Isnin, 5 Januari 2015

SENYUM TENGAH HARIBADAK

akhirnya pulang

satelah berligar

mencari kedai

 jual seluar dalam

sais XXXLLL 556


-----------

SILA TUBUHKAN

Isu kerajaan campuran: Kenapa terus bertelagah?

SHAH ALAM - Ketua Umno Bahagian Cheras, Syed Ali Alhabshee menyatakan bahawa cadangan Penerbit Sinar Harian, Hussamuddin Yaacub mengenai penubuhan kerajaan campuran di Kelantan adalah merupakan satu hasrat yang murni.

Oleh itu, beliau hairan dengan sikap segelintir pemimpin Pas yang begitu cepat melenting dengan cadangan tersebut walhal cadangan itu adalah demi kebaikan bersama.KAH KAH KAH

woit
kebaikkan bersama
kah kah kah
nak rembat balak
balak dah abis
nak rembat minyak
minyak dah kering
kah kah kah
jual minyak attar
kah kah kah

APA PUNYA KUNTAU


-----------

ROSMAH MANSOR PM MALAYSIA?NAJIB PERLU PERJELASKAN KE MANA JET RASMI KERAJAAN SEKARANG

Saya berasa dukacita dengan keadaan banjir yang makin mudarat di Kelantan, Terengganu, Pahang, Perak, Johor dan Selangor. Sebagai wakil rakyat dari kawasan Semambu, Pahang yang turut dilanda banjir, saya bersama krew bantuan bertungkus-lumus melaksanakan yang terbaik untuk membantu meringankan beban mangsa-mangsa banjir.

Di samping itu saya juga tertarik dengan cara kepulangan Perdana Menteri Najib dari Hawaii ke Kelantan dua hari lepas. Beliau dilaporkan bermain golf dengan Presiden Amerika Syarikat Barack Obama dengan Jet Kerajaan rasmi (Nama Kapal: 9M-NAA) sebelum kembali untuk meninjau keadaan banjir.

Beliau tidak pulang ke Malaysia dengan Jet yang sama, tetapi dengan Jet VIP Angkatan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) (Nama Kapal: M53-01). Pada masa yang sama, Jet Kerajaan Rasmi 9M-NAA pula menerbang ke arah bertentangan dan mendarat di Indianapolis, Amerika Syarikat sehingga sekarang.

Ini menimbulkan pelbagai persoalan. Saya bagi pihak Angkatan Muda Keadilan (AMK) ingin mendapatkan kepastian berikut:

1. Mengapakah Jet Rasmi Kerajaan 9M-NAA tidak membawa pulang Najib secara langsung, tetapi perlu menggunakan jet TUDM yang pastinya memperuntukkan lebihan kos?

2. Mengapakah Jet Rasmi Kerajaan 9M-NAA berterbang ke arah timur dan mendarat di Indianapolis?

3. Siapakah yang menggunakan jet rasmi kerajaan tersebut?

Sementara semua pihak bersungguh-sungguh membantu mangsa banjir yang sudahpun mencecah 225 ribu orang, saya rasa Perdana Menteri perlu memberikan penjelasan atas penggunaan jet rasmi kerajaan tersebut bagi meredakan keraguan rakyat.

Lee Chean Chung
ADUN Semambu
Ketua Penerangan 
Angkatan Muda KEADILAN (AMK) Pusat


-----------

SIAPA REMBAT BALAK


APA KAH 
INI JUGA TANDA
jangan rembat balak
dan
tutup dengan kesah hudud

  Kelantan: Banjir bukan akibat pembalakan
  4:51PM Jan 4, 2015
  Kerajaan Kelantan menafikan banjir besar yang berlaku di negeri ini adalah berpunca daripada kegiatan pembalakan yang tidak terkawal di Hulu Kelantan.

  Menteri Besar Ahmad Yakob berkata sebaliknya ia disebabkan hujan lebat yang berterusan di Gua Musang pada 21 hingga 23 Dis lalu.

  "Saya dengan tegas menyangkal tuduhan ini kerana kerja-kerja pembalakan telah dibekukan di Tanah Tinggi Lojing sejak tahun 2006 lagi.

  "Apa yang berlaku hujan lebat selama tiga hari itu telah mencatatkan taburan hujan yang tertinggi iaitu 1,295mm yang bersamaan bagi taburan hujan selama 64 hari," katanya dalam satu kenyataan kepada media di sini, hari ini.

  Ahmad berkata tuduhan itu disifatkan sebagai ujian yang begitu berat kepada kerajaan dan rakyat negeri ini.

  "Ini adalah kekuasaan Allah Taala yang telah menurunkan hujan pada kadar yang amat banyak dalam jangka waktu yang amat singkat.

  "Saya dengan ini menyeru seluruh rakyat negeri ini agar menginsafi isyarat daripada Allah ini," katanya.

  Beliau berkata dalam fasa banjir ini semua pihak perlu membantu untuk memulihkan semula kawasan-kawasan yang musnah dan menolong mangsa banjir yang kehilangan rumah dan keperluan asas mereka.

KAH KAH KAH

bukan bukan bukan
bukan balak

woit
sila tanya
malaon ini
balak siapa
yang hanyut
kah kah kah

JANGAN KELENTONG
---------

SATU PENAFIAN


FACE BOOK


Islam mengajar agar "berkatalah benar walaupun pahit..."

 • Kelantan: Banjir bukan akibat pembalakan

 • 4:51PM Jan 4, 2015
 • Kerajaan Kelantan menafikan banjir besar yang berlaku di negeri ini adalah berpunca daripada kegiatan pembalakan yang tidak terkawal di Hulu Kelantan.

  Menteri Besar Datuk Ahmad Yakob berkata sebaliknya ia disebabkan hujan lebat yang berterusan di Gua Musang pada 21 hingga 23 Dis lalu.

------------------