Selasa, 30 Ogos 2016

BAHAGIAN 2 - SEJARAH NEGARA BANGSA

BAHAGIAN 2

SEJARAH NEGARA

 BANGSAMenurut Kamus DewanPlagiat atau ciplak atau


 plagiarisme bermaksud "perbuatan meniru atau mengutip sebahagian atau keseluruhan karya orang lain tetapi mengakui karya tersebut sebagai usahanya sendiri"

UNTATA -ENTOT ATAS UNTAENTOTA


UNTATAAIYOH WAT LAH
Kenapa kita orang Melayu rasa tersentuh bila para Mufti ;dihina; sedangkan mereka tidak pula BERANI menyatakan sebarang pendirian mengenai kes di DoJ Amerika Syarikat baru baru ini? Perkasa Dan NGO Melayu kata NGO yang bagi anugerah Aiyoh Wat Lah menghina intelek Melayu Dan Mufti Perak Dan mereka terpanggil untuk membela Mufti Perak. 

Persoalan secara kritis, kenapa beliau ILMU AGAMA yang cukup tinggi Dan rakan rakan lain di Majlis Fatwa Kebangsaan DIAM MENGENAI ISU 1MDB, Sedangkan dalam sejarah Islam dahulukala byk cendiakawan Islam sanggup dipenjara oleh pemerintah kerana TIDAK SANGGUP KHAZANAH NEGARA DISONGLAP DAN HATTA BERLEGAR DI KALANGAN PENGUASA DAN YANG BERKUASA!.. 

Entahlah apa lah nasib Melayu ...bila sebut Melayu..sure Islam..bila sebut Islam sure Allah SWT , AL QURAN DAN MUHAMMAD SAW..payah NABI Muhammad SAW sebarkan Islam, yg cukup cantik Dan INDAH..tapi Saban hari, org Melayu telah merosakkan ISLAM MUHAMMAD SAW DENGAN RASUAH, DENGAN SONGLAP DUIT NEGARA , ETC ETC ETC, on ENTOTA - ENTOT ATAS UNTA
Publish | Delete | Spam
Jafrul Jaafar
at 6:36 PM
---------------

BERSETUBUH ATAS UNTA

F.BOOK
Wanji Wanhussin Wanji's Profile Photo
Soalan wartawan tadi;
Assalamualaikum.. Ustaz.. Boleh komen mengenai hadis Mufti Perak, Tan Sri Harussani mengenai hadisnya bahawa
"Isteri perlu sujud kat suamj, dan kene bersetubuh walau belakang unta sekalipun"
Boleh komen mengenai hadis ini;
Komen saya;
1. Hadis ini doif menurut penilaian ulama hadis. Ini kerana, dalam sanad hadis ini ada pencerita hadis bernama Husain bin Qais. Ulama hadis seperti Ibn Hajar dan al-Bukhari tidak menerima hadis yang diriwayatkan dari pencerita hadis bernama Husain bin Qais.
2. Sebagai Mufti, Dato Harussani sewajarnya cermat menyatakan sesuatu hadis, agar tidak memberikan implikasi buruk pada masyarakat dalam melihat islam, seperti dilihat buruk pada imej islam dan wujudkan kepercayaan bersetubuh antara suami dan isteri dalam kenderaan.

Soalnya lagi;
boleh komen juga tidak disebabkan kenyataan Harussani itu dye telah memenangi anugerah 'Ayoh wat lah';
Komen saya;
1. Sebagai manusia, Harussani tidak wajar dihina atas kesalahannya.
2. Namun, disebabkan tindakan mufti sendiri yang tidak cermat, agak sukar untuk menolak dari terjadinya anugerah "ayoh wat lah" itu.
3. Pada saya, jika mufti lebih cermat sejak dari awal, sudah pasti anugerah sebegini tidak akan berlaku.


-----------------

SEHARI SATU KEHIDUPAN

sehari satu

pengajaran

---------------

MANA SATU PENYAMUN

F.BOOK

PAKCIK KAMPUNG MAKCIK FELDA tahu tak maksud 'KLEPTOKRASI' !!!

Kleptokrasi disimpulkan berasal daripada cantuman perkataan "KLEPET" dan "KELENTONG" yang berselindung di sebalik demokrasi.

Hanya kerana #1MDB, NAJIB RAZAK dan JHO LOW, seluruh dunia dalam sekelip mata mula mengenali negara kita sebagai negara pencuri.

Malu beb... KECUALI BAGI MEREKA YANG SAMA-SAMA MENCURI !!!
-------------

SILA TEKA PARTI APA?
SILA TEKA

PARTI APA?

Husam umum sertai parti baru di majlis jamuan makan malam di Cyberjaya malam ini
TANDA MAKIN

JELAS HUSAM

AKAN MASUK

PARTI PSIM

KAH KAH KAH---------------

ENTOTA - ENTOT ATAS UNTA

ENTOTAOTAI BERJUBAH
entota- entertaiment otai berjubah berpurdah..pakaian besar2 bole duduk berdua2an didlmnya..ada sesapa pernah buat amalan sunnah nabi ini? on APA ITU ENTOTA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/30/16

JIMAK ATAS UNTA
chait bro tt..lu kasi keluar awek nude menunggang unta..ini menambahkan gairah kpd wali2 tuhan di muka bumi ini.tu awek cun slim..bayangkan kalo bini2 wali ini bersaiz xxxxl..mau patah pinggang unta tu..tuan2 mufti, ada tak hadis2 mengenai muhammad berjimak atas unta?

kalo ada, macam ne caranya? sunnah nabi adalah ikutan kami, sekiranya hadis sahih, maka terpaksa la kami membeli unta utk berjimak dgn isteri2 yg sah lagi halal..beritahu juga bagaimana nak mandi hadas dipadang pasir selepas berjimak.kpd org2 agamawan, tolong angkat tangan siapa yg pernah berjimak atas unta.. on ENTOTA
Anonymous
on 8/30/16

PEGAWAI KDN
Tan Sri Dato' Seri Dr Haji Harussani bin Haji Zakaria ini adalah bekas pegawai kdn. mufti bukan suci.mufti bukan jaminan syurga.yg dijamin syurga adalah mengundi pas. 

tak caya tanya org2 kuale dan org2 sabak, dah dpt sijil syurga dari pas ke belum..namun jawatan mufti ada byk guna, selain elaun2 gaji 5angka, jawatan ini juga mjadi keuntungan sekiranya ada perompak2 penyamun2 mahu dihalalkan harta rompakan..

selain dilihat suci, dilihat islam, mufti juga mengumpul kekayaan.jgn jeles..hidup sunnah, solat 5waktu, jaga mata, jaga hati insyallah allah sayang dan beri syurga tertinggi.. on INI DIA ENTOTA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/30/16

ENTOT BAIK
Anak toyo..sudah dpt entot baik2.. on APA ITU ENTOTA
Publish | Delete | Spam
wijaya kezuma
on 8/30/16

SAJENIS KUEH
Entota adalah sejenis kueh tradisional yg dimakan oleh pendekau2 melayu. Kueh ni ada macam2 rasa...contohnya rasa monggolia...rasa jinna jin, rasa puteri etc. Tanpa kueh ini tak akan wujud bani melayu ameno, itu lah pentingnya kueh entota dlm parti dan ngo melayu! on APA ITU ENTOTA
Publish | Delete | Spam
Boley Jalan
on 8/30/16
---------

BENDERA BARU MALAYSIA
DEKLARASI

SANG SAKAAPA ITU JALUR TEMBERANG


BENDERA MALAYSIA BARU


dari arkib tukar tiub

isnin 27 ogos 2012


BERAKHIRNYA JALUR TEMBERANG


Semenjak saya memiliki talian internet, setiap tahun saya menjadikan  bulan Ogos sebagai bulan melawan lupa dan melawan penipuan. Telah lebih dari satu dekad saya  menjalankan  kempen ini.  Saya menjadikan kempen  ini tugas suci dan rukun hidup.

Melawan lupa bukan satu kerja yang enteng. Melawan penipuan yang dirancang    memerlukan tekad. Ini bukan  tugas  mengasah batang keladi untuk dijadikan tombak.  Ianya juga bukan sesenang  menjual pelampong di Kapal Titanic.  Tetapi satelah lebih dari  satu dekad hasilnya telah mula kelihatan.

Kempen awal saya ialah mendedahkan  penipuan yang paling besar: iaitu  31 Ogos  sebagai tarikh Hari Kebangsaan Malaysia. Sebelum munculnya internet memang ramai warga sedar bahawa 31 Ogos ini satu tarikh penipuan. Warga di Sabah dan Sarawak amat sedar  tentang penipuan ini.  Di Semenanjung  ‘Pil Taikam’ yang bernama  31 Ogos  telah ditelan bulat-bulat oleh jenerasi muda. 

Pada satu ketika dahulu  hegemoni dan kekuatan United Malays National Organisation  cukup angkuh.  Warga Sabah dan Serawak dipaksa menelan Pil Taikam dengan air liur basi. Warga Sabah dan Sarawak  dibuli dan dinjak-injak. Sejarah negara bangsa  Sabahan dan Sarawakian diketepikan.

Pembohongan 31 Ogos ini dibantu pula oleh kesah  dongeng tentang  Sabah dan Sarawak  ‘telah masuk Malaysia’. Hingga ke hari ini kesah  dongeng ini  masih lagi dijaja ke hulu ke hilir.   Penipuan fakta ini adalah kerja United Malays National  Organsiation. Mengatakan Sabah dan Sarawak ‘masuk Malaysia’ samalah saperti  menjual bangkai anjing yang dikatakan  daging kambing.

Sabah dan Sarawak TIDAK pernah masuk Malaysia.  Sabah dan Sarawak  bersama Tanah Melayu menubuhkan gagasan Malaysia. Tanpa Sabah dan Sarawak TIDAK ada Malaysia.   Malaysia bukan diwujudkan pada 31 Ogos 1957.  Malaysia diwujudkan pada 16 September 1963.

Dengan marak dan berkembangnya nasionalisma Kadazan, Murut, Iban dan  Dayak penipuan 31 Ogos telah mula dibongkar. Warga Sabah dan Sarawak tidak mahu lagi menelan Pil Taikam dan membeli dbangkai  anjing yang dikatakan daging kambing. Sabahan dan Sarawakian telah mula memiliki keyakinan diri untuk menentukan masa depan nasib mereka sendiri.

Nasionalisma  dan hak menentukan nasib   sebagai warga yang bebas merdeka telah dibantut dan ditekan oleh hegemoni Ketuanan Melayu. Kini semangat Sabah untuk Sabahan dan Sarawak untuk Sarawakian telah mula berkembang.   Justeru, tarikh 31 Ogos tidak lagi dirayakan di Sabah dan Serawak. Gila apa warga  Sabah dan Serawak  merayakan 31 Ogos?

Selama lebih dari 50 tahun United Malays National Organisation telah membebel menipu tentang perjuangan menuntut Merdeka.  Di katakan bahawa Merdeka telah diberikan oleh penjajah British melalui perundingan.  Ini adalah satu pembohongan. Ini satu penipuan.  Di zaman tanpa internet dahulu ada kemungkinan  bangkai anjing ini boleh dijual sebagai daging kambing. Tetapi hari ini mustahil  bangkai anjing ini  dapat terjual.

Jenerasi muda telah mula mengenal dan melihat imej Ahmad Boestaman, Pak Sako,  Rashid Maydin, Chin Peng, Ibrahim Yacob, Mukhtaruddin Lasso, Shamsiah Fakeh, Abdulah Sidi, Burhanuddin Helmi dan  Uztaz Abu Bakar Bakir. Kini kesedaran yang ampoh telah sampai untuk menobatkan  penjuang-pejuang  ini ke dalam tinta sejarah perjuangan melawan British.

Nama-nama pertubuhan nasionalis yang bangun berjuang melawan British kini sedang menjadi buah mulut anak-anak muda.  Kesatuan Melayu Muda, Angkatan Pemuda Insaf, Angkatan Wanita Sedar,  Parti Komunis Malaya, Partai Kebangsaan Melayu Malaya – kini mula menjadi ingatan bersama. Selama lebih dari 50 tahun gerombolan  United Malays National Organsiation telah cuba melupuskan nama-nama ini dari papan sejarah. Kerja jahat ini telah meleset gagal.

Hari ini bukan sahaja nama pejuangan  ini diingati kembali malah  anak-anak muda telah mengarap lagu, sajak dan seloka  berasaskan perjuangan mereka. Sajak dan shaer telah digurindamkan untuk mengingati perjuaangan suci mereka. Wajah mereka bukan hanya dipapan lukis malah kini sedang menjadi ikon untuk baju T anak-anak muda.

Bulan Ogos tahun lalu saya merasakan satu kejayaan besar kerana timbulnya polemik tentang Mat Indera. Sosok pejuang dari Parti Komunis  Malaya ini tidak dapat tidak adalah ikon baru dalam pensejarahan  Tanah Melayu. Selama puluhan tahun warga telah didodoikan dengan kesah dongeng Bukit Kepong.   Tetapi tahun lalu ledakan Mat Indera telah menobatkan imej pejuang ini sebagai  ikon anak muda – setaraf dengan Che dan John Lennon.

Semenjak Ogos tahun lalu   anak semua bangsa telah mengetahui bahawa rumah pasong Bukit Kepong ialah rumah pasong British. Serangan yang dipimpin oleh Mat Indera ialah serangan untuk mengahalau penjajah British. Tok Sarjan kepala rumah pasong malam itu bernama Ray Dancey.  Bendera yang tercacak di atas rumah pasong bukan Sang Saka Tanah Melayu tetapi Union Jack. Tarikh  serangan ialah malam 23 Februari 1953. Pada tarikh itu  Tanah Melayu ialah tanah jajajan British.

Memang betul ramai mata-mata Melayu  yang tewas di tangan nasionalis  Mat Indera. Tetapi menjadi Melayu sahaja tidak menjamin apa-apa. Menjadi Melayu bukan bermakna menjadi malaikat.  Melayu ini mungkin kerana desakan ekonomi  telah menjadi  mata-mata dan soldadu upahan British.   Ini fakta sejarah  yang tidak mungkin dapat disorokan lagi.

Dari dongeng Bukit Kepong yang telah terbarai, mari kita berjoget dan berdendang  dengan lagu Memula Moon. Lebih dari sepuluh tahun dahulu setiap bulan Ogos saya telah menimbulkan kes ciplakan  Memula Moon. Pada mulanya agak susah juga untuk  anak semua  bangsa  menerima hakikat bahawa lagu kebangsaan Negara-ku ini rupa-rupanya lagu ciplakan. Ciplakkan ini adalah ciplakan  kelas kedua. Lagu ini diciplakan  bukan dari yang ori tetapi ciplakan atas ciplakan. Lagu Negara-ku ini diambil dari lagu Indonesia – Terang Bulan -  yang diciplak dari Memula Moon.

Tentang ciplakan lagu Negara-ku ini gerombolan dan kuncu-kuncu United Malays  National Organsiation tidak berani berkata apa-apa. Mereka senyap seperti mayat dalam keranda. Dalam kes Mat Indera mereka bangun  menyerang. Kuncu-kuncu Ngo United Malays National Organisation telah menyinsing lengan baju  untuk bergaduh. Malah ada yang mengutuk Mat Indera dengan meniru perangai  Shahrizat Jalil  mengangkat kain untuk menakutkan orang ramai dengan hutan buluhnya.

Tidak dapat tida rakyat Malaysia telah  sedar  bahawa lagu Negara-ku ini adalah hasil ciplakan. Dalam masa yang tidak lama  Memula Moon a.k.a Negara-ku ini akan dilupuskan.  Perjalanan  sejarah kearah ini tidak dapat dibendung. Yang diciplak telah diketahui ramai. Warga Malaysia  yang memiliki hormat diri  tidak akan menerima penghinaan lagu kebangsaan mereka sebenarnya adalah hasil ciplakan.

Budaya ciplak ini   bukan hanya untuk lagu. Kini anak semua bangsa telah menyedari bahawa bendera Jalur Temberang...opps.... Jalur Gemilang itu rupa-rupanya juga diciplak  dari motif bendera Amerika Syarikat.


Jalur Gemilang kini sudah mula dikenali sebagai Jalur Temberang. Bendera ini   amat jelas dilihat tidak memiliki apa-apa motif budaya tempatan jauh sekali budaya Melayu Nusantara. Motif Nusantara ialah warna merah puteh  saperti bendera Parti Pas, bendera Singapura, bendera Indonesia – malah bendera resmi parti United Malays National Organisation sendiri  membawa  merah puteh warna motif Nusantara.

Selama 55 tahun di  Semenanjung dan 49 tahun di Sabah dan Sarawak -  anak semua bangsa telah ditipu dengan Jalur Temberang.   Berathun-tahun bendera ini telah dipelok erat oleh United Malays National Organisation. Hasilnya,  bendera ini telah dilihat sebagai simbol kazaliman . Bendera ini telah diasosiasikan dengan  segala bentuk kerenah dan kemungkaran yang di bawa oleh United Malays Natioanal Organisation. Justeru kebencian anak semua bangsa terhadap JalurTemberang ini bukan satu yang dapat disorokan lagi.

Sebagai bukti – tulisan ini digarap  hanya 4 hari sebelum perayaan  31 Ogos. Tidak kelihatan kereta persendirian, taxi, van atau lori yang mengkibarkan JalurTemberang ini. Rakyat – anak semua bangsa – telah melihat bahawa bendera ini adalah hak  milik United Malays National Organisatgion. Justeru anak semua bangsa tidak ambil pot untuk mengkibarkan bendera ini.

Hanya dibanguan kerajaan  sahaja Jalur Tembernag ini berkibar. Ini kerana ada arahan  memaksa ketua pejabat memasang bendera ini. Di  kawasan perumahan , tepi jalan, di tiang leterik – semua ini adalah projek. Mat Indon dan Mat Bangla telah diupah untuk memasang bendera sebagai projek ‘ masyuuuk’ untuk Ketua Bahagian.

Tidak dapat tidak sentimen anti Jalur Temberang  telah meluas. Pada bulan Ogos tahun lalu seoarang ahli parlimen telah mencadangkan agar bendera ini  diganti. Saranan ini adalah tepat. Saperti lagu Terang Bulan, Jalur Temberang ini juga akan dihumbankan ke dalam tong sampah sejarah bersama tuan-tuannya.

Selama 55 tahun pembohongan dan penipuan ditabur. Kini pada tahun 2012 – semua telah terbarai. Kesedaran telah datang melonjak. Saya boleh menarik nafas panjang dan tersenyum kerana kempen bulan Ogos melawan lupa dan melawan penipuan telah mula menampakkan hasil.

Pada tahun 2012 ini bangkai anjing tidak mungkin dapat dijual sebagai daging kambing. Tidak  ada siapa yang bersedia menelan Pil Taikam. Opps...hampir telupa...Pil Taikam ialah  tahi kambing yang telah disira dengan gula dan dijual sebagai makjun oleh para bomoh.( TT)


JALUR TEMBERANG
UNTUK ALAS KAKI
SILA KLIK IKLAN YANG DILIHAT
dana dari iklan akan di wakaf
kepada dapor jalanan
projek memberi makanan kepada
warga kota tanpa tempat tinggal-------------

SIAPA PENYAMUN ITU?

F.BOOK


"Orang Melayu akan terbangsat jika UMNO hilang kuasa" - Najib Razak, 23/8/2015.

SPRM tahan 'TAN SRI', pengerusi syarikat bank kerana kes menerima rasuah dan salah guna kuasa.. SPRM turut membekukan akaun bank individu itu yang mengandungi wang hampir RM1 juta.

Curi Duit Berbilion.. org MELAYU
Byk skandal RASUAH.. org MELAYU
Skandal KWSP.. org MELAYU
Skandal MARA.. org MELAYU
Skandal Tabung Haji.. org MELAYU
Penyebab MAS bangkrap.. org MELAYU
Yang Kafirkan Melayu.. org MELAYU
PM Yang Suka Kepit.. org MELAYU
Menteri Terlondeh Seluar.. org MELAYU
‘Datuk Seri’ beli 31 KONDO-MEWAH tanpa bayar deposit.. pon org MELAYU

PASTU KO CAKAP BANGSA LAIN YANG SALAH !!!
--------------

TEATER ADA LAGI

TAJUK TEATER

TANGKAP LAGI

KOMENTAR
nak selamatkan najib
habis kena yang lain
SPRM tahan Tan Sri

Pengerusi sebuah bank bergelar 'Tan Sri' ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia bagi membantu siasatan berkaitan kes rasuah dan salah guna kuasa.

Pengarah Siasatan SPRM  Azam Baki berkata pengerusi yang berumur 60-an itu ditahan di ibu pejabat SPRM pada 1.15 tengah hari tadi.
KAH KAH KAH

TEATER MASIH

DI PANGGUNG

KAH KAH KAH

-------------

MANA BUKTITUJUK BUKTIJangan buat dakwaan berdasarkan khabar angin, kata timbalan perdana menteri itu. 

Sila beri  bukti duit 2,6 bilion itu datang dari Tok Arab jangan cakap saje... 

------------

INI DIA ENTOTA


ENTOTA


ENTOT


ATAS 


UNTA


-------------

ENTOTA
LAGI EROTIK

LAGI KINKY

ENTOT ATAS

UNTA ATAU

ETOTA

Mufti Perak anggap ‘anugerah’ menyindirnya satu penghinaan

 | August 29, 2016
Penganjur anugerah itu juga disifatkan sebagai jahil murakkab (berganda-ganda) dan dituduh tidak tahu hukum Islam.

Memetik kenyataan mufti itu pada April 2015 yang mewajibkan isteri bersetuju mengadakan hubungan seks dengan suami walaupun “mereka menunggang di belakang unta”.entotlah oleh mu

isteri mu walau

ketika kamu

sdg menunggang

unta agar 

murakkab

pancutan kamu

kah kah kah------------

JALUR TEMBERANG

JALUR TEMBERANG


Menurut Kamus DewanPlagiat atau ciplak atau plagiarisme bermaksud "perbuatan meniru atau mengutip sebahagian atau keseluruhan karya orang lain tetapi mengakui karya tersebut sebagai usahanya sendiri"-------------