Khamis, 9 Mei 2019

LELAKI DAPAT BIDADARI
BIDADARI

LELAKI DAPAT BIDADARI
PEREMPUAN DAPAT APA?
SAJE TANYA 
JANGAN MARAH BATAL PUASA

SATU PANDANGAN

SATU PANDANGAN
ini keje org islam..
bazir duit beli teleskop mahal2 at the end cuma intai bulan posa,bulan raya, bolan raya haji..
dah la teleskop buatan kafir dan bukan buatan saudi..lebih hebat teleskop buatan china yg tangkap islam uighur..
nak kaji ilmu bulan, 
ilmu bintang jauh berkali2 sb barat ,
org2 cina sudah ada bintang masing2..termasuk kitab2 jawa.. 
on 
INTAI ANAK BULAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 6:40 PM

br-----------

SELAMAT BERBUKAKE EMPAT
hari ke empat cuaca indah
matahari ada tapi tak terik
macam dia dah janji dengan gua
hari ini gua wajib puasa penuh
tak macam kelmarin

gua gi chow kit
beli sayur dan buah
bazzar ramadan baru nak mula

tahun ini
ada bazzar di dataran pulak
gua lalu sebelah belakang
 tapi tak nampak  apa

gulai ikan tenggiri
masih 5rinngit sepotong
sayur sambal 3ringgit
sakeping tempeh 1rinngit
manga water lily
manga kuinin
manga emas hitam
akan jadi sarapan berbuka
petang ini

raya lagi 26 hari

selamat berbuka ----------------------

PENJUAL AGAMA BERTAMBAH
PENJUAL AGAMA

BERTAMBAH

DI TERENGGANU

50 GLC tutup. Jimat 150juta setahun. Berapa ramai pulak yg hilang pekerjaan? ok, lepas ni suruh diorang jadi ustaz ngajar agama kat surau2 di teganu. amiin. 
on 
GILA RAMAI
Anonymous
on 5/9/19


wow byknya GLC tutup di teganu. lepas ni ramai la anak cucu sedara mara org politik kat sana yg berperang sebab dah takde income. kahkahkah ...errr din ayam kat mana sekarang? senyap jer 
on
 GILA RAMAI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/9/19


Yang ni bwu lebai punye kerja rembat duit pakai GLC. Below lg little boy and his family bro TT. Hahahaha... 
on 
GILA RAMAI
Anonymous
on 5/9/19

komen mamat n


-------------------

SALUT PADA YANG BERANISALUT

PADA YANG

BERANI

DUA SOSOK INI DIPENJARA
KERANA BERANI BERCAKAP BENAR
CHELSEA MEMBOCOR MAKLUMAT
 PADA ASSANGE

ASSANGE SEBAGAI WARTAWAN
MENYEBARKAN MAKLUMAT
UNTIK KITA SEMUA

APA MAKLUMAT ITU?

MAKLUMAT
 SADDAM HUSSEIN
TIDAK MEMILIKI BOM NUKLEAR

MAKLUMAT
PEMBUNUHAN ORANG BIASA
OLEH SOLDADU AMERIKA DI IRAQ


'We need to save

 his life':

 An emotional Pamela Anderson and WikiLeaks editor-in-chief Kristinn Hrafnsson opened up to reporters following the first ‘social’ visit to Julian Assange since the whistleblower was imprisoned last month.

Anderson and Hrafnsson were the first people allowed to visit Assange, aside from his lawyer, since the 47-year-old was sentenced to 50 weeks imprisonment for violating bail conditions.After nearly 

two months in jail, 

Chelsea Manning 

submits powerful 

appeal for release

Whistleblower and political prisoner Chelsea Manning submitted an appeal Monday to the federal court in the Eastern District of Virginia asking for her release from jail.

Manning has been held in the Alexandria City Jail since March 8. She was detained for contempt of court after she refused to testify before a grand jury impaneled to bring frame-up charges against WikiLeaks publisher and journalist Julian Assange.

“The idea I hold the keys to my own cell is an absurd one, as I face the prospect of suffering either way due to this unnecessary and punitive subpoena: I can either go to jail or betray my principles,” Manning stated. “The latter exists as a much worse prison than the government can construct.
-------------------

STUPID BOY


Gonap tahung pirtama ..
negara dihias dengan 
nama kod STUPID BOY .. 
on 
PAGI INI 9/5/2019
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 5/9/19

Ge
--------------------

RAKYAT GUMBIRAJANGAN GENTAR

JANGAN CUAK

RAMPAS  RAMPAS

SEMUA INI 

HARTA RAKYAT

KEADILAN

TELAH SAMPAIPolis dan kerajaan fail saman untuk lucuthak RM711 juta harta Najib, Rosmah

Kerajaan dan pihak polis memfailkan dua saman untuk melucuthakkan harta bernilai RM711 juta milik  Tuan Haji  Najib , isterinya  Puan Hajjah Rosmah Mansor dan beberapa pihak lagi.

Selain wang tunai, mereka juga menyita barang-barang mewah termasuk 27 kereta mewah dan hartanah daripada mereka yang terlibat.

The Edge melaporkan bahawa dua notis usul dan afidavit sokongan telah difailkan di Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur semalam untuk merampas barang-barang itu, yang didakwa dibeli dengan wang 1MDB.

Sumber yang dipetik berkata ia adalah langkah susulan selepas penyitaan barang berharga tahun lepas di kediaman yang dikaitkan dengan Najib di beberapa kawasan, termasuk Bukit Bintang.

Notis pertama yang difailkan semalam adalah untuk merampas harta di Lembah Klang, wang tunai (dalam pelbagai mata wang asing), barang kemas, beg tangan, jam tangan dan cermin mata hitam bernilai RM680 juta.

Perisytiharan kedua ialah bagi merampas barang bernilai RM31 juta, termasuk 27 kereta mewah, wang tunai (dalam pelbagai mata wang asing), 29 akaun bank, jam tangan dan beg.

Pada Mac lalu, Ketua Polis Negara ketika itu, Mohamad Fuzi Harun, menegaskan bahawa siasatan ke atas barangan yang dirampas mesti selesai pada atau sebelum 16 Mei.

Ini kerana pihak polis hanya mempunyai sehingga tarikh itu untuk memegang barang yang dirampas. Selepas itu, Fuzi berkata, pihak polis perlu melalui proses tertentu, termasuk cadangan dari mahkamah sebelum meneruskan siasatan.

Pada 27 Jun tahun lalu, bekas Pengarah CCID Bukit Aman Amar Singh dilaporkan berkata jumlah nilai barang yang disita berkaitan dengan kes 1MDB adalah antara RM900 juta dan RM1.1 bilion.


RAMPAS  SEMUA

KEMUDIAN

MASUKKAN 

ROSMAH

DALAM PENJARA

SEMU RAKYAT

AKAN GUMBIRA

INI TANDA

KEADILAN---------------------

SEMUA BERESSEMUA BERES
laaa kau dah balik ke malaya ke, tt?
 sekejap nau kau pegi uk nun. 
dah dapat ke belum bahan dari raja petra?
 on 
SELAMAT BERRBUKA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/8/19

A


---------

GILA RAMAI

WOIT

GILA RAMAI GLC

NI CARA NAK

BAGI HANTU

PARTI MAKAN

Penutupan 50 GLC Terengganu jimatkan RM150 juta setahun, kata MB


--------------------------

PAKATAN MENANG TIPU DIGAGALKAN

CILAKO UMNO

CILAKO NAJIB

NASIB BAIK

SEMPAT TERAJANG

Rundingan semula projek era BN jimatkan lebih RM45 bilion


SEBANYAK RM45.84 bilion berjaya dijimatkan menerusi rundingan semula projek selepas setahun Pakatan Harapan (PH) menjadi kerajaan persekutuan.

Angka tersebut berdasarkan laporan mengenai rundingan semula projek mega yang diluluskan di bawah pentadbiran Barisan Nasional pimpinan Najib Razak, seperti yang dijanjikan dalam manifesto PH.

Semakan dan rundingan semula ini tujuannya hanya satu, seperti yang disebutkan oleh Menteri Kewangan Lim Guan Eng sebelum ini: untuk menjimatkan wang supaya kerajaan dapat melangsaikan hutang besar yang ditinggalkan oleh pentadbiran Najib yang dipalit skandal.

Bagaimanapun, ketika dalam wawancara bersama media sempena setahun pentadbiran PH baru-baru ini, Lim berkata wang yang dapat dijimatkan dari hasil rundingan semula ini akan digunakan untuk menyelamatkan institusi lain milik kerajaan yang mengalami kerugian besar akibat salah tadbir urus dan pelaburan yang meragukan.

Contohnya, hasil penjimatan daripada projek Transit Aliran Ringan 3 (LRT3) dan Tren Aliran Transit Massa 2 (MRT2) digunakan untuk menyelamatkan Felda dan Tabung Haji iaitu masing-masing RM6.3 bilion dan RM17.8 bilion.

Projek terbesar yang disemak semula ialah Projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL), Projek Rel Berkelajuan Tinggi Kuala Lumpur-Singapura (HSR), Bandar Malaysia, MRT2 dan LRT3.

Malaysia berjaya menjimatkan RM22 bilion hasil daripada rundingan semula ECRL, RM15.02 bilion dari LRT dan RM8.82 bilion dari MRT2.

Bekas menteri kewangan Daim Zainuddin yang mengetuai rundingan semula ECRL dengan China berkata mungkin lebih banyak penjimatan diperolehi apabila butiran akhir dimuktamadkan.

Sementara itu, projek HSR ditangguhkan untuk dua tahun manakala projek Bandar Malaysia diteruskan semula dengan mengekalkan pemaju asal, China Railway Engineering Corporation (CREC) dan Iskandar Waterfront Holdings Sdn Bhd (IWH).

Berikut adalah ringkasan projek-projek tersebut:

MRT2 dan LRT3

Kerajaan PH pada asalnya tidak mahu meneruskan projek MRT2 yang menelan kos RM40 bilion. Kerajaan juga mahu menamatkan kontrak yang diberi kepada usahasama MMC-Gamuda.

Selepas merunding semula terma-terma projek, MMC-Gamuda diberi kontrak siap guna (turnkey contract) bagi menyiapkan bahagian atas projek itu.

Lim mengumumkan kerajaan berjaya menjimatkan RM8.82 bilion.

Bagi projek LRT3 pula, kos asalnya menelan RM31.45 bilion tetapi menjadi RM16.63 bilion selepas disemak semula.

ECRL

Walaupun pelabur lega apabila kerajaan meneruskan projek MRT2 dan LRT3, masih ramai yang ragu-ragu dengan projek ECRL kerana pandangan berbeza yang dilontarkan oleh menteri-menteri Kabinet.

Menteri Hal Ehwal Ekonomi Mohamed Azmin Ali pada Januari lalu berkata projek tersebut akan dibatalkan kerajan kerajaan tidak mampu membayar faedah tahunan pinjaman sebanyak RM500 juta.

Beberapa jam selepas itu, Lim berkata beliau terkejut dengan kenyataan Azmin.

Daim dihantar ke China untuk merunding semula perjanjian antara Malaysia Rail Link Sdn Bhd dan China Communications Construction Company Ltd (CCCC).

Pada 15 April, Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad mengumumkan projek ECRL akan diteruskan selepas Malaysia berjaya merunding semula perjanjian dan mengurangkan RM22 bilion daripada kos asal iaitu RM66 bilion. Ia akan diteruskan dengan kos pembinaan sebanyak RM44 bilion.

Bandar Malaysia dan KLHSR

Bandar Malaysia sepatutnya menjadi pembangunan campuran di tanah yang sebelum ini lapangan terbang Sungai Besi. Ia sepatutnya menempatkan terminal Kuala Lumpur bagi HSR. 

Ia diberikan kepada konsortium antara China Railway Engineering Corporation (CREC), yang memegang 60% daripada projek itu, dan  Iskandar Waterfront Holdings Sdn Bhd (IWH), yang memegang 40%. Johor memiliki kira-kira 40% daripada IWH. 

Ia pertama kali menghadapi masalah pada tahun 2017 apabila konsortium gagal memenuhi obligasi pembayaran. IWH-CREC telah mengekalkan bahawa ia telah mematuhi semua 12 obligasi bayaran.

Empat hari selepas ECRL diteruskan semula, Dr Mahathir berkata Bandar Malaysia juga diteruskan dengan IWH-CREC dikembalikan sebagai pemaju.

Beliau berkata pada mulanya terdapat kekeliruan dalam kabinet memandangkan ada yang berpendapat projek itu diberikan kepada syarikat China.

Putrajaya memutuskan untuk mengembalikan semula IWH-CREC setelah menyedari bahawa konsortium itu sebenarnya usaha sama antara syarikat Malaysia yang dikuasai oleh hartawan Lim Kang Hoo dan syarikat China.

Walaupun Bandar Malaysia akan diteruskan, nasib KLHSR masih tidak menentu kerana Dr Mahathir berkata rundingan telah digantung selama dua tahun akibat kekangan kewangan semasa kerajaan.

Bagaimanapun, kejayaan merundingkan semula kontrak-kontrak mega ini dan penjimatan kos yang dibuat adalah pencapaian pertama dalam langkah kerajaan untuk menyatukan pentadbiran dengan masalah dan hutang yang diwarisi. – 9 Mei, 2019.


TAPI AWAS 

WASPADA 

CHINA MERAH

MASIH ADA

NIAT NAK

TAKLOK 

TANAH MELAYU


---------------------

RATU MOSCOW
RATU MOSCOW
bidadari di gambarkan seperti perawan Russia, Sweden dan UK ..puteh melepak, puki merah, puting pink, bontot ada tahi lalat ..boleh disontot depan-bulakang ..jadi apa nilai nye gadis melayu, negro, asli ..koling paria dalam panadangan MATA Islam .. 
on 
SENYUM LEPAS BERBUKA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 5/8/19

laaa k
-----------------

BUDAK GEMOK KENA TERAJANG
BUDAK GEMOK

KENA TERAJANG
kahkahkah budak gemok tu dah kena sebijik dgn madey.. stupid little boy! elok elok dapat jadi freeloader duduk dlm sangkar emas.. tup tup nak tunjuk terer usik sana usik sini. pegang FAM pun setahun jer konon nak bawa perubahan.. last2 sendiri letak jawatan. aku cadangkan budak gemok tu bertanding jadi calon bebas masa pru15 nanti.. guna la lambang sangkar. 
kalau taknak jadi calon bebas, sila join pas, insyaAllah dengan restu tuan guru nanak hadi awang, budak gemok tu bakal menang besar kat wilayah negara selatan. amiin.. daulat tuanku kahkahkah 
on
 INCHEK MAIL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/6/19

Ok.---------------

SATU LAGI SURAT BIJAK
SATU LAGI

SURAT BIJAK

Segala amalan agama yang sah didunia ini jangan dihina dan dicaci.Kalau nak caci dan hina, cuba kutuk empunya badan yang suka menunggang agama seperti menunggang seekor kuda/unta, jangan lupa juga hina empunya badan yang menjual agama umpama agama itu barangan dagangan yang boleh dijual beli.

Jangan juga lupa untuk mengutuk pendakwah-pendakwah yang menyemai kebencian kepada agama lain dalam menyebarkan agamanya.Tiada agama yang mendukung aksi teror kepada puak/agama lain melainkan pelakunya sudah sesat/disesatkan/gagal(loser) dalam mencari kebenaran erti hidup sebagai seorang manusia ciptaan tuhan. 
on 
RENUNG DAN FIKIR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 5/7/19

kahk------------------

SURAT YANG BIJAKSURAT YG BIJAK
Dalam kehidupan ini kita kena bertolak ansur. Berilah ruang dan jangan mencemoh. Kerana setiap orang akan melaluinya...iaitu hari tua. Bila sudah tua, kita pasti terkenang cerita lama, teringat kekasih-kekasih lama, kawan-kawan sekolah yang tak pernah diingati sejak 40 tahun lalu tiba-tiba datang ber reunion. KITA AKAN KEMBALI KEPADA PENCIPTA JUGA NANTI tt... 
on 
PETANG ITU
Publish | Delete | Spam
Asrul Sani
on 5/7/19

kira----------------------

BANYAK NAMA

BANYAK NAMA
Tuhan TT tak cakap Arablah dia cakap melayu atau English dia tak sebut akhbar tapi dia sebut raya, dia tak sebut al-hakim tapi dia sebut Zeus, bak kata pepatah Tuhan hanya satu orang bijak memanggilnya dengan banyak nama 
on 
AMALKAN
Publish | Delete | Spam
kiedentech
on 5/7/19

Wa
----------------

PAGI INI 9/5/2019PAGI INI
KHAMIS  9/5/19
ULANG TAHUN PERTAMA
KERAJAAN PAKATAN HARAPAN

JAM 7.15 PAGI 
CUACA SEJUK N YAMAN
MATAHARI MULA KELUAR
MENYINAR BUMI PERMAI

PUASA MASUK  HARI KE EMPAT
RAYA LAGI 26 HARI----------------------