Selasa, 10 Oktober 2023

IRAN SOKONG PALESTIN DALAM SEMUA BENTUK


IRAN SOKONG

PALESTIN DALAM

SEMUA BENTUK

KHALAS

PALESTIN BERHAK MENDIRIKAN NEGARA


PALESTIN BERHAK

MENDIRIKAN 

NEGARA SENDIRI

KHALAS

MENTERI KERJA RAJIN


3,997 laman sesawang langgar undang-undang sudah disekat SKMM


Setakat ini, sebanyak 3,997 laman sesawang sudah disekat pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).

Sekatan tersebut dibuat ekoran ia dikesan melanggar peruntukan undang-undang negara seperti mempamerkan kandungan jelik, lucah, pinjaman wang dan pelanggaran hak cipta serta dagangan.

Menteri Komunikasi dan Digital, Fahmi Fadzil, berkata sekatan itu dilaksanakan sejak 1 Januari hingga 31 Ogos lalu.

Daripada jumlah itu, katanya, sebanyak 1,247 laman sesawang disekat berkaitan pemancingan maklumat (phishing), diikuti kandungan lucah (1,022), judi atas talian (973), pelanggaran hak cipta (453), pelacuran (83), aktiviti pasaran modal (78), kawalan dadah dan kosmetik (38), kawalan makanan (30) dan pelanggaran cap dagangan (26).

“Ia membabitkan tindakan bersepadu agensi penguatkuasaan SKMM, Polis Diraja Malaysia (PDRM), Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN), Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), Suruhanjaya Sekuriti Malaysia (SC),” katanya dalam jawapan bertulis di laman web Parlimen.

Beliau menjawab soalan dikemukakan Wan Saifulruddin Wan Jan (PN Tasek Gelugor) yang mahu kementerian itu menyatakan senarai terperinci portal dan akaun media sosial yangdisekat berserta punca.

Fahmi berkata, dalam tempoh sama, SKMM turut menurunkan sejumlah 11,949 kandungan di platform media sosial seperti TikTok, Facebook, Instagram, X serta You Tube.

Ia membabitkan elemen kesalahan perjudian dalam talian (7,026 kes), penipuan dalam Talian (1,842 kes), jelik seperti gangguan/buli (1,263 kes), kandungan palsu (722 kes), lucah (506 kes), lain-lain kesalahan seperti pengiklan serta perkhidmatan tidak dibenarkan (405 kes), akaun palsu (157 kes), mengancam (27 kes), sumbang (satu kes).

“Penurunan atau pemadaman kandungan di platform media sosial amnya bersifat kekal dan tertakluk kepada terma dan syarat perkhidmatan yang ditetapkan oleh platform media sosial yang terbabit,” katanya.

WOIT

DAH JADI TUGAS

BARU UNTUK

MENTERI

AMIN

BUKAN SENANG

NAK HALANG

ORANG BERCAKAP

AMIN

BUAKN SENANG

 NAK

HALANG RAKYAT

BERFIKIR

AMIN

KHALAS

USTAD BIJAK MENGAYATGuru tahfiz didenda RM12,000 perdaya 2 wanita, miliki gambar lucah

SEORANG guru sekolah agama didenda RM12,000 oleh Mahkamah Majistret Ayer Keroh di Melaka hari ini, selepas mengaku bersalah atas tiga pertuduhan memperdayakan dua wanita hingga melakukan hubungan seks, serta memiliki gambar lucah.

Ahmad Saifullah Abdul Khalid, 33, didakwa atas pertuduhan memperdayakan dua wanita berumur 19 dan 33 tahun, untuk mempercayai tawaran pinjaman wang berjumlah RM300 dan RM2,000, sehingga mendorong mangsa melakukan hubungan seks dengan tertuduh.

Kedua-dua kesalahan tersebut dilakukan di sebuah hotel di Plaza Mahkota pada 12.40 pagi 21 Mac lepas dan di sebuah premis di Jalan Tebing Tinggi, Bukit Baru dalam daerah Melaka Tengah pada 11 pagi 1 Oktober lepas.

Pertuduhan dikemukakan mengikut Seksyen 417 Kanun Keseksaan, yang membawa hukuman penjara maksimum lima tahun atau dengan denda atau kedua-duanya.

Bagi pertuduhan ketiga, Saifullah didapati memiliki tujuh keping gambar lucah dalam telefon bimbitnya.

Tertuduh melakukan kesalahan itu di sebuah sekolah maahad di Ayer Molek dalam daerah Melaka Tengah pada 1.50 tengah hari 3 Oktober lepas mengikut Seksyen 292 (a) Kanun Keseksaan dan boleh dihukum penjara maksimum tiga tahun atau dengan denda atau dengan kedua-duanya.

Majistret Sharda Shienha Mohd Suleimanm, menetapkan denda RM3,500 bagi setiap pertuduhan pertama dan kedua atau gagal bayar boleh dipenjara tiga bulan, manakala denda RM5,000 atau penjara 10 bulan bagi pertuduhan ketiga.

Terdahulu, Timbalan Pendakwa Raya Nor Asnini Kamarudin memohon hukuman setimpal sebagai pengajaran, manakala Saifullah yang tidak diwakili peguam merayu dikenakan hukuman denda kerana dia menanggung keluarga termasuk dua anak kecil. – Bernama, 10 Oktober, 2023.

WOIT

INI BUKAN

 KES ROGOL

AMIN

USTAD  INI

BIJAK MENGAYAT

KAH KAH KAH

ADA GAMBAR

LUCAH BUKAN

KESALAHAN

ADA BERBILION

GAMBAR LUCAH

DALAM KOMPUTER

AMIN

APAKAH NAK

TANGKAP KOMPUTER

KAH KAH KAH

KHALAS

HAMAS GUNA SENJATA AMERIKA


SENJATA TERKINI

HAMAS

DIBELI DARI

PASAR GELAP

UKRAINE

AMIN

TERIMA KASIH

AMERIKA

KHALAS

HUJAN PETANG


HUJAN PETANG

RAMALAN CUACA GUA BETUL
HAMPIR JAM 5 HUJAN TURUN
MAKIN LEBAT
KILAT PETIR GURUH
BERDENTAM DENTUM

PETANG MENJADI SEJUK
KESIAN TAK TAK DAN EZI
MEREKA TAKUT
DENGAN  HUJAN BERGURUH
DUA DUA DUDUK
TAK JAUH DARI GUA
TAK TAK BAWAH MEJA PC GUA

GURUH MENGGANGU
PENDENGARAN MEREKA
YANG SERIBU KALI
LEBIH SENSITIF 
DARI TELINGA KITA

GUA HAIRAN
BAGAIMANA KALAU
MERAK HIDUP
DI LUAR ?
APAKAH MENYOROK
DI BELAKANG POKOK ?
AMIN

PALESTIN DAN SINGAPURA


KES PALESTIN

INI SAMA MACAM

SINGAPURA

AMIN

ORANG LUAR

DATANG HALAU

WARGA  WATAN

AMIN

AKAN BERLAKU

DI TANJUNG

KHALAS


Unknown commented on
 "GAZA HARI KE EMPAT"

Dulu masa Tohan janjikan tanah palestin kat nabi musa tanah tu tak kosong. Musa dan pengikut masuk menyerang. Aku nak tanya la Musa ni yahudi ka palestin? Kalau ikut nama Bani Israel seolah olah Israel la pengikut Musa... Jadi siapa yang berhak keatas tanah tu mengikut janji Tohan? Siapa penduduk asal kawasan tu masa Musa masuk menyerang? Apa jadi pada 12 puak tu? 

Salah satunya palestin ka? La ni nak ikut janji tohan ka siapa kuat dia punya... Nun diutara adakah kedah nak ambik balik penang? Cara kuasa ka atau cara lain? Pakai janji tohan ka nak pakai janji raja dgn perancis light? Yang aki tau janji tuhan ialah siapa kuat dia berkuasa. Masa tuhan janji kat nabi musa dulu pun musa kena perang baru dapat tanah tu. Bukan tup tup dapat kat musa... Jeng jeng jeng

GULA OH! GULA GULAGULA OH !

GULA GULA

 LEBAI  DESAS
TELAH BERCERITA PADA HAJI DESUS
MENGIKUT LEBAI DESAS
SEBELUM PRN 6 NEGERI
GAMIN NAK NAIKKAN HARGA GULA
TAPI
INI SILAP UNDI GAMIN
AKAN LARI
KERANA SEBELUM PRN
MAKA KATA LEBAI DESUS
GAMIN TANGGUHKAN

HARGA GULA
TAK NAIK

TUP TUP
CUKONG GULA TERCIUM
CERITA INI
MAKA GULA LESAP
DALAM PASARAN
TOWKAY GULA NAK TUNGGU
HARGA BARU

INI CERITA LEBAI DESUS

KITA LIHAT DAN NANTI
APAKAH GULA SECARA
RESMI AKAN  NAIK HARGA
TAK LAMA LAGI
SEKARANG GULA TEMPATAN
YANG BERSABSIDI
SUSAH NAK DAPAT
JENG JENG JENG

MINTA MINTA
MAK SABU TAK BUAT
KENYATAAN 
' ...GULA TIDAK BAIK UNTUK KESEHATAN
ORANG EROPAH 
TAK MAKAN GULA...'
 KAH KAH  KAH
AMIN

ASKAR UKRAINE LETAK SENJATA SERAH DIRIASKAR UKRAINE

LETAK SENJATA

SERAH DIRI

KHALAS

IKAN BUSUK DI KEPALAKARTEL 

SOROK BERAS

AMIN

MENTERI SOROK

DUIT RASUAH

KHALAS

Unknown commented on 
"CALON KETUA POLIS NEGARA"

Kah kah cerita kartel dulu kini selamanya, nak cari yang elok, nak cari yang bersih, nak cari integriti bukan senang, macam cari jarum dalam jerami padi, kata orang putih lah, tapi selama ini siapa melindungi mereka siapa bagi pangkat pingat jawatan semuanya kepada golongan korup? Ikan rosak dari kepalanya? Betul atau salah?

Kah kah kah jangan sekadar cakap-cakap macam NATO tapi kena lihat tindakan ada atau tidak? Kartel terus berjalan di mana mana sama, bawah naungan siapa? Kah kah kah cakap senang nak buat susah sebab akhirnya semuanya orang-orang kita belaka, kah kah kah

SAPA MOHAMMED DIEF


KENALI SAPA

MOHAMMED DIEF

KHALAS

TAWANAN AKAN DI KORBANKAN !!!


ZIONIS YG DITAWAN

SATU DEMI SATU

AKAN DIKORBAN

AMARAN HAMAS

KHALAS

CALON KETUA POLIS NEGARA


Amaran pengarah JSJ adalah 'rahsia terbuka', kata polis

UCAPAN Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Mohd Suhaily Mohd Zain pada pertemuan tertutup dengan pegawainya di Pulau Pinang baru-baru ini telah mencetuskan kekecohan di kalangan pasukan polis dan orang ramai.

Suhaily yang baru dilantik menggantikan Ayob Khan Mydin Pitchay, berkata beliau mengetahui ada anggota yang memiliki kereta mewah dan bersekongkol dengan sindiket jenayah, memberi amaran akan mengambil tindakan.

“Sama ada awak berubah atau awak akan ditukar,” tegas Suhaily kepada 130 KBSJD (ketua jabatan siasatan jenayah daerah).

Rakaman ucapan beliau, di Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang pada Jumaat lalu, kini tular di media sosial.

Seorang pegawai Cawangan Khas yang bertugas di sebuah balai polis daerah di Kuala Lumpur, berkata amaran itu datang tepat pada masanya kerana beliau mendakwa beberapa jabatan kini dipimpin dan dikendalikan oleh pegawai polis yang korup.

Pegawai SB yang tidak mahu dikenali itu berkata, banyak maklumatnya mengenai kegiatan maksiat di bandar ini tidak diendahkan oleh anggota polis berpangkat lebih tinggi dari jabatan lain.

“Saya boleh beri jaminan bahawa apa yang Suhaily katakan hanyalah kebenaran. Dia menyebut dalam ucapannya tentang polis bekerja dengan sindiket dan bagaimana suatu hari nanti, kita mungkin akan berbunuhan sesama sendiri kerana wang. Ia boleh berlaku.

“Tugas saya ialah mengumpul risikan mengenai jenayah atau narkotik di KL. Saya keluar tidak membawa senjata kerana perlu berada di bawah penyamaran, tetapi setiap kali saya menghantar laporan, tiada tindakan susulan.

“Mereka (pegawai yang lebih tinggi) tidak peduli untuk menyiasat atau melihatnya,” kata pegawai SB itu.

Beliau berkata beberapa kali beliau menyerahkan penemuannya terus kepada ketua polis dan ketika itulah akan berlaku perbalahan antara SB dan jabatan JSJ.

“JSJ akan mengeluarkan laporan mereka sendiri yang mendakwa maklumat kami tidak boleh dipercayai dan tiada aktiviti sedemikian berlaku di bawah pengawasan mereka.

“Sebenarnya, mereka sudah memaklumkan sindiket itu untuk berlindung atau menghilangkan diri buat seketika.

“Kamu beritahu saya mengapa masih ada pelacuran di hotel di Kuala Lumpur jika tiada sesiapa yang melindungi mereka.

“Bagaimanakah seorang pegawai polis berpangkat rendah mampu menggunakan telefon bimbit terkini dan memandu kereta mewah yang menelan belanja beribu-ribu secara ansuran setiap bulan.

“Apa yang dikatakan oleh pengarah CID adalah rahsia terbuka. Sama ada anda mengambil serius kata-katanya atau berpura-pura semuanya baik-baik saja,” tambahnya. – 10 Oktober, 2023.

SOSOK INI

CALON KETUA

POLIS NEGARA  

RAKYAT MALAYSIA

AMIN

TAPI AWAS

CUKONG OLIGARKI

KONGSI GELAP

AKAN LOBI MENTERI

UNTUK KETEPIKAN

SOSOK SOSOK YG

JUJUR SEPERTI INI

KHALAS

WAJIB SOKONG PERJUANGAN DOKTOR KONTREK


Beri banyak peruntukan untuk doktor kontrak dapatkan jawatan tetap, kata kumpulan

HARTAL Doktor Kontrak (HDK) menggesa Putrajaya memasukkan lebih banyak peruntukan dalam Bajet 2024 untuk doktor kontrak mendapat pekerjaan tetap.

Mereka berkata ia adalah isu penting yang melibatkan 15,000 doktor kontrak di negara ini.

Jurucakap HDK Dr Yassin Muhammad berkata mereka berhubung dengan Kementerian Kesihatan (KKM) mengenai isu itu dan diberitahu ia adalah proses berterusan kerana mereka masih berusaha untuk meneruskannya.

“Cadangan kami kepada kerajaan adalah untuk memasukkan peruntukan dalam Bajet 2024 bagi memberi 3,000 hingga 4,000 jawatan tetap doktor.

“Jika ini boleh dilakukan setiap tahun maka ia bagus. Kami membincangkan isu-isu ini dengan Kementerian Kesihatan,” katanya kepada The Malaysian Insight.

Beliau berkata bagi pengambilan tahun ini Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) memberikan tawaran sekali sahaja sebanyak 4,000 jawatan tetap berbanding tahun-tahun sebelumnya di mana pengambilan kira-kira 1,500 setahun.

“Purata pengambilan doktor kontrak setahun adalah kira-kira 4,000 hingga 5,000 yang berstatus kontrak, tetapi kerajaan hanya memberi 1,500 slot tetap setahun.

“Ketika ini kira-kira 15,000 doktor kontrak yang masih mencari pekerjaan sepenuh masa termasuk 5,000 doktor kontrak yang menyertai tahun ini.

“Kita tidak pasti sama ada mereka akan menambah bilangan jawatan tetap tahun depan,” katanya.

Menteri Kesihatan Dr Zaliha Mustafa pada Jun lalu mengumumkan KKM akan segera mengisi kekosongan jawatan doktor kontrak di klinik dan hospital kerajaan berikutan penyerapan hampir 4,000 doktor kontrak ke jawatan tetap.

Katanya langkah segera diambil bagi mengelak kekurangan pegawai perubatan selain memastikan perkhidmatan kesihatan negara berjalan lancar.

Yassin berkata kerajaan juga perlu menyediakan jawatan tetap untuk doktor gigi dan ahli farmasi.

Beliau juga berharap kerajaan dapat memperuntukkan sekurang-kurangnya 5% daripada keluaran dalam negara kasar (KDNK) negara kepada KKM.

“Ini termasuk peruntukan untuk doktor dan perbelanjaan menyediakan penjagaan kesihatan yang lebih baik untuk rakyat kerana mereka kini tertekan kerana terlalu ramai pesakit,” katanya.

HDK dalam satu kenyataan berkata pada 2022 seramai 1,354 pegawai perubatan kontrak meletak jawatan, melebihi jumlah keseluruhan daripada dua tahun sebelumnya.

“Ini menandakan peningkatan 1,131% yang mengejutkan dalam tempoh lima tahun dengan peletakan jawatan meningkat daripada 110 pada 2017 untuk mencecah empat angka buat kali pertama tahun lepas.

“Memastikan kestabilan mereka adalah penting untuk kecekapan dan keberkesanan sistem penjagaan kesihatan,” katanya.

Antara cadangan lain untuk Bajet 2024 ialah ‘Skim Perubatan Madani’ perlu diperluaskan untuk lebih banyak klinik swasta menyertainya.

“Pada masa ini, skim ini memberi perkhidmatan kepada sebahagian terhad penduduk yang disasarkan kepada B40 dan terutamanya di bandar-bandar besar.

“Meningkatkan skopnya akan meningkatkan kebolehcapaian penjagaan kesihatan dengan ketara kepada semua orang dan mengurangkan isu kesesakan yang melanda jabatan kecemasan di hospital kerajaan,” katanya.

HDK juga menambah peruntukan yang besar adalah penting untuk menaik taraf hospital dan klinik di seluruh negara.

“Kebanyakan daripadanya kini berada dalam keadaan rosak. Kemudahan moden yang serba lengkap adalah penting dalam memastikan penyampaian perkhidmatan penjagaan kesihatan yang berkualiti,” katanya.

HDK menjadi suara doktor kontrak di negara ini apabila mereka menganjurkan mogok aman di seluruh negara pada 26 Julai 2021 membantah sistem kontrak kerajaan dalam melantik pegawai perubatan yang dilaksanakan pada akhir 2016. – 10 Oktober, 2023.


ORANG RAMAI

RAKYAT DAN

NEGARA PERLU

BANYAK DOKTOR

AMIN

LAGI RAMAI DOKTOR

LAGI BAIK UNTUK

NEGARA

AMIN

HORMATI ORANG

YANG BERI KHIDMAT

PADA RAKYAT

AMIN

KHALAS

SOKONG PALESTIN


SOKONG PALESTIN

MALAYSIA MENYOKONG
PERJANGAN ADIL
 RAKYAT PALESTIN

MASA DAH TIBA
DINDING BANGUNAN DBKL
DI SEBELAH DATARAN MERDEKA
MENAYANGKAN BENDERA
PALESTIN

INI SEBAGAI
SETIAKAWAN
RAKYAT MALAYSIA 
DENGAN RAKYAT PALESTIN
AMIN

MANGSA MACAU SCAM DI SELAMATKAN DI PERUDozens of Malaysians rescued in Peru after being trafficked to commit online fraud

Malaysian foreign ministry says 43 of its citizens were freed in Lima after being forced to take part in ‘Macau scam’


More than 40 people from Malaysia have been rescued by police in Peru after they fell victim to a human trafficking syndicate operating a telecommunication fraud.


The Malaysians were forced to participate in the so-called “Macau scam”, making calls to companies in Malaysia and Taiwan to demand money while posing as banks, police or justice officials.


Malaysia’s foreign ministry said Peruvian police found the 43 Malaysians after raiding a house in La Molina in the capital Lima on 7 October. It said representatives from its embassy had visited them and found them in good health.


Six Taiwanese and two Peruvians were arrested.


INI PROJEK

CHINA  MERAH

KHALAS

AWAS !!! BILA BERI DERMA UNTUK PALESTIN


AWAS !!!

BILA BERI DERMA

UNTUK PALESTIN

KHALAS

Unknown commented on
 "IRAN BERI AMARAN
 PADA ISRAEL"

Iran ialah sahabat baik Israel selama 2400 tahun. Hanya Iran dan Israel memiliki nuklear di rantau timur tengah walaupun nampak macam musuh ketat.

Unknown commented on 
"IRAN BERI AMARAN 
PADA ISRAEL"

Menang sorak kampung hilang woit jenama lebai mana semua, senyap sunyi, apapun tin milo standby woit, takut tin milo hilang setengah jalan, banyak orang begitu sekarang, semuanya membantu bukan bantu kepada orang-orang lain tetapi bantuan kepada dirinya sendiri awas awas tin milo sekarang dah jadi bank in online kah kah kah