Sabtu, 20 Mac 2021

KOTE SAJAT TERGANTUNGKOTE SAJAT

SEBATANG KOTE SAJAT
TERPANCUT DI DAMANSRA
SEJUTA PAK LEBAI NAMPAK
BERJUTA KOTE SAJAT
TERIKAT DI SINGKIANG
SEMUA PAK LEBAI TAK NAMPAK
AMIN

HINDU KAPIR DAN ATEIS
BERSUARA TENTANG
PENINDASAN ORANG ISLAM
TAPI PEJUANG ISLAM
TEMAKAN LENDIR CHINA
KAH KAH KAH

SIASAT SIASAT SIASAT

 


UNTUK PERTAMA

KALI KITA ADA

KETUA POLIS JUJUR

AMIN

 APA JADI ???

AMIN

KARTEL DADAH

KARTEL LENDIR

KARTEL RASUAH

SEMUA MENYERANG

HAMID BADOR

AMIN

PERLU ADA 

SURUHANJAYA

DIRAJA UNTUK

SIASAT PEKARA

INI

AMINGerakan jatuhkan KPN didalangi pegawai korup, kata sumber

GERAKAN dalaman untuk menjatuhkan Ketua Polis Negara Abdul Hamid Bador wujud kerana pendirian tegasnya untuk membanteras rasuah dalam pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM), kata sumber.

Sumber di Bukit Aman memberitahu The Malaysian Insight, sikap Hamid yang secara terbuka untuk memerangi gejala rasuah dalam PDRM menimbulkan rasa tidak senang dalam kalangan pegawai-pegawai muda yang terbabit dalam ‘kerja-kerja kotor’.

“Hamid sangat tegas. Malah beliau secara terbuka  mengkritik pegawai-pegawainya apabila timbul dakwaan rasuah.

“Pegawai-pegawai yang korup ini sekarang tidak senang duduk dan satu-satunya cara yang ada ialah dengan menyingkirkan Hamid.

“Beliau sangat terbuka kepada media dan mengambil tindakan apabila ada dakwaan membabitkan pegawai bawahannya,” kata sumber yang merupakan pegawai kanan di Bukit Aman itu.

Dalam satu wawancara ekslusif bersama Sinar Harian pada Rabu lalu, Hamid mendedahkan wujud gerakan dari kalangan pegawai muda PDRM untuk mengaib dan menjatuhkan beliau.

Hamid berkata gerakan itu juga kumpulan sama yang mendalangi kartel dalam PDRM yang berhasrat mendominasi pasukan keselamatan negara demi kepentingan mereka.

“Ada usaha untuk mengaibkan, menjatuhkan saya daripada kumpulan ini (kartel).

“Jadi saya ingin menasihatkan mereka, hentikan perbuatan jijik ini, sedar diri bahawa pasukan ini bukan kita punya, bukan padang permainan kita,” katanya kepada Sinar Harian.

Hamid, yang dilantik sebagai KPN pada Mei 2019 semasa pentadbiran kerajaan Pakatan Harapan, sering mengingatkan dan memberi amaran kepada anggota PDRM supaya menjauhi rasuah.

Semasa merasmikan Istiadat Penganugerahan Pingat Jasa Malaysia (PJM) di Kelantan pada Mac tahun lalu, Hamid meluahkan rasa kecewa terhadap pegawai-pegawai polis yang disyaki menerima rasuah.

Pada September lalu juga beliau mengarahkan Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) Bukit Aman dan Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) menjalankan siasatan dalaman berhubung dakwaan kegiatan pengubahan wang haram yang dilindungi pegawainya.

Manakala pada Januari tahun ini, Hamid memberi amaran mana-mana pegawai dan anggota polis yang dikesan melindungi penjenayah atau menerima rasuah tidak lagi dikenakan tindakan tatatertib tetapi sebaliknya akan dibuang kerja.

Terbaharu, KPN itu berang selepas seorang pegawai JSJK Pulau Pinang melepaskan suspek sindiket Macau Scam.

“Kita sedang ambil tindakan drastik kerana ini terang-terangan satu pengkhianatan kepada amanat yang telah saya berikan,” katanya dipetik Bernama.

Isu rasuah dalam kalangan anggota PDRM sentiasa disentuh dalam setiap sidang media Hamid, kata sumber kepada The Malaysian Insight.

“Kalau saya ini polis jahat, saya mahu dia disingkirkan cepat kerana dia mengacau,” katanya.

Walaupun mendedahkan wujud gerakan dalaman untuk menjatuhkannya, Hamid belum membuat laporan polis.

Bekas ketua polis negara Musa Hassan mengulas perkara itu berkata Hamid perlu mendedahkan siapakah dalang ‘kartel’ yang dikatakan mahu menjatuhkannya supaya tindakan sewajarnya boleh diambil.

“Ia perlu dilaporkan untuk disiasat,” katanya, sambil mengakui gerakan seperti itu telah wujud ketika beliau masih berkhidmat sebagai KPN.

Bekas pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Mohamed Zaman Khan mengaitkan gerakan dalaman ini dengan perebutan kuasa di Bukit Aman kerana jumlah pegawai kanan yang terlalu ramai.

“Terlalu ramai pegawai kanan, ini menyebabkan wujudnya puak-puak dan berebut kuasa.

“Semasa saya masih bertugas dulu, keadaan ini tak berlaku kerana pada masa itu kami ada empat atau lima orang saja (pegawai kanan).

“Saya ada mencalonkan beberapa pegawai muda tetapi mesti melalui saringan. Ketika itu kita sangat tegas. Sekarang, saya tak tahulah bagaimana caranya (kenaikan pangkat),” katanya, yang menjadi pengarah JSJ dari 9189 hingga 1994.

Sementara itu, badan NGO Menghapuskan Kematian dan Penderaan Dalam Tahanan (Edict) berkata kerajaan perlu segera menubuhkan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) bagi menyiasat serta mengenal pasti kumpulan kartel jenayah dalam PDRM yang mahu menjatuhkan Hamid.

“Kenyataan terbaru Tan Sri Abdul Hamid Bador seolah-olah berbentuk satu rayuan kepada kerajaan agar segera mengambil tindakan bagi mengatasi masalah ini.  

“Edict percaya bahawa kartel polis ini telah menyelinap dalam setiap jabatan di PDRM, justeru adalah sangat wajar perkara ini disiasat oleh sebuah badan bebas seperti RCI untuk mengenalpasti anggota-anggota yang terlibat,” katanya dalam satu kenyataan semalam. – 20 Mac, 2021.  KENYATAAN

HAMID BADOR 

AMAT BAHAYA

AMIN

JIKA TAK BENAR

HAMID BADOR

BUAT FITNAH

AMIN

JIKA BENAR

NEGARA HANCUR

AMIN

MUHYIDIN

WAJIB BERTINDAK

SAPA BENAR

SAPA SALAH

KHALASMADEY SABOTAJ

 
MADEY SABOTAJ

Unknown commented on

 "INI DIA BENTUK 

PELAN B NIK NAZMI"

Mmg che det mungkir janji, kate nak letak jawatan lepas Apec.. tp dia letak jawatan sebelum Apec... Habis semua plan...

CONTOH PEMIMPIN ISLAM


NAJIB KINI

JUJUR

AMIN

INILAH CONTOH

PEMIMPIN ISLAM

JUJUR SUCI

CAKAP BENAR

AMIN

APAKAH 

NAJIB MENJADI

JUJUR KERANA

NAK MASUK JIL

ATAU KERANA

ADA BINI BARU

YANG SLIM KETAT

KAH KAH KAH


Terlupa daftar nama, Najib mahu pihak berkuasa saman dirinya

KUALA LUMPUR –  Najib Razak mengakui kesilapannya tidak mendaftar semasa makan di sebuah restoran di sini hari ini.

Justeru beliau mahu pihak berkuasa mengeluarkan kompaun terhadap kesalahan yang dilakukannya.

“Seperkara lagi ialah mengenai check-in. Aturan dibuat dan saya dibawa masuk ke kedai terus setibanya di sana.

“Saya mengaku kesilapan saya pada kali ini tidak membuat check-in sendiri walaupun pegawai-pegawai saya telah berbuat demikian,” katanya dalam Facebook hari ini.

Menurut Najib, kebiasaan beliau mematuhi segala SOP yang telah dikuatkuasakan dalam aktiviti atau pergerakannya.

TERBUKTI

PEMIMPIN

POLITIK MENTERI

 BILA

NAK AMSUK JIL

JADI ALIM WARAK

DAN JUJUR

AMIN

JUSTERU

UNTUK NEGARA

SELAMAT

ADALAH BAIK

KITA MASUKAN

LAGI BANYAK

POLITIKUS MENTERI

KE DALAM JIL

AMINSOKONG KITA SOKONG

 


KITA WAJIB

SOKONG SHAHIDAN 

DAN GENG

UMNO PERLIS

AMIN


Calon Umno akan lawan sesama sendiri di Perlis, kata Shahrir Samad

PENDIRIAN Umno Perlis untuk terus menyokong Perikatan Nasional (PN) akan menyebabkan calonnya berlawan sesama sendiri dalam pilihan raya umum akan datang, kata pemimpin parti.

Ketua Umno Johor Shahrir Samad membangkitkan senario tersebut ketika mengulas pendirian Umno Perlis untuk terus bersama PN dalam PRU15 walau Umno pusat memutuskan sebaliknya.

Jelasnya, calon Umno akan berlawan sesama sendiri apabila timbul penentangan ke atas keputusan untuk bertanding atas tiket PN.

“Pendirian Shahidan (Kassim, ketua Umno Perlis) untuk Umno Perlis akan bersama PN dan tidak dengan BN dalam PRU15 akan membuka satu senario baru.

“Maknanya, Shahidan dan gengnya dari Umno Perlis akan bertanding sebagai calon PN dan guna lambang PN.

“Sebaliknya, calon Umno yang tidak ikut Shahidan akan pula bertanding sebagai calon BN dan guna lambang BN. Ia akan jadi tiga penjuru. Menarik, kalau ikut kehendak nafsu Shahidan.”

Pada masa sama, beliau menjangka PAS Perlis juga akan mengikut langkah Umno Perlis dan tidak bertanding atas dengan lambang parti sendiri.

Umno sudah memutuskan akan guna lambang BN dalam PRU15 dan menetapkan tidak akan bekerjasama dengan Bersatu dalam PRU15.

Majlis Tertinggi parti itu juga memutuskan perkara sama bulan lalu, dan mengemukakan keputusan tersebut secara rasmi kepada Bersatu.

Usaha memutuskan hubungan dengan Bersatu itu ditolak pemimpin Umno lain yang mempunyai kedudukan dalam kerajaan PN waktu ini.

Krisis sokongan itu merupakan antara sebab Muhyiddin memohon beberapa kali agar darurat diisytiharkan, yang antara lain membolehkan persidangan Parlimen digantung.

Yang di-Pertuan Agong kemudiannya memperkenan darurat berkuatkuasa bermula 11 Januari hingga 1 Ogos diisytiharkan pada Disember.

Muhyiddin memberi jaminan akan membubarkan Parlimen sebaik sahaja pandemik Covid-19 terkawal dalam negara, bagi membolehkan PRU15 diadakan. – 20 Mac, 2021.

KITA WAJIB

JUGA SOKONG

GENG UMNO JOHOR

 DAN

SHAHRIR SAMAD

AMINBERITA BAIK BERITA BURUK

 

BERITA BAIK

BIDEN MENERUSKAN

DASAR ANTI CHINA

AMIN

GERMAN KINI

MASUK SAMA

AMIN

PERANCHIS CADANG

NAK MASUK

 AMIN

BERITA BURUK

JIKA PERANG PECAH

PULAU  TIOMAN

PULAU PERHENTIAN

 DAN 

PANTAI CHERATING

JADI KOTOR

AMIN

LIHAT BAGIMANA KAUM KAPITALIS MENGAUT UNTUNG

 PROJEK KOBID

ADALAH PROJEK

BUAT VAKSIN UNTUK

KEUNTUNGAN KAUM PEMODAL

KAUM KAPITALIS 

AMIN


KAUM KAPITALIS

SEDANG MENJUAL

PELAMPUNG DALAM

KAPAL  TERBAKAR

AMIN

MASIH ADA LAGI YANG 

TAK FAHAM

 APA ITU SISTEM 

EKONOMI KAPITALIS

KHALAS

INI DIA BENTUK PELAN B NIK NAZMI

 


INI PELAN B

YB NIK NAZMI


LAPORAN MALAYSIA KINI
TENTANG PELAN B
DISIARKAN PADA  16/2/2020
AMIN


PELAN B JIKA MAHATHIR INGKAR 

PERALIHAN KUASA - 

MP PKR

Pemimpin PKR memberi bayangan sesuatu perlu dilakukan, termasuk tekanan daripada pandangan awam sekiranya pelan peralihan kuasa antara Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad dan Presiden PKR Anwar Ibrahim tidak berlaku.

Bekas bendahari PKR, William Leong, berkata sekarang adalah masa untuk menggunakan "pelan B" bagi memastikan Anwar diangkat sebagai perdana menteri kelapan.

"Ini masa untuk pelan B dikeluarkan, suara rakyat itu penting, kita nakkan pandangan awam, ia adalah tekanan pandangan untuk kerajaan kembali kepada landasan.

"Kita sudah turun ke jalan raya sebelum ini, bukan saya mahu suruh mereka turun, tapi kita mahukan semangat," katanya pada majlis kupasan politik semasa di Damansara, hari ini.

Bagaimanapun, William yang juga MP Selayang tidak menjelaskan lanjut mengenai pelan B yang disebutnya itu.

Turut serta pada program itu, bekas anggota Parlimen Kapar G Manivannan, bekas ketua Pemuda PKR, Ezam Mohd Noor dan penulis buku pro Anwar, Shahbudin Husin.

Isu peralihan kuasa antara perdana menteri kepada Anwar terus menjadi pertikaian, walaupun Dr Mahathir telah berulang kali menyatakan hasratnya untuk berundur daripada jawatan perdana menteri pada November ini, selepas Persidangan Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (Apec) di Kuala Lumpur.

Spekulasi terus bertiup apabila terdapat laporan mendakwa sesetengah pihak dalam PH dan Umno mahu Mahathir - yang juga pengerusi Bersatu - menamatkan penggalnya sehingga pembubaran parlimen akan datang.

Sesetengah pihak mendakwa terdapat anggota parlimen pembangkang dan PH berpakat untuk menandatangani SD sokongan kepada Mahathir.

Pada masa sama PAS menggerakkan usaha membawa usul menyokong Mahathir pada sidang Dewan Rakyat akan datang, dijadual berlangsung bulan depan.

Perdana menteri ketika ditanya media mengenai spekulasi itu pada 14 Feb lalu, menyalahkan media berhubung kontroversi peralihan kuasa dan beliau sekali lagi menegaskan akan berundur selepas November tahun ini.

“Saya dengar cerita macam-macam, nak suruh saya kekal 22 tahun lagi.

"Saya sudah 94 tahun.

“Tak lama lagi 95. Mana boleh tahan.

"Saya janji akan letak jawatan selepas Apec, itu saya pegang kepada janji saya.

"Saya tidak terlibat dengan yang lain (SD), cuma janji letak jawatan (dan) akan letak jawatan," katanya.

Mahathir juga menjawab soalan pemberita berkaitan dakwaan terdapat 138 anggota parlimen menyokongnya untuk menghabiskan penggal berkhidmat sebagai perdana menteri.

"Hari ini Pakatan Harapan (PH) mempunyai majoriti (dalam Parlimen), macam mana boleh dapat angka 138, yang itu orang lain punya kerja, saya tidak tahu (bagaimana) mereka boleh buat macam itu.

"Maknanya PH mesti sokong lah (baru boleh) dapat angka macam itu," jelasnya.

Sebelum ini, Anwar selepas bertemu perdana menteri berkata Dr Mahathir tidak terlibat dengan usaha memujuk anggota parlimen menyediakan akuan berkanun (SD) bagi menyokong kepimpinannya sehingga habis penggal.

Sarawak Report minggu lalu mendakwa anggota parlimen Umno, PAS, Bersatu dan PKR yang memihak kepada Timbalan Presiden PKR Azmin Ali digesa datang ke Kuala Lumpur bagi menandatangani akuan berkanun (SD) menyokong kepimpinan Mahathir sehingga habis penggal.

Memetik sumber, laman pembocor maklumat itu melaporkan mereka diminta berbuat demikian dalam tempoh 48 jam.

Sarawak Report juga memetik "khabar angin" bahawa ia akan dibawa untuk sokongan Yang di-Pertuan Agong jika berjaya memperoleh bilangan cukup.

Bagaimanapun, menteri kabinet Zuraida Kamaruddin, yang juga penyokong kuat Azmin dalam PKR, menafikan laporan itu.

Dalam pada itu, William pada hari ini menyifatkan Dr Mahathir tidak pernah berubah daripada sikap 'diktaktornya' sebelum ini.

MP Selayang William Leong dan Menteri Hal Ehwal Ekonomi Azmin Ali di parlimen ketika sesi pembentangan belanjawan 2019.

"Rakyat Malaysia sudah bagi peluang untuk dia (Mahathir) tunjukkan sudah berubah, tapi malangnya, selepas satu setengah tahun dia tak berubah," katanya.

Dalam pada itu, Shahbudin pula menyifatkan PAS sebagai parti pembangkang menjadi pengampu kepada perdana menteri melebihi pihak yang berada dalam Pakatan Harapan (PH).

Jelasnya, PAS sebagai parti pembangkang sepatutnya menjalankan tugas semak dan imbang kepada kerajaan bukannnya mengampu kerajaan.

"PAS patutnya jadi 'check and balance' bukan jadi pengampu. Jadi pengampu melebihi pihak yang ada dalam PH," katanya hari ini mengulas mengenai tindakan PAS yang mahu membawa usul menyokong perdana menteri dalam sesi Parlimen bulan depan.

Mengulas lanjut, Shahbudin berkata, Majlis Presiden PH yang bersidang 21 Feb nanti perlu membuat tiga ketetapan berhubung isu peralihan kuasa.

Ezam dakwa Azmin dalang sekat Anwar

Iaitu pertama, penetapan tarikh peralihan kuasa, kedua menolak sebarang bentuk akuan bersumpah (SD) menyokong perdana menteri kekal hingga habis penggal dan menolok usul yang akan dibawa PAS.

Sementara itu, Ezam yang juga bekas pembantu Anwar, mendakwa Timbalan Presiden PKR Mohamed Azmin Ali sebagai dalang kepada usaha menyekat Anwar menjadi perdana menteri.

Kalau anda terlepas...

KATA MP | Kerana pendirian itulah Anwar keluar masuk penjara

Katanya, Azmin juga menjadi individu yang mengatur pertemuan pemimpin PAS dengan Mahathir dan mendapatkan sokongan pemimpin Umno dengan menggunakan Hishammuddin Hussein.

Menurut Ezam lagi, dakwaan tersebut dibuatnya selepas bekas menteri besar Selangor itu sendiri yang memaklumkan hal itu kepadanya sebelum ini.

"Bagi tahu dia (Azmin) berhenti jadi ejen, berhenti jadi alat, jadi perkakas... PKR parti reformis bukan parti diktator.

"Azmin bawa Menteri Besar Terengganu, Dr Ahmad Samsuri Mokhtar berjumpa Tun M, saya tahu sebab Azmin sendiri bagi tahu saya," katanya ketika berucap hari ini.

Dakwa Ezam lagi, Azmin juga individu yang bertindak mengumpul SD bagi memastikan sokongan kepada Mahathir untuk terus kekal berkuasa.

WOIT

APA JADI

DENGAN PELAN B

KAH KAH KAH

BILA NAK

KELUAR DEMO

UNDUR MUHYIDN

UNDUR

KAH KAH KAH
SYURGA ADA DI SERAMBI MEKAH

 SYURGA ADA

DI SERAMBI MEKAH

Unknown commented on

 "SYURGA MANA NAK CARI"

Tak ada syurga tak apa.
 bidadari ramai di soi koboi dan soi nana. 
sana syurga aku.

BAHAYA - PEGAWAI PDRM KORUP

 INI BAHAYA

JIKA BENAR

ADA PEGAWAI 

PDRM KORUP

KHALAS

Gerakan jatuhkan KPN didalangi pegawai korup, kata sumber


DADAH LENDIR

PENDATANG HARAM

JUDI 

SEMUA PUNCA

RASUAH

AMIN

SAPA ADA NAMA NIK ?

 
WOIT

LANGKAH SHERATON

HANYA ADA

 SATU TUJUAN

AMIN

UNTUK MENAFIKAN

ANWAR DARI 

JADI

PERDANA MENTERI

AMIN

MUSTAHIL AZMIN

MUSTAHIL MUHYIDIN

MUSTAHIL HADI

MUSTAHIL HAMZAH

JEMPUT ANWAR

KAH KAH KAH

INI BUKAN

LAWAK BERDIRI

KAH KAH KAH

INI NIK  NAZMI

DAH JADI MENTAL

KHALAS

Anwar ditawar bawa PKR dalam Langkah Sheraton, kata Nik Nazmi

ANWAR Ibrahim pernah ditawarkan untuk menjadi sebahagian daripada “Langkah Sheraton” bagi menggantikan Pakatan Harapan (PH) sebagai kerajaan persekutuan namun presiden PKR menolak tawaran itu, kata Nik Nazmi Nik Ahmad. 

Ketua setiausaha pengelola PKR itu berkata Anwar memutuskan untuk kekal setia kepada PH dan menolak peluang untuk bersama dalam kerajaan pemerintah yang disokong Bersatu, Umno dan PAS.

“Anwar tidak sanggup untuk tinggalkan sekutu PH, DAP kerana penyokong Langkah Sheraton hanya mahukan PKR dan bukan DAP,” kata Nik Nazmi ketika diminta mengulas berhubung kemungkinan kerjasama PKR-Umno pada Pilihan Raya Umum ke-15 hanya untuk jadikan Anwar perdana menteri. 

“Jika Anwar mahu jadi perdana menteri, sudah lama beliau buat. 

“Malah pada Langkah Sheraton (Februari 2020) baru-baru ini, beliau turut diminta untuk membawa PKR ke dalam gabungan baharu, namun ketika itu syaratnya adalah ‘tiada DAP’.

“Anwar tidak setuju,” kata ahli Parlimen Setiawangsa kepada The Malaysian Insight. 

Beliau bagaimanapun tidak menyebut siapa yang mengundang Anwar untuk menjadi sebahagian daripada langkah berkenaan. 

KENAPA

NAZMI MENTAL ?

KAH KAH KAH

JADI MENTAL

KERANA ANWAR

KENA TIBAI 

KAU KAU

OLEH 

DAP AMANAH 

AMIN

MAKIN  BANYAK 

YB PKR SENDIRI 

DAH TAK PERCAYA 

PADA ANWAR

AMIN

KERANA 

ANWAR NAK

 BERSAMA 

UMNO

KAH KAH KAH

NIK NAZMI 

NAK TUTUP LUBANG

KAH  KAH KAH

NIK NAZMI

 BERI TAHU

DAP AMANAH

TENTANG 

KEJUJURAN 

KAH KAH KAH

ANWAR MENOLAK  PELAWAAN AZMIN  

UNTUK DINOBATKAN SEBAGAI PM 

GANTI MADEY

KAH KAH KAH

APA JADI DENGAN

PLAN B YANG

DIRANCANG? 

BILA PLAN B

 NAK BERMULA? 

KAH KAH KAH

BILA NAK BUAT 

DEMO 

ANTI DARURAT?

KAH KAH KAH

 KENAPA TAK ADA

 DEMO 

ANTI MUHYIDIN

 ANTI AZMIN 

KHALAS

PEMILIK

NAMA NIK

MEMANG PANDAI

MENIPU UNTUK 

PARTI 

AMIN