Sabtu, 12 Mac 2022

KESEDARAN SAMPAI LAMBAT

 


NASEHAT DAH

DIBERI  SEAWAL 

TAHUN 2014

 TAPI MAT BANGANG

DEGIL

KAH KAH KAH

SEKARANG NEGARA

DAH HANCUR BARU

SEDAR

AMIN

NAK KATA 

PADAN MUKA 

TAK BAIK KERANA

MAT BANGANG INI

BEJUTA RAKYAT JADI

ORANG  PELARIAN

KHALAS

JANGAN LUPA - TERUS INGAT

 MPAJ nafi tak bertindak terhadap aduan cerun Ampang

MAJLIS Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) menyangkal dakwaan bahawa tiada tindakan daripada MPAJ berkaitan aduan mengenai cerun daripada penduduk di Taman Bukit Permai 2 di Ampang sebelum ini.

Pegawai Perhubungan Awam MPAJ Norhayati Ahmad berkata hasil semakan yang dibuat mendapati MPAJ menerima aduan kerosakan longkang di hadapan rumah Jalan 1/2 dan bukan di tapak ini.

Beliau berkata sejak kejadian gelongsoran tanah di taman itu, MPAJ menerima maklumat bahawa tiada tindakan diambil selepas penduduk membuat aduan.

“MPAJ telah membuat semakan aduan berkenaan dan mendapati ia adalah kerosakan longkang di hadapan rumah iaitu di Jalan 1/2K dan bukan di tapak ini.

“Aduan mengenai longkang pecah ini sudah diperiksa dan anggaran kos pembaikan adalah RM1 juta,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Norhayati berkata semakan dilakukan MPAJ di tapak gelongsoran itu mendapati tiada aduan diterima berkaitan perkara itu. – Bernama, 12 Mac, 2022.

JANGAN LUPA

CARA MEMBACA

KENYATAAN

MEDIA RESMI

DI MALAYSIA

AMIN

YANG INI

BERALIH SIKIT

KAH KAH KAH

DAH MULA BIJAK

BERDALIH

KAH KAH KAH

TAK NAFIKAN

TAK ADA ADUAN

100 PERATUS

KA KAH KAH

ADUAN ADA

BUKAN HAL

TANAH BERGERAK

TAPI TENTANG

KUCING TERBERAK 

KAH KAH KAH 

TAKTIK BARU

 DIBUAT KERANA

 ORANG RAMAI 

DAH TAHU KALAU DINAFIKAN 100%

 ERTINYA KES BENAR

KAH KAH KAH 

ADA KECOH KETIKA MENGUNDI

 


SPR

KEMBALI

DENGAN TRIK

LAMA

AMINADA KES 

BILIK MENGUNDI

TUTUP AWAL

AMIN

ADA KES LAMPU

PADAM

AMIN

JALAN RAYA

PILIHAN TEPAT 

KHALAS

AMIN

BERITA BAIK

 
Lebih sejuta sudah mengundi di Johor, kata SPR

LEBIH sejuta pengundi sudah mengundi pada Pilihan Raya Negeri Johor setakat jam 2 petang tadi, kata Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), kurang kira-kira 400,000 pengundi berbanding Pilihan Raya Umum 2018 ketika tempoh pengundian berbaki empat jam. 

SPR mengumumkan 46% daripada 2.5 juta pengundi di Johor mengundi sehingga 3 petang.

Pada Pilihan Raya Umum ke-14, mereka yang mengundi di Johor keseluruhannya berjumlah 1,503,995 atau bersamaan 82.73% daripada mereka yang berdaftar pada masa itu.

PRN Johor kali ini menyaksikan pertambahan lebih kurang 28% pengundi atau hampir 780,000 menjadikan keseluruhan pengundi 2,597,742 orang.


Daripada jumlah itu, 173,177 pengundi berumur 18 hingga 20 tahun, sementara lebih kurang 50% daripada keseluruhan pengundi berumur kurang 40 tahun.

PRN Johor adalah pilihan raya pertama di Malaysia melibatkan kumpulan pengundi berumur 18 tahun susulan pindaan undang-undang mengurangkan had umur layak mengundi dan pendaftaran pengundi automatik pada Mac 2019.

Sebanyak 1,021 pusat mengundi dibuka sejak 8 pagi dan dijadual terus dibuka sehingga 6 petang ini. Beberapa pusat pengundian bagaimanapun dijadual tutup awal kerana bilangan pengundi yang kurang.

INI BERITA

BAIK

AMIN

TAPI JUMLAH

AKHIR TAK TAU

BERAPA

AMIN

APAKAH KOBID

JADI PENGHALANG

KHLAS 

GEMOK MACAM ROSMAAH

 BETUL

TAK TAK GEMOK

38 KILO 

MACAM ROSMAH

AMIN

INI SILAP GUA
TIGA TAHUN DULU
MUSIM BUAH GUA BERI
TAK TAK DURIAN DAN RAMBUTAN
INI SILAP BESAR
AMIN
JUGA SAPA ADA PENGALAMAN
PILIHARA ANJING
AKAN TAHU ANJING BIJAK
MAIN SAIKOLOJI
BUAT MUKA SEPULUH SEN
MAMANDANG KITA MAKAN
AIR MATA  BERLINANG
AIR LIUR MELELEH
GUA JADI MANGSA
GUA BUKAN PEMILIHARA
YANG TEGAS
HATI GUA LEMAH
AMIN 
SEKARANG GUA KONTROL
 MAKAN MEREKA 
SEKALI SEHARI
WAKTU MALAM
SEDIKIT NASI
CAMPUR  KAKI AYAM 
CAMPUR DAGING LEBIHAN
CAMPUR RANGKA AYAM
KHALAS

Unknown commented on 

"BERKHALWAT HARI KE 719"

Isham, boleh tak post gambar tak tak makan. Aku nak tengok ape yg dia makan sampai GEMOK macam tu. Dari belakang nampak mcm kak ros a.k.a musuh ziana zain


PERANG MINYAK NAIK HARGA

 


BAHAN BAKAR

MINYAK NAIK 

HARGA

AMIN 

panglimo potaseh commented on 

"BIDEN TEMBAK KAKI 

SENDIRI"

Minyak naik ..Iran, Russia hepi ..warga kapir laknat Norway lagi hepi, masyuk. Yang tak hepi orang Malaysia, minyak naik, minyak tempatan pon naik ..APO PUNYO SIAL ..


panglimo potaseh commented on 

"HARGA MINYAK 

MELAMBUNG"

Formula nye ..bila harga minyak naik, kerajaan kena turunkan harga minyak tempatan sebab kita pengeluar minyak. Kerajaan dah untung besar ..tak kan bila untung yang dapat laba ketua-ketua lanon je ..cilaka betul ..itu pun tak tahu ..babi

KERANG KUPANG DAN TIRAM

 NIKMATI

KERANG KUPANG

DAN TIRAM

AMIN 

Unknown commented on 

"AKAN DI USAHAKAN"

KAH KAH KAH... Enche' TT, sampai ada yang wat permintaan camni, nak tengok kerang eee...punya, kah kah kah, Aamin. Macam Montori TaT lobai itu kata hujan yang banjirkan KL bukannya hujan biasa-biasa tapi luar biasa. Kemaruk botul kawan kita tu sampai wat permintaan camni... kah kah kah. Takut nanti ada pulak yang mintak dari Enche' TT siarkan kerang Amoi Sepet dan kerang Mongolia. Mereka mungkin kepingan nak tau nape Pengkhianat Mat Sembab, anak lobai orang alim-alim hilang pedoman dan pegangan sampai boleh gi sondol kerang amoi sepet bini orang. Berkalu dicabar oleh Tuan Tamrin tapi sunyi sepi tak berjawab. Gitu juga dengan Mat Lanun Kleptrokrat sampai hilang siuman tak dapat kawal scud kapal selam scorpion yang tak boleh tenggelam itu gi lancarkan scud nya ke kerang Mongolia. Mesti ada yang benda yang menarik luar dan dalam kerang-kerang amoi sepet dan Mongolia tu. Lepas tu ada pulak yang mintak Enche' TT siarkan lobang dan peluru berpandu pasangan Mat Semburit dan Mat Songel. Apa hebatnya lobang dan peluru berpandu mereka ni sampai Mat Semburit dan Mat Songel boleh tersangkut... KAH KAH KAH .... Mesia Tanah Airku... Kalah lawak Presiden komidi Ukraine

KULIAH POLITIK DARI UKRAINE

 KULIAH POLITIK

DARI UKRAINE

KHALAS 

Unknown commented on 

"PENGAJARAN UNTUK MALAYSIA -

 BILA MAT BEBAL MEMIMPIN NEGARA"

Padan muka Ukraine. Pilih pelawak jadi presiden. Pemerintahannya pun jadi komidi, nak hiburkan Yankee Dodo, Bojo, wanita ayu dan seksi EU supaya mereka boleh sentiasa ketawa mendengar lakunan komidi oleh si presiden komidian ini. Gwa jangka Ukraine di bawah pemerintahan komidian ini sudah tidak dapat dipertahankan lagi. Ukraine akan jatuh ke tangan Rusia tetapi Rusia akan membebaskan semula Ukraine tetapi bukan menjadi pelawak untuk menghiburkan Yankee Dodo, Bojo atau EU, sebaliknya menjadi telunjuk Rusia dan benteng pertahanan Rusia. Hati-hati Poland, Georgia, Kazakhstan, Arzebaizan dan negara-negara dahulunya di bawah Soviet Union, jika rakyatnya bodoh dan degil seperti Ukraine, nasib yang sama akan menggolek kepada mereka. Begitu juga la dengan negara Bolehland ni. Kau pilih la peminpin dari jenis pelawak, pencuri, penipu, pengentot, wal retard, mulut kumat kamit berjampi berserapah, bersumpah laknat, mengutuk binatang, beretorik halal haram, kapir kapiat, komunis dll.. tunggu la nasib seperti Ukraine KECUALI kalau kamu itu kuat, boleh mempertahankan diri dari serangan peluru dan bom bertalu-talu, tak payah nak cakap bom nukluar. Jangan harap Pak Arab, ISIS, Afganistan, Pakistan tu nak datang menolong, mereka sendiri pun tak dapat menolong diri sendiri. Jadi lebih baik berfikir jadi macam Switzerland. Jadi pilih la peminpin yang bijaksana, berpandangan jauh demi seluruh rakyat, bukan sebahagian, dan negara semata-mata. Jadi tolak orang politik yang nak jadi peminpin komidi sedemikian. Banyak ada diluar saba dan sekarang sedang berkomidi di Johor tu.

AWASI MUSUH DALAM SELUAR

 WAJIB BIJAK

MENGENAL 

MUSUH DALAM

SELUAR

KHALAS 

Unknown commented on

 "ORANG BAIK LAGI BIJAK

 WAJIB MASUK POLITIK"

Sosok baik jujur bijak masuk politik langkah betul. Tapi jangan buta-buta hanya menumpu perhatian menghalau politikus disebelah pihak yang memerintah. Yang jauh lebih bahaya berada dalam khemah sendiri ... mamat yang gila nak jadi perdana menteri tu.


 Dia dah lama buat kacau memecah-belah pihak sekutu khemah sendiri. Kalau tak halau mamat tu dari politik, semua kerja sosok yang masuk politik nak bersihkan negara akan sia-sia saja.

DULU MAIN TENG TENG

 ZAMAN

 KANAK KANAK

KITA MAIN

 TENG TENG

ZAMANA SEKARANG 

 EROPAH MAIN

CENG CENG

UKRAINE KENA

KENCENG 

KAH KAH KAH

ADA APA SABTU 9 APRIL ?ADA APA
PADA SABTU

9 APRIL 2022

ADA APA APA ?

ANAK HARAM DARI WUHAN

 AWAS

VIRUS WUHAN

BERANCUK LAGI

AMIN

OMICRON

DIROGOL 

OLEH DELTA

LAHIR 

ANAK HARAM

NAMANYA

DELTACRON

AMIN 

BELUM DIKETAHUI

 SIFAT DAN 

PERANGAI

KHALAS

ADA APRIL 9 SEBELUM APRIL 13


PERHATIAN

SEBELUM

APRIL 13

ADA APRIL 9

AWAS ?

PENCERAHAN : SIAPA PUTIN - DARI OLIVER STONE

 


PENCERAHAN

SIAPA PUTIN

DARI

OLIVER STONE

AMIN

TOKAN PIL KUDA ?Tokan pil kuda, syabu dari Kelantan diberkas di Melaka

MELAKA – Cubaan tokan dadah mengedar pil kuda dan syabu yang dibawa masuk dari Kelantan hanya bertahan dua bulan selepas diberkas polis ketika mengedar bahan terlarang itu pada Rabu lalu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik negeri, Superintendan Zulkiflee Rashid berkata, suspek lelaki pekerja kilang berusia 33 tahun dari Kelantan itu ditahan di tepi jalan berhampiran Taman Merdeka, Batu Berendam di sini, pada jam 6.30 petang. 

Menurutnya, ketika ditahan suspek dipercayai dalam perjalanan mengedar dadah susulan polis menjumpai 120.54 gram dadah syabu dan 20 biji pil yaba atau dikenali pil kuda dalam seluar dan beg silang suspek.

“Hasil siasatan lanjut, polis kemudian menyerbu pula rumah suspek yang sudah berkahwin dan mempunyai dua anak di Taman Rumpun Bahagia, Bachang kira-kira jam 8.30 malam hari sama.

“Serbuan menjumpai lagi 774 gram dadah syabu dan 1,650 pil yaba menjadikan keseluruhan rampasan 894.5 gram syabu dan 1,670 pil yaba yang mampu memberi untung bersih RM50,000 kepada suspek,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Mengulas lanjut Zulkiflee berkata, hasil ujian saringan air kencing terhadap suspek yang bekerja kilang dengan gaji sekitar RM2,000 sebulan bagaimanapun didapati negatif.

“Suspek kini direman tujuh hari bermula 10 Mac untuk membantu siasatan dan tindakan lanjut diambil mengikut Seksyen 4 ADB (Perlucuthakkan Harta) 1988 yang mana polis turut menyita dua motosikalnya.

“Nilai keseluruhan rampasan dalam kes ini adalah RM13,000 dan kes kes disiasat mengikut Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya (ADB) 1952 yang memperuntukkan hukuman mati mandatori,” katanya. 

WOIT

KAH KAH KAH

INI BUKAN

TOKAN

KHALAS

INI PERUNCIT

DAN  PENGGUNA 

PERUNCIT KEDAI

 KAMPUNG

AMIN

INI BUKAN

TARAF 

TAN SRI ESCOBAR

PENGIMPOT

BERATUS KILO

TEPUNG FENTANYL

BAHAN BUAT 

DADAH DARI 

CHINA MERAH

AMIN

 TOTAL RAMPASAN

HANYA 13,000RM

KAH KAH KAH

INI NILAI

HARGA SATU

TALI KASUT

TAN SRI ESCOBAR

AMIN

INGAT TAK 

BERAPA TAN DADAH

DI TANGKAP DALAM

LORI DI KOTA TINGGI

AMIN

APA JADI DENGAN

KES INI

SAJE TANYA

NAK LAWAN LUPA

KHALAS

MENGIKUT JEJAK LANGKAH NAIBPengawal keselamatan maut, seorang cedera ditembak di Puchong Prima

POLIS mengesahkan seorang pengawal keselamatan sebuah syarikat van membawa wang tunai maut ditembak manakala seorang lagi cedera berhampiran sebuah bank di Puchong Prima, dekat Kuala Lumpur hari ini.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya ACP Abd Khalid Othman berkata kedua-dua pengawal keselamatan berkenaan dipercayai sedang mengawal keselamatan van yang membawa sejumlah wang tunai.

“Setakat ini, polis masih menyiasat sama ada mereka hendak mengambil wang dari bank atau mengeluarkan wang dari van untuk di bawa ke bank berkenaan.

“Suspek yang terlibat berjaya meloloskan diri,” katanya kepada Bernama.

Bagaimanapun motif kejadian belum dikenal pasti. – Bernama, 11 Mac, 2022.


SEMUA IKUT

CONTOH

PEMIMPIN

KHLAS

NAJIB CURI

GUNA KERUSI

PERDANA MENTERI

AMIN

SAMSENG CURI

GUNA SENAPANG 

KHALAS

AMIN

dinar 

ADA APA 13 APRIL ?

 ADA APA

13 APRIL ?

AMIN 

hamim commented on

 "JANGAN LUPA RABU ITU ?"

13 APRIL akan di SAH kan BIG MAMA masih ANAK DARA suci bersih atau BIG MAMA dah LOHE didapati bersalah kerana teruk dibalun dan membalun dan dijatuhkan hukuman penjara dan denda kerana perbuatannya