Selasa, 9 Ogos 2022

IMAM MAHADI DUDUK DI LAHORE


IMAM MAHADI

DUDUK DI LAHORE

PAKISTAN

AMIN

SOSOK MUHAMAD QASIM
TELAH BERATUS KALI
 BERTEMU DENGAN ALLAH
TELAH BERATUS KALI
 BERTEMU DENGAN NABI MUHAMAD
MELALUI MIMPI

MALAH ALLAH TELAH
MEMCADANGKAN SOSOK INI
MENGGUNANKAN INTERNET'
UNTUK MENYERBARKAN
MIMPI MIMPINYA

APA MIMPI MUHAMAD QASIM
YANG INI GUA TAK TAHU
KAH KAH KAH
AMIN
---------------

NAJIB BIKIN KACAU LAGI

 


Skandal LCS, Najib perlu henti kelirukan rakyat - Mat Sabu

RAMAI terpengaruh dengan naratif mantan perdana menteri Najib Razak yang projek kapal tempur pesisir (LCS) terbengkalai kerana kerajaan Pakatan Harapan (PH) menangguhkan projek tersebut pada September 2019. 

Najib juga mengatakan projek LCS hanya dapat diteruskan semula pada April 2022 kerana berlakunya pandemik Covid-19 pada 2020 dan 2021. 

Kedua-dua kenyataan ini adalah tidak benar sama sekali dan hanya bertujuan untuk mengelirukan rakyat. 

Garis masa projek LCS

Garis masa (timeline) di bawah akan membuktikan kerajaan PH bukan punca projek LCS lambat.

Status kemajuan projek LCS sepatutnya mencapai:

* 49.12% pada Januari 2016 tetapi hanya siap 39.67%;

* 59.35% pada Januari 2017 tetapi hanya siap 46.99%;

* 70.53% pada Januari 2018 tetapi hanya siap 50.15%;

* 82.41% pada Januari 2020 tetapi hanya siap 56.39% dengan variance sebanyak -26.02%

* Sampai hari ini (2022), detailed design (reka bentuk terperinci) belum siap.

Pembinaan kapal tempur pesisir LCS melibatkan fasa concept design, diikuti basic design, dan akhirnya detailed design.

Menurut persetujuan di antara Naval Group Perancis dan kontraktor Boustead Naval Group (BNS), detailed design perlu diluluskan oleh Naval Group selaku design authority sebelum pembinaan kapal. 

Fasa concept design bermula pada 4 Jun 2012 dan sepatutnya dimuktamadkan pada 28 Januari 2013. Namun, ia hanya dimuktamadkan pada 24 September 2013 (kelewatan 238 hari atau 8 bulan). 

Basic design mula pada 3 Oktober 2013 dan sepatutnya dimuktamadkan pada 31 Januari 2015 tetapi hanya disiapkan sepenuhnya pada 20 Januari 2016 (kelewatan 17 bulan 20 hari). 

Menurut kontrak asal, fasa detailed design sepatutnya dilaksanakan dari 6 Ogos 2014 hingga 29 November 2016. Namun, fasa ini berterusan sehingga hari ini dan masih belum selesai. 

Peranan Naval Group dan Bureau Veritas

Bagi tujuan kawalan mutu, reka bentuk LCS yang dihasilkan oleh syarikat BNS tertakluk kepada kelulusan oleh Naval Group sebagai design authority, diikuti pemeriksaan dan pengesahan oleh Bureau Veritas, sebuah badan bebas antarabangsa yang memastikan reka bentuk kapal perang menepati syarat, seperti yang ditetapkan dalam kontrak. 

Dalam prosiding pada 1 Disember 2020, Ambrin Buang memaklumkan Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara  (PAC) bahawa:

“...what is glaring is pada keadaan biasa, sepatutnya kita sudah finalized the design before you sign the contract. You cannot sign the contract when you do not know what is the design. Itu menjadi masalah sehinggakan berpusing-pusing isu ini.” (Laporan PAC, muka surat 15). 

Wakil JKSTUPKK, Guna Arulalan David juga memaklumkan PAC yang BNS gagal membayar hutang sebanyak RM198 juta kepada Naval Group.

Pada 27 September 2021, Ketua Setiausaha Kementerian Pertahanan Muez Abdul Aziz memaklumkan PAC yang detailed design pada masa itu siap lebih kurang 80%.

Beliau juga berkata selepas BNS menyiapkan detailed design ini, Naval Group memerlukan minima 12 bulan daripada tarikh pembayaran dibuat untuk menyiapkan pengesahan sebagai design authority (Laporan PAC, muka surat 153-4). 

Apabila Menteri Pertahanan Hishammuddin Hussein membuat pengumuman pada April 2022 bahawa projek LCS dihidupkan semula, apa yang sebenarnya berlaku adalah BNS diberi tempoh 6 bulan untuk mencari dana mobilisasi (mobilisation funds) untuk memulihkan projek.

Dana ini akan digunakan untuk bayar Naval Group dan original equipment manufacturers (OEM) yang lain. 

Memandangkan detailed design yang sepatutnya dimuktamadkan pada November 2016 hanya siap lebih kurang 80% dan Naval Group belum lagi dibayar, maka pengumuman Hishammuddin di Dewan Negara semalam yang LCS kapal pertama “akan siap dalam satu atau dua tahun” langsung tidak realistik. 

Proses reka bentuk adalah paling penting dalam pembinaan LCS.

Tanpa reka bentuk lengkap yang diluluskan oleh kedua-dua Naval Group dan Bureau Veritas, projek LCS tidak dapat diteruskan dan sebarang status siap kerja yang lain adalah tidak bermakna.

Usaha kerajaan PH

Menteri pertahanan kerajaan PH, Mohamad Sabu mengangkat sumpah pada 21 Mei 2018. 

Dalam tempoh kurang dari dua minggu, iaitu pada 30 Mei 2018, Mohamad mencadangkan penubuhan Jawatankuasa Siasatan Tadbir Urus, Perolehan dan Kewangan Kerajaan (JKSTUPKK) dalam mesyuarat Jemaah Menteri yang pertama beliau sertai.

Kerajaan PH cuba sebaik mungkin untuk menyelamatkan projek LCS.

Ambrin Buang, pengerusi JKSTUPPK, membentangkan laporan siasatan LCS kepada Kementerian Pertahanan pada 20 Ogos 2019. Pegawai kementerian, pihak Tentera Laut Diraja Malaysia, dan pihak kontraktor juga berusaha mencari jalan penyelesaian. 

Ambrin Buang, mantan menteri Mohamad, timbalan beliau Liew Chin Tong, Panglima Angkatan Tentera Jeneral Affendi Buang, Panglima Tentera Laut Laksamana Reza Sany, dan pegawai kanan kementerian memberi taklimat kepada mantan perdana menteri Dr Mahathir Mohamad pada 11 Februari 2020.

Sesi ini dihadiri Ketua Setiausaha Negara Mohd Zuki Ali, yang juga merupakan mantan ketua setiausaha Kementerian Pertahanan. 

Dalam mesyuarat tersebut, mantan perdana menteri memutuskan;

* Mereka yang membuat salah laku mesti dibawa ke muka pengadilan; 

* Pasukan pengurusan BNS dirombak;  

* Projek LCS dianggap sebagai projek sakit dan akan menerima suntikan dana untuk ganti balik dana yang disonglap. 

Kementerian Pertahanan diarahkan untuk membentang kertas Jemaah Menteri dalam masa terdekat. Malangnya, apa yang dirancang tidak berlaku berikutan Langkah Sheraton yang menjatuhkan kerajaan PH.

Kesimpulan

Projek LCS mengalami kelewatan sejak 2016. Reka bentuk terperinci (detailed design) yang sepatutnya siap pada November 2016 belum lagi dimuktamadkan sehingga hari ini.

Kerajaan PH membuat keputusan mengenai hala tuju projek ini pada Februari 2020 berpandukan cadangan JKSTUPKK namun kerajaan jatuh pada bulan tersebut juga. 

Jelasnya, Najib sedang cuba mengelirukan rakyat dan salahkan kerajaan PH padahal beliau dan Ahmad Zahid Hamidi yang bertanggungjawab atas kegagalan projek LCS kerana meluluskan projek ini tanpa rundingan teliti dengan pakar terdahulu. – 9 Ogos, 2022.

* Mohamad Sabu, mantan menteri pertahanan dan Liew Chin Tong, mantan timbalan menteri pertahanan 

MENCARI IMAM MAHADI


MENCARI

IMAM MAHADI

KHALAS

Unknown commented on 

"MENCARI BAHAN LAWAK"

Hello bro, kalau ambil tau pasal imam Mahadi itu bukan nya taksub ugama. Itu cuma nak bantu orang yg mandul berfikir supaya jangan kena tipu. Jangan percaya dan jangan derma duit. Jenis pengkhianat ugama mcm ni tak boleh di ambil ringan. Kalau dibiarkan pengaruh nya amat bahaya.


 Bukan saja akidah terpesong dan tak dapat entot bidadari malahan jika geng Mahadi ni kuat dia boleh buat huru Hara manusia. Jika dah kuat mereka akan cop kami ni semua geng dajal dan halalkan darah kami. Sekarang belum kuat dia masih cool. Imam Mahadi hanya keluar setelah dajal keluar. Mana ada Mahadi made in Pakistan. Kalau made in Kerala tu ada la, tapi bukan imam Mahdi pun cuma imam madey.

BIDEN MAT BEBAL


Biden salur bantuan senjata terbesar ke Ukraine

PENTADBIRAN Presiden Joe Biden mengumumkan Amerika Syarikat (AS) akan menyediakan bantuan keselamatan tambahan bernilai AS$1 bilion kepada Ukraine, pakej senjata terbesar sejak konflik Russia-Ukraine tercetus.

Menurut kenyataan Jabatan Pertahanan, pakej itu – pembekalan kali ke-18 mengikut arahan presiden sejak Ogos 2021, termasuk bekalan senjata tambahan untuk Sistem Roket Artileri Mobiliti Tinggi (HIMARS), 75,000 butir peluru artileri 155 mm, 20 sistem mortar 120 mm dan 20,000 butir peluru mortar 120 mm, serta bekalan senjata untuk Sistem Peluru Berpandu Permukaan Ke Udara Termaju Kebangsaan (NASAMS), lapor Xinhua.

Washington juga akan menghantar 1,000 Javelin, ratusan sistem anti-perisai AT4, 50 kenderaan rawatan perubatan berperisai, bahan letupan, peluru pemusnah dan peralatan pemusnah ke Kyiv, menurut kenyataan itu.

Bekalan senjata baharu diumumkan itu menjadikan jumlah komitmen bantuan keselamatan AS kepada Ukraine bernilai AS$9.8 bilion sejak Biden memegang jawatan sebagai presiden, menurut Pentagon. – Bernama, 9 Ogos, 2022.


WOIT

KAH KAH KAH

BIDEN INI SAH

LAGI SAHIH

MAT BEBAL

KAH KAH KAH

NAK TUNJUK

HEBAT BIDEN

SENARAI SEMUA

SENJATA YANG

DIHANTAR

KAH KAH KAH

PUTIN HANYA KIRA

BILA PELURU 

DAH HABIS

PUTIN BELASAH 

SAMPAI LENGIT

KAH KAH KAH

MANA ADA

NEGARA DALAM

PERANG

BERITAHU MUSUH

SENJATA APA ADA

KAH KAH KAH

AMIN


BAJU BURBERRY ON SALEPM buat laporan polis akaun Telegram, Signal digodam

PERDANA Menteri Ismail Sabri Yaakob membuat laporan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dan Polis Diraja Malaysia (PDRM) susulan akaun peribadi Telegram dan Signal miliknya digodam pihak tidak bertanggungjawab.

Pejabat Perdana Menteri dalam kenyataan hari ini, memaklumkan akaun itu dipercayai digunakan bagi aktiviti jenayah penipuan dan meminta individu yang menerima mesej daripada akaun tersebut untuk mengabaikannya serta membuat laporan kepada pihak berkuasa.

“Individu yang menerima mesej daripada akaun ini diminta mengabaikannya kerana ia adalah mesej palsu daripada individu yang menyamar sebagai perdana menteri.

“Individu yang menjadi mangsa penipuan kewangan dan lain-lain, hendaklah melaporkannya segera kepada PDRM dan SKMM bagi membantu siasatan,” menurut kenyataan itu. – Bernama, 9 Ogos, 2022.

WOIT

JIKA TERIMA

IKLAN

BURBERRY

JUAL LELONG

JANGAN

PERCAYA

KAH KAH KAH

INI FITNAH

LAGI TOHMAH

KAH KAH KAH

INI IKLAN

DARI AKAUN

SABRI BLURBERY

YANG KENA

GODDAM

KAH KAH KAH 

AMIN

TAK CUKUP DI SQUASH COURT


MASA DI KOLEK

TAK  CUKUP DIBAWA

KE SQUASH COURT

KAH KAH KAH

AMIN

Unknown commented on 

"PENG ANAL SILAP LAGI"

Rafizi le hang tuah,dia jugak le hang jebat dlm pkr.kahkahkah budak boy lu la TT,Kome kt MCKK terlebih indoctrinated smpai jadik mcm rafizi kahkahkah mujur gua x masuk MCKK Masa form 1,kalu idak jadik asshole selfish bastard mcm rafizi.

MENCARI BAHAN LAWAKMENCARI

BAHAN LAWAK

KAH KAH KAH

AMIN

Unknown commented on 

"IMAM MAHADI 
SUDAH SAMPAI"

Yang ambik pot ni ada dua jenis. Satu yang taksub dengan agama, satu lagi orang mcm TT. Hairan, apa yg ko cari tt?

SAPA ZELENSKY INI ?AMERIKA 

MULA SEDAR

SAPA ZELENSKY

KAH KAH KAH

KHALAS

BUKAN DISULA DENGAN DILDO


JANGAN RISAU

AMIN

BUKAN DISULA

DGN DILDO

KAH KAH KAH


Abg long commented on 

"SELAGI GEROMBOLAN 
ADA NEGARA TAK SELAMAT"

Alamak. Mana boleh hukum sula bro. Nanti bila hukuman sedang dijalankan, berebut2 la ahli politik kaki main belakang nak tengok, stiiimmm

RASUAH KINI CARA HIDUPRASUAH KINI

JADI BUDAYA

CARA HIDUP

AMIN

KHALAS

Unknown commented on

 "RASUAH 
ADA DUA JALAN"

Alasan selalu guna oleh melayu begitu lah, ada pemberi ada penerima, pemberi kerana terpaksa, tetapi penerima ada gaji ada etika ada kerja langgar etika amalan murni langgar ajaran agama, yang bagi tak kisah lah langgar apa pun sebab mungkin kafir, tapi yang terima semua kita tahu, syumul kopiah ada etika agama kah kah kah, 

api neraka pun tak kisah sedap makan duit rasuah kan ? Asyik salah orang lain senang. Cara ini senang mudah jadi alasan, cuba buang kerja terus yang rasuah atau tembak mati, kita tengok siapa berani? Tapi kepala pun sama nak betul ekor macam mana ? Kah kah saja lah selalu budaya bangsaku

MANUSIA MASIH DEGIL

 


KEDEGILAN DAN

KEBEBALAN

MANUSIA CERDIK

AMIN

ZAID LEBIH HEBAT DARI SHAFEE

 


TAK  SANGKA  ZAID 

LEBIH HEBAT DARI SHAFEE


Tamrin Tun Ghafar

Isnin - 08/08/2022
( 1 - 26 )1.   Apakah  perlantikan Zaid Ibrahim  yang satu ketika dahulu  MEMBELASAH  Najib dan Apandi  ada kaitan dengan Tun Tengku Maimun Tuan Mat  , Ketua  Hakim Negara  yang kebetulan lahir di Kelantan juga  ( sila tonton video ucapan  Zaid ) 

2.  Jika itu sebab nya , saya fikir itu satu kesilipan besar  kerana  umum tahu Tun Tengku Maimun merupakan seorang Hakim yang terkenal dengan prinsip , TIDAK  boleh dijual beli atau dipengaruhi oleh sesiapa pun TERMASUK Agong ,  kawan rapat Najib

3.  Sebagai Ketua Hakim Negara , Tun Tengku Maimun HANYA berpegang  kepada  Perlembagaan  dan Undang - Undang bukan suapan dan mengejar pangkat  dan mementingkan jawatan

4.  Kini Najib diperingkat akhir rayuan , Mahkamah  Persekutuan ;  jika didapati bersalah  , Najib akan dibawa  terus  ke penjara tanpa berlengah

5.  Perbicaran kes SRC  ini yang  bermula pada 2019 , telah menyaksikan begitu banyak  penangguhan  

6.   Jika perlantikan Zaid Ibrahim ini  bagi menangguhkan  sekali lagi Perbicaraan Mahkamah maka ia  ternyata TIDAK  BERJAYA  apabila Mahkamah Persekutuan  sendiri  mengarahkan tarikh  rayuan beliau  dikekalkan  bermula 15hb Ogos ini  selama 10 hari

7.   Jika Zaid  Ibrahim  LEBIH  HEBAT  dari  Shafee  Abdullah  yang pernah  mendabek dada dengan menyatakan  beliau adalah peguam yang  terhandal , mengapa Najib  MEMECAT  Shafee dan melantik Zaid ?  ;  mengapa tidak menggunakan perkhidmatan Zaid dari awal perbicaraan lagi ?  

8.  Rakyat  khususnya  Hakim - Hakim  dan Peguam  AMAT  TERSINGGUNG  apabila  Agong dilihat meraikan Najib dan Rosmah  di Majlis Berbuka Puasa di Istana Negara dan seolah - olah  tidak cukup  lagi  beliau meraikan  Najib  di Istana Pahang di Kuantan  sempena menyambut Hari Raya  

9.   Apa peranan  Peguam Negara dan Penasihat - Penasihat  Agong  yang  dengan  bangga nya  meraikan  PENCURI yang telah didapati  bersalah  oleh Mahkamah Tinggi dan 3 orang Hakim Mahkamah Rayuan ?  atau apakah Agong  TIDAK  PEDULI  nasihat  mereka  dan  reaksi  rakyat  ;  Agong  sepatutnya  menjaga  dan memelihara  nama baik Institusi Raja Berpelembagaan  BUKAN  buat  sesuka hati

10.  Apa yang dilakukan  Agong TIDAK  akan  dilakukan oleh Ratu atau  Queen Elizabeth   di England , malah Queen  sendiri  MELUCUT  semua  jawatan dan gelaran dari  Prince Andrew , adik Prince Charles yang merupakan  anak kandung nya sendiri bagi menghadapi  Perbicaraan Mahkamah  nanti kerana skandal hubungan seks beliau hasil pergaulan dengan  dengan Jeffrey  Epstein , seorang  Ahli Perniagaan Amerika Syarikat

11.  Pertama kali Agong melakukan kesilapan  apabila  membenarkan diri  DI TIPU  oleh Mahiaddin  berhubung angka yang konon nya menyokong beliau  sebagai Perdana Menteri

12.  Kesilapan  kedua apabila beliau TIDAK  MAHU  berjumpa Tun Dr. Mahathir  dengan menutup pintu Istana bagi memaklum kan jumlah angka sokongan sebenar  yang di perolahi sedangkan Istana Negara  ADALAH  HAK  RAKYAT ;  Agong  hanya menumpang  selama 5 tahun  secara bergilir - gilir atau selama mana  beliau memegang jawatan tersebut

13.  Istana Negara  akan didiami oleh Agong baru sama ada tamat tempoh 5 tahun atau  mengikuti jejak langkah Muhammad V , Sultan Kelantan yang merupakan Agong pertama meletak jawatan selepas 2 tahun 

14.  Rakyat mula  mempersoalkan  di mana  Sumpah Setia  Agong tatkala  menerima jawatan  dulu - memerintah  dengan  ADIL  DAN  MEMPERTAHANKAN  PERLEMBAGAAN  DAN UNDANG - UNDANG ?  

15.  Apakah Sumpah itu hanya untuk hari itu sahaja ?

16.  Alasan mengatakan mereka berdua bersahabat sejak di bangku sekolah lagi, dan Najib pula mempunyai gelaran keturunan 'Orang Kaya - Kaya Pahang TIDAK boleh diterima

17.  Abdullah  atau nama pendek nya Dollah yang mungkin diguna oleh arwah bapa nya apabila mereka berduan  - Wallahualam !  SEPATUT NYA  tahu dan boleh membezakan diri ,  kini mereka bukan lagi dibangku sekolah

18.  Abdullah kini sudah berjawatan AGONG   , dan Najib pula , bekas Menteri Besar Pahang  dan Perdana Menteri yang telah didapati bersalah  MENCURI  wang  negara/rakyat  melalui  1MDB  dan anak syarikat nya , SRC

19.  Baru - baru ini Tengku Zafrul , Menteri Kewangan  mengumumkan  hutang negara kini sudah mencecah RM1.04  Trillion  dan hutang  1MDB  RM32  Billion

20.  Apa kah kumpulan yang dibayar  'MALU APA  BOSS KU'  dan  pengampu  beliau  sanggup  menyelesaikan hutang 1MDB  atau biar saja anak cucu mereka  menanggung beban  yang dilakukan Najib dan isteri

21.   Apa pun alasan yang digunakan Najib  MEMECAT  Shafee   pada saat - saat akhir Rayuan di Mahkamah Persekutuan pasti punyai sebab dan reaksi :

i.  MENGESAHKAN  Zaid  lebih hebat ,  berwibawa dan lebih berkeliber dari Shafee Abdullah

ii.  MENGANTIKAN   Jonathan Laidlaw , Queen Council  dari  Englang yang  ditolak permohanan nya oleh Mahkamah  

iii.  USAHA  terakhir Najib melewat - lewatkan pendengaran Perbicaran Mahkamah Persekutuan isu SRC , jika didapati bersalah  beliau akan terus dibawa ke penjara

22.  Pada bulan September ini Mahkamah  Persekutuan  akan mendengar rayuan  Najib dan anak nya  dalam kes Lembaga Hasil Dalam Negeri  atau Income Tax  yang melibatkan wang sebanyak  RM1.7 Billon

23.   Kes meminda  Lapuran Audit  dan kes 1MDB   sedang  dalam perbicaraan

24.  Jika Najib kalah  dalam semua kes ini , ia bermakna beliau  akan merengkok dalam penjara  sekurang - kurang nya 40 tahun

25.   Difahamkan Najib juga berhadapan dengan Mahkamah di Perancis dan New York

26.  SEGALA  USAHA   PENGAMPUNAN  MISTI  MELALUI  PROSES TERTENTU ;  AGONG TIDAK  ADA  KUASA  MEMBERI  PENGAMPUNAN  SESUKA  HATI


Wassalam
Terima Kasih

RAHSIA TIPU & CURU DUIT KERAJAANDedah dokumen kapal tempur mungkin bocorkan rahsia negara, kata Zahid

BEKAS menteri pertahanan Ahmad Zahid Hamidi hari ini mengingatkan bahawa pendedahan dokumen berkaitan projek kapal tempur pesisir (LCS) mungkin menjejaskan rahsia negara.

Beliau berkata pihak kerajaan perlu menangani isu ini dengan lebih bijaksana dan telus supaya tidak tenggelam dengan pendapat umum.

“PAC (Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara) seharusnya lebih sensitif dalam mengendalikan keseluruhan proses siasatan, khususnya isu keselamatan negara kerana ia masih di peringkat siasatan,” katanya di Facebook hari ini.

Pada Khamis, PAC mendedahkan penemuan siasatannya terhadap pemerolehan itu. Ia mendedahkan bahawa tiada satu kapal pun telah dihantar selepas kerajaan membayar kepada pembuatnya RM6 bilion.

Mengikut jadual asal, enam LCS sepatutnya dihantar pada bulan ini.

Terdahulu hari ini, bekas menteri pertahanan Mohamad Sabu dan timbalannya Liew Chin Tong meminta kerajaan untuk mendedahkan laporan siasatan khas bekas ketua juruaudit negara Ambrin Buang mengenai perolehan enam LCS itu.

“Laporan ini mempunyai maklumat kewangan yang tidak termasuk dalam laporan PAC,” kata mereka dalam satu kenyataan bersama hari ini.

Selepas mengambil alih pada 2018, kerajaan Pakatan Harapan telah menugaskan bekas ketua audit negara Ambrin untuk menjalankan beberapa siri laporan penyiasatan terhadap pemerolehan dan kewangan kerajaan.

Walaupun laporan Ambrin mengenai urusan tanah melibatkan Kementerian Pertahanan telah dibentangkan di Parlimen pada 2019, laporan lain masih belum dikeluarkan.

Mohamed dan Liew juga menggesa kabinet untuk mendedahkan laporan forensik Boustead Naval Shipyard (BNS) mengenai LCS yang telah dilakukan oleh Alliance IFA pada 2019.

Walaupun lebih 11 tahun selepas kontrak LCS bernilai RM9 bilion diberikan kepada BNS, tentera laut masih belum menerima penghantaran kapal pertamanya.

Bagaimanapun, di sebalik kelewatan yang berlarutan, kerajaan telah membayar RM6 bilion kepada BNS, pemegang saham terbesarnya ialah Lembaga Tabung Angkatan Tentera, dengan 61% kepentingan. – 8 Ogos, 2022.

WOIT

TAK PERLU

BERSELINDUNG

DIBELAKANG 

RAHSIA NEGARA

KAH KAH KAH

TAKDA 

RAHSIA APA APA

AMIN

YANG ADA FAKTA

RASUAH

FAKTA CURI DUIT

FAKTA LOBI

NAK PROJEK 

FAKTA NAIKKAN

HARGA PROJEK

AMIN

KHALAS

BERSAMA PARLIMEN RAKYAT UNTUK PENCERAHANBERSAMA

PARLIMEN RAKYAT

UNTUK

PENCERAHAN

AMINUnknown commented on

 "TAHNIAH - GARIS KIRI 
BERKEMBANG DI AMERIKA LATIN"

Enche' TT, ko salut wat pe. Ko pun patut ikut dioang masuk pilihanraya supaya puak kiri dapat menjadi wakil rakyat di parlimen dan melalak bagi pihak rakyat marhaen yang tertekan dan dizalimi dan dapat melalakkan sentinen anti Cino Merah yang mana akan didengari oleh pihak pemerintah Cino Merah. Ko melalak kat blog camni takde orang nak amik peduli ape yang ko lalakkan itu. Masuk pilihanraya tengok ko tu dapat sokongan ramai ke tidak. Masuk geng Atuk yang nak selamatkan oang Melayu tu. Moga ko boleh menang dengan isu sentimen orang Melayu miskin KEKAYAAN dibolot oleh cino tu semua dan cukong-cukong cino MERASUAH peminpin Melayu.

 Moga ko akan jadi peminpin Melayu yang tak dirasuah oleh cukong-cukong ini dan Cino Merah juga. Ko boleh ubah dasar negara mengiftiraf 'satu Cino' kepada pelbagai Cino - Cino Merah, Taiwan, Hong Kong, Macau, Tibet, Xinxang, Manchuria dan lain-lain. Ko akan jadi lebih hebat dari Ronald Reagan dan Gobachev yang pecahkan Soviet Union sedang kan ko dapat pecah Cino Merah tu... Masuk la pilihan rata dan laksanakan pemikiran ko Musuh kepada musuh kita adalah kawan kita tu... dan konsep khemah rakaksa dan anjur protes di jalan raya ... tohsah melalak je...

SILAP BESAR AL-FATAH PALESTINSILAP BESAR

BILA AL-FATAH

TINGGALKAN GARIS

POLITIK ANGKAT

SENJATA

AMIN

BIARKAN BAHAGIA


TUTUP

SEMUA CERITA

LAMA

AMIN

BIARKAN BAHAGIA

JATUH TERHIMPAP

REBAH BANGUN

TERLENTANG

HANYA 

DI ATAS KATIL

AMIN

Unknown commented on 

"DUDA DAN JANDA"

Korang jeles ke apek mato sepet tu jadi pilihan Puteri Refomasi tu, macam-macam pulak korang fitnah, benda tu 2 inci la, mato sepet la, duda la... Sebenarnya korang kempunan tak dapat memilikinya sedang rasa ati teringinkannya sangat.
Unknown commented on 

"DUDA DAN JANDA"

lu kata ada cerita kat ostolia... lu tak nak bukak cerita ke tt