Isnin, 9 November 2015

TAK ADA APA LAGI

JAI THE PUG
AMAT AMAT
BERSETUJUAnak kepada Tun Dr Ismail mahu Jakim dimansuhkan
 Pada zaman dulu, ketika Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) belum ditubuhkan, Putrajaya tidak memberitahu rakyat Malaysia beragama Islam bagaimana untuk mengamalkan kepercayaan mereka, dan tiada siapa memandang serong terhadap umat Islam yang membela anjing.

Dan Tawfik Ismail, anak sulung bekas timbalan perdana menteri Tun Dr Ismail Abdul Rahman, mahu masa itu dikembalikan. Langkah utama adalah dengan membubarkan semula Jakim, kata Tawfik, dalam satu temu bual sempena pelancaran "Drifting into Politics", buku yang mengandungi tulisan allahyarham bapanya semasa pembentukan negara, disunting beliau sendiri bersama ahli akademik Ooi Kee Beng

 - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/anak-kepada-tun-dr-ismail-mahu-jakim-dimansuhkan#sthash.CmJ3yfuN.dpuf

KAH KAH KAH
I REST MY CASE MY LORD
I HAVE NOTHING TO ADD
KAH KAH KAH------------

INI SUDAH BERAT

INI BERAT


Anak remaja Azmin Ali dipanggil polis kerana terlibat Bersih -

Anak lelaki Menteri Besar Selangor Mohamed Azmin Ali yang berusia 15 tahun dipanggil pihak polis bagi memberi keterangan berhubung dakwaan penglibatannya dalam perhimpunan Bersih.

 - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/anak-remaja-azmin-ali-dipanggil-polis-kerana-terlibat-bersih#sthash.wXdCDUG2.dpuf

KAH KAH KAH
woit
ini sudah melampau
ini sudah berat
di malaysiakini computer kena tangkap
kah kah kah
nanti janin pun kan ditangkap
kah kah kah
INI SUDAH BERAT

----------------

APA KATA UNCLE RAAMLI


MANIPULASI AGAMA
Rata2 ahli akar umbi PAS tidak upaya melihat secara kritikal terhadap mutu kepimpinan orang wahid PAS yg tidak dinafikan mempunyai bakat memanipulasikan agama dengan fikiran politiknya yg tidak jelas.

Akar umbi setia aje apa2 yg diretorikkan dan buka yg dinalarkan oleh ketuanya, Tuan Guru, Hadi Awang. Jika Hadi kata buangkan pemimpin yg sedikit terbuka dan condong kepada sekularime, maka akar umbi setuju lalu habis golongan berkenaan tidak dipilih.

 Maka saja serupa jika Hadi sering mempamerkan sikap dan pendapat yg bercelaru atau yg membenggongkan maka akar umbi terus jatuh benggong tapi tidak mampu memberi signal jelas dan tegas yg Hadi ni dah manyak melencong walaupun kenyataan2nya dibumbui dengan bahasa agama dan perkauman.

Hadi bijak bermain agama dan ras dan itu keistimewaannya yg boleh mendodoi ahli2 akar umbi yg rata2 juga sangat berjauhan dengan pemikiran rasional, logikal dan sekular. Hadi pandai bancuh candu terhadap ahli2 akar umbi. on DULAK BIN DALIK - MANA SATU
Publish | Delete | Spam
UNCLE RAMLI
on 11/7/15

-----------

SELAMAT BERKAHWIN
SELAMAT KAHWIN
AH CONG DAN ANIZA


-------------

INGAT 3 DISEMBER


NAMPAK TAK kemunafikan Najib berbohong isu RM2.6 bilion di mana pd mulanya TIDAK MENGAKU wang RM2.6 bilion masuk ke dalam akaun peribadi beliau. Malah petik nama 'ULAMA' lagi.. Adakah ulama itu ulama pembangkang atau pro-UMNO ??? Anda sudah tahu bukan...

AKHIRNYA SPRM mengesahkan wang tersebut mmg masuk ke dlm akaun peribadi Najib.

TUNGGU SAJA 3 DISEMBER kerana dakwaan dana tersebut akan dijawab sepenuhnya pd tarikh tersebut..
...
INGAT TARIKH  INI !!!------------

APA DIA TIGA ENAM

FORCE APA INI?


----------

HUSAM DAN HADI - DUA SALURAN

SILA GUNA SALURAN


Kritikan terbuka Husam terhadap Hadi beri kesan kepada parti

Tindakan bekas naib presiden PAS  Husam Musa membuat kritikan terbuka terhadap presiden parti  Abdul Hadi Awang adalah tidak wajar kerana ia memberi kesan kepada parti.

Naib Presiden PAS  Mohd Amar Nik Abdullah berkata Husam sepatutnya menggunakan saluran yang betul untuk menyuarakan pandangan.  

"Tidak kena mengkritik atau menyerang parti dan presiden secara terbuka. Kita selalu sebut kita ada saluran.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/kritikan-terbuka-husam-terhadap-hadi-beri-kesan-kepada-parti#sthash.CNokc8rl.dpuf

KAH KAH KAH
woit
guna saluran yang betul
guna kritikan cara dalaman
kah kah kah
pas pun  ada saluran
ini bukan ada longkang
pas ada banyak  saluran
macam astro banyak  saluran
SALURAN BERAPA NI?------------

SATU JEMPUTAN


SATU JEMPUTAN
KAH KAH KAH

------------

MAT JEBONCerdik KJ bergurau..
Tak beragak KJ sindir Ahmad Maslan.
 Kah !! Kah !! Kah !!


-----------

SILAP BESAR - SILAP


HUSAM SILAP BESAR

Presiden Pas tidak lagi punyai matlamat?


PETALING JAYA: Presiden Pas, Abdul Hadi Awang digambarkan sebagai seorang pemimpin yang tidak lagi mempunyai matlamat.

Perkara itu dinyatakan oleh bekas Naib Presiden Pas, Datuk Husam Musa apabila merasakan beliau tidak lagi tertahan dengan cara kerja yang dilakukan oleh Ab dul Hadi.

Memetik laporan dari sebuah laman portal, Husam menerusi ceramahnya di Pasar Kedai Mulong, Kelantan baru-baru ini meluahkan rasanya itu kepada orang ramai yang datang dalam ceramah berkenaan.

“Kaki sebelah duduk dalam Pakatan Rakyat, yang kaki lagi satu duduk dalam UMNO. Itulah tuan guru kita,  Abdul Hadi Awang.

“Kalau nak bekerjasama pun, beritahulah, biar jelas. Panggil muktamar dan kawasan dan maklumkan kepada semua ahli bahawa Pas kini sudah bekerjsama dengan UMNO,” katanya.

KAH KAH KAH
woit
abdul hadi dari dulu
tak tahu psal apa dia wujud
kah kah kah
pasal  apa  dia dilahirkan
kah kah kah
hadi sendiri pun tak tahu
kah kah kah
tapi hadi banyak kaki
mana mana boleh datang
mana mana boleh ikat
mana mana boleh sedut
kah kah kah
ini kaki sotong katak
kah kah kah
CANDAT SOTONG
---------------

KELENTONG UNTUK BODEK

TPPA mampu beri kesan positif untuk negara – PERDASAMA

PETALING JAYA:Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA) yang bakal ditandatangi oleh Malaysia diyakini mampu memberi kesan positif terhadap pasaran eksport negara.

Presiden Persatuan Pedagang dan Pengusaha Melayu Malaysia (PERDASAMA), Moehamad Izat Emir berkata, teks akhir mengenai TPPA yang dikeluarkan untuk tatapan umum semalam membuktikan kejayaan cemerlang pasukan rundingan Malaysia yang telah berusaha untuk memelihara hak Bumiputera dan kedaulatan negara dalam perjanjian itu.

KAH KAH KAH
woit
kalau semua sama
apa guna pemodal dunia buat TPPA?
pasal apa kapitalis buat TPPA?
kalau semua tak berubah
kah kah kah
apa tujuan buat TPPA?
kalau semua saperti biasa
kah kah kah
buat apa susah susah bincang TPPA?
kah kah kah
nampak ini kaki bodek
nampak ini kali kelentong
kah kah kah
BODEK LAGI BODEK
------------------