Ahad, 28 Februari 2021

BILA MUHYIDDIN NAK LETAK JAWATAN ?

 


ANWAR IBRAHIM

 TELAH

CUKUP NUMBO 

MUHYIDIN WAJIB 

LETAK JAWATAN

UBAT KAPIR MUJARAB

 
UBAT KAPIR

LEBIH MUJARAB

AMIN

Arymanchino commented on

 "TUKANG BACA YASIN

 DAH LAMA

 DI TANAM DI AMERIKA"

Pelik juga TT.Tukang baca Yasin,blh cakap dgn jin dan blh sedut semua segala penyakit cuma dia xblh nak sedut penyakit sendiri.Bila sakit gi berubat dgn org kapir.Lg pelik bila mati,tanam negara kapir..

KOTE BERCABANG

 KOTE BERCABANG

Arymanchino commented on 

"ADA PROJEK BESAR ?"

PKR bukan saje lidah bercabang,
kote bos dia pun bercabang..

ASALKAN JADI PM

 AJAM

ASALKAN

JADI PM

Arymanchino commented on

 "AMANAH BERI AMARAN

 PADA ANWAR IBRAHIM"

Masa Tun Madey trima org2 Umngok Abam dan anak beranak bising.Bila org2 PKR melompat,dia kata pengkianat.Tp bila Amanah lompat pd PKR dia kata Alhamdulillah.I got the number.Patut Abam buka kedai ekor je,mesti ramai pengikut..

JIHAD MELAWAN KOTE

 JIHAD 

MELAWAN KOTE

panglimo potaseh commented on

 "PERJUANGAN 

SUCI MURNI DITERUSKAN"

Cik Haji Sajat kok ade kote pun ..kote nye tak rayau jauh. Ada banyak lagi kote yang rentas simpadan ..momantek hingga rentas benua ..ngapa TaT ni ontok jo. Fesyen Cik Sajat sangat sopan ..tapi ngapa yang berbikini takat nutup puting dan lobang pantat TaT Pukimak ni tak cakap apa ..

JANGAN JADI BABI TERNAKAN CHINA MERAHJANGAN JADI 

BABI TERNAKAN

CHINA MERAH

Unknown commented on

 "BERKHALWAT 

HARI KE 348"

Wei lu tak tau ke Wei, sekarang bisnes Huawei dah jatuh. Huawei pun dah start buka ladang ternak babi. Lu cari lah berita ni kat South China morning post. Nak jatuhkan cina merah ni cuma sekat dan boikot barang dia. Sekejap saja boleh jatuh. Betul cara Trump. 


Bila cina merah jatuh mereka akan ternak babi kemudian biar dia cekik sendiri barang2 tiruan dalam negara mereka saja. Eksport mereka terjejas. Sebab itu mereka dah takut, mereka hantar delegasi untuk merekrut para penguasa lain2 negara supaya jadi babi ternakan mereka. Kat sini pun dah ada babi ternakan mereka termasuk lah menteri2 Melayu.

ADA PROJEK BESAR ?

 


APAKAH ADA

PROJEK BESAR

DI BELAKANG

SEMUA INI?

AMIN

KITA LIHAT DAN

TUNNGU

KHALASLompat parti: Pemuda AMANAH ingatkan PKR tidak hipokrit, berlidah bercabang

Pemuda AMANAH Nasional mengingatkan PKR agar tidak hipokrit dan berlidah bercabang hingga menerima wakil rakyat yang lompat parti.

Ketuanya, Shazni Munir Mohd Ithnin berkata, Pakatan Harapan (PH) secara umumnya boleh bersetuju bahawa tindakan lompat parti dalam kalangan wakil rakyat adalah pelacuran terhadap sistem demokrasi negara.

“Membeli dan menjual wakil rakyat merupakan budaya bobrok yang hina lagi keji.

“Bahkan, persundalan ini jugalah yang menyebabkan kerajaan PH runtuh dan merencatkan proses reformasi urustadbir yang sedang berjalan ketika itu,” katanya dalam kenyataan sebentar tadi.

Beliau berkata, Setiausaha Agung PKR dalam kenyataan semalam dengan jelas menyebut bahawa parti itu menolak tindakan lompat parti yang bertujuan ingin melemahkan mana-mana parti dalam blok pembangkang.

“Namun ironinya, pada tarikh berkenaan juga dilaporkan media bahawa PKR telah menerima wakil rakyat yang lompat di Johor; setelah bantahan dalaman kami suarakan rentetan kejadian sama berlaku di Selangor sebelum ini,” tegasnya.

Tiga ADUN di Johor yang sudah menyertai PKR ialah Khairuddin A Rahim (Senggarang), Faizul Amri Adnan (Serom) dan Muhamad Said Jonit (Mahkota).

Tahun lalu, PKR juga menerima dua ADUN AMANAH dari Selangor iaitu ADUN Meru, Mohd Fakhrulrazi Mohd Mokhtar dan ADUN Sabak, Ahmad Mustain Othman.
 
Sehubungan itu, Shazni berharap Presiden PKR,  Anwar Ibrahim melaksanakan tekad bersama untuk menolak budaya lompat parti sesama komponen PH yang jelas menguntungkan satu pihak dan merugikan pihak yang lain.

“Politik tikam belakang ini usah dibudayakan. Sebagai rakan gabungan dalam PH, menerima penyertaan wakil-wakil rakyat ini hanya akan menyebabkan hubungan antara parti renggang dan keruh di kemudian hari,” tambahnya lagi.

Semalam, Timbalan Presiden AMANAH,  Salahuddin Ayub menyifatkan tidak manis mana-mana parti dalam komponan PH menerima mana-mana ahli parti rakan jika memahami semangat setiakawan dalam gabungan itu.

“Saya rasa semangat ini adalah disepakati dalam mana-mana parti yang membentuk pakatan atau gabungan (coalition),” katanya.

Dalam masa sama, AMANAH Kawasan Bukit Bintang menggesa pimpinan AMANAH Nasional supaya mengkaji semula hubungan kerjasama dengan PKR dan kedudukan parti tersebut dalam PH.

BAIKNYA

AMANAH SECARA

TERBUKA

AKAN MENILAI

KEMBALI

HUBUNGAN DENGAN

PKR 

AMIN

ATAU LEBIH TEPAT

HUBUNGAN DENGAN

ANWAR IBRAHIM

KHALASDUNIA BERJIHAD MELAWAN KOBID

 DUNIA BERJIHAD

MELAWAN KOBID

MALAYSIA BERJIHAD

MENCARI

KOTE SAJAT

Unknown commented on 

"PERJUANGAN SUCI AFDAL

 MENCARI KOTE SAJAT"

kerana seekor sajat melatah satu malaysia ..... alahai melayu piang apa cerito..... ???? orang dok kalut dgn Covid hangpa dok kalut dgn sipondan seekor ni ... goblok betul mangkuk hayung ni

PERJUANGAN MENJAGA KOTAE SAJAT

 


PERJUANGAN

MENJAGA 

KOTE SAJAT

Arymanchino commented on 

"PERJUANGAN SUCI MURNI

 DITERUSKAN"

Puak2 Warotad ni memang bengap.Kote mane lebih bahaya antara Sajat dgn Kote Abam.Rasa kote Abam sgt bahaya sbb dia xkenal lubang..

VAKSIN ADA GELATIN BABI ?

 


FITNAH


VAKSIN DARI CHINA MERAH
ADA CAMPURAN
GELATIN BABI
ADALAH FITNAH

 INI TIDAK BETUL

YANG TEPAT DAN BETUL
IALAH
BANYAK VAKSIN
DARI CHINA MERAH
ADALAH VAKSIN TIPU

BANYAK TANGKAPAN
TELAH BERLAKU DI CHINA MERAH
KERANA BANYAK SYARIKAT
MEMBUAT VAKSIN TIPU

SYARIKAT INI MENJUAL
VAKASIN TIPU
KE LUAR NEGARA

AWAS 

AMIN16 Feb 2021 — Saline solution and mineral water were being hawked as coronavirus jabs, and some sent overseas.
You've visited this page 2 times. Last visit: 2/27/21
8 Feb 2021 — Pharmaceutical counterfeiting brought to the fore, as 3000 saline filled vials being sold as COVID-19 vaccines were seized in Chinese raids.
15 Feb 2021 — SHANGHAI: China is cracking down on vaccine-related crimes, making dozens of arrests over the production and distribution of fake COVID-19 ...
16 Feb 2021 — China says those arrested are alleged to have been selling fake coronavirus vaccines made out of saline solution and mineral water.


RANCANGAN BANDUAN DITERUSKAN
RANCANGAN

BANDUAN 

DITERUSKAN

Unknown commented on

 "ANWAR TIPU AMANAH"

Rakyat susah kerana kobid, sepatutnya Anwar Ibrahim bentang rancangan tolong rakyat dan negara, bukan sibuk main politik tikam belakang sekutu. Pihak sekutu pun ditipu dan ditelan. Inilah akhlak orang yang anggap sendiri calon perdana menteri. 

AMAH KENAL SAPA ANWAR

 
AMANAH KENAL 

SAPA ANWAR 

HANY MAT SABU

BUAT BUAT LUPA

Kluangman commented on

 "AMANAH SEDAR 

SIAPA ANWAR"

AMANAH dah sedar lama...yg Tak sedar² diri adalah Mat Sabun. Kes ni mudah je..PKR belum putuskan terima kemasukan mereka.. Mat Sabun terus tidor lena..

PKR - LIDAH BERCABANG ?

 LIDAH BERCABANG

MACAM MANA?

KAH KAH KAH


Lompat parti: Pemuda AMANAH ingatkan PKR tidak hipokrit, berlidah bercabang


ANWAR JANJI

APA PADA

MAT SABU

JENG JENG JENG

BUKA SEMUA

CERITA

KHALAS

PERJUANGAN SUCI AFDAL MENCARI KOTE SAJAT

 PERJUANGAN SUCI

LAGI AFDAL 

MENCARI

 KOTE SAJAT

Unknown commented on 

"PERJUANGAN 

SUCI MURNI DITERUSKAN"

Pembetulan...sajat dah takde kote...dgr kabar angin kote sajat dikerat dan dibuat lubang cipap dan pasti geng jaga agama akan kecewa lagi bila tak dapat dakwa sajat sebagai pondan...

TUKANG BACA YASIN DAH LAMA DI TANAM DI AMERIKA

 


TUKANG BACA

YASIN DAH LAMA

DI TANAM DI AMERIKA

Arymanchino commented on 

"MAHU VAKSIN ISLAM"

FYI.Vaksin Covid19 yg d bawa msk semua dah suci bersih.Jgn lah ragu2 lg sbb dah d baca Yassin 7x.Semasa dlm kapal terbang dan van dah d perdengarkan ayat2 suci Al Quran.Sy harap Rakyat Malaysia cucok lah semua.Lg pun Rakyat Malaysia dah biasa d cucok hidung..

AMANAH BERI AMARAN PADA ANWAR IBRAHIM

 


AMARAN AMANAH

PADA

ANWAR IBRAHIM
KENYATAAN MEDIA PIMPINAN AMANAH BUKIT BINTANG

28 FEBRUARI 2020


GESAAN KAJI SEMULA KERJASAMA DENGAN PARTI KEADILAN RAKYAT

1. Kami pimpinan AMANAH Kawasan Bukit Bintang menggesa pimpinan AMANAH Nasional supaya mengkaji semula hubungan kerjasama dengan PKR dan kedudukan parti tersebut dalam Pakatan Harapan setelah menerima tiga ADUN AMANAH di Johor dan dua ADUN AMANAH di Selangor yang melompat. Senario ini mengeruhkan lagi hubungan serta mencalarkan semangat setiakawan antara parti-parti dalam Pakatan Harapan.

2. Kami juga menyokong penuh kenyataan YB Salahuddin Ayub (Timbalan Presiden AMANAH) yang menyesali tindakan parti rakan PH yang menerima ADUN-ADUN AMANAH yang melompat. Tindakan ini melambangkan tiada kesepakatan dalam gabungan yang dibentuk.

3. Strategi politik parti-parti dalam PH sepatutnya berteraskan pembelaan nasib rakyat yang terkesan atas caca marba pengurusan kerajaan Perikatan Nasional yang masih tiada keabsahan dan bukannya menzalimi sesama rakan parti dalam pakatan dalam persiapan menghadapi PRU ke-15 jika parlimen dibubarkan.

4. Berdasarkan Global Corruption Barometer 2020 oleh Transparency International yang melibatkan responden seramai 20 ribu orang di 17 negara di rantau Asia, hampir sepertiga daripada responden mempunyai persepsi negatif iaitu ahli parlimen adalah mereka yang terlibat gejala rasuah. Justeru, kami juga menyarankan agar akta anti lompat parti dikaji dan diperhalusi bagi mengekang amalan lompat parti daripada terus menjadi barah proses demokrasi di Malaysia.

 Ini adalah pendirian bersama:
Ustaz Ahmad Asri Talib
Ketua AMANAH Bukit Bintang

Ahmad Thaari Abdul Rahim
Timbalan Ketua AMANAH Bukit Bintang

Sheikh Khuzaifah
Ketua Pemuda AMANAH Bukit Bintang

Ustazah Sharifah Juanie
Ketua AWAN AMANAH Bukit Bintang

Fatihah Salahuddin
Ketua WARDA AMANAH Bukit Bintang

Ismail Othman
Ketua ARIF AMANAH Bukit Bintang
SATU PENCERAHAN - WAJIB LIHAT

 


SATU PENCERAHAN

WAJIB LIHAT

PERJUANGAN SUCI MURNI DITERUSKAN

 


PERJUANGAN

MENJAGA 

KOTE SAJAT

DITERUSKAN

AMIN

INI ADALAH 

PERJUANGAN

SUCI LAGI MURNI

UNTUK MENEGAK

AGAMA

AMIN

PERJUANGAN INI

LEBIH GETIR DARI

MELAWAN KOBID

AMIN

LEBIH HEBAT DARI

MEMULIH EKONOMI

 NEGARA 

AMINTiada siapa kebal undang-undang, kata Marzuk


MEREKA yang tidak hadir ke mahkamah untuk prosiding, tidak bermakna mereka kebal undang-undang, kata Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Ahmad Marzuk Shaari.

Dalam kes mahkamah melibatkan usahawan kosmetik Nur Sajat, atau nama sebenar Muhammad Sajjad Kamaruzzaman yang tidak hadir ke mahkamah bagi satu prosiding, beliau berkata mereka yang melakukan apa-apa kesalahan tidak boleh terlepas daripada undang-undang, termasuk Nur Sajat.

Beliau berkata proses mahkamah perlulah berhemah, teliti di samping mengikut prosedur operasi standard (SOP), malah ia mempunyai panduan tertentu yang perlu diikuti, dan sesiapa sahaja, bukan hanya Nur Sajat, perlu mengikut lunas mengikut undang-undang dalam negara yang ditegakkan dengan prinsip ‘Rule of Law’. 

Bulan lepas Nur Sajat tidak mengaku bersalah terhadap satu pertuduhan menyebabkan agama Islam dipandang hina dengan cara dirinya seorang lelaki yang berpakaian menyerupai wanita selepas pertuduhan itu dibacakan di hadapan Hakim Syarie Mohamad Khalid Shaee @ Shaii, dan beliau tidak hadir semasa sebutan semula kes itu beberapa hari lepas.

BAYANGKAN 

JIKA KOTE SAJAT

TIDAK DIKAWAL

KAH KAH KAH

APA AKAN JADI

KAH KAH KAH

BERAPA BANYAK

KOTE AKAN

LARI  LARAU

KAH KAH KAH 

KOTE YANG 

TIDAK DIKAWAL 

AKAN  MEROSAK

 EKONOMI NEGARA

  KAH KAH KAH 

KOTE TERKAWAL

 AKAN

MENUMPAS VIRUS

KOBID

AMINKES DADAH - SIAPA TERLIBAT

 


INI  SATU

PERKEMBANGAN

TERBARU

AMIN

TAK PERNAH

BERLAKU

DI MALAYSIA

AMIN

TAPI 

HAMID BADOR

AKAN BERSARA

AMIN

APAKAH DASAR

INI

AKAN DITERUSKAN

AMINTan Sri, Datuk Seri terlibat sindiket dadah akan dibawa ke muka pengadilan – KPN

JELI – Polis mengenal pasti beberapa dalang utama sindiket penyeludupan dadah di negara ini yang berselindung di sebalik status ‘Tan Sri’, ‘Datuk Seri’ dan ‘Datuk’, kata Ketua Polis Negara  Abdul Hamid Bador.

Beliau berkata Jabatan Narkotik di Bukit Aman kini dalam proses untuk mengambil tindakan terhadap tauke dadah terbabit, yang juga didapati hidup mewah dengan berselindung di sebalik perniagaan yang sah menyebabkan polis sukar untuk mendapatkan maklumat yang boleh mengaitkan mereka dengan kegiatan pengedaran dadah.

“Tetapi saya akan pastikan mereka ini akan masuk (penjara), walaupun saya tahu statusnya tinggi bergelar Datuk, Datuk Seri atau Tan Sri… saya akan berusaha bahawa perbuatan tidak bertanggungjawab mereka ini akan terungkai dan mereka akan didakwa.

“Paling tidak pun saya akan ambil tindakan di bawah POCA (Akta Pencegahan Jenayah 1959),” katanya kepada pemberita selepas melawat tapak pembinaan Ibu Pejabat Polis Daerah Jeli dekat sini hari ini.

Turut hadir Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Ekonomi) Datuk Seri Mustapa Mohamed dan Ketua Polis Kelantan  Shafien Mamat.

Abdul Hamid berkata telah tiba masanya kegiatan golongan itu didedahkan dan mereka dikenakan hukuman setimpal dengan kesalahan yang merosakkan ribuan masyarakat akibat terjerumus dalam penyalahgunaan dadah.

“Beribu masyarakat rosak disebabkan perbuatan mereka hendak mendapatkan keuntungan secara haram ini dan sudah berapa ramai yang masuk penjara, berapa ramai warga polis terhukum disebabkan menerima rasuah untuk beri perlindungan menutup kegiatan tauke-tauke dadah ini.

“Jangan ingat mereka boleh berselindung di sebalik title yang mereka ada itu untuk menjalankan aktiviti perniagaan yang kononnya sah tetapi sebaliknya melakukan kegiatan jenayah seperti pengedaran dadah,” katanya.

Abdul Hamid turut memberi jaminan polis di setiap peringkat daerah dan negeri akan menjalankan siasatan secara telus dan terperinci berhubung sindiket pengedaran dan penyeludupan dadah itu bagi memastikan setiap rangkaian sindiket dari atas hingga ke bawah ditumpaskan.

Mengulas laporan berhubung kejadian seorang pegawai dan lima anggota polis ditahan dalam serbuan parti liar di sebuah pangsapuri di Ipoh, Perak, semalam, Abdul Hamid berkata: “Saya ingatkan kepada warga PDRM bahawa tiada maaf lagi untuk kesalahan sebegini kerana perbuatan ini amat tidak bertanggungjawab.

“Saya sudah arahkan siasatan lanjut dilakukan supaya mereka tidak terlepas dan akan pastikan mereka dihukum.”
— BERNAMA

KENYATAAN JELAS

TUNTAS BERANI

AMIN

TAPI BILA

HAMID BADOR

PENCEN

APA AKAN JADI

AMIN