Ahad, 14 November 2021

PUKI MAK POLITIKUS ! BAKAR KITA SEMUA - COP26 GAGAL

 


 PUKI MAK 

POLITIKUS

AMIN

SEDANG BAKAR

KITA SEMUA

AMIN

COP26  GAGAL

 KHALAS

 ANAK MUDA

 WAJIB

 KE JALAN RAYA MENGAMOK

KHALAS

MUHYIDIN TETAP TEGAS

 


Sejarah BN berakhir: Muhyiddin sebenarnya tertekan – Bung Mokhtar

TELOK MAS – Sejarah Barisan Nasional (BN) di negara ini tidak pernah berakhir, sebaliknya  Muhyiddin Yassin sendiri dilihat tertekan dan gagal menyaingi keupayaan parti itu pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka kali ini.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Sabah,  Bung Mokhtar Radin berkata, pengerusi Perikatan Nasional (PN) dilihat semakin tertekan apabila sanggup mengeluarkan tohmahan tidak berasas terhadap BN.

“Apa boleh buat, ini negara demokrasi, kita terima cuma Insya-Allah sebetulnya siapa yang mengeluarkan kata-kata itu, mereka dalam keadaan tertekan.

“Saya cukup yakin UMNO-BN adalah parti yang mempunyai organisasi cukup kuat dan matang dan tidak ada parti yang berstruktur sebegini.

“Parti baharu ini cuba mengikuti langkah UMNO-BN tapi mereka tak dapat mencapainya dan (tiada) arah tuju,” katanya kepada pemberita di sini, hari ini.

Khamis lalu, Muhyiddin dalam ucaptamanya pada Pentas PRN Melaka PN di Shah Alam berkata, sudah sampai masanya landskap politik negara berubah dan sejarah BN berakhir.

Menurut Muhyiddin, selepas enam dekad penguasaan BN, rakyat telah berubah dan lebih terbuka berikutan penguasaan teknologi maklumat banyak memberikan pengetahuan baharu.

Bung juga melahirkan rasa kesal dengan sikap yang ditunjukkan bekas Perdana Menteri itu yang sanggup mengeluarkan kata-kata yang menghina parti yang menempah namanya dalam politik.

“Akhirnya mereka tertekan dan mengeluarkan pelbagai perkataan yang tidak seharusnya dilontarkan oleh seorang bekas Perdana Menteri dengan ungkapan yang tidak sedap didengar.

“Biarlah dia, biar rakyat menentukan hala tuju masa depan negara kita ini,” katanya lagi. 


 BILA MUSUH

MENYERANG

INI MAKANANYA

KITA BETUL

AMIN

MUHYIDIN DISERANG

KERANA DIA TEGAS

AMIN

MUHYIDIN MAHU

NAJIB & ZAHID &

KLUSTER BANDUAN

MASUK PENJARA

KHALAS

MUHYIDIN NAK

KEMBALI JADI PM

AMIN

INI MENAKUTKAN

TIM PENJARA

KAH KAH KAH

TU PASAL

TAN SERI MUHYIDIN

DISERANG

AMIN

KAH KAH KAH

RAKYAT SOKONG

 Ingkar SOP: Pengunjung, pemilik pusat hiburan dikompaun RM265,000

KUALA LUMPUR – Seramai 48 orang pengunjung yang leka berhibur di sebuah pusat hiburan, di sini, dikompaun polis kerana mengingkari prosedur operasi standard (SOP).

Ketua Jabatan Pencegahan Jenayah Dan Keselamatan Komuniti (JPJKK) Kuala Lumpur, Senior Asisten Komisioner  Azman Ayob berkata, seramai 14 pegawai dan anggota dari JPJKK telah melakukan serbuan ke atas sebuah remis pusat hiburan di Jalan Ipoh pada lewat malam tadi.

“Hasil serbuan yang dijalankan mendapati premis tersebut telah melanggar Peraturan 17 Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit PPN 4 2021 (Melakukan aktiviti terlarang dalam pub dan kelab malam) semasa tempoh Pelan Pemulihan Negara Fasa 4 bagi Kuala Lumpur.

“Pemilik premis berkenaan telah dikenakan kompaun bernillai RM25,000,” katanya dalam kenyataan mengenai Ops Khas Kontinjen Kuala Lumpur, hari ini.

Tambah beliau, seramai 48 pengunjung yang berada di dalam premis hiburan itu dikenakan kompaun sebanyak RM5,000 setiap individu, menjadikan jumlah keseluruhan kompaun yang dikeluarkan berjumlah R265,000 kerana dikesan mengabaikan pematuhan SOP yang ditetapkan.

“Dalam serbuan yang sama juga, seramai 49 orang pengunjung telah dilibatkan dalam saringan ujian air kencing dan hasil keputusan mendapati seramai 13 daripadanya didapati positif dadah di bawah Seksyen 15(1)(a) Akta Dadah Berbahaya 1952.

“Operasi seperti ini akan dipertingkatkan lagi dari semasa ke semasa bagi membendung penularan wabak Covid-19 di kalangan warga Kuala Lumpur khususnya dan membantu usaha kerajaan dalam menghentikan penularan Wabak Covid-19 dalam negara kita,” katanya.RAKYAT SOKONG

LANGKAH SAMAN

KAH KAH KAH

NAIKKAN LAGI

HARGA SAMAN

KAH KAH KAH

INI UNTUK DANA

NEGARA YANG

MAKIN KURANG

DIREMBAT OLEH

NAJIB & ROSMAH

AMIN

 PATUT PENGUJUNG

KELAB INI DIROTAN

 MEREKA  BEBAL

TAK SEDAR DIRI

KAH KAH KAH

JANGAN BAGI

PELUANG TOWKAY

KAUTIM DENGAN

POLIS 

KAH KAH KAH

KALAU ADA GRO

RABA KOTE 

MANA TAHU 

KALAU KALAU

ADA  GENG SAJAT

KAH KAH KAH

PREMIS INI DIRAMPAS

JADIKAN HOSTEL

UNTUK WARGA

MISKIN KOTA

KAH KAH KAH

SPR PENTASKAN TEATER

 Penganjur program PM di Asahan dikompaun RM20,000

ENGANJUR program Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob di Asahan, Melaka hari ini dikenakan kompaun tidak lama selepas majlis berakhir tengah hari tadi.

The Malaysian Insight difahamkan kompaun berjumlah RM20,000 dikenakan kerana penganjur gagal mematuhi syarat penjarakan sosial dan pematuhan prosedur operasi standard (SOP) mengekang Covid-19.

Kompaun dikeluarkan kepada ketua pusat daerah mengundi (PDM) Barisan Nasional (BN) Asahan, kata pegawai kesihatan dari Pusat Kesihatan Daerah Jasin yang enggan namanya dipetik.

Penganjur program yang dikenakan kompaun juga enggan memberikan sebarang komen.

Ismail Sabri hari ini mengadakan lawatan sehari ke Melaka, ketika kempen pilihan raya negeri genap seminggu menjelang hari pengundian 20 November ini.

Ini adalah kunjungan pertama Ismail Sabri ke Melaka sejak kempen pilihan raya negeri bermula selepas penamaan calon 8 November.

Minggu lalu, Ismail Sabri mengadakan lawatan tiga hari ke Jakarta atas jemputan Presiden Indonesia Joko Widodo. Lawatan bermula sehari selepas penamaan calon PRN Melaka.

Sebelum kompaun dikeluarkan, Ismail Sabri beramah mesra dengan pengundi di kawasan Medan Selera Selandar, disertai bekas perdana menteri Najib Razak.

Lebih kurang 60 individu berada di kawasan medan selera itu ketika program berlangsung, dengan sebahagian daripada mereka yang hadir mengambil peluang bergambar bersama perdana menteri.

Kompaun itu dikeluarkan sejurus selepas Ismail Sabri meninggalkan kawasan medan selera kira-kira pukul 12.30 tengahari.

Menurut jadual lawatannya, Ismail Sabri yang juga naib presiden Umno mempunyai program bersama jentera dan pengundi di kawasan DUN Telok Mas, Sungai Udang, Lendu, Asahan, dan Rim.

Kerusi DUN Asahan menyaksikan pertandingan enam penjuru, dengan bekas ketua Menteri Melaka Idris Haron yang bertanding atas tiket Pakatan Harapan (PH) berentap menentang calon BN Fairul Nizam Roslan dan calon Perikatan Nasional (PN) Dhanesh Basil.

Tiga calon lagi akan bertanding atas tiket Bebas iaitu Azmar Ab Hamid; Mohd Akhir Ayob; dan Mohd Noor Salleh. – 14 November, 2021.   


 PILIHANRAYA

WAJIB ADA 

SANDIRAWA

KAH KAH KAH

INI NAMNYA

TEATER SAKSAMA

KAH KAH KAH

SAMAN PAKATAN

SAMAN JUGA BN

KAH KAH KAH

BARU SPR LOHE

DILIHAT ADIL

KAH KAH KAH

TEATER INI

BIKIN GEMPAR

DI MELAKA 

JADI BERITA

SANA SINI

KAH KAH KAH

SEMUA AKAN

BERLABUN SPR

DAH JADI BAIK 

KAH KAH KAH

POORAH

 BINCATLAAA

KHALAS

ANWAR PILIHARA ANAK KATAK

 ANWAR PILIHARA

ANAK KATAK

KAH KAH KAHFOUR WIRE commented on

 "KATAK JADI CALON"

Hilang respect dgn Nuar.. dah tahu pengkhianat tapi masih pilih pengkhianat jd calon.. LAHABAU kau Nuar.. aku rela sokong cina DAP nanti.. puiiiiiiii

PELACUR ADA BANYAK LUBANG

 


 PELACUR ADA

BANYAK LUBANG

AMIN

panglimo potaseh commented on

 "LIMA PENJURU"

Ingatkan abis kuat main 3 lobang je ..rupa nye 5 penjuru. Cik Sajat musti gelak besar ..geng yang picit tetek Cik Sajat sedang menerima hookoman tuhan. Hawau kau ..cilako cilanat orang molako tak bosunat ..kahkahkah ..padan muko ..lahabau. Ayok Sam Yoda dah sampai masa tapak kasut lu 'up' lagi 3 inchi ..

INDONESIA TUAN RUMAH G20

  INDONESIA

TUAN RUMAH

PERSIDANGAN G20

AMIN

Unknown commented on

 "TIDAK ADA

 AGENDA KOTE SAJAT"

Tuan TT, ini negeli bukan pun member G20. Gwa ingat pun talak ale lapat jimput pigi COP26. Magut juga la talak lapat pigi. Kalau pigi pun kasi buang luit saja, bayar ticket kapal tilebang, luluk hotel sama makan. Pigi pun talak cakap apa-apa, malu mau cakap la sibab talak mandai mau cakap olang putih, mau cakap Moolayoo pun talak olang mau linga sibab talak olang kinal siapa lia olang, ingat mali Afganistan sana sibab pakai kopiah kapala towel, 


bukan macam itu mamak kutty, olang kinal sama lia, lagi talak paham punya apa itu misyualat cakap-cakap. Dalam itu misyualat banyak olang kapiat mana bole campul mau cakap-cakap, kalau mau cakap pun cilita halam halal punya, hal, itu mat salleh pun jadi felup. Jokowi pun tak mau layan ini cilita bukan mau kasi ini lunia baik punya.. sikit-sikit halam halal...

TEATER MELAKA

 Penganjur program PM di Asahan dikompaun RM20,000

INI SANDIWARA

ATAU

DONDANG SAYANG

KAH KAH KAH

97% BUJET RM12 UNTUK LANUN MELAYU

 


97% BUJET RM12

UNTUK 

LANUN MELAYU

AMIN

KEMUDIAN 

DIREMBAT 

OLEH CUKONG

KHALAS

Unknown commented on

 "KENAPA MELAYU

 MASIH PAPA KEDANA ?"

Waoooo... 97% buret, oop sori bujet, untuk moolayoo dan bumi. Kayo rayo la kito. Bagui botul kera-jaan ni. Bior cino india kapiat tu mati kelaparan. Tapi aiseymen, golongan elit moolayoo yang sapu buret itu sumuo.... 


golongan marhaen kat bawah tu dapat tulang je la... RM50, 10kg beras BN atau beras PN atau beras Buret, 1 kg minyak cap bulan purnama, seikat kangkong berkabel dacing songsang atau berkabel bunga raya layu... idup moolayu, idup moolayu, kite tuan, kite tuan....

BODOH TAHIK LEMBU

 


 BODOH 

TAHIK LEMBU

KHALAS

Arymanchino commented on

 "MUHYIDIN DAH KOYAK

 KENA RABAK"

Shahril memang bodoh mcm tahi lembu.Sbb tu org JB humban dia dlm longkang.Dah sapu duit 1MDB,tp buat muka xtahu malu.Arun pun blh kelentong dia.Mane Sharil ade otak same dgn Isham Jalil.Bukan Isham TT

SHAHRIR BARUA KEELING ARUL KANDA

 SHAHRIL BARUA

KEEELING

ARUL KANDA

KHALAS

Arymanchino commented on

 "SHAHRIR 

TIBAI MUHYIDIN"

Shahril bukan saje Tupai tp dia lebih terok dari Berok.Sape tak kenal dia.Dia akan jilat buntut sesiape yg beri dia makan.Cuba tengok dulu bila d suap oleh Najib,dia pun jumpa Keling Arul Kanda.Terus kata,bahawa cerita Arul semuanya betul.Haramjadah,pukimak punya Sharil cakap menipu sbb trima duit dari bosku penyamun..


SATU CARA BIJAK MENANGANI PEMANASAN DUNIA

 


SATU CARA BIJAK

MENANGANI

PEMANASAN GLOBAL

KHALAS

MELAYU WAJIB BERDITARIMELAYU WAJIB

BERDITARI

AMIN

BERDIRI DALAM

TANGAN SENDIRI

KHALAS

Unknown commented on 

"KENAPA MELAYU

 MASIH PAPA KEDANA ?"

Kenapa melayu masih papa kedana. Sebab org melayu beriman dgn sikap kalu kerajaan tidak bantu mrk akan jd susah. Tidak kira org biasa atau org bisnes sumer berpikiran bantuan krjaan adalah hak mutlak mrk. Kalu betul2 nak melayu berjaya JGN bantu mrk sbb kalu dorang tahu mrk tidak akan dibantu mrk akan bekerja kuat utk berjaya.


 Sebab itu takde melayu cari keja di China Bangladesh Filipina Pakistan Myannar Nepal sbb krjn negara2 tu takkan bantu mrk. Takat ni mrk hanya berusaha utk dpt projek bg mengutip sewa bulanan dan komisen. Itu pun krjaan kena bantu mrk.

BERSELINDUNG DENGAR CERITA DONGENG

  SELINDUNG

DIBELAKANG

CERITA DONGENG

AMIN

Unknown commented on 

"PELACUR BERSEKONGKOL 

DENGAN LANUN"

adoh.... bukan tak tahu mangkuk ni semua bersembunyi di belakang agama cuma orang bodoh piang tak tahu nak nilai munafik2 ni . belagak kerana mereka ni berilmu agama tinggi seperti ustaz ,ulamak2 dan suka hukum dan gempak rakyat2 di kampung . Zaman depa dah berlalu


HANYA ANAK MUDA BOLEH SELAMATKAN DUNIA

 


HANYA ANAK MUDA

BOLEH SELAMATKAN 

DUNIA KITA

AMIN

AKHIRNYA DUNIA INI

MILIK ANAK MUDA

KHALAS

MUHYIDIN DAH KOYAK KENA RABAK

 Maki Shahrir bodoh, Isham anggap Muhyiddin ‘koyak rabak’

AYER KEROH – Penasihat Komunikasi Barisan Nasional (BN), Isham Jalil menganggap Muhyiddin Yassin “koyak rabak” berikutan tindakannya yang menganggap veteran UMNO,  Shahrir Samad sebagai seorang bodoh.

Beliau berkata, tidak wajar seorang pemimpin parti berkata demikian malah BN sendiri tidak pernah berkempen sepanjang Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka dengan mencaci parti lawan menggunakan kata-kata kesat.

Disebabkan itu Isham terpaksa memberikan pesanan terhadap  pemimpin Perikatan Nasional (PN) itu.

“Macam saya dalam politik, saya tak pernah attack orang personal…saya selalu attack mengenai keputusan dan dasar dia.

“Personal attack saya tak buat sebab saya nak bawa politik Malaysia itu ke arah politik yang lain iaitu ke arah politik dasar, politik rasional.

“Saya tahu politik ini tak selalunya rasional tapi kalau boleh kita menuju ke arah politik yang sihat…kenapa kita berpolitik sebab nak tentukan dasar yang akan menentukan nasib kita dan anak-anak kita.

“Kenapa dulu kita susah sangat nak mohon moratorium untuk dapatan i-Citra sebab kita tak cukup kerusi…sekarang kita berpoitik untuk dapatkan dasar untuk rakyat,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Bagaimanapun beliau berkata, politik yang bersifatkan fitnah dan caci maki sebagaimana pernah dilakukan Pakatan Harapan dahulu biarlah diteruskan oleh parti lawan agar rakyat dapat menilainya sendiri.

Namun katanya, BN tidak akan membiarkan perkara itu berlaku sebaliknya, ia akan ditentang mengikut kaedah-kaedah tertentu.

Semalam, Muhyiddin yang juga bekas perdana menteri mengganggap Shahrir bukan sahaja berniat jahat namun tidak berakal.

Ahli Parlimen Pagoh itu turut menyifatkan Shahrir sebagai ‘bodoh dan tidak bertanggungjawab’ apabila mencabar partinya untuk menumbangkan kerajaan Johor seperti yang berlaku di Melaka.

Menurut Muhyiddin, beliau tidak akan bertindak bodoh seperti segelintir pemimpin UMNO yang sanggup menarik sokongan terhadap kerajaan sendiri dan akhirnya menyebabkan berlaku PRN ketika Covid-19 sedang menular. 

 MUHHYIDIN

DAH KOYAK

KAH KAH KAH

KENA RABA...OPPS

SILAP .. .. 

SAMPAI  RABAK

KAH KAH KAH

INI CONTOH

POLITIK SEHAT 

KAH KAH KAH 

SHAHRIR BODOH

 MUHYIDIN SEMBAB

KAH KAH KAH

SEMUA NI CONTOH

PEMIMPIN POLITIK

SEDANG BINCANG 

AGENDA NEGARA

DALAM AKHBAR

BUKAN DALAM

ITAM GELAP

KAH KAH KAH

INI AMAT BAIK

UNTUK PENCERAHAN

ORANG RAMAI

DAN PENGUNDI 

KAH KAH KAH 

DEBAT MACAM 

INI WAJIB 

DITERUSKAN 

KHALAS

KAH KAH KAH

SHAHRIR TIBAI MUHYIDIN

 Nak bubar DUN bukan semudah tekan butang sahaja, balas Shahrir

KUALA LUMPUR – Hendak bubar Dewan Undangan Negeri (DUN) bukan semudah dengan ‘tekan butang; sahaja, kata Shahrir Samad.

Ia ada prosesnya kerana Malaysia dan negeri-negeri ada perlembagaan masing-masing.

Tambahan pula, Yang di-Pertuan Agong, Raja-raja Pemerintah dan ketua-ketua negeri yang juga ada peranan dan tanggungjawab berperlembagaan.

”Tak semudah dengan ‘tekan butang’ sahaja,” katanya dalam kenyataan di Facebook.

Veteran UMNO itu mengulas kenyataan  Muhyiddin Yassin yang berkata, jika beliau ‘tekan semua butang’, Kerajaan Negeri Johor akan jatuh.

Kenyataan itu dibuat oleh Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) selepas beliau dicabar oleh Shahrir untuk menarik sokongan kepada Menteri Besar Johor,  Hasni Mohammad.

Shahrir membuat cabaran itu selepas Muhyiddin dalam ucapannya di Melaka mendakwa UMNO sebagai parti yang mengutamakan kepentingan sendiri berbanding rakyat semasa pandemik Covid-19 apabila merujuk rampasan kuasa di Perak pada Disember 2020, di peringkat persekutuan pada Ogos dan krisis Melaka bulan lalu sehingga menyebabkan pilihan raya negeri.

“Kalau saya hanya mengambil berat tentang parti saya, di negeri Johor, PPBM ada 14 kerusi, UMNO dan MIC ada 15 kerusi, keseluruhannya 29 kerusi. PH ada 27 kerusi. Jadi majoriti dua kerusi sahaja.

“Jika saya berniat jahat dan hanya mencari kepentingan politik, saya boleh melakukan perkara yang sama untuk negeri Johor hanya dengan mengeluarkan dua Adun dan menyebabkan kerajaan Johor sekarang tumbang.

“Tetapi saya tidak mahu bertindak bodoh dan berniat tidak baik untuk menimbulkan masalah yang sama di Johor. Bukan kerana ia negeri saya tetapi untuk memelihara kebajikan dan kepentingan rakyat,” tambah Muhyiddin.

Kenyataan Muhyiddin itu dijawab oleh Shahrir: “Sebelum ke situ, soalnya mengapa pemimpin UMNO yang jadi MB Johor sekarang ni? Jawapannya mudah.

”Kerana sudah dua pemimpin PPBM yang pegang jawatan itu sebelum terpaksa dilantik  Hasni sebagai MB. Iaitu MB Johor ke-3 selepas PRU14.

Kalau ada yang layak dalam kalangan ADUN PPBM, tentu tidak terlepas jawatan itu kepada UMNO/BN.

”Nak tarik sokongan supaya ada juga PRN Johor? Silalah. UMNO Johor tetap bersedia. Kami tetap menghormati mandat rakyat,” tulis Shahrir.

Dalam kenyataan terbaharu itu, Shahrir turut menjawab persoalan Muhyiddin berhubung persoalan ‘saya jatuh, UMNO tidak sokong’ pun ada kaitannya dengan konsep asas kepada amalan demokrasi negara iaitu Demokrasi Berparlimen dan Raja Berperlembagaan.

”Itu, kalau kita masih boleh ingat,” ujar Shahrir. –  TAN SRI MUHYIDIN

WAJIB JAWAB

AMIN

SAPA TUPAI

 SHAHRIR INI ?

KAH KAH KAH

TAN SRI WAJIB

BUKTIKAN

SAPA  TAIKO

JOHOR

KAH KAH KAH

TUPAI BERNAMA

SHAHRIR INI

HANYA  PELAWAK

KAH KAH KAH