Jumaat, 7 Januari 2022

DI PENJARA 37 TAHUN

 


BADANNYA 

DIPENJARA

37 TAHUN

AMIN

FIKRAHNYA BEBAS

AMIN

SEKURITI ADA KUASA KE ?

 


Tahniah Suruhanjaya Sekuriti, siasat Azam Baki

KAMI ingin mengucapkan tahniah kepada Suruhanjaya Sekuriti (SC) atas tindakan pantas mereka memanggil Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM) Azam Baki untuk mengemukakan bukti dan membantu siasatan lanjut.

Kami berasa teruja apabila mengetahui tidak semua institusi berkaitan kerajaan telah terjejas dan akan bertindak tanpa rasa takut atau pilih kasih.

Kesediaan SC menjalankan siasatan penuh menunjukkan suruhanjaya itu tidak membeli alasan lemah Azam yang mendakwa dia tidak tahu namanya digunakan oleh adiknya untuk membeli saham syarikat.

Kami menggesa panel penasihat SPRM untuk mengambil iktibar dari SC dan menyiasat lebih lanjut dakwaan pegangan saham Azam Baki dan tidak mengiakan penjelasan separuh masaknya.

Penjelasan Azam Baki minggu ini adalah lemah dan dengan jelas telah melanggar seksyen 25(4) Akta Industri Sekuriti (Depositori Pusat) 1991.

Jika sabit kesalahan, Azam berdepan denda sehingga RM3 juta dan penjara sehingga 10 tahun atau kedua-duanya sekali.

Azam harus segera mengambil cuti daripada jawatan berprofil tinggi bagi memudahkan siasatan lanjut dan bersikap telus mengenai perkara itu.

Sebaliknya, dia telah mengejar pemberi maklumat dengan tindakan mahkamah dan ini jelas satu gangguan terhadap mereka yang menyuarakan menentang dakwaan salah lakunya.

Kami menyeru pihak berkaitan termasuk SPRM untuk menjalankan siasatan menyeluruh berhubung dakwaan salah laku ini dan bersikap telus kepada orang ramai berhubung isu ini.

Jika ketua pencegah rasuah itu sendiri terlibat dengan dakwaan rasuah peringkat tertinggi, di manakah integriti dan standard institusi Malaysia?

Kami menuntut tindakan segera mengenai perkara ini daripada semua pihak yang berkaitan termasuk Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob yang berdiam diri mengenai perkara ini.

Sebagai negara yang menyanjung kedaulatan undang-undang, tindakan ini wajar untuk memastikan supaya semua proses undang-undang dihormati oleh semua pihak tidak mengira peringkat, dan juga memulihkan keyakinan orang ramai serta pelabur asing terhadap ketelusan dan keadilan sistem perundangan negara. – 7 Januari, 2022.

* Kenyataan ini dikeluarkan oleh  21 Ahli Parlimen seperti berikut:

1. Sivarasa Rasiah - Sungai Buloh
2. Maria Chin Abdullah - Petaling Jaya
3. Maszlee Malik - Simpang Renggam
4. Teresa Kok - Seputeh
5. Mukhriz Mahathir - Jerlun
6. Kasthuri Patto - Batu Kawan
7. Hassan Abdul Karim - Pasir Gudang
8. Syed Ibrahim Syed Noh - Ledang
9. Sim Tze Tzin - Bayan Baru
10. Fahmi Fadzil - Lembah Pantai
11. Hassan Abdul Karim - Pasir Gudang
12. Akmal Nasir- Johor Bahru
13. Salahuddin Ayub – Pulai
14. Amin Ahmad – Kangar
15. Muhamad Bakhtiar bin Wan Chik – Balik Pulau
16. Cha Kee Chin - Rasah
17. June Leow – Hulu Selangor
18. Ngeh Koo Ham – Beruas
19. Thomas Su Keong Siong – Kampar
20. Mahfuz Omar – Pokok Sena
21. Mujahid Yusof Rawa – Parit Buntar.YB 21 ORANG

INI KURANG FAHAM

KAH KAH KAH

TAK FAHAM APA

DEEP STATE

KAH KAH KAH

SILA TONTON

FILEM ARAHAN

ROMAN POLANSKI

AMIN

FILEM

ROSEMARY'S BABY

 AKAN DAPAT KULIAH

BAGAIMANA

MAHKAMAH POLIS

HAKIM KADI LEBAI

TOK GURU PADRI

 SEMUA

SOKONG MENYOKONG

BANTU MEMBANTU

AMIN

HANYA JALAN RAYA

YANG BOELH

MENGUBAH KEADAAN

SAPERTI 

DI KAZAKHSTAN

KHALAS

AZAM BAKI DI REHATKAN ATAU DITIDURKAN

 

AZAM BAKI

DI REHATKAN

ATAU

DI TIDURKAN

KHALAS


ANAK DARA SUNTI DIBAWA KE MAHKAMAH

 Rayuan Rosmah batal kes rasuah, gugur Sri Ram didengar 24 Mac

RAYUAN akhir Rosmah Mansor untuk membatalkan perbicaraan kes rasuah berkaitan projek solar hibrid dan menggugurkan Gopal Sri Ram sebagai ketua pendakwaan dalam kes itu akan didengar di Mahkamah Persekutuan pada 24 Mac ini.

Timbalan Pendakwa Raya Poh Yih Tinn berkata tarikh pendengaran itu ditetapkan Timbalan Pendaftar Mahkamah Persekutuan Siti Hajar Mustaffa semasa pengurusan kes secara dalam talian hari ini.

“Kedua-dua pihak perlu memfailkan hujahan masing-masing pada 9 Mac ini,” katanya ketika dihubungi pemberita hari ini.

Prosiding itu turut disertai peguam Jagjit Singh yang mewakili Rosmah.

Rosmah merayu terhadap keputusan Mahkamah Rayuan pada 6 Disember lepas yang menolak rayuannya bagi membatalkan keseluruhan perbicaraannya, dalam usaha untuk dibebaskan daripada ketiga-tiga pertuduhan serta menggugurkan Sri Ram sebagai ketua pendakwaan.

Panel tiga hakim diketuai Hakim Hanipah Farikullah dalam keputusan sebulat suara berkata panel hakim bersetuju dengan hujahan pendakwaan bahawa Mahkamah Jenayah tidak mempunyai bidang kuasa untuk memberi pengisytiharan yang dimohon Rosmah dan membenarkan bantahan awal pendakwaan terhadap rayuan isteri bekas perdana menteri Najib Razak itu.

Permohonan Rosmah untuk membatalkan perbicaraan kes rasuah dihadapinya dan menggugurkan Sri Ram telah ditolak oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 24 September tahun lepas.

Rosmah kini di peringkat membela diri terhadap pertuduhan meminta RM187.5 juta dan dua pertuduhan menerima rasuah berjumlah RM6.5 juta daripada bekas Pengarah Urusan Jepak Holdings Sdn Bhd Saidi Abang Samsudin melalui bekas pembantunya Rizal Mansor sebagai ganjaran membantu Jepak Holdings memperoleh RM1.25 bilion projek untuk melengkapkan 369 sekolah di luar bandar Sarawak dengan tenaga solar hibrid.

Perbicaraan kes itu akan bersambung 10 Januari ini dengan Najib akan memberi keterangan. – Bernama, 7 Januari, 2022.    BIK MAMA

KLIM DIA

ANAK DARA SUNTI

BILA KAWIN

DENGAN NAJIB

AMIN

RAMAI TAK

PERCAYA

AMIN

RAMAI TUDUH

BIK MAMA

MENIPU

AMIN

RAMAI ANGGAP

BIK MAMA JANDA

BERANAK TUJUH 

LUBANG DAH LOHE

AMIN

BIK MAMA

SAH LAGI SAHEH 

ADALAH

ANAK DARA SUNTI

AMIN

DALAM  ISTILAH

BIK MAMA

36 JANTAN

YANG MENJOLOK

AWAL

TIDAK DIAMBIL

KIRA

KAH KAH KAH

NAJIB JANTAN

 YANG  KE 37

BARU MULA

MASUK KIRAAAN

KHALAS

AMIN

KAH KAH KAH


PELACUR TUAN KANG KANG - PELACUR BERUDU MASIH KETAT

 
Pemuda Pas saran Azam direhatkan hingga namanya dibersihkan

KUALA LUMPUR – Pegawai tinggi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang dikaitkan dengan tuduhan yang boleh menjejaskan kredibiliti serta komitmen kerajaan dalam membanteras rasuah direhatkan sehingga siasatan selesai.

Ketua Pemuda Pas, Ahmad Fadhli Shaari berkata, sayap parti itu memandang serius isu ini dan ianya menjadi suatu kewajipan kepada pihak kerajaan terutama kepada pimpinan perdana menteri untuk mengambil langkah segera dan mengadakan siasatan secara bebas dan terbuka.

Pas sambut baik penjelasan Azam – Takiyuddin

KUALA LUMPUR – Pas menyambut baik langkah Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Azam Baki yang secara terbuka memberikan penjelasan mengenai tuduhan terhadapnya.

Setiausaha Agungnya, Takiyuddin Hassan berkata, tuduhan pelbagai pihak termasuk agensi media dan portal bebas terhadapnya berkaitan dakwaan isu pemilikan saham dalam beberapa syarikat sudah terjawab.

PARTI DONGENG

ARAB 1001 MALAM

KAH KAH KAH

PELACUR TUA

AMAT BIJAK

PANDAI KANGKANG

KAH KAH KAH

PELACUR BERUDU

LUBANG MASIH

BELUM TUMBUH

BULU

KAH KAH KAH

TERIMA KASIH

KU LI  KENAL KAN

RAKYAT MALAYSIA

DENGAN PELACUR

KHALAS

INI NAMANYA SENI PERSEMBAHAN

  INI NAMANYA

SENI PERSEMBAHAN

AMIN

NAJIB PUN BUAT

SENI PERSEMBAHAN

KHALAS

Aji commented on 

"PERUBAHAN CUACA - JIN DAN HANTU MUNCUL DI MALAYSIA"

Patut ke tt mengkritik perbuatan tersebut kerana amalan perbomohan kan sebahagian daripada pembudayaan melayu yg tt selalu pertahankan seperti juga orang asli (nenek moyang tt) yg selalu buat pemujaan roh dalam hutan.

NEGARA RUNTUH KALAU AZAM BAKI BEBAS

  

NEGARA RUNTUH

JIKA AZAM BAKI

BEBAS

AMIN

Unknown commented on

 "IKUT CARA SULTAN MELAKA"

Orang kata ikan rosak Dari Kepala, entah betul entah tidak, nak salah bawahan pun berpatutan lah sikit, yang kepala keluar TV Saban hari FB semua dok buat apa ??? Adakah mereka tidak tahu atau buat buat tidak nampak sebab semuanya orang KITA? Kah kah kah

AZAM BAKI SEJAK 2015

 AZAM BAKI

SEJAK 2015

AMIN

Unknown commented on

 "AZAM HANYA IKUT TAULADAN"

Isu Azam Baki timbul sejak 2015. Pesuruhanjaya Sekuriti kata Akan berjumpa dgn Azam Baki sekejap lagi. Dah 8 tahun berdiam diri, buat xtau. BNM pun buat xtau, duit sebanyak tu pindah dari account ke account. TT, Kita bising komplen, nanti kena sumbat kat lokap.

PANGLIMO - SAPA TOKAN DATUK

 PANGLIMO

SAPA TOKAN

DATUK ?

AMIN

panglimo potaseh commented on

 "PENIAGAAN JUAL DATUK"

TT ..Lu tanye nigiri mana ada jual Latok, Lu nak Latok ke ..cilaka Lu ..Gwa tak tau ..betul gwa tak tau. Cobak Lu tanya AC Mithal, Awiey, Rossa, Han Isaik, Rossam Nur, Dr.Vida, Afling. Jangan tanya AR Badol dia bolom layak dapek Latok ..

BESAN & MENANTU NAJIB DI MANA ?
AZAM BAKI

DI KAZAKSHTAN

AMIN

BESAN & MENANTU

NAJIB ROSMAH

DI MANA?

KHALAS

AZAM BAKI PEMUSNAH NEGARA

  SATU LAGI BUKTI

AZAM BALI

AMIN

NAFI ERTINYA 

BENAR

KHALAS

Unknown commented on

 "NILAI AZAM BAKI 

TELAH MEREBAK"

JPJ denies ‘protecting’ lorries ferrying timber in Kelantan kah kah kah macam selalu TT cakap lah, kalau deny deny maksud ada lah protect protect tu kah kah kah semua buta pekak Dan bisu amin

PELACUR ITAM

 Pelajar wanita Afrika melacur di kondo mewah raih RM7,000 sebulan

KUALA LUMPUR – Lazimnya pelajar dari Afrika sering dikaitkan dengan jenayah sindiket penipuan love scam tetapi  kali ini mereka dikesan menjadi pelacur.

Mereka memberikan perkhidmatan seks kepada warga senegara dan tempatan sejak Perintah Kawalan Pergerakan pada Mac tahun lepas.

Mereka hanya memilih pelanggan yang tidak membocorkan rahsia dan setia sahaja.

Pergerakan mereka secara sistem nomad atau berpindah randah dari satu hotel ke penginapan lain yang mewah dengan tempoh menetap maksimum hanya dua minggu sebagai mengelak aktiviti mereka dihidu pihak berkuasa.

Namun ia tidak tidak bertahan lama apabila dibongkar hasil risikan dan penyamaran pegawai Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) selama empat bulan sejak September tahun lalu.

Ketua Pengarah Imigresen, Datuk Seri Khairul Dzaimee Daud berkata, operasi kali ini menarik kerana kali pertama kali dalam tempoh tiga tahun mengetuai JIM, kegiatan tidak bermoral membabitkan wanita Afrika dikesan dan berjaya dilumpuhkan.

Dalam serbuan di dua unit tingkat 39 sebuah apartmen servis di Bukit Bintang, seramai enam wanita Afrika berusia awal 20-an iaitu empat dari Tanzania dan dua dari Uganda ditahan melacurkan diri dengan menjadikan kondominium serta apartmen di kawasan elit itu sebagai markas pelacuran secara tersembunyi.

“Sementara itu, lima daripadanya merupakan pelajar iaitu empat menuntut di sebuah kolej yang sama  di Taman Shamelin Perkasa, Cheras manakala seorang lagi pelajar menuntut di pusat bahasa di Subang manakala seorang lagi wanita tinggal lebih masa menggunakan pas lawatan sosial.

“Modus operandi wanita berkenaan melacur adalah sudah tentu sepertimana diketahui seperti sindiket lain iaitu menggunakan aplikasi WeChat dengan tempahan oleh pelanggan dibuat terlebih dahulu kemudian bayaran dimasukkan ke dalam akaun selain secara tunai.

“Kebanyakan pelanggan dari sekitar Lembah Klang terdiri daripada pelbagai latar belakang termasuk pelajar.
.
“Berdasarkan risikan, jumlah bayaran yang dikenakan oleh pelajar wanita Afrika adalah adalah antara RM500 hingga RM600 untuk satu malam dan mereka boleh meraih pendapatan agak lumayan  iaitu diantara RM6,000 hingga RM7,000 sebulan.

“Kebanyakan pelanggannya adalah dari Lembah Klang membabitkan pelbagai latar belakang termasuk pelajar,” katanya kepada pemberita ketika ditemui dilokasi serbuan malam tadi.

Tambah Khairul Dzaimee, pihaknya turut menahan empat pelanggan mereka berusia 30-an terdiri daripada seorang warga tempatan manakala selebihnya warga Afrika.

Manakala pelanggan lelaki yang dikenal pasti rakan senegara dari Afrika juga telah digari dan dibawa keluar dengan muka mereka ditutup menggunakan kain hitam oleh JIM.

Menurut Khairul Dzaimee, kesemua mereka akan ditahan di depot Tahanan Sementara Imigresen dan akan diusir ke negara asal masing-masing serta akan digantung seumur hidup daripada memasuki semula ke Malaysia pada masa depan.

Justeru, jelasnya oleh kerana kesemua wanita berkenaan merupakan pelajar swasta, JIM akan menyemak rekod kehadiran mereka di kolej masing-masing.

“Saya juga menghubungi agensi berkaitan yang menguruskan kemasukan pelajar antarabangsa ini dan akan mengadakan perbincangan lanjut bagaimana untuk melaksanakan syarat-syarat yang lebih ketat kepada warganegara yang kita kenalpasti daripada negara-negara yang berisiko tinggi.

“Kami juga akan menyiasat selepas ini kerana sudah tentu ada individu tertentu yang menguruskan mereka dalam kegiatan tidak bermoral ini dan diakui mereka menjadikan kondominium mewah dan aparmen servis di tengah pusat bandar raya sebagai markas pelacuran elak mudah dikesan penguat kuasa.

“Justeru siasatan kami juga mendapati mereka tidak tinggal di apartmen mewah berkenaan sebaliknya menyewa untuk tempoh tertentu mengikut permintaan seks yang wujud di sesebuah lokasi itu sebelum berhijrah mencari penginapan mewah lain dengan kadar sewa bulanan semasa RM2,500 hingga RM3,000,’ ujarnya.

Khairul juga memaklumkan pemilik premis berkenaan yang menyewa unit berkenaan kepada pelajar wanita Afrika untuk melakukan operasi maksiat berkenaan akan dikenal pasti untuk siasatan lanjut.

“Salah seorang wanita Afrika yang dicekup melacur malam ini mengaku tinggal lebih masa yang ditetapkan iaitu sebelum Mac 2020 lagi manakala lima lagi pelajar wanita pula berada di sini sejak 2019 lagi,” tegasnya.

Katanya, keenam-enam pelajar wanita dan juga empat pelanggan lelaki itu akan direman selama 14 hari di bawah Perkara 39 B peraturan-Peraturan Imigresen 1963 dan juga Seksyen 15(1)(c) Akta Imigresen 1959/63. 

BAHAYA

VISA PELAJAR

DISALAH GUNA

AMIN

BAHAYA VISA

PELAWAT 

DI SALAH GUNA

AMIN

IKUT CARI UK

NAK MASUK WAJIB

ADA TIKET PULANG

NAMA HOTEL

YANG TELAH DIBAYAR

DAN

TUNJUK DOLLAR

AMIN

TAK CUKUP DUIT

JANGAN BERI MASUK

AMIN

AKUI MEMANG 

KITA RASIS

AMIN

KITA BANGGA

KITA RASIS 

TERHADAP SEMUA

ORANG JAHAT

KHALAS

TURKEY TERBARAI

 TURKEY

TERBARAI

KHALAS

PELACUR TERUS MELACUR - TERIMA KASEH KU LI

 

Orang sengaja bangkit isu saham Azam Baki, kata PAS

ISU pemilikan saham jutaan ringgit melibatkan ketua pesuruhjaya agensi antirasuah Azam Baki sengaja dibangkitkan menjejaskan kestabilan kerajaan, tegas PAS.

Tambahnya, individu yang menimbulkan dakwaan itu juga bertanggungjawab membuktikan tuduhan ke atas Azam.

Setiausaha agung parti itu Takiyuddin Hassan berkata demikian dalam kenyataan yang turut mempertahan tindakan Azam menafikan dakwaan pemilikan saham berkenaan.

“... (Pihak terbabit) kelihatan sengaja membangkitkan isu seumpamanya bagi menimbulkan keraguan di kalangan rakyat sekali gus untuk menggugat kestabilan negara di bawah kepemimpinan Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob.

“Dengan ini juga, beban pembuktian terletak ke atas pihak yang masih terus membuat dakwaan yang serupa bagi membuktikan segala tuduhan ke atas ketua pesuruhjaya SPRM berkenaan berasas.

“Sekiranya tidak, ia sekadar tuduhan melulu,” katanya dalam satu kenyataan.

Kenyataan itu timbul selepas Lembaga Penasihat Pencegahan Rasuah suruhanjaya itu membebaskan Azam daripada sebarang tuduhan salah laku.

Pengerusi salah satu lembaganya Abu Zahar Ujang bagaimanapun semalam menjelaskan, akaun untuk transaksi saham berkenaan digunakan oleh adik kepada Azam.

Ekoran itu, Suruhanjaya Sekuriti semalam mengumumkan akan menyiasat Azam dan akan memanggil individu lain bagi kes transaksi saham tersebut.

Azam didakwa memiliki 2.15 juta saham dalam Excel Force MSC Bhd pada 2015, serta 1.93 juta saham dalam Gets Global Bhd pada tahun yang sama dan 1.02 juta saham pada tahun berikutnya.

Tindakan panel penasihat SPRM membebaskan Azam turut diselar seorang bekas pengerusinya, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim.

Beliau menegaskan lembaga itu tiada kuasa menyiasat agensi itu sendiri mahupun pegawainya. – 7 Januari, 2022.

INILAH CONTOH

PARTTI DONGENG

ARAB 1001 MALAM

KAH KAH KAH

KU LI JUGA

YANG TEPAT

LAGI BETUL

KAH KAH KAH

PARTI DONGENG

INI MENGIKUT

KU LI ADALAH

PARTI PELACUR

KAH KAH KAH

KANG KANG PADA

SIAPA SAJA YANG

SANGGUP BAYAR

AMIN

TAK KIRA KERJA

LOKMAN ADAM KE

KERJA AZAM BAKI KE

ASALKAH DAPAT

KEKAYAAN 

KANG KANG 

AKAN DI BUKA

AMIN

PROJEK CIUM BATU ITAM - CUCI AZAM BAKI

 
PROJEK

AZAM BAKI

CIUM BATU ITAM

TERGENDALA

AMIN

Unknown commented on

 "AZAM HANYA IKUT TAULADAN"

Dugaan umrah tergendala: Sebak, terkejut semua ada kah kah kah tak boleh cuci dosa buat masa sekarang, kena tunggu, dosa semakin banyak terkumpul lama baru pun masih berjalan, macam mana nak cuci kalau banjir terus melanda, KOBID terus menyerang? 


Kalau begini susah cuci dosa, PAS dah clear nama Azam, dah suci murni, terima adik Azam tak pandai buka akaun atas nama sendiri, kena bagi nama abang, kesian kesian begitu Bodoh sekali, tapi tapi pandai main saham siang malam cari untung, kah kah kah nak cover pun pandai pandai lah sikit woit, jangan sampai orang panggil bangang kah kah keluarga Malaysia Semua Boleh amin