Rabu, 4 Mac 2015

DEMO YANG COOL


DEMO COOL 

KOUNTER 

CULTURE

tonton dan lihat


SERANGAN DARI LONDON
KOMENTAR
untuk pembaca tukar tiub
adalah diberi tahu siapakah
dia CLARE REWCASTLE BROWN

clare dilahirkan di kuching sarawak
clare tinggal di london
clare adalah seorang wartawan
clare rewcastle brown juga
adalah kakak ipar GORDAN BROWN 
gordon brown ialah bekas 
perdana menteri united kingdom

justeru
maklumat yang ada pada clare
pastilah  tepat dan betul
pastilah dari KELAS A

dari london serangan 
kelihatan berterusan
semua serangan kini untuk
melemahkan rosmah dan najib

jelas semua serangan ini
dilihat terancang tersusun
untuk menjatuhkan rosmah dan najib

jelas kelihatan
muhyiddin yassin sedang bersedia
untuk mengambil alih kerusi rosmah


Pembocor maklumat: Banyak lagi data

1MDB

Terdapat "ribuan lagi dokumen" berkaitan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan penglibatan hartawan Taek Jho Low didakwa dalam milik laman web pembocor maklumat Sarawak Report.

Dalam wawancara e-mel dengan Malaysiakini, editor dan pengasasnya Clare Rewcastle Brown mendakwa terdapat banyak dokumen berkaitan berhubung 1MDB, melebihi apa yang didedahkan.

Sarawak Report mendedahkan komunikasi e-mel berkaitan usahasama 1MDB dengan Petrosaudi Limited yang didakwa mempunyai penyelewengan.
JENG JENG JENG
woit
berapa kotak agaknya?
berapa timbun fail?
kah kah kah
ini macam ada
jual beli maklumat
kah kah kah

PADAN  MUKA


---------

JANGAN TUNGGU LAMAKOMENTAR
orang ramai tak ada masa
rakyat tak mahu tunggu
tunggu lama lama
habis dana negara
di rembat oleh rosmah dan najib
sekarang berbilion duit 1MDB
lesap di bahan oleh rosmah dan najib
kalau tunggu lama lama
duit petronas
duit kwsp
duit tabung haji
semua akan lingkup


Najib Perdana Menteri Malaysia paling lemah – Zaid Ibrahim

 | March 4, 2015
Keengganan UMNO mencabar Presiden menyumbang kepada kelemahan keseluruhan pada peringkat kepimpinan Barisan Nasional.
PETALING JAYA : Bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Zaid Ibrahim mendakwa Perdana Menteri,  Najib Abdul Razak adalah yang paling lemah sejak negara ini mencapai kemerdekaan.
Dakwanya, keengganan UMNO untuk mencabar presiden mereka sekalipun Najib membawa bencana telah menyumbang kepada kelemahan keseluruhan pada peringkat kepimpinan Barisan Nasional (BN).
Beliau berkata demikian merujuk kepada tarikh 8 Mac di mana Ketua-Ketua Bahagian UMNO mengadakan mesyuarat dan kebanyakannya akan berikirar menyatakan sokongan ‘penuh’ mereka untuk presiden.
“Ini ialah kelemahan penipuan pemimpin Barisan Nasional. Inilah sebab kenapa Presiden UMNO boleh memerintah selama-lamanya, walaupun beliau sebuah bencana seperti yang ada kini.
“Tidak ada siapa yang berani untuk mencabarnya kerana ia tidak dibuat menerusi parti yang autokratik ini,” katanya menerusi entri terbaru di www.zaid.my.
Zaid berkata, Najib bertanggungjawab membawa kepada pengenalan semula Hudud oleh Kerajaan Negeri Kelantan dan turut melihat ia suatu perkara yang tidak akan dilihat dari mana-mana perdana menteri yang mengetuai negara.

KAH KAH KAH
woit
kalau ahli gerombolan
tak berani terajang najib
rakyat ramai ramai
pakat pakat terajang najib
mulakan dengan demo
7 march DI SOGO
tak perlu tunggu
tak perlu nanti
kalau lambat abis 
harta negara dibaham rosmah

7 MARCH SOGO


-----------

PENGUMUMAN UNTUK SEMUANik Nazmi dipanggil polis berhubung 

Himpunan #KitaLawan pada 7 Mac 

Ketua Pemuda PKR Nik Nazmi Nik Ahmad dipanggil untuk bertemu pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) susulan penganjuran Himpunan #KitaLawan yang dijadualkan berlangsung pada 7 Mac depan sempena solidariti menuntut Anwar Ibrahim dibebaskan daripada penjara, kata Akmal Nasir. - 

Sementara itu, dalam kenyataan berasingan, sekretariat #KitaLawan mengesahkan Nik Nazmi dipanggil polis berhubung perhimpunan itu.
"Sekretariat #KitaLawan sekali lagi dipanggil untuk bertemu dengan Tuan ACP Zainol Samah, Ketua Polis Daerah (OCPD) Dang Wangi pada esok petang.
"Kami mengambil pendirian terbuka untuk bagi kerjasama sepenuhnya demi keselamatan dan kelancaran perhimpunan," kata sekretariat berkenaan.
"Kami akan memaklumkan kepada pasukan beliau Himpunan #KitaLawan akan tetap diadakan pada 7 Mac 2015 di mana para peserta akan berkumpul di tiga lokasi iaitu Pasar Seni, Masjid Jamek dan ibu pejabat PAS bermula 3 petang sebelum bergerak ke Sogo."
Himpunan #KitaLawan yang membantah pemenjaraan Anwar yang didapati bersalah atas kesalahan meliwat Mohd Saiful Bukhari Azlan, juga difahamkan akan dilaksanakan di luar negara di beberapa lokasi terpilih.
"Sekretariat #KitaLawan mengalu-alukan keprihatinan rakyat Malaysia yang berada di luar negara terutamanya anak muda yang mengambil inisiatif untuk menganjurkan perhimpunan di negara masing-masing sebagai solidariti bersama Himpunan #KitaLawan yang akan diadakan pada 7 Mac 2015.
Antara lokasi yang bakal dianjurkan himpunan berkenaan pada 7 Mac akan datang termasuklah, Old Palace Yard, London, berdekatan dengan bangunan Parlimen United Kingdom) bermula jam 11 pagi waktu tempatan, depan bangunan Parlimen Australia, Canberra bermula jam 4 petang waktu tempatan, depan bangunan Parlimen South Australia, Adelaide bermula jam 4 petang waktu tempatan dan Liberty Square (Freedom Square) di Taipei, Taiwan bermula jam 7 malam waktu tempatan.
"Himpunan solidariti 7 Mac 2015 juga akan diadakan di bandar New York serta beberapa bandar di Amerika Syarikat, Jepun, New Zealand dan negara Eropah di mana lokasi himpunan akan dimaklumkan kelak," kata sekretariat berkenaan.
Segala maklumat dan perkembangan terkini berkenaan himpunan #KitaLawan juga boleh diikuti di laman Facebook #KitaLawan. – 3 Mac, 2015.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/nik-nazmi-dipanggil-polis-berhubung-himpunan-kitalawan-pada-7-mac#sthash.vZowgwJa.dpuf


DIUMUMKAN


TEMPAT BERHIMPUN

1 - pudu raya -  maybank
2 - letak kereta pasar seni
3 - hadapan masjid jamek
4 - hadapan   markas PAS

berkumpul  dahulu
jam 3:30 semua bergerak
menuju 

SOGO
pakai baju hitam


-------------

NASIONALISMA SABAH MEREBAK


KOMENTAR
najib kini di asak
najib kini di tibai
najib sedang lemas
inilah masa terbaik
untuk warga sabah 
untuk warha sarawak
membuat tututan

hakikatnya tanpa undi sabah
hakikatnya tanpa undi  sarawak
anwar ibrahim bukan dalam penjara
tetapi perdana menteri malaysiaSepara autonomi untuk Sabah
 | March 3, 2015
Pairin menyatakan sokongan terhadap cadangan Salleh Tun Said dan ia bukan untuk kemerdekaan Sabah.

KOTA KINABALU: Presiden Parti Bersatu Sabah, Joseph Pairin Kitingan menyokong penuh cadangan Speaker Dewan Undangan Negeri Sabah, Salleh Tun Said supaya Sabah diberi status separa-autonomi.

Pairin yang juga Timbalan Ketua Menteri Sabah berkata, status seperti itu akan mempercepatkan proses membuat keputusan di peringkat negeri sekaligus meningkatkan kecekapan sistem penyampaian kerajaan kepada rakyat.


KAH KAH KAH

woit
dulu mat saleh tipu
dulu sabah belum
ada pemikir
belum ada intrelektual
semua hangguk
sekarang semua berubah
rasa nak MERDEKA
susah sampai

SABAH  BUKAN NGOK

-----------

JADI COOL JANGAN POYOJADI COOL

JANGAN JADI

POYO

TURUN 

SABTU INI 


-------------

SATU JEMPUTAN

KUANTAN

JEMPUTAN 

FORUM MALAM INI
pusat komuniti dun semambu
jalan haji ahmad
kuantanJEMPUT DATANG------------

KEMPEN GLOBAL BERMULA

KEMPEN GULING

ROSMAH NAJIB


TAIWAN

LONDON

CANBERRA


SOUTH AUSTRALIA

NOTA
new zealand
geneva
shanghai
jakarta
paris
mesir
jordan
sedang disusun


----------

BERSEDIA 7 MARCH SOGOFACE BOOKLike ·  · Share
------------

KEADILAN JANGAN DIGADAI

ATASI ANCAMAN KEGANASAN TANPA GADAI PRINSIP KEADILAN DAN HAK KEMANUSIAAN
 
KEADILAN mengecam rancangan kerajaan untuk memperkenalkan akta baru anti-terrorisme dalam sidang Parlimen bulan Mac ini seperti yang dilaporkan dalam portal Malaysian Insider hari ini.
Kecaman ini dibuat berdasarkan pelanggaran yang boleh berlaku terhadap prinsip keadilan dan kebebasan asas hak asasi manusia seperti mana Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) yang telah dimansuhkan.
Ini terutamanya apabila sesebuah akta baru itu memiliki ciri-ciri seperti penahanan tanpa bicara, ruang tafsiran yang terlalu kabur dan penguatkuasaan yang tiada unsur semak dan imbang.
Ini juga bercanggah dengan saranan Perdana Menteri untuk menegakkan maqasid syariah yang jelas tidak akan menggadaikan prinsip keadilan dan kemanusiaan dalam memelihara maruah insan.
Menurut sumber yang dipetik Malaysian Insider, akta baru berkenaan akan mempunyai peruntukan yang membenarkan penahanan tanpa bicara dan penggunaan peranti pengawasan elektronik selain memiliki ciri-ciri yang hampir serupa dengan Akta Pencegahan Jenayah (POCA 1959), (Pindaan dan Pemerluasan) 2014 yang membenarkan suspek jenayah ditahan tanpa bicara sehingga dua tahun.
Harus diingat walaupun POCA dikatakan hanya untuk dikenakan ke atas penjenayah tetapi ia telah dipinda untuk mengetatkannya lagi dengan memasukkan mukadimah yang sama seperti ISA dan meluaskan penguatkuasaannya ke seluruh negara.
Pada masa yang sama, Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-langkah Khas) 2012 (SOSMA) yang telah diperkenalkan untuk menggantikan ISA turut ada peruntukan bagi langkah-langkah khas yang berhubung dengan kesalahan keselamatan termasuk keganasan terancang. Akta berkenaan juga ada peruntukan penggunaan peranti pengawasan elektronik.
Malah undang-undang sedia ada yang lain juga telah memasukkan “kesalahan berkaitan keganasan” dalam peruntukannya seperti Penal Code (Amendment) Act 2003, Criminal Procedure Code (Amendment) Act 2006selain Anti-Money Laundering and Anti-Terrorism Financing Act 2001 (Act 613)yang turut meliputi kesalahan pembiayaan keganasan.
Oleh itu, persoalannya, mengapakah ada keperluan untuk memperkenalkan satu lagi akta baru berhubung keganasan? Tidakkah akta yang begitu banyak berkaitan keganasan (yang juga ada masalahnya yang tersendiri) tidak memadai?
Atau jawapan sebenar kepada kaedah menangani keganasan ialah dengan memastikan kecekapan pihak Polis dan kerja-kerja perisikan dalam menjalankan siasatan dan dakwaan di samping mewujudkan Suruhanjaya Bebas Aduan dan Salahlaku Polis (IPCMC) yang telah dicadangkan sejak 2005?
Pihak Kerajaan perlu menjelaskan perkara ini tanpa ragu-ragu dan tidak mengulangi kesilapan yang dibuat ketika pelaksanaan ISA secara zalim.
Pihak Kerajaan wajib memberikan penjelasan dan mendapatkan pandangan daripada NGO, Majlis Peguam dan pihak yang berkepentingan sebelum akta baru dibentangkan di Parlimen. 
KEADILAN memandang berat ancaman keganasan ke atas keamanan dan keselamatan negara malah menyokong penuh usaha-usaha untuk menangani keganasan sama ada oleh kerajaan atau badan-badan bukan kerajaan. 
Atas sebab itulah, KEADILAN percaya semua pihak sama ada kerajaan, parti-parti politik, badan peguam, agensi keselamatan dan NGO boleh bekerjasama dalam mengemukakan penyelesaian kepada usaha menangani keganasan. 
Bagi KEADILAN, apa juga dasar, undang-undang dan tindakan, wajib mengambilkira prinsip keadilan, hak asasi manusia dan kemanusiaan yang menjadi tonggak kepada maqasid syariah. 
Satu perseimbangan perlu dicari antara keselamatan awam dan kebebasan rakyat serta selaras dengan kedaulatan undang-undang seperti mana yang dilaksanakan di Indonesia yang mendakwa suspek keganasan di mahkamah secara telus, bukan melalui undang-undang pencegahan rahsia yang boleh membuka ruang salahguna.
 
SYED IBRAHIM SYED NOH
KETUA PENERANGAN PARTI KEADILAN RAKYAT (KEADILAN)


---------------