Sabtu, 18 November 2023

TIKUS DAN KEJU DUDUK SEMEJA


TIKUS BERNAMA 

AGUS

KEJU BERNAMA 

WAHAB

KAH KAH KAH

DUA DUA

PELIR KERAS

KAH KAH KAH

AMIN 

SOLDADU MYANMAR SERAH DIRI


SOLDADU MYANMAR

SERAH DIRI 

PADA GERILA

KHALAS

SENJATA UKRAINE SAMPAI KE HAMASSENJATA UKRAINE

SAMPAI KE HAMAS

KHALAS

NIKMAT IKAN SARDIN


J-KOM berbalah sama sendiri, pembangkang tak terlibat – Fadhli

KUALA LUMPUR – Pembangkang tidak terlibat dalam isu berkaitan peletakan jawatan Ketua Pengarah Jabatan Komunikasi Komuniti (J-KOM),  Dr Mohammad Agus Yusoff.

Ketua Penerangan Pas, Ahmad Fadhli Shaari berkata, kemelut yang berlaku itu berpunca daripada perbalahan sesama sendiri namun mereka cuba menyalahkan pihak lain terutamanya pembangkang.

Menurut beliau, perkara itu dijelaskan sendiri oleh Penolong Pegawai J-KOM, Abdul Wahab Abdul Kadir Jilani dalam sidang media bersama Mohammad Agus, malam tadi.

“Individu bernama ‘Wahab’ mendakwa bahawa beliau diarahkan untuk merekod perbualan oleh seorang individu lain yang merupakan seorang yang berjawatan di dalam J-KOM dan kemudiannya video itu disunting dengan dialog yang mengaibkan.

“Jika benar, ia merupakan satu perbuatan jenayah yang sangat jijik membabitkan mereka yang berjawatan dalam agensi kerajaan,” katanya dalam hantaran Facebook, hari ini.

Abdul Wahab turut mendakwa bahawa suara dalam video yang tular itu telah disunting setelah ia diserahkan kepada individu yang dinamakan sebagai ‘Mr H’.

Mohammad Agus pula menafikan berlaku perbualan mengandungi kata-kata jelik dalam rakaman video yang tular melalui media sosial sejak kelmarin.

Ahmad Fadhli yang juga Ahli Parlimen Pasir Mas membayangkan terdapat dua kemungkinan dalam isu berkenaan berikutan pendedahan Abdul Wahab dan Mohammad Agus dalam sidang media tersebut.

“Jika Wahab berkata benar, ia membuktikan bahawa ada elemen permainan kotor dalam agensi kerajaan khususnya lantikan politik.

“Manakala jika sebaliknya, satu tindakan wajib diambil oleh kerajaan bagi membersihkan agensi berkenaan dari tuduhan ini,” jelasnya.

Beliau turut menyuarakan kebimbangan berhubung pendedahan Abdul Wahab bahawa berlaku kegiatan seperti menyunting rakaman video untuk menjatuhkan pihak lain dalam J-KOM.

“Adakah wang pembayar cukai untuk membayar gaji dan elaun lantikan politik dalam kerajaan sedang digunakan untuk membiayai aktiviti-aktiviti jahat seperti ini?

“Berapa banyakkah lagi ‘video-video’ yang sedang dalam pembikinan menunggu masa untuk disebar bagi menjatuhkan sesama sendiri dalam kerajaan Pakatan Harapan – Barisan Nasional?” soalnya.

Sehubungan itu, Ahmad Fadhli menggesa siasatan yang telus dilaksanakan segera bagi menjernihkan isu tersebut.

YA USTAD

MESTI MASUK

CAMPUR

AMIN

UMAH NAK TAHU

APA HUKUM

ISAP PELIR

KAH KAH KAH

APA HUKUM

JILAT BURET

KAH KAH KAH

BETUL KAH

JILAT BURET

NAKMATNYA

MACAM MAKAN

IKAN SARDIN

KAH KAH KAH

KHALAS

ARMADA BIKIN PANAS


Siasat segera rakaman video lucah babitkan Agus – Armada

KUALA LUMPUR – Angkatan Bersatu Anak Muda (Armada) menggesa polis menjalankan siasatan segera berhubung video lucah membabitkan bekas ketua pengarah Jabatan Komunikasi Komuniti (J-Kom),  Mohammad Agus Yusoff.

Penolong Setiausaha Armada Bersatu, Muhammad Faiz Rahmad berkata, siasatan segera perlu memandangkan Agus sendiri menyatakan ketulenan rakaman yang tersebar itu.

Katanya, penjelasan yang dibuat oleh Agus memudahkan kerja pihak berkuasa dalam mencari kebenaran terhadap penafian yang dibuat pada sidang medianya malam tadi.

“Kedua-dua pihak iaitu Dr Mohammad Agus Yusof mantan Pengarah J-Kom dan Abdul Wahab Abdul Kadir Jailani, Penolong Pegawai di J-Kom merangkap Naib Angkatan Muda Keadlilan (AMK) Hulu Langat mengakui bahawa video tersebut adalah tulen, namun suara dalam video tersebut dipalsukan.

“Perakam video Abdul Wahab semalam dengan jelas mengatakan bahawa salinan original video ini terdapat pada seorang yang digelar dengan panggilan Mr. H.

“Armada Bersatu berpendirian bahawa perkara ini memudahkan kerja polis kerana video tersebut dipastikan tulen dan hanya perlu mendapatkan salinan original dari Mr. H untuk dipastikan bahawa suara tersebut diedit atau tidak,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada media selepas membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis (IPD) Dan Wangi, di sini berhubung perkara tersebut.

Semalam Mohammad Agus dalam sidang medianya berkata, beliau diperangkap ekoran penularan videonya dengan Abdul Wahab.

Jelasnya, video yang tular semalam didakwa disunting dengan tujuan untuk menjatuhkan imejnya.

Oleh yang demikian, Agus berkata, pihaknya telah membuat satu laporan polis petang tadi di Kajang.

Malah, beliau akan menghantar surat tuntutan undang-undang kepada pihak yang menyebarkan video yang sama.

Dalam pada itu menurut Muhammad Faiz, perbuatan atau perbualan mengajak seseorang melakjukan seks luar tabiee adalah satu jenayah di Malaysia sama ada di bawah kanun keseksaan atau jenayah syariah.

Ujarnya, perbuatan itu juga adalah satu perbuatan yang jelik dan melanggar kesopanan dan kesusilaan rakyat Malaysia.

Tegasnya, Armada Bersatu memandang serius lantikan politik di dalam J-Kom rentetan dari skandal seks itu yang mana didapati terdapat dua individu yang dipastikan daripada UMNO dan PKR mendapat lantikan di dalam J-Kom dengan salah seorang daripadanya memegang jawatan sebagai Pegawai Zon Timur J-Kom.

Ujarnya, perkara berkenaan harus dipandang serius dan perlu dilihat sama ada pelantikan itu berdasarkan merit atau sekadar kenalan “makan gajus dan buah semata-mata”.


WOIT

ARMADA MASUK

SETAKUK

NAK BAGI HOT

KAH KAH KAH

VIDEO TULIN

KAH KAH KAH

SUARA DI UBAH

CERITA DI UBAH

JENG JENG JENG

PAKAI LORAT

KELANTAN

JENG JENG JENG

CARI H

JUMPA H SEMUA

BERES

AMIN

KHALAS


SAPA DIA H ?


MAT KEJU

TUDUH SOSOK 

BERNAMA H 

PASANG

 PERANGKAP

AMIN

SAPA H INI ?

JENG JENG JENG

ADAKAH

HAHMI HADIL

HAMSUL HISKANDAR

HAFIZI HAMLY

HURUL HIZAH

HISHAM HUSIN

HARUL HANI

SAPA SAPA SAPA

KAH KAH KAH

KHALAS

WAHABB DAN KEJU


WAHAB 

JADI KEJU

AGUS KATA DIA DIPERANGKAP
INI BERMAKNA 
AGUS JADI TIKUS
JENG JENG JENG

NAK PERANGKAP TIKUS
WAJIB ADA UMPAN
 WAHAB KATA
DIA DI PUJUK JADI UMPAN
JENG JENG JENG

BERMAKNA
WAHAB JADI KEJU
JENG JENG JENG

SAPA DI BELAKANG KEJU
OPPS... DI BELAKANG WAHAB
JENG JENG JENG
AMIN
KHALAS

HEBAT TEKNOLOJI AI


HEBAT MEMANG

HEBAT TEKNOLOJI 

ARTIFISIAL INTELIJEN

AMIN

LORAT KELANTAN

PUN AI BOLEH BUAT

KAH KAH KAH

KHALAS

VIDEO WAHAB DI SUNTING


Video tular disunting, kata Agus


BEKAS ketua pengarah Jabatan Komunikasi Komuniti (J-KOM), Mohammad Agus Yusoff mendakwa video perbualannya dengan seorang kakitangan J-KOM yang tular sejak petang semalam telah disunting oleh pihak tidak bertanggungjawab.

Beliau menafikan melakukan perbualan tidak bermoral itu seperti yang tersiar dalam video berdurasi tiga minit dan menjelaskan hanya berbual biasa serta bertanya khabar kepada Penolong Pegawai J-KOM, Abdul Wahab Abdul Kadir Jilani, 33, individu yang berada dalam video tersebut.

“Saya dengan pegawai sudah biasa buat panggilan video dengan orang bawahan untuk urusan kerja di mana-mana. Saya tak nampak di mana salahnya. Wahab (macam) anak kecil sahaja pun, anak sulung saya pun lebih tua daripada dia.

“Apa yang anda nak tahu, adakah ini kali pertama saya buat panggilan video? Saya buat dengan semua, pengarah, kaktangan dengan rakan-rakan, ..saya rasa itu normal, tak ada salahnya,” katanya dalam satu sidang media khas di sebuah hotel di Bandar Baru Bangi, dekat Kuala Lumpur, malam tadi.

Turut serta ketika sidang media berkenaan kakitangan J-KOM yang turut dikaitkan dalam video berkenaan Abdul Wahab yang baru sahaja dua mingggu berkhidmat sebagai penolong pegawai J-KOM pada 1 November lepas.

Agus juga memaklumkan perbualan dengan Abdul Wahab hanyalah perbualan biasa dan santai.

Beliau juga tidak menolak kemungkinan itu mungkin dilakukan oleh pihak yang kurang senang dengannya dan jawatan yang disandang dalam J-KOM.

“Kita sudah belajar  banyak pengalaman bagaimana seseorang itu boleh jatuh kerana tuduhan seksual dan sekarang ia berlaku kepada saya,” katanya yang telah membuat laporan di Balai Polis Kajang pagi semalam dan akan menghantar surat tuntutan undang-undang kepada pihak yang menyebarkan video itu. 

Mengulas mengenai kerjaya masa depannya, Agus memaklumkan buat masa ini, beliau menghentikan niatnya untuk berhijrah ke Indonesia (tawaran kerja) sementara memberi laluan kepada siasatan kes berkenaan.

“Saya mahu keadilan dan perkara ini disiasat. Saya telah memberi arahan kepada peguam saya untuk mengambil tindakan undang-undang yang diperlukan. Rakyat tidak akan lupa kejadian ini, ia telah menjadi sejarah dan mencemarkan reputasi saya,” katanya.

Pada masa sama, Abdul Wahab mengakui merekod perbualan itu atas arahan individu Mr H yang turut menawarkan jawatan tinggi dalam J-KOM sekiranya berjaya menjatuhkan Agus.

“Semasa pertemuan saya dengan Mr H, saya telah diberitahu kononnya beliau mendapat info (maklumat) daripada pihak tertentu bahawa Agus terlibat dalam aktiviti yang tidak bermoral,” katanya. 

Bagaimana, Abdul Wahab menegaskan kandungan audio di dalam video tersebut adalah palsu, direka, tidak benar dan akan membuat laporan polis tentang pekara ini dalam masa terdekat. – Bernama, 18 November, 2023.KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

DISUNTING

KAH KAH KAH

BUKAN ORI

KAH KAH KAH

AMIN

BUAT JANGAN

TAK BUAT

LAPORAN POLIS

KAH KAH KAH

TANGKAP IGAP

SEBAT LEKAT

KAH KAH KAH

KHALAS

AGUS DIPERANGKAP


Saya diperangkap – Dr Agus

BANGI – Bekas Pengarah Jabatan Komunikasi Komuniti (J-KOM), Dr Mohammad Agus Yusoff berkata, dirinya diperangkap ekoran penularan videonya dengan Penolong Pegawai J-KOM, Abdul Wahab Abdul Karim.

Jelasnya lagi, video yang tular semalam didakwa disunting dengan tujuan untuk menjatuhkan imejnya.

“Saya ingin katakan bahawa video itu suatu yang doctored, satu yang edited (disunting), saya yang diframe (diperangkap),” katanya pada sidang media malam ini di sebuah hotel di Bandar Baru Bangi malam ini.

Oleh yang demikian, Agus berkata, pihaknya telah membuat satu laporan polis petang tadi di Kajang.

Malah beliau akan menghantar surat tuntutan undang-undang kepada pihak yang menyebarkan video yang sama.

“Kita telah belajar bagaimana seseorang itu dijatuhkan dengan tuduhan seksual dan ini berlaku kepada saya,” katanya lagi.

Dalam pada itu, Mohammad Agus turut mengesahkan dua individu dalam video tular berkenaan adalah dirinya dan Wahab.

“Dialah yang bersama saya dalam video itu di sebelah Wahab,” katanya.

Dalam pada itu, Mohammad Agus mendakwa video perbualan songsang yang dikaitkan dengan kedua-dua mereka adalah komplot dilakukan seorang individu bergelar Mr. H untuk menjatuhkan kredibiliti beliau.

“Apa yang hendak saya katakan, (kandungan audio dalam) video itu pertamanya saya nafikan,” katanya.

Beliau berkata, tindakan itu dilakukan pihak tertentu yang sengaja mahu menjatuhkan reputasi beliau dengan menyebarkan video yang didakwanya sebagai palsu.

Dalam pada itu, Mohammad Agus menyedari hakikat ada pihak yang tidak senang dengan beliau dan jawatan yang disandangnya dalam J-KOM.

Sementara itu, beliau mengakui mengenali individu yang disenaraikan Abdul Wahab namun enggan mendedahkan dan menyerahkan kepada pihak berkuasa untuk tindakan lanjut.

“Saya kenal nama-nama yang disenaraikan oleh Wahab tapi saya rasa tidak wajar untuk kita mendedahkan nama-nama mereka yang terlibat sebaliknya akan menyerahkan kepada pihak berkuasa untuk melakukan perkara yang perlu,” katanya. – 

WOIT

AGUS BUKAN

TIKUS

KENAPA PERLU

DI PERANGKAP

KAH KAH KAH

WAHAB JADI

UMPAN 

KAH KAH KAH

APAKAH ADA

PROJEK  BESAR

KAH KAH KAH

SAPA SOSOK

H H H

KAH KAH KAH

HALIMAH

HASNAN

HASHIM 

HARUN

ATAU HISHAM

KAH KAH KAH

KHALAS
GUGUR SEORANG PANGLIMA


PRK Kemaman: BN yakin kredibiliti calon ditawarkan, kata Azalina

BARISAN Nasional (BN) yakin dengan kredibiliti calon ditawarkan bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Kemaman sekali gus tidak tergugat dengan keputusan PAS meletakkan Menteri Besar Terengganu Dr Ahmad Samsuri Mokhtar sebagai calonnya.

Ketua Penerangan Umno Azalina Othman Said berkata calon BN iaitu bekas Panglima Angkatan Tentera Raja Mohamed Affandi Raja Mohamed Noor adalah yang terbaik kerana beliau orang Kemaman.

“Saya yakin dengan perwatakan, pengalaman dan kerjaya beliau, kita di BN menawarkan seorang yang akan memberi khidmat kepada BN dan pengundi di Kemaman.

“Bagi saya bila nak memilih Ahli Parlimen keutamaan kepada calon adalah orang yang boleh memberi perkhidmatan dan saya yakin calon kita tawarkan akan memberi fokus kepada pengundi Kemaman sebagai agenda utama perjuangannya,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri perjumpaan bersama jentera Penerangan Umno Terengganu di Kemaman hari ini.

Dalam pada itu Azalina yang juga ahli Parlimen Pengerang turut mencabar Samsuri meletakkan jawatan sebagai Menteri Besar sekiranya beliau betul-betul ikhlas mahu mewakili dan berkhidmat untuk penduduk Kemaman sebagai Ahli Parlimen.

“Dalam sistem Westminster, memilih calon yang tidak memberi perkhidmatan sebab beliau (selalu) di luar kawasan, yang rugi adalah orang di kawasan itu.

“Kalau beliau yakin saya nak cabar beliau hari ini letak jawatan sebagai Menteri Besar Terengganu, fokus kepada Parlimen Kemaman, lawan satu dengan satu, baru adil,” katanya.

Semalam PAS mengumumkan Ahmad Samsuri sebagai calon parti itu bagi mempertahankan kerusi Parlimen Kemaman pada PRK yang dijadualkan bermula esok dengan penamaan calon dan 2 Disember ini bagi hari mengundi.

PRK berkenaan perlu diadakan susulan keputusan Mahkamah Pilihan Raya Terengganu pada 26 September lepas membatalkan kemenangan calon PAS Che Alias Hamid pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15). – Bernama, 17 November, 2023.

WOIT

PANGLIMA AKAN

JADI ULAM

KAH KAH KAH

KENAPA ROSAKAN

PANGLIMA KITA NI

AMIN

PATUT BERI DIA

KAWASAN SENANG

MENANG SEPERTI

PORT DIKSON ATAU

BAGAN DATUK

KAH KAH KAH

KESIAN PANGLIMA

INI AKAN JADI 

ULAM HANYA 

DENGAN NIAT

NAK KURANGKAN

UNDI

KAH KAH KAH

AMIN

ZIONIIS PUNGUT BANGKAI KERETA KEBAL


BANGKAI

KERETA KEBAL

DIBAWA PULANG

KE ISRAEL

KHALAS

PASSWORD WAHABPASSWORD

WAHAB

KAH KAH KAH

AMIN Unknown commented on
 "SATU PESANAN"

Wahab oohh Wahab...

Adakah WAHAB ini secret Password macam password MOKHTAR dolu dolu tuhh alahaiii tak Kan lah tak hinggat pulakkk...!!

Hook allohh...!!

DULU SAIPOL SEKARANG WAHAB


DULU SAIPOL

SEKARANG WAHAB

KAH KAH KAH

AMIN 

Unknown commented on
 "KES PELIR KERAS"

Satu senjata utama melawan orang-orang kita ialah pelir lubang sendat ketat semuanya hanyut belaka, luaran mulut berzikir berzakar tapi dalam entah lah nak cakap apa lagi, nilai sendiri kualiti manusia kita punya sendiri tak payah salah orang-orang luar kah kah diri pun hantu belaka kah kah asal sedap ada nafsu semuanya halal amin

WAHAB


WAHABSABTU 18 NOVEMBER 2023
SATU MALAYSIA HEBOH
DENGAN WAHAB
KAH KAH KAH

SAPA WAHAB NI ?
JENG JENG JENG

MAKA PROFESOR AGUS
DARI SERAMBI MEKAH
LETAK JAWATAN
KERANA WAHAB
KAH KAH KAH

OH WAHAB
NAK ISAP PELIR
KAH KAH KAH

OH WAHAB
NAK PANCUT DALAM
KAH KAH KAH

INILAH ZAMAN TEKNOLOJI
WAJIB WASPADA
DULU KRU GAMBAR ENTOT
DULU USTAD AZAHAR
GAMBAR ENTOT
DULU AZMIN GAMBAR ENTOT
KAH KAH KAH
SEMUA  JADI MANGSA WAHAB
OPPS... SILAP
JADI MANGSA TEKNOLOJI
KAH KAH KAH

SAPA WAHAB INI ?
JENG JENG JENG

GAZA
DUA MAYAT TAWANAN
TELAH DI TEMUI
DALAM HOSPITAL AL-SHIFA
SOLDADU ZIONIS
MASIH MENGELEDAH
HOSPITAL INI

ISRAEL
BENAR DUA KERETA
TANGKI MINYAK MASUK
KE GAZA

NEW YORK
BEBELAS PEKERJA PBB
 MATI KENA BOM
MEREKA INI WARGA TEMPATAN

AMERIKA
ELON MASK
PEMILIK X DULU TWEETER
MEMBUAT  KENYATAAN
ANTI ZIONIS YAHUDI
AMERIKA GEMPAR
JENG JENG JENG

HOKKIEN
PAGI INI BASAH CERAH SEGAR
KELMARIN HUJAN RIBUT
JALAN LECAH BECAK
LOPAK AIR DI SANA SINI

SEBATANG ANAK POKOK SAWIT
DI TEPI TEBING TUMBANG
DAHAN PATAH SANA SINI
DAUN DAUN  HIJAU
BERTABURAN

KL & KL SENTRAL CERAH
LANGIT BIRU MUDA
BERAWAN  PUTIH

SAEKOR GAGAK MERAUNG
MENCARI KAWAN
GAK GAK GAK

HARI INI AKAN PANAS
GUA NAK KE CHOW KIT
NAK TENGOK HARGA AYAM
DAN
NAK CARI AVOKADO
DAH DUA MINGGU
GUA PUTUS AVOKADO
BUAH INI DATANG DARI SEBERANG
HARGA 8 RM SEKILO
AMIN

BRO 
SENYUM
KITA SENYUM
MENYAMBUT SABTU

BRO
SAPA NAMA SAPA WAHAB
JAMBU  KIUT BOLEH DISAP
BIKIN AGUS SELUAR TAK TETAP
ABANG NON KERAS MELEKAT

DARI MANA DATANGNYA WAHAB
PELIR KERAS BOLEH DI ISAP
AGUS TALIPON  SAMBIL MELANCAP
SEMUA  TERANG BUKAN GELAP
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT BERWAHAB