Ahad, 24 April 2022

BIDEN KATA MARIUPOL BELUM DITAWAN

 

BIDEN KATA

MARIUPOL BELUM

DITAWAN RUSIA

KAH KAH KAH

BIDEN BUAT

LAWAK BERDIRI

KAH KAH KAH

PELACUR TIKAM PENCURI

 Pas Leaks tak lari jauh dari realiti – Shahril

KUALA LUMPUR – Dokumen ‘Pas Leaks’ yang didakwa mengandungi perancangan sulit menjatuhkan pemimpin UMNO tidak lari jauh dari realiti tindakan yang dibuat terhadap parti itu selama ini.

Ketua Penerangan UMNO, Shahril Hamdan berkata, ia merupakan kisah utama dan sama ada dokumen itu sahih atau palsu ia tidak aneh namun isu tersebut dianggapnya ‘bernyawa.’ 

“Natijahnya, jika ada merasakan “Pas Leaks” tidak luar biasa kerana memang kerja parti lawan melemahkan parti kita, maka sudah tentu, tidak luar biasa juga jika orang UMNO banyak bercakap tentangnya kerana parti sudah lama cuba ditekan, dirobek malah dimusnah dan diharamkan.

“Sememangnya kita tidak tahu kesahihan. Jika sahih, kita tak tahu siapa dalam mesyuarat-mesyuarat itu yang bocorkan dan apa tujuan mereka. Atau sama ada mereka mewakili seluruh kepimpinan Pas atau tidak.

“Kita tak tahu sama ada ditambah gula garam dan cili untuk wujudkan syak wasangka dalam UMNO yang semakin lama semakin utuh kesatuannya,” katanya menerusi hantaran di Facebook beliau hari ini.

Shahril berkata, tiada yang aneh dan mengejutkan jika ramai dalam kalangan ahli UMNO yang tertanya-tertanya berkenaan perkara itu.

Ini kerana katanya, apa yang digambarkan melalui perbincangan- perbincangan yang didakwa berlaku dalam “Pas Leaks” seakan-akan konsisten dengan pelbagai tindakan terhadap UMNO selama ini.

Tambahnya, cubaan untuk mengajar dan mengarah UMNO berkenaan apa yang perlu dibuat, dengan siapa ia mesti bekerjasama dan dengan siapa ia tak boleh bekerjasama, semua itu sudah berlangsung lama dan nyata dalam tindakan dan kenyataan pimpinan dalam Perikatan Nasional.

“Lainlah kalau kandungan dokumen itu mengakui dan mengiktiraf bahawa UMNO dan BN boleh memimpin negara lebih baik dari mereka. Itu mungkin susah sikit nak percaya,” tambahnya. 

KES PELACUR

TIKAM PENCURI

KAH KAH KAH

PELACUR

KANG KANG

PELANGGAN BARU

KAH KAH KAH

TERUS TIKAM

PELANGGAN LAMA

AMIN

KHALAS

BETUL INI STRATIJI TEPAT

 DAP seru kerjasama pastikan kluster mahkamah Umno tidak kembali berkuasa

MEREKA yang tidak mahu melihat kluster mahkamah Umno kembali berkuasa termasuk pemimpin parti itu, perlu mewujudkan satu peraturan demokrasi untuk memastikan kestabilan, kata  Timbalan Setiausaha Agung DAP Liew Chin Tong.

Adun Perling itu juga berkata tiada gunanya Pakatan Harapan (PH) mempertimbangkan sama ada ia perlu bekerjasama dengan Perikatan Nasional (PN) kerana ia tidak akan membawa pembangkang ke mana-mana.

“Siapa kata Umno pasti akan membentuk kerajaan seterusnya? Apa yang lebih penting sekarang ialah semua kuasa politik berusaha menentang kluster mahkamah, termasuk pemimpin Umno yang tidak mahu melihat kembalinya Najib (Najib Razak) dan Zahid (Ahmad Zahid Hamidi),” kata Liew.

“Mereka perlu menyusun satu set peraturan demokrasi yang akan ditegakkan tanpa mengira ketidakstabilan politik, untuk memastikan pilihan raya dan proses adil yang mengawal pembentukan kerajaan pada malam pilihan raya jika tiada satu parti pun mempunyai majoriti secara langsung,” kata Liew.

Bekas timbalan menteri pertahanan itu dalam satu kenyataan berkata, bagi menghalang kluster mahkamah Umno daripada membuat kemunculan semula, tiada siapa harus mendengar jadual “keluar penjara” kluster itu dengan membenarkan pilihan raya umum berlaku.

“Semua aktor politik mesti mencari jalan untuk menggagalkan jadual kluster mahkamah,” katanya.

“Kita kini berada dalam situasi di mana tiada siapa yang mendominasi sepenuhnya. Sebagai contoh pesaing utama Umno, Bersatu memegang portfolio Kementerian Dalam Negeri (KDN) yang berkuasa. Walaupun kluster mahkamah mungkin mahu menjadi parti dominan seperti sebelum 2008, Umno tidak mempunyai arahan bagi semua jentera negara lagi.”

“Justeru, pilihan raya yang bebas dan adil bukan sahaja membimbangkan pembangkang tetapi semua pemain termasuk Bersatu, PAS, GPS, GRS dan lain-lain lagi.”

Liew menegaskan sekarang bukan masa untuk bercakap mengenai siapa yang harus bertanding di kerusi mana dalam pilihan raya umum, tetapi mengenai bagaimana menggunakan baki penggal Parlimen ini untuk menetapkan peraturan. – 24 April, 2022.

 PANDANGAN

AMAT BAIK

AMIN

SEKARANG

 MASAYG TEPAT

UNTUK CARI

JALAN RENTAS

DAN BUAT

KERJASAMA

AMIN

DIRIKAN SATU

UNITED FRONT 

AMIN

DENGAN SATU

AGENDA

AMIN

HALANG PENCURI

KEMBALI BERKUASA

AMIN

MUSTAHIL TAK

NAMPAK

AMIN

MUSTAHIL TAK

FAHAM

KHALAS

SEMUA INI REKAAN MANUSIA

 


SEMUA  INI

REKAAN MANUSIA

KHALAS

Unknown commented on 

"PERNIAGAAN 

EKSLUSIF MELAYU ISLAM"

huhuhu.. hukum agama pun nak ikut jadi undang2 konvensional ... salah bayar lepas salah bayar lepas salah bayar lepas..

KENAL WATAK PELACUR

 UMNO Kelantan desak Pas beri penjelasan, buat laporan polis

KUALA LUMPUR – UMNO Kelantan mendesak Pas memberi penjelasan berhubung isu pendedahan dokumen ‘sulit’ yang dikatakan tercatat dalam Laporan Political Engagement Pas Pusat, yang viral semalam.

Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri, Ahmad Jazlan Yaakub berkata, beliau dan seluruh kepimpinan parti terkejut dengan isi kandungan laporan berkenaan, yang mengandungi perancangan dan konspirasi terancang untuk menjatuhkan tiga pemimpin tertinggi parti itu. 

“Kandungan dalam minit mesyuarat itu menyebut rancangan untuk memastikan Presiden UMNO, Ahmad Zahid Hamidi dan mantan Perdana Menteri,  Najib Razak dikenakan hukuman penjara dengan mempercepatkan perbicaraan mereka.

“Kandungan lain juga ada menunjukkan rancangan untuk mengenakan tuduhan ke atas Timbalan Presiden UMNO,  Mohamad Hassan bagi mengaitkan dengan gelaran kluster mahkamah,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Menurut Ahmad Jazlan, pendedahan itu menunjukkan ada campur tangan dalam kes rekaan yang sedang dihadapi oleh dua pemimpin utama UMNO itu.

Ini sekali gus memberi gambaran Pas dan Parti Bersatu Pribumi Malaysia berniat jahat dengan mencampuri sistem perundangan negara menerusi taktik kotor.

Kata beliau, jika perkara itu tidak benar, Pas Pusat perlu segera membuat laporan polis bagi membolehkan siasatan tuntas dijalankan kerana ia melibatkan nama baik institusi kehakiman dan perundangan negara yang perlu dipertahankan.

Namun, sekiranya pendedahan itu benar, ianya satu perkara yang amat memalukan negara apabila suatu komplot pemusnahan karakter jahat dan kotor dibuat oleh gabungan Perikatan Nasional (PN) dalam bulan Ramadan. 

 ORE KELANTE

KENAL WATAK

SEBENAR  

PELACUR

KAH KAH KAH

KU LI ANAK

RAJA KELANTAN

AMIN

AHMAD JAZLAN

KETUA UMNO

KELANTAN

KAH KAH KAH

SEMUA PERNAH

KENA KEMUT

OLEH PELACUR

KAH KAH KAH

AKAN BERSAMA SIAPA SAJA

 


BERSAMA

SESIAPA SAJA

YANG MENYOKONG

NAJIB ROSMAH

MASUK JIL

AMIN

INI AGENDA 

KEMENANGAN

 PRU14

KHALAS

Unknown commented on 

"INI BUKAN ZAMAN NAJIB"

Hang ni mangkok ka apa... memang la najib zahid akan masuk dalam sebab yg atur atok mader.... Tengok musa aman... amannn ja Tengok kunan yg tukar tiub sanjung... siap tukar tiub g langkah sheraton.... Kakakaka... jangan lupa TT jugak pengkagum hadi awang... 90jote takdak apa2 berlaku... Kesimpulan dia TT ni la penyoking semua PERASUAH... kecUali bossku... macam mader jugak KAH76X

ROHINGYA - SATU JALAN KELUAR

 


ROHINGYA

SATU JALAN

 KELUAR

AMIN

BELI PAKEJ ENTOT KEMUDIAN BELI PAKEJ TAUBAT

 BELI PAKEJ

ENTOT

AMIN

KEMUDIAN BELI

PAKEJ TAUBAT

KHALAS

panglimo potaseh commented on 

"JENAYAH PERANG 

SAUDI ARABIA"

Lu bayangkan ..pakej pi entot ke Turkey 10 hari kurang RM2,200 seekor. Kos pi Haji makan RM28,000 seekor ..makna nye kita belanja RM2,800 sehari ..mentedarah apa 2800 sehari ..TaT apa hookoom nye rompak duit guna igama ..atau rompak pagi, petang cium batu itam ..puki mak betol. Patut la tiap kali gwa buka TV ..brita pasal perang, bom, kedabom kompom negara Islam punye ..ingat tohan tu Tak Mati ..

PROJEK MENGURANGKAN PENDUDUK DUNIA DI TERUSKAN

 At least one child has died from mystery strain of severe hepatitis, WHO confirms

Strain reported in 12 countries causing at least 169 cases in young children, most of them in the UK


Sekurang-kurangnya seorang kanak-kanak telah meninggal dunia akibat strain misteri hepatitis teruk yang kini telah dilaporkan di 12 negara, Pertubuhan Kesihatan Sedunia mengesahkan.


Badan PBB berkata pada hari Sabtu bahawa ia mengetahui 169 kes jarang hepatitis akut, keradangan hati, pada kanak-kanak kecil. Daripada jumlah ini, 17 menjadi sangat sakit sehingga memerlukan pemindahan hati.


Kebanyakan jangkitan - 114 - berada di UK, diikuti oleh Sepanyol, yang telah merekodkan 13 kes, dan Israel dengan 12. Wabak itu juga telah merebak ke AS, Denmark, Ireland, Belanda, Itali, Perancis, Norway, Romania dan Belgium.


 VIRUS WUHAN

SERANG 

WARGA EMAS

AMIN

VIRUS BARU INI

SERANG MAUT

BUDAK - BUDAK

KHALAS

DATUK KERAMAT

 


BANYAK

DATUK KERAMAT

MASYRAKAT CHINA

ADALAH 

KERAMAT MELAYU

KHALAS

panglimo potaseh commented on 

"HORMATI & SANTUNI 

SEMUA TEMPAT IBADAT"

Tu lah TT kita kena tabik spring pada simua igama. Ari tu salah sorang geng ngeteh gwa, saekor Cina Kapir Laknat ..ngatakang yg dia baru bagik makang tuhan dia..Gwa tanya brapa kati daging babi lu masak utk lu punya tuhan ..tapi kawan gwa cakap tuhan dia tak boley makang babi ..hooram ..tohan dia seekor Melayu yg alim ..phoooh ..dunia ni mimang mistiri ..

TUA MUDA BUJANG DARA TURUN KE JALAN RAYA

 TUA MUDA

BUJANG DARA

SEMAU TURUN

KE JALAN RAYA

AMIN


 AKSI AMAN

UNTUK 

MENYEDARKAN

ORANG RAMAI

AMIN

KITA HANYA ADA

3 TAHUN UNTUK

BERTINDAK

 SEBELUM

MALAPETAKA

CUACA

SAMPAI

AMIN

LEPAS 3 TAHUN

TIDAK ADA 

JALAN PULANG

KHALAS

PERNIAGAAN EKSLUSIF MELAYU ISLAM

 


Laman sosial tawar ‘pakej taubat RM20’, menteri minta jabatan agama siasat

JABATAN Agama Islam negeri diminta menyiasat kemunculan laman sosial yang menawarkan pakej taubat dengan bayaran RM20.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Idris Ahmad berkata siasatan itu perlu bagi mengesan mereka yang terbabit dengan pakej berkenaan untuk diambil tindakan.

“Nak bertaubat kena bayar duit ini adalah tidak betul dan jika tidak mempunyai ilmu, kita mudah ditipu orang lain.

“Allah suruh kita mengajar dan belajar jadi orang berilmu kerana dengan adanya ilmu, kita tidak mudah ditipu,” katanya pada sidang media pada Majlis Sumbangan Inspirasi Qaseh Ramadan dan Aidilfitri 1443 Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (Yapeim) kepada 70 anak yatim di Kampung Sungai Petai, Changkat Jering, Bukit Gantang, hari ini.

Beliau diminta mengulas penyebaran iklan di laman media sosial mengenai pakej sesiapa yang ingin bertaubat dikenakan bayaran RM20.


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

WOIT

KAH KAH KAH

PASAL APA

SYARIKAT TAUBAT

DIANGGAP TIPU

KAH KAH KAH

PASAL INI

SYARIKAT BARU ?

KAH KAH KAH

ASAS  JUAL AGAMA

NIAGA AGAMA

SAMA SAJE

DG  SYARIKAT

YANG LAMA 

KAH KAH KAH

SYARIKAT LAMA

AMBIL UPAH NAIK

HAJI

KAH KAH KAH

APAKAH INI OK

KERNA DAH 

LAMA BERNIAGA ?

KAH KAH KAH

RAMAI MENUNGGU

KEMUNCULAN

SYARIKAT

AMBIL UPAH

SEMBAHYANG

KAH KAH KAH

SYARIKAT

AMBIL UPAH 

PUASA

KAH KAH KAH

 SIANG AMBIL

RASUAH

MALAM 

BOLEH UPAH

CIUM BATU ITAM

KAH KAH KAH


KES SENANG SELESAI

 


Ahmad Faizal sedia beri kerjasama isu jualan tanah lapangan terbang 

BEKAS menteri besar Perak Ahmad Faizal Azumu bersedia untuk memberi kerjasama sepenuhnya kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung isu penjualan tanah cadangan pembinaan lapangan terbang antarabangsa di Seri Iskandar. 

Ahmad Faizal yang juga menteri belia dan sukan berkata tiada sebarang perkara yang hendak disembunyikan, malah SPRM diminta untuk menyiasat secara terperinci bagi mengetahui kebenaran penjualan tanah berkeluasan ratusan hektar itu kepada sebuah syarikat swasta. 

“Saya tidak mahu komen perkara ini, saya dengar masih dalam siasatan SPRM jadi saya mohon SPRM siasat sedalam-dalamnya dan dedahkan kepada orang ramai akan kebijaksanaan para pemimpin kita dalam melakukan sesuatu keputusan,” katanya ketika ditemui pada sidang media selepas menghadiri Program Kembara Sahur Peja Bersama Fun Ride Riders di Ipoh, hari ini.

Pada 18 April lepas, Pengarah SPRM Perak Mohd Fauzi Mohamad menjelaskan seramai 10 lagi individu termasuk bekas Exco kerajaan negeri dipanggil membantu siasatan SPRM berhubung isu itu selain pegawai Perbadanan Kemajuan Negeri Perak (PKNP), pegawai kerajaan negeri dan pegawai Pejabat Tanah dan Galian (PTG).

Sebelum ini, media melaporkan Pengerusi Parti Amanah Negara (Amanah) Perak Asmuni Awi berkata penjualan tanah kepada syarikat swasta adalah di luar pengetahuan Exco kerajaan negeri ketika era pentadbiran Pakatan Harapan (PH).

Asmuni yang juga seorang daripada Exco kerajaan negeri di bawah pimpinan Ahmad Faizal ketika pentadbiran negeri diterajui PH mendakwa sepanjang menyandang jawatan itu, penjualan terbabit tidak pernah dibincangkan dalam mesyuarat Exco untuk diluluskan.

Menteri Besar Perak Saarani Mohamad pula memaklumkan penjualan tanah itu dilakukan ketika di bawah pentadbiran PH kepada syarikat swasta untuk pembangunan bercampur di kawasan berkenaan.– Bernama, 23 April, 2022.

KES NI SENANG

SELESAI

KAH KAH KAH

ALIH SAJE

LAPANGAN

TERBANG INI

AMIN

UMUMKAN YANG

BARU

KAH KAH KAH

BIAR ADA

RASUAH LAGI

KAH KAH KAH

KEMDIAN ALIH 

LAGI

KAH KAH KAH

LIHAT BUKIT

BERUNTING

AMIN

TAKDA MERCUN RAYA TAK JADI

 

TAKDA MERCUN

RAYA TAK JADI

KHALAS

Unknown commented on 

"JANGAN I POTONG STIM"

Main meriam buluh salah sebab cukong tak dapat untung dan kastam tak dapat rasuah. Main lah mercun buatan China komunis, tak kena dakwa sebab cukong dah bagi makan dari bawah sampai atas.

Unknown commented on 

"JANGAN I POTONG STIM"

Tk penah pulak aku gngo masa raya cina ada orang cina kena tangkap main mercun tgh malam memekak smpi aku tk leh tido.. Bunyi nya kalah bunyi merian karbaid

GARIS TEPAT - ANGKAT SENJATA

 


GARIS TEPAT

ANGKAT SENJATA

AMIN

ADA AJEN DIBAYAR MUSUH

 


ADA DIUPAH

JADI AGEN MUSUH

AMIN

ADA TAK SEDAR

PERBUATAN 

KENYATAAN  DAN

GARIS POLITIK

DISUKAI 

OLEH MUSUH

KHALAS

Khalid commented on 

"ISLAM DEMOKRAT 

UNTUK MASA DEPAN"

Enche tt Benarkah ada gerakan dalam pkr Dan dap untuk bunuh amanah, muda, pejuang dan warisan dalam pru nanti. Atas tujuan kecilkan grup dalam khemah di masa depan? Tambahan pula piji izzah dan sekolompok kanan dap awal2 dah bersedia untuk kalah pru nti. Juga aku dengar bunyi2 di mesyuarat kecil2an sajalah. Enche tt mungkin lebih mahir mencongak dan mendapatkan berita.