesiapa menunjukkan beliau tiada kuasa,” kata Chin. 

Sementara itu Pengarah Program Iman Research Badrul Hisham Ismail secara sinis berkata pergolakan politik yang berlaku bulan lalu hanya membuang masa kerana muka yang sama masih dalam kerajaan. 

“Para menteri tidak sepatutnya mengosongkan pejabat mereka. Kini mereka perlu letak semula barang mereka di pejabat yang sama dikosongkan dua minggu lalu. 

“Semua perebutan kuasa ini adalah buang masa kerana akhirnya, orang yang sama juga kembali ke kementerian,” katanya. 

Katanya barisan Kabinet Ismail Sabri adalah “kerajaan gagal” sama yang prnah mentadbir negara selama 17 bulan. 

“Apa yang kita boleh jangkakan dengan kerajaan gagal? Kerajaan Muhyiddin tidak menjalankan tugas dengan baik dalam menangani pandemik Covid-19, kini barisan yang sama mentadbir negara. 

“Dan kita mengharapkan suatu kemajuan yang baik dari mereka? Pastinya itu tidak akan berlaku,” katanya. 

Badrul juga berkata Ismail Sabri masih perlu mendapatkan kebenaran ketua partinya sebelum meluluskan sebarang dasar baharu. 

“Ismail Sabri kini perlu resti daripada presiden Umno dan majlis tertinggi sebelum beliau boleh memutuskan sesuatu dasar kerana beliau bukan pemimpin nombor satu parti. 

“Beliau juga perlu runding dengan Bersatu keraja jika tidak, ada kemungkinan berlaku pemberontakan, sebagaimana yang Umno lakukan kepada Muhyiddin.”

Sementara itu, pensyarah kanan Universiti Utara Malaysia Prof Dr Ahmad Murthada Mohamed berkata keputusan Ismail Sabri untuk bekerja dengan menteri yang sama adalah untuk mewujudkan kestabilan dalam kerajaannya. 

Beliau berkata Ismail Sabri juga mahu tunjukkan kepada Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi bahawa kini beliau yang mentadbir. 

“Dengan tidak memilih ahli Umno dari kem Zahid, ini menunjukkan Ismail Sabri cuba menyampaikan mesej kepada Zahid bahawa kini beliau mentadbir. 

“Beliau turut mengekalkan jawatan menteri kanan untuk mewujudkan keseimbangan dan kestabilan. Mereka adalah orang yang sama ketika beliau menjadi TPM,” katanya.

Pada 16 Ogos lalu, Ahli Parlimen Pagoh Muhyiddin Yassin meletakkan jawatan sebagai perdana menteri Malaysia ke lapan apabila hilang sokongan majoriti susulan penarikan sokongan oleh 15 ahli Parlimen Umno. 

Presiden Bersatu itu sebelum ini enggan meletakkan jawatan sebagai perdana menteri, namun cubaan terakhirnya untuk bekerjasama dengan pembangkang gagal apabila semua parti pembangkang menolak tawaran pembaharuannya sebagai pertukaran untuk sokongan. 

Bagaimanapun timbalannya Ismail Sabri berjaya meraih sokongan majoriti – termasuk dari ahli Umno yang menarik sokongan terhadap Muhyiddin – untuk menjadi perdsana menteri Malaysia ke sembilan. – 27 Ogos, 2021.

 MALIKUL MASIH

ADA GARAM

AMIN

APA BUKTI

APA TANDA

SILA  TUNJUK 

KHALAS

BUKTINYA

AMAT SENANG

KAH KAH KAH

MALIKUL TAK

MINAT KERETA

AUDI

KAH KAH KAH

SABRI TERAJANG

KERETA AUDI

AMIN

TAK CAYA LU

GI TANYA

PEMANDU AUDI

YANG KETAT

LAGI SENDAT

KHALASKERETA AUDI TIDAK DISENARAI

 

 

JANGAN SILAP

BACA POLITIK

AMIN

MALAON INI

TAK NAK TUGAS

MENTERI

AMIN

MALAON NI

NAK CARI 

KERETA BARU

YANG LEBIH KETAT

KAH KAH KAHMenteri, timbalan kontroversi dari PAS gagal kekal jawatan


DUA ahli Parlimen PAS yang meraih kontroversi dalam pentadbiran lalu tidak berjaya mengekalkan kedudukan dalam jemaah menteri baharu diumumkan Ismail Sabri Yaakob hari ini.

Walaupun majoriti Kabinet Ismail Sabri itu kekal dengan anggota sama, bekas menteri Khairuddin Aman Razali dan bekas timbalan menteri Che Abdullah Mat Nawi tidak tersenarai.

Khairuddin yang merupakan bekas menteri perladangan dan komoditi pada awalnya meraih kontroversi kerana tidak menjalani kuarantin wajib sebaik pulang dari Turki pada tahun lalu.

Kes itu menimbulkan kemarahan meluas dan memburukkan imej kerajaan apabila ahli Parlimen Kuala Nerus itu hanya dikenakan denda RM1,000 bagi kesalahan tersebut.

Kes itu antara isu yang menyebabkan Putrajaya dituduh mengamalkan layanan berbeza ke atas pemimpin dan rakyat biasa dalam menguatkuasa undang-undang kawalan pandemik.

Selain kes melanggar perintah kuartantin tetap itu, Khairuddin juga dikaitkan dengan skandal pajakan dan jualan tanah Lembaga Getah Malaysia.

Jualan dan pajakan itu didakwa dibuat pada harga yang jauh lebih rendah dari kadar pasaran semasa.

Para pegawai Khairuddin kemudian membuat laporan bagi mendesak polis menyiasat kes kebocoran surat rahsia melibatkan kes tersebut.

Che Abdullah pula dikecam dengan tuduhan tidak menghormati undang-undang apabila dilapor menikah melalui telefon dengan menggunakan khidmat jurunikah di Thailand.

Kes itu turut perhatian pihak berkuasa agama Islam di Narathiwat yang bertindak menggantung tugas imam terbabit.

Setiausaha PAS Kelantan itu kemudian meminta maaf atas kes tersebut dan menyifatkan penyebaran rakaman video yang tular itu bertujuan untuk mengaibkan beliau dan keluarga.

Penganalisis berpendapat, tindak-tanduk anggota jemaah menteri dan para pemimpin PAS seperti itu bakal menjejaskan pengaruh parti Islam itu dalam pilihan raya umum akan datang.

Che Abdullah kini diganti Ahli Parlimen Pasir Puteh, Nik Muhammad Zawawi Salleh sebagai timbalan menteri 1 di kementerian itu.

Seorang lagi pemimpin PAS, Idris Ahmad mengisi kuota PAS yang dikosongkan Khairuddin dengan lantikan sebagai menteri hal ehwal agama.

Ismail Sabri juga tidak melantik semula Mohd Redzuan Md Yusof dari Bersatu, senator Zulkifli Mohamad, dan Shamsul Anuar Nasarah daripada Umno.

Tiga bekas menteri Umno iaitu Noh Omar, Shahidan Kassim dan Mahadzir Khalid, selain bekas menteri dari parti PBB Wan Junaidi Tuanku Jaafar pula dilantik semula.

Ismail Sabri juga memperkenal Jalaluddin Alias dari Umno dan Ahmad Faizal Azumu dari Bersatu sebagai menteri baharu.– 27 Ogos, 2021.

 DAPAT KERETA

KETAT DARI

SIAM ADALAH

JIHAD SUCI 

KAH KAH KAH

MENCARI 

 KERETA SENDAT

ADALAH

PEJUANGAN UMMAH

KAH KAH KAHASAL UNTUK KLEPTO INGGERIS

 
 ASAL USUL

NEGARA KLEPTO

INGGERIS

AMIN

Unknown commented on 

"AWAS - KLEPTO AKAN

 MASUK KHEMAH"

Woit TT apa klepo klepo nie ? Asas negaraku Klepo ba, mana ada lain lain? Engkau pening Ketum kah? Asal usul negaraku dari Klepo dibawah penjajah kepada united NASIONAL, sampai sekarang, masa undi kena Klepo, bagi beras bagi minyak masak bagi duit ITU untuk undi parti ketuanan, nak kekal kuasa kena Klepo, nak tubuh kerajaan kena Klepo, nak pau MP kena Klepo, nak jaga jawatan kena Klepo, Klepo bukan setakat duit ringgit, kena bagi pangkat kena bagi jawatan kena bagi Munke kena bagi imbuhan Datuk tan SERI tok SERI, tun memanda khazanah kena bagi GLC semua ITU Klepo lah kah kah engkau macam budak Klepo pulak, macam tak biasa saja agenda ketuanan melayu islang lah kah kah

BERITA SEPERTI INI WAJIB DITULAR

 


 BERITA SEPERTI INI

WAJIB DITULAR

UNTUK DIKETAHUI

RAMAI 

AMIN

JANGAN SOROK

JANGAN GELPAKAN

 KHALAS

KHEMAH AL- BONTOTI

 


 KHEMAH

AL-BONTOTI

AMIN

Unknown commented on 

"AWAS - KLEPTO AKAN

 MASUK KHEMAH"

Khemah bukan khemah baru Pon, semua berasal dari khemah rasuah khemah Klepo khemah sondol khemah asabiayah khemah jahiliayah khemas ahfiz Al bontoti semua sburiti kah kah kah apa nak hairan semua boleh asal ada jawatan pangkat kuasa Al TT yang budikan lah kah kah

SYARAT - SYARATTON

 

 

KITA LIHAT

DAN TUNGGU

AMIN
Permohonan Najib batal notis bankrap didengar 7 Disember TUNGGU APA?

KAH KAH KAH

TUNGGU 

SYARATTON

AMIN

MUHYIDIN MASIH GAGAH

 PENG ANAL

DON PLAY PLAY

AMINIsmail Sabri tiada pengaruh untuk tukar menteri, kata penganalisis  ABAH COW

MASIH BELUM

JATUH

KAH KAH KAH

TUAN HAJI PANGLIMO - BURET YANG SAMA

  BURET YANG

SAMA

AMIN

panglimo potaseh commented on 

"PAK LEBAI LAGI KE ?"

Pak Lobai paling thorbaek jago alam ..dio akan jago alam duniyo dan alam akhirat. Alam duniyo kito jago dongan baco doa dan serapah ..Alam akhirat kito tak yah jago apo2 ..tak do maso, siang malam momantek ..

panglimo potaseh commented on

 "SIAPA MENTERI 

ALAM SEKITAR"

TT lu jgn salah tafsir ..dalam Eslang alam tirbahagi pada dua ..alam duniya dang alam akhirat. Alam duniya semintara je tak boley bawak mati ..alam untuk orang kapir laknat ..jadi kita oram islang apa pedulik dingan alam duniyo ..lagi chomot duniyo lagi baguih. Lu tingok kat Yan ..banjir tu dari hujan yg Allah turungkang utk birsih dosa. Alam Akhirat ..masuk syurgo syok ooo ..kita lolaki sibuk momantek sepanjang maso ..Alam Akhirat tuhan jago dgn tip top sekali ..

AUDI7 KETAT SEDAT PADAT

 


 AUDI7

KETAT PADAT

 SENDAT

KAH KAH KAHMenteri, timbalan kontroversi dari PAS gagal kekal jawatan


 

TEPAH AWAL

JANGAN KECEWA

AMIN

BUKAN KIOK TAPI MANGKAT

 


BUKAN KIOK 

TAPI MANGKAT

AMIN

panglimo potaseh commented on 

"BILA KHEMAH 

BESAR TERPASANG"

Semalam ..kovid ..kita dah picah rekot baru 25 ribu ekor kes baru ..hampir 400 ekor kiok ..dulu utk kiok 400 ekor mau makan 100-150 hari. Kata nye dari 400 ..100 kiok kat rumah ..apa maknenye ni ..kita perlu khemah besar untuk pesakit yg kritikal. Nampaknye kovid semakin mengila ..dan Abam pun dah mcm gila iseng ..meracau-racau ..gwa ingat kovid ni akan reda jika Abam renti jadi PM Mangkang. Ari tu ckp kovid mengila sebab Malikul jadi PM ..ha PM tukar kovid lagi up ..apa kata Samsul Yoda jadi Ketua Mangkang ..

APA BERLAKU DALAM DUNIA KELAMRIN

 APA BERLAKU

DALAM  DUNIA

KITA  KELAMRIN

AMIN

AWAS - KLEPTO AKAN MASUK KHEMAH

 


 BUKA KHEMAH

BESAR BESAR

AMIN

NAK BAWAK

KLEPTO MASUK ?

AMIN

S
Jangan sampai kleptokrat


kembali, kata aktivis


berhubung kerjasama


kerajaan-pembangkang

Kerjasama yang disepakati antara Perdana Menteri, Ismail Sabri Yaakob dengan pihak pembangkang tidak boleh digunakan untuk membuka lorong kepada golongan kleptokrat kembali ke tampuk kuasa selepas peralihan kepimpinan di Putrajaya baru-baru ini, kata pemerhati.

Pemerhati politik dan budaya, Hishamuddin Rais berkata sekiranya perkara itu terjadi, ia melanggar syarat sokongan Perikatan Nasional (PN) kepada ahli Parlimen Bera itu yang menyatakan, pelantikan Kabinet yang akan diumum nanti harus terdiri daripada mereka yang berintegriti, beramanah dan bebas daripada sebarang pertuduhan jenayah di mahkamah.

“Tapi ahli politik ini pandangan dia berbeza, saya fikirkan untuk masa depan negara, tapi mereka fikirkan kuasa,” kata bekas tahanan ISA itu dalam satu forum anjuran Dewan Muda Johor secara dalam talian malam tadi.

“Kerana itu, kita harus melihat bahawa akan berlaku dalam masa terdekat nanti, jual beli (ahli Parlimen) apabila Kabinet dibentuk.

“Bulan September nanti akan ada pembentangan belanjawan negara, boleh jadi ada ahli Parlimen yang akan sokong dan tidak akan sokong.”

Katanya, situasi itu bakal terjadi kerana majoriti tipis yang dimiliki Ismail, iaitu sebanyak 114 sokongan ahli Dewan Rakyat.

Hishamuddin ditanya mengenai kesefahaman yang dimeterai oleh Ismail dan pemimpin PH dan cabaran golongan kleptokrasi atau kluster mahkamah kepada perdana menteri.

Ismail juga katanya perlu berhadapan dengan ahli-ahli Parlimen Bersatu yang mungkin menarik sokongan sekiranya tuntutan mereka tidak dipenuhi.

Golongan kleptokrat atau kluster mahkamah merujuk kepada sekumpulan pemimpin Umno yang berhadapan dengan pertuduhan pecah amanah dan rasuah di mahkamah.

Ia diketuai oleh presiden Umno, Ahmad Zahid Hamidi dan bekas perdana menteri, Najib Razak yang bertanggungjawab menjatuhkan Muhyiddin Yassin dengan menarik semula sokongan 15 ahli Parlimen parti Melayu itu.

Pimpinan Pakatan Harapan (PH) yang terdiri daripada Presiden PKR Anwar Ibrahim, Presiden Amanah, Mohamad Sabu dan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng hadir bertemu Ismail di Pejabat Perdana Menteri di Putrajaya pada Rabu.

Mereka dilaporkan akan menyokong Ismail dalam undi percaya yang bakal berlangsung di Dewan Rakyat sekiranya Ismail fokus melawan Covid-19.

Tahun lalu MalaysiaNow mendedahkan Zahid dan Najib menulis surat bertarikh 11 Oktober kepada Yang di-Pertuan Agong, menyatakan sokongan kepada presiden PKR itu untuk menjadi perdana menteri.

Ditanya mengenai kejujuran pembangkang dalam kerjasama itu, Hishamuddin berkata kejujuran dalam politik merupakan sesuatu yang ganjil.

“Politik ialah seni kemungkinan apa sahaja. Tidak ada musuh tegar, yang ada hanya kepentingan terus-menerus.

“Perebutan kuasa akan terus berlaku tapi saya ajukan dalam setahun dua ini meredakan tembak-menembak antara ahli politik,” katanya.

Katanya, beliau menyokong gencatan politik ketika ini memandangkan perebutan kuasa tidak membantu peperangan melawan Covid-19.

Sementara itu, Pengerusi Majlis Profesor Negara, Shamsul Amri Baharudin berkata, semua pihak tidak boleh terlalu optimistik dengan kerjasama itu, namun sebaliknya berwaspada kerana ia hanya persetujuan simbolik.

“Dalam politik semua ada agenda masing-masing. Pada saya, ini agenda pembangkang yang mungkin terpaksa berkempen sesama mereka untuk dapatkan lebih daripada 105 sokongan.. kita tak tahu.

“Kerjasama ini bukan 100 peratus (terjamin), banyak lagi langkah-langkah lanjut. Adakah mereka (pembangkang) akan diterima dalam jawatankuasa-jawatankuasa Parlimen nanti?” katanya pada forum sama.

Ismail akan mengumumkan barisan Kabinet hari ini selepas mendapat perkenan Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah di Kuantan, Pahang semalam.

Tumpuan kepada siapakah yang bakal dilantik sebagai timbalan perdana menteri dan menteri kewangan kerana bakal menentukan hala tuju kerajaan pimpinan Ismail, tiga tahun selepas Umno kehilangan kuasa buat pertama kali dalam sejarah pada pilihan raya umum 2018.


SYARAT UTAMA

SABRI JADI PM

IALAH TIM

KLEPTO TAKADA

DALAM KABINET

AMIN

TIM KLEPTO

TAK CAMPUR

KERAJAAN

AMINHEDI WENG BERDAYAH PULAK

 

INI BERITA BAIK

KAH KAH KAH

EDI WENG DAH

BACA AKHBAR

NEW YORK TIMES

AMIN

DAH PANDAI BACA

GUARDIAN LONDON

AMIN

BACA LE MONDE 

DARI PARIS

AMIN

INI NAMANYA

MALIKUL HEBAT

BUKAN

MALIKUL SEMBAB

KAH KAH KAH
Taliban sudah berubah, jangan terpedaya dakyah media Barat, kata Hadi

PRESIDEN PAS Abdul Hadi Awang mengingatkan umat Islam supaya tidak terpedaya dengan media asing yang terus memberikan gambaran buruk kepada Taliban, yang mengambil alih pentadbiran di Afghanistan, minggu lalu.

Katanya, gerakan Islam itu sudah berubah dan bukan lagi seperti yang digambarkan sebelum ini kerana mereka dulu memaksa amalan mazhab Hanafi, sehingga memaksa lelaki berjanggut dan melarang wanita ke sekolah.

“Umat Islam diharamkan daripada terpengaruh dengan media fasiq (media jahat),” katanya, lalu mengingatkan ayat Al-Quran mengenai kepentingan menyemak maklumat.

“Berilmulah dengan rujukan Islam yang sah, janganlah berpandukan kepada media yang menyebarkan berita yang salah dan jahil,” tambahnya.

Abdul Hadi menulis pandangannya yang disiarkan di lidah rasmi PAS Harakahdaily dan disebarkan melalui pelantar media sosialnya.

Pandangannya yang mempertahankan Taliban muncul lebih kurang seminggu selepas anaknya Muhammad Khalil yang juga pengerusi Lajnah Hal Ehwal Antarabangsa dan Hubungan Luar PAS disekat di Facebook kerana tulisan bernada sama.

Tulisan Muhammad Khalil juga disiarkan di Harakahdaily.

Facebook serta TikTok minggu lalu menegaskan tidak akan menarik balik sekatan terhadap kandungan yang dianggap membela dan mempromosi Taliban atas alasan mereka pertubuhan pengganas.

Taliban melalui jurucakapnya Zabihullah Mujahid mengkritik sikap pelantar media sosial itu sebagai “sekatan kepada kebebasan bersuara.” 

Dalam sebaran di Facebook, Abdul Hadi menulis Taliban sebagai “T4L1BAN” dipercayai untuk mengelak daripada dipadam oleh pengendali pelantar itu.

Dalam tulisannya, Abdul Hadi mengimbas sejarah ringkas Taliban, gerakan pelajar agama yang mula dikenali semasa perang melawan pencerobohan tentera KEsatuan Soviet pada dekad 1980-an.

Beliau menyifatkan Taliban selama ini jadi mangsa kempen media Barat memburukkan Islam, termasuk dengan menyebar berita palsu mendakwa mereka berniaga dadah.

Kempen memburukkan Taliban itu berterusan setelah Amerika Syarikat berundur dari Afghanistan, katanya.

Bagaimanapun Abdul Hadi berkata Taliban sudah berubah apabila mengampunkan kakitangan kerajaan sebelum ini serta meraikan kepelbagaian masyarakat Afghanistan.

“Perkara yang sangat menarik ialah mereka terus beristiqamah dan berjuang untuk menegakkan Islam.

“Kini wujudnya kepimpinan para ulama’ yang mendalami mazhab Hanafi dan perkembangan politik semasa, iaitu kalangan mereka yang memahami keadaan semasa,” kata presiden PAS.

Abdul Hadi juga berkata selepas mengambil pentadbiran, Taliban mengharamkan balas dendam dan mengisytiharkan pengampunan beramai-ramai serta melibatkan sebahagiannya dalam peralihan kerajaan.

“Presiden Amerika Syarikat, Joe Biden sendiri memuji tindakan Taliban yang telah membantu bagi melancarkan pengunduran tentera Amerika Syarikat,” katanya.

Malaysia setakat ini belum mengeluarkan sebarang kenyataan rasmi mengenai peralihan pentadbiran di Afghanistan.

Perdana Menteri Muhyiddin Yassin dan jemaah menterinya letak jawatan pada 16 Ogos dan perdana menteri baharu Ismail Sabri Yaakob sehingga ini belum menamakan barisan jemaah menteri baharu. – 25 Ogos, 2021.

 INI TALIBARUT

TALIBAN KE

KHALASKHEMAH GOTU KHEMAH 

HOK GOTU

AMIN

herman adnan commented on

 "STRATIJI 

KHEMAH BESAR"

Khemah besar ko kocik ko tak Dapek den nak nolong kalu Gotu jugok Hok jadi Ketuo 🤭


Unknown commented on 

"STRATIJI 

KHEMAH BESAR"

Berkemah, berkemah, berkemah sama si Nonpal. Si Nonpal, Si Nonpal, anaknya Bahenol

KHEMAH BESAR NAK BAWA NAJIB MASUK ?

 


 BUKA KHEMAH

NAK JEMPUT

NAJIB MASUK ?

AMIN
Jangan sampai 


kleptokrat


 kembali, kata aktivis


 berhubung kerjasama


 kerajaan-


pembangkang

 

JANGAN LUPA

SYARAT JADI PM

KAH KAH KAH