Jumaat, 13 Januari 2023

AMARAN KAUM KAPITALIS


SILA DENGAR

APA KATA

PERANCANG

KAPITALIS DUNIA

DI DAVOS

KHALAS

TINDAKAN TEPAT DAN BAIK DARI ZAHID


Zahid beri bayangan wakil rakyat belakangkan keputusan Umno diambil tindakan


PRESIDEN Umno Ahmad Zahid Hamidi memberi bayangan parti akan mengambil tindakan terhadap wakil rakyatnya yang membelakangkan keputusan parti, merujuk kepada perbezaan pandangan dalam kalangan Umno semasa pembentukan kerajaan selepas pilihan raya umum yang lepas.

Semasa menyampaikan ucapan dasar presiden di Perhimpunan Agung Umno 2022 hari ini, Zahid membayangkan tindakan itu akan diambil dalam masa terdekat.

“Tunggu… InsyaAllah tidak lama, atas persetujuan perwakilan beri mandat kepada lembaga disiplin dan Majlis Kerja Tertinggi (MKT)... tak lama lagi,” katanya.

Ucapan beliau ini dibuat spontan dan tidak terkandung dalam teks yang disediakan kepada media.

Zahid berkata demikian sebagai respons selepas perwakilan melaungkan “buang sajalah” ketika beliau menerangkan apa yang berlaku selepas Pilihan Raya Umum ke-15 berkaitan 10 ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) menandatangani surat akuan bersumpah menyokong Pengerusi Perikatan Nasional Muhyiddin Yassin sebagai perdana menteri.

Antara 10 wakil rakyat itu termasuk enam daripada Umno, termasuk Ahli Parlimen Sembrong Hishammuddin Hussein dan Ahli Parlimen Simpang Renggam Hasni Mohamad.

“Kenapa panggil kami pengkhianat?”

Hishammuddin yang juga bendahari BN dalam reaksi segera selepas ucapan presiden berkata beliau tidak jelas kenapa mereka digelar pengkhianat.

“Sehingga hari ini saya tak tahu apa sebabnya kita dituduh sebagai pengkhianat.

“Saya cukup yakin apa yang telah berlaku, tidak ada benda yang patut kita apologetik sehingga dituduh mengkhianati perjuangan parti.

“Kalau mereka nak ambil tindakan, ambillah tak ada benda yang saya perlu bimbang,” katanya kepada wartawan.

Ucapan Zahid mengulangi apa yang disebutnya semasa taklimat presiden secara tertutup dua hari sebelum ini, pada Rabu.

Beliau menjelaskan alasan BN menolak untuk membentuk kerajaan dengan PN selepas gabungan itu menolak titah usulan Yang di-Pertuan Agong supaya dibentuk kerajaan perpaduan.

PN juga pada masa itu “mencuri” wakil rakyat BN apabila mendapatkan akuan bersumpah daripada 10 ahli Parlimen BN, tanpa merujuk kepada parti.

“Belum pun subuh, pengkhianatan dibuat terhadap parti kita.

“Lebih menyedihkan, ia diatur oleh orang kita sendiri, sedangkan seperti yang saya sebutkan tadi, kita telah ada dokumen perjanjian dan akuan bersumpah serta akujanji,” katanya.

Zahid menegaskan kerusi yang dimenangi oleh 10 ahli Parlimen BN itu bukan milik mereka tetapi milik parti.

“Kerusi yang dimenangi bukan hak peribadi, kerusi itu hak mutlak parti,” katanya.

Mengenai dakwaan Umno kononnya melanggar keputusan sendiri itu tidak bekerjasama dengan Anwar Ibrahim dan DAP, Zahid mempersoalkan hujah itu yang baginya berpilih-pilih.

Atas sebab itu juga, jelas Zahid, BN memilih untuk bekerjasama dengan Pakatan Harapan (PH) disertai parti lain di Sabah dan Sarawak.

“Kelompok yang bersuara ini tidak pula menyebut perhimpunan agung Umno juga membuat keputusan dan ketetapan ‘No Bersatu’‘... mereka sengaja melupakan ‘No Bersatu’,” katanya.

Dalam ucapan seterusnya, Zahid berkata beliau tidak dapat melupakan tindakan 10 ahli Parlimen tersebut walaupun sudah memaafkan mereka.

“Kini 10 orang yang sokong PN itu telah bersama kita, ahli Parlimen daripada Umno dan BN itu bersama kita kembali.

“Hakikatnya mereka bersama kita… biduk lalu kiambang bertaut, saya maafkan tetapi sukar melupakan,” kata Zahid.

Zahid sebelum ini mendedahkan nama 10 ahli Parlimen itu semasa taklimat presiden dua hari lepas.

Empat lagi ahli Parlimen Umno yang dikatakan terlibat ialah (Jelebu); Mohd Islam Mohd Isa (Tampin); Adnan Abu Hassan (Kuala Pilah); Abd Rahman Mohamad (Lipis).

Baki empat lagi ialah dari ketiga-tiga komponen BN iaitu Wee Ka Siong (Ayer Hitam) dan Wee Jeck Seng (Tanjung Piai) dari MCA; M Saravanan (Tapah) dari MIC dan Arthur Joseph Kurup (Pensiangan) dari PBRS. – 13 Januari, 2023.

SYABAS !!!

INI LANGKAH

TEPAT BETUL

AMIN

JANGAN BIARKAN

MEREKA BERNANAH

AMIN

DAH BERANI

LAWAN TOWKAY

KAH KAH KAH

KEPALANYA

LIDAH KONTOT

& MENANTU ABAH

WAJIB DIBUANG

DARI PARTI

AMIN

KHALAS

KAMI BUKAN PENGKHIANAT

10 ahli Parlimen BN sokong Muhyiddin bukan pengkhianat, kata Hishammuddin

SEPULUH ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) tidak boleh dianggap pengkhianat hanya kerana mereka menyokong Muhyiddin Yassin sebagai perdana menteri pada peringkat awal proses membentuk kerajaan selepas pilihan raya umum lepas, kata Hishammuddin Hussein.

Beliau yang juga antara 10 ahli Parlimen itu berkata tindakan mereka pada masa itu adalah konsisten dengan pendirian awal BN tidak menyokong Pakatan Harapan (PH).

“Kita konsisten sebelum ini kerana peringkat awal usaha nak bersama-sama dengan PH bercanggah dengan pendirian parti sendiri.

“Jadi kita buat SD (akuan berkanun) berkenaan (menyokong Muhyiddin) tetapi apabila parti sudah buat keputusan, kita berkecuali pada satu ketika dahulu (tidak menyokong PH atau PN), kita tarik balik SD berkenaan.

“Selepas itu bila Agong bertitah, kita setuju wujudkan kerajaan perpaduan. Kita pun anggap itu kehendak parti lalu kita setuju. Jadi, di mana pengkhianatannya?,” katanya kepada wartawan di luar Perhimpunan Agung Umno 2022, hari ini.

Hishammuddin yang juga bendahari BN diminta mengulas ucapan dasar Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi yang antara lain menyentuh episod pembentukan kerajaan bersama PH, yang dikenali kerajaan perpaduan.

Kenyataan Hishammuddin senada dengan Ahli Parlimen Jelebu Jalaluddin Alias semalam yang menyifatkan tindakan mereka pada ketika itu selari dengan naratif parti pada masa itu.

Zahid sebelum ini mendedahkan nama 10 ahli Parlimen itu semasa taklimat presiden kepada perwakilan ke perhimpunan agung parti minggu ini, pada Rabu.

Sepuluh ahli Parlimen itu ialah enam daripada Umno termasuk Hishammuddin dan Jalaluddin, serta empat lagi dari tiga parti komponen BN.

Dalam pada itu, Hishammuddin menggesa Umno supaya melupakan episod itu sebaliknya fokus kepada cabaran lain yang lebih utama untuk masa depan parti.

Katanya, orang di luar Umno pun sudah bosan dan muak melihat pertelagahan dalaman parti.

“Saya harap apa yang dapat kita bincangkan dalam perhimpunan agung Umno tahun ini ialah hala tuju dan bagaimana kita mengurangkan jurang serta defisit kepercayaan dalam kalangan orang ramai terhadap parti dan perjuangan.

“Itu lebih baik daripada hanya menggunakan platform ini untuk bercakaran, berbalah sesama kita, tuduh-menuduh, serang-menyerang sesama kita.

“Sudahlah, cukup-cukuplah,” katanya. – 13 Januari, 2023.


WOIT

10 YB NI

TEGUH PADA 

DASAR PARTI

KAH KAH KAH

NO ANWAR

NO DAP

KAH KAH KAH

YB INI ADALAH

PROTO TALIBAN

KAH KAH KAH

KHALAS

BERITA BAIK - ANK MUDA BENCI UMNOPemimpin Umno berat sebelah cuba salahkan remaja, kata Undi18


KENYATAAN seorang pemimpin Umno menyatakan golongan remaja kurang matang dalam membuat pertimbangan sebelum mengundi adalah tidak berasas dan berat sebelah, kata Undi18 hari ini.

Mereka berkata Ketua Wanita Umno Bahagian Jerai Norma Awang mengeluarkan kenyataan ini hanya kerana keputusan Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) tidak seperti yang diharapkan.

“Untuk rekod sekitar 5.8 juta pengundi baharu layak mengundi untuk PRU15 apabila pendaftaran secara automatik dan had umur minima diturunkan ke usia 18 tahun. 

“Namun begitu pengundi berumur 18 - 20 tahun pada PRU15 lepas hanya meliputi 3.2% daripada keseluruhan 21.1 juta pemilih berdaftar atau hanya sekitar 676,070 dan selebihya adalah golongan individu yang sudah berusia 21 tahun ke atas.

“Justeru kenyataan tersebut bukan sahaja tidak berasas malah dianggap sebagai berat sebelah hanya kerana keputusan PRU-15 yang lepas tidak memihak kepada mereka secara total,” katanya. – 13 Januari, 2023.

WOIT

INI BERITA

AMAT BAIK

AMIN

ANAK MUDA

BENCI UMNO

BENCI RASUAH

KHALAS

TAPI AWAS

PAKATAN KENA

KERJA KERAS

KALAU TIDAK

ANAK MUDA

SAYANG ABAH

SAYANG TALIBAN

KAH KAH KAH

KHALAS

NAJIB DI LUPKAANWOIT

TAKDA SAPA

TIMBULKAN HAL 

NAJIB NAZAK

SEORANG DIRI

DALAM PENJARA

KAH KAH KAH

DULU SESAMA

KETAWA

EENJOI DE MENJOI

DUIT 1MDB

KHALAS

APAKAH NAJIB

TELAH DILUPAKAN

KERANA DAH

JADI KERAJAAN

AMIN

KHALAS

PERANG PASIFIK


RAMAI MAKIN

SEDAR BAHAYA

CHINA MERAH

KHALAS

BILA NAK TANGKAP JO LO


KENAPA PARTI

KETUANAN MELAYU

TAK TANGKAP

CHINA JO LO

YANG TIPU MELAYU

KAH KAH KAH

AMIN

Unknown commented on 
"KJ BOLEH SELAMATKAN 
KETUANAN MELAYU"

KJ boleh selamatkan ketuanan melayu tp sape nak selamatkan ketuanan dari Jho Low. Ketuanan hilang kejantanan dgn Jho Low. Apasal?

DIASUH UNTUK TERIMA RASUAH


DIASUH DARI BAYI

UNTUK TERIMA

BUDAYA RASUAH

KHALAS

Unknown commented on 
"BERITA BAIK - 
ANAK MUDA BENCI UMNO"

Siapa cakap anak muda anti rasuah? Lihat video video anak muda bawa bendera PN? Berapa dapat sehari bawa bendera? RM 200 sehingga RM 500 kah kah kah, duit senang masuk siapa tak mahu? Bodoh kalau kata manusia tak mahu duit masuk dengan tak payah kerja, ini Malaysia lah woit, sejak bayi sudah diasuh dengan susu rasuah woit kah kah kah nak tipu siapa lagi????

MASA DEPAN GANJA & KETUM

 MASA DEPAN

GANJA & KETUM

CERAH

KHALAS

Unknown commented on

 "KJ BOLEH SELAMATKAN

 KETUANAN MELAYU"

masa depan cerah kepada ganja untuk perubatan dan ketum untuk kesihatan

BANJIR KEMARAU & BERBAHANG


CARLIFORNIA

 BANJIR

TUNISIA  KEMARAU

SWISS TANPA SALJI

TANDA BALA SAMPAI

KHALAS

GEROMBOLAN AKAN KARAMSiapa pun kemudi UMNO, kalau tak ikhlas karam semua -Shahril

KUALA LUMPUR – Parti tunjang kaum Melayu, UMNO perlu segera memulihkan imejnya yang kalah teruk dalam dua Pilihan Raya Umum (PRU) untuk kembali diterima rakyat.

Menurut Naib Ketua Pemuda UMNO, Shahril Hamdan, langkah itu perlu digerakkan segera demi meneruskan proses ‘survival’ parti.

Malah Shahril berkata, pemulihan UMNO mesti dinaungi sendiri oleh orang UMNO dan bukannya bergantung kepada kekuatan parti lain.

“Kebangkitan UMNO bukan melalui PN (Perikatan Nasional) atau PH (Pakatan Harapan), tetapi mesti melalui UMNO sendiri.

“Kalau kita mimpi jalan kebangkitan (dengan) kita tak payah reform (berubah), tak payah buat apa-apa, menang guna kekuatan orang lain, maka kita tidak ubah dengan mentaliti jalan singkat untuk merawat sakit kita.

“Kuasa atau kerusi yang dimenangi atas ihsan parti lain tanpa reform (berubah) imej tidak akan perkuatkan parti kita. Ia hanya menambah kebergantungan parti kita kepada parti lain, lantas reform (berubah) kita menempah kepada kekecewaan,” katanya dalam sesi ucapan penggulungan Perhimpunan Agung bagi sayap Pergerakan Pemuda UMNO di Dewan Merdeka Pusat Dagangan Dunia (WTC) di sini hari ini.

Shahril juga berkata, sayap Pemuda itu perlu melihat kembali matlamat dan tujuan utama mereka terjun ke arena politik.

“Esok, siapa pun kemudi parti ini, kalau tak ikhlas memperbetulkan keadaan, esok kalau karam, karam semua terus. Tiada lagi ‘team’ (pasukan) apa-apa pun. Jadi hal menentukan ‘survival’ parti mesti mengatasi segalanya.

“Keputusan yang kita buat hari ini, kenalah betul untuk lima, 10, 15 tahun akan datang. Kerana pemuda, kalau jiwanya benar-benar pemuda, akan fikir apa yang terbaik untuk parti aku dalam jangka masa panjang,” tambah Shahril lagi.

Malah sayap Pemuda juga harus mengelak daripada terjerus ke dalam politik langganan seperti aplikasi ‘Netflix’ yang boleh ditukar-tukar prinsipnya mengikut keadaan dan kehendak mana-mana pihak.

“Kalau untung kita teruskan langganan, kalau tak kita berhenti dan tukar yang lain. Berhentilah politik Netflix ini, terus bawa politik perjuangan, politik prinsip dan hentikan politik langganan,” katanya lagi. –

GEROMBOLAN

SEDANG LEMAS

TENGGELAM

KAH KAH KAH

JANGAN BAGI

TALI

KAH KAH KAH

BAGI PISAU BIAR

BUNUH SAMA

SENDIRI

KHALAS

AHMAD MASLAN BIJAK BISTARISalah guna data peribadi, rasuah faktor UMNO kalah PRU15 – Ahmad Maslan


KUALA LUMPUR – Ketua Penerangan UMNO, Ahmad Maslan memberikan lima sebab mengapa parti itu kalah teruk pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Dalam laporan yang dibentangkan pada Perhimpunan Agung UMNO 2022 (PAU 2022) yang berlangsung hari ini, beliau berkata, empat daripada faktor itu dirancang dan dibangkitan oleh parti lawan.

Faktor utama menurut Ahmad, pihak lawan telah menyalahgunakan data peribadi pengundi.

“Salah guna data peribadi anak-anak muda dan kita semua menerima digital handbil. Siapa bagi nombor telefon kita kepada mereka, mereka ‘merompak’ nombor-nombor itu dan menyalahgunakan,” kata Ahmad.

Rasuah juga, katanya, menjadi faktor kekalahan UMNO apabila pihak lawan didakwa memberi wang tunai secara langsung kepada pengundi muda sebanyak RM150, RM300 kepada mahasiswa, RM600 kepada orang kurang upaya dan RM600 kepada pesara yang.

Selain itu, kekalahan UMNO turut disebabkan pemimpin UMNO dizalimi dengan dikenakan pendakwaan termasuk bekas Presiden UMNO,  Najib Razak.

Ahmad juga mendakwa UMNO tewas disebabkan anak muda dimanipulasi dengan pelbagai sebaran di media sosial.

Selain itu sabotaj dalaman turut menyumbang kekalahan parti keramat orang Melayu itu.

“Antara rumusan analisa Pilihan Raya Umum ke-15 adalah seperti pantun ini. Puas sudah mencari azimat, terjumpa pula keris dan parang. Puas sudah menabur khidmat, emas juga dipandang orang,” kata Ahmad.

Beliau menegaskan, UMNO telah berusaha untuk mencapai kemenangan antaranya dengan mengadakan pelbagai siri himpunan bersama pengarah pilihan raya, siri himpunan solidariti dengan perdana menteri ketika itu Ismail Sabri dan Presiden UMNO,  Ahmad Zahid Hamidi.

Selain itu, menurutnya, pelbagai sesi libat urus dengan 191 bahagian UMNO selain banyak program bahagian, wanita, pemuda dan puteri.AMAT MASLAN

MEMANG 3.85

BIJAK BISTARI

AMIN

DALM KES INI

DAPAT 4 FLAT

KAH KAH KAH

ANALISA INI

TEPAT BENAR

DAN BETUL

KAH KAH KAH

INILAH CARA

TERBAIK UNTUK

GEROMBOLAN

MEMBETUL DIRI

KAH KAH KAH

TERUSKAN SEPERTI

KATA KHAIRY

REST IN PISS

KAH KAH KAH

KHALAS

PERHIMPUANAN PARTI KETUANAN MELAYU


SELAMAT 

BERSIDANG

AMIN

APAKAH KEPALA

KHAIRY ...OPPS.. SILAP

KEPALA JASON

AKAN DI KAPAK

JENG JENG JENG

KHALASBANJIR MELANDA CARLIFORNIA


BANJIR

MELANDA

CARLIFORNIA

AMINKETIKA 

CARLIFORNIA 

DIPENUHI AIR 

TUNISIA 

KERING KONTANG

KHALAS

PENCERAHAN BUKAN FAKE NEWSCONTOH

PENCERAHAN

BUKAN FAKE NEWS

KHALAS


Unknown commented on 
"JANGAN SEBAR FAKE NEWS"

Kah kah .. semua komen komen menggunakan fake news untuk menakutkkan lo TT... Hahahaha.... Gua ingat satu cerita fake news bila mana manusia yang pertama mati ikut cara burung gagak tanam dalam tanah... Kah kah kah.. gua tak tau lah tu tanah perkuburan orang Islam atau tak.... Gua selalu pesan kat anak I... Mati dimana pung tanpa... Tanam cara apa pun takpa... Nak bakar nak humban ke laut Pong oleh... Gua tak geran... Sobab apo? Sobab gua dah mati... Gua tak tau orang buat apo kek mayat gua.... Kah kah...

KANG KONG DAMN KONG KANG


DALAM DUNIA

ADA KANG KONG

ADA KONG KANG

KHALASUnknown commented on 
"GERAKAN TOLAK ZAHID"

Kahkahkah.. sebelum PRU majlis professor ada sain memo menyokong Anwar jd PM tp sehari selepas itu ada 2 orang professor kata dia tak terlibat ngan memo tu. Susah jugak nak teka pilihan mana yg menguntungkan tersilap pilih sendiri juga susah. Sumer orang nak berada dikem yg menang tp kemenangan tu mcm tikam magnum 4D.

LAGI 5 HARI


LAGI 5 HARI


JUMAAT 13/1/20223
JENG JENG JENG
IKUT MITOS HARI INI
PALING BAHAYA
UNTUK JASON
KAH KAH KAH
APAKAH BAHAYA UNTUK ZAHID 
JENG JENG JENG

GEROMBOLAN
BERSIDANG
KJ DAH BERSUARA
NAK LAWAN KE TAK NAK LAWAN
KAH KAH KAH

PROJEK KJ 
AKAN GAGAL
KERANA AKAN ADA
KETETAPAN YANG
MENOLAK PERLAWANAN
DUA KERUSI TERTINGGI
DALAM PARTI KETUANAN MELAYU
AMIN

AMERIKA
DOKUMEN SULIT LAGI RAHSIA
DOKUEMN NEGARA
DITEMUI DALAM PEJABAT BIDEN
INI PEJABAT BIDEN
SEBAGAI TIMBALAN OBAMA
JENG JENG JENG

FBI
GELEDAH RUMAH TRUMP
JUMPA JUGA
DOKUMEN SULIT NEGARA
KAH KAH KAH
INI PROJEK NAK HALANG
TRUMP  BERTANDING 2024
TAPI BILA RUMAH BIDEN PUN
ADA PERKARA SAMA
NAMPAK PROJEK DAH KANTOI
KAH KAH KAH

UNITED KINGDOM
HARAMKAN SEMUA
PEMBUNGKUS PLASTIK
AMIN

HOKKIEN
PAGI INI SEGAR SEJUK
TAPI BERKABUS NIPIS
KL & KL SENTRAL KELAM

MATAHARI BARU NAK MUNCUL
LANGIT AGAK KELAM
KELMARIN ADA RENYAI

GUA MASUK
DI SAMBUT HOW WOW
BURUNG INI SUARANYA
CUKUP KUAT
JIKA BERSUARA YANG LAIN
AKAN TENGGELAM
DUDUK DIPOKOK TINGGI
WARNA HITAM
SUSAH NAK KELIHATAN

GUA HARAP HARI INI
AKAN PANAS
GUA NAK KE CHOW KIT
RUNTIN MINGGUAN GUA
AMIN

BRO
SENYUM
JUMAAT 13
HARI JASON

BRO
APA PUN RINTANGAN
PERLU DISINGKIRKAN

BRO
SETIAP KEBERHASILAN
MEMERLUKAN DANA 
DAN PENGORBANAN

BRO
LU JANGAN LUPA
SESUATU YANG BESAR
BERMULA DARI YANG KECIL

BRO
AWAS 
JANGAN KEJAR YANG KECIL
HILANG YANG BESAR

BRO
LU KENALI
SOSOK PENAKUT
SELALU LARI DARI
TANGGUNG JAWAB

BRO
LU JANGAN ADA KEINGINAN
YANG MELAMPAU
HINGGA  LU TAK MAMPU
NAK BUAT

BRO
KALAU LU KEHILANGAN
MEMANG SEDIH KECEWA
TAPI BELAJAR
MERELAKAN YANG HILANG

BRO
KALAU ORANG YANG LU
CINTAI PERGI TANPA
ALASAN
JANGAN BIARKAN DIA
KEMBALI DENGAN
PENJELASAN
AMIN

LAKU KAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT MENUNGGU
KES NAJIB DI SEMAK