Jumaat, 29 Januari 2021

EROTIK MELAYU TERSIMPAN DI PATANI

  EROTIK MELAYU

MASIH TERSIMPAN

DI PETANI 

TEPAT BETUL TERBAIK

 


 INI PEMIMPIN

CONTOH PAKATAN

AMIN

BUKAN GILA

NAK JADI PM

HINGGA RUNTUH

KERAJAAN

AMINPakatan tubuh pasukan petugas vaksin Covid-19

BEKAS menteri kesihatan Dr Dzulkefly Ahmad akan mengetuai pasukan petugas Pakatan Harapan bagi membantu Putrajaya dalam program imunisasi Covid-19.

“Objektif Pasukan Petugas Imunisasi adalah untuk membantu kerajaan dalam program imunisasi Covid-19,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau berkata pasukan petugas akan menggerakkan semua ahli Parlimen untuk membanteras naratif anti vaksin dan membantu menyelaraskan program ini di kawasan persekutuan dan negeri mereka.

“Pasukan petugas ini akan melibatkan pakar perubatan, pihak berkepentingan dan NGO bagi memastikan seluruh masyarakat terlibat dalam pemantauan dan pelaksanaan rancangan imunisasi Covid-19 nasional,” kata ahli Parlimen Kuala Selangor. 

Dzulkefly berharap kerajaan Persekutuan dapat bekerjasama dengan pasukan petugas untuk memastikan kejayaan program imunisasi Covid-19.

Pasukan Petugas Imunasi turut termasuk bekas timbalan menteri Dr Lee Boon Chye, ahli Parlimen Dr Kelvin Yii (Bandar Kuching), Dr Mohd Hatta Ramli (Lumut), Sim Tze Tzin (Bayan Baru), Dr Ong Kian Ming (Bangi) dan pegawai kesihatan Dr Siti Mariah Mahmud (Selangor), Dr Norlela Ariffin (Penang) and S. Veerapan (Negeri Sembilan). – 29 Januari, 2021.


 LAGI RAMAI 

PEMIMPIN  MACAM  INI

LAGI KUAT SOKONGN RAKYAT PADA 

PAKATAN HARAPAN

AMIN

SAMPAI MASA 

RAKYAT 

SEDAR PEMIMPIN 

GILA  NAK JADI  PM

BAWA MUDARAT

 PADA  PARTI 

PADA ORANG RAMAI

 DAN PADA NEGARA

AMIN


JANGAN JADI RAKYAT XINJIANG

 


 JANGAN JADI

RAKYAT XINJIANG

zaki commented on 

"SEBELUM TERLEWAT 

SEDAR SEKARANG"

Lebih baik kebebasan barat daripada dipaksa untuk mempercayai sesuatu yang tidak wujud seperti rakyat xinjiang yang dijajah negerinya oleh china Merah

SEBELUM TERLEWAT SEDAR SEKARANG

 


 BANI MELAYU

SEBELUM TERLEWAT

SEDAR SEKARANG

Unknown commented on

 "(Untitled)"

Tt sudah kena rasuk Itek Trumpet yang memang anti China Merah.. Talak dengar pun dia kutuk si Trumpet tu dan Yankee Dodo dan Mat Saleh Eropah yang rompak habis Afrika dan tak sebut macam mana China Merah zaman maharaja-maharaja yang bodoh tapi egostik tu diganjakan lepas tu dirompak sampai terpaksa menyerah beberapa keping wilayah dan pulau kepada mereka... TT lebih terpesona dengan kebebasan kaca mata demokrasi barat yang budayanya tidak sana dengan orang Timur...


BEZA PEMIMPIN KAPIR DENGAN PEMIMPIN ISLAM

 
 BEZA 

PEMIMPIN KAPIR

DENGAN

 PEMIMPIN ISLAM

zaharuddin ahmad commented on 

"SIASAT JANGAN 

TAK SIASAT"

Orang kafir.. minum wain.. makan babi.. tapi mereka tak makan hasil dari anak yatim.. tak rembat duit tabung haji . tak rembat hasil keringat warga felda..warga felcra..warga epf.. 

mereka tak guna agama demi kepentingan diri.. mereka tak curi harta rakyat dan perbelanjaan negara lebih-lebih lagi mereka tak berkomplot.. tak bersubahat..dan tak mengkhianati ..mandat rakyat..

JAMIN BERITA SAHEH

 


 INI BERITA BENAR

AMIN

SOALANNYA

LEPAS DARURAT

ATAU

DALAM DARURAT

AMINPRU 15 mungkin Ogos – Annuar


KUALA LUMPUR – Ahli Parlimen Ketereh tidak menolak kemungkinan Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU 15) boleh berlaku sebelum 1 Ogos ini atau selewat-lewatnya 60 hari selepas itu.

Annuar Musa berkata, memandangkan tempoh itu sudah terlalu dekat, adalah penting bagi setiap ahli dan kepimpinan parti memastikan UMNO memenangi PRU itu.


 KALAU LAMBAT

LEPAS DARURAT

ANWAR IBRAHIM

ADA NUMBO

KAH KAH KAHPERTANDINGAN SAPA BODOH

 


 PERTANDINGAN

SAPA BODOH

bima sakti commented on 

"ZAHID BANGUN MELAWAN"

Memang kepala Batu...bodoh tak boleh diajar..cerdik tak boleh diikut si wak jahid ni... Sama bodoh dengan puad zakarzi banggang Tu... Berlumba lumba nak menunjukkan bodoh siapa Yang paling dangkal..hadoiiii

BUAH NENAS MOKHTAR PUNYA BUAH NENAS

MOKHTAR PUNYAUnknown commented on 

"DATUK SERI ANWAR IBRAHIM

 PM BARU MALAYSIA"

Den tak kisah sangat Abam Liwat cukup nombor ke, nak beli kasut tinggi atau hitam ke, yang Den teringin sangat tu Buah Nenas dua biji yang nampak menarik dan gebu tu. Bilo lah Den akan dapet tu.

LAGI BAHAYA CHIAN MERAH

 
 LAGI BAHAYA

CHINA MERAH

Unknown commented on

 "AWAS - BUDAYA TOWKAY 

DUSUN DURIAN"

Bahaya sudah terjadi. China tiba tiba beli kacang soya amerika bagi babi makan lepas wak Biden naik. Sawit tiba tiba lonjak tinggi bila curfew tiba tiba susut cepat harga. Jahanam harga sawit.Sudah bilang berkali kali,China itu sbnrnya franchise oligarchy amerika.


 Mereka benci laknat teram sbb dia nak tax. Cilakak kau teram oligarchy sudah sedap no tax,bayar kongsi saja,amoi lafi dapat,hari hari makan babi sekor,apa lagi mau? Kita negara kecik janganlah sepitkan diri dalam kancah gaduh korporat dunia.

TAK JELAS SAPA REMBAT

 

 TAK JELAS 

SAPA REMBAT

Unknown commented on 

"VEKSIN BILA NAK SAMPAI"

Komisen 500 juta menantu mat tido balun ke ???

TAK JADI PRESIDEN - PENGARUH MASIH KUAT

 


TAK JADI PRESIDEN

PENGARUH MASIH KUAT

TOK GOPOH AKA MAT JENIN

 


 TOK GOPOH AKA

MAT JENIN

Unknown commented on

 "INI KERJA TOK GOPOH"

Bukan saja Tok Gopoh, dia juga Mat Jenin dan Pak Bodoh. "Anwar sangat konfiden akan menang didalam mindanya dia sudah bayangkan dia perdana menteri" - Jusuf Kalla, 2013 Masa tu PRU ke 13. Pakatan dibawah pimpinan Anwar menang undi popular, tapi kalah kerusi. 

Sebab apa? Anwar lupa dapat sokongan Sarawak dan Sabah ... nak jadi perdana menteri Malaysia, tapi LUPA rakyat di Sarawak dan Sabah! Inilah kecerdikan dan kaliber Anwar!

PENJAJAH INGGERIS

  PENJAJAH INGGERIS

BUAT JALAN 

TANPA TOL

panglimo potaseh commented on

 "(Untitled)"


Olang putih buat jalan tol tatak loo ..air sungai boleh minom loo ..tatak kalat loo ..lombo pun boleh bili. Melayu jaga ini nigili semua kalat ..mau berak pun kena bayat ..atak olang moleh bikin apa suka ..atak olang culik telo kena jail ..lomen bontot kena lotan depan olanglamai ..ANWAR JADI PM - KOBID LUPUS

 


ANWAR JADI PM

KOBID LUPUS

Unknown commented on 

"APA RANCANGAN 

NAK SELESAI KOBID"

tu la pasal.. pung pang pung pang.. bayangkan kalau esok pilihan raya.. mungkin macam ni lah akan ditempikkan "hari ni kita menang esok kes kovid turun..lawan tetapppppp.. lawan reforrrrrrrrtrmasi" bayangkan ... kah kah kah

GURINDAM SELOKA ORANG MELAYU

 
 LAWAN 

SEBELUM MELARATADA  RAKYAT SUKA MANDI 
AIR BERKARAT
ADA RAJA SUKA MAIN
BACCARAT

ADA BINI PEMIMPIN
INTAN BERLIAN
BERCARAT CARAT

ADA JANTAN TAK PAKAI
SARONG KOTE
KEKASIH BUNTING SARAT

KOBID DATANG
RAYAT HIDUP MELARAT
AKIBAT TAKSUB PADA
PEMIMPIN KEPARAT
AMIN


SEBAR PENCERAHAN BANGUN KESEDARAN

 


SEBAR PENCERAHAN

BANGUN KESEDARAN

ToraTora replied to a comment on

 "AWAS - BUDAYA TOWKAY 

DUSUN DURIAN"

Woit... lu jgn banding cina merah sama arab... arab tanah sendiri pun kena rembat...tapi melayu cittt.. melayu sana sini kena rembat... minah kena rembat bangla, tanah kena rembat cukong, duit kena rembat budak cina gemok.. pulau bagi kuan yew.. patani bagi kat siam... apa raaa...

SIASAT JANGAN TAK SIASAT

 SIASAT JANGAN

TAK SIASAT

AMIN


Siasat lagi perjanjian projek libat Tengku Adnan, kata pemerhati antirasuah


KOREK SAMPAI

KE LUBANG 

CACING

AMIN

 


 SPRM WAJIB

BONGKAR SIASAT

SEMUA KES

AMIN

JANGAN ADA

TERSOROK

TERLUPA

AMINSiasat lagi perjanjian projek libat Tengku Adnan, kata pemerhati antirasuah

PIHAK berkuasa perlu menyiasat beberapa lagi perjanjian jual beli tanah yang melibatkan bekas menteri wilayah Tengku Adnan Tengku Mansor, kata kumpulan pemerhati antirasuah.

Ini selepas Mahkamah Rayuan mengisytiharkan untuk membatalkan projek pembinaan kondominium di Taman Rimba Kiara.

Centre to Combat Corruption and Cronyism (C4) berkata Tengku Adnan perlu disiasat lebih lanjut berhubung kes rasuah RM1 juta yang diterimanya dan penglibatannya dalam pelbagai perjanjian projek dan tanah.

“Momenton yang diperoleh untuk menentang kepentingan peribadi, salah guna kuasa dan rasuah diteruskan dalam kes lain, dan perkembangan ini perlu mengekalkan manfaat kepada rakyat Malaysia,” kata C4 dalam satu kenyataan.

Semalam, Mahkamah Rayuan memutuskan bawah projek Taman Rimba Kiara terbatal.

Panel tiga hakim membabitkan Datuk Mary Lim Thiam Suan (kini Hakim Mahkamah Persekutuan), Datuk Has Zanah Mehat dan S Nantha Balan, membuat keputusan itu sebulat suara selepas membenarkan rayuan Persatuan Penduduk Taman Tun Dr Ismail (TTDI).

Dalam penghakiman yang disampaikan Thiam Suan, mahkamah memutuskan penduduk mempunyai kedudukan perundangan (locus standi) untuk memfailkan semakan kehakiman bagi mencabar keputusan DBKL kerana mereka terjejas dengan cadangan pembangunan itu.

Susulan itu, beliau berkata, perintah pembangunan bertarikh 1 Julai 2017 diketepikan.

“Keputusan bersejarah Mahkamah Rayuan telah mendorong prinsip-prinsip penting dalam melaksanakan undang-undang dan telah membuktikan pelanggaran usaha sama Yayasan Wilayah Persekutuan dan Memang Perkasa Sdn Bhd.”

C4 berkata keputusan itu hanya sebahagian kecil kes perjanjian lain melibatkan Tengku Adnan yang baru-baru ini disabitkan kesalahan kes rasuah RM2 juta tetapi dibebaskan tanpa lepas atas satu lagi kes rasuah bernilai RM1 juta.

“Tengku Adnan juga dikaitkan dengan projek Pavilion Genting Highlands secara kebetulan dan diragui walaupun beliau nafi terlibat dalam sebarang perjanjian.

“Tadmansori Holdings, sebuah syarikat milik KuNan, memperoleh 20% pemilikan efektif Sering Manis, syarikat projek projek Pavilion Genting Highlands.

“Perlu juga dicatat bahawa saudaranya, Tengku Rethwan, juga dilantik sebagai pengarah Sering Manis.” – 28 Januari, 2021.

 

WAJIB BAGI

TENGKU FRAUD

BEREHAT

DI SUNGAI BULUH

AMIN

BIAR MAT FRAUD

KURUSKAN BADAN

MACAM 

ZIANA ZAIN 

HINGGA NAJIB

 SALAH PILIH

KAH KAH KAH
NENAS MOKHTAR

 NENAS MOKHTARSyed Alwi Aljufri commented on 

"INI DOA NENAS SARAWAK"

Tak Ku sangka Mokhtar “syiok” yang besar macam nenas Serawak ‼️

BERITA BAIK

 AWAS

BERITA BAIK

TAPI

BERWASPADA

AMIN
Semua operasi perniagaan boleh beroperasi hingga 10 malam mulai esok

KUALA LUMPUR – Kerajaan bersetuju melanjutkan waktu operasi semua sektor atau aktiviti perniagaan yang dibenarkan sehingga pukul 10 malam bermula esok.

Menteri Kanan Pertahanan, Ismail Sabri Yaakob berkata, langkah itu bagi menyelaraskan semula waktu operasi perniagaan membabitkan semua sektor yang diluluskan sebelum ini.

Jelas beliau, pada masa sama, ia bagi memudahkan pemantauan dan penguatkuasaan dilakukan Task Force Operasi Pematuhan yang diketuai Polis Diraja Malaysia (PDRM).

“Setelah membuat penilaian risiko, kita bersetuju untuk melanjutkan waktu perniagaan bagi sektor-sektor yang dibenarkan sehingga pukul 10 malam.

“Antaranya kedai runcit, serbaneka, farmasi, kedai keperluan harian, kedai makanan haiwan, kedai dobi dan kedai cermin mata yang kita diumumkan sebelum ini.

“Jadi kita seragamkan semua waktu perniagaan bagi setiap sektor yang kita lulus dan benarkan,” katanya dalam sidang media di hari ini.

Pada 22 Januari lalu, operasi semua jenis premis menjual makanan dan perkhidmatan penghantaran makanan di negeri-negeri yang tertakluk di bawah Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilanjutkan hingga pukul 10 malam.

Dalam pada itu, Ismail Sabri berkata, kerajaan turut bersetuju untuk membenarkan sektor perhutanan, perkayuan dan rantaiannya yang melibatkan aktiviti pembalakan beroperasi mulai esok.

“Sidang khas juga bersetuju untuk membenarkan sektor itu beroperasi seperti biasa dan kebenaran juga bermula esok,” katanya.


KITA

JAGA

KITA

JATUH BERAHI

 JATUH BERAHI

Unknown commented on

 "AIR KARAT - PARKING MAHAL - 

RAKYAT SUKA"

pantang nampak bulan... palimo naik berahi.. kah kah kah

DARURAT HARI KE 318

 

KHALWAT KE 318


JUMAAT 29/1/22021
KITA MASUK KE HARI 318 
BERKHALWAT

DARURAT
HARI KE 17

PKP2
SEDANG BERJALAN

GAWAT 
KOBID
EKONOMI
POLITIK
BETERUSAN

ANWAR BAWA KES DARURAT
KE MAHKAMAH

POLIS SIASAT
APAKAH ANWAR
LIHAT MENGHASUT
MEMINTA YB  MINTA AGUNG
BATAL DARURAT

UMNO MASIH GADUH
SAMA SENDIRI
ADA NAK TERAJANG ZAHID
TERUTAMA TIM
YANG KINI BERJAWATAN

PAGI INI HOKKIEN SEGAR
HUJAN PETANG KELMARIN
BAWA UDARA SEGAR
MATA HARI DAH KELUAR

KUALA LUMPUR
DI SELUBUNGI OLEH KABUS NIPIS

UNGGAS CERIA
TERKUKUR BERLAGU 
TANPA HENTI
CHIAP CHIAP CHIAP
ENTAH BURUNG APA
JANTAN BERKOKOK
AMAT DEKAT
TAPI TAK KELIHATAN

BRO
MULAKAN PAGI INI
DENGAN SENYUMAN

BRO
LEBIH BAIK
TAK RAMAI ORANG 
SETUJU DENGAN KITA
SELAMAT MASA KITA
UNTUK TUNJUK BAIK
PADA MEREKA

BRO
JANGAN BERTENGKAR
DENGAN MAT BEBAL
DARI JAUH ORANG TAK TAU
YANG MANA SATU MAT BEBAL

APA YANG
MENGUMPULKAN
KITA BERKAWAN KAWAN
IALAH KEBENARAN
YANG SAMA DIKONGSI

BRO
PANDANG KE LANGIT
JANGAN PANDANG KAKI
LIHAT  BINTANG
LIHAT ALAM 
FIKIR AKAN ALAM INI
TANAM SIKAP
 INGIN TAHU

CAKAP SENANG
TAPI 
YANG  PENTING
 BUKAN CAKAP
TAPI 
MELAKUKAN

BRO
KITA JADI KREATIF
BUKAN NAK LAWAN
NAK TUNJUK TUNJUK 
PADA ORANG LAIN
TAPI
NAK MELAHIRKAN KARYA

LAKUKAN HARI INI
LAKUKAN SEKARANG
AMIN

SELAMAT BERKHALWAT

DARURAT HARI KE 17

 DARURAT
HARI KE 17