Ahad, 15 November 2015

TUAN HAJI JANGAN KELENTONG
TUAN HAJi


BiLA NAK 


SAMAN

CAKAP

DALAM MASA

24 JAM


Enggan minta maaf, NOW gesa Jamil Khir terus terang


Pengarah Pusat Pemantauan dan Pendedahan Maklumat Kebangsaan (NOW) Akmal Nasir hari ini mempertahankan dakwaannya terhadap Tuan Haji Jamil Khir Baharom dan tegas tidak mahu menarik balik kenyataannya atau memohon maaf kepada menteri di Jabatan Perdana Menteri (JPM) itu.
Katanya, beliau tidak melakukan sebarang kesalahan dengan membuat pendedahan berhubung dakwaan salahguna wang anak yatim di bawah Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam (Yapeim) dalam lawatan luar negara Jamil dan rombongannya tahun lepas.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/enggan-minta-maaf-now-gesa-jamil-khir-terus-terang#sthash.HDLDjKCC.dpuf


KAH KAH KAH
woit
tuan haji jangan kelentong
nanti tuan haji
kena sunat sekali lagi
ini namanya sunat fulusikom
kah kah kah

SUNAT LAGi

--------------

ROMPAKAN LANUN


FACE BOOK
FAKTA !!!
Dari orang UMNO sendiri kata...

"Sekarang tak kira dia lelaki, wanita atau putera UMNO.. KERJA MEREKA JADI PENYAMUN.." - Zaharin Mohd Yasin (13/11/2015)


--------------------

PERNIAGAAN PALING LARIS


PERNiAGAN

PALiNG TUA

 Bisnes paling laku di akhir zaman ni adalah bisnes jual agama. Trust me man. Jika makin lama kau jual agama, makin tinggilah darjat pangkat dan keturunan kau. Marilah berniaga


---------------

SANG KELEMBAI

FACE BOOK

-----------

APA ITU JANJI
APA iTU?
ramai bertanya
apa makna angka
yang dipaparkan?

angka ini adalah
jumlah hari
yang semakin dekat

enam bulan dahulu
pada 14 jun 2015
najib razak telah berjanji
akan menyelesaikan 
masalah besar kes 1MDB
termasuk kesah tok arab 
beri derma 2.6 bilion ringgit
masuk akaun pribadi najib

tukar tiub hanya beri ingatan
tukar tiub menghitung hari
tukar tiub harap
bani melayu jangan cepat lupa

lagi 30 hari
janji najib akan ditunai?
kita tunggu dan lihatNajib janji selesai masalah 1MDB selewatnya hujung tahun ini 


OLEH HASBULLAH AWANG CHIK
Published: 14 June 2015 6:26 PM


Najib Razak menyatakan komitmen untuk menyelesaikan kemelut syarikat sarat hutang 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dalam tempoh dua bulan atau selewat-lewatnya hujung tahun ini.
Ketua Umum Gabungan Bertindak Perpaduan Melayu Hasan Hamzah menyampaikan komitmen Najib itu selepas satu perjumpaan tertutup yang diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di Kuala Lumpur hari ini.
"Seawal-awalnya dua bulan, namun tidak bergantung kepada tempoh tertentu, beliau akan menyelesaikannya hujung tahun ini," kata Hasan yang ditemui pemberita di perkarangan PWTC hari ini.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/najib-janji-selesai-masalah-1mdb-selewatnya-hujung-tahun-ini#sthash.2r2lAh2S.dpuf

Isu 1MDB dijangka selesai dua bulan lagi, kata menteri 


KUALA LUMPUR, 15 Okt — Isu berkaitan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) akan diselesaikan sebelum akhir tahun, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri  Abdul Wahid Omar.
“ Najib Razak telah memberi kenyataan bahawa isu 1MDB akan diselesaikan dalam masa enam bulan bermakna sebelum hujung tahun ini,” katanya.
- See more at: http://www.themalaymailonline.com/projekmmo/berita/article/isu-1mdb-dijangka-selesai-dua-bulan-lagi-kata-menteri#sthash.ciDvQQlG.dpuf
------------

APA DIA TIGA PULUH


APA DiA

TiGA PULUH--------------

ADA ABUDUL PADA NAMA


ABUDUL


Tuduhan Husam: Kalau Abdul Hadi nafi pun...

KUALA LUMPUR - Pas menyifatkan sebarang penafian daripada Presidennya,  Abdul Hadi berhubung tuduhan yang dilemparkan  Husam Musa tidak akan menjernihkan suasana.

Timbalan Presiden Pas,  Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, penjelasan Husam penting ketika ini bagi merungkai segala tuduhan yang dilemparkan kepada parti dan Abdul Hadi.

"Isunya sekarang begini. Dalam keadaan gelombang ini, sebarang penafian pun mungkin (tidak selesai masalah)... jadi yang pentingnya kita tengok apa tuduhannya.

"Jika Presiden nafi pun... contohnya tentang tuduhan kerjasama dengan Umno, sudah berpuluh kali dah beliau buat penafian tapi benda itu masih diulang dan diulang lagi.

KAH KAH KAH
woit
tak sangka sangka
ada abudul dekat nama
kah kah kah

ABUDUL DOL

-----------

KEPALA MAKAN TAIK

KEPALA 

MAKAN TAiK

EKOR PUN

MAKAN TAiK

RM300,000 lesap: Veteran UMNO lapor SPRM
PUTRAJAYA: Veteran UMNO membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung kehilangan wang RM300,000 hasil sumbangan penaja untuk menganjurkan program tahun lalu.
Pegawai Publisiti Veteran UMNO Wilayah Persekutuan, Abdul Rahim Haroon berkata, penaja telah menyumbang wang itu kepada UMNO bahagian menerusi sebuah yayasan.
“Dana itu sepatutnya diberikan kepada Veteran UMNO Wilayah Persekutuan untuk kita menganjurkan program pada 10 Mei tahun lalu.
“Bagaimanapun, yayasan berkenaan tidak pernah memberikan kami dana itu sehingga sekarang.
“Kami terpaksa menggunakan wang sendiri untuk menanggung kos penganjuran program termasuk kos penginapan, makanan dan pengangkutan,” katanya di luar Ibu Pejabat SPRM di sini, pada Sabtu, lapor The Star Online.
“Jika siasatan mendapati ada salah guna kuasa atau pecah amanah, kami berharap mereka yang terlibat dibawa ke muka pengadilan,” katanya.
Abdul Rahim berkata, laporan polis mengenai kehilangan wang itu telah dibuat pada 9 September lalu.


KAH KAH KAH
woit
apa nak dihairankan
300,000 ringgit lesap 
ini pekara biasa
3 juta lesap pun biasa
30 juta lesap pun biasa
300 juta lesap pun biasa
kah kah kah
apa ada kesah
najib rembat berapa?
kah kah kah
300 ribu ni taik palat je
tengok tok aji jamil rembat
400 ribu ringgit bershoping
hebat kerana duit sedekah
kah kah kah

LESAP LAGi


--------------------

LAGI KESAH TOK AJI BERSHOPPINGBENARKAH LAWATAN TUAN HAJI JAMIL KHIR KE AMERIKA SYARIKAT YANG MENGGUNAKAN DUIT YaPEIM HANYA UNTUK MAJLIS PENUTUPAN SIMPOSIUM PERKAHWINAN DAN KEKELUARGAAN?

Semua sedia maklum bahawa Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM) merupakan sebuah yayasan yang dipertanggungjawabkan untuk mengurus sumbangan derma orang ramai, pinjaman atau grants daripada Kerajaan Persekutuan serta menjana pendapatan melalui perniagaan berteraskan Islam dan kemudiannya sumbangan ini sepatutnya diagihkan kepada kumpulan sasaran dan mereka yang benar-benar memerlukan termasuk anak yatim dan miskin.
Saya hari ini ingin mengemukakan satu lagi bukti mengenai lawatan Tuan Haji Jamil Khir Baharom ke Amerika Syarikat bersama isteri yang dikatakan menggunakan wang YaPEIM yang mana pembiayaan wang YaPEIM tersebut dikatakan turut melibatkan aktiviti main golf beliau dan lawatan rombongan ke Pusat membeli-belah upscale outlet barangan mewah sebanyak 4 hari.
Mengikut kertas cadangan kelulusan program YaPEIM, lawatan Dato’ Seri Jamil Khir adalah bersempena dengan ‘Program Kembara Santun 2014, Simposium Perdana: Perkahwinan, Kekeluargaan, Pengurusan dan Isu-isu Semasa Negara’ yang mana Tuan Haji Jamil Khir dikatakan hanya hadir untuk menyempurnakan Majlis Penutupan sahaja.
Jumlah kos penganjuran program yang diluluskan oleh YaPEIM adalah RM 590,000.00 iaitu lebih tinggi daripada anggaran awal saya sebelum ini sebanyak RM 410, 978. 56 dan kelulusan program kursus ini hanyalah untuk penglibatan 100 orang peserta.
Saya juga mengambil maklum kenyataan media yang dikeluarkan oleh YB Tuan Haji Jamil Khir bertarikh 13 November 2015 yang mendesak saya memohon maaf atau berhadapan risiko disaman.
Malangnya, beliau tidak menafikan kebenaran bukti atau dokumen yang saya kemukakan sebelum ini dan beliau tidak menjawab isu pokok iaitu samada wang YaPEIM melalui Yayasan Pembangunan Anak Yatim/Miskin (PEMANGKIN) telah digunakan untuk membiayai lawatan beliau ke Amerika Syarikat.
Malah dalam kenyataan tersebut, Tuan Haji Jamil Khir turut mengesahkan bahawa sememangnya beliau telah pergi ke Amerika Syarikat bagi tempoh 21 Mei 2014 sehingga 29 Mei 2014 dengan alasan sebagai sebahagian tugas dan tanggungjawab beliau selaku Menteri di Jabatan Perdana Menteri.
Sebaliknya, perbezaan fakta antara kertas kelulusan YaPEIM dan invois (yang didedahkan sebelum ini) dengan kenyataan beliau menimbulkan lebih banyak persoalan seperti berikut :-
1.      Mengikut bukti kertas kelulusan YaPEIM, adakah benar perbelanjaan yang diluluskan iaitu RM 590,000 hanyalah untuk pelaksanaan program berbentuk kursus dan langsung tidak menyebut mengenai penglibatan beliau untuk kejohanan Mid West Game dimana wang YaPEIM turut digunakan untuk biayai permainan golf beliau yang beliau cuba pertahankan?
2.      Dalam kenyataan media Tuan Haji  Jamil Khir, beliau turut memberi justifikasi bahawa permainan golf yang beliau sertai adalah dikelolakan secara bersama dengan pihak kedutaan Malaysia di Washington DC. Merujuk kepada bukti invois yang saya kemukakan sebelum ini, sebanyak RM 36,525.90 wang YaPEIM telah dipindahkan ke akaun kedutaan Malaysia di Washington DC. Adakah wang ini ada kena mengena atau tidak dengan penganjuran acara golf yang disertai beliau? Jika tidak, apakah buktinya?
3.      Mengapa Tuan Haji Jamil Khir tidak memberi penjelasan mengenai rombongan beliau menggunakan wang YaPEIM untuk pergi ke Leesburg Corner Premium Outlet iaitu pusat membeli-belah upscale outlet barangan berjenama sebanyak 4 hari?
4.      Apakah rasional penganjuran Simposium Perkahwinan dan Kekeluargaan yang menelan kos melebihi setengah juta Ringgit Malaysia dengan menggunakan wang YaPEIM sedangkan hanya melibatkan 100 orang peserta? Adakah munasabah kos purata bagi seorang peserta sebanyak RM 5,900 seorang?
5.      Mengikut kertas kelulusan YaPEIM (dibawah perkara 3.0 Cadangan), bayaran RM 590,000 adalah dituntut oleh PEMANGKIN. Adakah benar PEMANGKIN bermaksud Yayasan Pembangunan Anak Yatim atau Miskin?

6.      Mengapa Yayasan Pembangunan Anak Yatim atau Miskin ini terlibat dengan penganjuran program Tuan Haji Jamil Khir ke Amerika Syarikat?

Saya percaya rakyat Malaysia terutamanya mereka yang pernah atau masih lagi mencarum atau membuat sumbangan derma kepada YaPEIM berhak untuk mengetahui ke manakah perginya wang sumbangan mereka dan sewajarya Tuan Haji  Jamil Khir menjawab persoalan-persoalan yang dikemukakan.
Walaupun YaPEIM adalah sebuah yayasan Islam dibawah tanggungjawab Menteri Hal Ehwal Islam, saya juga yakin mereka yang membuat sumbangan derma setiap bulan melalui potongan gaji adalah untuk tujuan kegunaan amal jariah dan bukan untuk kegunaan Menteri.
Jika benar-benar lawatan Tuan Haji Jamil Khir Baharom ke Amerika Syarikat merupakan tugas rasmi sebagai seorang Menteri, mengapakah perbelanjaan perjalanan tersebut dibiayai melalui YaPEIM sedangkan sebagai seorang Menteri beliau layak menggunakan peruntukan Menteri?
AKMAL NASIR - NOW
14 NOVEMBER 2015

-----------------

SUDAH MASUK 48 JAM
SUDAH LEBiH

DARi 24 JAMAkmal Enggan Minta Maaf Adakah Jamil Khir Akan Saman ...

babab.net/.../akmal-enggan-minta-maaf-adakah-jamil-...
Translate this page
10 hours ago - Ketua PKR Johor Bahru Akmal Nasir enggan minta maaf kepada Jamil Khir kerana menfitnah sebaliknya mencabar Jamil Khir untuk ...

ANGIN PERUBAHAN: Jamil Khir Akan Kemuka Saman Fitnah

anginperubahan.blogspot.com/.../jamil-khir-akan-kem...
Translate this page
1 day ago - Jamil Khir Akan Kemuka Saman Fitnah. Posted by .... 2013: Keadaan yang sama akan berulang, biarpun PAS menang banyak, DAP masih lagi ...

Perkasa sokong Jamil Khir saman Akmal Nasir | Free ...

www.freemalaysiatoday.com/.../p...
Translate this page
Free Malaysia Today
12 hours ago - Perkasa sokong Jamil Khir saman Akmal Nasir ... Bila ada pembicaraan di mahkamah nanti, maka rakyat akan tahu kebenarannya. y.

y
Bila ada pembicaraan di mahkamah nanti, maka rakyat akan tahu kebenarannya. More ››


KAH KAH KAH

woit
mana dia surat saman
apa sudah jadi?
cakap dalam masa 24 jam
sudah masuk 48 jam
ini macam kes najib
nak saman WALL STREET
sampai sekarang taraaaak
kah kah kah

SAMAN LAH----------------

SOALAN WAJIB
The First Question to Ask After Any Terror Attack: Was It a False Flag?


Presidents, Prime Ministers, Congressmen, Generals, Spooks, Soldiers and Police ADMIT to False Flag Terror

November 14, 2015 "Information Clearing House" - "WashingtonsBlog"- - In the following instances, officials in the government which carried out the attack (or seriously proposed an attack) admit to it, either orally, in writing, or through photographs or videos:

(1) Japanese troops set off a small explosion on a train track in 1931, and falsely blamed it on China in order to justify an invasion of Manchuria. This is known as the “Mukden Incident” or the “Manchurian Incident”. The Tokyo International Military Tribunal found: “Several of the participators in the plan, including Hashimoto [a high-ranking Japanese army officer], have on various occasions admitted their part in the plot and have stated that the object of the ‘Incident’ was to afford an excuse for the occupation of Manchuria by the Kwantung Army ….” And see this.
BiLA BERLAKU

LEDAKAN ITU

PERTAMA

WAJiB TANYA

APAKAH iA

OPS SALAH 

BENDERA


------------