Khamis, 30 Disember 2021

PAK LEBAI TEBANG BALAK

 


PAK LEBAI

TEBANG BALAK

INI HASILNYA

AMIN

CARA TERBAIK UNTUK MENGANGKANG

 Pas tetapkan 22 Jan bertemu UMNO Kelantan bincang hala tuju MN

PASIR MAS – Pas Negeri menetapkan 22 Januari depan sebagai tarikh pertemuan dengan UMNO Kelantan bagi membincangkan kerjasama antara kedua-dua parti itu dalam Muafakat Nasional (MN).

Pesuruhjaya Pas Kelantan,  Ahmad Yakob berkata, pertemuan itu antara lain akan turut membincangkan hala tuju serta masa depan kedua-dua parti tersebut pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

“Pas Kelantan telah menetapkan tarikh 22 Jan tahun hadapan (untuk bertemu UMNO), tetapi UMNO Kelantan belum memberi jawapan,” katanya kepada pemberita selepas Majlis Penyampaian Bantuan Wang Ihsan (BWI) kepada 152 Ketua Isi Rumah (KIR) di  sini hari ini.

Beliau yang juga Menteri Besar Kelantan berkata demikian ketika diminta mengulas laporan mengenai Pengerusi UMNO Kelantan Datuk Ahmad Jazlan Yaakub telah mengutus surat kepada Pas Negeri untuk mengadakan pertemuan bagi membincangkan hala tuju MN di negeri ini, khususnya menjelang PRU15. – Bernama

KAH KAH KAH

HANYA MUTU

YANG KENAL

MANIAM

KAH KAH KAH

HANYA LEBAI

YANG KENAL

EKO GAPO DIO

KAH KAH KAH

HANYA  NAJIB

YANG KENAL

BIK MAMA

KAH KAH KAH

HANYA

PELACUR

YANG TAHU

CARA TERBAIK

CARI PELANGGAN

DAN

MEMBUKA

KANG KANG

KAH KAH KAH

BUKU IALAH PENGUMPULAN PERJALANAN HIDUP ORANG LAIN

 


BUKU IALAH

PENGUMPULAN

PENGALAMAN HIDUP

ORANG LAIN

AMIN

panglimo potaseh commented on

 "BUNDLE BUKU"

Boto ko TT 3 juta naskah buku lomeh kek banjir di Sahalam ..banyak tuu ..buku tu kok di susun jadi 100km tobal nyo ..makno nyo lobeh hebat dari Tragedi Sg.Tigris. Tapi tak po banyak mano pong buku lomeh tu tak mongkiamatkang Tamadun Molayu ..sobab Molayu tak do tamadon dan ..dan tak mombaco ..eeillmu hanya di perolehi dari ceramah TaT dan eiillmu tu musti latar bulakang budaya ARAB ..tuckbEEr ..

KUIL JUGA RUMAH TUHAN

 


Tiada siapa paksa pelajar Islam cuci kuil

SESETENGAH orang benar-benar mempunyai terlalu banyak masa di tangan mereka, bukan untuk berbuat baik tetapi hanya membangkit masalah.

Inilah yang dilakukan segelintir penghasut tidak bertanggungjawab berhubung kejadian baru-baru ini melibatkan sekumpulan pelajar Islam UIA membersihkan sebuah kuil Hindu di Klang.

Saya ingin menjelaskannya sekali sahaja. Saya bapa kepada salah seorang pemuda yang mengambil bahagian dalam pembersihan di kuil.

Sebelum pergi, anak saya memberitahu saya mengenai aktiviti itu dan sebagai orang Islam, saya menjelaskan kepadanya bahawa memang kehendak Tuhan untuk kita mendekati dan membantu sesiapa yang memerlukan.

Agama kita, sama seperti agama lain, mengajar kita untuk berbuat baik kepada semua orang dan membantu sesiapa sahaja yang memerlukan.

Agama tidak membeza-bezakan, hanya mereka yang berniat sesat memprovokasi dan menghasut orang lain untuk berbuat jahat dan jahat sesama sendiri.

Sama seperti apa yang Mufti Pulau Pinang Wan Salim Wan Mohd Noor kata, langkah pelajar itu merupakan manifestasi indah semangat Keluarga Malaysia dan Bangsa Malaysia.

Beliau menjelaskan bahawa tindakan penuntut terbabit hanya amalan kebajikan atau sosial serta tiada kaitan sama sekali dengan kepercayaan atau upacara agama Hindu, yang menghalangnya daripada disertai seseorang Muslim.

Saya mengagumi anak saya dan pelajar lain yang benar-benar membuktikan apa itu rakyat Malaysia – tidak kira sama ada kita beragama Islam, Kristian, Hindu atau agama lain.

Bangsa dan agama tidak sepatutnya menjadi isu kerana nenek moyang kita telah memperjuangkan masyarakat berbilang kaum untuk semua rakyat Malaysia.

Mengenai sebab pelajar menggunakan baju Parti Bangsa Malaysia (PBM), anak saya menjelaskan bahawa mereka memutuskan untuk menggunakan baju itu kerana mereka percaya kepada satu Bangsa Malaysia.

Beliau berkata sebagai golongan belia, mereka sedang mencari parti baharu yang melangkaui semua halangan kaum dan agama dan justeru menyokong apa yang diperjuangkan oleh PBM.

Saya ingin menjelaskan dengan jelas di sini bahawa anak saya mahupun rakan-rakannya tidak dipaksa atau ditipu untuk melakukan sesuatu yang bertentangan dengan kehendak mereka.

Mereka adalah belia yang cerdas, muda, pintar yang tahu membuat keputusan sendiri dan bukannya individu jahil, tidak berpendidikan yang hanya membuat kecoh di media sosial.

Mereka yang membangkitkan isu itu jelas kurang berpengetahuan dan melakukannya hanya untuk publisiti murahan.

Tiada agama di seluruh dunia yang luas ini mengajar orang lain melakukan perkara yang tidak baik, tetapi sebaliknya untuk mendekati dan membantu mereka yang memerlukan.

Sama ada kuil, gereja atau masjid, semuanya adalah tempat ibadat dan pembersihan premis sebegitu pastinya tidak akan mengubah akidah sesiapa. – 30 Disember, 2021.

* Ibrahim Sidek Isham, 
pembaca The Malaysian Insight.


NAK BUAT

BAIK TAK

PERLU IKLAN

AMIN

KUIL GEREJA

TOK KONG

SINAGOG

SEMUA TEMPAT

IBADAH

AMIN

SEMUA 

RUMAH TUHAN

AMIN

MEMILIKI KESEDARAN SONGSANG

 

RAMAI

MEMILIKI

KESEDARAN

SONGSANG

 AMIN 

WAJIB DIBERI 

PENCERAHAN

AMIN

Unknown commented on 

"HARAM JADAH - SUARA TAMRIN"

Rakyat memang salah, rakyat patut rasa salah, kerana apa kerana apa? Kerana membuat negara ini diperintah oleh penyamun perogol perompak atas sampai bawah, rakyat tidak meludah perompak malah panggil Bossku, rakyat tidak menepis perogol malah dipanggil Tokoh Reformasi, rakyat tidak membenci pembunuh malah anggap takdir Tuhan, maka segala kemungkaran dibuat oleh atasan tanpa tindakan balas rakyat adalah setuju dengan tindakan mereka Amin, 


Cuba ludah muka perasuah, Cuba sula bontot perogol, Cuba potong tangan pencuri Amin mungkin negara dah Selamat, kalau kacau bini orang hisap susu bini orang scud bini orang maka orang itu Senik dipaku ke salib Macam Nabi Isa, kalau tontorn porn tak bayar kena sebat dengan selipar di khalayak ramai stadium baru Amin kah kah kah

SEDAR DARI SEKARANG - SEBELUM DIJUAL

  SEDAR DARI

SEKARANG

LAWAN TENTANG

 CHINA MERAH

AMIN

Unknown commented on 

"NAJIB NAK BAWA

 700,000 CHINA"

Apa yang engkau bising bising pasal Cina Merah TT ? Engkau tau tak duit Malaysia yang semua orang dok rasuah komisen kiri kanan dicetak di China Merah? China Bank Note Printing & Minting Corporation cetak duit Malaysia. Duit sendiri pun mintak Cina Merah cetak jangan bising, engkau tak ada teknologi, tak ada akal, tak ada intergriti pun, nak bising apa, kah kah kah tak malu kah, negara Merdeka tak boleh cetak duit sendiri, lepas bising pulak pasal Cina Merah lah, hijau lah, Kuning lah kah kah kah, nanti dia cetak trillion bawa masuk mampooosss engkau, semua kena jual nanti, malah negara India Thailand Sri Lanka Bangladesh Poland Brazil semua Cina Merah cetak bagi mampooosss, jadi satu persatu negara ini semua akan dibeli lingkup tunggu lah, orang Kita senang dijual beli asal ada masuk masuk, apa apa nak bagi tahu Bossku, dia hantar satu kontena ke rumah engkau nanti, ezi tak tak kenyang makan tulang setiap hari kah kah kah

DUIT ITU AGONG

 
DUIT

ITU

AGONG

AMIN

Unknown commented on

 "HARAM JADAH - SUARA TAMRIN"

Semua Genetik UMNO membudayakan Cash is King bertuhankan dan. Berajakan duit. Nak kuasa supaya boleh Secure Duit. Macam lagu Khalifah Aku dan Duit tepat sekali. Sekarang masanya semua mereka memdapat balasan Karma, baik Abah, dan Semail Bera dan Geng Mahkamah kerana masingx menikam belakang sesama demi kuasa. Sesiapa kita yg masih menyokong Perompak, Pengkhianat dan semasa dengannya Memang Bidoh Tahap Gaban.

Unknown commented on 

"HARAM JADAH - SUARA TAMRIN"

Tunggu PRU15 nanti, rakyat Melayu masih tetap undi pemimpin yang ta berhati perut ini kerana dua kriteria ... mereka Melayu dan Islam. Pak Tamrin tak ingat pesanan Atok ... "Melayu mudah lupa".

SAMBUTAN HUJAN TAHUN BARU


AWAS


Amaran hujan berterusan mulai hari ini hingga 1 Januari

JABATAN Meteorologi mengeluarkan amaran tahap bahaya hujan lebat berterusan di negeri utara dan pantai timur semenanjung negara, membawa hingga ke sempadan Pahang dan Selangor.

Amaran itu dikeluarkan pada 1.25 petang tadi, turut meletakkan timur laut Sabah dalam senarai negeri terbabit.

Kawasan di zon merah, dikategorikan sebagai “bahaya” di mana hujan sangat lebat berterusan dijangka berlaku hingga esok, 31 Disember, membabitkan kawasan Jeli di Kelantan, Kemaman, Terengganu dan Kuantan di Pahang.

Bahagian lain di negeri ini, selain Hulu Perak dan keseluruhan Johor, berada dalam zon jingga dan kuning di mana hujan lebat berterusan dijangka hingga 1 Januari.

Ini termasuk kawasan di Bentong yang terjejas teruk akibat lumpur dan kayu balak yang dihanyutkan bah dari kawasan lebih tinggi.

Ramalan hujan lebat berterusan turut dikeluarkan untuk Sabah iaitu di Ranau, Tawau, Sandakan dan Kudat hingga 2 Januari.

Lebih seminggu lalu, hujan lebat turun hampir tiga hari dari 17 Disember menyebabkan banjir kilat di kebanyakan tempat di negara ini. Antara kawasan paling teruk terjejas ialah kawasan tengah semenanjung.

Lebih 70,000 mangsa banjir terpaksa mendapatkan perlindungan di pusat pemindahan dan 48 dilaporkan maut. – 30 Disember, 2021


HATI

HATI

AMIN

AMARAN BANJIR - ESOK HUJAN LEBAT

 


 AMARAN BANJIR

ESOK HUJAN LEBAT

AMIN

MELAYU DIAJAR JADI BODOH

 MELAYU DIAJAR

JADI BODOH

AMIN

SENANG DITIPU

KHALAS 

Unknown commented on

 "MELAAYU WAJIB SEDAR"

Kebodohan tak salah, bukan pasal keturunan bukan pasal genetik bukan pasal kaum kerabat BN bukan bukan, mereka diasuh dibela dibelai diajar dipimpin sebegitu, supaya perompak berkuasa, tak ada siapa berani menyoal, tak ada akal fikiran tuntas, tak boleh berfikir panjang logik supaya kabur dan dikaburkan dengan agama bangsa negara, boleh tipu boleh Chow Chow dengan mudah, kalau tidak negara ini tidak begini, kalau seorang perompak yang jatuh hukum pun masih mendapat sambutan sebagai Bossku, ini perangai apa, logik atau tidak ? Kah kah kah

GUA KENA SEKALI LAGI


 KALI KE TIGA 

 KENA CUCUK
KALI KE TIGA
TERIMA KASIH
KERAJAAN SELANGOR
AMIN

 LU JANGAN

LARI  ... 

TAK SAKIT

KAH KAH KAH

HERO TAMIL

  HERO TAMIL

AMIN 

Unknown commented on

 "TAHNIAH PDRM - SALUT"

Tak ramai macam Ayob Pitchay, macam hero Tamil, hero Hindustan kah kah kalau bagi Hero Melayu buat lawak jenaka, buat komidi bersiri pulak, siap pakai songkok pedang untuk hiasan diri, pakai datuk Tan seri untuk pamer diri, Ayob ini atur lah jadi IGP tapi boleh kah Melayu terima? Nanti kata mamak lah pakatan lah hancur belaka, kah kah kah penting bagi kepada orang manusia yang ada intergriti bukan semberono abang sembang mat pakar Mat hero kosong kah kah kah

AWAS ! OMICRON SENAG MENYERANG

 

OMICRON 

SEDANG 

MENGGANAS

BER HATI HATI

AMIN

IKUT C.U.S

CARA UNTUK SELAMAT 

KHALAS

HARAM JADAH - SUARA TAMRIN

 

HARAM JADAH -

 AKHIR NYA

 RAKYAT JUGA 

YANG DI

 PERSALAHKANTamrin Ghafar 

Ahad - 26/12/2021

( 1 -  23 )

1.   Pemimpin yang mabuk kuasa tapi rakyat yang salah 

2.   Pemimpin yang menyalah guna kuasa dan rasuah  tapi rakyat yang salah 

3.   Pemimpin yang rompak harta negara tapi rakyat yang salah 

4.  Pemimpin yang bergembira bercuti disana sini ,  dan rakyat yang mengharungi banjir tapi rakyat yang bersalah 

5.  Pemimpin yang RAMPAS  KUASA tapi rakyat juga yang salah 

6.  RAKYAT  TAK  SALAH  TAPI AKHIRNYA  RAKYAT  TETAP  SALAH 

7.  Yang tak salah ialah pemimpin kerana mereka ini mungkin Malaikat atau Nabi yang MAKSUM
 
8.  Perkataan HARAM JADAH  memang  kasar  tapi rakyat masih ingat bagaimana   Najib Tun Razak di Temerloh , Pahang MEMAKI  HAMUN mereka yang tidak bersetuju dengan cadangan Pengapungan Felda Global  Ventures atau FGV 

9.   Dari awal MALAPETAKA yang melanda sebahagian negara kita , TIDAK ADA  sebarang kerjasama atau koordinasi di antara Kerajaan Pusat , Negeri dan Daerah 

10.   Apakah kerana Selangor dan  Negeri Sembilan di Perintah oleh BUKAN  BN atau PN maka sengaja dibiarkan  agar rakyat 
menderita ? 

11.  Jika diperhatikan ramai pemimpin - pemimpin Pusat terutama yang berjawatan  sama ada  tidak turun padang kerana bercuti atau  HANYA ibarat : 

MELEPAS  BATUK 
DI TANGGA 

12.  Seperti biasa SEMBURIT  menggambil kesempatan  dengan  BERLAKUN dihadapan jurukamera menyapu  seperti yang dilakonkannya  di Masjidil Haram , Mekah  tapi TANPA  kekasihnya Haziq Aziz ,  dan   Zafrul pula nak lakukan  'Operasi Menyelamat'  dengan menggunakan bot yang disediakan oleh  NADMA  namun bot yang dinaikinya penuh dengan Pegawai dan jurukamera - maka sorang mangsa pun tak dapat diselamatkan 

13.  Menteri Rina Haron  TETAP  bergaya dengan kasut tumit tingginya sedangkan Wakil Rakyat Segambut , Hannah Yeoh berkaki ayam , menyenseng lengan  membuat kerja - kerja amal TANPA henti dan  dan TANPA  kira bangsa dan agama  ;  selain itu rupa - rupa nya Rina juga seorang pelakon ; apa tidak nya , dihadapan pegawai - pegawai dan beberapa jurugambar BERPURA - PURA  mencuci namun kebodohan Do Rae Mon ini menyerlah lagi apabila tempat yang 'dicuci' itu sudah pun bersih 

14.   Mahiaddin pula dikhabarkan bercuti di Pangkor Laut , sebuah Resort  mahal kepunyaan YTL sedangkan Anuar Musa pula katanya bersama tauke Cina , Vincent Tan , walaupun beliau 'kondem orang Cina'  di Langkawi ; jika kedua - dua maklumat itu benar , takkan lah pula bak kata pepatah : 

TEMPUA  BERSARANG  RENDAH 

15.  Ismail Sabri SEDANG PANIK; terpaksa berpura - pura  GARANG , memerintah Menteri  -  Menteri yang sedang bercuti balik segera  dan yang belum bertolak batalkan rancangan 

16.  Beberapa persoalan  berkaitan arahan Ismail itu mula berbunyi 
  i.   Mengapa beri kelulusan kemudian arah batal 
  ii.  BERANI  ke beliau  PECAT Menteri - Menteri yang tak ikut arahan tersebut 

17.  Sebenarnya nyawa Ismail ni SERUPA jer seperti PM  Nika Gee  dulu tak ubah seperti  'TALI  YANG  AKAN  PUTUS  BILA - BILA  MASA  SAHAJA' 

18.  Segala - galanya BERMULA  dari  LANGKAH  SHERATON  apabila  Mahiaddin yang dibantu Hamzah Zainudin dan SEMBURIT tergamak TIKAM Tun secara terang - terangan 

19.  Oleh kerana BODOH  DAN  GAGAL , Mahiaddin hanya dapat bertahan selama 17 Bulan sahaja ; maka Ismail Sabri , BERUK BERA , salah seorang Naib Presiden UMNO  diamanahkan  sebagai PM yang baru mulai 20hb Ogos 2021 

20.  Baru 4 Bulan ambil alih jawatan , beliau SENDIRI umum semua Menteri dan beliau sendiri telah berjaya mencapai 90% KPI atau Key Performance  Index atau dalam bahasa Melayu  ialah Indek Prestasi Utama 

21.   Dalam keadaan kelangkabut ini kita  rakyat Malaysia HARUS  tidak lupa jasa Tun Dr. Mahathir yang membina Terowong Laluan Air Bawah Tanah Sungai Besi dan beberapa Kolam Air bagi menampung limpahan air 

22.  Cuba bayangkan jika sekira nya Terowong dan Kolam Air tidak ada ; ini bermakna berkemungkin besar seluruh  Kuala Lumpur dan jiran  menjadi 'KOLAM RENANG' 

23.   TERIMA  KASIH  TUN - JASA MU TETAP DI KENANG  

Wassalam
Terima Kasih

BUNDLE BUKU

 Hampir 3 juta buku di gudang Shah Alam rosak akibat banjir

KIRA-KIRA 2 hingga 3 juta buku rosak selepas ditenggelami air di gudang Big Bad Wolf dan kedai buku BookXcess @Wolf House di Seksyen 33, Taman Alam Indah di Shah Alam akibat banjir teruk melanda Selangor pertengahan bulan ini.

Pengasas bersama BookXcess dan Big Bad Wolf Books Andrew Yap berkata jumlah kerugian masih dalam proses penilaian kerana ia akan mengambil sedikit masa untuk dipastikan.

“Namun, berdasarkan penilaian awal, jutaan buku sudah pasti rosak, musnah dan tidak dapat diselamatkan begitu juga beberapa peralatan gudang,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Yap berkata kerja-kerja pembersihan gudang Big Bad Wolf Books dan pembuangan buku-buku yang rosak sedang dilaksanakan.

Selain kedai buku BookXcess di Wolf House, beliau berkata kesemua 14 kedai buku BookXcess di seluruh negara, BookXcess Online dan BookXcess dan Big Bad Wolf Books di platform Shopee masih beroperasi seperti biasa dan menerima tempahan.

“Hanya Wolf House, terletak di Seksyen 33, Taman Alam Indan di Shah Alam ditutup sementara kerana memerlukan pengubahsuaian sepenuhnya akibat kerosakan teruk.

“Walaupun kami kehilangan 2 hingga 3 juta buku, kami berhasrat untuk menderma buku kepada masyarakat sekitar yang terjejas teruk akibat banjir dan berharap dapat bekerjasama dengan mereka berada di sekitar gudang kami dan kami mengalu-alukan orang untuk sertai usaha altruistik kami,” katanya. – Bernama, 29 Disember, 2021.

GUA PEMBELI

SETIA BARANG

TERPAKAI

AMIN

KAIN BAJU

KASUT & BEG

GUA BELI 

DI MERATA

KEDAI BUNDLE

AMIN

UNTUK BUKU

DARI

BIG BAD WOLF

 AMIN

BUKAN 

BUKU TERPAKAI

 TAPI BUKU 

TERMURAH

AMIN

SEDIH BILA BACA

BUKU ROSAK &

DIBUANG

AMIN

PENCURI KEMBALI BERKUASA - BERJUTA CHINA MASUK

 PENCURI KEMBALI

BERKUASA BERJUTA

WARGA CHINA

MENERBUS MASUK

AMIN 

Unknown commented on 

"ORANG JAHAT

 KENA TANGKAP"

Berjuta warga asing sudah masuk, berjuta lagi tunggu masuk, berjuta masalah datang lagi, tapi kita semua masih senang selesa, berbillion wang negara keluar setiap tahun ke Indon, Bangla, India, Nepal, Thailand, Myanmar semua ini tak apa tak apa, ekonomi kukuh, tambah lagi dengan geng pencuri pegang jawatan besar , Munke mahu sapu komisen, PM mahu kuasa asal semua dapat, tak kisah jual tanah, tak kisah jual keselamatan, tak kisah bawa masuk warga asing, beribu rakyat Cina Merah sudah masuk, sedang masuk dan akan masuk, semuanya tak apa, biasa biasa saja atas nama Kemajuan Bangsa Agama Negara kah kah kah, jangan gopoh jangan cemas semua ok ok saja amin

MALAPETAKA MERAPATKAN KITA SESAMA KITA

 


MALAPETAKA

MERAPATKAN

KITA SESAMA KITA

AMIN

KEPALA BUTUH TEBANG BALAK

 


 KEPALA BUTUH

TEBANG BALAK

AMIN 

Arymanchino commented on

 "HUTAN BALAK 

SAPA REMBAT"

Tn Pengarah Hutan dah buat check.Dia dah sahkan xde org curi balak.Tidak ade ade sesiape tebang balak.Balak2 yg hanyun dlm banjir baru2 ni di sebabkan Kepale Air Butoh yg laju hg pokok2 balak tu tercabut dan hanyut.Dia harap org ramai jgn pandai2 tudoh org curi balak.Pemimpin2 Phg semua maksum dan sgt jujur.Kepale Butoh kamu lah...

ZAMAN NABI TAKDA RASUAH - TU PASAL TAKDA AYAT

 


ZAMAN NABI

TAKDA RASUAH

TU PASAL TAKDA

AYAT & HADIS

 TENTANG

RASUAH

AMIN 

Unknown commented on 

"HUTAN BALAK

 SAPA REMBAT"

Apabila rasuah sudah jd sebahgian dari cara hidup tak lama lg adalah ayat rasuah tu harus. Masa tu negara kita tidak lg dilanda banjir tp kemarau 7 tahun.

BERKHALWAT HARI KE 650

 KHALWAT KE 650
KHAMIS  30/12/21
KITA MASUK KE HARI 650
BERKHALWAT

PKP 4.0
ANGKA 3000+++
OMICRON MEREBAK

DI PERANCHIS
KELAMRIN 180,000
DISERANG OMICRON
UK KENA 60,000+++
PARAH AMAT PARAH

ANGKA DI PERANCHIS
ADALAH REKOD DUNIA

KEMPEN BOOSTER
SEDANG BERJALAN


OMICRON
SATU YANG AMAT
MENAKUTKAN 
AMIN

PASCA BANJIR
DILIHAT SABRI 114
SEDANG MEMIMPIN
KERAJAAN GAGAL LAGI MANAI
AMIN

PAGI INI HOKKIEN LEMBAB
LECAH BASAH
TAPI SIMPONI CENGKERIK
CUKUP RANCAK

TEDENGAR BURUNG TUKANG
TERDENGAR JANTAN
BERKOKOK ATAS BUKIT TEPI SUNGAI

JUGA MACAM SUARA BOOT BOOT
APAKAH ADA BOOT BOOT
TERKUKUR SEPERTI BIASA
PIPIT UBAN BERTERBANGAN
 MENUAI PAGI

KL & KL SENTRAL KELAM
LANGIT KELAM
MATA HARI ADA TAPI
SINAR TAK CERIA

JALAN PULANG ATAS BUKIT
TERNAMPAK JANTAN
ATAS BATU NISAN
SEDANG BERKOKOK
AH! KALI PERTAMA
NAMPAK JANTAN BERKOKOK
WAKTU PAGI

JANTAN
YOU MAKE MY DAY
AMIN

BRO
SENYUM
SEPERTI  JANTAN
BERKOKOK DI WAKTU PAGI

BRO
TINGKAH LAKU
KITA INI LAHIR DARI 
TIGA PEKARA
KEBERAHIAN
EMOSI DAN
ILMU PENGETAHUAN

BRO
KITA BOLEH UBAH
PERANGAI ORANG LAIN
DENGAN KITA SENDIRI
MENGUBAH PERANGAI KITA

KITA LAHIRKAN KEINDAHAN
MELALUI SIKAP
MELALUI PERANGAI
DAN TINDAKAN
SEMUA TERPULANG
PADA DIRI KITA

JANGAN BENARKAN
PERANGAI ORANG LAIN
GANGGU JIWA KITA

BRO
JANGAN SESEKALI
BERI PENGHORMATAN
PADA PERANGAI JELIK

PERANGAI & KELAKUAN
KITA INI
ADALAH CERMIN DIRI KITA

KELAKUAN TAK SENONOH
LAHIR DARI
SOSSOK  TAK YAKIN DIRI

BRO
JADIKAN DUNIA INI
SEBAGAI MASJID
JADIKAN TINDAKAN 
SEBAGAI SEMBAHYANG
JADIKAN PERANGAI 
SEBAGAI AGAMA

BRO
WATAK LU
LU SENDIRI PILIH
TIAP HARI APA LU BUAT
APA LU LAKUKAN
APA LU PILIH
APA LU FIKIR
MAKA ITULAH
LU 

BRO
TUJUAN HIDUP INI
BUKAN NAK BERSAMA MAJORITI
TAPI
NAK LEPASKAN DIRI
DARI JADI  SASAU

BRO
SEMUA YANG KITA DENGAR
HANYA PANDANGAN
BUKAN FAKTA
SEMUA YANG KITA NAMPAK
HANYA PERSPEKTIF
BUKAN KEBENARAN

BRO
ALAMI KEINDAHAN HIDUP
PANDANG BINTANG BINTANG
KEMUDIANI 
TERBANG BERSAMA BINTANG
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT BERKHALWAT