Sabtu, 8 Oktober 2016

KULIAH MOTIVASI MENIPU

 MiNTA BANTUAN

INI PAKAR 

TIPUNak belajar erti kejayaan?
---------------

LAWAK PETANG SABTUWAJiB KETAWA
 
BILA BACA
 
BERITA INI

| October 8, 2016
Ahmad Fadhli Shaari
Ahmad Fadhli berkata, DAP dahulu menyokong agenda hudud diperjuangkan PAS, tetapi kini ia berubah dan membantah pindaan Akta 355... More ››
PETALING JAYA: Selepas Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz dan Nasrudin Hassan Tantawi menyerang DAP, seorang lagi pemimpin PAS hari ini menganggap parti itu tidak perlu lagi bekerjasama dengan DAP.
 
Ketua Penerangan Pemuda PAS, Ahmad Fadhli Shaari menyokong gesaan Nasrudin untuk tidak bekerjasama dengan DAP dan mana-mana parti bersama DAP yang menggambarkan hasrat akar umbi parti Islam itu, khususnya selepas Muktamar Tahunan 2015.
 
Beliau turut mempelawa rakyat Malaysia, termasuk kaum Cina untuk bersama menolak DAP yang tidak berprinsip.
 
KAH KAH KAH KAH KKAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH
SAJE KETAWA


-------------

ASAS KELENTONG
PETUA ASAS KELENTONG: Apabila orang ramai sudah tahu, lebih baik mengaku sahaja dan minta maaf. Kalau takut sangat, lebih baik diam.

Jangan buka mulut, tambah lagi kelentong. Orang ramai tahu. Jangan sangka kita boleh menipu orang ramai selama-lamanya dalam semua keadaan.

Siakap senohong ikan gelama ikan duri, ...

 Cakap bohong lama-lama ada ijazah doktor lagi :)


NOTA: Kau fikir metafizik itu ilmu perbomohan? Metafizik itu bidang falsafah, bro. Bukan bidang sains. Kau sumbat statistik berapa banyak dalam analisa metafizik kau sampai dapat doktor sains (metafizik)? Nama gelaran itu sahaja sudah tidak masuk akal!
 


----------------

BODOH DAN EGO

 
 
BODOH DAN EGO
Ini semua produk penipu no.1. Penyakit turun temurun dari mak, ayah, anak, cucu dan cicit. Ramai gagal exam tapi masuk institusi tinggi dengan surat sokongan bapak-bapak mentari dan downlinenya. Sudah masuk, tak boleh catch up dan menipu untuk lulus.
 
Tempat belajar akur perintah mentari. Siapa berani lawan. Lama-lama semua terror menipu sampai melarat jadi barah tahap 4. Semua level dari paling top sampai ke bawah berkomplot. Semua tahu. Siapa taknak habuan. Ada juga anak-anak mentari yang bengap dipaksa masuk sekolah local yang baik-baik.
 
Tapi sebab anak-anak bodoh dan ego, lingkup sekolah. Parents buat donno bila pengetua mengadu. Gasaklah kau. Ini semua cerita ulang tayang dari dulu hingga sekarang. Benda menipu diterima baik. Ramai sokong penipu, itu antara penipu dengan tuhan kata mereka.
 
Ambil pengajaran dan pengalamannya kata pengikut tegar. Hebat penangan penipu. Sekarang berselindung di sebalik ugama untuk nampak baik. Maka tumbuhlah sekolah2 ugama, ustaz dan ustazah. Bab on PENIPU KENA TIPU
PublishDeleteSpaMm
yb
on 10/7/16

  --------------

ANAK MUDA TENDANG PAS


APAKAH

BAJIR AKAN

SAMPAI HINGGA

TENGGELAM

TUKANG KARUTPolitik Kelantan panas, anak muda mula bangkit                                                         
08 Oktober 2016
Serentak dengan kemasukan  Husam Musa ke dalam Amanah di Kelantan adalah kebangkitan anak muda di negeri itu sehingga menyebabkan politik Kelantan menjadi panas dan memenuhi ruang dalam media khasnya media sosial.
 
 
 
SEKALI KENA

KENCING

TERASA MASIN

DIMULUT
-------------

SEMUA SAMA - SEMUA NAFIKAN

 iNGAT KULIAH

BACA BERITA?

KALAU NAFI

ERTI BENAR

BELAKU


Saya tidak terlibat, kata Hanifah Aman

KOTA KINABALU - Menteri Luar Anifah Aman menyangkal dakwaan bahawa beliau dan bahagian partinya mempunyai kaitan dengan dua pegawai kanan kerajaan di Sabah yang disiasat kerana didakwa salah guna kuasa.
 
Dakwaan ini adalah tidak munasabah sama sekali dan palsu.
 
"Umno Kimanis dan saya tidak terlibat atau terbabit sama sekali dalam kes yang sedang disiasat," kata beliau dalam satu kenyataan di sini hari ini.
 
Anifah, yang juga Ketua Umno Bahagian Kimanis dan Anggota Parlimen Kimanis berkata, beliau tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang sekiranya kenyataan berbaur fitnah itu terus disiarkan.

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH


SEMUASAMA

--------------

PENIPU KANTOI MANTOI
 
 
DUA KALI TIPU
 
 
Tt, betul ke ini 2x tipu yang bermaksud si penipu kena tipu, atau adakah sebenarnya ini 2x tipu yang bermaksud si penipu menipu lagi??
 
Kunun dia budak berhingus yang inesen je terima gelaran dokter falsafah bila ada orang bagi, dan tambah lagi dia dalam keadaan separa sedar tanpa tau sebab, mungkin ada orang letak dadah dalam sarapan dia, lalu dia pakai jubah dan topi tanpa sedar, lalu turut serta dalam acara majlis tanpa sedar, lalu naik pentas bila nama diumum tanpa sedar, dan terima scroll ijazah dari vice chancellor,
 
semuanya tanpa sedar, tau2 esoknya dia dah ada sijil doktor falsafah kehormat dalam bingkai tergantung di dinding bilik dia??? Oi, hebat betolllll dia nih??! Sekali lagi aku nak tanya, siapa mamat ni dan macamana (ramai) orang boleh terpercaye dengan ketipuan mat nih???!! God help us all! on PENIPU KENA TIPU
Anonymous
on 10/7/16


------------

OOO YA USTAZ

 YA USTAZ
Salam tt dan pembaca budiman serta budiwoman. Saya sebagai juruprihatin pada ustaz pas ingin merujuk pada soalan tuan pada ustaz tersebut beberapa hari lepas, mengapa tidak atau belum sebut tentang isu 1mdb?
 
Maka saya sebagai juruprihatin beliau merujuk pula pada berita hari ini yang menjelaskan sprm mengambil masa 3bulan untuk menyiasat kes libatkan 50juta, maka tuan tt, berbalik pada persoalan 1mdb, kita boleh lihat untuk 2billion, iaitu 40x50juta, masa siasatan perlu 40x3bulan, iaitu 120bulan, atau 10tahun.
 
Berbalik pada ustaz, beliau akan sebut isu 1mdb selepas selesai siasatan sprm iaitu pada selasa lagi 10tahun. Terimakasih on FBI SEDANG MENCARI
Anonymous
on 10/7/16


-------------

DOKTOR INI KANTOI LAGI


SIAPA KENAL 

JANTAN INI̶D̶r̶ Azizan Osman kantoi lagi
| October 7, 2016
dr-azizan_ui
Satu lagi universiti, kali ini di UK nafi memberikan anugerah dan ijazah dalam bidang psikologi kepada penceramah motivasi itu... More ›
PETALING JAYA: Kini, University of Hertfordshire di United Kingdom pula menafikan ada memberi Azizan Osman ijazah doktor falsafah dalam psikologi seperti didakwa penceramah motivasi itu.
 
“Merujuk kepada permintaan anda untuk mengesahkan ijazah di atas, saya mengesahkan selepas pencarian terperinci dalam rekod, kami tidak dapat menemui sebarang ijazah atau maklumat individu berkenaan,” kata penolong pendaftar di universiti British itu, Anne Austin.
 
Pengesahan menerusi surat itu kini tersebar di Internet.
 
“Saya mengesahkan anugerah itu tidak dikeluarkan University of Hertfordshire dan kami percaya maklumat ini satu penipuan,” kata Austin dalam surat itu.
 
Kesahihan surat itu turut disahkan universiti berkenaan menerusi laman Twitter, selepas pengguna Twitter @JumatAzri melampirkan sekeping gambar dan bertanya kepada @UniofHerts adakah kenyataan itu memang daripada mereka.
 
Universiti itu membalasnya dan berkata:”Saya boleh sahkan surat itu tulen.
 
KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KANTOI LAGI


----------------

LAGI KES NAJIB DIBUKA DILUAR NEGARA

Tan Wah-Piow
22 hrs
A friend just commented "so exciting" - Clare Rewcastle-Brown will be speaking at London's SOAS on 15 November at 7pm.
She is spot on.
Clare, an investigative journalist with a Sarawak connection, is regarded by the Fortune Magazine as one of the top 50 most important female leaders in 2016.
...
Her expose made international headlines, triggered criminal investigations in several countries, and lately resulted in the largest seizure of alleged corruption-tainted assets in American history.
This is a rare opportunity to hear from Clare the Inside Story of this evolving saga.
The event is organised jointly by the Centre of South East Asian Studies and Monsoons Book Club.
Don't miss it if you are in London.
Details are in Monsoons Book Club Facebook, and in the SOAS link.

-----------