Khamis, 25 Ogos 2022

JULUR JARI

 KESIAN BOSS LU

HANYA JULUR JARI

SEMUA AKIBAT

JO LO

KAH KAH KAH

AMIN

SONANG BOBONAR


Kes Najib jelas dan mudah, kata ketua hakim negara

SABITAN Najib Razak ke atas penyalahgunaan kuasa, jenayah pecah amanah dan pengubahan wang haram adalah kes yang jelas dan mudah, kata Ketua Hakim Negara Tengku Maimun Tuan Mat, dalam penghakiman bertulisnya.

Mengetepikan personaliti perayu (Najib), beliau berkata pihak pendakwaan menunjukkan bukti yang banyak sehingga pada penutupan kes pendakwaan, hakim perbicaraan berpuas hati di sisi undang-undang dan kesemua tujuh pertuduhan.

“Kami mempertimbangkan hujahan ini dan mendapati Hakim Mahkamah Tinggi (Mohd Nazlan Mohd Ghazali) menjalankan analisis yang sangat terperinci dan objektif terhadap keterangan untuk menyokong penemuannya pada penutupan kes pendakwaan.

“Dalam keadaan ini, kami gagal untuk melihat bagaimana dan di mana mana-mana penemuan hakim bicara yang membawa kepada penemuan muktamad bahawa kes prima facie dibuat, adalah bercanggah.

“Dalam penghakiman kami, keputusan Mahkamah Tinggi mengenai pembelaan adalah betul. Dengan membuat kesimpulan bahawa pihak pembelaan gagal menimbulkan keraguan munasabah ke atas kes pendakwaan, kami mendapati Hakim Mahkamah Tinggi menjalankan analisis teliti terhadap keterangan yang dikemukakan oleh pihak pembelaan,” kata Tengku Maimun.

Ketua hakim menambah mereka tidak dapat membuat kesimpulan bahawa mana-mana penemuan Mahkamah Tinggi, seperti yang disahkan oleh Mahkamah Rayuan, adalah bercanggah atau jelas salah sehingga memerlukan campur tangan rayuan. 

“Kami bersetuju pembelaan sememangnya tidak konsisten dan luar biasa sehingga tidak menimbulkan keraguan munasabah terhadap kes pendakwaan,” katanya. – 23 Ogos, 2022.  KAH KAH KAH

SAP SAP SUI

KAH KAH KAH

TRES FACILE

ORANG BELGIUM

KATA

KAH KAH KAH

SMALL POTATO

ORANG FINLAND

KATA

KAH KAH KAH

PANTEK SONANG

BOBONAR NAK

ANCUK OMAK APO

KATO ORANG PILAH

KAH KAH KAH

VERY EASY

KATA  BAGINDA

QUEEN 

KAH KAH KAH 

VERY SMOOTH 

MACAM  12 YEARS

OLD SINGLE MALT

 WHISKY KATA

 ORANG IRELAND

KAH KAH KAH

AMIN

ANTI ORANG MISKIN

 Khairy jamin ganja tidak akan digunakan untuk tujuan rekreasi

Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin pada Rabu memberi jaminan  kerajaan tidak akan membenarkan kanabis digunakan untuk tujuan rekreasi di Malaysia.

Khairy berada di Thailand untuk lawatan kerja empat hari bagi mengkaji amalan, kaedah penanaman, penyelidikan dan penggunaan kanabis untuk tujuan perubatan.

“Saya berada di Bangkok untuk memahami dengan lebih lanjut bukti klinikal dan rangka kerja kawal selia. 

WOIT

INI BETUL

ANTI ORANG MISKIN

YANG TAK BERDUIT

AMIN

YANG KAYA BOLEH

REHAT DGN KOKAIN

KAH KAH KAH

BOLEH REKREASI

DGN WHISKY

KAH KAH KAH

YG BANYAK DUIT

BOLEH MINUM

DOM PERIGNON

KAH KAH KAH

BAGILAH CHAN

ORANG TAK BERDUIT

RELAX DGN GANJA

SEPAM DUA

KAH KAH KAH

AMIN

SABRI BELOTPenyokong desak PM campur tangan bebaskan Najib

PENYOKONG Najib Razak mahu Ismail Sabri Yaakob campur tangan untuk membebaskannya segera daripada penjara dan mendesak Umno menarik balik sokongan kepada kerajaan jika perdana menteri enggan berbuat demikian.

Mereka mendesak perdana menteri mengusahakan pengampunan untuk Najib dalam minggu ini juga.

“Kami mohon Perdana Menteri untuk campur tangan dan mohon pengampunan diraja untuk Najib Razak dalam minggu ini.

“Jika tidak kami ingin Presiden Umno perlu tarik balik sokongan terhadap kerajaan sekarang untuk membolehkan parlimen dibubarkan segera,” kata Presiden Pertubuhan Jalinan Perpaduan Negara Malaysia Syed Mohammad Imran Syed Abdul Aziz.

Beliau ditemui pemberita di luar pagar Istana Negara selepas menyerahkan memorandum tiga muka surat kepada pegawai perhubungan akhbar Istana Negara, Mohd Husni Yusop.

Syed Mohammad Imran sebelum itu mengetuai lebih 300 penyokong Najib berhimpun secara aman di hadapan Istana Negara di Kuala Lumpur bermula 2 petang tadi.

Syed Mohammad Imran dan dua pengiring kemudian dibenarkan masuk untuk menghantar memorandum yang dialamatkan kepada Yang di-Pertuan Agong melalui wakil Istana Negara.

“Kami mohon presiden Umno, kami tak ingin subahat tapi selaku ahli Umno, kami mohon keluar dan tarik sokongan supaya ada pembubaran Parlimen jika tiada tindakan dibuat.

“Kami percayakan perdana menteri, tapi kalau perkara ini tidak berlaku kami anggap kerajaan ini zalim,” katanya.

Syed Mohammad Imran kesal kerana kerajaan Barisan Nasional (BN) menganiaya Najib, pemimpin yang beliau sifatkan banyak berjasa.

“Jika hari ini Zahid tak berkeras, perdana menteri tak buat sesuatu, saya akan isytihar keluar parti.

“Baik saya kerjasama dengan DAP… pemimpin mereka meringkuk dalam penjara, mereka bekerjasama,” katanya.

Syed juga meluahkan rasa kecewa apabila tiada pemimpin Umno turun menyertai penyerahan referendum walaupun parti itu mempunyai 192 bahagian di seluruh negara.

Memorandum itu juga dikemukakan susulan dakwaan kononnya Hakim Mahkamah Rayuan Nazlan Ghazali yang mengendalikan kes Najib sebelum ini, mempunyai konflik kepentingan berkaitan dengan perkhidmatan beliau sebelum itu.

Mahkamah Persekutuan minggu lalu permohonan Najib untuk mengemukakan bukti baharu berkenaan dakwaan itu, yang diputuskan tiada kaitan dengan rayuannya.

Semalam Mahkamah Persekutuan mengekalkan sabitan dan hukuman penjara 12 tahun serta denda RM210 juta dihadapi Najib dalam kes penyelewengan dana RM42 juta milik SRC International Sdn Bhd.

Panel lima hakim dipengerusikan Ketua Hakim Negara Tengku Maimun Tuan Mat mengesahkan sabitan dan hukuman Najib yang dijatuhkan oleh Nazlan pada 28 Jukai 2020 dan dipersetujui oleh Mahkamah Rayuan pada 8 Disember 2021. – 24 Ogos, 2022.WOIT

APA DAH JADI

KAH KAH KAH

SABRI SENYAP

DAH BELOT

DAH JADI KENG

KAH KAH KAH

SABRI SUKA HATI

DAH SELAMAT

DARI KENA

KACAU NAJIB

AMIN

MASUKAN JUGA

ZAHID

KAH KAH KAH

BARU JAMIN

SELAMAT 100%

JIKA TIDAK

BAHAYA MASIH

WUJUD

KAH KAH KAH

KHALAS

PEKARA TIDAK BETUL


JILAT BURIT

JADI BODOH ?

KAH KAH KAH

INI TAK BETUL

INI NIKMAT

KAH KAH KAH


Unknown commented on 
"KENAPA TAK ADA 
DEMO SOKONG NAJIB ?"

Mat Asyraf Wajdi ni banyak sangat jilat burit gamaknya sampai jadi bodoh sebegini....dia cakap konon Najib tak pernah meminta kes beliau digugurkan.... Sedangkan tindakan pertama Mat Kit tu lakukan ialah memohon supaya kes SRC digugurkan..... Nak mengampu pun agak2 la....

PENYAMUN CILAKA !!


PENYAMUN

CILAKA

AMIN

KHALAS

Unknown commented on

 "TUNGGU 1 SEPTEMBER"

MAKA INI LAH CERITA RAJAPAKSA OPPS... SILAP INILAH CERITA NAJIB ANAK BERANAK MENCURI HARTA NEGARA SAMPAI RAKYAT JADI SUSAH AMIN sampai duit hasil negara terpaksa diguna untuk bayar hutang si celaka penyamun ini yang punya angkara. duit berbilion dibuat bayar hutang itu boleh bagi makan seberapa ramai anak sekolah baiki sekolah di sarawak bina jambatan rentas sungai sarawak yang luas untuk rakyat anak sekolah menyeberang dengan selamat. tapi apa kan daya dasar celaka penyamun anak beranak hidup tak tahu diuntung. bawa sial menimpa 33juta rakyat.

WAJIB BERI AMPON !


NAK TANYA

AMIN

RAMAI RAKYAT MENUNTUT
AGONG AMPON KAN NAJIB
INI BUKAN SALAH
INI HAK BUDI BICARA AGONG

HANYA TIMBUL
SOALAN
APAKAH BILA ROSMAH
DIDAPATI BERSALAH
AGONG AKAN
AMPONKAN JUGA ?

BAGAIMANA DENGAN ZAHID
APAKAH AGONG
AKAN BERI PENGAMPONAN?

BAGAIMANA
DENGAN AZEEZ BALING
JIKA DIDAPATI BERSALAH
APAKAH AGONG AKAN
BERI AMPON ?

SAJE TANYA
JANGAN MARAH
SOALAN INI TIMBUL KERANA
KESIAN PADA ROSMAH
KESIAN PADA ZAHID
KESIAN PADA AZEEZ
JIKA NAJIB DAPAT AMPON
MEREKA JUGA
PATUT JUGA
DIBERIKAN PENGAMPUNAN
AMIN

SOALAN PERLU DIJAWAB !PERTANYAAN

DUA HARI DULU
NAJIB MASUK PENJARA
LALU SOALAN TIMBUL
SAPA JAGA
ROSMAH MANSOR ?

BEG TANGAN ROSMAH
SAPA NAK BEMBET
AMIN


PELACUR DAPAT DUIT SEDEKAH


PELACUR DAPAT

DUIT SEDEKAH

DARI NAJIB

AMIN


Unknown commented on 

"PELACUR TAK YAAKIN
 NAJIB MENCURI"

talian hayat jangan putus, ini politik sesumpah, tektik kona, mmg amalan politik... kena jaga silaturahim.. nabi pun layan abu sufian yg jahat nak mampus tu, takat najib apa la sangat... pas layan... najib rembat, dia ada jugak sedekah 90 jota duit rembat, mana tak sayang... untung2 dapat lagi, kot dari anak najib... urrrpppp sendawa kenyang... atas nama dana politik... hampeh...

KESAH SEORANG BANDUAN

 

DARI ARKIB
SELASA 2 APRIL 2019

BERITA INI KELUAR
DALAM BLOG TUKAR TIUB
PADA SELASA 2 APRIL 2019
DENGAN HARAPAN
TUNGGU DAN NANTI

PADA SELASA 24 OGOS 2022
SEPERTI YANG DIRAMALKAN
SEMUANYA TERJADI
AMIN


ESOK BERMULA

KESAH SAORANG

BANDUAN

Mon, Apr 1, 7:00 PM (18 hours ago)
to me

Wahai Pembacha Pembacha Tukar Tiub Yang Budiman

Sebagai remaja di zaman 1970an wajib mustahil tak pernah dengar lagu (Dato') Dahlan Zainuddin, Kesah Seorang Biduan. Jalan cherita amat mudah..si penyanyi dirundong malang ditinggalkan kekasehnya....berhijrahlah ia ke bandar...sehingga berjaya menjadi seorang biduan... 


KESAH SAORANG BIDUAN
Dari sebuah desa
Berbekal gitar tua
Datang ke ibukota
Dengan penoh harapan
Menjadi seorang biduan
Menjadi seorang biduan

Oh biduan pujaan
Pujaan tua muda
Kau ditaburi chahaya
Dan sinar kekaguman
Dah riuhnya  tepokkan
Dan riuhnya tepokkan

CHORUS

Meskipun kau tersenyum
Namun orang pun tahu
Apa isi hati mu
Tatkala kau lagukan
Lagu mu lagu sedeh
Perjalanan hidup mu
Ditinggal kekaseh mu
Ditinggal kekaseh mu

Beberapa bulan lepas saya terserempak dengan Dahlan Zainuddin  dalam You Tube menyanyi di jalanan dengan artist busker Bob...kudrat dah kurang atas sebab umor dan kesehatan tapi showmanship maseh hebat.Dato' Dahlan dah nak jangkau Eight Series.Didoakan agar Dato'Dahlan sekeluarga bahagia, sehat dan diperluaskan rezeki.Terima kaseh kerana menchuri hati kami.

Berhijrah dari Biduan yang menchuri hati kita....Apa kata kita ubah lagu Kesah Se Orang Biduan ......ke.....KESAH SE ORANG BANDUAN.....kak kah kah


KESAH SAORANG BANDUAN

Dari kerabat ternama
Berbekal nama orang tua
Menjadi memanda ke enam
Negara pun jahanam
dikalahkan Pakatan Harapan
Menjadi se orang Banduan
Menjadi se orang Banduan

Sunggohpun kau tersenyum
Namun orang pun tahu
Apa isi hati mu
Tatkala kau buat tak tahu.....

Sama sama lah kita ikuti Kesah Se Orang Banduan...Tayangan Bekas Perdana bermula  3hb April 2009.

PS Kalau Saudara Hishamuddin Rais tak berapa kenal Dahlan Zainuddin...barang tentu sebab dia sedang berhijrah menyelamatkan diiri semasa bintang Dahlan Zainuddin memanchar dengan terang 1975 ke 1980an.Pun begitu semasa dia (Isham)  di India dia turut menjadi Banduan...bukan Biduan.   kah kah kah


TUNGGU & NANTI

AGONG TERIMA MEMORANDUM


Najib hadiri perbicaraan 1MDB

NAJIB  Razak hari ini hadir di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada perbicaraan kes penyelewengan dana RM2.3 bilion 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang dihadapinya.

Najib, 69, tiba di Kompleks Mahkamah Jalan Duta, Kuala Lumpur menaiki kenderaan utiliti sukan (SUV) pada 8.26 pagi dari Penjara Kajang diiringi beberapa kenderaan polis.

Kelihatan petugas media dari pelbagai agensi mula berkumpul sejak 7.30 pagi bagi merakam gambar dan video ketibaan bekas perdana menteri itu serta membuat liputan kes tersebut.

Najib dibicarakan di Mahkamah Tinggi atas empat tuduhan menggunakan kedudukannya untuk memperoleh suapan berjumlah RM2.3 bilion daripada dana 1MDB dan 21 pertuduhan pengubahan wang haram melibatkan jumlah yang sama.

Pada 23 Ogos, Najib dihantar ke Penjara Kajang untuk menjalani hukuman penjara selepas Mahkamah Persekutuan mengekalkan sabitan dan hukuman penjara 12 tahun serta denda RM210 juta atau penjara lima tahun jika gagal bayar denda kerana menyeleweng dana SRC International berjumlah RM42 juta.

Panel lima hakim dipengerusikan Ketua Hakim Negara Tengku Maimun Tuan Mat menolak rayuan akhir Najib untuk mengetepikan sabitan dan hukuman yang diputuskan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 28 Julai 2020.

Pada 8 Disember 2021, Najib gagal mengetepikan keputusan itu selepas Mahkamah Rayuan mengekalkan keputusan Mahkamah Tinggi. – Bernama, 25 Ogos, 2022.              

KELMARIN

PENYOKONG

NAJIB HANTAR

MEMO MINTA

AGONG AMPUNKAN

NAJIB

AMIN

INI  BUKAN

SATU KESALAHAN

AMIN

TAPI AGONG

BELUM PUN

TELITI MEMO

TERTIBA PAGI INI

NAJIB ADA

KES BARU

KAH KAH KAH

AGONG NAK

AMPON KES 

YANG MANA SATU

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

TERGOLEK DOG

KHALAS

PEMIMPIN BERJIWA BESAR


Hukuman ke atas Najib tidak patut dirai, tapi jadikan pengajaran, kata Mat Sabu


MOHAMAD Sabu menggesa rakyat supaya tidak meraikan hukuman penjara yang dikenakan terhadap Najib Razak atas kesalahan rasuah sebaliknya harus menganggapnya sebagai pengajaran dan menjauhi jenayah.

Presiden Amanah itu berkata, rakyat tidak seharusnya bergembira dengan musibah yang menimpa seseorang, sebaliknya perlu berusaha untuk memastikan kejadian serupa tidak berulang pada masa depan.

“Kita tidak seharusnya berasa gembira apabila sesuatu musibah menimpa ke atas seseorang,” kata Mohamad, yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu, dalam catatan Facebook hari ini.

“Sebaliknya kita hendaklah menjadikan ianya sebagai suatu panduan dan pedoman, supaya kita yang masih berada di luar dan bebas ini, tidak mengulangi kesilapan.

“Jadikan segala bentuk musibah yang menimpa kepada orang lain sebagai suatu pengajaran kepada kita semua. Jangan kita bersikap angkuh dan sombong,” katanya.

Semalam, Najib dihantar ke Penjara Kajang selepas Mahkamah Persekutuan membatalkan rayuannya dan mengekalkan hukumannya dalam kes SRC International Sdn Bhd.

Dalam keputusan sebulat suara, mahkamah memerintahkan Ahli Parlimen Pekan itu menjalani hukuman penjara 12 tahunnya serta-merta.

Najib juga perlu membayar denda RM210 juta dan jika gagal membayarnya, dia perlu menjalani hukuman penjara lima tahun lagi.

Bekas menteri pertahanan itu berkata, rakyat Malaysia terus berazam untuk membina negara yang lebih baik dan membanteras rasuah secara berterusan, agar Malaysia menjadi negara yang makmur, aman dan berintegriti, sekarang dan pada masa yang akan datang.

“Kita berusaha dan mendoakan supaya negara Malaysia dan rakyatnya berada dalam keadaan aman, damai, berintegriti dan keadilan sosial dapat ditegakkan sebaik mungkin pada masa yang akan datang,” katanya. – 24 Ogos, 2022.

INI CONTOH

PEMIMPIN

BERJIWA BESAR

AMIN

KENYATAAN

TEPAT & JUJUR

AMIN

WALAU PUN

MUSUH POLITIK

TIDAK SEMESTINYA

KITA RAYAKAN

AZAB  MEREKA

AMIN

KHALAS

KES NAJIB MASIH RAMAI


KES NAJIB

MASIH RAMAI

KAH KAH KAH

AMIN

Unknown commented on 

"KES SRC MASIH 
BELUM SELESAI"

dan berapa kali pula nak berdiri depan jemaah masjid lepas solat nak bersumpah sumpit itu ini? terlalu banyak sumpah boleh memakan diri. buktinya 23Ogos2022 kena heret ke jel menjadikan sumpah sumpit tak berguna dan membuang masa membodohkan orang.

Unknown commented on 
"KES SRC MASIH 
BELUM SELESAI"

dapek jugak la dia kluar jalan2... maso kluar nnti pakai baju oren ko, baju purple... semalam elok hensem muko insap aey... padahal itu la sojahek2 urang tu dongan bini aey...NAJIB KE MAHKAMAH PAGI ININAK AMPON

MACAM MANA

KAH KAH KAH

PAGI INI ADA

SATU KES LAGI

KAH KAH KAH