Khamis, 28 Oktober 2021

WAJIB DIJEMPUT UNTUK BUAT PERTUNJUKKAN

 


WAJIB DI JEMPUT

UNTUK BUAT

 PERTUNJUKKAN

DI JEDDAH

KHALAS 


TERIMA KASIH

RONALD REAGAN

AMIN 

TOK IMAM DI FITNAH

 
Di mana Anwar, ahli keluarga bakal tarik perhatian dalam saman serangan seksual

Butiran di mana Anwar Ibrahim dan anak perempuan, dan cucu-cucunya pada hari yang didakwa bekas kakitangannya berlaku serangan seksual oleh presiden PKR itu tiga tahun lalu mungkin menjadi tumpuan utama dalam perbicaraan saman yang bakal berlangsung.

Ia timbul susulan Muhammed Yusoff Rawther yang memfailkan saman pada Julai mengandungi butiran yang jelas dan mengejutkan mengenai insiden di kediaman Anwar yang terletak di Bukit Segambut, dengan tegas menafikan beberapa dakwaan ahli politik itu dalam pernyataan pembelaannya terhadap pertuduhan.

Dalam jawapan terhadap pembelaan Anwar yang difailkan semalam, Yusoff mencabar kenyataan Anwar yang mengatakan ahli keluarganya termasuk anak perempuan dan cucu-cucunya turut berada di banglo tersebut ketika insiden itu didakwa berlaku.

Yusoff dalam kenyataan pendakwaan berkata dia tiba di kediaman Bukit Segambut sekitar 3 petang pada 2 October 2018, selepas diarahkan menyerahkan sendiri draf ucapan yang akan disampaikan Anwar bagi acara peringatan mengenai Mahatma Gandhi pada malamnya.

Yusoff mendakwa tidak berapa lama selepas masuk ke ruang perpustakaan rumah tersebut, ahli politik itu cuba melakukan tindakan seksual terhadapnya.

Dalam pernyataan pembelaannya bulan lalu, Anwar menolak semua tuduhan, mengatakan beliau sibuk melayani anak keduanya, Nurul Nuha dan anak-anaknya selain beberapa orang kawannya antara pukul 2 petang dan 6 petang di rumahnya, sejurus selepas tiba dari Port Dickson untuk berkempen sebagai calon Pilihan Raya Kecil Port Dickson mewakili Pakatan Harapan.

Yusoff dalam jawapan balasnya berkata selain daripada kenyataan Anwar yang dijadualkan berada di Port Dickson pada sebelah pagi, semua dakwaan lain mesti dibuktikan.

Dalam samannya, Yusoff, 28, memohon deklarasi mahkamah bahawa pemimpin PKR itu melakukan serangan seksual tersebut, selain menuntut ganti rugi umum, teladan dan teruk termasuk kos sesi terapi yang sedang dihadirinya.

Yusoff pertama kali membuat tuduhan terhadap Anwar dalam sebuah akuan bersumpah pada November 2019.

Sebuah laporan polis juga turut dibuat susulan pengakuan tersebut yang kemudian disusuli beberapa minggu siasatan dijalankan Bukit Aman di bawah Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang meliputi jenayah kekerasan dan cabul.

Sepanjang siasatan, polis turut melakukan ujian poligraf terhadap Yusoff selama empat jam di Bukit Aman.

Bagaimanapun Anwar menolak untuk menjalani ujian tersebut.

Anwar dalam pembelaannya, menuduh Yusoff bekerjasama dengan beberapa individu “tidak dikenali” bagi menjatuhkan beliau menjelang peralihan kuasa dari Dr Mahathir Mohamad sebagai perdana menteri.

Anwar kemudian turut mempertikaikan waktu kejadian yang didakwa Yusoff dan pemfailan saman yang dilakukan pada Julai, mengatakan ketika itu berlaku krisis politik di mana beliau “ada kemungkinan” menjadi perdana menteri.

Beliau merujuk peletakan jawatan Muhyiddin Yassin sebagai perdana menteri yang mencetuskan kelompongan kuasa pada Ogos di mana ahli-ahli Parlimen Pakatan Harapan menamakan Anwar sebagai calon bagi jawatan nombor satu negara itu.

Anwar juga turut berkata Yusoff mempunyai masalah disiplin dan menyalahgunakan dana kakitangan kanannya, di mana ia ditolak Yusoff dengan menyifatkannya “sama sekali tidak munasabah, tidak berasas, direka palsu dan salah”.

Yusoff kemudian berkata samannya itu tidak bermotifkan politik atau “sengaja dirancang” untuk merosakkan kerjaya politik Anwar.

“Landskap politik di Malaysia adalah tidak menentu terutamanya perebutan dalaman parti dan pertukaran kepemimpinan.

“Plaintif tidak boleh diharapkan untuk berduduk diam dan kononnya menunggu untuk suatu peluang yang sempurna bagi memfailkan tindakannya,” katanya sambil menambah dirinya tidak memiliki sebarang hubungan kontak atau kenalan dengan mana-mana individu yang dituduh cuba menghalang kebangkitan politik Anwar.

Yusoff juga mempersoalkan kegagalan Anwar untuk membuat tindakan susulan berhubung ancaman pada Januari 2020 yang mahu membuat saman malu terhadapnya ekoran dakwaan serangan seksual tersebut.

“Defendan mempunyai setiap peluang untuk membawa tindakan saman terhadap plaintif sebelum pemfailan tindakan plantif terhadap defenda, namun defendan takut untuk berbuat demikian dan/atau gagal berbuat demikian,” katanya.


 WOIT

SEMUA INI FITNAH TERHADAP 

TOK IMAM 

ANWAR IBRAHIM

KAH KAH KAH

ANWAR SOSOK

WARAK ALIM

KAH KAH KAH

MUSTAHIL NAK

ISAP KOTE USOP

KAH KAH KAH

TAK MASUK AKAL

KAH KAH KAH

ANWAR PEMIMPIN

ISLAM YG JUJUR

LAGI BERTAMDUN

DIFITNAH  CUBA

MENCABUL YUSSOF

KAH KAH KAH

MUSTAHIL ANWAR

DAPAT ISAP

KOTE USUP

MASA ITU

AMIN

RAMAI AHLI

KELUARGA DALAM

RUMAH

KAH KAH KAH

MUSTAHIL USUP

DAPAT BUKA

ZIP SELUAR 

DEPAN NURUL

 DEPAN CUCU ANWAR

KAH KAH KAH

INI CERITA KOMIDI

PENGLIPUR LARA

KAH KAH KAH

MENTERI PELACUR BUAT LAWAK BERDIRI

 Sebanyak 14 kes aktiviti ajaran sesat dikesan – Tuan Haji Idris

KUALA LUMPUR – Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) telah melakukan sebanyak 10 kajian berkaitan ajaran sesat sepanjang tahun 2020 sehingga suku ketiga tahun 2021 bagi membenterasnya.

Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Senator Tuan Haji   Idris Ahmad berkata, JAKIM juga sentiasa bekerjasama dengan pihak berkuasa agama negeri-negeri bagi membenteras ajaran-ajaran yang menyeleweng daripada ajaran Islam.

Jelas beliau, pihak penguat kuasa agama di Jabatan Agama Islam Negeri (JAIN) turut melakukan operasi terhadap aktiviti ajaran sesat berpandukan laporan awam dan risikan.

“Bagi tahun 2020 sebanyak 33 kes dilaporkan melibatkan pemujaan salah, perbuatan/ ajaran salah, doktrin palsu dan dakwaan palsu.

“Manakala sebanyak 14 kes dilaporkan pada bulan Januari hingga September lalu di bawah jenis kesalahan yang sama,” katanya pada sesi Pemberitahuan Pertanyaan Lisan di Dewan Rakyat di sini hari ini.

Beliau menjawab soalan Ahli Parlimen Parit,  Mohd. Nizar Zakaria (BN) yang bertanya jumlah laporan berkenaan ajaran sesat yang telah dilaporkan sepanjang tahun 2020 sehingga suku ketiga tahun 2021 dan apakah usaha berterusan yang telah dilaksanakan kerajaan bagi mencegah penyebaran ajaran sesat.

Mengulas lanjut,  Tuan Haji Idris menjelaskan, bagi membendung penularan ajaran sesat ini, JAKIM telah menyelaras tindakan melalui jawatankuasa sedia ada dengan Jabatan Agama Islam Negeri antaranya Jawatankuasa Pemandu Ajaran Sesat (JAPAS), Jawatankuasa Penyelarasan Penyelidikan Islam Kebangsaan (JAPPIS) dan Panel Pakar Akidah (PPA).

Ujar beliau, JAKIM turut memberi tumpuan kepada memperkukuhkan akidah ummah melalui pembudayaan ilmu dan pentarbiahan yang komprehensif dan berkesan dengan kerjasama MAIN, JAIN serta agensi- agensi lain yang berkaitan.


“Antara pendekatan yang telah, sedang dan akan dilaksanakan oleh JAKIM untuk menangani isu penyelewengan akidah umat Islam di Malaysia dengan bekerjasama dengan MAIN dan JAIN dalam aspek penyelidikan mengenai ajaran dan doktrin yang meragukan atau disyaki menyeleweng daripada agama Islam.

“JAKIM juga mengadakan pertemuan dan sesi dialog secara tertutup bersama kumpulan atau individu yang terlibat dengan ajaran yang meragukan,” katanya. 


 KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

MANA MALAON

INI TAHU YANG

MALAON SENDIRI

TAK SESAT

KAH KAH KAH

MALAON  ONLINE

DIREK KE

KAH KAH KAH

YANG 14 KES NI

LINE TAK CLEAR ?

KAH KAH KAH

MANA MALAON TAU

MALAON TAK KARUT

TUDUH

YANG 14 KARUT

KAH KAH KAH

GUA PUN TIDAK SEMPURNA

 GUA PUN

TIDAK SEMPURNA

KHALAS 

Unknown commented on 

"BERKHALWAT 

HARI KE 587"

TT tugas mu mulia, engkau jaga Dua ekor anjing, engkau bagi makan kepada Dua spesis yang setia Telus ikhlas, manusia tak macam tu, mudah lupa, jasa budi manusia lain, cukup mudah khianat, engkau buat pilihan terbaik dalam memilih anjing sebagai kawan kah kah tahniah TT woit, lagi baik Dari biawak lidang cabang macam politikus haprak keparat syukur

SIAPA VINOD ? SIAPA ZULHAILI ? APA HUBUNGAN DENGAN ANWAR IBRAHIM

 
MalaysiaNow jadi sasaran aduan palsu berhubung kontroversi kontrak mega ahli perniagaan Malaysia

Individu tanpa nama yang menggunakan identiti palsu menyalahgunakan undang-undang hak cipta Amerika Syarikat (AS) yang mempunyai jangkauan global bagi memaksa nyahterbit sesebuah kandungan dalam talian dan laporan berita dengan beberapa alasan.

Tindakan licik tersebut mendapat perhatian MalaysiaNow selepas aduan dibuat terhadap artikel berita yang diterbitkan awal tahun ini mengenai kontrak membekalkan peralatan perubatan bernilai berbilion dolar daripada kerajaan Hungary yang diberi kepada kepada ahli perniagaan kontroversi Malaysia, Vinod Sekhar.

Menggunakan Akta Hak Cipta Milenium Digital (DMCA), sebuah undang-undang AS bagi pelaksanaan undang-undang harta intelek dalam talian, pengadu boleh memfailkan laporan bagi mendakwa kandungan tertentu dalam talian adalah kandungan plagiat atau melanggar hak ciptanya.

Ia dibuat dengan cara replikasi laman sesawang berita di beberapa laman lain yang tidak pernah diketahui sebelum ini, selain menggunakan penerbitan undur tarikh sebelum penerbitan asal.

Seorang yang biasa dengan aduan palsu seperti itu berkata kaedah tersebut adalah taktik biasa yang digunakan bagi menutup mulut pengkritik dan wartawan yang melapor sesuatu yang tidak baik dan sukar untuk dibantah atau dijawab.

“Antara penyalahgunaan DMCA di seluruh dunia ialah notis alih keluar dengan dakwaan palsu si pengadu miliki hak cipta, di mana laman sesawang dan identiti palsu pengadu boleh direka.

“Apabila aduan sedemikian difailkan, penyedia perkhidmatan atau hos pelayan mesti maklumkan kepada pelanggannya, yang menyebabkan mereka kemudiannya perlu nyah terbit kandungan tersebut atau failkan bantahan, jika tidak laman sesawang mereka berisiko untuk digantung,” katanya.

Dalam aduan yang dibuat terhadap MalaysiaNow, ia mendakwa laporan bertajuk “Malaysian businessman gets lion’s share of multibillion-dollar Hungary deal” disalin sepenuhnya daripada laman sesawang lain dengan link URL allmain.news.

Pengadu tersebut memperkenalkan dirinya sebagai “Muhammad Zuhaili”, beralamat di Jerteh, Terengganu, selain turut mendedahkan nombor telefon peribadinya.

Semakan mendapati nombor tersebut bukan milik penama tersebut, manakala alamatnya adalah tidak wujud.

Dalam pada itu, laman web allmain.news juga turut mencurigakan, dan berasal dari Rusia.

MalaysiaNow sudah menjawab aduan yang dipercayai antara beberapa percubaan dalam talian oleh pihak tidak dikenali bagi menyerang laman sesawangnya.

Laporan itu diterbitkan pada 16 Jun 2021 yang mendedahkan kontrak bernilai RM2.5 bilion kerajaan Hungary yang diperolehi Vinod, seorang ahli perniagaan yang rapat dengan beberapa ahli politik di Malaysia.

Kontrak yang diterima Vinod tersebut menimbulkan kebimbangan kerana ia bukan sahaja berjumlah besar, bahkan ia turut dilatari isu bekalan peralatan yang tidak diperlukan sehingga menyebabkan lebihan bekalan sekali gus menyebabkan sektor kesihatan Hungary terpaksa melupuskan banyak unit alat bantuan pernafasan.

Dalam laporan itu, MalaysiaNow turut mewawancara ahli politik pembangkang di Hungary yang menyatakan pemberian kontrak tersebut adalah tidak telus dan terlalu mahal, selain menggesa siasatan dijalankan terhadap pembelian tersebut.

Pembelian peralatan perubatan Hungary dengan alasan untuk memerangi Covid-19 tahun lalu disifatkan oleh kumpulan wartawan penyiasat di sana sebagai perjanjian terburuk pernah dibuat di Kesatuan Eropah.

Pada Ogos, badan pemantau antirasuah global Transparency International dari Hungary menggesa Budapest untuk mengeluarkan butiran khusus berkaitan kontrak yang diberikan kepada Vinod bernilai lebih setengah bilion dolar melalui syarikatnya, GR Technologies.

Badan pemantau itu turut berkata terdapat persoalan yang timbul mengenai ketelusan kontrak tersebut.

Mereka juga memfailkan tuntutan supaya pendedahan maklumat bebas berkenaan kontrak tersebut terhadap kementerian luar Hungary yang menandatangani kontrak itu.

Tuntutan itu antara lain menggesa siapakah yang memilih GR Technologies sebagai penerima kontrak, selain menuntut butiran kelayakan syarikat, invois dan bukti pembayaran didedahkan.

BERITA INI 

MASIH TAK JELAS

AMIN

SIAPA VINOD?

SIAPA ZULHAILI ?

AMIN

APA HUBUNGAN

DENGAN

PEMIMPIN ISLAM

ANWAR IBARHIM

AMIN

APA HUBUNGAN

DENGAN PISANG

YUSUF RAWTHER

KAH KAH KAH

SEMUA INI TAK

JELAS

AMIN

LAPORAN BERITA

MASIH  KABUR

KAH KAH KAH

AURAT SENTIASA DI JAGA

  SENTIASA

IKUT SUNNAH

JAGA  AURAT

AMIN

panglimo potaseh commented on 

"PORN MELAYU"

Ada satu perkembangan baru dalam arena porno ..polakhon pompuan molayu di kongkek dengan ditanggalkan choli, spenda tapi tudong arab totap tolokek kek kopalo ..alhamdulilah aurat pompuan kito sontiaso torpiliharo ..tudong bukan simbarang tudong, tudong neelofa tu harga ratus2 solai ..

INDONESIA BANGUN LAWAN CHINA MERAH

 


 INDONESIA BANGUN

LAWAN CHINA MERAH

KHALAS

YANG KENA TIPU BODOH - YANG MENIPU PUKIEE MAK

 


 YANG KENA

TIPU BODOH

AMIN

YANG MENIPU

PUKEEE MAK

KHALAS

Yeop sepet commented on

 "SABRI MULA 

CERET BERET"

Gua slalu twrtanya2,to what extend mat sabu dgn Lim stay dgn Anwar.sume garis merah dah Anwar langgor,drp jatuh kerajaan PH,Melaka,najib terlepas,apa lagi.to what extend mat oi.

PAKAR JUAL DONGENG ARAB

 


PAKAR JUAL

DONGENG ARAB

KHALAS

panglimo potaseh commented on 

"PAKAR MOTIBASI"

Struktur masarakat dan penjawat awam sekarang adalah hasil dari kirje perunding motivasi tahun 1990an dan awal 2000 ..tiap kali motivasi peserta akan nangis-nangis dingar ceramah para motivator. Ramai motivater jadi kaya raya hasil jual mimpi mereka. Antara motivator yg terkenal adalah spt Incik Asan Ali, Mael Kamos, Arong Ding, Tuan Haji Datok Doktor Ustaz Fadilah dan ada ompek limo ekor lagi yg gwa lupo nama nye. 


Lepas nangis dingar crita motivator sikarang lu lihat betapa kita dah birsih dari rasuah sebab tak de sekor pemakan rasuh juta2, biliyun2 kena tangkap. Yg kena tangkap adalah pencuri telor ayam yg tak pirnah dingar motivasi ..

ASEAN WAJIB BERSATU

 ASEAN WAJIB BERSATU

HADAPI CHINA MERAH

 MUSUH BERSAMA

KHALAS

CHINA TIPU CHINA

 


CHINA TIPU CHINA

MELAYU TIPU MELAYU

AMIN

  KEEELING EEE

TIPU MELAYU 

CHINA & INDIA

KHALAS

Unknown commented on 

"ADEE KEELING 

DEELAM DEEWAN"

Satu saja kita semua kena paham, bangsa sendiri tikam bangsa sama, bukan orang lain, bukan bangsa lain, bukan China Merah Hijau, yang tikam Melayu hanya Melayu, yang tikam China hanya Cina, yang tikam India pula India jugak, so pabila India ini tikam hina bangsa dia hina keturunan dia sendiri, dia jadi Melayu pabila peluk Islang,


 ITU pun nak keistimewaan Melayu ITU saja, dekat rumah dia cakap India lagi, dekat luar dia cakap Arab Melayu supaya dapat tipu melayu dapat nama pejuang Melayu konon lah, tapi tapi warna kulit perangai bangsa perangai lama tak ubah ubah, kalau jumpa ular dengan Eeee Ketum kepala Eeee, ular boleh kawan lagi kah kah kah

DI MANA WAN AZIZH KETIKA ANWAR BAWA PISANG

 

Di mana Anwar, ahli keluarga bakal tarik perhatian dalam saman serangan seksualDIMANA WAN AZIZAH

DI MANA NURUL

KETIKA ANWAR

BAWA BALIK

PISANG MUDA

KAH KAH KAH

GUA HANYA SENYAP

 GUA

HANYA SENYAP

KHALAS

Unknown commented on 

"NIAT BAIK 

JALAN KE NERAKA"

Masa cikgu besar panggil nape Tt mengaku. Tt kene buat muka tak bersalah malah Tt kene wat seolah olah Tt tak pernah kenal apa itu meter elektrik. Tt kene cakap Tt tak pernah pun jumpa abang dolah. Lurus sangat pelir patutla Tt takleh jadi orang politik sampai sekarang hurmmm…

HUTAN TEBAL MILIK MINAH

  HUTAN TEBAL 

MILIK MINAH

AMIN

Arymanchino commented on

 "MISAI LEBAT 

SAPA PUNYA"

Mamat tu xde misai.Hutan tebal tu minah punya..Yg jantan tu nampak kelahap sgt..

KANG KANG PAK LEBAI
KANG KANG

PAK LEBAI

KANGKANG

KAH KAH KAH 

KERUSI BUKAN AGENDA UTAMA

 
PRN Melaka: PH putuskan pembahagian kerusi dalam masa terdekat

KUALA LUMPUR – Pakatan Harapan (PH) akan memutuskan pembahagian kerusi bagi Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka dalam masa terdekat.

Presiden Amanah, Mohamad Sabu berkata perkara itu masih dalam proses perbincangan.

“Sedang dibincang, akan diputuskan sehari dua lagi,” katanya kepada pemberita pada majlis pembentangan Bajet PH 2022 di Bangunan Parlimen hari ini.

WOIT

PEMBAHAGIAN

KERUSI KIRA

DAH SELESAI

AMIN

SAP SAP SUI

KAH KAH KAH

JANGAN SOROK

AGENDA LEBIH

BESAR

  AMIN

HAL LOGO

AMIN

ANWAR ARAH MACAI

TEKAN AMANAH

TEKAN DAP

TERIMA LOGO PKR

KAH KAH KAH

MASANYA TELAH

SAMPAI UNTUK 

AMANAH & DAP

SINGKIR ANWAR

YANG PUNCA 

HURU HARA

KHALAS 

GANTI

 DENGAN RAFIZI

KHALAS