Ahad, 28 Ogos 2016

SILA TANYA TON TON WISECHZEHN

INI BAHASA GERMAN

 NAK TAHU

SILA TANYA

TON TON WI

PASTI DIA

BELUM LUPA

-------------

TOLONG JANGAN GANGGU
WOIT

TOLONG 

JANGAN

GANGGU

Pas tidak sertai himpunan Tangkap MO1

KUALA LUMPUR - Pas mengesahkan tidak akan menyertai Himpunan Tangkap MO1 yang akan diadakan di ibu kota .

Perkara tersebut disahkan oleh Ketua Penerangan Pas Pusat,Nasrudin Hassan menerusi bualan aplikasi Whatsapp sebentar tadi.

"Tidak," jawab Nasrudin ringkas ketika ditanya mengenai penyertaan Pas dalam himpunan.WOIT

SISWA KACAU

TON TON WI

DAH BOOK

TIKET TENGOK

FILEM KLASIK

PENISPIRATEN AUF ANALRANDALE --------------

MEREKA YANG MELAWAN PENJAJAH

PEJUANG LAWAN BRITISH
Ya, Ahmad Boestamam, Abdullah CD,Mat Indera dan Rashid Maidin seperti yg dipaparkan adalah antara puluhan pemimpin pejuang yg mahu membebaskan Malaya daripada cengkaman penjajahan British. Kisah2 mereka tak ramai khasnya anak2 muda kini yg tahu siapa mereka. 

Maka itu TT sangat diharapkan dapat membuka mata mereka agar anak2 muda dapat melihat ketersambungan kisah sejarah perjuangan menuntut kemerdekaan Malaya selepas Perang Dunia Ke-2. Jika tidak anak2 muda kita akan termakan dengan pendidikan propaganda bahawa hal tu adalah semuanya bermula dari gerakan ciptaan British, Malayan Union. 

Semua yg dalam foto itu kecuali mungkin Abdullah CD sudah arwah. Tapi kita tidak boleh lupa juga Chin Peng yg dicemuh habis sebagai pengkhianat negara turut aktif berjuang nak membebaskan Malaya. on PERJUANG BANGSA LAWAN BRFITISH
Publish | Delete | Spam
UNCLE RAMLI
on 8/27/16


---------------

JANGAN LUPA

JANGAN LUPA

JANGAN TERLUPA

JANGAN BUAT 

LUPA


------------

31 OGOS HARI MALAPETAKA

SETUJU

KAH KAH KAH

GUA DAH LAMA

ROYAK 31 OGOS

HARI NAKBA

KAH KAH KAH


Henti raikan ‘kemerdekaan’ Malaysia pada 31 Ogos

August 28, 2016
Meraikan Hari Kemerdekaan pada 31 Ogos adalah tidak betul kerana Malaysia tidak pernah dijajah atau dimerdekakan, sebaliknya Malaysia adalah Persekutuan baru yang dibentuk pada 16 September.


---------------

SANDIWARA TAMAT - TEATER TUTUP PANGGUNG


SANDIWARA

TAMAT


KOMENTAR
kenapa sandiwara dipentaskan?
kenapa teater dimaiankan?

tujuan:

pertama: untuk baiki imej SPRM
yang kantoi lepas gagal
tangkpa najib

kedua: penyapu baru masuk pejabat
nak tunjuk ek ek ek

ketiga: alihkan pandangan orang ramai
dari tibai najib kes samun 1MDB


Reman tamat, ‘Datuk Seri’ DBKL bebas
 | August 27, 2016
Pegawai kanan DBKL berusia 54 tahun itu dibebaskan dengan jaminan SPRM.
PUTRAJAYA: Pegawai kanan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) bergelar ‘Datuk Seri’ yang direman 12 hari bagi membantu siasatan kes rasuah dan pengubahan wang haram, dibebaskan hari ini.
Majistret, Nik Isfahanie Tasnim Wan Ab Rahim membenarkan lelaki berusia 54 tahun itu dibebaskan dengan jaminan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), selepas remannya tamat hari ini.

GUA UDAH

CAKAP SEMUA

INI TEATER


-----------

SIAPA ANK MUDA INI?
SIAPA 

ANAK MUDA INI

IKON BARU

JALAN RAYA

-------------

TUKAR TIUB BERSETUJU

TUKAR TIUB

SETUJU DG

SIGNAL

ISHAM RAISTangkap MO1 bukan Pokemon Go, seru peserta demonstrasi

 | August 27, 2016
Aktivis Hishammudin Rais memberitahu Himpunan #TangkapMO1 yang berlangsung pada petang ini sebagai signal kepada Himpunan Bersih 5 tidak lama lagi.

KUALA LUMPUR: Walaupun rakyat Malaysia sedang dilanda demam memburu Pokemon, tekanan untuk menangkap Malaysia Official 1 (MO1) yang disebut dalam laporan saman Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ) masih berterusan.
Sehubungan itu, wakil Pemuda Sosialis DAP (Dapsy), Raja Ahmad Iskandar Fareez menggesa rakyat yang fanatik dengan aplikasi permainan Pokemon Go supaya bangkit memperjuangkan hak sendiri dengan beralih kepada usaha mendesak pihak berkuasa menangkap MO1.
“Rakyat demam Pokemon tetapi Malaysia demam kerana 1MDB. Daripada tangkap Pokemon, baik kita tangkap MO1.
“Rakyat bertuah kerana mahasiswa bangkit pada hari ini demi memperjuang hak rakyat. Hak kita bangkit lawan MO1. Kita akan bergerak ke Dataran Merdeka. Bergerak sama dan tangkap MO1,” serunya.
Aktivis, Hishamuddin Rais memberitahu himpunan #TangkapMO1 yang berlangsung pada petang ini adalah permulaan bagi himpunan Bersih 5 tidak lama lagi.
“Anak muda adalah generasi baru untuk meneruskan perjuangan kita. Dan ini adalah ‘signal’ kepada Bersih 5,” katanya ketika berucap di hadapan peserta himpunan di hadapan pusat beli-belah Sogo.


--------------------

TANGKAP NAJIB TANGKAP ROSMAHBawa mesej ubah urus tadbir negara


KUALA LUMPUR - Himpunan #TangkapMalaysianOfficial1 (#TangkapMO1) yang berlangsung semalam, membawa mesej mahukan perubahan dalam urus tadbir negara.

Himpunan anjuran mahasiswa itu, mengambil tempat di beberapa lokasi seperti pusat beli belah Sogo dan Masjid Negara sebelum berarak ke Dataran Merdeka.

Sekitar jam 1 petang, peserta  mula berkumpul di lokasi utama dengan pemimpin pembangkang dan aktivis politik memberikan ucapan.
Antara pemimpin yang kelihatan ialah Pengarah Komunikasi Amanah, Khalid Samad; Setiausaha Organisasi DAP, Anthony Loke; Naib Presiden PKR, Tian Chua; Ketua AMK, Nik Nazmi Nik Ahmad; Ketua Pemuda DAP (Dapsy), Wong Kah Woh; Ketua Pemuda Parti Amanah Negara (Amanah), Sany Hamzan; Pengerusi Bersih, Maria Chin Abdullah dan aktivis Hishamuddin Rais.

Peserta yang mula bergerak ke Dataran Merdeka, bagaimanapun terpaksa berkumpul di tepi dataran memandangkan kawasan itu ditutup untuk raptai Hari Kebangsaan.

Situasi mula hangat apabila peserta dari dua lokasi bergabung di Jalan Raja Laut dan Jalan Tun Perak sekitar Dataran Merdeka.

Pada awalnya, perjalanan himpunan #TangkapMO1 berlangsung aman, namun di pertengahan kerancakannya terganggu apabila bas awam melalui lokasi himpunan.

Difahamkan peserta himpunan tidak memberi kerjasama sewaktu diminta membuka laluan.

Lokasi himpunan kemudian ditukar ke Jalan Raja Laut di hadapan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur.
------------

5000 DI DATARAN MERDEKATERIMA KASEH

5000 ANAK

SEMUA BANGSA

TURUN BERDEMO

SATUKAN TENAGA

TANGKAP MO1 BERSIH 5

1 JUTA 

DATARAN 
------------