Khamis, 9 September 2021

DEN NAK POGANG TANGAN KAO

 


DEN NAK POGANG

TANGAN KAO

DEN RASO SODAP

AMIN 

NI HA YANG ORI NI HA HINDUSTAN

KES BARU ANWAR IBRAHIM

 


 KES  PISANG

DIBAWAH TANGGA

KAH KAH KAH

AKHIRNYA

SAMPAI 

KE MAHKAMH

KAH KAH KAH
Mahkamah arahkan


 Anwar failkan 


pembelaan dalam


 saman cabul 


selewatnya 28 September

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur memberikan masa kepada Anwar Ibrahim sehingga 28 September untuk memfailkan pembelaan dalam saman bekas pembantunya yang menuduh pengerusi Pakatan Harapan (PH) itu mencabulnya tahun lalu.

Mahkamah juga memberikan Muhammed Yusoff Rawther sehingga 13 Oktober untuk memberikan jawapan balas kepada pembelaan itu.

Keputusan itu dibuat timbalan pendaftar Ida Mas Liza Maarof semasa pengurusan kes saman tersebut hari ini dengan sesi seterusnya ditetapkan pada 29 Oktober.

Pada 15 Julai lalu, Yusoff, 28 memfailkan saman terhadap Anwar sekali gus mendedahkan butiran yang mengejutkan berhubung sebuah insiden yang berlaku di rumah presiden PKR itu di Bukit Segambut.

Berdasarkan pernyataannya, Yusoff mendakwa serangan seksual itu berlaku 10 hari sebelum Anwar memenangi Pilihan Raya Kecil Port Dickson pada 13 Oktober 2018.

Katanya, beliau mengalami trauma selain gangguan fizikal, psikologi dan sosiologi akibat insiden tersebut.

Yusoff memohon deklarasi mahkamah bahawa pemimpin PKR itu melakukan serangan seksual tersebut, selain menuntut ganti rugi umum, teladan dan teruk termasuk kos sesi terapi yang sedang dihadirinya.

Yusoff berkata, dia bekerja di pejabat rumah Anwar di Bukit Gasing, Petaling Jaya dan dibenarkan untuk menginap di situ, selain diberi tugasan penyelidikan berkaitan dasar, menyediakan teks ucapan serta menyambut kedatangan wakil orang kenamaan.

Dia turut memfailkan saman sivil secara berasingan terhadap dua individu lain sebagai tuntutan ganti rugi kecederaan dan kenyataan fitnah.

Yusoff mendakwa diserang oleh setiausaha politik Anwar, Farhash Wafa Salvador Rizal Mubarak tujuh bulan sebelum insiden serangan seksual terbabit.

Yusoff mula membuat dakwaan itu menerusi pengakuan bersumpah pada November 2019.

Dia turut membuat laporan polis yang kes tersebut disiasat selama beberapa minggu oleh Bukit Aman di bawah Seksyen 354 Kanun Keseksaan.

Semasa menjalankan siasatan, Yusoff dipanggil oleh pihak polis untuk melakukan ujian poligraf selama empat jam di Bukit Aman.

Bagaimanapun, Anwar enggan melakukan ujian tersebut.

Pada 14 Januari 2020, Jabatan Peguam Negara, yang pada masa itu diketuai oleh Tommy Thomas, berkata Anwar tidak akan didakwa berikutan “kekurangan bukti” dan berlaku “pencanggahan” fakta.

Tiga hari kemudian, Anwar memberitahu akan memfailkan saman fitnah terhadap Yusoff berhubung pengakuan bersumpah tersebut, namun sehingga kini beliau masih belum berbuat demikian.


 SALAH KE

TUNJUK PISANG

KAH KAH KAH

APAKAH IANYA

JADI SALAH

KERNA DI BAWAH

TANGGA

KAH KAH KAH 

CABUL INI APA?

MACAM CHAEBOL

SYARIKAT

KOREA ITU KE ?

AMIN

 SAJE TANYA 

JANGAN MARAH

KAH KAH KAH
KELUARGA PENYAMUN

 PENYAMUN

ANAK BERANAK

TAK BAYAR CUKAI

AMIN

PUKEE MAK 

PUNYA ANAK

PUNYA CUCU

PUNYA MENANTU

AMIN

PATUT UMUM

BENGKRAP

KHALAS
Najib gagal batal keputusan bayaran RM1.69b cukai LHDN

PUTRAJAYA – Mahkamah Rayuan di sini hari menolak permohonan bekas  Najib  membatalkan keputusan Mahkamah Tinggi yang mengarahkannya membayar RM1.69 bilion tertunggak kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).

Selain Najib, anak lelakinya,  Mohd Naziffuddin juga gagal dalam membatalkan keputusan ke atasnya berhubung tuntutan saman cukai yang dibuat ke atas mereka.

Mahkamah Rayuan dalam penghakiman ringkas telah menolak permohonan mereka yang masing-masing bernilai RM1.69 bilion dan RM37.6 juta.

Untuk makluman undang-undang sivil mahkamah dibenarkan membuat penghakiman ringkasan bagi sesuatu memutuskan hal perundangan tanpa menjalani persidangan penuh.

LHDN ketika ini sedang menunggu proses kemuflisan ke atas Najib dan Nazifuddin dalam permohonan mereka di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur namun bergantung kepada ringkasan keputusan berkenaan untuk proses tersebut.

Pada 22 Julai tahun lalu, Mahkamah Tinggi memutuskan Najib perlu membayar tunggakan cukai tambahan LHDN bagi tempoh 2011 hingga 2017 berjumlah RM1.69 bilion selepas membenarkan permohonan LHDN untuk memasukkan penghakiman terus terhadapnya.

Penghakiman terus ialah apabila mahkamah memutuskan kes tertentu melalui hujahan tanpa mendengar keterangan saksi dalam perbicaraan.

Najib kemudiannya memfailkan rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi itu di Mahkamah Rayuan.

Mengikut Seksyen 103 (2) Akta Cukai Pendapatan 1967 (ITA), seseorang yang diperintahkan membayar taksiran itu perlu menjelaskan bayaran itu kepada LHDN walaupun rayuan difailkan.

Pada 4 Februari lalu kerajaan melalui LHDN memfailkan notis kebankrapan di Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur terhadap Najib selaku penghutang kerana gagal membayar cukai pendapatan berjumlah RM1.69 bilion yang ditetapkan Mahkamah Tinggi.

Pada 14 Jun Mahkamah Tinggi menolak permohonan Najib untuk menggantung pelaksanaan perintah bahawa beliau perlu membayar cukai tertunggak sebanyak RM1.69 bilion kepada LHDN.
 

:

  HARTA 5 LORI

YANG DI SITA

WAJIB DILELONG

AMIN

DUIT  JUALAN

BAYAR CUKAI

KHALASKONSPIRASI MENZALIMI PEMIMPIN ISLAM

 

  AMAT JELAS

PEMIMPIN ISLAM

MANGSA ARAHAN

POLITIK

SESEOARNG

AMIN

SIAPA SESEOARNG

AHLI POLITIK INI? 

SAPA? SAPA? SAPA?

AMIN

DI MALAYSIA INI

HANYA SEORANG

PEMIMPIN ISLAM

SAJE BOLEH

BERI ARAHAN

AMIN

CONTOHNYA

 ARAHAN BOM

DAN BUNUH

ALTANTUYA

KHALASDenda tambahan RM1.7 bilion bermotif politik, kata Najib

BEKAS perdana menteri Najib Razak mendakwa siasatan berhubung kes cukai serta denda tambahan RM1.7 bilion ke atasnya bermotifkan politik, tindakan salah guna kuasa serta melibatkan dokumen palsu.

Beliau yang membuat laporan polis ke atas Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) mendakwa pegawai agensi tersebut bertindak demikian ke atasnya atas arah ahli politik tertentu.

Najib berkata, laporan itu dibuat berdasarkan maklumat individu yang antara lain mendakwa beliau tidak sepatutnya dikenakan penalti cukai kerana tidak menemui apa-apa kesalahan.

“... Ada pegawai tertinggi LHDN yang mengarahkan untuk teruskan penalti cukai terhadap saya kerana telah diarahkan oleh ahli politik tertentu,” dakwa Najib dalam kenyataan di Facebook.

Dakwanya, individu berkenaan mendapati tiada kesalahan ditemui dalam kesnya selepas menyiasat sebanyak tiga kali.

“Sudah tentu ini menggusarkan kerana arahan tindakan itu lanjutan dari arahan ahli politik dan bukan bersandarkan kepada fakta siasatan, serta asas undang-undang ...” katanya.

Cukai tambahan itu berkait dengan wang yang ditegaskannya sebagai derma berjumlah RM2.6 bilion yang didapati masuk ke akaun peribadinya sewaktu menjadi perdana menteri ketujuh.

Najib menolak dakwaan cukai tersebut kerana menganggap wang berkenaan bukan pendapatannya kerana sudahpun dikembalikan kepada pengirim asal yang didakwanya sebagai raja Arab Saudi.

Katanya, juruaudit cukai boleh memeriksa fail cukai pendapatannya di mahkamah bagi kes yang disifatkannya “langsung tidak masuk akal dan melangkaui undang-undang”.

Tambahnya, beliau akan menulis surat kepada LHDN untuk mendedahkan failnya kepada pihak yang berminat untuk memeriksa fail berkenaan.

Kerajaan menuntut lebih RM1.69 bilion daripadanya dalam saman yang dikemukakan pada 2019 selepas Pakatan Harapan mengambil alih pentadbiran kerajaan.

LHDN memfailkan notis kebankrapan ke atasnya kerana gagal membayar tunggakan seperti diarahkan mahkamah pada 22 Julai tahun lalu.

Beliau diarah membayuar RM1.69 bilion dengan kadar faedah lima peratus setahun atas jumlah baki dari 22 Julai 2020 hingga 4 Februari 2021 yang memberi jumlah lebih RM1.73 bilion.

Beliau diperintah untuk menjelaskan bayaran tersebut walaupun rayuan difailkan seperti dikuatkuasa Seksyen 103(2) Akta Cukai Pendapatan 1967. – 9 September, 2021.

 MUSTAHIL NAJIB

YANG DAH CIUM

BATU ITAM AKAN

BERDUSTA

AMIN

MUSTAHIL NAJIB

YANG BERI SALAM

PADA KUBUR 

CAKAP BOHONG

AMIN

NAJIB PEMIMPIN

YANG WARAK

JUJUR IKHLAS

AMIN

DAPAT DUIT ARAB 

DIA PULANGKAN

AMIN

INI MESTI  IKUT

ARAHAN AGENDA

YAHUDI AMERIKA

NAK JATUHKAN

PEMIMPIN ISLAM

KHALASINI SATU KAJIAN ILMIAH

 

 

INI KAJIAN ILMIAH

TENTANG KETUM

KHALAS

NAJIB CARI BUKTI ANAK MADEY TAK BAYAR CUKAI

 


 NAJIB CARI BUKTI

ANAK MADEY 

TAK BAYAR CUKAI

KHALAS

cikminah commented on 

"AWAS ! 

NAJIB CARI JALAN

 NAK BEBAS"

Anak-anak CikDet ni, kalau nak ditangkap kerana songlap duit rakyat berbillion-billion di zaman bapanya berkuasa, tentu dah 18 tahun mereka semua merengkok dalam penjara, iaitu sejak Cik Det letak jawatan Perdana Menteti tahun 2003 dulu. Tak ingat ke kamu, macam-macam cara dah dibuat sejak zaman Pak Lah membawa ke Zaman Najib, menyiasat salahurus, salahtadbir, salahlaku dan salahguna kuasa Tun Det...? 


Lupa ke kamu SPRM menyelongkar pejabat dan rumah mereka di zaman Najib jadi PM, siap tubuh Suruhanjaya DiRaja menyiasat kerugian forex 30 billion. Bahkan siap ada gambar Tun Dr.Siti Hasmah duduk sehari suntuk tersenggut-senggut sampai ke malam, disoal siasat di Ibu Pejabat Polis, Bukit Aman. Apasal masih tak jumpa-jumpa lagi surat-surat menunjukkan mereka tak bayar cukai atau dah songlap duit EPF, Tabing Haji atau PNB...? Jadi, tak payahlah nak tunggu-tunggu lagi. Ibarat menunggu Pak Sheikh cukup nombor untuk jadi Perdana Menteri.

BETUL KE KUGIRAN INI ?

 
BETUL KE

KUGIRAN INI ?

KHALAS

panglimo potaseh commented on 

"PENYANYI PUJAAN 

MINGGU INI"

Oh Fatimah ..mimang terpanchot lagu ni. Tapi bro ..ni bukang versi asal ..gwa punye pipit pun tahu, bukang versi asal, tu sebab tak stim ..

Unknown commented on 

"DARI CONCORONG 

KE POP YEAH YEAH"

Dari tahun 1969 till 1975 muncul kumpulan gitar rancak 'D'SERAMBAI STONE" di batu serambai.

KELUARGA PENCURI

 
 KELUARGA PENCURI

AMIN

Unknown commented on

 "AWAS ! 

NAJIB CARI JALAN 

NAK BEBAS"

Cer crita sikit anak bosskurr dari kepala sendiri Nottingham U khatam ker idak? Riza anak terangkat boleh dapat sekolah kat england hanya sebab apa? Bijak? Pulak dapat dari Jholo berbillion kemudian mahkahmah kasi bebas dengan denda separuh duit songlap...gila apa kebas duit pulang balik separuh kes settle...gila apa dan tang mana melayu muslim tak reti info macam nih....semua kat mahkahmah ada... Anak bosskurrr lagi pulak yang bongsu belajar tang mana dapat duit saku jadi DJ hadiah dari bapak punya duit kah? Yang lain kerja bisnes pun tara nampak...tapi duit masuk ratus million tak kan LHDN kejar tak pakai info kut duit masuk tapi yak declare....? Anak chedet ada yang berbahasa jepang fasih lagi, yang kerja dengan shell timba ilmu bertahun selepas graduate....Najib waktu PM kejar anak chedet pakai LHDN tapi tak jalan sebab AUDIT semua sahih....Bosskurr.....Audit Negara, PAC audit pun dia ganggu pulak 1MDB tidak bagi full cooperation sewaktu disiasat....tuh bosskurr yang terpekik terlolong kata tunggu audit tunggu audit sampai siasatan selesai....konon! Gua kalau chedet atau anak anak dorang dapat cara songlap 1MDB atau SRC pun gua akan soal....hai melayu muslim semua baca dan selidik lah dengan jujur...seek and you shall find!

KITA TURUT BERBANGGA

 

 

KITA TURUT

SAMA BERBANGGA

AMIN

MEMBANTING TULANG DALAM SAWAH & LADANG

 


 

BANTING TULANG

DI SAWAH LADANG

HANYA KETUM

BERI KESEGARAN

AMIN

Unknown commented on 

"BUKAN LADANG RIBU EKAR"

petani ketum yang minum ketum .. bertani terasa indah.. kah kah kah


HASIL DARI RASUAH POLITIKUS

  HASIL DARI KERJA

RASUAH POLITIKUS

AMIN

INI  HASILNYA

KHALAS

BERITA BAIK DAN BERITA TAK BAIK

 

ADA BERITA BAIK

& BERITA TAK BAIK

AMIN

BERITA TAK BAIK

DULU

AMIN

INI AKAN KACAU

KERAJAAN SABRI

 AMIN

SILAP SILAP

 114 BOLEH 

MEROSOT

AMIN

APA  PULAK

BERITA BAIK ??

JENG JENG JENG
Menteri tolak cadangan RUU syariah tentang agama bukan Islam

PARTI Bersatu Sabah (PBS) tidak akan sokong rang undang-undang (RUU) yang menyekat kebebasan beragama seseorang, kata presidennya Maximus Ongkili.

“PBS akan terus berdiri bersama rakyat, berjuang dan pertahan kebebasan beragama seperti dijamin dalam Perlembagaan Persekutuan dan Perjanjian Malaysia 1963 (MA63),” katanya sebagai respons kepada laporan berita tentang cadangan Putrajaya memperkukuhkan empat RUU syariah.

RUU tersebut adalah berkaitan Wakaf, Mufti, Mahkamah Syariah dan menyekat penyebaran agama bukan Islam.

Ongkili merupakan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Sabah dan Sarawak).

Katanya beliau berharap pihak-pihak lain dalam kerajaan, seperti gabungan Gabungan Parti Sarawak (GPS), MCA dan MIC mengambil sikap serupa bagi menghalang RUU itu dibawa ke Kabinet untuk dibincangkan.

Setakat ini, RUU yang dicadangkan belum dibangkitkan dalam Kabinet untuk dibincang atau diluluskan.

“PBS yakin Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob akan hormat jaminan ini yang telah jadi aset berharga negara kita sejak pembentukan persekutuan,” kata Ongkili.

“Ini jelas berdasarkan visi perdana menteri untuk membina Keluarga Malaysia.

“Kami (PBS) beri jaminan kepada rakyat Malaysia, terutamanya rakyat Sabah yang PBS akan sentiasa setia pada perjuangan dan matlamat politik kita, termasuk mempertahankan kebebasan beragama.”

Awal minggu ini, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Agama) Ahmad Marzuk Shaary dilaporkan berkata Putrajaya sedang merangka empat RUU syariah baharu, termasuk menyekat penyebaran agama-agama bukan Islam.

Ahmad Marzuk berkata tiga draf lain adalah RUU Wakaf, Mufti dan Mahkamah Syariah.

Ini bukan kali pertama Ahmad Marzuk bercakap mengenai isu 11 undang-undang syariah sama ada pindaan atau akta baharu untuk menguruskan hal ehwal orang Islam. Beliau pernah dilapor pada Mac 2021 bercakap mengenai hal sama.

Bagaimanapun, Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-undang) Wan Junaidi Tuanku Jaafar berkata belum ada cadangan untuk melaksanakan akta menyekat dan mengawal penyebaran agama-agama bukan Islam.

Katanya cadangan itu perlu dibawa ke Kabinet dan mendapat kelulusan terlebih dahulu.

Setakat ini, Ahmad Marzuk masih belum menarik kembali atau menjelaskan mengenai kenyataannya mengenai RUU tersebut.

Isu ini bukan perkara baharu, malah seruan serupa untuk RUU seperti ini pernah dibangkitkan selepas mahkamah membenarkan penggunaan kalimah “Allah” oleh penganut bukan Islam.

Pada Mac Kementerian Dalam Negeri dan kerajaan persekutuan telah membuat rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi berhubung hak penggunaan kalimah “Allah” oleh wanita beragama Kristian dari Sarawak, Jill Ireland. – 8 September, 2021.


CADANGAN INI

AKAN MEMBUKA

SEMANGAT WARGA

SABAH SARAWAK

UNTUK

 BEBAS MERDEKA

AMIN

SEMANGAT

SARAWAK 

UNTUK SARAWAK

AKAN MEMBARA

AMIN

SEMANGAT

SABAH UNTUK

SABAH AKAN

MEREBAK

AMIN

 SABAH SARAWAK  MENDIRIKAN 

MALAYSIA 

BUKAN UNTUK

 JADI ARAB

KHALASNAJIB BERI NASEHAT PADA SABRI

 
 NAJIB BERI NASEHAT

PADA SABRI

CARA MENCURI

DUIT KERAJAAN

KHALAS

Unknown commented on

 "NAJIB BERI NASEHAT"

Mujur la klau najib nak bagi nasihat. Bukan senang nak dapat nasihat dari orang yang berjaya songlap duit rakyat berjaya bom satu orang manusia pastu pengebom kene sumbat dalam jel pastu bini ada batu cincin mahal beg tangan banyak. Orang camni dia bagi nasihat tak mintak caj pun dah kira baek

TAK CUN - MAKA NAK JADI MACHO

 
 NAK CUN 

TAK JADI

MAKA

NAK JADI MACHO

AMIN

panglimo potaseh commented on 

"MAT AZALINA

 KENA KENCING"

Dulu-dulu Miss Azalina ni cun ..betul lu musti tak caya ..sekarang Mat ni dah hensem lah pulak ..cun ke, hensem ke dia mimang pejuang ..

cikminah commented on 

"MAT AZALINA 

KENA KENCING"

Siapa boleh lupa gambar-gambar Mat Azalina isap cerot di Vegas dgn sekumpulan lelaki macho, believe to be board of directors 1MDB. Sebab tu Ismail Sabri lebih suka pilih Emas Ermiyanti yang lemah lembut dan bersopan santun dpd Mat Azalina.