Rabu, 1 September 2021

TERJADI DI SABAH - TERJADI DI PAKISTAN

 
 MIMPI JUMPA 

NABI DI PAKISTAN 

AMIN


ANNOYING INI APA ?

 


 ANNOYING NI

AMOI CINA KE ?

KAH KAH KAH

WOIT

INI PRESIDEN

YANG CAKAP

AMIN

JANGAN BUAT

BANGANG DALAM

KERAJAAN

KHALAS
Jangan beri alasan ‘annoying’ lagi, kata Zahid


JANGAN lagi beri alasan yang “annoying” atas kegagalan anda, dan beri fokus kepada pemulihan ekonomi dan membawa negara ini keluar daripada pandemik Covid-19, kata Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi kepada barisan menteri.

“Meskipun majoriti anggota Kabinet kerajaan lama, tetapi mereka kini berkhidmat di bawah kerajaan baharu,” katanya di Facebook.

“Maka seharusnya cara bekerja dan berfikir untuk rakyat serta negara dengan cara baharu. Mereka perlu buktikan mereka bukan seperti yang disindir dan dikritik oleh masyarakat.”

Ahli Parlimen Bagan Datuk itu berkata pendekatan lama yang menimbulkan kemarahan, kekecewaan dan keresahan rakyat jangan diulang.

“Kerajaan baharu dikatakan kerajaan ‘result oriented’, maka buktikan penghasilan yang terbaik insya-Allah.

“Tempoh 100 hari jadi penanda aras. Kiraan telah bermula maka jangan sia-siakan harapan rakyat,” katanya.

Zahid berkata fokus utama kerajaan sepatutnya untuk menurunkan kes jangkitan Covid-19 dan mempercepatkan imuniti kelompok.

“Fokus juga kepada memulihkan ekonomi rakyat dan negara. Tiada lagi sindrom penafian dengan alasan yang ‘annoying’,” katanya.

Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob mengangkat sumpah pada 21 Ogos selepas Muhyiddin Yassin meletakkan jawatan susulan hilang majoriti di Dewan Rakyat.

Pada Isnin, Kabinet Ismail Sabri – terdiri daripada 30 menteri dan 38 timbalan menteri, kebanyakannya berkhidmat di bawah Muhyiddin sebelum ini – mengangkat sumpah jawatan.

Dalam memilih Kabinetnya, Ismail Sabri berkata mereka perlu cemerlang dan membuktikan pencapaian jangka pendek dalam tempoh 100 hari pertama memegang jawatan. – 1 September, 2021.


TAPI INI

KERAJAAN

SYARATTON

AMIN

ADAKAH SYARAT

JAGAN JADI

BANGANG KALAU

NAK JADI MENTERI

KAH KAH KAH

KALAU ADA 

MENANG BAIK

KAH KAH KAHSIAPA YANG SESAT

 

 SESAT MACAM

MANA

AMIN

MANA KITA TAHU

KITA TAK SESAT

KAH KAH KAH

YANG KLIM TAK

SESAT KERANA 

ADA KUASA

AMIN

TAKDA KUASA

AKAN JADI SESAT

KHALAS

Ajaran sesat PMYT: PDRM akan ambil tindakan tegas – Hamzah

PUTRAJAYA – Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan mengambil tindakan tegas terhadap satu dakwaan ajaran sesat dikenali Perjalanan Mimpi Yang Terakhir (PMYT) yang diketuai seorang wanita berusia 39 tahun di negara ini.

Wanita itu didakwa menggunakan gelaran Sittah Annur dikatakan menyebarkan ajaran sesat yang dikesan sejak enam bulan lalu menggunakan platform media sosial Facebook, YouTube dan Telegram untuk berkongsi pelbagai ramalan seperti dilaporkan sebuah akhbar pada Ahad lalu.

Menteri Dalam Negeri,  Hamzah Zainudin berkata, PDRM  akan mengambil tindakan yang sewajarnya.

“Kalau dia melakukan sesuatu yang melanggar undang-undang contohnya undang-undang percetakan, kita boleh mengambil tindakan dari sudut tersebut.

“Manakala kalau dia menghasut sehingga ada orang yang berasa tidak selesa dan cuba lari dari negara kita, itu adalah sesuatu yang boleh menimbulkan perasaan gusar atau takut dan kita boleh ambil tindakan mungkin Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah- Langkah Khas) 2012 (SOSMA),” katanya dalam sidang media di sini hari ini.

Tambah Hamzah, KDN sebagai sebuah kementerian utama ingin memastikan segala perkara keamanan serta ketenteraman dalam negara dapat dijaga dengan baik.

“Ada macam-macam jenis manusia, perkataan boleh hasut takutkan orang itu PDRM akan mengambil tindakan sewajarnya.

“Kadang-kadang manusia ini tersilap makan ubat atau makan macam-macam sehingga menyampaikan tuduhan dan itu pun orang boleh terikut,” dakwanya.

Antara ramalan yang dikongsikan kumpulan tersebut termasuk bakal tercetusnya Perang Dunia Ketiga tidak lama lagi dan di negara ini letupan bermula di Sabah.- 

 

BAGAIMANA

DENGAN USTAD

YOUTUBE

 YANG BUKA CERITA

DAJAL 

BERMATA SATU

AMIN

CERITA YAK JUT

MAK JUT

AMIN

TAKUT TAKUT

MANUSIA DENGAN

API NERAKA

AMIN

SAJE TANYA 

JANGAN MARAH

AMINADLY KAMRUDIN SIAPA KENAL ?

 

INI SCAM BESAR

AMIN

PASTI ADA

TALIAN POLITIK

AMIN

SAPA TAHU

MALAON INI 

SILA HEBOHKAN

KHALASAhli perniagaan didakwa berkaitan kartel penipuan projek kerajaan RM3.8 bilion 

SEORANG ahli perniagaan bergelar Datuk yang dikaitkan sebagai dalang sindiket kartel penipuan projek-projek kerajaan bernilai RM3.8 bilion, dihadapkan ke Mahkamah Sesyen di Shah Alam hari ini atas 69 pertuduhan berkaitan pemalsuan dokumen.

Adly Kamarudin, 47, mengaku tidak bersalah atas semua pertuduhan yang dibacakan di hadapan Hakim Rozilah Salleh.

Mengikut semua pertuduhan, Adly didakwa bersubahat memalsukan 69 buah dokumen pelbagai projek bagi tujuan hendak menipu Jabatan Kerja Raya (JKR) Malaysia.

Projek-projek itu termasuk projek jalan, pembinaan kolej dan penghawa dingin di beberapa universiti awam, bangunan hospital, rumah kakitangan Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda), serta pemasangan mekanikal kem Angkatan Tentera Malaysia (ATM) di Kuala Lumpur, Selangor dan Bentong, Pahang.

Adly dituduh melakukan perbuatan tersebut sekitar Jun 2019 hingga September 2020 di sebuah rumah banglo di Bandar Baru Bangi, mengikut Seksyen 468 Kanun Keseksaan dibaca bersama Seksyen 109 kanun sama yang memperuntukkan hukuman penjara sehingga tujuh tahun dan denda, jika sabit kesalahan.

Timbalan Pendakwa Raya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Ahmad Akram Gharib menawarkan jaminan RM500,000 dengan seorang penjamin, serta tertuduh perlu melaporkan diri setiap bulan di pejabat SPRM berhampiran dan pasport diserahkan kepada mahkamah.

Peguam Md Yunos Shariff yang mewakili tertuduh tidak membantah dengan jumlah yang ditawarkan itu.

Mahkamah menetapkan jumlah beserta syarat tambahan sama dan membenarkan wang ikat jamin tersebut dilangsaikan sehingga pukul 11 pagi esok, kerana prosiding membacakan pertuduhan hari ini mengambil masa yang lama, dan penjamin tertuduh tidak mempunyai cukup masa untuk melakukan transaksi.

Sebutan semula kes ditetapkan pada 3 November depan.

Pada 7 April, media melaporkan kegiatan tertuduh yang mengumpul kekayaan luar biasa dalam masa tujuh tahun terbongkar, selepas SPRM menahannya pada 4 April serta membuat rampasan dan sitaan pelbagai aset termasuk kenderaan mewah, wang tunai, kapal layar serta dua buah helikopter persendirian. – Bernama, 1 September, 2021.

 MUSTAHIL

TAK ADA

BOSS POLIKTIK

AMINMENARIK AMAT MENARIK

 


PERANG DUNIA

KE 3 AKAN SAMPAI

AMIN

INI BUKAN SATU

YANG BARU

AMINBersiap hadapi Perang Dunia Ketiga'


Kuala Lumpur: Menggunakan gelaran Sittah Annur, seorang wanita berusia 39 tahun mendakwa kononnya akan berlaku Perang Dunia Ketiga bermula di Sabah dan memimpin pasukannya bagi mencari Imam Mahdi untuk melawan musuh.

Wanita itu yang dikaitkan dengan usaha mengembangkan ajaran diasaskannya dikenali sebagai Perjalanan Mimpi Yang Terakhir (PMYT) yang dipercayai bertentangan dengan ajaran Islam sebenar.

Individu berasal dari Kelantan dan menetap di Shah Alam itu dikesan sejak enam bulan lalu menggunakan media sosial seperti Facebook (FB), YouTube dan Telegram untuk berkongsi pelbagai dakwaan dan ramalan pelik.

Selain bercerita mengenai peperangan itu, Sittah Annur turut mendakwa dirinya beryaqazah dengan malaikat dan bertemu secara jaga (sedar) dengan Nabi Muhammad SAW serta merangka pelan keluar bersama pengikutnya jika peperangan berlaku.

Sumber keselamatan mendedahkan, kumpulan PMYT pimpinan wanita itu kini diikuti sehingga 3,000 pengikut.

"PMYT dikesan sudah mewujudkan 22 kumpulan Telegram di seluruh negara dan pengikutnya kini kian bertambah saban hari. Pengikutnya bukan sahaja terdiri daripada orang kebanyakan sebaliknya ada golongan profesional seperti doktor, jurutera, pensyarah dan guru.

"Lebih membimbangkan, ada pesara kerajaan dan anggota polis serta tentera juga menjadi anggota kumpulan itu yang dikhuatiri akan dimanipulasi untuk perkara berbahaya rentetan mereka ini terlatih kepada penggunaan senjata api," katanya.

Mengulas lanjut, katanya, kumpulan PMYT itu kini sudah menggerakkan anggota untuk menyediakan peralatan seperti alatan memburu, cangkul dan makanan di beberapa negeri bersempadan di utara tanah air sebagai persediaan jika peperangan tercetus.

"Sittah Annur juga sudah menyenaraikan lokasi tertentu untuk anggotanya dari Malaysia dan Nusantara termasuk Indonesia serta Brunei bergerak apabila peperangan tercetus sebagai tempat berlindung, berkumpul sebelum bergerak memerangi musuh," katanya.

Tambahnya, antara negeri yang dimaksudkan seperti Perlis, Kedah dan Pulau Pinang yang didakwa Sittah Annur sebagai kubu pertahanan mereka memerangi musuh sebelum menggerakkan pasukannya mencari Imam Mahdi.

Wartawan Skuad Khas Harian Metro sudah meneliti ucapan dan pelbagai ramalan Sittah Annur di platform media sosial digunakannya mendapati dakwaannya seperti dilaporkan.

Semakan di YouTube mendapati sekurang-kurangnya saluran digunakan wanita terbabit sudah mendapat lebih 2,000 langganan dan terdapat 74 video sudah dimuat naik wanita terbabit.

Video perkongsian wanita itu berkaitan peperangan, pertemuannya dengan Nabi Muhammad SAW secara purata ditonton antara lebih 1,000 hingga 48,000 tontonan. Sementara di FB, wanita itu diikuti lebih 4,900 rakan.

Guna nama tokoh pemimpin, agamawan pengaruhi orang ramai

Kuala Lumpur: Bagi meyakinkan pengikutnya, Sittah Annur yang mengembangkan kumpulan Perjalanan Mimpi Yang Terakhir (PMYT) dikesan menjaja nama beberapa orang pemimpin negara, pemimpin dunia dan tokoh agama sebagai khalifah kepada ajarannya itu.

Sumber memaklumkan, Sittah Annur menyenaraikan nama beberapa sultan dan putera mahkota di Malaysia selain presiden negara serta agamawan dalam serta luar negara yang akan memimpin mereka bersamanya untuk memerangi musuh selepas tercetusnya peperangan.

Mengulas lanjut, sumber percaya semua tokoh dinamakan itu tidak mempunyai kaitan dengan ajaran kumpulan berkenaan.

"Kita percaya ini hanyalah cara wanita itu untuk meyakinkan pengikutnya. Malah, agamawan disenaraikannya itu juga tidak tahu mereka dalam senarai yang dipilih menjadi khalifah ajaran itu.

"Tindakannya menyebabkan kegentaran awam, malah dipercayai mahu menggunakan pengaruh tokoh negara, pemimpin dan agamawan untuk tambah pengikut," katanya.

Menjawab soalan wartawan, sumber berkata, wanita itu mendakwa tokoh berkenaan akan memimpin pasukan tentera yang dibentuk mereka itu untuk memerangi musuh.

"Organisasi ajaran ini sangat tersusun. Mereka sudah bergerak dan merangka pelan sebaik peperangan berlaku antaranya melarikan diri ke kawasan pedalaman demi kelangsungan hidup dan akhirnya keluar dari Malaysia untuk bersatu dengan Imam Mahdi," katanya.

Katanya, wanita terbabit menyasarkan pelayar internet melalui medium Facebook dan YouTube untuk mengetengahkan ideologinya.

"Golongan cetek pengetahuan dalam ilmu agama dilihat sangat terkesan dengan perkongsian wanita itu.

"Golongan profesional juga ramai mengikutinya. Ini dipercayai ada beberapa ramalan sebelum ini yang dinyatakan wanita terbabit berlaku," katanya.

"Kebetulan (ramalan) berasaskan logik itu menyebabkan pengikutnya makin taksub kepada wanita berkenaan," katanya.

Susun pergerakan babit 29 lokasi

Kuala Lumpur: Perancangan teliti ala tentera.

Itu yang dilakukan oleh pimpinan ajaran Perjalanan Mimpi Yang Terakhir (PMYT) berhubung kaedah pergerakan pengikut kumpulan itu yang begitu tersusun membabitkan 29 lokasi di seluruh negara.

Berdasarkan sumber, sebanyak 29 lokasi berkumpul iaitu 14 di Sabah serta Sarawak dan 15 lokasi di Semenanjung untuk pergerakan kumpulan itu.

Sumber turut memaklumkan kepada Skuad Khas Harian Metro bahawa peta lokasi berkumpul bagi pengikut ajaran ini sangat terperinci termasuk poin peta lokasi sebenarnya sehingga kepada pergerakan mereka.

Menurutnya, perancangan teliti dilakukan itu membuktikan kumpulan ini sangat tersusun, malah pengikutnya juga terdiri daripada pesara serta petugas badan beruniform yang terdedah dengan latihan dan penggunaan senjata api nyata sangat berisiko kepada keselamatan negara.

Dalam perkembangan sama, sumber itu berkata, kumpulan ini sudah mengenal pasti enam lokasi untuk dijadikan penempatan atau bunker iaitu dua di Semenanjung dan empat di Sabah serta Sarawak.

"Berdasarkan maklumat kita, mereka meletakkan sasaran untuk pembinaan kubu kumpulan ini di sekitar Kota Putra, Kuala Nerang, Kedah dan satu lagi lokasi adalah sekitar di Hutan Belum, Perak.

"Jika kita lihat semula poin penempatan sementara ini adalah terletak berhampiran sempadan," katanya.

Di samping itu, sumber itu berkata, ia adalah lokasi penempatan atau berkumpul sementara untuk pengikut PMYT tempatan serta pengikutnya daripada negara jiran sebelum mereka bergabung di satu lokasi di utara Semenanjung.

Katanya, kumpulan terbabit turut mewujudkan aliran pergerakan pengikut kumpulan mereka termasuk komposisi setiap kumpulan berkenaan termasuk meninggalkan mesej sulit bagi pengikut yang berada di belakang laluan itu.

"Kumpulan ini menyatakan penempatan sementara itu perlu dilaksanakan untuk mengelakkan daripada dikesan 'musuh' seperti yang diramal oleh ketua mereka.

"Ketua ajaran ini juga mewujudkan sistem pengecaman menerusi pemakaian tagging berwarna untuk pengikutnya dan setiap warna berkenaan akan melambangkan negeri yang diwakili oleh seseorang individu.

"Kumpulan ini sudah menetapkan lima zon mewakili seluruh negeri di negara ini dengan warna tertentu, termasuk dua warna untuk pengikut dari Brunei serta Indonesia," katanya.

 

DIMANA MANA

SENTIMEN INI

ADA

AMIN

TAMBAH PULAK

MASA KOBID

AMIN

DI PAKISTAN ADA

AMIN

TAK CAYA 

SILA BUKA

YOUTUBE

AMIN

UNTUK PENGANUT

AGAMA

ADA KESAH DAJAL

KESAH

 IMAM MAHADI

AMIN

UNTUK LAIN

PERANG GLOBAL

ANTARA CHINA

DENGAN AMERIKA

AMIN

SEMUA ADA

BUKAN SATU

YANG PELIK

KHALAS
JANGAN RISAU NURUL TAHU HOK GOTU

  JANGAN RISAU

NURUL TAHU

HOK GOTU

AMINUnknown commented on 

"SOKONG NURUL"

Mengarut doh! Janda Nurul Izzah bakal dicalonkan sebagai Perdana Menteri Malaysia selepas bapanya (Al-Jubori) sampai sekarang tak dapat-dapat jadi Perdana Menteri. Kalau Nurul Izzah jadi Perdana Menteri, dalam kepala otaknya asyik nak padam kes liwat bapaknya yang tercatat dalam Mahkamah Persekutuan, tiap-tiap hari janda ni mahu padam kes liwat bapaknya, yang memang terbukti memang meliwat lubang bontot Saiful Bukhari dan hampir-hampir meliwat lubang bontot Yusoff Rawther. Paling kelakar macam cabai, dah tak dapat meliwat lubang bontot Yusoff Rawther, Si Anwar tetap memujuk rayu mahu Yusoff kolom konek Anwar yang sudah tegang terpacak macam buluh lemang. Anwar ni memang tak bertaubat daripada keseronokkan koneknya mahu meliwat lubang bontot lelaki sampai ke hari ini!! Rafizi Ramli pula kaki kencing! Dulu Rafizi berdebat melawan Khairy Jamaluddin hingga Maszlee Malik yang jadi moderator berpihak kepada Rafizi. 


Memang masa tu, kepintaran teori Rafizi meloncat-loncat mahu memberikan pendidikan percuma, hapus PTPTN, hapus tol, turunkan minyak RON95 sehingga RM1.50 dan, bermacam-macam lagi, menjadikan ramai yang terpengaruh hingga memberikan undi kepada PH hanya kerana teori dari Rafizi semata-mata, perlaksanaannya pula macam cibai, macam tahi menjejeh-jejeh keluar daripada lubang bontot selepas Al-Jubori puas meliwat! Setakat bermodalkan teori sahaja untuk menjadikan Rafizi calon Perdana Menteri, rasanya Tukar Tiub (Hishamuddin Rais) teramat banyak teori hebat-hebat salah satunya ialah, anak muda wajib melanggan pelacur untuk merasai nikmat mengentot keseronokan hidup kerana anak muda belum pergi haji buat umrah! Kah kah kah kah kah!

MANA KITA TAHU AJARAN KIAT INI SESAT ATU TIDAK

 


 MANA KITA

TAHU 

AJARAN

KITA PAKAI 

INI  SESAT

ATAU TIDAK

AMIN


Ajaran sesat PMYT: PDRM akan ambil tindakan tegas – Hamzah


 SAPA DIA

YANG TAK SESAT

AMIN

BUKAN DONGENG BABI TERBANG

 
 BUKAN DONGENG

BABI TERBANG

AMIN

INI BUKTI SAHIH

LAGU CIPLAK

KHALAS

Unknown commented on 

"JANGAN PECAYA

 DONGENG MERDEKA

 TANPA TUMPAH DARAH"

Lu sembang kari boleh la..... Gajah pun boleh terbang!!!! Memang patut dan kena Tukar Tuib sebab bukan saja bocor.... Dah koyak rabak Otak tu..... Khaa khaaa khaaa.... Khahak!!!


TERIMA KASIH

RONALD REAGAN

KHALAS

UMUR TAK JAMIN BIJAK UMUR

TAK JAMIN BIJAK

AMIN

MUDA PUN 

RAMAI BANGANG

KHALAS

Unknown commented on

 "MANO HOK GOTU"

Sapa umur 60 tahun diharamkan jadi pemimpin politik, bagi pencen terus, depa ini tak sedar diri, asal muka sama saja, sebab itu Malaysia tak boleh maju, tak boleh ke depan, asyik gottu gottu go Head go stand mampos lagu NIE Bro kah kah kah, set umur pencen, yang dah umur 90 tahun halau ke pulau Langkawi teruih lah kah kah kah tak habis habis sapu duit kiri kanan sampai masuk kubur lak mampooosssPAK LEBAI GILA BURET

 


 PAK LEBAI

GILA  BURET

AMINUnknown commented on 

"IPOH MALI"

Itulah satu pikiran yang sama dengan mat lobai kepala towel pelanggang pelacur. Bab ni je yang untuk keseronokan haram yang dikatakan baik... tapi beretorik ini haram itu haram tapi benda haram macam ni je yang dikatakan baik pasal sendiri dapat nikmat, bab hal yang lebih rumit yang perlu pemikiran tinggi haramjadah nak dikatakan baik..!

HOK GOTU NURUL

  HOK GOTU NURUL

MU GI CARI

DI AUSTRALIA

KAH KAH KAH

Unknown commented on 

"MANO HOK GOTU"

nuar punya citer gotu tak bes.. nak tau nurul ada hok gotu juga ke tak de ?.. tu je nak tau.. kalau ada hok gotu nurul.. payung la.. jangan makan sorang.. kah kah kah

DATUK INI MACAI SAPA ?


 DATUK INI

MACAI SAPA?

KAH KAH KAH
Ahli perniagaan didakwa berkaitan kartel penipuan projek kerajaan RM3.8 bilion 


 INI  BERBALOI

MENIPU

KAH KAH KAH

INI KOTE SIAPA? NAPA TAK TANGKAP ?

 

 JANGAN SIBUK

JAGA

TEPI KAIN ORANG

AMIN

ORANG

NAK BERANCOK

APA HAL GANGGU

AMIN

AWAK

 BUKAN BAYAR

SEWA RUMAH DIA

AMIN

AWAK

BUKAN BAYAR

TOP UP DIA

AMIN

PERGI MAMPOOS

PERGI

JAGA BURIT 

BINI SENDIRI

KHALAS

4 individu termasuk janda ditahan berkhalwat dalam Ops Ambang Merdeka

SEBERANG PERAI – Singgah untuk makan dan mahu berehat.

Itu antara alasan diberikan dua pasangan kekasih yang dicekup berkhalwat dalam serbuan berasingan membabitkan dua hotel bajet di sekitar Butterworth di sini, awal pagi tadi.

Empat warga tempatan termasuk seorang berstatus janda itu dicekup penguat kuasa Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang (JHEAIPP) dalam serbuan Ops Ambang Merdeka yang berakhir kira-kira jam 1 pagi tadi.

Ketua Unit Operasi Bahagian Penguatkuasaan JHEAIPP, Mohd Azizon Noordin berkata, kesemua mereka yang berusia antara 25 hingga 39 tahun itu didapati bersekedudukan di dalam bilik secara berpasangan.

Jelas beliau, semakan juga mendapati kedua-dua pasangan itu gagal menunjukkan dokumen sah sebagai suami isteri.
.
Kata Mohd Azizon, hasil soal siasat awal kedua-dua pasangan itu mendakwa baru sahaja mendaftar masuk ke bilik berkenaan kononnya untuk berehat dan makan.

“Kalau kita lihat alasan yang diberikan keempat-empat suspek itu merupakan alasan biasa dalam kalangan pelaku kesalahan jenayah syariah.

“Pasangan dalam serbuan kedua mendakwa mereka sudah bertunang tetapi ia bukan satu ikatan sah mengikut syarak selain mereka gagal menunjukkan bukti majlis pertunangan.

“Masing-masing yang ditahan itu bekerja sebagai kontraktor pembinaan serta pekerja sektor perindustrian,” katanya kepada pemberita di lokasi serbuan di sini, hari ini.

Ops Ambang Merdeka itu turut disertai Polis Daerah Seberang Perai Utara; Kementerian Kesihatan dan Suruhanjaya Syarikat Malaysia.

Menurut Mohd Azizon, pemeriksaan lanjut juga mendapati kebenaran rentas negeri bagi tujuan kerja turut disalah guna pasangan kekasih berkenaan untuk bermalam di hotel bajet tersebut.

“Tiga daripada empat suspek itu bekerja di negeri ini namun menetap di Kedah dan Perak. Jadi mereka gunakan kebenaran rentas negeri bagi tujuan kerja itu untuk menginap di hotel.

“Kesemua mereka dibawa ke Balai Polis Butterworth untuk membuat laporan polis sebelum dibawa pulang ke pejabat JHEAIPP untuk tindakan lanjut.

“Siasatan dilakukan mengikut Seksyen 27 Enakmen kesalahan jenayah Syariah negeri Pulau Pinang 1996,” kata Mohd Azizon. – MalaysiaGazette

 PERNAH DENGAR

HOTEL HILTON

KENA SERBU

AMIN

PERNAH DENGAR

HOTEL P&O

KENA SERBU

AMIN

MESTI HOTEL BAJET

HOTEL MURAH

AMIN

HOTEL MAHAL

 TAK BERANI

TAKUT ORANG KAYA

AMIN

HANYA

MENYUSAHKAN

ORANG MISKIN

NAK BERGEMBIRA

ENJOI DE MENJOI

KHALAS