Jumaat, 23 Disember 2022

DARURAT DI AMERIKA

 


DARURAT

DI AMERIKA

AMIN

RIBUT TAUFAN 

SALJI MELANDA

AMIN

ROSMAH NAK SINGKIR HAKIM


Mahkamah Rayuan tetapkan 17 Mac untuk dengar Rosmah singkir hakim

PUTRAJAYA – Mahkamah Rayuan di sini hari ini menetapkan 17 Mac depan bagi mendengar dua rayuan Rosmah Mansor dalam permohonannya untuk menyingkirkan hakim bicara kes pengubahan wang haram dan pengelakan cukai yang  dihadapinya.

Rosmah telah memohon supaya Hakim Mohamed Zaini yang pernah mendengar dan jatuh hukum perbicaraan rasuah solar hibrid disingkirkan daripada mendengar kes pengubahan wang haram (AMLA) dan gagal mengisytiharkan pendapatan kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).

Hari ini ketika pengurusan kes, Timbalan Pendaftar, Khairy Haron telah menetapkan tarikh 17 Mac bagi mendengar permohonan-permohonan dikemukakan isteri bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Pada 22 November lepas, Mahkamah Rayuan menetapkan untuk mendengar penghujahan lanjut sama ada ia mempunyai bidang kuasa mendengar dua rayuan Rosmah untuk menyingkirkan hakim perbicaraan kes pengubahan wang haram dan pengelakan cukai yang dihadapinya.

Panel tiga hakim diketuai oleh Datuk Hanipah Farikullah kemudian menangguhkan rayuan yang sepatutnya didengar hari itu bagi membolehkan kedua-dua pihak memfailkan penghujahan bertulis berhubung isu interlokutori yang dibangkitkan oleh mahkamah.

Ketika itu, Hakim Hanipah membangkitkan persoalan berhubung isu interlokutori sama ada panel itu mempunyai bidang kuasa mendengar kedua-dua rayuan Rosmah.

Selain itu, panel hakim turut mengarahkan pihak-pihak berhujah sama ada keputusan Hakim Mohamed Zaini Mazlan yang enggan menarik diri daripada perbicaraan kes pengubahan wang haram dan pengelakan cukai, boleh dirayu dan tertakluk di bawah definisi Seksyen 3 dibaca bersama Seksyen 51 Akta Mahkamah Kehakiman (CoJA) 1964.

Untuk makluman, Seksyen 3 menyatakan keputusan termasuklah penghakiman, hukuman atau perintah, tetapi tidak termasuk apa-apa ketetapan yang dibuat dalam perjalanan sesuatu perbicaraan atau pendengaran apa-apa kausa atau perkara yang tidak melupuskan hak pihak-pihak secara muktamad.

Jelas Hakim Hanipah, isu sama ada keputusan Hakim Mohamed Zaini boleh dirayu atau sebaliknya, tidak dibangkitkan oleh kedua-dua pihak sebelum ini.

Pada 12 Januari lalu, Rosmah memfailkan permohonan untuk menggugurkan Hakim Mohamed Zaini daripada mendengar perbicaraan kes di bawah pertuduhan AMLA dan gagal mengisytiharkan pendapatan kepada LHDN.

Rosmah juga memohon agar kesemua prosiding dalam kes terlibat digantung sehingga rayuan berhubung keputusan Hakim Mohamed Zaini menolak permohonannya supaya beliau menarik diri, diputuskan oleh Mahkamah Rayuan.

Ketika ini, Rosmah berdepan 12 pertuduhan pengubahan wang haram berjumlah RM7,097,750, serta lima pertuduhan gagal menyerahkan penyata pendapatan kepada LHDN. 

SOALANYA

BILA ROSMAH

AKAN MASUK JIL

AMIN

YG LAIN 

TAK PENTING

RAKYAT NAK

TENGOK ROSMAH

MASUK JIL

BARU PUAS HATI

KHALAS

JALAN KE GENTING DI TUTUP


Jalan Batang Kali-Genting dijangka dibuka kepada pengguna motosikal seminggu lagi


Pengusaha hotel di Batang Kali resah jalan ditutup setahun

PENUTUPAN jalan B66 Batang Kali-Genting Highlands selama setahun susulan tragedi tanah runtuh, ternyata meresahkan banyak pihak terutama peniaga dan pengusaha hotel di Batang Kali, selain mereka yang menggunakan laluan berkenaan untuk ke tempat kerja di Genting Highlands.

Mana tidaknya, Batang Kali, sebuah bandar yang terletak di Hulu Selangor dan berdekatan dengan simpang menuju pusat peranginan utama negara itu, disifatkan penduduk sebagai “bandar Rehat dan Rawat (RnR)” untuk orang ramai singgah menjamu selera atau menginap sebelum meneruskan perjalanan ke pantai timur atau utara termasuk ke Genting Highlands.

Pengurus sebuah hotel, Riduan Adnan ketika ditemui berkata jalan berkenaan sering menjadi laluan alternatif bagi pemandu dari utara yang keluar menerusi Tol Tanjung Malim, seterusnya melalui Genting Highlands untuk ke pantai timur atau sebaliknya.

Riduan yang menetap di Batang Kali sejak 2012 berkata selain itu, hotelnya turut menjadi pilihan pengunjung terutamanya ketika musim cuti persekolahan memandangkan hotel di sekitar Genting Highlands agak mahal.

“Di Hulu Selangor ini, antara bandar yang paling ‘hidup’ ialah Batang Kali, sekali gus menjadikannya tumpuan utama tempat persinggahan bagi mereka yang ingin bercuti ke Genting Highlands namun tidak mampu mengeluarkan bajet yang besar.

“Atas faktor itu, ramai yang memilih untuk singgah dan menginap di bandar ini kerana jaraknya yang lebih dekat ke Genting Highlands, iaitu kira-kira setengah jam, selain harga makanan di sini yang lebih murah berbanding di atas (Genting Highlands),” katanya.

Tinjauan mendapati bandar berkenaan meskipun bandar kecil, namun mempunyai banyak kemudahan seperti stesen minyak, bank, hotel bajet, restoran makanan segera, restoran makanan Melayu yang menawarkan harga agak murah.

Riduan berpendapat kesan penutupan jalan tersebut mungkin belum dirasai sekarang namun akan hanya dirasai setelah beberapa bulan oleh semua pihak termasuk pengusaha restoran selain akan menyaksikan jumlah pengunjung ke kawasan itu semakin berkurangan susulan penutupan jalan bagi kerja pembaikan cerun.

Ketua Setiausaha Kementerian Kerja Raya Wan Ahmad Uzir Wan Sulaiman pada Selasa dilapor berkata jalan Batang Kali-Genting Highlands ditutup selama setahun bagi kerja pemulihan cerun.

Berikutan penutupan itu, pengguna boleh menggunakan laluan alternatif iaitu jalan (B113 Jalan Batang Kali-Ulu Yam sehingga ke B23 Jalan Ulu Yam-Batu Caves) atau melalui laluan utama (FT1001 Jalan Kuala Lumpur-Ipoh).

Pengusaha restoran, Mohd Yasin Abu Bakar turut menzahirkan kerisauannya terhadap kesan ke atas perniagaannya yang sebelum ini menjadi lokasi persinggahan orang ramai sama ada dari pantai timur atau utara yang melalui laluan Batang Kali-Genting Highlands.

“Sebelum ini, premis saya menjadi tempat persinggahan orang ramai untuk makan terutamanya mereka yang turun dari Genting Highlands. Saya berharap kerajaan fikirkan satu solusi sebab kami peniaga pun perlu fikirkan juga pelbagai kos untuk dibayar seperti gaji dan sebagainya,” katanya.

Ramai pihak bagaimanapun menyifatkan jalan alternatif tersebut adalah jauh, memakan masa, tenaga dan kos berikutan perlu melalui perjalanan sejauh 90 kilometer (km) dan mengambil masa lebih sejam setengah untuk sampai ke Genting Highlands berbanding kira-kira 30 minit dengan jarak perjalanan sejauh 30km jika melalui jalan yang kini ditutup.

Melalui pemerhatian di media sosial pula, pengguna Facebook Nurul Amyra mengakui jalan alternatif agak jauh untuk berulang alik bekerja kerana perlu melalui Gombak untuk ke Genting Highlands, manakala pemilik akaun bernama Siti Noor Rahimaniza mencadangkan jalan Batang Kali-Genting Highlands hanya dibuka kepada pekerja di pusat peranginan itu.

“Buka jalan untuk staf Genting sahaja, kalau susah sangat, suruh majikan buat surat dan polis boleh jaga simpang Batang Kali di bawah…buat macam PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dulu…yang bekerja saja bagi lepas ikut jalan itu,” kata Siti Noor.

Selain itu, terdapat juga cadangan dari penduduk sekitar yang meminta kerajaan memberi kelonggaran kepada kenderaan ringan seperti motosikal untuk kemudahan penduduk yang tinggal di sekitar Batang Kali berulang alik ke tempat kerja di Genting Highlands.

Malah, difahamkan ketika ini terdapat juga pekerja di pusat peranginan berkenaan yang terpaksa mencari tempat tinggal sementara di Genting Highlands atau menginap di hostel yang disediakan majikan buat sementara waktu.

DULUKAN

KESELAMATAN

AMIN

MAKIN BANYAK

TANAH AKAN

RUNTUH DAN

MAKIN KERAP

BALA SAMPAI

AMIN

INI WATAK

MALAPETAKA

CUACA

KHALAS

BERITA BARU MASUK


SEMUA FITNAH

SEMUA TOHMAH

MB GANU

HANYA BERADA 

DI PAHANG

KAH KAH KAH

KHALASCARI BANTUAN BANJIR NEGARA KAPIR


CARI BANTUAN

BANJIR 

DINEGARA KAPIR

KHALAS

Unknown commented on
 "BANJIR KELANTAN
 MAKIN TERUK"

Jangan risau jangan gulana MB Terengganu sampai Auckland, mencari kaedah bantuan banjir di negara kafir, mungkin sedang belajarnya menghulurkan bantuan doa selamat kepada semua mangsa banjir, tahu kenapa Kelantan Terengganu masih terkebelakang berbanding negeri pantai barat? Kah kah kah syukur Alhamdulillah kah kah kah tuckbeer satu botol air ketum tiga botol lengkap semua amin

SAPA LULUSKAN PROJEK INI ?


SAPA LULUSKAN

PROJEK INI ?

ATAU 

PROJEK HARAM

KHALAS

HUJAN SAMPAI


HUJAN SAMPAI

KILAT SABUNG MENYABUNG

GURUH PETIR BERDETAM DENTUM
HUJAN LEBAT JAM 5 PETANG
AMIN


MEMBANJIRI CIKPAP


JANGAN MARAH

MB GANU SDG 

MEMBANJIRI CIPAP

KAH KAH KAH

AMIN


Pocik commented on 
"HILANG BERANCUK ?"

Kenapa nak marah,dimusim banjir ni MB sedang membanjirkan p*p*k di auckland

PAK LEBAI HILANG BERANCUK


PAK LEBAI

HILANG BERANCUK

KAH KAH KAH

AMIN

Unknown commented on 
"HILANG BERANCUK ?"

Entah lah nak cakap pasal orang Kelantan Terengganu ini, bertahun tahun masih undi parti lebai walaupun tahu sangat lebai tidak layak jadi pemimpin kepada negeri, kalau setakat nak dapat tiket syurga untuk bedal 72 ekor ini tak payah bantu sangat lah kah kah kah, saja bagi peringatan supaya fikir masa depan, anak anak semua dah lari jauh merantau ke KL, Singapura mencari sesuap nasi, pasti tiada industri baru muncul di sini pun, kah kah kah

HUJAN MASIH TURUN


HIJAU = HUJAN

MERAH = KERING

HUJAN MASIH

BERKUMPUL

AWAS!

AMINRIBUT TAUFAN SALJI


KETIKA KITA BANJIR

RIBUT TAUFAN

 SALJI

MELANDA AMERIKA

KHALAS

BANJIR DI NEW ZEALAND?


Air pasang besar, 44 kampung di Terengganu berdepan risiko banjir


Sebanyak 44 kampung yang berdekatan muara sungai dan pantai di tujuh daerah di Terengganu berisiko mengalami banjir akibat air pasang besar yang diramal berlaku mulai hari ini di negeri ini.

Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) Terengganu dalam kenyataan hari ini memaklumkan di Besut kampung yang terlibat adalah berdekatan dengan muara Sungai Besut iaitu Kampung Pengkalan Atap; Kampung Teluk Budu; Kampung Pantai dan Kampung Nail. 

Di Setiu pula kawasan yang terlibat adalah berdekatan dengan muara Sungai Setiu iaitu Kampung Gong Batu; Kampung Pengkalan Gelap; Kampung Limau Nipis; Kampung Kuala Setiu; dan Kampung Fikri, selain lokasi berdekatan muara Sungai Merang iaitu Kampung Telaga Papan.

Bagi daerah Kuala Terengganu dan Kuala Nerus pula, lokasi yang terlibat adalah berdekatan muara Sungai Terengganu iaitu Kampung Seberang Takir; Kampung Baru Seberang Takir; Kampung Ulu Takir; Kampung Pak Tu Yu; Kampung Tanjung Gelam; Kampung Pulau Rusa; Kampung Losong; Kampung Pulau Kambing; Kampung Teluk Pasu; dan Kampung Pulau Sekati.

Di Muara Sungai Ibai yang juga di Kuala Terengganu, kawasan berisiko adalah Kampung Kubang Ikan; Kampung Kuala Ibai; dan Kampung Taman Purnama; manakala di Marang membabitkan kampung di sepanjang Pantai Rusila dan berdekatan muara Sungai Merchang iaitu Kampung Merchang.

Kenyataan tersebut turut memaklumkan di Dungun kawasan terlibat adalah berdekatan muara Sungai Paka iaitu Kampung Kuala Paka; Kampung Tebing Tembah; Kampung Pinang Merah; Kampung Durian Mentangau.

Dalam pada itu, kawasan berdekatan muara Sungai Dungun pula adalah Kampung Seberang Pintasan; Kampung Teluk Bidara; Kampung Tanjung Jara; Kampung Che Lijah; Kampung Alor Makbah; Kampung Bijangga; Kampung Sungai Buaya; dan Kampung Sungai Udang, manakala Kampung Sura yang berdekatan muara Sungai Sura turut berisiko.

Selain itu, di Kemaman lokasi berdekatan muara Sungai Kemaman turut berisiko banjir iaitu Pulau Skepeng Kuala Kemaman; Pengkalan Cicar Bukit Kuang; Kampung Bakau Tinggi; Kuala Kemaman dan Bukit Kuang; manakala kawasan berdekatan muara Sungai Kemasik pula ialah Kampung Baru Kemasik.

JPS Terengganu dalam kenyataan tersebut turut menasihati penduduk di kawasan terlibat dan orang ramai melayari portal publicinfobanjir.water.gov.my untuk mendapatkan maklumat semasa mengenai aras air sungai dan hujan.

BANJIR

DI NEW ZELAND

KAH KAH KAH

BANJIR  DALAM

LUBANG ATAS 

KATIL

KAH KAH KAH

PERGI MAPOSLAH

WARGA GANU

KAH KAH KAH

NEW ZEALAND

INDAH PERMAI

KHALAS

SAMBUT MAULUD NABI DI NEGARA KAPIR JADI PILIHAN
Sekarang sudah betul-betul banjir, awak ke Auckland pula – Isham
KUALA LUMPUR – Isham Jalil menempelak Menteri Besar Terengganu, i Ahmad Samsuri Mokhtar yang didakwa berada di Auckland, New Zealand ketika negeri itu dilanda banjir teruk.

Banjir besar yang melanda Terengganu kini menyebabkan banyak rumah tenggelam, malah mangsa banjir pun ramai.

“Dulu awak orang yang sibuk kata hujung tahun banjir besarlah, sampai tak nak pilihan raya sebab kononnya banjir.

“Sekarang ni dah betul-betul banjir di negeri awak. Awak pulak takda, pergi ke New Zealand lah, Auckland la.

“Balik segera menteri besar. Bila awak tak ada, bila pemimpin tak ada macam mana. tak bolehlah  kita bagi arahan pada orang-orang bawahan dari New Zealand untuk buat kerja.

“Awak kena sendiri ada di Terengganu. Balik dengan segera, rakyat memerlukan pemimpin pada ketika ini,” katanya melalui Facebook.

Sebelum ini, Exco Kebajikan, Pembangunan Wanita dan Keluarga, dan Perpaduan Nasional Terengganu, Hanafiah Mat turut memaklumkan Ahmad Samsuri sememangnya sedang berada di Auckland.

Ketiadaan Menteri Besar Terengganu itu disedari selepas kelibatnya tidak kelihatan semasa Presiden Pas, Abdul Hadi Awang melawat pusat pemindahan sementara semalam.

Jumlah mangsa banjir di Kelantan dan Terengganu terus meningkat kepada 40,456 orang. –

SAMBUTAN

MAULUD NABI

DI NEGARA KAPIR

JADI PILIHAN

KAH KAH KAH

TERBUKTI

KOTA KAPIR 

LAKNAT YG

MAKAN BABI

TAK CAYA TUHAN

LEBIH MENARIK

DARI BANDAR

NEGARA ISLAM

KAH KAH KAH

KHALAS

USAHA TERAKHIR


Usaha cari mangsa terakhir tanah runtuh bersambung pagi ini

USAHA pencarian seorang lagi mangsa tragedi tanah runtuh di tapak perkhemahan Father’s Organic Farm, Gohtong Jaya, di Batang Kali memasuki hari kelapan pagi ini.

Pencarian mangsa terakhir dipercayai seorang kanak-kanak lelaki itu dimulakan pasukan penyelamat kira-kira 8 pagi, dibantu oleh aset dan khidmat enam ekor anjing unit pengesan (K9) dari pelbagai agensi termasuk Polis Diraja Malaysia.

Cuaca di lokasi pencarian pagi ini cerah berbanding hujan semalam sehingga menyebabkan operasi SAR terpaksa ditangguhkan sejak petang atas faktor keselamatan.

Tragedi tanah runtuh yang berlaku pada 2.42 pagi Jumaat lepas itu setakat ini menyaksikan 61 selamat, 30 nyawa terkorban manakala seorang lagi masih hilang daripada keseluruhan 92 mangsa yang dilaporkan terbabit.

Semalam, operasi yang memasuki hari ketujuh berjaya menemukan empat mangsa terdiri daripada lelaki dan wanita dewasa serta dua kanak-kanak pada kedalaman tujuh meter, lengkap berpakaian dan sudah mula mereput, di sektor C (Riverside) pada 11.04 pagi.

Polis dalam satu sidang media lewat petang semalam juga mengesahkan jumlah rasmi dan sebenar kesemua mangsa yang terlibat dalam insiden itu adalah seramai 92, bukannya 94 orang seperti dilaporkan sebelum ini.

Jumlah terbaharu itu diperoleh setelah perkiraan dan semakan semula dibuat beberapa kali berdasarkan maklumat dan laporan diterima dari pelbagai pihak termasuk ahli keluarga. – Bernama, 23 Disember, 2022.          

HATI BAIK

MANUSIA

AMIN

HATI BAIK

ANJING

KHALAS

MENGENTOT DI LUAR NEGARA ?


MENGENTOT

DI LUAR NEGARA?

KAH KAH KAH

AMIN

KAWAN SETIA


KAWAN SETIA

AMIN

Unknown commented on 
"KAWAN SETIA 
SEHIDUP SEMATI"

Anjing atau dog teman setia sampai hujung, manusia tak setia, semua ada kepentingan, kah kah kah nak rumah, nak Audi, nak ketat sendat, nak jubo nak jilat saja kah kah kah kalau longgar cari lain, cari baru ruang ketat sendat amin kah kah kah manusia mudah lupa jasa, anjing tidak begitu kena faham kah kah kah

MACAM LUBANG JUBO


PANDANGAN 

SAMA MACAM 

LUBANG JUBO

SEMUA KITA ADA

MEMILIKI

KHALAS

Unknown commented on 
"HILANG BERANCUK ?"

Pandangan Abdul Hadi Awang berkaitan ‘dosa’ jemaah haji dan umrah yang tidak mengundi perlu diperhalusi, kata bekas setiausaha Majlis Syura PAS Khairuddin Aman Razali. Khairuddin berkata tindakan presiden PAS mengqiyaskan perkara itu dengan tindakan lari daripada medan perang adalah “istinbat (mengeluarkan) hukum yang tersasar dan sangat tidak halus”. “Apakah ia bermaksud mereka yang tidak mengundi dalam PRU yang lalu adalah berdosa besar.


 “Dan lebih jauh lagi mengundi parti lain sehingga terbentuk kerajaan baru sekarang di peringkat persekutuan bermaksud kuasa Islam telah jatuh? Kah kah kah Penjaga syurga sudah bersuara, Siapa tak undi PAS tak dapat masuk, Apa lagi cara lain masuk syurga woit? Fikir sendiri sebab penjaga sudah marah tak dapat gaji duta, elaun tahap menteri woit, Kah kah kah Masih ada taksub cakap cakap amin

LUSA MAULUD


LUSA MAULUD

JUMAAT 23/12/2022
LUSA MAULUD NABI ISA
SATU DUNIA TUTUP
ADA BERPESTA
ADA BERTAFAKUR

BANJIR
MAKIN MENJADI JADI
INI HUKUM ALAM BARU
BANJIR  & KEMARAU
AKAN BERTERUSAN
AKIBAT DARI
PEMANASAN DUNIA

DALAM MASA 3 TAHUN
JIKA KITA SEMUA UMAT MANUSIA
GAGAL MEMBAWA 2C  SUHU
MAKA KITA TAK JUMPA
JALAN PULANG

BANJIR KEMARAU
AKAN BERTERUSAN
MAKIN KERAP
MAKIN GANAS

AMERIKA
PAGI INI PRESIDEN BIDEN
MEMBERI INGATAN
KEPADA SEMUA WARGA AMERIKA
YANG AKAN  PULANG BERCUTI
MAULUD NABI
AKAN BERHATI HATI
SALJU YANG TEBAL
SEDANG MELANDA AMERIKA

TAK PERNAH DALAM SEJARAH
SALJI TURUN DENGAN LEBAT
SEPERTI YANG BERLAKU SEKARANG

JALAN RAYA
LALUAN KERETA API
LAPANGAN KAPAL TERBANG
SEMUA DITUTUP SALJI

LONDON
TAK PERNAH KOTA LONDON
DI LIPUTI SALJI
KERANA PUSAT KOTA
AGAK PANAS BERBANDING
WILAYAH KAMPUNG
TAPI KALI INI 
SALJI TURUN DAN MENUTUP
KOTA LONDON
AMIN

HOKKIEN
PAGI INI BASAH LECAH SEJUK
MATA HARI TIDAK ADA
KL & KL SENTRAL KELAM

DALAM BELUKAR 
SIMPONI CENGEKRIK
TAK PUTUS PUTUS

DI BUKIT KIRI 
HOW WOW BERSUARA KUAT
JAUH DI BUKIT KANAN
JANTAN BERKOKOK
MENDAYU DAYU

PIPIT BERTERBANGAN
TERKUKUR MINGIGGAL
DALAM SAWAH RUMPUT

GUA HARAP HARI INI PANAS
GAU NAK MEMBACA 
DIBALKONI SAMBIL
MANDI CAHAYA

GUA BARU BELI 
BANYAK BUKU
KOMIK DAN BUKU BERGAMBAR
 DARI PESTA BUKU
BIG BAD WOLF DI THE MINES
AMIN

BRO
SENYUM
KITA SAMBUT
JUMAAT YANG SEJUK SEGAR

BRO
BILA LU DENGAR
CERITA DONGENG
SILA JANGAN BERTANYA

BRO
HATI GEMBIRA
UBAT YANG BAIK
SEMANGAT YANG PATAH
MENYAKITI TULANG

BRO
PANDANGAN INI
KADANG KANDANG
DATANG MACAM KERETA BOMBA
AGAK LAMBAT

BRO
JANGAN JUAL MATAHARI
UNTUK MEMBELI PELITA

BRO
BERCINTA INI MIMPI IDAH
KAHWIN IALAH JAM LOCENG

BRO
BUAT DOSA DUA KALI
IANYA BUKAN JENAYAH

BRO
SEMUA BERKEMBANG
DENGAN MASA
KECUALI KESEDIHAN

BRO
APA YANG LU BUAT
ITULAH PENYELESAIAN
UNTUK  LU

BRO
NAK CARI KAWAN
NAIK SATU TANGGA

BRO
MANUSIA INI
MACAM RUMPUT DIPADANG
ADA TUMBUH SEGAR
ADA MATI KERING

BRO
HIDUP KITA UNTUK
YANG LAIN
ADALAH HIDUP YANG BAHAGIA

BRO
TIDAK ADALAH
YANG LEBIH HANCUR
DARI CINTA YANG PATAH

BRO
BILA LU SEDAR
TIDAK ADA APA YANG KURANG
SEMUA ALAM INI
MILIK LU

LAKUKAN HARI INI
LAKUKAN SEKARANG

SELAMAT MENYAMBUT
MAULUD NABI ISA