Jumaat, 29 September 2023

PALING BIJAK BUAT PERKARA PALING BODOH


MANUSIA PALING

BIJAK

 MEMBUAT

PERKARA PALING

BODOH

AMIN

BAHAYA PENDATANG HARAM !!!


BAHAYA

PENDATANG 

HARAM

KHALAS

BAHASA MELAYU WAJIBBAHASA MELAYU

WAJIB

AMIN

BAHASA INGGERIS

BAHASA DUNIA

KHALAS


Unknown commented on
 "PRK PELANGAI"

Hasut menghasut kerja mulia sejak zaman berzaman, inilah kerja paling senang, hasut supaya semua susah tapi bila hasutan berjaya tak ada alternatif lain, pandai hasut tapi nak buat kerja-kerja tak boleh, cakap Inggeris pun sangkut, tengok Mafia Hadi kena belasah oleh pemberita di London, terkapai-kapai jawabnya Melayu sebabnya tak pandai berbahasa berhujah Inggeris kah kah kah kesian pun ada, di kampung Marang jaguh belaka tapi bila keluar kena sapu minyak terus kah kah kah

KLUMPO PANEH - BALING BANJIR


KLUMPO PANEH

BALING BANJIR

KHALAS

OLIGARKI DAN KUASA DAULAHOLIGARKI DAN

 KUASA DAULAH


Minggu lalu  tulisan saya penuh  dengan  ketawa. Ketawa ini lahir  bila saya membaca berita bagaimana Kerajaan Madani  pimpinan Anwar Ibrahim dipanggil Kerajaan Madanon. 

Kenapa Madanon saya tidak arif. Dari mana asal usul Madanon tidak pula saya diberi maklum.

Saya ketawa apabila ada politikus, ada YB parti pembangkang dan ada sosok  NGO menuduh Kerajaan Madani a.k.a Kerajaan Madanon ini sebagai kerajaan hipokrit. 

Hipokrit ini berasal dari  bahasa asing. Untuk lebih jelas  saya bertanya dengan Lebai Google akan maknanya.

Mengikut Lebai Google : Takrifan hipokrit  ialah -  (orang yang) berpura-pura berperangai (berkelakuan, bersifat, dan lain-lain) baik, (orang yang) memperlihat keadaan diri yang berlainan daripada yang sebenarnya. 

Dalam  tulisan yang kita bincangkan ini terangkum   orang dan  juga  kerajaan.  Kerajaan di kendalikan oleh  sistem yang  tata kelolanya dikendalikan oleh orang. 

Maka maknanya dalam istilah  bahasa harian ini Kerajaan Madani ini kerajaan pura-pura. Menteri  dalam kerajaan ini pura-pura. Kerajaan ini  cakap lain buat lain. Dalam bahasa pop -  Kerajaan Madani cakap tak serupa bikin. Amin

Saya ketawakan sesiapa saja yang mengatakan Kerajaan Madani ini hipokrit. Untuk saya semua kerajaan berperangai sama. Malah lebih menonjol lagi di negara Dunia Ketiga seperti  di Malaysia ini.

Kenapa di Malaysia menonjol  dan terbonggeng ?

Jawabnya : di Malaysia pameran kuasa itu lebih jelas untuk dilihat.  Tidak ada pura-pura. Tidak ada selindung di belakang tabir. Contohnya :  Anwar lantik Nurul sebagai Penasihat Ekonomi Menteri Kewangan. Anwar Perdana Menteri juga Menteri Kewangan   Nurul anak Anwar.  Dengan jelas dilihat kuasa berjalan dengan terbuka tanpa segan silu.

Dalam kes pembebasan Zahid ianya  terbonggeng kerana semuanya boleh di baca dengan jelas.  Pertama: keberahian Anwar Ibrahim. Anwar  berahi macam nak rak untuk menjadi Perdana Menteri.  Kedua:  ketakutan Zahid Hamidi. Zahid  takut lagi kecut akan dihantar ke penjara seperti Najib.

Takut penjara dan berahi untuk jadi PM bertemu. Dua naluri  kepentingan ini bersekedudukan dan melahirkan anak luar nikah bernama DNAA.  Mustahil ini hipokrit. Mustahil para penganalisa politik tak faham perkara ini. Mustahil aktivis NGO tidak melihat bab ini.

Untuk saya ini bukan hipokrit. Ini jalan lurus – siratul mustaqim – jalan lurus jangan belok-belok untuk mendapat kuasa.

Janji PRU ke, hukum hakam ke , Peguam Negara ke ,  Islam ke  semua tidak  perlu diambil kira. Apa yang penting ialah kuasa jatuh ke tangan. Kerusi PM wajib diduduki oleh Anwar Ibrahim. 

Menjadi PM  - menjadi Perdana Menteri  untuk Anwar ini penting kerana di atas kerusi PM  ini ialah kuasa. Kuasa ini adalah induk  yang menjadi juragan  dan pedoman kepada  Anwar.

Jadi saya tidak hairan dan tidak terperanjat melihat apa yang sedang dilakukan oleh Anwar Ibrahim pada ketika ini. Untuk saya semuanya siratul mustaqim untuk berkuasa. 

Justeru  kita tidak perlu terperanjat bila Zahid dibebaskan. Kita juga  tidak perlu terbuka mata bila melihat Sanusi di tangkap jam 3 pagi.  Para aktivis NGO tak perlu bersuara  melaporkan  Zahid memberi rasuah membeli undi  Kelab Motor di Terengganu.


SPRM bisu, tidak ada dakwa dakwi. Ini tepat dan betul. Semua ini menjamin siratul mustaqim menuju kuasa.

Saya selalu menulis dan menerangkan tentang kuasa. Kuasa ini ialah kuasa politik.   Dalam konteks negara moden kuasa politik diperoleh  melalui undian, melalui cara pungutan suara dalam pilihan raya.  

Sistem dan cara mendapat kuasa jenis mengundi ini baru saja  sampai kepada kita. Pilihan raya pertama di Tanah Melayu hanya bermula pada tahun 1955.

Cara lama untuk memiliki kuasa  ialah sapa kuat dia berkuasa. Tidak ada undi dan tidak ada pilihan raya. Aku ada keris, aku ada pedang maka aku berkuasa.

Lanun dan penyamun di zaman dahulu kala yang bijak main senjata, yang pandai bersilat atau yang bijak membunuh musuh akhirnya menjadi pemimpin kabilah.  

Pemimpin kabilah atau kepala  gerombolan penyamun ini akan memperluaskan pengaruh  dari kampung menjadi daerah, dari daerah menjadi negeri. Kepala gerombolan lanun ini akhirnya akan melantik dirinya sendiri untuk menjadi raja.

Untuk menjadi raja dan di terima oleh orang ramai agak mudah.  Di sebarkan mitos bahawa sosok  yang diangkat menjadi Raja ini adalah jelmaan dari Anak Tuhan.

Disini  kepala gerombolan lanun akan bersekongkol dengan  Tok Bomoh, Tok Imam atau para Agamawan. Para Agamawan yang juga ingin mendapat pengaruh akan berpayung di bawah  kuasa pedang lanun ini.

Para  Agamawan  dengan rela hati akan  menyebarkan mitos a.k.a cerita karut marut  bahawa kepala penyamun ini adalah jelmaan Anak Tuhan.

Pedang memperkukuh   kepala lanun untuk  menjadi Raja. Para Agamawan menjampi serapah untuk menghalalkan  dan menobatkan kepala lanun menjadi Raja.
 
Ini berlaku ribuan tahun dahulu. Jika di perinci kita akan melihat tiada banyak  perubahan dalam bab bagaimana kuasa dibentuk dalam negara kita hari ini.

Hari ini dalam Kerajaan Madani kita lihat semua ranting dan dahan kuasa bergerak seirama dan senada.  Apa yang Anwar mahu Anwar akan dapat.

Jika YB Jidin buat kacau YB Jidin akan disiasat oleh SPRM. Ini amat jelas siratul mustaqim mempertahankan kuasa. 

Kita sepatutnya kagum dengan cara Anwar Ibrahim menggerakkan semua  aparacik kuasa. Tanpa arahan dengan pantas SPRM masuk.   Ini kehebatan SPRM. Lembaga ini tahu apa yang diperlukan oleh Anwar Ibrahim tanpa disuruh arah.

Inilah tanda kuasa.  Tapi apa sebenarnya kuasa politik ?

Kalau ratusan tahun dahulu kuasa hanya ada pada mereka yang memiliki senjata. Tetapi untuk menjadi Raja tidak cukup hanya dengan  sebilah keris atau dengan jampi dan doa para Agamawan.  Raja perlu ada panglima dan pahlawan. Raja perlu ada bala tentera. Bala tentera perlu  dana.

Pengerusi Mao berkata : Kuasa muncul dari laras senapang.

Hishamuddin Rais berkata : Kuasa muncul dari  ringgit dan dolar.

Kalau di Arab Saudi  ribuan tahun dahulu yang ingin berkuasa akan menyamun karavan para saudagar. Ghanimah – harta rampasan perang ini menjadi modal untuk memperkuat kedudukan. Untuk memperluas pengaruh. 

Di Tanah Melayu ratusan tahun dahulu mereka menyamun dan  melanun di laut. Hasil rompakan menjadi dana memelihara bala tentera untuk memperluas wilayah dan daerah.  Cukai dan ufti  di pungut jika tidak membayar pedang tombak keris akan sampai.

Itu ratusan tahun dahulu. Bagaimana sekarang ?

Tidak banyak perbezaan. Jika  Anwar dianggap Raja maka PDRM, SPRM. LHDN  boleh di tafsir sebagai panglima dan hulubalang. 

Tapi badan dan lembaga SPRM atau LHDN  ini  bukan pengeluar dana. Dari mana Ghanimah akan muncul ? Jeng Jeng Jeng.

Apakah dalam politik moden Kerajaan Madani masih  ada ghanimah ? Jawabnya ada.

Dalam politik moden hari ini walau pun tidak ada karavan dan unta untuk  di serang , tidak ada lanun di laut tetapi ghanimah masih wujud.

Sebenar-benarnya yang  Muhyidin rebut dari Mahathir, yang Sabri rebut dari Muhyidin dan yang Anwar  rebut dari Ismail Sabri adalah ghanimah.

Siratul mustaqim menuju kuasa adalah siratul mustaqim untuk mengumpul ghanimah. Di  belakang kuasa politik adalah kuasa wang ringgit – kuasa  daulah ialah dinar dan dolar. 

Semua perebutan kuasa politik adalah perebutan  wang ringgit.  Dalam perebutan ini  Mak Cik Felda, Mat  Grab, Pak Lebai, Pak Aji, pelajar dan siswa,  petani, nelayan, buruh  dan rakyat jelata sebenarnya hanya jadi Pak Pacak.

Pak Pacak dalam istilah filem adalah mereka menjadi  penghias mis en scene atau penghias apa dalam bingkai filem. Mak Cik Felda dan Pak Cik Felda diperlukan untuk menambah indah  pengundian. Untuk memolekkan demokrasi berparlimen.

Untuk memperlihatkan bahawa kuasa datang dari tangan orang ramai yang memilih dan mengundi. Pengundian memperlihatkan adanya demokrasi. 

Wayang demokrasi ini penting. Ianya penting untuk menutup taring kuasa yang akan merompak dan melanun  harta kekayaan.

 Pak Cik dan Mak Cik Felda dan rakyat jelata para pengundi  ini hanya perkakas demokrasi. Perkakas ini  sendiri tidak faham dan tidak sedar bahawa mereka hanya perkakas.

Rakyat umum tidak akan di beri pencerahan tentang semua ini.  Jika ada sosok-sosok yang berani mempertikaikan hakikat ini maka Anwar akan menghantar panglima dan hulubalang  untuk menutup portal atau memadam Tik Tok atau mengancam dengan kereta polis siapa saja yang memiliki pandangan yang berbeza.

Satu ketika dulu jika masih berdegil ada  ISA – Akta Keselamatan Dalam Negeri akan digunakan. Hari ini Akta Hasutan sedang bergerak.

Malah pasti tidak lama lagi satu Akta baru – Akta RAB – Raja Agama dan Bangsa akan dibuat.

Apa hubungan semua ini dengan  kuasa dan ghanimah.

Kalau di zaman dulu untuk mendapat kuasa wajib melanun dan merompak dulu untuk mengumpul  dana.  Ada dana ada kuasa. Ada dana ada bala tentera.

Tapi Anwar Ibrahim bukan kaya. Dia tidak berdana. Bagai mana Anwar  mendapat dana untuk mendapat kuasa.

Disinilah peranan Mak Cik dan Pak Cik Felda, peranan buruh , tani, nelayan dan orang ramai, NGO dan NGI. 

Anwar telah mengolah persetujuan dengan  semua sektor-sektor  ini dengan  janji yang molek-molek lagi indah. Demokrasi, hak asai, hak kebebasan bersuara, ekonomi  baik, harga barang murah, hutang di lupus, subsidi  di tambah,  gaji di naik, berek polis , berek tentera dibaiki atau  rumah rakyat dibina. 

Ini namanya janji  terbuka untuk orang ramai mendengar ketika berkempen dalam PRU.

Janji kepada orang ramai bukan hanya dapat di dengar. Malah dapat dibaca dalam Kertas Manifesto Pakatan Harapan.

Awas ! Ada satu lagi janji yang tidak di ketahui umum. Janji ini adalah kepada para cukong , kepada pada para pelabur, kepada  pelbagai jenis towkay.

Paling ketat lagi intim ialah janji kepada  Tan Seri Maniam, kepada Tan Seri Kok Lim atau kepada Datuk Seri Tengku Raja. Dalam istilah politik moden sosok-sosok ini dikenali sebagai  oligarki. Para oligarki ini adalah taikun kaya raya yang akan melabur untuk masa depan perniagaan mereka.

Mak Cik dan Pak Cik Felda hanya melabur harapan kepada Parti Keadilan Rakyat, kepada parti Amanah dan kepada Anwar Ibrahim.  Pelaburan  ini hanya  diikat dengan janji- janji Anwar  ketika berkempen.

Mak Cik dan Pak Cik Felda hanya  berjanji menghulurkan undi.  

Oligarki memerhatikan  keupayaan Anuar mengolah persetujuan bakal pengundi. Bila oligarki yakin Anwar berjaya atau berpotensi memasukkan semua Mak Cik dan Pak Cik Felda dan bakal pengundi maka oligarki akan melabur.

Para oligarki tempatan tidak menghulurkan undi. Mereka melabur berjuta-juta  wang ringgit. Para pelabur dari luar negara  pula melaburkan berjuta dinar dan dolar.

Tanpa ringgit, dolar dan dinar mustahil kempen boleh berjalan. Pelaburan dari oligarki ini amat penting bukan hanya  kepada Pakatan Harapan malah untuk  semua parti politik  termasuk Perikatan. Untuk menang dan untuk mendapat kuasa dana diperlukan  dari oligarki.

Tanpa dana oligarki politik semua  parti politik akan gagal berkuasa. Dalam politik pengundian seperti di Malaysia  ini dana dari oligarki amat penting.  Pelaburan dari oligarki kunci kemenangan. 

Hakikatnya kuasa politik di Malaysia ini  sebenarnya ialah kuasa para  oligarki.

Apakah ini bermakna Anwar, Rafizi atau Mat Sabu tidak berkuasa dalam Kerajaan Madani hari ini? 

 Sabar dulu. Masih  ada lagi kuasa di belingkang kuasa oligarki. Tunggu minggu hadapan. Amin. (TT)


TULISAN INI DISAIRKAN
DALAM PORTAL
MALAYSIA NOW.COM
https://www.malaysianow.com/my/opinion/2023/09/29/oligarki-dan-kuasa-daulah
DAN JUGA PORTAL
THE MALAYSIAAN INSIGHT.COM
https://www.themalaysianinsight.com/bahasa/s/464316


   

CADANGAN MAT SABU


Menteri cadang premis kerajaan guna beras import bersubsidi


KEMENTERIAN Pertanian dan Keterjaminan Makanan akan membawa cadangan supaya premis kerajaan seperti hospital, pusat latihan polis, kem tentera dan asrama sekolah, untuk menggunakan beras import bersubsidi bagi membolehkan lebih banyak beras tempatan berada di dalam pasaran.

Menteri berkenaan Mohamad Sabu berkata beliau akan membincangkan perkara itu dengan Perdana Menteri Anwar Ibrahim, yang juga menteri kewangan pada Isnin depan.

Beliau berkata langkah itu dijangka dapat mengembalikan sejumlah besar beras tempatan ke pasaran, kerana penggunaan premis berkenaan terhadap beras tempatan buat masa ini, adalah tinggi.

“Kita gunakan beras lokal ini untuk orang awam, maka (premis) kerajaan beli beras import dengan harga (bersubsidi) yang tidak tinggi, mungkin dalam RM32 hingga RM35 sekampit,” katanya selepas menghadiri program Sembang Santai Perpaduan di Simpang Pelangai di Bentong, malam tadi.

Sementara itu, Mohamad berkata India dijangka akan memberi jawapan, sama ada negara itu akan membenarkan beras putih terus dieksport ke Malaysia, pada minggu depan.

Terdahulu, Mohamad berkata beliau akan mengadakan pertemuan dengan rakan sejawatnya dari India, bagi menyatakan hasrat Malaysia agar negara itu terus mengeksport beras putih ke negara ini.

Mengenai dakwaan kekurangan bekalan beras tempatan berpunca daripada tindakan pembekal menyorokkan stok, beliau menafikan perkara berkenaan dan menjamin tindakan penguatkuasaan dilaksanakan di seluruh negara.

Beliau meminta orang ramai untuk tidak mengambil tindakan melulu dan menyerbu mana-mana premis yang disyaki menyorok bekalan beras tempatan.

“Jangan kita ambil undang-undang ditangan kita sendiri. Kalau ada kita dengar (berlaku penyorokkan bekalan) kita lapor, insya-Allah pegawai-pegawai penguat kuasa akan bertindak. Lapor kepada kementerian yang berkaitan atau buat laporan kepada pihak polis,” katanya. – Bernama, 29 September, 2023.


DALAM KRISIS

BERAS SEKARANG

SEMUA CADANGAN

WAJIB DIAMBIL KIRA

AMIN

ADA LANGKAH

SELESAI JANGKA

PENDEK

ADA CARA SELESAI

JANGKA PANJANG

AMIN

RAKYAT MAKIN

TAK TAHAN

HARGA BAHAN

MAKANAN MAHAL

AMIN

KHALAS

PUAD PELEKEH RAFIZI


Rafizi sepatutnya menteri yang ditukar portfolio – Puad

KUALA LUMPUR – Rafizi Ramli sepatutnya antara menteri yang perlu ditukar portfolio jika Perdana Menteri, Anwar Ibrahim merombak Kabinet.

Ahli Majlis Tertinggi UMNO,  Mohd Puad Zakarshi berkaata, ini kerana Menteri Ekonomi itu masih gagal menawarkan formula luar biasa untuk ekonomi rakyat.

“Setakat formula masak dan makan di rumah itu biasa biasa,” katanya.

Elok Rafizi diberi peluang kemuka “formula pelancongan” pula.

Mana tahu berkesan. Mungkin Rafizi akan jadi Menteri Pelancongan terbaik, ujarnya.

Media sebelum ini melaporkan kemungkinan berlaku penyusunan semula Kabinet dalam masa terdekat, dengan beberapa menteri diramal akan digugurkan dan dakwaan rombakan berkenaan hanya akan dilakukan selepas Pilihan Raya Kecil (PRK) Pelangai pada 7 Oktober ini.

Perkara itu didedahkan oleh seorang pemimpin kanan DAP yang enggan dinamakan dengan beliau menjangkakan Anwar akan meneliti prestasi calon gabungan Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Harapan (PH) pada PRK itu terlebih dahulu sebelum membuat rombakan kecil kabinet.

Jelas beliau, di sebalik keperluan Perdana Menteri ke-10 (PMX) untuk meneliti prestasi BN-PH di PRK berkenaan, sebarang usaha rombakan Kabinet sememangnya sudah tidak dapat dielakkan susulan tempoh pentadbiran Kerajaan Perpaduan sudah hampir mencecah setahun.

Namun, Anwar Anwar masih berteka-teki berhubung rombakan Kabinet yang akan berlaku dalam masa terdekat ini.

Beliau berkata, perkara itu masih dalam pertimbangan untuk difikirkan. –

 

WOIT

INI SUDAH BERAT

KAH KAH KAH

PUAD ZAKAR SI 

PELEKEH RAFIZI

KAH KAH KAH

GANTI TIONG

JADI MENTERI

PELACURAN ...OPS

PELANCUNGAN

KAH KAH KAH

RAFIZI INI

RAJA FOMULA

KAH KAH KAH

JANGAN SAMAKAN

RAFIZI DENGAN 

MAT MASLAN

KAH KAH KAH

KHALAS

SAPA BUAT DUIT ?


SAPA BUAT

DUIT ?

KHALAS

DUIT BOLEH TUTUP MULUT


DUIT BOLEH

TUTUP MULUT

KHALAS

Unknown commented on 
"KESEDARAN MELAYU"
Kah kah kah kalau nampak duit terus senyap menyap, tak kira lah prof Madya datuk Tan Sri Tun semua sama, belum masuk bising kuat merata, kah kah kah, semua komen belaka, jual tanah jual pasir jual REE jual air tarak bisu bising pun kah kah
 cuba kontraktor bagi bulan bulan line terus tukar manusia begitulah beginilah lah kah kah kah selagi belum masukkan bising dulu masa nak bina jambatan masa nak bina airport semuanya cerita sama, kah kah otak pakai sikit-sikit sudah tak payah level Prof Kangkung

JANAGN GADAI TANAH MELAYU


AWAS !!!

JANGAN GADAI

TANAH MELAYU

KHALAS

Unknown commented on
 "KESEDARAN MELAYU"
Satu sama kena sedar negara ini sudah jual kepada warga asing, tak kira dari mana, semuanya sudah dijual, tak lama lagi akan ada munke Pakistan, munke Bangladesh munke Myanmar tak payah risau, orang-orang kita akan bekerja dengan mereka nanti, itu saja nak cakap pun, kalau nak jadi tuan rumah pun kena pakai otak kena pakai logik kah kah kah macam mana Hadi Awang sampai London, negara kafir kena hentam kaw kaw kah kah kah

PRK PELANGAI


PRK PELANGAI

JUMAAT 29 SEPTEMBER 2023
 SEMINGGU LAGI
PRK PELANGAI 
AKAN BERJALAN

PELANGI KAWASAN MELAYU
BANYAK ISU BOLEH
DI GUNA UNTUK MENGHASUT UNDI


PERTAMA
HARGA BERAS
KEDUA
HARGA BARANG MAHAL
KETIGA
1 JUTA LEBIH CHINA HILANG
KE EMPAT
USTAD HOWARD LEE

JIKA PERIKATAN BIJAK
SEMUA ISU INI DI GORENG
BOLEH MENGHASUT UNDI
JENG JENG JENG

JIKA PERIKATAN KALAH
TERBUKTI BAHAWA AGENDA
MELAYU ISLAM DAH ILANG STIM
KAH KAH KAH

JIKA PERIKATAN MENANG
INI TANDA MELAYU ISLAM
KESEDRAN MELAYU
MASIH MENGAMPUH
AMIN

AMERIKA
PARTI REPUBLIKAN
SEDANG MEMULAKAN
PROSES UNTUK MEMECAT
PRESIDEN BIDEN
KES RASUAH HUNTER BIDEN
ANAK PRESIDEN

CANADA
PARLIMEN CANADA
BERI PENGHORMATAN
PADA NAZI
KINI PM CANADA 
DI TUNTUT LETAK JAWATAN

CHINA MERAH
TUAN PEMILIK SYARIKAT
PEMAJU EVERGRANDE
DI TAHAN
SYARIKAT PEMAJU INI
NAZAK AKAN  BENGKRAP
HUTANG 300 BILION DOLAR
TERBESAR DALAM DUNIA

JIKA BANGKARP
EKONOMI CHINA AKAN TERJEJAS
EKONOMI DUNIA JUGA
IKUT SAMA

HOKKIEN
KERING BERJEREBU
MATA  HARI DAH KELUAR
CAHAYA LEMBUT

KL & KL SENTRAL BERJEREBU
LANGIT BIRU PUCAT
TIDAK INDAH

DUA PASANG TIONG
BERMAIN DI JALAN RAYA
UNGGAS LAIN TIDAK BERSUARA
MUNGKIN KERANA CUACA
YANG TIDAK MENARIK

HARI INI AKAN PANAS
PANAS BERBAHANG
DI BALKONI GUA
CAHAYA MATA  HARI
SEDANG MELIMPAH
AMIN

BRO
SENYUM
KITA SAMBUT JUMAAT
DENGAN SENYUMAN

DARI SUNGAI MEMBELI KASUT
KASUT HILANG DALAM ASAP
PRK PELANGAI PELUANG MENGHASUT
SEJUTA CHINA HILANG LESAP 

MINUM KOPI  PUTU PIRING
NAIK PERAHU HILANG KEMUDI
USTAD HOWARD LEE  ISU DIGORENG
GUNA  MENGHASUT DAPAT UNDI

LAKUKAN HARI INI
LAKUKAN SEKARANG

MENUNGGU 
PRK PELANGAI