Sabtu, 8 Julai 2017

TAHNIAH KOREA UTARA


TAHNIAH KAMRAD

SALUT

KOREA UTARA

TERUSKAN  LAGI

KACAU KAUM

KAPITALIS

LAWAN 

IMPERIALISNorth Korea claims successful test of intercontinental ballistic missile

North Korea claims to have conducted its first test of an intercontinental ballistic missile (ICBM) , a development that, if confirmed, could move the regime closer to being able to strike the US mainland and dramatically strengthen its hand in negotiations with Washington.
South Korean and Japanese officials said they were studying the data to confirm whether or not it was an ICBM, but analysts said it appeared the missile had the range to strike Alaska but not other parts of the continental US.----------------------

DIMANA KETUA PEMUDA GEROMBOLAN


DIMANA KJ

DIMANA KETUA

PEMUDA PARTI 

KETUANAN MELAYU

PRESIDEN PARTI

DIFITNAH

AMERIKA NAK

GULING NAJIB

KENAPA TAK

PERTAHANKAN

PRESIDEN PARTI

ADAKAH KJ

SETUJU DENGAN

DOJ USA?--------------

BERITA AMAT PENTING

PENTING UNTUK

KITA FAHAMI

MAKNA BERITA

INI
Najib: Dr M sokong Anwar kerana siasatan skandal forex
 | July 7, 2017
Perdana menteri berkata Dr Maahthir khuatir akan keterangan yang akan Anwar Ibrahim berikan kepada Suruhanjaya Siasatan Diraja ke atas kerugian Bank Negara akibat dagangan mata wang asingPETALING JAYA: Datuk Seri Najib Razak berkata sokongan Tun Dr Mahathir Mohamad untuk mencalonkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai perdana menteri didorong oleh rasa khuatir akan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI) ke atas kerugian yang ditanggung Bank Negara Malaysia akibat dagangan mata wang asing 1990-an.

Sambil mengatakan kerugian berlaku ketika Dr Mahathir mentadbir negara ini, Najib mendakwa “pusingan U” pengerusi PPBM kali ini tidak seperti yang disangkakan.


APA MAKNA

NAJIB BIASANYA SENYAP
TAK BUAT KENYATAAN APA APA
BUAT MUKA BANTAL
BUAT MUKA KERANG BUSUK
TAPI KAMI INI MENJAWAB

INI MAKNANYA
JERAT SUDAH MENGENA
INI MEKNANYA PERSERIKATAN
ANWAR/MAHATHIR MENJERUT
ERTINYA NAJIB MERASA GENTAR
ERTINYA NAJIB GELABAH
ERTING TELAN PROZAC LAGI
-------------------

LAGI FITNAH DISEBAR


HORRORKAH

HURUHARAKAH

BUKAN NAMA

BARU UNTUK

AKHBAR PARTI

ISLAM

JANGAN DENGAR

FITNAH 

INI FITNAH

DARI DOJ USA

----------------

SETUJU DAN SOKONG

SETUJU

SOKONG

RAKYAT

TUNGGUSaifuddin tidak pernah lalui jerih kami 18 tahun, kata Johari

Ketua Whip PKR Johari Abdul menyifatkan  Saifuddin Abdullah mungkin ‘janggal’ dengan situasi dalaman pakatan pembangkang ekoran latar belakang politiknya yang sebelum ini merupakan ahli Umno.
" Saifuddin tidak pernah melalui betapa jerih dan peritnya kami 18 tahun dahulu.
“Semua orang ini yang telah pun melalui detik-detik yang amat membimbangkan pada 18 tahun yang dulu. Jadi mungkin  Saifuddin dia dari Umno. Dia tidak pernah dapat merasai betapa jerihnya, peritnya kami 18 tahun yang dulu. Dan dia sedang belajar.
“Itu adalah asam garam politik. Bukan mudah untuk kita satukan semua kepala. Apatah lagi kita nak satukan dengan orang pernah kita tempur selama 18 tahun. Keadilan (PKR), DAP, Amanah sebelum ini Pas, bertempur dengan Dr Mahathir selama 18 tahun. Ada yang ke penjara, lokap, cedera parah, macam-macamlah.
“Harus diingat, setiap orang ada sejarah masing-masing. Kita ada sejarah dengan Dr Mahathir, kita ada sejarah dengan Barisan Nasional (BN) dengan Umno.
"Jadi bila mereka menjadi serpihan kepada Umno iaitu tubuhkan parti Bersatu (Parti Pribumi Bersatu Malaysia) maka adalah wajar untuk memberikan sedikit masa,” katanya seperti dilapor Antarapos hari ini.
Johari dipercayai berkata demikian kerana diminta mengulas status berbaur ‘patah hati’ dibuat Ketua Sekretariat Pakatan Harapan Datuk Saifuddin Abdullah menerusi laman Facebook, pada Sabtu lalu.
Saifuddin dalam status facebooknya berkata:"Letih melalui proses bertindih penuh dalih sehingga menyebabkan organisasi bertatih dan khalayak jerih lalu kemenangan seakan tak mampu diraih,” demikian tulisan Saifuddin dalam laman sosial itu.
Walaupun bekas ahli Majlis Tertinggi Umno itu menulis secara berkias, status tersebut seolah-olah memberi gambaran mengenai situasi ‘celaru’ yang melanda gabungan yang disertai oleh PKR, DAP, Amanah dengan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) itu.
Johari yang juga Ahli Parlimen Sungai Petani itu walaubagaimanapun yakin situasi yang melanda Pakatan Harapan akan selesai jika diberi masa sewajarnya dalam usaha untuk menyatukan pemimpin dari pelbagai latar belakang dan ‘kepala’ dalam pakatan pembangkang itu.
“Tidak, ia bukan bercelaru. Kita datang daripada latar belakang yang belbagai. Macam kita nak kahwin, ada orang ini datang daripada keluarga begini. Isteri suami datang dari keluarga alim, si isteri datang dari keluarga disko, pelayar, nelayan...jadi kita nak sesuaikan makan masa walaupun sudah kahwin suami isteri.
“Jadi bagi masa lah, bila mereka perang dengan mereka tiba-tiba nak jadi kawan. Dia kena ada masa. Tidak kenal maka tidak cinta. Kita kena bagi kenal, bercinta dahulu walaupun kita ambil masa sedikit. Lebih baik kita selesaikan. Tiada masalah, bukan benda yang payah pun,” jelasnya.


 TAPI
DARI PELBAGAI LATAR
DARI PELBAGAI GARIS
TAPI SEMUA BOLEH BERSATU
UNTUK JATUHKAN NAJIB ROSMAH
YANG SUSAH UNTUK BERSATU INI
KERANA BEREBUT KERUSI
KERANA NAK JADI YB
KERNA NAK JADI MB
KERANA NAK JADI PM
KERANA NAK JADI MENTERI
SEMUA INI TAK PENTING
YANG PENTINH KETIKA INI
IALAH JATUHAKAN NAJIB ROSMAH

------------

PRU14 - NAJIB BORONG SEMUAKAH KAH KAH

LU INGAT

LU ADA CHAN

 MENANG PRU14

KAH KAH KAH


Persempadanan semula diteruskan, kata SPR

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) akan meneruskan usahanya dalam menyelesaikan urusan siasatan tempatan kali kedua persempadanan semula kawasan pilihan raya di Parlimen dan Dewan Undangan Negeri Selangor dalam tempoh masa yang ditetapkan Perlembagaan Persekutuan.
Pengerusi SPR, Tuan Haji  Mohd Hashim Abdullah, dipetik berkata, ini susulan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada Rabu lalu tidak membenarkan permohonan Kerajaan Selangor untuk menghalangnya daripada meneruskan proses siasatan tempatan kali kedua bagi persempadanan semula bahagian pilihan raya negeri-negeri Tanah Melayu.

NAJIB SUDAH 

SUSUN ATUR

POLIS HAKIM SPRM

SPR SEMUA

BERES

JAMIN NAJIB

AKAN MENANG

INI BELUM

MASUK KIRA

PENGUNDI ANTU

BANGLA INDON

MAYMAR

KAH KAH KAH
------------------

ISLAM JADI ALAT KEMUNGKARAN

F.BOOK
Yak bok te..Comments
LikeShow more reactions
Reply
1
6 hrs
Hassan Fahmi status tak matang habis modai
LikeShow more reactions
Reply1 hr
Zakwan Zainal Abidin Patut letak gambar anjing pakai jubah dan serban
Baru ngam
LikeShow more reactions
Reply4 hrs
Haris Adam “Dan bacakanlah kepada mereka (Wahai Muhammad), khabar berita seorang yang Kami beri kepadanya (pengetahuan mengenai) ayat-ayat kami. kemudian dia menjadikan dirinya terkeluar darinya, lalu syaitan mengikutnya, maka jadilah dia daripada orang-orang yan...See More
LikeShow more reactions
Reply
2
3 hrs
Abd Rahim Ahem Status mcm budak²
LikeShow more reactions
Reply
1
3 hrs
Syafiq Abdul Rahman Kebodohan dalam agama
LikeShow more reactions
Reply1 hr
Remove---------------------