Jumaat, 19 September 2014

GUNALAH POWER JIN

Hentikan isu perbezaan pendapat Hadi dengan pimpinan, kata Haron Din

Haron Din mengarahkan perwakilan muktamar yang bersidang hari ini menghentikan perbahasan berkenaan isu perbezaan pendapat antara Presiden PASAbdul Hadi Awang dengan kepimpinan lain parti.

Keadaan sudah ‘cukup panas’, kata timbalan mursyidul am PAS itu sambil mengarahkan mana-mana perwakilan yang ingin membawa isu berkenaan supaya tidak lagi berbuat demikian. Katanya, isu itu sudah difahami kepimpinan tertinggi PAS dan mereka akan mengulasnya dalam sesi penggulungan -


KAH KAH KAH
woit relax laaa brooo
cakap ada jin power
pakai laaaaaa
kah kah kah


----------

PEGUAM TURUN BERDEMO PULAKKOMENTAR

anak muda bersedia
peguam akan turun
ke jalan raya


Majlis Peguam lulus usul mansuh Akta Hasutan, anjur jalan kaki aman

Mesyuarat agung luar biasa (EGM) Majlis Peguam Malaysia meluluskan usul untuk memansuhkan Akta Hasutan 1948 dan mengadakan perarakan berjalan kaki secara aman (peaceful walk) bagi membantah akta yang sedang mengganas sekarang ini.

 Lebih 1,000 peguam dari seluruh tanah air menyertai mesyuarat itu dan menyokong usul agar akta kuno yang dibentuk pada 1948 iaitu semasa era penjajahan Bristish itu dimansuhkan.

KAH KAH KAH

I rest my case
my lord
this time its my lawyer
kah kah kah


-----------

APA NAJIB KATA TENTANG AKTA HASUTAN


JELAS

11 julai 2012

akta hasutan 1948
akta milik baginda queen
akta lapok  wajib dihapuskan
kata najib razakMALAM INI KAH KAH KAH


MALAM INI


tukar tiub 

kah kah kah

Stand up comic @ Daerah Tanpa Tie #2 
bersama Isham Rais

Jumaat - 19 September 2014 - jam 2.00 petang hingga 12.00 malam - Jalan Dato' Captain Ahmad, Kluang (sebelah Arked Mara)

Jom turun ramai-ramai ke Daerah Tanpa Tie #2 

Daerah Tanpa Tie #2 disiarkan secara langsung dari www.radiobangsarutama.com


MESYUARAT PENTING PETANG INI

FACE BOOK
how cute..
LikeLike ·  · ShareKAH KAH KAH

i rest my case
my lord 
kah kah kah
----------

MALAM INI DI KLUANGKLUANG 

6 NOV 2010

KLUANG

MALAM INI 

19 SEPT 2014


PENJELASAN PM

ROSMAH MANSOR
MEMBINCANGKAN HAL NEGARAJangan kata saya kawal Najib kata Rosmah

Khuatir berhubung cakap-cakap negatif terhadapnya, isteri perdana menteri Rosmah Mansor memutuskan tidak berkongsi pandangannya berhubung pentadbiran negara ini dengan suaminya.

Bercakap ketika melancarkan buku Guide to Malaysia di Kuala Lumpur hari ini, beliau berkata, beliau kini hanya berkongsi pandangan dengan rakan-raka

“Kadang-kadang saya beritahu rakan-rakan saya, saya tidak akan beritahu suami saya, (kerana nanti) kamu semua akan cakap: 'Ah, Rosmah kawal Najib'.

“Saya mungkin cakap perkara yang benar, tetapi apabila isteri bercakap kepada suaminya, dan mungkin suaminya kata, 'Oh, kami betul, Rosmah' dan mereka akan kata, 'Ah, Rosmah kawal Najib'.


KAH KAH KAH

akhirnya
akhirnya
berita ini muvcul
kah kah kah

tapi satu dunia dah

tahu
rosmah ialah suami najib
mustahil suami tak boleh kontrol

KAH KAH KAH
---------------

PECAH BERITA - ADAM ADLI DIPENJARA


ADAM ADLI

dijatuhkan
hukum penjara
12 bulan

jaminan 5 ribu
diteruskan

tarikh bicara rayuan
akan ditetapkan

SALUT ANAK MUDA---------

AKTA BAGINDA QUEEN 1948SALUT

 safuan anang

adam adli


dua anak muda
meneruskan garis perjuangan

safuan anang
telah dijatuhakan hukuman
10 bulan penjara

adam adli ketika
berita ini ditulis
telah didapati bersalah
dan sendang menunggu hukuman

dua anak muda ini
telah dihadapkan ke mahkamah
dibawah akta hasutan baginda queeen 1948

dua anak muda ini
telah dituduh menghasut
dalam ucapan mereka 
di dewan china kuala lumpur
pada malam 13 mei 2013

isi ucapan mereka
yang menerangkan
bahawa pru13 
adalah penipuan


INI ADALAH  SOSOK
yang sedang menghadapi
tuduhan dibawah
akta hasutan 1948 baginda queen----------

NAJIB JUAL MALAYSIA KEPADA AMERIKA

Adakah Malaysia Telah Bersetuju Untuk Bersama Dalam Kerangka Asia Pivot Amerika Syarikat?

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) telah pun mengeluarkan satu kenyataan mendesak penjelasan dan respons daripada Perdana Menteri susulan kenyataan US Chief of Navy Operation berhubung penempatan pesawat risikan P8-A Poseidon di Sabah pada 12 September 2014.

Menteri Pertahanan telah menafikan kenyataan tersebut dan juga menafikan Malaysia telah memberikan kebenaran kepada Tentera Laut Amerika Syarikat.

Lanjutan daripada itu, SAMM telah melakukan sedikit kajian dan mendapati kemasukan Tentera Amerika Syarikat ke negara ini adalah lebih kerap selepas kunjungan Presiden Obama pada bulan April lepas.

Bulan Jun 2014, satu eksais yang dinamakan Cope Taufan 2014 telah dilakukan di utara semenanjung di antara Tentera Udara Amerika Syarikat (USAF) dan Tentera Udara DiRaja Malaysia (RMAF). Eksais ini melibatkan pesawat tempur berteknologi tinggi milik USAF iaitu F-22 Raptor.

Eksais ini adalah merupakan kali pertama F-22 datang ke Asia Tenggara walaupun Amerika Syarikat mempunyai sekutu rapat di Singapura dan Filipina. Malah, Tentera Udara Singapura juga perlu membayar kos yang tinggi untuk menyertai latihan dengan F-22 dalam eksais Red Flag Alaska.


Jadi, mengapakah USAF memilih untuk menghantar F-22 Raptor dalam latihan ketenteraan bilateral bukannya multilateral dengan negara yang bukan sekutu Amerika Syarikat?

Dari 25 Ogos sehingga 2 September 2014, satu lagi siri latihan ketenteraan bersama Amerika Syarikat dilakukan di Kampung Tanduo, Sabah. Latihan yang dinamakan MALUS AMPHEX 2014 menggunakan aset US Marine Assault Amphibious AAV-P7 ini disertai oleh pasukan US Marines dan pasukan tentera kita.

Dan bermula 13 September hingga 26 September 2014, latihan ketenteraan Keris Strike Siri 18/2014 pula menyaksikan kehadiran tentera dari United States Army Pacific Command (USARPAC) di Pantai Timur Semenanjung.

Adalah sesuatu yang agak pelik kerana secara tiba-tiba Malaysia kelihatan seperti sangat mesra dengan ketenteraan Amerika Syarikat. Dalam tempoh kurang daripada 6 bulan, nampaknya Amerika Syarikat telah berjaya melaksanakan latihan ketenteraan dengan Malaysia yang meliputi pertahanan darat, laut dan udara.

Apakah mungkin jika tiada apa-apa kelebihan atau perjanjian, Amerika Syarikat akan menawarkan peluang kepada negara bukan sekutu mereka secara bilateral untuk berlatih dengan aset-aset ketenteraan dan taktikal mereka yang serba canggih itu?

Adakah Malaysia telah mengambil peluang kehadiran Presiden Obama tempohari untuk menyatakan persetujuan untuk bersama-sama dalam kerangka Asia Pivot tajaan Presiden Obama? Salah satu pilar Asia Pivot adalah hubungan perdagangan dan ketenteraan. Dan Malaysia sedang dalam rundingan TPPA, apakah mungkin juga kita akan memulakan hubungan ketenteraan dengan Amerika Syarikat?

Walaupun Menteri Pertahanan telah membuat penafian, namun seharusnya tindakan yang lebih tegas dan affirmatif perlu diambil oleh Kerajaan Malaysia dalam isu kenyataan oleh US Chief Of Naval Operation, Jonathan W. Greenert tersebut.

Dengan siri latihan ketenteraan bersama Tentera Amerika Syarikat yang meliputi darat, laut dan udara serta kenyataan tawaran Malaysia kepada Tentera Amerika Syarikat itu dikeluarkan oleh seorang Pegawai Tinggi Tentera Laut Amerika Syarikat dan juga merupakan penasihat operasi ketenteraan maritim kepada Presiden Amerika Syarikat, sudah pastilah ia akan memberikan isyarat yang tidak betul kepada dunia. Maka, ia tidak harus dinafikan dengan satu kenyataan di media massa sahaja oleh Menteri Pertahanan.

Sehubungan itu, SAMM mendesak Menteri Pertahanan dan Perdana Menteri untuk segera mendesak rakan sejawatan mereka dari Amerika Syarikat agar meminta maaf dan menarik semula kenyataan yang dikeluarkan oleh US CNO tersebut.

Kegagalan Perdana Menteri dan Kerajaan Persekutuan dalam memberi maklum balas akan memberikan isyarat yang salah kepada dunia dan berpotensi mendatangkan impak negatif bukan sahaja kepada aspek negara berkecuali malah dibimbangi akan melarat hingga aspek keselamatan negara dan hubungan perdagangan yang besar dengan negara-negara dunia yang lain.

Sempena dengan semangat ulangtahun Kemerdekaan negara, SAMM menyeru agar Kerajaan Pemerintah memastikan kedaulatan negata tidak digadai kepada mana-mana kuasa besar. Malaysia harus kekal sebagai sebuah negara NAM yang bebas tidak berpaksi kepada mana-mana kuasa besar.

Ahmad Anwar Asyraf

Penyelaras Kebangsaan
Solidariti Anak Muda Malaysia 


----------

TUKAR TIUB PECAH BERITA
ADAM ADLI


didapati bersalah
kini dalam mahkamah
jalan duta kuala lumpur
sedang menunggu hukuman
yang belum dibuat oleh hakim


------------