Jumaat, 20 Mei 2022

PELAJAR TURUN KE JALAN RAYA

 

PELAJAR TURUN

BERDEMO 

AMIN

TUNTUT 

NAJIB RAJAPAKSA

MASUK PENJARA

OOPP...SILAP

TUNTUT

GOTABAYA 

RAJAPAKSA

LETAK JAWATAN

KHALAS

TOLONG JANGAN HINA

Kamarul Zaman layak jadi pegawai khas, kata PM

PERDANA Menteri Ismail Sabri Yaakob berkata tidak timbul isu pensyarah itu layak atau tidak kerana pelantikan itu dibuat berdasarkan pengalaman dan kepakarannya.

“Saya boleh memilih siapa sahaja yang saya fikir saya layak,” katanya susulan pelantikan pensyarah kontroversi Kamarul Zaman Yusoff sebagai pegawai khas di Pejabat Perdana Menteri (PMO).

Malah katanya beliau tidak perlu mengikut apa yang dikatakan parti lain jika mereka merasakan pelantikan Kamarul itu tidak sesuai.

“Saya boleh memilih orang yang saya rasa layak kalau parti lain kata dia tak layak tidak bermakna saya kena ikut apa yang disebut parti lain,” katanya kepada media selepas menghadiri program rumah terbuka Umno Terengganu di Kuala Terengganu hari ini.

Beliau berkata pemilihan Kamarul adalah tepat dan percaya pensyarah itu boleh melaksanakan tugasnya dengan baik.

“Kamarul seorang yang berpengalaman dan mempunyai kepakaran dalam bidang yang beri kepadanya.

“Saya percaya dia boleh lakukan dan laksanakan tugasnya sebaik mungkin,” katanya.

Pelantikan penganalisis politik itu mendapat kritikan dari pelbagai pihak terutamanya beliau sebelum ini mencetuskan pelbagai kontroversi kerana kenyataan lantang menolak DAP.

Pelantikannya mula diketahui selepas PMO merujuknya sebagai pegawai khas Ismail di media sosial untuk mempromosikan program Simposium Pengantarabangsaan Bahasa Melayu.

Bercakap kepada media, Kamarul mengesahkan pelantikannya dan menyatakan namanya dicadangkan kepada PMO oleh Universiti Utara Malaysia (UUM).

Jelasnya, skop kerjanya tidak menyentuh mengenai politik mahupun dasar.

Beliau berkata tugasnya hanya membantu dalam membuat penyelidikan.

“Sebaliknya saya hanya membantu dalam soal harian selain membuat penyelidikan, yang tidak memerlukan saya untuk menonjolkan diri,” katanya. – 20 Mei, 2022.


WOIT

KAH KAH KAH

WOIT

KAH KAH KAH

AMIN

TOLONG JANGAN

HINA MAMAT NI

KAH KAH KAH

DIA ADA

KELULUSAN

MI SPIK NO INKLIS

KAH KAH KAH

DARI UNIVERSITI

SINTOK ...OOPPPS...

SILAP...

UNIVERSITI UTARA

KAH KAH KAH

JANGAN SEBUT 

SINTOK TAK COMEL

AMIN

KELUARGA 

MALAYSIA

WAJIB TAHU

PELAJAR  SINTOK

SEMUA PAKAI

TALI LEHER

KAH KAH KAH

KHALAS

BAGAIMANA DENGAN ZIONIS TEMPATAN

 
PM ajak Keluarga Malaysia kecam kekejaman zionis terhadap Palestin

PERDANA Menteri Ismail Sabri Yaakob mengajak Keluarga Malaysia untuk bangkit mengecam kekejaman Zionis terhadap Palestin bagi mengembalikan hak dan maruah rakyatnya.

Beliau berkata perkara itu menjadi tanggungjawab sesama manusia untuk bertindak atas dasar kemanusiaan apabila suatu kaum atau bangsa di sesebuah negara ditindas.

“Malaysia satu-satunya negara yang membangkitkan isu ini secara jelas. Kekejaman terhadap rakyat Palestin perlu dihentikan.

“Malah Malaysia sangat memandang serius tentang pembunuhan dan kekejaman yang dilakukan rejim Israel terhadap rakyat Palestin,” katanya pada majlis perasmian Sidang Kemuncak Ulama 2022 di Sepang hari ini.

Teks ucapan beliau dibacakan Penasihat Khas kepada Perdana Menteri Jamil Khir Baharom.

Sidang kemuncak yang julung kali diadakan itu menghimpunkan 150 ulama dan cendekiawan dari seluruh dunia bagi membincangkan isu berkaitan tema persidangan iaitu ‘Perpaduan Asas Pembebasan Al-Aqsa’.

Beliau berkata Malaysia memandang serius isu kekejaman terhadap umat Islam di Palestin dengan terus menyokong dan memainkan peranan atas segala usaha ke arah kesejahteraan umat Islam.

“Malaysia semestinya akan terus memainkan peranan sebagai sebuah negara Islam tanpa rasa takut atau pilih kasih dan menyokong usaha perpaduan Islam, kesejahteraan ummah khususnya dalam pembebasan Al-Aqsa kota suci ketiga umat Islam,” katanya.

Beliau berkata komitmen dan pendirian Malaysia terhadap Palestin merupakan antara perkara yang disuarakannya semasa Sidang Kemuncak Khas Asean-Amerika Syarikat (AS) yang dipengerusikan Presiden Joe Biden di Washington DC baru-baru ini.

“Malaysia dengan lantang menggesa AS secara jujur menggunakan pengaruhnya untuk menyelesaikan isu Palestin yang berlarutan selama 74 tahun,” katanya menambah peperangan itu telah mengancam keamanan antarabangsa.

Menyifatkan sokongan Malaysia terhadap Palestin bukan sekadar berlandaskan agama, beliau berkata perjuangan itu adalah bagi membantu mengembalikan hak dan maruah rakyat Palestin.

Tambahnya, pembunuhan seorang wartawan veteran Al Jazeera oleh tentera Israel di Tebing Barat juga menggambarkan kekejaman, malah tidak menghormati jenazah Shireen Abu Akleh, 51, apabila bertindak menolak dan memukul pembawa keranda jenazah terbabit.

“Inilah realitinya pada hari ini,” katanya.

Ismail Sabri berharap penganjuran sidang kemuncak itu akan membawa Malaysia lebih dekat kepada penyelesaian yang boleh dilaksanakan serta membuahkan hasil untuk ummah dan negara Islam.

Beliau turut mendoakan agar Allah SWT mengurniakan kebijaksanaan dan keberanian untuk mencari keadilan dalam era tamadun moden manusia sekali gus membolehkan negara-negara Islam terus berjuang untuk bebas dari sebarang bentuk penindasan.

Sidang Kemuncak Ulama 2022 selama tiga hari bermula hari ini anjuran Yayasan MyAQSA dan Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia. – Bernama, 20 Mei, 2022.


BAGAIMANA

DENGAN ZIONIS

TEMPATAN

AMIN

ZIONIS ISRAEL

SENANG DIKENAL

AMIN

ZIONIS TEMPATAN

MENYAMAR

GUNA ISLAM

GUNA MELAYU

BAKAR RUMAH

TEBANG BALAK

KHALAS

ZIONIS TEMPATAN

LAGI SUSAH NAK

DI KENAL

AMIN

PEMIMPIN PAS JUGA WAJIB JADI SAKSI KES 1MDB

 
Pihak pendakwa mahu Arul Kanda jadi saksi
PIHAK pendakwaan kes pindaan laporan audit 1Malaysia Development Berhad (1MDB) di Mahkamah Tinggi di Kuala hari ini memohon untuk memanggil Arul Kanda Kandasamy sebagai saksi terhadap tertuduh bersamanya dalam kes itu, bekas perdana menteri Najib Razak.

Ketua pasukan pendakwaan kes tersebut Gopal Sri Ram membuat permohonan itu di hadapan Hakim Mohamed Zaini Mazlan mengikut Seksyen 63 Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) 2009.

Seksyen itu menyatakan bahawa dalam keadaan dua atau lebih orang didakwa melakukan kesalahan di bawah akta tersebut, mahkamah boleh atas permohonan bertulis Pendakwa Raya, mengkehendaki seorang atau lebih seorang daripada mereka memberikan keterangan sebagai saksi untuk pihak pendakwaan.

Sri Ram berkata Arul Kanda, bekas ketua pegawai eksekutif 1MDB, mungkin mempunyai maklumat berkaitan transaksi dengan Najib, yang akan menjejaskan keputusan pendakwaan terhadap bekas menteri kewangan itu.

“Beliau (Arul Kanda) mempunyai maklumat dalam simpanannya yang berkaitan dengan pertuduhan terhadap tertuduh lain (Najib) berhubung mesyuarat tertentu yang diadakan pada Februari 2016 dan peristiwa selepas pertemuan itu,” kata Sri Ram. 

Semasa menjawab permohonan itu, peguam Muhammad Shafee Abdullah yang mewakili Najib berkata walaupun permohonan itu telah dibuat secara rasmi kepada mahkamah, pihak pendakwaan perlu memenuhi keperluan undang-undang.

“Mereka boleh membuat permohonan ini. Terdapat peruntukan yang mengawal dan terdapat kes dan peruntukan yang akan menyokong (permohonan).

“Adalah menjadi budi bicara Yang Arif sepenuhnya, berpandukan undang-undang dan sebagainya. Mereka (pendakwaan) perlu memuaskan hati mahkamah sama ada ia (permohonan) tertakluk dalam Seksyen 63 akta SPRM.

“Ia satu permohonan yang luar biasa, malah, pada zaman moden, ia mungkin kali pertama. Saya melihat isu permohonan ini termasuk isu yang bersifat perlembagaan,” kata peguam itu.

Peguam N. Sivananthan, yang mewakili Arul Kanda berkata beliau tidak akan membuat sebarang hujahan dan menyerahkan perkara itu kepada budi bicara mahkamah.

“Kedudukan anak guam saya konsisten sehingga ketika dipanggil untuk siasatan kes. Terdapat prerogatif pendakwaan jika mereka mahu membuat permohonan itu,” kata Sivananthan dan menjelaskan bahawa pihak pendakwaan telah menyatakan dalam pernyataan pembukaannya pada awal perbicaraan mengenai hasratnya untuk memanggil anak guamnya untuk memberi keterangan.

Dalam pernyataan pembukaan pendakwaan bertarikh 18 Okt 2019, Sri Ram berkata beliau bertanggungjawab memaklumkan mahkamah bahawa pada peringkat yang sesuai, pendakwa raya akan memohon secara bertulis di bawah Seksyen 63 Akta SPRM untuk memanggil tertuduh (Arul Kanda) untuk memberi keterangan bagi pihak pendakwaan.

Selepas mendengar hujahan lisan, Zaini mengarahkan kesemua pihak supaya mengemukakan hujahan bertulis mereka dan menetapkan 30 Mei untuk mendengar permohonan itu.

Najib, 68, didakwa menggunakan kedudukannya untuk mengarahkan pindaan dilakukan terhadap laporan akhir audit 1MDB sebelum dibentangkan kepada Jawatankuasa Kira-Kira Wang Negara (PAC) untuk mengelakkan sebarang tindakan diambil terhadapnya.

Arul Kanda, 45, pula didakwa bersubahat dengan Najib dalam membuat pindaan tersebut bagi melindungi Ahli Parlimen Pekan itu daripada tindakan tatatertib, sivil atau jenayah berkaitan 1MDB.

Perbuatan itu didakwa dilakukan di Kompleks Jabatan Perdana Menteri, Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan, Wilayah Persekutuan Putrajaya antara 22 dan 26 Feb 2016.

Kedua-dua mereka didakwa mengikut Seksyen 23 (1) dan 24 (1) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 20 tahun dan denda lima kali ganda nilai suapan atau RM10,000, mengikut mana lebih tinggi, jika sabit kesalahan. – Bernama, 20 Mei, 2022.

WOIT

TUAN MUSTARJO

JUGA WAJIB

JADI SASKI

AMIN

WAK INI JUJUR

BAIK CAKAP 

BENAR DAN

TAHU HAL EHWAL

1MDB

AMIN

TUAN MUSTARJO INI

BOLEH ISLAMKAN

KAPIR PENYAMUN

ARUL KANDA

KAH KAH KAH

KEELING PENIPU

INI WAJIB

KENA PENGANDAR

KAH KAH KAH

AMIN

KHALAS

KENAPA KITA TAK JADIKAN ILMU SIHIR DASAR PERTAHANAN NEGARA ?

 

KENAPA KITA 

TAK JADIKAN

ILMU SIHIR DASAR

PERTAHANAN

NEGARA

AMIN

SELAMAT DUIT

DARI BELI 

KAPAL SELAM

KHALAS


Unknown commented on 

"AJARAN ARAB PADANG PASIR"

Mcm lah kau dah baca kitab Yahudi. Tak taulah kitab mana pulak. Kalau dlm perjanjian lama, memang tak ada sebut harut marut. Kalau dlm quran memang ada sebut. 2 malaikat harut wa marut di negeri babil merujuk babylon. Di zaman King Solomon puak Yahudi mendapat kitab sihir tulisan setan yg dijumpai bawah singgahsana. Dln kitab tenung Melayu kuno, telah ada ilmu abjad, huz, kalman, sakfaz berasas sistem pernomboran. Sistem tenung ni sebenarnya sama dgn yg tertulis dlm kitab tenung Yahudi, bezanya huruf Yahudi, dan Melayu pakai huruf Arab. Sebab Melayu mana ada huruf sendiri mcm bangsa cina, Arab Yahudi dan India siam bangla dll. Sihir telah membantut akal manusia. Lambat bertamadun sebab percaya sihir. Eropah menjadi maju setelah ramai ahli sihir dibunuh. Sedangkan Melayu masih nak guna sihir, akhirnya seluruh Nusantara dijajah. Sihir hanya boleh mudarat kan sedikit manusia, sedangkan teknologi moden boleh bom sesebuah negeri mcm nagasaki dan hiroshima. Dengan tok bomoh pun mampos kena bom. Kunun orang Melayu sg manik boleh ada ilmu parang terbang. Deiii auta tu semua. Tanah Melayu kena jajah. Dengan askar gurkha upahan British pun takut walau pandai jampi. Gurkha pakai senapang, bukan keris jadi kebal mcm taming sari. Gurkha pin lebih awal dari Melayu tak percaya ilmu haru marut. Sekarang gurkha dah maju dah tak jadi askar, jadi pak guard Nepal. Tak risau datang Malaysia cari makan. Bini ada orang jaga dan servis sebab perkahwinan poliandry.

PELAYAN GRO - BERAPA SEWA ?

 Najib enggan komen dakwaan ada isteri baharu

KUALA LUMPUR – Najib enggan mengulas spekulasi berkaitan gambar ‘isteri baharu’ yang viral sejak beberapa hari ini.

Bekas perdana menteri itu tidak menjawab pertanyaan media ketika dihampiri sejurus selepas tamat prosiding kes profil tinggi audit 1Malaysia Developement Berhad (1MDB) di perkarangan Mahkamah Tinggi di sini, hari ini. 

“No, no,” jawab Najib lalu masuk ke dalam keretanya sambil mengangkat tangan kepada media.

Terdahulu, media mengerumuni kereta Najib yang menunggu beliau untuk bertanya isu tersebut.

Semalam, gambar Najib bersama seorang wanita yang merangkul lengannya tular.

Wanita itu dikatakan adalah isteri baharunya.

Gambar yang tular itu turut menyebabkan netizen dan pengikut-pengikutnya bertanya soalan yang sama di akaun Facebook Najib.- SEMUA FITNAH

INI TUDUHAN

JAHAT KEPADA 

PEMIMPIN ISLAM

AMIN

MUSTAHIL

NAJIB MENDUAKAN

BIK MAMA

INI MUSTAHIL

KAH KAH KAH

APAKAH NAJIB

SEKALI LAGI

BERZIANA?

KAH KAH KAH

JELAS 

INI PELAYAN GRO

BUKAN ISTERI 

JIKA ISTERI NAJIB 

AKAN MENGAKU 

KERANA NAJIB 

SOSOK JUJUR

AMIN

SOALAN YANG

KELUARGA 

MALAYSIA

NAK TAHU

JIKA

 PELAYAN GRO 

BERAPA SEWA

SATU JAM ?

AMIN

KHALAS

KAH KAH KAH

SIHIR MELAYU HEBAT

 


SIHIR MELAYU

AMAT HEBAT

KAH KAH KAH

panglimo potaseh commented on

 "AJARAN ARAB

 PADANG PASIR"

Yahudi biking sihir ontok cipta panadol yg boley legakan sakit pening ..Melayu bikin "air doa" dan pen doa (sihir la tu) utk kompom bobudak Melayu jo dapat 13A+ ..Lu pikir sihir siape lebih hebat ..

MALAYSIA BOLEH BANTU

 MALAYSIA BOLEH

MAINKAN PERANAN

AMIN

HUTAN BORNEO

TEMPAT KEDUA

SESUDAH AMAZON

PENGELUAR

OXYGEN UNTUK

DUNIA

AMIN

HENTIKAN TEBANG

HUTAN BALAK

AMIN

SIANG HUTAN

SEDUT CARBON

MALAM HUTAN

KELUARKAN 

OXYGEN

KAHLAS

PENCURI BERTOPEBGKAN ISLAM

 


PENCURI

BERTOPENGKAN

ISLAM

KHALAS

Unknown commented on

 "HARI RAYA KE 19"

PENCURI DAN PENYAMUN BERPENDAPAT SEMUA ORANG MENCURI MACAM DIA sangat betul untuk ditujukan kepada semua penyamun politik di tanah melayu ini yang menjaja islam, ketuanan melayu, islam syumul ke sana ke mari baik yang bersongkok atau berkopiah putih berjubah serban. untuk orang biasa miskin papa kedana diaorang kata haram dan salah. untuk diaorang sendiri ok boleh kawtin. muafakat ummah. amin.

ANAK ALATNTUYA CUCUK RAZAK ATAU ANAK RAZAK ?

 
ANAK ALTANTUYA

ANAK RAZAK ATAU

CUCU RAZAK ?

KHALAS

SATU MALAYSIA

NAK TAHU

AMIN
Unknown commented on 

"CUCU RAZAK KE ?"

Wat ujian DNA macam dalam banyak drama Korea. Mintak sample rambut anak Altantuya ini dan curi-curi dapatkan sampel rambut atau berus gigi atau sudu, garpu gelas yang telah digunakan untuk makan minum oleh Bossku atau kertas tisu yang digunakan oleh bossku untuk me lap bibir merah jambunya setelah dia sudah berucap panjang lebar... KAHKAHKAH....

MALAPETAKA CUACA DAH SAMPAI

 


HENTIKAN

TEBANG BALAK

AMIN

MALAPETAKA

CUACA 

DAH SAMPAI

KHALAS

BANGKAI BERNYAWA BERCAKAP

 Kajian klinikal penggunaan kanabis untuk perubatan masih peringkat awal, kata Noor Azmi

KAJIAN klinikal penggunaan kanabis untuk perubatan di Malaysia masih di peringkat awal dan belum dapat bergerak seperti negara luar yang telah menggunakan kanabis untuk rawatan penyakit kronik, kata Timbalan Menteri Kesihatan Dr Noor Azmi Ghazali.

“Kanabis duduk dalam Akta Racun jadi bila nak menggunakan ia (kanabis) itu banyak undang-undang mesti diselesaikan.

“Ia tidak boleh dilepaskan sewenang-wenangnya kerana bimbang dengan penyalahgunaan dan kesan sampingan di peringkat awal,” katanya kepada media selepas merasmikan Hari Kajian Klinikal anjuran Clinical Research Malaysia (CRM) di Putrajaya hari ini.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif CRM Dr Akhmal Yusof berkata Malaysia kini mempunyai dua fasiliti “first in human” (FIH)  yang diakreditasi oleh Bahagian Regulatori Farmasi Negara (NPRA) iaitu Hospital Umum Sarawak yang beroperasi setahun lalu dan terbaharu di Hospital Ampang.

Beliau berkata FIH itu penting untuk meluluskan ubat-ubatan dan berperanan sebagai pusat untuk menjalankan kajian klinikal yang mampu menarik pelaburan daripada syarikat besar untuk menjalankan kajian klinikal sekali gus mampu menghasilkan ubat-ubatan pada harga rendah jika dikeluarkan di dalam negara. – Bernama, 19 Mei, 2022.


WOIT

MUNKEE 

BANGANG

OPPS... SILAP...

 INI BUKAN

MUNKEE

KAH KAH KAH

INI BANGKAI

BERNYAWA

AMIN

NAK BUAT KAJIAN

PUKEE RAHAH APA

AMIN

BERTIMBUN

KAJIAN GANJA

DAH DIBUAT

AMIN

BANGKAI NI

BUKAN SAJE 

BANGANG

MALAS MEMBACA

PULAK

KAH KAH KAH

BERATUS KAJIAN

GANJA DARI

BERPULUH 

UNIVERSITI DALAM

DUNIA DAH BUAT

KAJIAN TENTANG

BAIK BURUK GANJA

AMIN

APAKAH KITA NAK 

TUNGGU KAJIAN

DARI UNIVERSITI

SINTOK ATAU UITM?

KAH KAH KAH

BANGKAI NI

DAH BERAT

KAH KAH KAH

AMIN

KHALAS