Isnin, 19 Mac 2018

PUNAHSEHAT MAT MONGOLINI BARU BETUL

BARU AFDAL

 INILAH

PENASEHAT

BUKAN MACAM

EDDY WANG

WANG MAHU

NASEHAT TARAK

KAH KAH KAH

'Sebagai penasihat, takkan saya diam saja'


 Tiada yang pelik dengan tindakan membangkitkan isu 1MDB dan rampasan kapal layar mewah Equanimity baru-baru ini, kata Penasihat Sosiobudaya kepada kerajaan Tuan Haji  Rais Yatim.
Dalam wawancara bersama Malaysiakini, beliau menjelaskan tindakannya itu - yang mendapat kecaman daripada sejumlah pemimpin Umno - tidak lebih sekadar menjalankan tugasnya sebagai penasihat.
"Saya dilantik Najib sebagai penasihat. Sebagai penasihat saya buat apa, nak diam saja?
"Jadi saya beri (nasihat) kepadanya, dan sudah berhubung dengan pihak-pihak tertentu (mengenai hal yang dibangkitkan).
"Tetapi orang kata Rais Yatim sudah meroyan. Belum tahu lagi siapa yang meroyan dalam hal ini," katanya lagi.

SUASANA CUN

TIM MAT MONGOL

GADUH SAMA

SENDIRI

INI BAIK TAPI

AWAS

MAT MONGOL

AKAN TIPU PRU14

UNTUK MENANG

--------------------

SABOTAJ - APA ITU?SABOTAJ

APA DIA?


BN umum calon PRU14 lebih awal elak sabotaj, kata Zahid

 | March 19, 2018
TPM berkata sebelum ini calon berpengaruh yang tidak dipilih mempengaruhi jentera parti agar tidak melaksanakan tugas berkempen.


CYBERJAYA: Langkah Barisan Nasional (BN) mengumumkan calon pilihan raya umum ke-14 (PRU14) lebih awal adalah tepat bagi mengelak unsur sabotaj terhadap parti dan calon yang dipilih, kata Timbalan Perdana Menteri Tuan Haji Ahmad Zahid Hamidi.

Zahid yang juga timbalan pengerusi BN berkata langkah luar kotak yang diambil Najib selaku pengerusi BN akan memberi lebih masa kepada kepimpinan parti untuk melakukan proses “pemujukan” terhadap mana-mana pemimpin di sesuatu kawasan yang tidak dipilih sebagai calon.
INI SEBAB

PRU14 BELUM 

DIJALANKAN

ADA SABOTAJ

BARU FAHAM

KENAPA LAMBAT

KAH KAH KAH

--------------------

TUAN HAJI SPR KAKI TIPU
TUAN HAJI SPR

KAKI TIPU

KENYATAAN MEDIA

Jawapan Pengerusi SPR Sahkan Wujud Kelompangan Proses Yang Membolehkan Kewujudan ‘Pengundi Hantu’

Saya ucapkan terima kasih kepada Tuan Haji Mohd Hashim Abdullah, Pengerusi SPR yang telah memberi kenyataan balas kepada pendedahan kes pemindahan pengundi Lembah Pantai ke Parlimen Sungai Besar, DUN Sekinchan tanpa pengetahuan mereka. 

Memandangkan pengundi-pengundi yang saya temui itu mengesahkan mereka tidak tahu atau sedar mereka membuat sebarang permohonan memindah tempat mengundi, kenyataan balas Tuan Haji Mohd Hashim secara tidak langsung mengesahkan adanya kelompangan-kelompangan di dalam proses SPR yang boleh disalahguna pihak tidak bertanggungjawab untuk mewujudkan ‘pengundi hantu’.

Berkaitan pendedahan tersebut, malangnya jawapan Pengerusi SPR tidak memberikan gambaran penuh bagaimana kejadian pemindahan pengundi tanpa pengetahuan mereka boleh berlaku.

Oleh itu, saya menggesa Tuan Haji Mohd Hashim untuk segera mendedahkan Borang-Borang A yang beliau maksudkan itu, bersama dengan maklumat bila dan di mana permohonan-permohonan pemindahan pengundi tersebut dikatakan dibuat.

Memandangkan isu ini melibatkan persepsi umum terhadap integriti proses pengurusan data pengundi oleh SPR, dan memandangkan ‘pengundi hantu’ adalah fenomena yang melemah dan merosakkan demokrasi di Malaysia, saya berharap Pengerusi SPR tidak berdolak-dalih dan akan bertindak segera.

Fahmi Fadzil
Pengarah Komunikasi KEADILAN
Ketua Angkatan Muda KEADILAN Lembah Pantai-------------------

KAWAN PUTINKAWAN

Boss, sekarang ada berita pasal IBOR, iaitu the Internet Bill of Right, inspirasi dari Bill of Right Amerika Syarikat sedang berlangsung di alam maya. Ini disebabkan oleh berlakunya censor oleh syarikat sosial media. Untuk makluman tuan... on TAHNIAH - SALUT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/19/18


PUTIN

tahniah...kite perlukan pemimpin seperti putin di malaysia....bijak,berani,tulang belakang diperbuat dari besi yg mampu membuat zionis di barat terkincit dalam seluar...kahkahkah on 
TAHNIAH - SALUT
Anonymous
on 3/19/18
-------------------

JAWA JOKOWIJOKOWI

hahahaha ape beza jawa wak jokowi dengan jawa wak jahid... on 
SOKONG INDONESIA
Anonymous
on 3/19/18


JAWA

Laksamana Jokowi memlindungi Pulau Natuna dari gangguan China Kominis.. Captain Haji Najib Carri-BN buat pulau dan bagi pada China Kominis.. nasib lah Labu.. on 
SOKONG INDONESIA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 3/19/18


BERANI
Jawa berani lawan sbb dia bebas drp korupsi Bugis tak berani sbb terlalu byk kesalahan Spt kata pepatah melayu : Berani kerana benar, takut(tak berani) kerana salah on 
SOKONG INDONESIA

---------------------

PUNAT EDDY WANG UNTUK BERZAKAR

BACA

INI BERITA

PENTING DARI

PEMIKIR ISLANG

Malaysia bukan negara gagal, kata Hadi


MALAYSIA bukan sebuah negara yang gagal kerana negara ini kaya dengan pelbagai hasil serta mempunyai potensi yang luas, kata Presiden PAS  Tuan Haji Abdul Hadi Awang.

Beliau berkata kerajaan sedia ada telah menggubal dasar yang membawa kebaikan kepada rakyat dan jika perlu, dasar itu perlu ditambah baik agar menyediakan perkhidmatan lebih efisien.


NEGARA 

DALAM BAHASA

ARAB IALAH

KUN TUYYUN

GAGAL

IALAH AL-FURUK


MEMBANGUN

IALAH TAYADIMKUN

NEGARA MAJU

AL FIKUN

MAKA

MALAYSIA  

MENGIKUT

 PUNAT EDDY WANG

TERKINI

IALAH:
wal malasie wal furukun
la kuntuyun
tayar dium kun
fikun cipappun al ketat tun
al minum kun  jilat tun 
pak tamun zakarun keras sikun


AMALKAN UNTUK

BERZAKAR 
----------------

DARI KECIK BENCI ROSMAHDARI KECIK
kanak2 itu belum akil baligh, jiwanya masih suci tanpa dosa. dia boleh nampak segala2nya tanpa hijab. apa yg dia nampak pada rosmah tu mungkin menakut dan mengerikan... sebab tu dia taknak dicium rosmah mansor. dia sangat bijak, kalau dia biarkah rosmah cium pipinya barangkali seumur hidup dia akan jadi murung!! 

BENCI ROSMAH
mungkin juga dia akan suwey seumur hidup dan dijauhi oleh dara2 jelita dan besar kemungkinan akan jadi GAGALIS seumur idup. on 
DARI KECIL DAH BIJAK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/18/18

----------------------

GADUHKAN LAGI
SYABASH

TUAN HAJI

TIBAI  

PEKAT PEKAT

TALI BARUT

KASI TERAJANG

CUKUP CUKUPTuan Haji Rais sindir JASA: Ini kes alif disangka batang kayu


Bekas menteri kanan Tuan Haji Rais Yatim sekali lagi menyindir Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA) dalam isu ahli perniagaan yang dikaitkan dengan dana 1MDB, Jho Low.

Kata Rais melihat kepada keadaan sekarang kepentingan Jho Low diletakkan lebih utama berbanding parti Umno atau isu ketelusan kerajaan.

Bekas menteri penerangan itu juga berkata, isu sama ada beliau berhak membuat teguran kepada kerajaan atau tidak masih dipolemikkan.


KASI GADUH 

SIMBAH MINYAK

APIKAN LAGI

KAH KAH KAH

INI BAIK UNTUK

BANI MELAYU

BAIK UNTUK

NEGARA

BILA MUSUH 

GADUH KITA

JADI BATU API

---------------------

SOKONG INDONESIA

SOKONG

INI DASAR

BETUL TEPAT

SALUT 


Indonesia gesa Asean buat rondaan di Laut China Selatan

 | March 16, 2018
Indonesia mahu menuntut hak perikanannya di sekitar Laut Natuna yang kini dikuasai ChinaSYDNEY: Indonesia melobi negara Asia Tenggara untuk menjalankan rondaan maritim di Laut China Selatan yang menjadi perebutan beberapa negara, termasuk sebahagian besarnya dituntut China, bagi meningkatkan tahap keselamatan, kata Menteri Pertahanan, Ryamizard Ryacudu, hari ini.
Indonesia berkata, ia tidak membuat tuntutan ke atas Laut China Selatan, tetapi berlaku pergeseran dengan China berhubung hak perikanan di sekitar kepulauan Natuna dan pertambahan tentera China di sana, menamakan semula kawasan utara zon ekonomi eksklusifnya serta mengakui tuntutan maritimnya.

JOKOWI

PAHLAWAN JAWA

BERANI LAWAN

CHINA MERAH

NAJIB

LANUN BUGIS

JUAL  GADAI

TANAH MELAYU

PADA 

CHINA MERAH

INI BEZA 

PAHLAWAN JAWA 

DENGAN 

LANUN BUGIS
---------------------

KITUL MODEN


SATU CONTOH

BERITA PALSU

TAPI INI 

DARY YG LAIN

APA LAINNYA?

Arul Kanda: Tiada wang 1MDB disalur kepada Najib

 | March 18, 2018
Arul berkata ini berdasarkan rekod 1MDB sendiri dan siasatan oleh Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara.

PETALING JAYA: Ketua Pegawai Eksekutif 1MDB Arul Kanda Kandasamy berkata syarikat tidak pernah menyalurkan apa-apa juga jumlah wang ke akaun peribadi Najib .

INI BERITA

DARI SAEKOR

KELING

DARI ZAMAN

KERAJAAN MELAYU

 MELAKA

INILAH PERANAN

KELING

MENIPU

BERBOHONG

MEMUSNAH

TAMADUN MELAYU

INI KITUL MODEN


----------------------

PAK LEBAI CUNT FUSE
PAK LEBAI

NGOK

DOA UNTUK

HANCUR  MUSNAH

DIRI SENDIRI
Ulamak Pas doakan “pakatan yang jahat” hancur walaupun Selangor ada Exco, Adun Pas


Ahli Perhubungan Pas Selangor yang juga ahli Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) Zon 1, Tuan Lebai Ahmad Dusuki Abd Rani mendoakan “pakatan yang jahat” hancur selepas mengimamkan solat hajat di ibu negeri itu semalam.

Tanpa secara khusus menyebut pihak yang dimaksudkan, Timbalan Ketua Dewan Ulamak Pas Selangor itu menganggap negeri Pakatan Harapan tersebut dijajah dengan suasana yang tidak menuruti Islam.

Sehubungan itu, beliau memohon agar partinya diberi peluang mentadbir Selangor walaupun pada masa ini terdapat pemimpin Pas berada di Exco Kerajaan Negeri dan menjadi Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun).

“Di malam yang baik ini, Ya Allah, kami berkumpul di padang ini mengharapkan kejayaan kepada Parti Islam Se-Malaysia, Pas, khususnya di bumi Selangor ini dalam pilihan raya yang akan kami lalui nanti.

“Kami memohon, mengadu kepada-Mu Ya Allah betapa lamanya bumi Selangor ini dijajah dengan suasana yang tidak (dengan) cara agama.

“Kami memohon kepada-Mu Ya Allah agar diberi peluang kepada Parti Islam Se-Malaysia, Pas, pula untuk memerintah bumi Selangor ini.


Lebai Ahmad Dusuki juga menyebut ada Adun mereka di negeri tersebut disekat perbelanjaan dan peruntukan selain mendakwa terdapat Adun yang melarikan kerusi Pas.

Justeru, beliau menyeru supaya Allah membalas perbuatan mereka terbabit.

“Pada-Mu kami pohon untuk membuka hati-hati mereka itu. Ataupun selayaknya Kamulah yang membalas kepada mereka itu Ya Allah.

“Kami pohon untuk mengadu pada kamu Ya Allah, betapa jemaah ini dikhianati oleh mereka-mereka yang melarikan kerusi kami.

“Kami pohon Ya Allah betapa mereka ini selayaknya Kamu membalasnya. Kamulah yang sebaik-baiknya yang membalas.

“Tidakkah Kamu menyebut doa mereka yang dizalimi itu tidak akan ditolak oleh-Mu. Kami pohon kepada-Mu segala pakatan yang mereka rancang itu dihancurkan (dan) lebur mereka Ya Allah,” ujarnya.

Doa yang dipimpin Lebai Ahmad Dusuki itu sempena sambutan 10 tahun Pas berada dalam kerajaan negeri Selangor di Shah Alam.

Selanjutnya Ahli MBSA Zon 1 meliputi Seksyen 1 hingga 6 dan 14 itu mendoakan agar Allah melemahkan “pakatan yang jahat” itu.

“Ya Allah jadikanlah pakatan yang jahat itu, pakatan yang tidak mempunyai kekuatan Ya Allah, sebagaimana Kamu telah meleburkan tentera-tentera ahzab itu Ya Allah,” pintanya.

“Demikianlah kami akan hadapi nanti Ya Allah. Demikian juga kami akan berhadapan dengan Barisan Nasional dalam pilihan raya yang akan datang.

“Kami pohon pada-Mu ya agar dibuka hati setiap pengundi-pengundi di kalangan kami ini agar melihat bagaimana kezaliman yang dilakukan oleh Barisan Nasional sebelum ini terhadap rakyat bumi Selangor dan bumi Malaysia ini,” doa Lebai Dasuki

Pendakwah itu kemudiannya berdoa supaya kubur pengundi Pas menjadi “damai dan tenang” selain setiap ahli dan penyokong Pas “semuanya dalam syurga”.

“Jangan jadikan kubur mereka antara kawah-kawah neraka. Jadikanlah tangan yang memangkah Parti Islam Se-Malaysia, Pas, kubur mereka menjadi damai dan tenang.

“Di atas kesaksian mereka itu, jadikanlah tangan tangan-mereka itu sebagai saksi di hadapan-Mu nanti Ya Allah.


“Kami pohon kepada-Mu agar amalan yang baik ini dalam lima tahun sekali, yang mereka pangkah nanti akan bertanggungjawab di hadapan-Mu nanti, hanya melihat Islam sebagai cara hidup di kalangan mereka,” rintihnya.

Selepas berdoa agar Pas tidak berpecah dan mendakwa hanya Pas “membawa ajaran agama-Mu”, Lebai Ahmad Dusuki selanjutnya mengaitkan pertempuran Pas pada PRU-14 ini dengan Perang Ahzab.

“Hancurkanlah tentera-tentera ahzab itu Ya Allah, hancurkanlah pakatan ahzab itu Ya Allah, hancurkanlah kekuatan mereka Ya Allah.

“Jadikanlah perpecahan di kalangan mereka dan jadikanlah kekuatan kami pula dan tegakkan islam di muka bumi ini.

“Inilah janji kami, inilah permohonan kami. Berilah pertolongan sebagaimana kamu telah memberi pertolongan kepada nabi kami dalam perang Ahzab Ya Allah,” doa Lebai nAhmad Dusuki lagi.


PAK LEBAI

BUAT CUNT FUSE

KAH KAH KAH


---------------------

EDDY WANG KOPI MAKER
EDDY WAANG

KOPI MAKER
YANG PASTI KING MAKIE MEMANG BAGI KAT DIA. LAGI SATU PEMIMPIN PAS NI RAMAI YANG PUNAIsihat. Kalau tak sihat mana nak kawin 4. Jangan lupa buat baaih isteri calon pas mesti bagi kebenaran kawin lebih ikut saranan dari ahli pas pera aritu. Sebab punai sihat. Kalau penasihat rasanya kelaut. on 
EDDY WANG KOPI MAKER
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/18/18
PUNAHSEHAT 
Jahanam hadi. Kalu dio suka umno pi lah masuk sorang2. Opps boleh bawa anak menantu. Jgn tipu ore kampong dan ahli pas. Kesian ahli pas kena tipu dgn olamak dunia. Takbiiir on 
CONTOH BERITA PALSU
Anonymous
on 3/18/18
-----------------------

TAHNIAH - SALUTTAHNIAHVladimir Putin wins Russian election with 74% of vote

Vladimir Putin cruised to victory in Sunday’s presidential elections in a result that was never in question. His fourth term as president will extend until 2024, making him the first Kremlin leader to serve two decades in power since Josef Stalin.SALUT


------------------