Khamis, 9 Januari 2020

TENGAH MALAM SPESIALTENGAH MALAM

SPESIAL 
br />


---------------

GUNA BOMOH

BOMOH

ingat lagi tak video clip ni ”nak dapat najib guno bomoh.. dah dapat najib guno bomoh... guno bomoh guno bomoh guno bomoh”...
 on 
PEMIMPIN ISLAM 
KENA MANDRAM HINDU
Publish | Delete | Spam
Ketua Pengarang
on 09/01/20--------------

TAKDA KES

SAMPAI AMERIKA

NAK CARI BUKTI

INI HEBAT 

Video seks tidak jelas, tiada kes untuk didakwa, kata peguam negara

TIADA pendakwaan jenayah akan dikenakan terhadap mana-mana pihak berhubung rakaman video seks yang dikaitkan dengan ahli politik, kata Peguam Negara Tommy Thomas, kerana siasatan pakar dalam dan luar negara tidak dapat mengenal pasti dengan muktamad identiti pelakunya.

Thomas merujuk pada rakaman yang tersebar pada Jun lalu yang dikaitkan dengan menteri kabinet Mohamed Azmin Ali.

Beliau mengeluarkan kenyataan itu tiga hari selepas pihak Polis Di-Raja Malaysia (PDRM) mengumumkan kertas siasatan siap dan sudah diserahkan kepada Pejabat Peguam Negara.

“Setelah menyemak keterangan yang telah dikumpulkan dan dikemukakan oleh PDRM kepada jabatan ini, timbalan pendakwa raya sebulat suara mengesyorkan kepada saya bahawa tiada pertuduhan boleh dibuat berhubung dengan video berkenaan.

“Saya telah menerima syor tersebut dan membuat keputusan tidak mendakwa mana-mana pihak,” katanya.

Thomas bagaimanapun berkata kes boleh dibuka semula sekiranya ada bukti baru.

Dalam kenyataannya Thomas menjelas proses siasatan yang dijalankan sehingga membawa kepada keputusannya yang diumumkan hari ini.

Katanya, video berkenaan telah dihantar kepada pakar di dalam dan di luar negara untuk menentukan ketulenan dan pengecaman pelakunya.

Pada masa sama, pihak polis juga mengambil keterangan saksi, yang semuanya disertakan dalam kertas siasatan yang diserahkan ke pejabatnya, tambah beliau.

Selepas CyberSecurity Malaysia merumuskan bahawa rakaman itu tulen tetapi identiti pelakunya tidak dapat disahkan “kerana resolusi rakaman yang rendah”, pihak polis mengirimkan rakaman tersebut untuk disemak oleh pakar di Amerika Syarikat.

Laporan pakar asing itu diterima oleh PDRM pada bulan lepas, katanya.

“Laporan yang bebas ini mengesahkan dapatan Cyber Security,” kata Thomas.

Laporan itu antara lain menyebut “kegagalan untuk mengenal pasti individu-individu di dalam video tular tersebut adalah disebabkan resolusi yang rendah dan kualiti video-video dan frames video yang sedikit untuk membolehkan suspek dilihat dengan jelas.” 


LOKMAN ADAM

BAWA VIDEO

KE JAKARTA

KE LONDON

PDRM BAWA

KE AMERIKA

SEMUA JAWPAN

SAMA
KAH KAH KAH

---------------

SATU LAGI KEJAYAAN PHSATU LAGI

KEJAYAAN

PAKATAN 


Lebih RM3 juta disita SPRM dari UMNO Pahang, PBRS jadi hak kerajaan

 
KUALA LUMPUR – Mahkamah Tinggi di sini hari ini membenarkan permohonan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) melucut hak wang berjumlah RM3,479,300.18 yang disita daripada Umno Pahang dan Parti Bersatu Rakyat Sabah (PBRS) untuk diserahkan kepada kerajaan.
Wang yang disita SPRM pada tahun lepas itu didakwa mempunyai kaitan dengan skandal penyelewengan dana 1MDB.
Hakim Muhammad Jamil Hussin dan Pesuruhjaya Kehakiman, Ahmad Shahrir Mohd Salleh yang mendengar permohonan SPRM itu masing-masing memutuskan wang berjumlah RM2,479,300.18 yang disita dari Umno Pahang dan PBRS berjumlah RM1 juta adalah hasil aktiviti haram.
Di Mahkamah Tinggi Jenayah 4, Jamil membuat keputusan itu setelah menimbang hujah Timbalan Pendakwa Raya SPRM, Farah Yasmin Salleh selaku pemohon dan peguam Mohd Shukri Ahmad Mansor mewakili Umno Pahang yang juga responden.
“Responden gagal membuktikan RM2,479,300.18 adalah miliknya. Saya berpuas hati wang itu yang hendak dilucut hakkan oleh pemohon (SPRM) adalah hasil daripada aktiviti haram. Permohonan pemohon dibenarkan.”

KEJAYAAN AKHIR

ROSMAH NAJIB

MASUK PENJARA

SATU DUNIA

AKAN GUMBIRA


--------

ADIK ABAM MARAH TTADIK ABAM 

MARAH TT
- Image too blur, AG not filing charges over sex video implicating politician-. TT ni dah melampau ,nak minta di pecat macam Mazlee ni. TT ni bukan TukarTiub la. Makin panas la puak adik2 Abam...
kruk..kruk..kruk.. 
on 
PEMIMPIN ISLAM 
TAK PERLU POLIGRAF
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/01/20

Ta
------------

TAKDA KES


TAKDA KES

Video seks tidak jelas, tiada kes untuk didakwa, kata peguam negara


BERITA MENYUSUL--------------

PEMIMPIM MAKSUM


PEMIMPIN 

MAKSUM
nuar pemmimpin maksum .. semua tak ada bukti.. bukti videocina doll itu tipu walau muka sebijik.. seipol kata dia liwat .. tipu ini fitnah.. takan orang muda tak boleh lawan pisang tua .. usop poligrap.. tak perlu tak ada bukti ... 
sumpah laknat tak... payah.. qardawi. mahkamah jatuh hukum dia meliwat ... masuk penjari .. ini juga bukan bukti ... jangan siapa2 fitnah Nuar MAHADEWA Padeiyappa.. kah kah kah 
on 
PASAI APA 
TAK PERLU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/01/20

a


--------------

UJIAN SONDOLUJIAN SONDOL
Buat apa nak uji. 
Pemimpin kita ni arif, tak payah lagi ambik apa-apa ujian. Buang masa nak lekat wayar sini sana atas tubuh. Tapi jika ujian tu melibatkan tunjuk-menunjuk, sondol-menyondol, mungkin pemimpin minat buat ujian. 
on
 PASAI APA TAK PERLU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 09/01/20

aku a
----------

UJIAN PISANGUJIAN PISANG

TT, abam memang tak patut dikenakan ujian POLIGRAF, tapi apa kata kita syorkan abam buat ujian PISANG, sama ada PISANG abam akan MENDONGAK atau akan terus TUNDUK, 
untuk buat ujian senang je, bawak MAT JAMBU atau MINAH JAMBU tapi....yang mana satu agak agaknya jadi pilihan abam, MAT JAMBU ke MINAH JAMBU????? 
on 
PEMIMPIN ISLAM 
TAK PERLU POLIGRAF
Publish | Delete | Spam
hamim
on 09/01/20

&q

----------

BAHAYA KUEH PAU
BAHAYA 

KUIH PAU
Pegi mampos la..tu soal peribadi beliau...dia nk sontot ke nk liwat ke apa peduli...lu ni kapitalis ke pejuang kapitalis...bebilion ko tak sentuh plak..shit on
 PEMIMPIN ISLAM 
TAK PERLU POLIGRAF
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 16:00

C---------

JAWAPAN IRAN JAWAPAN IRAN


By Press TV

January 07, 2020 "Information Clearing House" -  Iran’s Islamic Revolution Guards Corps (IRGC) has targeted the US airbase of Ain al-Assad in Anbar province in western Iraq after vowing to retaliate the US assassination of top Iranian anti-terror commander, Lt. Gen. Qassem Soleimani.

“Tens of surface-to-surface missiles” were fired at the strategic airbase and the attack was later confirmed by the US officials.

The IRGC added that it would release more details about the strike.

Sirens were reportedly heard and American helicopters flew over the airbase and the total alert was activated.

US President Donald Trump was being briefed about the retaliatory strikes.

"We are aware of the reports of attacks on US facilities in Iraq. The President has been briefed and is monitoring the situation closely and consulting with his national security team," White House spokeswoman Stephanie Grisham said in a statement.

This article was originally published by " Press TV" -
-----------

PEMIMPIN ISLAM TAK PERLU POLIGRAFANWAR IBRAHIM
PEMIMPIN ISLAM

YANG WARAK

YANG SUCI

YANG JUJUR

YG SEMBAHYANG
YANG SELALU

JADI IMAM

YANG SELALU

BACA KHUTBAH

TAK PERLU AMBIL

UJIAN POLIGRAF

CAKAP  DARI

PEMIMPIN ISLAM

PASTILAH

KEBENARAN
Khairuddin serang Anwar isu poligraf, cabar dedah dalang

PETALING JAYA: Pengikut setia Dr Mahathir Mohamad, Khairuddin Abu Hassan, menyerang Anwar Ibrahim kerana mempersoalkan desakan menjalani ujian poligraf dalam siasatan terhadapnya melibatkan aduan dibuat bekas pembantu penyelidiknya, Muhammed Yusoff Rawther.

Khairuddin berkata beliau hairan hujah presiden PKR itu yang tiada asas baginya menjalani ujian poligraf.

“Bagi membuktikan dia bercakap benar dalam penafiannya, lebih baik Anwar buktikan kepada rakyat bahawa dia pun berani menjalani ujian poligraf secara sukarela sepertimana yang dilakukan Yusoff,” katanya dalam satu kenyataan.

Semalam, Anwar berkata beliau tidak perlu menjalani ujian poligraf kerana tidak ada keterangan saksi dan lokasi untuk menyokong aduan serangan seks dibuat Yusoff terhadapnya.

Anwar turut berkata beliau tahu dalang di sebalik dakwaan itu tetapi menyerahkan kepada polis menanganinya.

Khairuddin berkata Anwar perlu mendedahkan nama dalang tersebut.

“Ini bukan soal politik tetapi ini soal akidah agama.

“Lihat saja sehingga kini semua orang minta Anwar sumpah laknat bahawa dia tidak pernah meliwat, sekalipun dia tidak pernah menyahut seruan dan nasihat tersebut ke arah membersihkan namanya dari 1998 sehingga kini,” katanya.

Beliau mengingatkan Anwar yang Yusoff membuat tuduhan itu di bawah akuan bersumpah.

“Andai kata itu fitnah, Anwar harus saman malu terhadap Yusoff atau Anwar sendiri harus buat laporan polis terhadap bekas ‘research officer’ dia.”

Yusoff menjalani ujian poligraf pada 17 Dis lalu, sebahagian daripada siasatan polis di bawah Seksyen 354 Kanun Keseksaan.

Polis baru-baru ini memberitahu keputusan ujian itu akan dikongsi bersama Peguam Negara, Tommy Thomas, tetapi tidak akan didedahkan kepada umum.

Khairuddin percaya Yusoff telah “lulus” ujian poligraf itu.

Ini membuktikan Yusoff mengambil sikap berani kerana benar.”

Anwar berkata sehingga kini tiada permintaan polis untuk beliau melakukan ujian poligraf, tetapi berjanji memberi kerjasama dalam siasatan kes itu.

POLIGRAF

ADLAH REKAAN

YAHUDI 

TUJUAN UNTUK

MEMALUKAN

PEMIMPIN ISLAM

INI SATU

KONSPIRASI 

JAHAT UNTUK

HINA FITNAH

ANWAR IBRAHIM

SEORANG 
PEMIMPIN ISLAM


--------------

JANGAN PAKSA


JANGAN PAKSA

PEMIMPIN ISLAM

AMBIL UJIAN

POLIGRAF
----------

PASAI APA TAK PERLUPASAI APA

TAK PERLU

UJI POLIGRAF

TAKUT APA

PEMIMPIN ISLAM

JUJUR WARAK

SEMBAHYANG

PASTI CAKAP

YANG BENAR

Tiada keperluan

 untuk saya jalani 

ujian poligraf - Anwar

KUALA LUMPUR: Anwar Ibrahim menegaskan tiada keperluan untuk beliau menjalani ujian poligraf atau bersikap terlalu mempertahankan diri dalam kes membabitkan dakwaan bekas penyelidik parti itu, Muhammed Yusoff Rawther.

Anwar juga berkata tiada sebarang asas untuk beliau menjalani ujian berkenaan.

“Pihak polis juga setakat ini tidak mengemukakan permintaan supaya saya menjalani ujian poligraf. Justeru, kenapa ia (ujian poligraf) perlu dijadikan sebagai isu?

“Saya tahu apa sebenarnya yang terjadi dalam isu ini, bagaimana permainannya dan siapa pemain di belakangnya yang menggunakan individu terbabit, tetapi biarlah polis mengendalikannya,” katanya pada sidang media di sini, hari ini.

Pada 17 Disember lalu, Muhammed Yusoff menjalani ujian berkenaan selama empat jam di Bukit Aman berhubung dakwaannya diperlakukan secara tidak senonoh oleh Anwar.


AMAT PELIK

PASAI APA

PEMIMPIM ISLAM

TAK BERANI 

AMBIL UJIAN

POLIGRAF

ADA APA2 KE

SAJE TANYA

JANGAN MARAH
KAH KAH KAH


------------------

MAKIN RAMAI CABUL MENCABUL
ABAM TUNJUK

PISANG

USTAD PUN

TUNJUK PISANG

Mudir cabul pelajar 

dianggap kes kecil

MINGGU lalu, seorang remaja 16 tahun mengadu dirinya dipaksa mudir tahfiz melakukan seks oral. Perlakuan menakutkan itu berlaku secara manipulasi.

Perlakuan kelucahan melampau mudir bertaraf ustaz ini diperincikan dalam laporan polis pada 3 Januari lalu.

Mudir dikatakan memulakan hubungan intim dengan pelajar lelaki ini melalui hubungan ciuman mulut.

Dakyahnya mudah: “Ciuman adalah amalan memberikan barakah”.


Skandal pemerdayaan mudir pusat tahfiz ini terbongkar ketika cuti pengajian pada hujung Disember lalu.

Ibu bapa mangsa terbaca mesej aneh di WhatsApp yang berbaur seks yang dikirim mudir ketika anaknya bercuti.

Mesej berbaur seksual itu menjadi antara bukti utama laporan polis minggu lalu. Jelas tertera perkataan ciuman mulut dan pesanan mudir supaya semua perbuatannya dirahsiakan.


Menurut sumber, setiap hari ketika bercuti, mudir akan mengirim mesej memantau perkembangan harian mangsa. Selain melahirkan rasa rindu dan bertanyakan sama ada mangsa sukakan ciumannya.

“Setelah membaca mesej mudir, ibu bapa mangsa segera menemui pengurusan tahfiz dan meminta penjelasan,” katanya.

Sikap sambil lewa pengurusan tahfiz menyebabkan ibu bapa mangsa kecewa dan nekad membuat laporan polis.

Sudut gelap sekolah tahfiz

Kisah pencabulan seks dan perlakuan kelucahan melampau antara sudut gelap sekolah tahfiz. Walaupun ada pendedahan, namun banyak kes didiamkan begitu saja.

Lebih jijik apabila pelaku ialah mudir bertaraf ustaz. Mangsa pula pelajar usia remaja.

Pelajar pada awalnya didoktrinkan oleh mudir untuk percaya, ciuman mulut adalah amalan memberikan barakah.

Selain manipulasi, kata sumber, sikap pentadbir tahfiz yang mahu menafikan proses siasatan, amat dikesalkan.

“Pentadbir sekolah minta ibu bapa pelajar bertemu secara tertutup dan menyelesaikan kes yang dianggap kecil,” kata sumber yang anaknya antara pelajar di pusat tahfiz yang sama.

Ibu bapa mangsa berasa sakit hati dengan istilah ‘isu kecil’. Walaupun dalam laporan polis, mangsa menyebut diminta melakukan seks oral hingga mudir mencapai klimaks.

“Mangsa ke balai polis bersama lima pelajar lain sebagai saksi yang nampak mudir membawa mangsa masuk itu ke bilik tidur peribadinya di asrama tahfiz,” kata sumber.

Keadaan menjadi kecoh apabila laporan polis tersebar di kalangan pelajar dan ibu bapa.

Pihak tahfiz cuba melarang usaha ibu bapa membawa pulang anak-anak ke rumah.

“Kami terpaksa berkeras untuk mengambil anak-anak kami kerana pihak tahfiz melarang ibu bapa bertemu anak-anak,” kata sumber.

Ibu bapa, kata sumber, mulai panik apabila pelajar lain turut mendedahkan perbuatan mudir yang mencabul mereka.

Malah, ibu bapa menerima maklumat terdapat pelajar yang dicabul sebelum ini telah berhenti belajar.

“Cuma, keluarga mangsa-mangsa sebelum ini enggan membuat laporan polis kerana malu,” kata sumber.

Siasatan sudah bermula

Menurut sumber, pihak polis dan majlis agama Islam negeri telah mengesahkan sedang memulakan siasatan.

Bagi jaminan keselamatan, sumber meminta media tidak melaporkan detils maklumat mengenai pusat tahfiz.

“Rahsia dulu nama-nama mudir sehingga polis mengeluarkan kenyataan,” kata sumber.

Ibu bapa pelajar, kata sumber, sangat marah kerana pihak tahfiz menghubungi keluarga mangsa meminta laporan polis ditarik balik.

“Kami marah kerana pengurusan tahfiz mendesak penyelesaian dilakukan secara tertutup,” kata sumber.

Sikap sembunyikan jenayah amat memalukan

Sikap pengurusan tahfiz yang mahukan laporan polis ditarik balik dan penyelesaian dilakukan secara tertutup amat mengejutkan.

Mustahil masyarakat boleh menerima sikap begini sebagai amalan standard bagi pengurusan pusat tahfiz.

“Ini sikap tidak Islamik dalam menangani penderaan seksual oleh tenaga pengajar terhadap pelajar,” kata sumber.

Menurutnya, setelah melihat tindak-tandak pengurusan yang cuba menyambunyikan jenayah ini, ibu bapa bertindak pantas mengeluarkan anak-anak dari asrama pada 3 dan 4 Januari.

“Pengurusan tahfiz menggunakan grup WhatsApp ibu bapa sebagai alat mengugut, dan menyifatkan tindakan ibu bapa mangsa membuat laporan polis sebagai fitnah,” kata sumber.

Menurut sumber, pengurusan tahfiz terus mendesak ibu bapa menghantar semula anak-anak ke asrama.

Padahal keutamaan sepatutnya ialah jaminan pihak tahfiz menyerahkan mudir yang disyaki kepada pihak polis.

Menurut saksi, mudir yang disyaki menghilang dari pusat tahfiz. Pihak pengurusan memberikan alasan, mudir sibuk meraikan rombongan ulama dari Yaman.

“Pelajar mengalami trauma apabila mengetahui nasib mangsa. Mereka terpaksa bergilir-gilir berjaga malam kerana bimbangkan keselamatan diri,” kata sumber.

Ibu bapa yang menyedari kejadian itu segera membawa pulang anak masing-masing hujung minggu lalu.

Apabila cerita laporan polis tersebar, barulah pelajar lain sedar perbuatan mudir mencium pipi dan meraba tubuh mereka selama ini adalah kes cabul.

Harap polis segerakan siasatan

“Kami sangat berharap pihak polis melakukan siasatan segera. Selagi, tiada siasatan kami bimbang untuk meneruskan pengajian anak-anak,” katanya.

Sikap pengurusan sekolah yang cuba melindungi mudir sangat dikesalkan. Istilah ‘isu kecil’ bagi kejadian pelakuan seks melampau menjejaskan imej Islam.

“Pusat tahfiz dan pengajian agama tidak wajar melihat isu jenayah seks sebagai kes kecil,” kata sumber.

Sikap pengurusan tahfiz mendesak ibu bapa menghantar semula pelajar untuk meneruskan pengajian seperti biasa menimbulkan kecurigaan.
“Apakah pengurusan risau hilang pendapatan yuran bulanan berbanding menjaga imej Islam dan keselamatan pelajar?” Tanya sumber.

Menurutnya, majoriti ibu bapa yang membawa keluar anak-anak dari asrama kini enggan meneruskan pengajian di situ.

“Ia satu trauma apabila memikirkan anak-anak kita dicabul secara seksual oleh mudir bergelar ustaz di pusat pengajian tahfiz,” kata sumber dengan nada kesal.– 8 Januari, 2020.

TULISAN ZAINAL RASHID
* Zainal Rashid Ahmad ialah wartawan dan penulis sastera yang telah menghasilkan antaranya novel Hikayat Tanah Jauh (2015) dan kumpulan cerpen al-Kisah (2012), Yang Tercinta (2012), Empunya Hikayat (2014), Magis Kota (2016), Pop Urban (2017), dan kumpulan puisi Sepi Itu Mati (2016) dan Orang Sepi Pergi ke Gurun (2018). Beliau memenangi 38 hadiah sastera.

-------

PASAI APA?


PASAI APA?


Tiada keperluan untuk saya jalani ujian poligraf - Anwar


BERITA MENYUSUL


-----------

KESIAN ABAM


KESIAN 
Aiyo.....suratan takdir ke....
so pity ...atas kek pun dia tetap di tepi..... 
on 
40 ORANG
Mak Na
on 08/01/20

4 gadis tu China doll ke? 
hahahahaha 
on 
40 ORANG
Ketua Pengarang
on 08/01/20

parti t
--------------

ABAM ADA BANYAK KES


ABAM ADA

BANYAK KES
Jumpa atok tu bukan apa-apa...samada atok tanya pengalaman main bontot atau dia kena warning...jangan merengek pasal PM. Mau duduk luar atau duduk dalam!!!. Lu ada banyak kes.... 
on 
KAMERA ABAM
Publish | Delete | Spam
Anti injin sangkut
on 08/01/20

Ta

---------

MAT LEBONG

MAT LEBONG

Abam jumpa Madey ..nak minta izin dan tetap tarikh utk ukur pejabat. Abam mintak ukor 3 bulan sebelum 9hb Mei ..Madey ckp No Problem? 
on
 BETUL JUGA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 08/01/20


Abam perangai org kg.
Cepat lajak dari laju.
Tu yg asik tergelincir je.
Lg pun Tun Madey tahu 
dia ni kaki lebong.. 
on 
KAMERA ABAM
Arymanchino
on 08/01/20

Jumpa atok tu bukan

----------

NASI KANG KANG

NASI KANGKANG
Dah kena nasi kang kang..
Pegang teloq aje lah.. 
on 
PRESIDEN 
TAKUBIN DIFITNAH
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 08/01/20

SP---------

NAK SUSU TAK PERLU BELI LEMBU
SUKA MINUM SUSU

TAK PERLU 

PILIHARA LEMBU

Hisham takut bini ke tidak? Rasa rasanya Hisham takut bini, tu sebab tak kahwin kahwin, eh..Hisham dah kahwin ke belum, kahwin mungkin dah... Nikah je yang belum...agaknya 
on
 TAKUBIN
Publish | Delete | Spam
hamim
on 08/01/20

Hisham, orang kata mandram sakai pun hebat jugak, betul ke? Saja tanya...jangan mareeee.... 
on 
PEMIMPIN ISLAM 
KENA MANDRAM HINDU
hamim
on 08/01/20

Aiyo....-----------

NAJIB BERBUAL DENGAN SUAMI


NAJIB BERBUAL

DENGAN SUAMI
TT, betul tak? Najib buat sumpah laknat, dia tak sedar yang dia telah dilaknat, lepas satu, satu laknat diterimanya, rakaman perbualan telefon antara dia dan suaminya sungguh mengaibkan, bukankah itu juga merupakan laknat buat najib, lepas ni tak tau apa pulak ....tunggulah.. 
on 
PRESIDEN 
TAKUBIN DIFITNAH
Publish | Delete | Spam
hamim
on 08/01/20

Aiyo.


-----------

SUARA TAKUBIN


SUARA TAKUBIN
EMM EMM EMM MMMM EMM EMM sedap ke EMM EMM EMM MMMM EMM EMM takut.... jangan jangan terkencing dalam seluar, tu sebab jalan pun kepit.... 
on 
EMM EMM
 EMM EMMMMM
Publish | Delete | Spam
hamim
on 08/01/20

Hisha
---------