Sabtu, 8 Januari 2022

SIASAT JUGA ABU ZAHAR MUNGKIN DIA JUGA AZAM BAKISIASAT JUGA

ABU ZAHAR

AMIN

MUNGKIN DIA JUGA

AZAM BAKI

KHALAS

AZAM BAKI BERSIH LAGI SUCI KATA ABU ZAHAR

 


AZAM BAKI

BUKAN 

LOKMAN ADAM

AMIN

AZAM BAKI SUCI

BERSIH 

KATA ABU ZAHAR

AMIN

BEZA NEGARA ISLAM DENGAN NEGARA KAPIR

 NEGARA KAPIR

DALAM NEGARA KAPIR
MEREKA MAKAN BABI
MINUM ARAK
TAK PERCAYA TUHAN
MAIN BONTOT
SEMUA BOLEH

TAPI
BILA ADA  MENTERI YB 
ATAU PEJAWAT AWAM
YANG  MEBUAT ONAR
WALAU PUN KECIL
MAKA
SOSOK YANG BUAT ONAR
AKAN DIMINTA BERUNDUR
UNTUK SIASATAN DILAKUKAN

TAK PERLU HANTUK HANTUK
KEPAPA PADA BATU HITAM
AMIN

NEGARA ISLAM

DALAM NEGARA ISLAM
CONTOHNYA MALAYSIA
HEBOH TENTANG COKLAT CADBURY
HEBOH TENTANG DAGING KANGAROO
HEBOH TENTANG KOTE SAJAT
HEBOH TENTANG HUKUM
CUKUR BULU BURIT BINI

TAPI
BILA ADA PM TERLIBAT
KES BUNUH
ADA MENTERI TERLIBAT KES RASUAH
ADA MENTERI  REMBAT BALAK
ADA ANAK MENTERI TERLIBAT KES BUNUH
ADA MENTERI RABA PEHA
ANAK SEKOLAH
ADA  AZAM BAKI YANG AZAM BAKI
SEMUA SENYAP

BILA DI MINTA BUAT SIASATAN
SEMUA JADI LOKMAN ADAM
SEMUA JADI AZAM BAKI
 BUAT DEEK
BUAT TAK DENGAR

BILA MAKIN LANTANG
SUARA BENCI RAKYAT
 RAKYAT BERSUARA KENA TANGKAP
RAKYAT KRITIKAL KENA SAMAN
YANG JAHAT TETAP MENTERI
YANG JAHAT TETAP
YANG AZAM BAKI 
TETAP AZAM. BAKI

AZAM BAKI
TAK AKAN BERUNDUR
HINGGA ROSAK  LEMBAGA SPRM
AZAM BAKI TETAPAI AZAM BAKI
INILAH NAMANYA
NEGARA ISLAM

MAKA 
KERANA ITU
WARGA ISLAM  PELARIAN
SEMUANYA
LARI KE NEGARA KAPIR LAKNAT
 YANG MAKAN BABI
TAPI
TAK AKAN MAKAN AZAM BAKI
AMINCHINA MERAH AKAN DIKEPONG

 CHINA MERAH

AKAN DIKEPONG

AMIN

NAJIB BAWA BALA

 NAJIB BAWA BALA

AMIN

MALAYSIA TIDAK

DIBERKATI LAGI

AMIN

Unknown commented on 

"AZAM BAKI YANG

 LOKMAN ADAMKAN AHLI PARLIMEN"

Semenjak negara di perintah oleh BOSSKU dan hulubalangnya yang seangkatan dengan nya, negara kita Malaysia dah hilangan keberkatan dan lindungan Tuhan. semua Setan , Jin, hantu dan segala makhluk halus dah berpindah dari Bermuda Triangle ke Malaysia (ASEAN). Pasal tu sepanjang BOSSKU memerintah banyak Rekod Dunia dicipta mengalahkan Legasi ATUK. Timbul 1MDB, SRC, FGV, JHLO, HantuTuya. Mana ada kejadian pelik dan ajaib seperti kapalterbang hilang ghaib sehinggakan CIA, FBI dan KGB tak dapat kesan. Kapalterbang kena tembak, helikopter VIP terhempas, kapalselam tak boleh menyelam dan banyak lagi. Ini semua legasi BOSSKU yang akan terus diingati rakyat sampai bilax. Marilah kita semua berdoa semoga satu lagi Peristiwa dalam sejarah akan tercipta apabila BOSSKU dan suaminya Big MAMA berehat panjang di BULUH INN.

TENGKU WONG MASIH REMBAT BALAK

 


TENGKU WONG

MASIH REMBAT

BALAK

AMIN

Unknown commented on 

"NOSTALGIA"

Baru tadi Dari KL me utara di highway, banyak jugak Lori Lori balak penuh muatan, entah Dari mana ke mana, Lori balak gerak malam, samada JpJ atau Trafik tidur atau sengaja diberi laluan malam supaya balak balak yang dicantas Dari bumi diketahui orang ramai, apa pun projek malam terus berjalan sampai lah Botak hutan dikerjakan siang malam. Kah kah kah syukur bumi bertuah ini amin

NASEHAT UNTUK SABRI 114

 


NASEHAT UNTUK

SABRI 114

AMIN

SABRI 114 BUKA MULUT

 Beri ruang pihak berkuasa siasat kes Azam Baki, kata PM

SEMUA pihak harus memberi ruang kepada pihak berkuasa melakukan siasatan sepenuhnya terhadap dakwaan pembelian saham melibatkan Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Azam Baki.

Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob berkata siasatan berhubung kes itu kini dilakukan pelbagai pihak, antaranya Suruhanjaya Sekuriti selain siasatan dalaman oleh SPRM sendiri, dan ia sekali gus menolak dakwaan beberapa pihak bahawa kerajaan berdiam diri.

“Saya sentiasa dimaklumkan, dan memantau isu berkaitan SPRM, tindakan telah diambil dan gambaran diberikan kerajaan berdiam diri adalah salah. SPRM merupakan suruhanjaya bebas (dan) ada tatacara sendiri kendalikan perkara seperti ini.

“Kita tunggu selesai siasatan, kita tidak boleh ‘jump into conclusion’ seolah-olah Azam Baki bersalah, kita perlu berlaku adil kepada sesiapa sahaja, selepas selesai siasatan baru ambil tindakan,” katanya pada sidang media selepas menyampaikan Bantuan Wang Ihsan dan bakul makanan kepada 206 keluarga mangsa banjir Kota Marudu, Sabah hari ini.

Turut hadir Ketua Menteri Sabah Hajiji Noor dan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Sabah dan Sarawak) Dr Maximus Ongkili yang juga Ahli Parlimen Kota Marudu.

Ismail Sabri berkata demikian sebagai mengulas kenyataan Majlis Presiden Pakatan Harapan semalam yang mendesak Azam dan Pengerusi Lembaga Penasihat Pencegahan Rasuah Abu Zahar Ujang disiasat segera oleh satu badan bebas berhubung dakwaan itu, selain menyarankan dua individu berkenaan ‘direhatkan’ sementara siasatan berjalan.

Perdana menteri berkata beliau memberi jaminan tidak akan berkompromi terhadap mereka yang terlibat dengan salah laku, namun menyeru semua pihak supaya sentiasa konsisten dan berlaku adil terhadap sesiapa sahaja.

“Kita mesti yakin dan percaya dengan sistem yang kita ada, biar SPRM dan Suruhanjaya Sekuriti siasat dahulu… dahulu ada ketua menteri Pulau Pinang disiasat, tiada pula saranan direhatkan, kita kena konsisten jangan pula ada dwi-standard,” katanya.

Beliau berkata sebagai sebuah badan bebas, tiada campur tangan dalam SPRM termasuk daripada Perdana Menteri sendiri dan menurutnya badan itu akan dipastikan kekal bebas. – Bernama, 8 Januari, 2022.

WOIT

SABRI 114

LU KATA BETUL

AMIN

SABRI 114

LU JANGAN

JADI 

LOKMAN ADAM

AMIN

RAKYAT SOKONG

BERI PELUANG

SIASAT

AMIN

TAPI MASA SIASAT

AZAM BAKI

BERAMBUSLAH DULU

AMIN

MACAM MANA SPRM

NAK SIASAT 

DIA KEPALA SPRM

AMIN

HANTAR AZAM BAKI

PERGI BERANCUK 

KE BALI ATAU

PERGI HANTUK

KEPALA PADA

BATU ITAM

AMIN

BARULAH SIASATAN

DAPAT DIJALANKAN

KHALAS

NAK TAKUT APA?

 NAK TAKUT APA

KAH KAH KAHAji commented on

 "MERAKAM SEJARAH -

 SUDAH TERBIT"

Wahh dah berani mengaku secara official berpegang pada ateis. Cer tt buat artikel tentang perjalanan tt menjadi ateis. Bila bermula tt yakin yg tuhan tidak wujud. Matlamat hidup seorang ateis. Persoalan tentang kewujudan sesuatu itu mesti ade yg membuatnya seperti bumi dan alam semesta ini. Sedangkan ateis percaya ianya terjadi secara sendiri.


HARI HARI AKHIR SAEKOR AZAM BAKI

 Lepaskan Azam Baki bukan pendirian kami, kata 6 ahli Lembaga Penasihat SPRM

ENAM ahli Lembaga Penasihat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menjauhkan diri daripada tindakan pengerusi yang melepaskan Ketua Pesuruhjaya SPRM Azam Baki daripada sebarang dakwaan salah laku pemilikan saham.

Ahli lembaga itu dalam satu kenyataan berkata mereka tidak berkongsi pandangan Pengerusi Lembaga Penasihat Anti Korupsi SPRM (Acab) Abu Zahar Ujang dalam isu itu.

“Kami dengan terang dan jelas ingin menyatakan yang ahli lembaga pada mesyuarat atau pada bila-bila masa selepas itu tidak meluahkan pandangan seperti yang dipetik daripada Abu Zahar,” katanya dalam kenyataan bersama dikeluarkan hari ini.

Mereka merujuk kepada kenyataan Abu Zahar yang berkata lembaga mendapati Azam Baki tidak melakukan sebarang kesalahan selepas mendengar penjelasannya tentang saham milik adiknya menggunakan akaun transaksi sahamnya. 


Saham itu kemudiannya dipindahkan kepada adiknya, dan kerana itu tidak wujud konflik kepentingan, tambahnya.

Ahli lembaga penasihat itu berkata pandangan yang dikeluarkan pada sidang media Rabu lepas, adalah keseluruhannya pandangan peribadi Abu Zahar.

Mereka berkata sebelum sidang media dibuat, mereka mengadakan perbincangan berasingan dengan Abu Zahar dan mencadangkan supaya isu itu dirujuk kepada jawatankuasa bebas, Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen untuk Korupsi atau Panel Aduan SPRM.

Bagaimanapun, pandangan dan cadangan mereka tidak disebut Abu Zahar pada sidang media yang dibuat.

Ahli lembaga penasihat itu juga menambah yang Acab tidak mempunyai kuasa siasatan kerana ia ditubuhkan sebagai lembaga penasihat.

“Kami perlu memberikan penjelasan bagi mempertahankan integriti lembaga dan institusi.”

Azam Baki dilaporkan membeli 2.15 juta saham dalam Excel Force MSC Bhd pada 2015, 1.93 juta saham dalam Gets Global Bhd pada 2015 dan 1.02 juta saham dalam Gets Global pada tahun berikutnya.

Pada Khamis, Suruhanjaya Sekuriti berkata ia akan memanggil Azam Baki untuk mendapatkan keterangan berkaitan transaksi itu.

Azam Baki berkata beliau akan bekerjasama dengan SC dalam siasatan penggunaan akaun perdagangan oleh adiknya.

Kenyataan bersama enam ahli lembaga penasihat itu yang dikeluarkan hari ini ditandangani oleh Ismail bin Omar, Azman bin Ujang, Akhbar bin Satar, Dr. Hamzah bin Kassim, David Chua Kok Tee dan Prof. Dr. Mohammad Agus bin Yusoff. – 8 Januari, 2022.

MANGKUK

AZAM BAKI

AKHIR PECAH

KAH KAH KAH

LEPAS INI SIASAT

PULA 

ABU ZAHAR

AMIN

INI KERANA

DIA CUBA TUTUP

KES AZAM BAKI

ERTINNYA 

ABU ZAHAR JUGA

AZAM BAKI

AMIN

JANGAN BAGI

PELUANG KETIKA

KERASJAAN LEMAH

RAKYAT JADI KUAT

KHALAS

JENAYAH BALAK - RAKYAT WAJIB BANGUN CARI TOWKAY BALAK

 


JENAYAH BALAK

AMIN

RAKYAT WAJIB

 BANGUN

CARI TOWKAY BALAK

AMIN


AZAM BAKI YANG LOKMAN ADAM

 
Isu Azam Baki: 5 soalan kepada PM

PERKARA berkenaan Azam Baki ini dibangkitkan oleh Ahli Parlimen Sungai Buloh R. Sivarasa bulan lepas.

Lembaga Penasihat Pencegahan Rasuah (LPPR) berkata telahpun meminta untuk dan berpuas hati dengan penjelasan yang diberikan oleh Azam.

Selepas itu, Suruhanjaya Sekuriti Malaysia telah mengeluarkan kenyataan bahawasanya mereka akan menghubungi Azam untuk mendapatkan penjelasan beliau berkenaan perkara ini berdasarkan peruntukan tertentu di dalam Akta Perindustrian Sekuriti (Depositori Pusat) 1991 (SICDA).

Perdana menteri sebagai individu yang bertanggungjawab ke atas Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) perlu menyatakan:

1) Adakah beliau sedar akan siasatan yang dijalankan oleh LPPR berkenaan perkara-perkara terhadap Azam?

2) Adakah pihak LPPR mempunyai kuasa untuk menjalankan siasatan itu dan sekiranya ada, di bawah peruntukan undang-undang manakah mereka bertindak dan bagaimanakah siasatan itu dijalankan?

3) Adakah pihak LPPR mendapatkan nasihat daripada mana-mana badan berkecuali dan bebas seperti Jabatan Peguam Negara dalam menjalankan dan menangani siasatan dan sekiranya tidak, kenapa?

4) Memandangkan penjelasan yang diberikan ada melibatkan akaun-akaun tertentu,  adakah pandangan pihak Suruhanjaya Sekuriti Malaysia diperolehi sebelum keputusan dibuat dalam perkara ini?

5) Memandangkan Azam juga adalah Ketua SPRM, bukanlah lebih baik agar siasatan ini dijalankan oleh pihak berkecuali atau bebas memandangkan LPPR juga adalah sebahagian daripada SPRM?

Perdana menteri tidak boleh kekal berdiam diri di atas isu ini. Sudah terang lagi bersuluh bahawa isu ini sedang hangat diperdebatkan oleh orang awam pada ketika ini. 

Perkara ini kelihatan tidak baik bagi pihak SPRM khususnya apabila Suruhanjaya Sekuriti kini meminta butiran siasatan sejurus sahaja pihak Lembaga mengumumkan hasil siasatan kes ini.

Saya menyeru perdana menteri, sebagai menteri yang bertanggungjawab ke atas SPRM, supaya menyatakan pendirian beliau serta mengembalikan keyakinan terhadap SPRM. 

Beliau harus menunjukkan kesungguhan beliau dalam mempertahankan integriti SPRM dengan bersuara berkenaan perkara ini. – 7 Januari, 2022.

* Ahli Parlimen Puchong Gobind Singh Deo.


SABRI 114

BUKAN DOLAH

ZZZZZZ

KAH KAH KAH

SABRI 114

SEDANG PERHATI

KAH KAH KAH

LAMA LAMA

PERHATI HINGGA

JADI NGANTUK

KAH KAH KAH

SILAP SILAP

JADI PAK LAH

ZZZZZZZ

KAH KAH KAH

MASIH BELUM KEBAL

 


Hampir 100% populasi dewasa Malaysia lengkap vaksin

KADAR vaksinasi bagi populasi dewasa di Malaysia menghampiri 100 peratus apabila seramai 22,878,955 individu atau 97.7 peratus telah lengkap divaksin, setakat 11.59 malam tadi.

Berdasarkan data Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menerusi laman CovidNow, dalam tempoh sama sebanyak 98.9 peratus atau 23,164,441 individu daripada populasi dewasa sudah menerima sekurang-kurangnya satu dos vaksin.

Bagi populasi remaja berusia 12 hingga 17 tahun pula, seramai 2,764,980 individu atau 87.8 peratus daripada mereka telah melengkapkan vaksinasi, manakala 2,855,467 atau 90.7 peratus menerima sekurang-kurangnya satu dos vaksin Covid-19.

Sementara itu, sejumlah 216,668 dos vaksin diberikan semalam melibatkan 2,627 dos pertama, 3,383 dos lengkap dan 210,658 dos penggalak.

Perkembangan itu menjadikan jumlah kumulatif pemberian vaksin menerusi Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK) meningkat kepada 59,033,667 dos dengan 7,570,846 daripadanya adalah dos penggalak.

Sementara itu, menurut portal GitHub KKM, sebanyak 16 kes kematian direkodkan semalam dengan dua daripadanya adalah kematian di luar hospital.

Daripada keseluruhan 16 kes kematian semalam, sebanyak empat direkodkan di Johor; Sabah (tiga), Kedah dan Selangor masing-masing mencatatkan dua kematian, manakala masing-masing satu kes di Perak, Perlis, Pulau Pinang, Sarawak dan Terengganu. – Bernama, 8 Januari, 2022.

TAHNIAH

BARISAN HADAPAN

AMIN

TAPI 100%  VAKSIN

TIDAK MENJANJIKAN

KEKEBALAN

AMIN

WAJIB IKUT

C. U. H

KHALAS

NAJIB BUAT LAWAK BERDIRI

 PRU14: Saya pilih untuk bercakap benar, kata Najib

KUALA LUMPUR – Tatkala Pakatan Harapan (PH) menabur janji ‘bulan dan bintang’ pada Pilihan Raya Umum ke 14 (PRU14),  Najib Razak mengambil langkah untuk bercakap benar.

NAJIB

BERCAKAP BENAR

KAH KAH KAH

INI SAMA

MACAM

VINCENT TAN

JADI IMAM 

KAH KAH KAH

MACAM

TUAN IBRAHIM

BERUCAP INGGERIS

KAH KAH KAH

 NAJIB  KLIM

JUJUR BERCAKAP

 BENAR

KAH KAH KAH

MAKA  RAKYAT

NAK TAHU SATU

PEKARA

KAH KAH KAH

MANA LEBIH

KETAT

LUBANG KENCING

BIK MAMA

ATAU 

LUBANG CIRIT

ALTANTUYA

KAH KAH KAH

NGENTOT PEREMPAUN MASAI

 


NGENTOT

 PEREMPUAN

MASAI

AMIN

MASAI DI KENYA

WAJIB PASANG LAMPU

AMIN

MASAI DI JOHOR

WAJIB PAKAI KONDOM

KAH KAH KAH

panglimo potaseh commented on 

"PELACUR ITAM"

TT ..gwa nak tanyo ..kok nak memuki dongan pompuan Afrika elok off lampu ko atau pasang lampu ..tu lah nak raso gak memuki dongan yang itam macam arang nih ..kek syurga nanti dah takdo puki yang itam ..

BANJIR BALAK DAN SIAPA ?

 


BANJIR BALAK

DAN SIAPA?

AMIN


PARTI DONGENG ARABPARTI DONGENG

ARAB SUKA DENGAR

 PENJELASAN

AMIN

KES 1MDB DARI

ARUL KANDAR

AMIN

KES AZAM BAKI

DARI AZAM BAKI

KAH KAH KAH

Unknown commented on 

"PELACUR TUA KANG KANG - PELACUR BERUDU MASIH KETAT"

Lepas ni sapa kne tangkap mencuri atau songlap duit dh tk yah cari bukti, beri penjelasan je boleh settle kes, apa bahalol la c taki ni, bodo pasal darurat tu ari lom nk bijak, ni wat bodo lain polak,

AZAM BAKI YANG LOKMAN ADAM

 
BAKI SAHAM

BERAPA ?

AMIN

LOKMAN ADAM

TAK LEH KIRA

AMIN

Unknown commented on

 "NEGARA RUNTUH

 KALAU AZAM BAKI BEBAS"

Azam Baki tidak bersalah benarkan adiknya pinjam akaun dia beli jual saham. Nanti ramailah kakitangan awam yg pinjam akaun adik abang adik ipar abang ipar sepupu duapupu abang angkat abang angkut bibik dan bangla potong rumput. Kita sumer kena berfikiran positif bersangka baik dan jauhi dari fitnah atau cuba memburukkan nama kurang baik kakitangan kerajaan. Idup malayseeya