Selasa, 26 November 2019

MENUNGGU OLEH ANWAR
MENUNGGU 

OLEH ANWAR 

BOLEH PEGANG PEGANG

BOLEH

PEGANG PEGANG
falsafah PKR 
jangan pandang belakang
 atau 
jangan guna saluran belakang 
on 
PROJEK KANTOI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 26/11/19

Na


--------

PERANAN TV ISLAM

TV ISLAM
TV Islam promote ISIS, Daesh... 
kapirkan org yg dah islam.. bagi slot arab saudi utk semua negara majoriti islam... promote mopti yg belajar dekat arab saudi... tu je lah kerja mereka... sekian. harap maklum...
 on 
PELIK
 TETAPI BENAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 26/11/19

kha


---------

GULAI BABI


GULAI BABI
Pas nie bukan takat begelumang dgn gulai babi sekawah... Tp geng penyamun pun tak sanggup nak begelumang sama... Klu twaran jemin bederu highway... Pas pis pus boley babai kot esok2... 
on 
SEKAWAH
 GULAI BABI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 16:07

Kala---------

SEKAWAH GULAI BABI

SEKAWAH

GULAI BABI 

Pas dah jadi daging babi dlm sekawah gulai babi.bezanya pas daging babi yg disembelih ada cop halal. Depa lak skg pertikai syarikat owned by 900k petani.gampang apa pas nie. 
Depa nak tokey cina monopoli bosnes padi,beratus2 ribu hektar tanah bendang org melyu punya tp yg kaya tokey cina,depa monopoli drp benoh smpai le baja,kilang proses beras sume tokey cina yg punya.babi punyer pas. 
on 
SEKAWAH
 GULAI BABI
Publish | Delete | Spam
yeop_sepet
at 17:24

D

--------

SALUT PADA CONAN
SALUT


--------

SEJARAH DAULAH TERPENDAM
SEJARAH

DAULAH 

TERPENDAM
22 NOV 1963

PRESIDEN JFK

DIBEDIL OLEH

DAULAH 

TERPENDAM

KENAPA?

KERANA MAHU

HENTIKAN

PERANG VIETNAM

22 NOV 2019

DONALD TRUMP

CUBA DISINGKIR

OLEH

DAULAH 

TERPEDAM

KENAPA?

KERANA MAHU

UNDUR DARI

PERANG

TIMUR TENGAH

-------

TAIK PALAT ROSMAH
TAHUKAH ANDA
KENAPA EKONOMI KITA SEKARANG
KURANG SEGAR KURANG RACAK
PADA KETIKA INI
KERAJAAN PAKATAN
SEDANG MEMBERSIHKAN
TAIK PALAT ROSMAH
DAN
TAIK KERING NAJIB
YANG BERTABURAN 
TERSELEPET DIPELBAGAI
JABATAN KERJAAN
AMIN


----------

SEKAWAH GULAI BABI

SEKAWAH

GULAI BABI


· November 23 
 𝗡𝗔𝗙𝗔𝗦 & 𝐊𝐡𝐚𝐝𝐚𝐦 𝐌𝐂𝐀

Institusi ini tidak pernah dikenali lansung oleh 𝐊𝐡𝐚𝐝𝐚𝐦 𝐌𝐂𝐀. Semasa di era kerajaan BN, semua ahli lembaga pengarahnya dipegang oleh BN.

Semasa kerajaan PH, sebahagian ahli lembaga pengarahnya dipegang oleh ahli PH dan sebahagian oleh ahli BN. Begitu terbuka kerajaan PH.

Maknanya 𝐊𝐡𝐚𝐝𝐚𝐦 𝐌𝐂𝐀 tidak pernah tahu tentang 𝗡𝗔𝗙𝗔𝗦, apatah lagi apa yg terjadi dalam 𝗡𝗔𝗙𝗔𝗦... bagamana ia berorganisasi dan bagaimana ia pernah di perkudakan diselewengkan sebelum ini.

Habis tu... bagaimana hari ini 𝐊𝐡𝐚𝐝𝐚𝐦 𝐌𝐂𝐀 boleh mengenali 𝗡𝗔𝗙𝗔𝗦 dan bagaimana ia boleh bercerita tentang 𝗡𝗔𝗙𝗔𝗦 ?

Tentulah ia mendapat maklumat dari BOSSnya... MCA dan memandang 𝗡𝗔𝗙𝗔𝗦 dari sudut pandangan BOSSnya... MCA.

Nama pun 𝐊𝐡𝐚𝐝𝐚𝐦 𝐌𝐂𝐀
🤣

-----------

PROJEK KOLONIAL


SELIDIK

BUAT

APA

Tanam ketum dibenarkan untuk penyelidikan, kata menteri

PENANAMAN tumbuhan psikoaktif seperti ketum dibenarkan hanya untuk tujuan penyelidikan namun memerlukan surat kebenaran yang dikeluarkan Menteri Kesihatan.

Perkara itu terkandung dalam Rang Undang-undang Racun (Pindaan) 2019 yang dibentangkan untuk bacaan kali pertama pada persidangan Dewan Rakyat hari ini oleh Menteri Kesihatan Dr Dzulkefly Ahmad.

Menurut buku RUU yang diedarkan kepada media hari ini, pindaan itu antara lain bagi mewujudkan kawalan ke atas tumbuhan psikoaktif yang merangkumi pelbagai proses seperti penanaman, pengimportan, pengeksportan, pembekalan dan pemilikan bahan terbabit.BUAT APA

SELIDIK

DAH 1000 TAHUN

BANI MELAYU

TAHU KHASIAT

AIR KETUM

KHASIAT GANJA

KHASIAT TAPAI

KHASIAT TUAK

AKAR PINANG

YANG LARANG

IALAH KUASA

KOLONIAL

 INGGERIS

KERANA  PAKSA

KITA SEMUA

BELI ROKOK

BELI ARAK

BELI PANADOL

BELI ASPRIN

MILIK SYARIKAT

KAPITALIS

KALAU KETUM

KALAU GANJA

DITANAM 

BELAKANG

 RUMAH

SEMUA BERES

KITA SENYUM

TIAP MALAM

KEDAI ARAK

TUTUP
KAH KAH KAH--------

PELIK TETAPI BENARAMAT

PELIK


Tindas warga Islam Xinjiang: 


'Panorama' dedah bukti, 

China tegas nafi


SEDIKIT demi sedikit bukti bertambah hingga mendedahkan kepada dunia luar bagaimana rakyat Islam kalangan etnik Uighur di wilayah Xinjiang dipaksa mengubah pemikiran dan pegangan agama.

Terkini, rancangan Panorama terbitan Badan Penyiaran British (British Broadcasting Corporation - BBC) mendedahkan himpunan dokumen rahsia yang dirujuk sebagai 'The China Cables'. Ia  memberi gambaran tentang apa berlaku di belakang tembok kem tahanan yang dibina bagi menahan, mengawal dan mencorak gaya hidup dan pemikiran etnik Uighur agar meninggalkan Islam.

BERITA PENGANUT

ISLAM DITINDAS

DILAPOR OLEH

STESEN BBC

INI STESEN

KAPIR HARBI

YG MAKAN BABI

YG MINUM ARAK

YG MAIN BONTOT

YANG TIDAK

PERCAYA TUHAN

APA JADI DENGAN

STESEN TV ISLAM

YANG WARAK

YANG SYUMUL

YG DAPAT WAHYU

YG DAPAT SYURGA

YG DAPAT ENTOT

BIDADARI
KAH KAH KAH
-----------

JENG JENG JENGJENG

JENG


Tanam ketum dibenarkan untuk penyelidikan, kata menteri


BERITA MENYUSUL


------------

PROJEK KANTOI


ALAMAK

ABAM

KANTOI

Pecat Zakaria, SPRM akui ada kekhilafan

KUALA LUMPUR – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) mengakui terdapat kekhilafan pihaknya yang mencadangkan tindakan tatatertib ke atas Ketua Cabang PKR Bera, Zakaria Abdul Hamid.

Zakaria merupakan salah seorang daripada dua ahli PKR yang dipecat semalam.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi) SPRM, Azam Baki berkata, mengikut garis panduan tatatertib yang perlu diikuti SPRM, laporan sesuatu salahlaku hanyalah dihantar kepada agensi dan kementerian kerajaan persekutuan atau negeri.

“Ia tidak tertakluk kepada mana-mana parti politik. Bukan menjadi polisi kepada SPRM untuk membuat laporan sedemikian kepada mana-mana parti politik berhubung salahlaku anggotanya.

“SPRM mengakui terdapat kekhilafan yang dilakukan oleh Ketua Cawangan Laporan SPRM (LSPRM) menerusi sepucuk surat kepada parti berkenaan yang mencadangkan tindakan tatatertib kerana melanggar kod etika parti berkenaan,” katanya dalam satu kenyataan media hari ini.

Beliau merujuk kepada kenyataan media PKR berhubung pemecatan dua ahlinya semalam.

Kedua-dua mereka didakwa terbabit dalam isu rasuah ketika pemilihan parti itu tahun lalu dan Pengerusi Lembaga Disiplin PKR, Ahmad Kassim pada sidang media selepas mesyuarat Majlis Pimpinan Pusat (MPP) parti pada Ahad lalu mengumumkan pemecatan mereka.

“Justeru, SPRM akan menghantar surat pemakluman ini kepada pengerusi lembaga tatatertib PKR untuk diperjelaskan kekhilafan ini agar tidak timbul salah faham pada masa akan datang,” kata Azam.

Pengarah Komunikasi PKR Fahmi Fadzil berkata pihaknya sebelum ini mendapat surat daripada SPRM pada 23 Oktober 2019 yang menasihati mereka agar meneliti dakwaan terhadap dua ahli mereka.

Siasatan SPRM berhubung perkara itu dibuat susulan laporan yang difailkan oleh penyelaras Pemuda PKR (AMK), Ahmad Syukri Che Ab Razak pada September tahun lepas.

Zakaria, yang juga anggota MPP PKR, dikatakan telah menawarkan kontrak bernilai RM20,000 dan peruntukan berjumlah sekurang-kurangnya RM300,000 dalam satu pertemuan dengan pemimpin tempatan pada 1 Sept, ketika beliau bertanding kerusi majlis kepimpinan pusat PKR.

Zakaria merupakan bekas setiausaha politik Menteri Kerja Raya, Baru Bian.- MalaysiaGazette


SAPA PUNYA

KELIJA

PROJEK SAILANG

SUDAH GAGAL

MANA PERGI

SEMUA PEMIKIR

ABAM

SUDAH LARI KA
KAH KAH KAH

--------

SATU KEJAYAANSATU KEJAYAAN

PAKATAN HARAPAN


2,300 rumah Felda yang terbengkalai siap akhir 2020


KIRA-KIRA 2,300 buah rumah untuk generasi kedua peneroka Felda yang terbengkalai akan siap hujung tahun depan, kata Kementerian Hal Ehwal Ekonomi.

Timbalan Menterinya Mohd Radzi Jidin berkata jumlah itu adalah sebahagian daripada 20,000 unit rumah yang disasarkan oleh kerajaan Pakatan Harapan (PH) untuk generasi kedua peneroka Felda dalam tempoh lima tahun.

Kerajaan memperuntukkan RM1.5 bilion untuk meneruskan semula skim rumah terbengkalai dan memulakan skim baharu, kata Radzi.

Daripada 20,000 unit yang akan dibina, 8,300 unit sudahpun siap dibina pada 2018.

Projek Perumahan Generasi Baharu Felda (PGBF) yang diwujudkan semasa pentadbiran Barisan Nasional (BN) sebelum ini bermasalah akibat perancangan yang tidak betul dan kekurangan dana, katanya.

Dalam Kertas Putih Felda yang dibentang pada April, kerajaan PH berkata agensi pembangunan tanah itu mengalami kerugian berbilion ringgit disebabkan oleh salah tadbir urus dan penyelewengan yang dilakukan oleh kepimpinan terdahulu.

Ini menyebabkan projek PGBF mengalami kekurangan dana.  

“Buat masa ini kami menjalankan kajian ke atas pelaksanaan dan hasil skim ini untuk menentukan sama ada ia memenuhi matlamat untuk membina perumahan bagi generasi kedua peneroka.

“Matlamat kami ialah pertama sekali memberi tumpuan kepada projek terbengkalai yang kini sudah 70% siap,” katanya ketika menjawab soalan Dr Hasan Bahrom (BN-Tampin) di Dewan Rakyat hari ini.

“Setakat hari ini, kira-kira 63% rumah jenis ini atau 1,900 daripadanya sudah siap dan sijil perakuan siap.” – 25 November, 2019

WOIT 

NAJIB LU NAK

KELENTONG APA

LU GADAI TANAH

FELDA 

LU TIPU PENEROKA

PAKSA 

BELI SAHAM FGV

SEKARANG 

PAKATAN

KENA BERSIH

TAIK PALAT

ROSMAH
CILAKAA
--------

KANTOI


KANTOI


Pecat Zakaria, SPRM akui ada kekhilafan


BERITA MENYUSUL


---------

TUNJUKKAN JANJI ITUTUNJUKKAN

JANJI ITU 
Janji APA???? Mana Madey ada janji, bukan Madey yang janji, ada surat perjanjian, ada rakaman vedio? Abam je yang tergedik gedik nageh jawatan macam kucing betina gatal nak mengawan, mau...mau...mau...mau...mau...mau 
on 
MANA 
JANJI MADEY
Publish | Delete | Spam
hamim
on 25/11/19

Kau---------

BETUL KE?
BETUL

KE INI?

2,300 rumah Felda yang terbengkalai siap akhir 2020


BERITA MENYUSUL

----

JANGAN LUPA BABAK SEJARAH

JANGAN LUPA

BABAK SEJARAH

tahun 2007 orang sikit di kacau,di tuduh macam macam,orang sikit nie bahaya,macam yahudi juga sebab bersatu,orang banyak berpecah belah,banyak aliran sufi syiah main isu kaum agama demi politik, akhirnya lima negeri jatuh, Najib beli balik satu kah kah kah selepas pakatan ambik alih perkara sama berulang, orang sikit dikacau lagi, percayalah kerajaan ini akan jatuh juga nanti, hukum alam, 
anjing sekalipun hanya menyalak mengertak kepada orang yang takut, kalau menentang berani anjing pun lari, kah kah kah padan muka,orang yang lupa asal usul diri akan merana, kalau tak malu akui sakai, kalau tidak malu mengaku Melayu, sakai lebih mulia baik dari yanng dakwa alim ular mak kah kah
 on 
BAHAYA
 DEEP STATE
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 26/11/19

Ka
-------

RAKKYAT TENTUKANRAKYAT TENTUKAN
Jawatan PM hak rakyat tentukan. Dulu sbb janji nak beri Tun Madey,rakyat sokong. Masa tu Abam msh dlm penjara kes jolok lubang. Patut Tun Madey serah pd rakyat smula utk tentukan siapa next PM,xpayah beratip siang mlm. Rakyat xnak org yg tak bermoral utk jadi pemimpin.. 
on
 PELIK 
TETAPI BENAR
Publish | Delete | Spam
Arymanchino
on 26/11/19

t----------

PAK SAMAD TAK BERANGAN
PAK SAMAD

TIDAK BERANGAN2
Betul, jangan hina Samad Said. SS bagai Mercedes Benz; Abam macam Honda cub aje. Apa nak banding? SS tak angan jadi Perdana Menteri. Beliau jadi sasterawan. Tapi Abam lain. Tiap hari, angann saje. 
on 
JANGAN HINA
 SAMAD SAID
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 19:40

C
------------

PENOPENG IGAMAPENOPENG IGAMA
Cara China cuci otak ..mungkin boleh diaplikasikan untuk Pedagang dan Penopeng Igama disini. ..kita dah teruk sgt. 
on 
BAHAYA 
CHINA MERAH
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
at 20:15

Be


-----------