Rabu, 2 Ogos 2023

PERANG MEREBAK KE POLAND ?


PERANG MEREBAK

AMIN

POLAND MASUK

 MENYERANG?

KHALAS

PULUN LONDEH JANGAN TAK PULUN


PULUN LONDEH

JANGAN TAK PULUN

JANGAN TAK LONDEH

KAH KAH KAH

RAKYAT SUKA HATI

KHALAS

ZAHID TAK HORMAT- MIC KECEWA

 Vigneswaran kecewa terhadap Ahmad Zahid, mahu MIC lebih dihormati

KUALA LUMPUR – Presiden MIC, SA Vigneswaran secara terbuka meminta Pengerusi Barisan Nasional (BN),  Ahmad Zahid Hamidi supaya tidak ‘menganaktirikan’ parti itu.

Vigneswaran sebelum memulakan ucapan berkata, beliau tidak menyangka Ahmad Zahid akan menyertai pertemuan dengan  Anwar Ibrahim.

“Saya tidak dapat baca ucapan teks hari ini secara umum lebih-lebih lagi dengan kehadiran media hari ini. Saya seperti tidak dapat bercakap kerana  Zahid Hamidi ada di sini hari ini, kita juga hanya dapat tahu beliau akan hadir pada saat akhir.

“Bagaimanapun ingin saya cakap di hadapan semua tentang rasa kurang senang kami terhadap tindak tanduk khasnya dalam BN itu sendiri. Kami telah dianaktirikan dalam soal pembahagian kerusi dalam Kerajaan Perpaduan,” katanya pada majlis perjumpaan antara MIC bersama Perdana Menteri, di sini, hari ini. 

“Dalam kerajaan juga kami tidak diberikan apa-apa pengiktirafan, jawatan tidak kira kerajaan mahupun GLC. Bukan kami kejar jawatan tapi ini soal penghormatan kami, ini soal maruah. Pengiktirafan itu penting,” katanya pada majlis perjumpaan antara MIC bersama Perdana Menteri, di sini, hari ini.

Menurut Vigneswaran, MIC telah memberi sokongan tidak berbelah bahagi untuk Kerajaan Perpaduan namun tidak tanduk yang kurang menyenangkan menyebabkan akar umbi parti berasa kecewa.

Malah katanya, terdapat ahli parti yang menyangka beliau ‘mendapat sesuatu’ dan ini menyebabkan beliau mengambil pendekatan untuk bercakap secata terbuka.

“Selama ini juga apabila masyarakat melemparkan tohmahan, kita terus setia bersama BN dan UMNO sehinggalah komuniti ini bertindak menjauhkan diri dari kami, semua isu kami dipersalahkan. Kami terima dan terus berjuang bersama komponen sehingga saat ini, jadi mengapa anak tirikan komponen MIC dan MCA?

Vigneswaran berkata, MIC tidak sepatutnya mengahdapi situasi seperti itu lagi dan ia perlu ditangani secaraterhormat.

“Kalau tidak beri jawatan juga tidak apa, tapi berilah penghormatan yang sewajarnya kepada kita,” katanya.

KAH KAH KAH

TAK HORMAT

PADA MIC

KAH KAH KAH

NASIB BAIK

JADI ANAK TIRI

KALAU JADI

JANDA LAGI PARAH

KAH KAH KAH

KHALAS

PIKUL BIAWAK HIDUP


MIC tidak puas hati disisihkan dalam BN, kerajaan, kata Vigneswaran

MIC tidak berpuas hati dengan kedudukannya yang disisihkan sebagai parti komponen dalam Barisan Nasional (BN), sejak gabungan itu membentuk kerajaan bersama mendukung Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri, kata presidennya SA Vigneswaran.

Katanya, Anwar sepatutnya menimbangkan satu jawatan menteri dalam kabinetnya kepada komponen BN dan tidak hanya kepada Umno.

Vigneswaran juga mendakwa pengerusi Ahmad Zahid Hamidi pernah memberitahunya yang MIC akan dipertimbangkan untuk jawatan dalam kerajaan selepas Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) tetapi itu tidak berlaku sampai sekarang.

“Tiada jawatan GLC (syarikat berkaitan kerajaan) diberikan. Bukannya kami mahu jawatan kerajaan, ia mengenai rasa hormat.

“MIC sudah lama (dalam BN). Kami bersama BN selama ini. Kami hanya ikut ‘abang’ kami (Umno).

“Kami hanya mahu satu jawatan menteri dan satu jawatan exco di negeri tertentu,” katanya, pada majlis pertemuan pemimpin parti itu dengan Anwar di ibu pejabat parti di Kuala Lumpur.

Jelas Vigneswaran, apabila tidak diberi sebarang jawatan, MIC seolah-olah dianaktirikan dalam kerajaan perpaduan.

Zahid turut hadir mengiringi perdana menteri ke pertemuan itu, yang disertai pemimpin MIC dari seluruh negara.

Vigneswaran yang mengakui tidak menjangka kehadiran Zahid beberapa kali dilihat berhenti membaca teks ucapannya, dipercayai menapis kandungan ucapannya.

“Apabila saya nampak Zahid, saya tak boleh bercakap. Saya menjangkakan dia tidak datang,” katanya. 

Dalam ucapannya, Vigneswaran juga secara terbuka berkata beliau lebih percaya kepada Anwar tetapi “tidak boleh percaya” pemimpin lain.

“Selama ini, melalui Majlis Tertinggi MIC kami meminta pemimpin akar umbi untuk terus kerja untuk BN dan di sebelah sini, apabila kami masih tidak diberi sebarang kerusi, saya mungkin tidak akan menjadi presiden parti tahun hadapan.

“Tetapi, saya menjelaskan kepada semua yang perdana menteri sudah memberi jaminan akan menyelesaikan masalah komuniti India dalam tempoh masa setahun ini.

“Saya percaya kepada tuan (Anwar) kerana saya tidak boleh mempercayai orang lain,” katanya.

Pertemuan hari ini diadakan selepas MIC merungut tidak puas hati dengan rundingan agihan kerusi untuk pilihan raya negeri di enam negeri yang akan berlangsung pada 12 Ogos ini.

MIC sebelum ini memutuskan untuk tidak mencalonkan mana-mana ahlinya dalam PRN.

Semalam, Zahid menafikan dakwaan ada suasana tidak harmoni antara komponen parti dalam BN sehingga memaksa perdana menteri campur tangan. – 2 Ogos, 2023.

LOKMAN ADAM

KATA MIC & MCA

JADI BEBAN

KAH KAH KAH

BUKAN KAVADI

TAPI

BIAWAK HIDUP

KAH KAH KAH

BOLEH MENCAKAR

KETIKA DIPIKUL

KHALAS

KOREA ADA SAMSUNG PN ADA X-SAMSENG


Budaya samseng cerita lama, beri saya peluang, kata calon Pandan Indah

Calon Pandan Indah Fazil Mohamad Dali dari Perikatan Nasional (PN) enggan membiarkan sejarah silamnya yang dikaitkan dengan budaya samseng sebagai penghalang untuk berkhidmat kepada masyarakat.

Fazil yang lebih dikenali Ayahanda Cik Ton kecewa kerana pihak lawannya menjadikan isu lama sebagai “peluru politik” semata-mata untuk menimbulkan persepsi negatif terhadap PN.

Pengerusi Pertubuhan Amal ACT Malaysia (ACT) sejak 2013 memberi keyakinan kepadanya untuk terus berkhidmat kepada masyarakat dan berharap kerjanya di sana akan membantunya dalam usahanya memenangi kerusi Pandan Indah.

“Bagi saya, (sentimen budaya samseng) adalah strategi atau peluru untuk menembak PN supaya boleh dijadikan isu untuk menarik perhatian lawan. Biasalah tapi itu bukan isunya.

“Yang paling penting ialah pengorbanan dan matlamat kita yang boleh disampaikan kepada masyarakat untuk membantu memudahkan kehidupan seharian mereka,” katanya.

Ketika ditanya sama ada beliau tidak kisah dengan panggilan Ayahanda Cik Ton, Fazil berkata gelaran itu sudah sinonim dengan dirinya.

Lelaki berusia 49 tahun itu berkata beliau tidak akan mengambil mudah cabaran untuk bertanding walaupun mempunyai ramai pengikut di Tik Tok.

Bapa kepada 15 anak itu berkata, apabila tanggungjawab diberikan beliau tidak boleh menonjolkan popularitinya.

“Kita harus berjuang untuk berbuat baik kepada rakyat dan terpulang kepada orang ramai untuk menilai dan menerima saya.

“Jika mereka sayang saya maka mereka akan mengundi. Sekarang ini semua calon berjuang untuk mencapai matlamat yang sama iaitu untuk menang,” katanya.

Pandan Indah ditandingi penyandangnya Izham Hashim dari PH, Lisa Redzuan mewakili Muda dan calon bebas R Sivaneswaran.

Selangor antara lima negeri – Negeri Sembilan, Pulau Pinang, Kedah, Kelantan, Terengganu – yang akan mengadakan PRN pada 12 Ogos ini. – 2 Ogos, 2023.

WOIT

MASA MUDA

PERANGAI 

TAK JAGA

AMIN

BILA DEWASA

MERASA BALA

KHALAS

SOTONG JADI PM ?


SOTONG JADI

PERDAN MENTERI ?

KHALAS

Unknown commented on
 "MELAYU HANCURKAN 
DIRI SENDIRI"

Bagus lah pendapat orang ini, saya pun dah tengok banyak video TikTok berlegar sekarang, musuh orang kita orang kita sendiri bukan pendatang bukan orang luar bukan negara asing tapi kaum kerabat kroni penyokong sendiri, bagaimana pilih seorang pemimpin? Pertama lihat cara cakap cara berhujah isu cara penampilan diri cara perkataan keluar dari mulut, perwatakan diri semuanya lah, tapi kalau lah ada manusia manusia yang tidak sebarang kelayakan pun mampu jadi MB, 

pemimpin YB tak boleh apa apa, kalau itu pilihan rakyat bawahan, itu hak tapi kalau bicara soal tata urus cara bercakap komidi ini memang seronok dengar lawak bagus tapi tak guna kerana orang begini akan jadikan negeri atau negara kaput ke belakang macam otak dia jugak jadi guna akal guna logik pilihan mestilah baik.menyesal nanti tak guna, Cuba bayang kalau Hadi Sotong jadi PM11,.lari LARI lol

BETUL KE BERITA INI ? ATAU HANYA PUTAR !!!


BETUL KE LABON

MAMAT INI ?

AMIN

KALAU SAHIH INI

BERITA BAIK

KHALAS

DUNIA MAKIN KACAU


DUNIA MAKIN

KACAU BILAU

KHALAS

Unknown commented on 
"SUKA BERGADUH"

Kita sudah sampai tahun 2023 zaman susah dunia panas cuaca tidak menentu iklim berubah makanan sudah kurang tapi perangai manusia semakin parah, semakin teruk semakin merundum, kah kah kah sebab tamak kuasa tamak harta tamak jawatan tamak segala nak di hak milik sendiri, Atok usia lanjut nak terus bantu tapi selama ini asyik pecah belah semuanya macam perangai pendatang penjajah dikaktor kah kah kah pun ramai sayang kerana mungkin jasa tak apa, dah tak ingatan kubur akan kena kencing oleh manusia akan datang, siapa nak tiket atau rocket boleh saja sapatkan kehala atasan kah kah kah

WAJIB BACA - KESAH HATI BAIK MANUSIA

 


KESAH 

SOSOK

BERHATI MULIA

AMIN

A bond he didn’t expect


PETALING JAYA: When lawyer Ahmad Zaharil Muhaiyar (pic) helped a poor mother charged with shoplifting 25 years ago, little did he know that his gesture would one day bring two families of different religious backgrounds together.

It was 1998 and Ahmad Zaharil was a lawyer in his 30s.

One day, he was alone in a courtroom after handling a case when a 50-something Malaysian-Indian woman, who worked as a cleaner, arrived in handcuffs accompanied by the police.

“Seeing her in distress, I felt compelled to approach her to ask how she ended up in court.

“She explained that she had stolen a pencil box from a supermarket.

“The pencil box was meant as a gift for her 10-year-old son, her only child.

“She said that she had promised to get her son a pencil box if he became the top student in class,” Ahmad Zaharil, now 57, recounted.

The boy, who was in Year Four, had passed his exams with flying colours, emerging first in his class.

However, his poor mother had no money with her and so she stole the RM18 pencil box from the supermarket and was caught.

In an interview, Ahmad Zaharil said: “I thought to myself then that if she was jailed for the offence, who would take care of her son? So, I had to intervene.

“After speaking to the magistrate to postpone the case to a later time that day, I went to the boy’s school in Sentul to verify the mother’s claim.

“After speaking to the headmaster, it turned out to be true that the boy was indeed the top student in his class,” said Ahmad Zaharil, who is a father of five.

He said together with the boy’s teacher, he quickly returned to the courtroom where he met the owner of the supermarket.

“I offered the supermarket proprietor double the price of the pencil box and pleaded with him to have mercy on the woman. However, he refused and wanted to proceed with the case,” said Ahmad Zaharil.

He said when the woman’s case came up, he mitigated it on her behalf.

Based on the teacher’s testimony and upon weighing the case, he said the magistrate discharged the mother after binding her over for a year on a good behaviour bond.

“Before she left, we passed the hat around and collected a couple of hundred ringgit contributed by court staff, policemen and me.

“We handed over the money to the woman. She left after expressing her gratitude and I never saw her again,” said Ahmad Zaharil, who specialises in cases related to narcotic crimes.

However, he said the case was always memorable to him throughout his three-decade career.

In 2018, while going about his routine in court, he was approached by a man who in his early 30s.

The man told Ahmad Zaharil: “Hello, sir. You may not know me, but I am the son of the cleaner you helped 20 years ago. Remember the pencil box case?

“My mother saw you in the news on TV over a case you had handled and told me who you are.

“I searched for you and am so glad to meet you. I am a practising lawyer now, sir,” said the younger man.

Ahmad Zaharil said his eyes welled up at once and that he was overcome with joy.

Both he and the young lawyer hugged.

“I almost fainted when he told me who he was. It was heart-warming and one of the happiest moments in my life. We proceeded to visit his mother, who is now 76 years old.

“Since then, we have become close. He is like a son to me. We would visit each other during Deepavali and Hari Raya,” Ahmad Zaharil said.

In recounting the fated 1998 encounter with the mother, he said: “I helped because she is a fellow Malaysian. Here in Malaysia, despite our diverse backgrounds, our differences are minute, but we have similarities. We can live in harmony as one big family.”

TULISAN : 

CHARLES RAMENDRAN

DARI THE STAR

DALAM DUNIA INI

ORNAG BAIK

LEBIH RAMAI DARI

ORNAG JAHAT

KHALAS

BAHANG MULA MEMANAS


BAHANG MULA

MEMANAS

KHALAS

KEMBALI KE JALAN RAYAPenduduk PJ masih tidak yakin pembatalan PJD Link


PENDUDUK Petaling Jaya (PJ) masih tidak yakin yang cadangan projek Lebuh Raya Bertingkat Penyuraian Trafik Petaling Jaya (PJD Link) benar-benar dibatalkan.

Walaupun mengalu-alukan keputusan pembatalan projek itu oleh Menteri Besar Selangor Amirudin Shari, namun perkara itu nampaknya belum selesai sepenuhnya dan boleh dihidupkan semula.

Ia susulan kenyataan Amirudin selepas pengumuman pembatalan projek yang ia mungkin dihidupkan semula jika pemaju memenuhi keperluan diperlukan.

Pemimpin Gabungan Membantah Lebuhraya PJD Link Sheikh Moqhtar Kadir berkata ini menimbulkan keresahan dan ketidaktentuan kepada penduduk.

“Kebimbangan ini mesti dihentikan. Batalkan sahaja projek itu. Kami percaya isu ini tidak dapat diselesaikan sepenuhnya.

“Kami harap ini bukan gimik pilihan raya, tetapi menteri besar harus bertindak dan menghapuskannya,” katanya kepada The Malaysian Insight.

Pada Isnin, Amirudin berkata kerajaan Selangor membatalkan projek kontroversi PJD Link kerana ia tidak memenuhi syarat kerajaan negeri, khususnya yang berkaitan dengan impak sosial projek.

“Justeru, kerajaan negeri tidak bercadang meneruskan (projek) itu dan memutuskan menolak permohonan pemaju Lebuhraya PJD Link,” katanya dalam satu kenyataan.

Bagaimanapun beberapa jam kemudian, beliau dilaporkan berkata dalam acara Pakatan Harapan yang projek itu mungkin akan dihidupkan semula jika pemaju memenuhi syarat ditetapkan oleh negeri dan mendapat kelulusan daripada rakyat.

“Namun, buat masa ini kita tidak boleh berbuat demikian kerana beberapa syarat masih belum dipenuhi,” katanya.

PJD Link yang dicadangkan mempunyai laluan berkembar sepanjang 25.4km bermula selepas plaza tol NKVE di Lebuhraya SPRINT di Damansara dan berakhir di persimpangan lebuh raya Bukit Jalil.

Projek itu dirancang untuk mengurangkan kesesakan lalu lintas dan menampung pertumbuhan masa depan di Lembah Klang.

Pemaju PJD Link menandatangani perjanjian konsesi dengan kerajaan pada 5 April 2022.

Penduduk Petaling Jaya membantah projek itu dan meminta pelan pengangkutan awam yang komprehensif.

Batalkan PJD Link semasa sidang DUN

Sheikh berkata jika Amirudin terus menerajui negeri itu selepas pilihan raya, maka perkara itu mesti dibangkitkan pada sidang DUN pertama mereka.

Beliau juga berkata keputusan membatalkan projek itu mestilah selari dengan kerajaan persekutuan.

“Jadi, penilaian ini perlu dimaklumkan kepada kerajaan persekutuan.

“Menteri Kerja Raya Alexander Nanta Linggi tidak boleh mempunyai proses penilaian yang berbeza (mengenai PJD Link).

“Dengan keputusan Amirudin berhubung keputusan ini, perkara yang sama harus terpakai dengan kerajaan persekutuan. Keputusan (untuk membatalkan) harus selari.”

Sheikh menambah, jika kerajaan negeri sudah membuat keputusan, maka perlu ada gerakan proaktif daripada kerajaan pusat untuk meneliti perkara ini.

“Kami juga merayu kepada Perdana Menteri Anwar Ibrahim untuk meneliti perkara ini.

“Perlu ada penutupan dan muktamad di peringkat negeri dan diikuti oleh kerajaan persekutuan.” – 2 Ogos, 2023.KALAU MULA

KEMBALI JANGAN

RISAU

AMIN

SUSUN ATUR

TURUN KEBALI

KE JALAN RAYA

KHALAS

LAWAK BERDIRI DARI SELANGOR


Hina gambar PM sama seperti hina Agong, kata pengarah pilihan raya PKR Selangor

Pengarah pilihan raya Pakatan Harapan (PH) Selangor mengkritik pelaku yang merosakkan poster mengandungi imej Perdana Menteri Anwar Ibrahim, dengan mengatakan ia sama seperti menghina Yang di-Pertuan Agong.

Mohd Yahya Mat Sahri, yang juga calon PH di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Permatang pada Pilihan Raya Negeri (PRN) 12 Ogos ini, ditanya mengenai beberapa insiden yang menyaksikan poster perdana menteri dirosakkan.

“Itu adalah gambar perdana menteri, jadi kita harus menghormatinya,” katanya pada sidang media di Tanjong Karang hari ini.

Beliau berkata Anwar mengangkat sumpah perdana menteri di hadapan Agong, sambil menambah bahawa salah satu teras dalam Rukun Negara ialah kesetiaan kepada raja dan negara.

“Kalau kita hina gambar perdana menteri, sama kita hina Yang di-Pertuan Agong.

“Jadi ini penting, jangan kita ambil langkah itu,” katanya, sambil menambah bahawa mereka yang merosakkan poster perdana menteri harus insaf.

Terdahulu, sepanduk besar yang memaparkan imej Anwar dan slogan "Malaysia Madani" dipasang di pekan dan bandar di seluruh negara, beberapa hari sebelum kempen rasmi untuk PRN bermula Sabtu lepas. 

Terdapat beberapa contoh sepanduk dirosakkan, dengan polis melancarkan siasatan mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan kerana menyebabkan khianat.

Pencalonan Yahya juga diselubungi kontroversi kerana beliau sebelum ini disabitkan bersalah kerana menipu.

Pada 2016, beliau dijatuhi hukuman penjara dua tahun kerana menipu ahli perniagaan Abdul Karim Munisar berhubung derma RM50,000 untuk menaja sebuah acara.

WOW

KAH KAH KAH

INI HEBAT

AMIN

LAWAK BERDIRI

SKRIP BARU

KAH KAH KAH

PMX SAMA

MACAM AGONG

KAH KAH KAH

KHALAS

ANWAR BAWA LELAKI INDONAnwar bawa lelaki Indonesia mohon beli tanah REE, dakwa Sanusi

PADANG TERAP – Beberapa jam selepas menyatakan pernah berjumpa dengan warga China dikenali sebagai So Loi Fat,  Muhammad Sanusi Md Nor mendakwa terdapat individu dari Indonesia yang mengatakan hasrat untuk membeli tanah yang mempunyai nadir bumi (REE).

Sanusi mendakwa individu bernama Riza Chalid dibawa oleh Perdana Menteri, Anwar Ibrahim bagi tujuan tersebut.

“(Datuk Seri) Anwar ada bawa lelaki Indonesia mohon beli tanah. Saya jadi Menteri Besar dah masa Anwar Ibrahim datang ke Kedah bersama seorang lelaki Indonesia.

“Namanya Riza Chalid saya tengok dalam portal Anwar dengan Reza jumpalah seseorang tuan-tuan.

“Rupanya-rupanya Riza Chalid datang untuk memohon kawasan lombong REE, mari (datang) dengan Anwar beberapa minggu sebelum kita bubarkan DUN,” katanya pada Ceramah Perdana Gelombang PN DUN Pedu, di Pekan Naka, malam tadi.

Hadir sama adalah Timbalan Presiden Pas, i Tuan Ibrahim Tuan Ibrahim.

Ujar Sanusi, perkara itu juga antara pendorong Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail secara bertalu-talu menyerangnya.

“Patutlah Pudin (Saifuddin) ini terlalu nak pulun (serang), saya tahu dah.

“Saya memang ingat Pak Riza ini ada jumpa macam-macam orang untuk nak mohon tanah lombong REE,” ujarnya.

Pengarah Pilihanraya Perikatan Nasional (PN) itu berkata, pihaknya akan membantu dan tidak mempunyai sebarang masalah jika wujud pihak yang ingin memohon tanah untuk mengusahakan tanah REE.

Jelasnya, sekiranya ada pihak yang berminat untuk meneroka REE yang ada di Kedah, ia harus menggunakan saluran yang betul bagi mendatangkan semula pulangan terhadap kerajaan negeri.

“Buat kerja ikut undang-undang, biar betul-betul. Janganlah sampai rosak mineral kita, hilang duit kita. Siapa pun atas dunia ini yang ada kemahiran ada kepakaran nak mohon kawasan REE silakan, kita luluskan dengan syarat hasil itu pulang kepada rakyat Kedah.

“Anwar Ibrahim ke Pudin (Saifuddin) marilah sesiapa pun tak mengapa,” katanya. 
KAH KAH KAH

LONDEH JANGAN

TAK LONDEH

KAH KAH KAH

BUKA LAGI CERITA

BAGI DUNIA TAHU

KAH KAH KAH

RAKYAT SUKA

DENGAR 

AMIN

RAKYAT

BOLEH KENAL

BETUL SAPA 

KAKI SAKAU

SAPA KAKI PUTAR

KHALAS

LAGI LAGI. KES ZAHID


LAGI LAGI

KES ZAHID

AMIN

MELAYU HANCURKAN DIRI SENDIRI


MELAYU

 HANCURKAN

DIRI SENDIRI

KHALAS


Unknown commented on 
"MASUK AKAL KAH KES ZAHID DI LUPUSKAN ?"

Masa kempen ini kita boleh nampak perangai pihak bertanding, satu kata dia paling baik, satu pihak kata dia pulak sakau sakau sakau masa pegang kuasa, siapa boleh percaya? Itu percaya kita kena lihat sejarah dilema Melayu siapa pengarang siapa jadi PM paling lama, apa dia buat untuk perbaiki dilema Melayu? Yang jadi PM sekarang ini cuba buat apa?


 Ketepikan emosi sentimen agama bangsa semua lihat secara objektif secara ilmiah siapa boleh percaya, siapa buat apa dikatakan maka dari situ kita dapat buat keputusan fikir nasib negara anak anak muda seronok dapat RM 100 heboh seluruh kampung seluruh jalan jadi mat rempit tapi tiada akan tahu masa depan sendiri pun kah kah kah tepuk dada tanya selera perut, henti salahkan Yahudi DAP semua sebab yang nak bagi hancur kerajaan Melayu adalah orang Melayu Sendiri amin

SUKA BERGADUH


SUKA 

BERGADUH

AMINUnknown commented on
 "SELANGOR - PERIKATAN GADUH - BEKAS SAMSENG JADI CALON !!!"

Belum masuk sudah gaduh, kalau lah menang akan gaduh juga, jauh jauh lari woit kah kah kah cari orang cerdik pilih yang layak undi yang boleh membantu bukan menyusahkan orang lain kah kah kah

PAGI NAN INDAH


PAGI INDAH


RABU 2 OGOS 2023
KEMPEN MAKIN HANGAT
SANUSI DAN SAIFUDIN
JADI INDUK BERITA

SAIFUDIN TUDUH
SANUSI JAWAB
SAIFUDIN LONDEH
SANUSI LONDEH
KAH KAH KAH

APA YANG MEREKA LAKUKAN
MENJADIKAN RAKYAT
MAKIN SEDAR
KERJA JAHAT PARA POLITIKUS
LONDEH MELONDEH
JANJJI BERJANJI
BAWA PELABUR
CARI KOMISEN
INILAH KERJA POLITKUS
KINI SEMUA DI KETAHUI RAMAI
KHALAS

AMERIKA 
TRUMP  DI DAKWA LAGI
KALI INI 4 TUDUHAN JENAYAH
BERSANGKUTAN DENGAN
EPISOD 6 JANUARI 2021

CHINA MERAH
DI BEIJING
20 MATI AKIBAT
BANJIR RIIBUT TAUFAN

MYAMAR
REJIM TENTERA
BERI SEPARUH PENGAMPUNAN
PADA AUNG SAN SUU KYI

HOKKIEN
PAGI INI CUKUP INDAH
MATAHRI DAH KELUAR
CAHAYA LEMBUT
LANGIT BIRU
BERAWAN PUTIH
BEROMBAK LAUT

TIONG MENCARI BELALANG
KELICAP DALAM BELUKAR
MURAI BERKICAU
TUK TUK TUK
BERSUAR DARI POKOK TINGGI

NUN JAUH
DI ARAH SUNGAI
JANTAN BERKOKOK
KENGARAN SAYU SAYU
GAGAK MENDAYU DAYU

AH !
PAGI YANG INDAH
CUACA SEGAR
HARI INI AKAN PANAS
MUNGKIN HUJAN
SEPERTI PETANG KELMARIN
RENYAI RENYAI
KEMUDIAN BERSINAR LAGI

BRO
SENYUM
KITA SAMBUT
RABU YANG INDAH

BRO
LAGU CIPTAAN AHMAD NAWAB
NASI PANAS TERUS MENDIDIH
SAIFUDIN TUDUH SANUSI JAWAB
SANUSI LONDEH SAIFUDIN LONDEH
KAH KAH KAH

BRO
LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT MENYAMBUT
RABU YANG INDAH