Rabu, 14 Oktober 2020

KITA WAJIB BERSEDIA
KITA WAJIB BERSEDIA

DULU GUA BILANG

KENA PAU 

BAHAY  PAU

RAMAI TAK CAYA

KAH KAH KAH

INILAH CONTOH

TERBAIK KES

KES PAU POLITIK

AMINAnwar dapat sokongan jika penuhi kehendak Umno, kata Tajuddin

ANWAR Ibrahim akan mendapat sokongan sekiranya kerajaan Muhyiddin Yassin tidak memenuhi kehendak Umno, kata seorang ahli majlis tertinggi parti itu.

Tajuddin Abdul Rahman yang juga ahli Parlimen Pasir Salak memberitahu Astro Awani, parti lain juga akan menyokong Anwar sekiranya tuntutan mereka dipenuhi.

Oleh itu, kerajaan pimpinan Muhyiddin perlu memastikan tuntutan Umno dipenuhi, kata Tajuddin yang juga pengerusi syarikat pelaburan negara Prasarana.

“Kalau Umno merasakan (peluang) dia dikurangkan, pihak kerajaan PN kena melihat perkara ini supaya dapat diatasi.“Kalau tidak nanti masalah perhubungan ini akan menjadi lebih rumit dan orang lain akan mengambil kesempatan untuk membawa satu cadangan lain,” katanya kepada portal itu.

Jelasnya, Anwar akan mendapat sokongan sekiranya Umno dan parti lain berasa presiden PKR itu dapat memenuhi tuntutan mereka.

“Umpamanya, sekarang mungkin Anwar ada formula yang boleh membahagiakan pihak yang sanggup bekerjasama dengannya ...,” katanya.

Beliau memberi contoh parti Umno, Gabungan Parti Sabah dan Warisan yang mungkin sanggup bekerjasama dengan Anwar.

“Kalau parti ini merasakan Anwar boleh memberi apa yang dia mahu, mungkin mereka akan tertarik untuk memberikan sokongan kepada Anwar, jangan terkejut kalau itu berlaku,” katanya.

Tajuddin juga berkata Umno kini tidak lagi berpuas hati dengan kerajaan Perikatan Nasional kerana menurutnya parti itu tidak berpeluang berkhidmat kepada rakyat seperti diharapkan.

Beliau mengulas kecairan dalam situasi politik pada waktu ini apabila Umno mengumumkan sedang mempertimbangkan untuk menarik diri dari menyokong PN.

Setiausaha agung parti Ahmad Maslan semalam mengumumkan parti itu juga kini menuntut syarat baharu untuk membuat perjanjian bertulis sebelum dapat meneruskan kerjasama.

Pengumuman itu dibuat selepas mesyuarat biro politik Umno pada malam tadi, selepas pengerusi badan penasihatnya Tengku Razaleigh Hamzah menghadap Yang di-Pertuan Agong.

Ia berlangsung selepas Anwar menghadap baginda untuk mempersembahkan bukti sokongan yang diperolehi untuk mengambil alih kerajaan.

Beberapa pemimpin parti lain termasuk DAP dan Amanah dijadualkan menghadap baginda hari ini tetapi ditangguhkan. – 


INI INTI KUEH PAU

BEBASKAN NAJIB

BEBASKAN ZAHID

BEBASKAN KU NAN

BEBASKAN  AZEEZ

ANWAR IBRAHIM

KAMI NOBAT

SEBAGAI PM

AMINMUSTAHIL MUSTAHIL MUSKATI

 


MUSTAHIL

MUSTAHIL

MUSTAHIL 

MUSKATI

ANWAR PEDAYA

AGONG

KAH KAH KAH

SEKARANG

MUJAHID HUSAM

DR HATTA 

BOLEH ANWAR 

PUTAR 

AMIN

TAPI GUAN ENG 

MAT SABU 

DAH SEDAR

DAH MASUK 

MUSKATI

UNTUK KENA 

TIPU LAGI

KAH KAH KAH

Anwar perdaya Agong, 

permain institusi Raja,

 kata Pemuda Bersatu

PRESIDEN PKR Anwar Ibrahim bukan sahaja memperdayakan Yang di Pertuan Agong tetapi juga mempermainkan institusi diraja ketika menghadap Agong semalam, kata Ketua Penerangan Pemuda Bersatu Mohd Ashraf Mustaqim Badrul Munir.

Ashraf berkata demikian selepas membuat laporan polis terhadap Anwar di Kuala Lumpur, hari ini.

“Dia membuat masalah kepada Agong yang baharu sahaja keluar hospital. Agong patutnya menggunakan masa ini untuk berehat (untuk pulih) tetapi sebaliknya terpaksa berjumpa Anwar yang tidak memberi nama ahli Parlimen yang didakwa menyokongnya untuk menjadi perdana menteri.

“Anwar hanya fikir dirinya sahaja. Dia tak fikir tentang kesusahan rakyat semasa pandemik Covid-19 ini. Dia memilih untuk teruskan agenda sendiri sedangkan rakyat terus menderita.

“Dia perdaya Agong dan menghina institusi diraja,” kata Ashraf di Balai Polis Dang Wangi.

Anwar sebelum ini mendakwa kerajaan Perikatan Nasional Muhyiddin Yassin sudah tumbang kerana beliau berjaya meraih sokongan majoriti ahli Parlimen.

Anwar yang juga ahli Parlimen Port Dickson, menghadap Agong semalam untuk memberikan nama wakil rakyat yang didakwa sudah tidak menyokong Muhyiddin, tetapi beliau bagaimanapun tidak menyerahkan senarai nama tersebut pada pertemuan itu.

Ashraf hari ini berkata Pemuda Bersatu seluruh negara juga akan membuat laporan polis berkaitan isu itu.

Semalam, Anwar memberitahu media yang beliau sudah menyerahkan dokumen mengandungi senarai ahli Parlimen yang menyokongnya, menambah yang lebih 120 ahli Parlimen menyokongnya sebagai perdana menteri.

Kenyataan Istana Negara dikeluarkan Datuk Pengelola Bijaya Diraja Istana Negara Ahmad Fadil Shamsuddin, bagaimanapun, berkata Anwar tidak mengemukakan senarai itu kepada Agong.

“Dalam sesi yang berlangsung selama lebih kurang 25 minit ini, Dato’ Seri Anwar bin Ibrahim telah mengemukakan jumlah Ahli-ahli Dewan Rakyat yang didakwa memberi sokongan kepada beliau. 

“Walau bagaimanapun, beliau tidak mengemukakan senarai nama Ahli-ahli Dewan Rakyat untuk mengukuhkan dakwaan tersebut,” katanya.

Ashraf hari ini berkata wujud pihak tertentu yang tidak berpuas hati dengan kepimpinan Muhyiddin kerana perdana menteri tidak menyokong individu yang berdepan pertuduhan rasuah.

“Ada orang rasa tak selamat dengan integriti Muhyiddin untuk melawan rasuah dan membuat keputusan mengkhianati perjanjian dengan cuba membuat perjanjian dengan Anwar dengan harapan dia akan selamatkan mereka daripada pendakwaan,” katanya. – 14 Oktober, 2020

MAT PUTAR

MEMANG BIJAK

PUTAR ALAM

TAK ABIS ABIS

KAH KAH KAH

KALAU BETUL

MAT PUTAR

PEDAYA AGONG

INI KEJAYAAN

AKHIR MAT PUTAR

SEBELUM

DIREHATKAN

SEKALI LAGI

KAH KAH KAHSATU LAGI KES LIWAT ANWAR


INI KES MANA?

KES PISANG KE

KES BAWAH 

 TANGGA ?

KAH KAH KAH

Rayuan Anwar bagi saman sabitan liwat didengar 11 Januari 2021

RAYUAN Anwar Ibrahim terhadap keputusan Mahkamah Tinggi yang menolak permohonannya untuk membatalkan saman pemula seorang peguam berhubung pengampunan penuh yang diberikan kepada beliau bagi sabitan dan hukuman penjara dalam kes meliwat pembantunya, akan didengar oleh Mahkamah Rayuan pada 11 Januari tahun depan.

Peguamnya, J. Leela berkata tarikh itu ditetapkan semasa pengurusan kes di hadapan Timbalan Pendaftar Mahkamah Rayuan Noridah Adam yang dikendalikan secara dalam talian menerusi sistem e-Review hari ini.

“Rayuan Datuk Seri Anwar Ibrahim akan didengar bersama-sama rayuan Lembaga Pengampunan,” katanya menerusi aplikasi WhatsApp.

Plaintif, Mohd Khairul Azam Abdul Aziz diwakili peguam Mohamad Farhan Kamarudin.Pada 21 September, Hakim Mahkamah Tinggi Akhtar Tahir menolak permohonan presiden PKR itu dan permohonan serupa daripada Lembaga Pengampunan selepas memutuskan bahawa, antara lain, plaintif mempunyai locus standi untuk memulakan saman tersebut kerana beliau adalah orang awam dan orang yang berkelayakan sebagai peguam.

Ahli Parlimen Port Dickson itu telah memfailkan permohonan tersebut pada 13 Mei lepas atas alasan bahawa, antara lain, Khairul Azam tidak mempunyai locus standi untuk memfailkan saman pemula dan ia adalah remeh, memalukan serta penyalahgunaan proses mahkamah.

Mohd Khairul Azam, menerusi firma guaman Tetuan Raja Riza & Associates, telah menamakan Lembaga Pengampunan dan Anwar masing-masing sebagai defendan pertama dan kedua dalam saman pemulanya yang difailkan pada 26 Feb tahun ini.

Peguam itu mendakwa pengampunan yang diberikan kepada Anwar oleh Yang di-Pertuan Agong adalah bercanggah dengan Perkara 42 (4) dan (5) Perlembagaan Persekutuan berdasarkan fakta bahawa pengampunan yang diperkenan oleh Agong hendaklah atas nasihat Lembaga Pengampunan.

Mohd Khairul Azam mendakwa lembaga itu belum dibentuk secara rasmi selepas Pilihan Raya Umum ke-14 pada 9 Mei 2018 dan pembentukan kerajaan baharu.

Beliau juga mendakwa susulan pilihan raya itu, beberapa tindakan yang bercanggah dengan perlembagaan telah diambil bagi memastikan Anwar mendapat pengampunan yang membawa kepada pembebasannya dari penjara.

Anwar telah dijatuhi hukuman penjara lima tahun bagi kesalahan meliwat pembantunya, Mohd Saiful Bukhari Azlan dan sabitan serta hukuman itu telah dikekalkan oleh Mahkamah Persekutuan pada 10 Februari 2015.– Bernama, 14 Oktober, 2020.

WOIT

TAK ABIS LAGI

SAMBUNG 

BERSAMBUNG

KAH KAH KAHGUA UDAH BILANG INI KUEH PAU

 BERITA MENYUSUL


Anwar dapat sokongan jika penuhi kehendak Umno, kata Tajuddin

KES BERAT

 BETUL KE NI?

KAH KAH KAH


Setiausaha politik

 Mat Sabu didakwa

 kerana rasuah esok

Bekas setiausaha politik kepada bekas menteri pertahanan, Mohamad Sabu akan didakwa dengan beberapa siri pertuduhan rasuah mulai esok, kira-kira tiga bulan selepas penangkapannya oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pada Julai lalu.

Difahamkan, Mohd Azhar Che Mat Dali disiasat atas tuduhan rasuah berkaitan dengan projek rundingan terus Kementerian Pertahanan bernilai RM56 juta akan dituduh di mahkamah di Kuala Lumpur dan Shah Alam.

Semasa ditahan, pegawai SPRM dilaporkan merampas wang tunai dari Azhar, 49, bernilai lebih RM70,000 dalam pelbagai mata wang, bersama dengan dokumen yang berkaitan dengan projek itu.

Ketika dihubungi, Azhar mengatakan masih belum diberitahu mengenai pertuduhan tersebut dan enggan mengulas lanjut.

“Tidak tahu nak komen sebab tidak tahu tuduhan berkaitan apa,” katanya kepada MalaysiaNow.

Terdahulu, siasatan awal SPRM mendapati Azhar dipercayai menerima rasuah bernilai jutaan ringgit daripada sebuah syarikat sebagai balasan mendapatkan projek itu pada sekitar Ogos 2019.

KEJAP JADI

SETPOL DAH

PANDAI BUAT DUIT

KAH KAH KAHANWAR ADA KE TIPU ?

 


MUSTAHIL KE


MUSKATI?

Anwar perdaya Agong, permain institusi Raja, kata Pemuda Bersatu


BERITA MENYUSULTANYA X-BOSS LOBAK MAN

 NAK TAU CERITO

GOTU GOTU

LU TANYA X-BOSS

LOBAK MAN

Unknown commented on

 "JANGAN JADI LOKMAN ADAM"

kenapa lu sakit hati kat lokman adam..?? lokman adam bini cun.. lokman adam kena gertak tak lari.. lokman adam tak tido dgn anjing.. mungkin lokman adam nak try nurul izzah janda baik agaknya.. kah kah kah lu tak pandai strategi & seni bro, lu hanya pandai menyalak, meroyan

LU NAK TAHU SAPA YB SOKONG ANWAR - LU CARI SENDIRI

 LU NAK TAHU

SAPA YB SOKONG

ANWAR LU 

CARI SENDIRI

Unknown commented on 

"PEMIMPIN ISLAM BERKATA BENAR"

Cikgu! Cikgu!! Saya dah kira semuanya ada 120org murid yg bagi derma utk buat tandas sekolah.kata abam Siapa yg bagi derma tu? Tanya cikgu. Murid la..jwb abam. Ye la siapa dia murid yg bagi derma tu. Cari la sendiri. Itu tgjwb cikgu. Saya tak tau. Pandai pandaila carik. Jwb abam. Kahkahkahkah.

ANWAR BERKATA BENAR

 
ANWAR 

BERKATA BENAR

Unknown commented on 

"BOHONG DAN TIPU RAKYAT BIASA"

Anwar tak tipu. Anwar cuma mengumum majoriti.

ANWAR SAH BIJAK

 SAH

ANWAR BIJAK

Sniper commented on 

"BAWAAK BUAH TOLO"

Woiit.. Dsai bukan mcm ko a gang nak dedahkan senarai nama2 p tu.. Nnt attok95 n de geng + muidin n de Semburit sailang lag... Kukakiki Kukakiki.... 🤣🤣🤣

SAILANG JANGAN TAK SAILANG

 
PROJEK SAILANG

Unknown commented on 

"SAPA SAILANG SAPA"

TT sailang Anwar Ambo sailang TT; yang untung makan dedak geng sotong.

Ketua Pengarang commented on 

"SAPA SAILANG SAPA"

kah kah kah! jilaka! putrak muntrak


Arymanchino commented on 

"WOIT - DATANG TANGAN KOSONG"

Dia serah nombor ekor je..PENGUMUMAN ANWAR SAHEH
NUMBO PM

ERTINYA NUMBO

PENGUMUMAN 

MAJORITIUnknown commented on

 "INI BERITA UNTUK YANG"

TT, gwa dah lama tahu Abam cekap sebagai PM (Pengumum Majoriti). Dia mengadap DYMM and dengan konfiden dan suara yang terang, terus mengumum kepada Tuanku bahwa beliau ada 'majoriti'. Lepas tu, Abam balik. Inilah Pengumum Majoriti taraf antarabangsa. Kita patut bangga.

ADA BERBILION BILION

PLANET MACAM

BUMI KITA 

PASAI APA HANG

TAK ROYAK

TERIMA KASEH

RONALD REAGAN

PEMIMPIN ISLAM BERKATA BENAR

 
DATUK SERI

ANWAR IBRAHIM


PEMIMPIN ISLAM 

ALIM WARAK SUCI 

BERKATA JUJUR

AMIN 

NUMBO SAIPOL SIMPAN

 


NUMBO 

SAIPOL SIMPAN 

Unknown commented on 

"MALAYA KENA TIPU"

Talipon balik sekolah lama dia tu. Mintak kerani cek balik surat berenti sekolah tok syeikh tu. Ada tak tulis cita-cita nak jadi apa.kalau tulis nak jadi PM, betul la nombor dia tu in his arse.

NASEHAT NOKIANASEHAT NOKIA

NASEHAT INI 

SAMPAI  JAM  11.30 PAGI
PADA SELASA 13/10/2020
MELALUI NOKIA
KETIKA
DATUK SERI ANWAR  IBRAHIM
SEDANG  MENGADAP AGONG

SAYANG NASEHAT
INI SAMPAI AGAK TERLAMBAT
AMIN

#ADA NUMBO 
DATUK SERI 
JIKA ADA NUMBO
 TAPI TAKDA NAMA 
JANGAN SERAH PADA YDPA 
LEBIH BAIK DATUK SERI 
BERIKAN NUMBO INI 
PADA TOK BOMOH  
 ATAU DATUK  SERI SENDIRI
 PERGI KEDAI  NUMBO 
DAN BELI NOMBO  INI 
LEBIH AFDAL DAN MASUK AKAL
AMIN

# ANWAR4PM9I

BAWAAK BUAH TOLO

 BAWAK BUAH TOLO

Unknown commented on

 "WOIT - DATANG TANGAN KOSONG"

Dia datang bawak buah dgn tangan

JANGAN JADI LOKMAN ADAM

 


PENGGERAK NI SAPA

PASAI APA 

BUAT LAPORAN POLIS

TIDAK KAH MEREKA 

TAHU SAPA 

LOKMAN ADAM 

AMIN

LOKMAN ADAM

 IALAH

LOKMAN ADAM

MANA MASUK AKAL

BUAT LAPORAN POLIS 

AMIN


Penggerak komuniti

 negara minta siasat 

Lokman didakwa hina Agong

PENGGERAK Komuniti Negara Negeri Perak hari ini membuat laporan polis terhadap Lokman Noor Adam yang didakwa mengeluarkan kenyataan menghina Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menerusi media sosial, baru-baru ini.

Pengerusinya, Yushairil Iswan Ahmad Rohaini berkata berdasarkan klip video yang dimuat oleh Lokman di YouTube pada Sabtu lalu, beliau secara jelas menghina Al-Sultan Abdullah apabila mendakwa Seri Paduka Baginda merestui dan membenarkan peralihan kuasa secara ‘pintu belakang’.

“Beliau (Lokman) juga sebelum ini pernah beberapa kali mengeluarkan kenyataan bahawa pelantikan Perdana Menteri (Muhyiddin Yassin) yang dilakukan Yang di-Pertuan Agong pada 29 Feb lalu sebagai pelantikan secara pintu belakang.

“Kenyataan Lokman merupakan satu penghinaan kepada Yang di-Pertuan Agong sebagai pemimpin tertinggi di negara ini, dan ia satu dakwaan yang sangat serius,” katanya kepada pemberita selepas membuat laporan berkenaan di Balai Polis Sungai Senam hari ini.

WOIT

PENGGERAK

SEDARLAH MANA

BOLEH BUAT 

LAPORAN POLIS

 TUDUH WARGA

TANJUNG RAMBUTAN

GILA 

KAH KAH KAH

MUSTAHIL POLIS AKAN BERTINDAK  

KAH KAH KAH

SAMA JUGA TUDUH

LOKMAN ADAM

DAH JADI

LOKMAN  ADAM

KAH KAH KAH

LOKMAN ADAM

MEMANG 

LOKMAN ADAM

JANGAN BUANG 

MASA BUAT KERJA

 LOKMAN ADAM

KAH KAH KAHLEBIH TEROK DARI GILA

 


 LEBIH TEROK 

DARI GILA

cikminah commented on 

"WOIT - DATANG TANGAN KOSONG"

ahahaha... Gila talak pun tak seteruk menggila nak jadi Perdana Menteri....!!!!! Kesian Abam, 25 minit habis kena dengar nasihat patuh undang-undang dan Perlembagaan. Faham ke Abam nasihat Al-Sultan tu.....????

BELI NUMBO

 


 BELI NUMBO


Ricesaffron@gmail.com commented on

 "TAK SOMPEK BOLI NUMBO"

TT lu tak tahu ke beli nombol ekor haram sememangnya haram, TT kalau nak beli nombol beli lah yang terang baru tak kena panggil polis, TT mesti ingat walaupun nombol ekor itu haram tapi ada yang halal 

walaupun haram kerana number yg haram haram tu tak dapat komisen dan yg haram halal tu dapat komisen nak bayar gaji dan bantu org miskin walau pun ustad,,ini kena paham

SIASAT LOKMAN ADAM

 
SIASAT LOKMAN ? 

Penggerak komuniti negara minta siasat Lokman didakwa hina Agong


BERITA MENYUSUL 

CALON TEPI CALON TEPI 

zaiakmal commented on 

"DIMANA TUAN RUMAH AKAN BERADA PETANG INI"

Ku li calon alternatif PM tepi