Ahad, 18 September 2022

SUARAM. MERIAMSUARA MERIAM

AMIN

KHALAS

BENAMKAN GEROMBOLANAmanah sedia benam UMNO, BN, PN pada PRU15

SEREMBAN – Parti Amanah Negara (Amanah) perlu menyahut cabaran Pengerusi Barisan Nasional (BN),  Zahid Hamidi yang menyatakan sanggup meredah banjir dan hujan lebat, jika Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) diadakan tahun ini.

Perwakilan Pahang, Mohd Fadzli Mohd Ramli berkata, Amanah bersedia untuk membenam musuh-musuh politik mereka pada bila-bila masa.

“Semalam, Pemuda Barisan Nasional mereka adakan himpunan mengatakan mereka bersedia untuk turun mengadakan pilihan raya walaupun dalam keadaan banjir.

“Saya nak beritahu kepada media yang hadir supaya kita catatkan pada hari ini, konvensyen kita pada hari ini akan turun pada bila-bila masa untuk membenam UMNO, Barisan Nasional dan Perikatan Nasional pada PRU akan datang,” katanya.

Beliau menyatakan demikian ketika membahaskan usul kenaikan harga barang pada Konvensyen Nasional 2022, Parti Amanah Negara (Amanah), di sini, hari ini.

Sebelum ini, Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia) memberi peringatan sekiranya PRU15 dilaksanakan pada pertengahan November, terdapat kemungkinan banjir besar berlaku kerana angin monsun timur laut aktif ketika itu.

Dalam pada itu, Mohd Fadzli berkata, rakyat tidak lagi mudah tertipu dengan politik retorik yang menabur pelbagai janji-janji.

Tambah beliau, Pakatan Harapan (PH) mampu menangani situasi yang sukar dialami oleh rakyat ketika ini.

Ujarnya, dengan usul yang dibawakan negeri-negeri yang ditadbir oleh PH perlu menunjukkan prestasi yang cemerlang dan bukannya prestasi biasa sahaja.

‘Sekarang ini bukanlah waktu kempen untuk kita janji lisan, janji-janji mulut. Janji-janji ini dah ketinggalan zaman.

“Jadi, sebelum kita nak lawan UMNO, kita mesti menunjukkan kepada rakyat di luar sana bahawa secara praktikal kita memiliki suatu kebolehan yang ohsem bahawa kita memiliki kualiti prestasi pentadbiran yang tinggi untuk membantu rakyat dan bukan bersifat semabng teori semata-mata,” tambahnya. –

BENAMKAN

GEROMBOLAN

DALAM BANJIR

KAH KAH KAH

HEBAT HEBAT

PRU15 DALAM

BANJIR

KAH KAH KAH

SEMUA DILAKUKAN

AGAR GENG

MAHKAMAH TAK

IKUT NAJIB MAKAN

 SATAY KAJANG

KAH KAH KAH 

KHALAS

WARKAH ASRUL SANI


WARKAH

ASRUL SANI

AMIN

KHALAS

Unknown commented on 
"ASRUL SANI - 
SEJARAN 13 MEI DI SUNGAI BULUH"

Syabas saudara, masih ada logik insiden yang berlaku, peristiwa sengaja diatur supaya dapat Cui Bono, Tunku dapat disisihkan terus, sesiapa Cui Bono kita semua tahu, anak dia ada di Kajang sekarang, satu yang pasti setiap perbuatan jahat atau baik akan ada balasan, setiap perkara akan keluar nanti, tak kira sedalam mana ditanam, kaum minoriti begitu lah, walau sebagai pendatang tetapi sumbangan mereka kepada bumi ini jangan lupa, asyik pendatang tetapi Indon Filipina Myanmar Bangla Nepal itu semua apa yang sudah kahwin melayu jadi bumiputera kah kah kah


Amutalingam barkaylow commented on 
"ASRUL SANI - 
SEJARAN 13 MEI DI SUNGAI BULUH"

Tun Razak tidak terlibat hanya pegawai polis Inggeris yg benarkan perarakan kemenangan diraikan Dap. Malangnya Dap memasuki kawasan Melayu menghaburkan kata2 kesat pada Melayu menyuruh mereka balik ke hutan tercetusnya peristiwa yg menyayat hati pergaduhan kaum terjadi. Begitulah adanya.


ZAHID BERJAYA - SABRI KANTOI


PRU15 tidak lama lagi, kata Ismail Sabri

PENGUMUMAN pilihan raya umum akan dibuat dalam masa terdekat, kata Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob.

Beliau berkata, rakyat perlu menunggu sedikit masa lagi kerana Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) akan diadakan selepas perbincangan dengan Pengerusi Barisan Nasional Ahmad Zahid Hamidi.

“Percayalah. Sedikit lagi (penantian itu). Ia tidak lama lagi.

“Lima pemimpin tertinggi BN ada di sini. Insya-Allah kita akan berjumpa tidak lama lagi untuk berbincang,” katanya semasa pelancaran jentera pemuda Barisan Nasional di Stadium Titiwangsa di Kuala Lumpur hari ini.

“Apa yang penting ialah apabila Parlimen dibubarkan dan PRU15 diadakan… kita mesti menang,” tambah Ismail Sabri.

Sementara itu, Zahid berkata, pilihan raya umum akan datang tidak perlu lagi ditangguhkan.

“Kami tidak mempunyai sebarang isu peribadi selagi PRU15 selesai tahun ini.

“PM mendengarnya dengan lantang dan jelas. Saya yakin beliau mendapat isyarat jelas (untuk memberi laluan kepada pilihan raya).”

Pengerusi BN itu juga berkata beliau sudah membincangkan isu-isu berkaitan pilihan raya berkali-kali.

“Ya, kita diberi mandat (bila pilihan raya akan diadakan).

“Kami membincangkan perkara ini berkali-kali. PM, jangan tunggu lagi.”

Beliau turut menambah jentera pilihan raya parti sudah bersedia sekiranya PRU15 diadakan esok.

“Kami sudah bersedia dan kami sedang mencari kemenangan untuk semua calon kami. Kami mempunyai solidariti antara semua pihak dan bekerjasama.”

Menurut data pendaftaran BN, kira-kira 10,000 belia menghadiri majlis tersebut.

Turut hadir pada majlis itu ialah Ketua Pemuda BN Asyraf Wajdi Dusuki, Timbalan Presiden Umno Mohamad Hasan, Presiden MCA Wee Ka Siong dan Presiden MIC S.A. Vigneswaran. – 17 September, 2022.

KAH KAH KAH

ZAHID TEKAN

SABRI  HINGGA

SABRI SESAK

NAFAS

KAH KAH KAH

SABRI DULAK DALIK

TAK DATNG METING

NAK GI  SUKMA

KAH KAH KAH

NI GI AMERIKA

INI SEMUA HELAH

SABRI NAK

LAMBATKAN PRU15

AMIN

SABRI MAHU

ZAHID DIDAPATI

BERSALAH DAN

DIA GANTI

ZAHID JADI

 PENGERUSI 

BN YG BARU

AMIN

SABRI AKAN

PILIH ORANG DIA

SEBAGAI CALUN

AMIN

JIKA ZAHID

MASIH PRESIDEN
ZAHID AKAN

 PINGGIRKAN

SABRI

KAH KAH KAH

AMIN

KALAU DEGIL BUANG DARI PARTIAmanah lulus usul Adun, ahli Parlimen langgar keputusan parti gugur keahlian automatik

AMANAH hari ini meluluskan usul meminda perlembagaannya agar mana-mana ahli Parlimen atau Adun parti itu yang melanggar keputusan parti atau whip, tergugur keahliannya dari parti secara automatik.

Usul itu disokong dan dibahas oleh dua perwakilan dan dilulus majoriti perwakilan.

Naib Pengerusi Amanah Wilayah Persekutuan Ahmad Zamri As’ad Khuzaimi ketika mencadangkan berkata pindaan itu berkata ia boleh dipinda dengan memasukkan fasal baharu iaitu Fasal 6.3 dalam perlembagaan Amanah.

“… mereka (ahli yang melanggar keputusan parti) juga telah sebagai bertindak melepaskan keanggotaan daripada parti sebagaimana yang diperuntukkan dalam Perkara 49A(1)(a)(i) Perlembagaan Persekutuan dan juga dianggap sebagai tidak lagi menjadi anggota parti sebagaimana yang diperuntukkan dalam Perkara 49A(1)(a)(ii) Perlembagaan Persekutuan,” katanya ketika mencadangkan usul itu pada Konvensyen Amanah Nasional 2022 di Seremban, hari ini.

Ia adalah antara empat usul yang diterima untuk dibahas pada konvensyen kali ini, selain usul kenaikan harga barang asas, hak warganegara Malaysia mewariskan kewarganegaraan kepada anak yang lahir di luar negara, serta pindaan retorik perjuangan Melayu Islam dan gagasan Melayu Islam bermaruah.

Zamri berkata usul itu sebagai menyelaras Rang Undang-Undang (RUU) Perlembagaan (Pindaan) (No 3) 2022 berkaitan larangan ahli Parlimen bertukar parti, yang diluluskan Dewan Rakyat pada Julai lalu.

“Semasa sesi penggulungan oleh Menteri (Wan Junaidi Tuanku Jaafar) pada 28/7/2022, memberikan penjelasan kepada soalan YB Seremban (Loke Siew Fook) bahawa jika ada mana-mana ahli parti yang juga ahli Parlimen yang melanggar keputusan parti, ingkar arahan Whip, maka keanggotaannya sebagai ahli Parlimen tidak akan terjejas melainkan jika ada peruntukan dalam perlembagaan parti itu yang menyatakan bahawa dia akan tergugur keahliannya jika berbuat demikian.

“Maknanya ahli Parlimen itu boleh menyokong apa-apa usul atau tindakan sama ada di pihak kerajaan atau di pihak pembangkang, dan tindakannya itu tidak akan menjatuhkan keahliannya melainkan dia melompat atau menyertai parti itu.

“Oleh yang demikian, pindaan Perlembagaan Parti Amanah Negara perlu dibuat bagi memberi takrifan yang jelas kepada perkara itu dan bagi tujuan penyelarasan dengan pindaan Perkara 49A Perlembagaan Persekutuan,” katanya.

Pengarah Komunikasi Amanah Abdul Khalid Samad ketika bangun menjelaskan mengenai usul itu berkata parti perlu menambah atau meminta perlembagaan sedia ada supaya jika ada ahli Parlimen atau Adun yang melanggar keputusan parti, mereka boleh dianggap mengeluarkan dirinya dari parti dan boleh dianggap melompat parti.

Selain itu konvensyen kali ini juga menerima 14 lagi usul tanpa dibahas termasuk usul gabungan pembangkang menghadapi PRU ke-15 dengan menyokong usaha pimpinan Amanah dan Pakatan Harapan (PH) menggabungkan pembangkang yang bersetuju dengan dasar PH dalam “khemah besar”.

Selain itu turut diterima usul pemakaian logo PH bagi PRU15 memandangkan logo PH tidak pernah teruji pada PRU selepas gabungan itu didaftarkan secara rasmi dan disahkan selepas PRU14. – Bernama, 18 September, 2022.


BAIKNYA ADA

PARTI JADI

MANTAP SEPADU

AMIN

AWAS !

JIKA WUJUD

PEMIMPIN

 AUTOKARTIK

DALAM PARTI 

BAHAYA AKAN

TIMBUL

AMIN

KHALAS

TAK FAHAM SILA BERTANYA

TAK FAHAM

SILA BERTANYAA

AMIN

KHALAS

Unknown commented on
 "DR PORNTHIP PAKAT PATOLOGI"

sekian lama kilang pengeluaran ubat generic pun kroni umno juga .... apa cerita ? Rakyat biasa yg makan ubat generic selama ni pun tarak apa pun mai sekor banduan semua tak kena ... ! harap tarak layanan istimewa dlm penjara kecuali umno berkuasa ...kah..kah...kah

Unknown commented on
 "INDUSTRI JUAL HAMBA"

Adoh tak kan baru tahu ke kad UNHCR banyak yg palsu ke ? Ejen2 cari makan jual kad UNHCR kalau periksa kebanyakan rakyat bangla atau myanmar ada kad ni utk depa bergerak dlm Msia & cari makan .. harap tutup & pantau keluaran Kad UNHcR kpd pendatang haram dlm Msia

politikgilababi commented on 
"PELACUR KANTOI 
DALAM MAHKAMAH"

Walaun² ni tak dengar kata² nasihat dari Tun Maimun bahawa "klu tak paham, tak baca jgn cakap dan jgn komen. Klu baca tapi tak paham pi tanya dekat orang yg tahu, tanya dekat org paham

FULUS BELUM MASYUUUK


FULUS BELUM

MASYUUUK LAGI

KAH KAH KAH

AMIN

NAJIB TIDAK TERSEKSA LAGINAJIB TIDAK

TERSEKSA LAGI

AMIN

KHALAS

Unknown commented on 

"NAJIB KURANG 
KASIH SAYANG"

Baru lah dia selesa senang hati, gumbira tanpa gangguan bising mak badak, nasihat percuma pun selalu, dia senang hati sebenarnya, cirit itu semua buang semua nasi kangkung dalam perut dia, biar dia cuci semua, senang lega nanti, bomoh tak boleh masuk penjara, hantu pun takut duduk dalam kandang besi woit kah kah kah, Najiha sedang pulih semula secara baik jangan kacau dia, jangan ganggu dia dengan kenangan mak badak yang merosak negara ini kah kah kah kah kesian najib biar dia selama dalam kah kah kah
Unknown commented on

 "NAJIB KURANG KASIH SAYANG"

Gambar kencing bendera tahu marah pulak, ini pemimpin agama politik kencing merata, bukan setakat kencing mencuri merasuah merompak setiap rakyat tak ada pulak yang marah ya,kah kah kah itu lah kita ini jenama cool selalu, tak ada emosi, menjerit menangis ada apabila ceramah mahkamah wayang dipentaskan tapi takut bila berdepan dengan kebenaran kah kah banduan pun ada sokong, bukan satu dua tahun bicara tapi bertahun tahun bicara habis seluruh peguam bawa masuk, sampai mahkamah tertinggi pun ada sokong lagi puak banduan yang disahkan mencuri merompak rasuah, apa macam manusia ini kah kah kah kah

PELIR GATAL


USTAZ PAS

PELIR GATAL

AMIN

KHALAS


Unknown commented on 
"CERAMAH MORAL 
AHLI DEWAN ULAMAK PAS"

Alahai ... ustaz pas pun manusia .. kalau peliaq gatal tambah kuota saja ...kah..kah...kah

PEGUAM SERAMBI MEKAH


PEGUAM

SERAMBI MEKAH

AMIN

KHALAS

Unknown commented on 
"ZAID IBRAHIM 
BUAT SATU PUSINGAN"

Kitaran dia lengkap, maklum lah peguam dari United Kingdom, ops UK sini serambi Mekah, kah kah kah biar lah orang ini cari ruang peluang mana nak berteduh, selalu lah manusia ini cari tempat berteduh yang sejuk nyaman ada selesa mungkin jugak ada peluang diri rumah ker, banglo ker, bina istana kah, bagus lah semuanya orang kita biar rasuah biar tipu biar mencuri asal bahagia dan maju belaka, itu lah motto dari zaman Atok dulu sampai sekarang amin kah kah kah selalu melihat drama harian setiap hari di negaraku Malaysia

NAJIB BELOT KINI MANGSA BELOT


NAJIB PERNAH

BELOT

KAH KAH KAH

SEKARANG JADI

MANGSA BELOT

AMIN

KHALAS

PRU 15 SEKARANG !!!Jentera Pemuda BN sedia redah banjir hadapi PRU15, kata Zahid


JENTERA Pemuda Barisan Nasional (BN) bersedia meredah banjir yang diramal berlaku hujung tahun ini sekiranya Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) diadakan dalam tempoh itu.

Pengerusi BN Ahmad Zahid Hamidi berkata sekiranya ditakdirkan PRU15 diadakan hujung tahun ini meskipun beberapa negeri sering dilanda banjir dalam tempoh itu, jentera Pemuda gabungan politik itu tetap bersedia mengharunginya.

“Kita tahu ada kekangan, akhir tahun ini ada banjir, ada hujan lebat, ada monsun timur laut tetapi kalau Perdana Menteri (Ismail Sabri Yaakob) bubar masa banjir pun, kita sanggup redah banjir,” katanya ketika berucap melancarkan Jentera Pemuda BN di Stadium Titiwangsa, Kuala Lumpur hari ini.

Selain Ismail Sabri, turut hadir Timbalan Pengerusi BN Mohamad Hasan, Presiden MCA Wee Ka Siong dan Presiden MIC S A Vigneswaran.

Presiden Umno itu juga berkata, beliau yakin BN mampu menawan Putrajaya pada PRU15 berdasarkan semangat yang ada pada Pemuda gabungan politik itu dibantu jentera Wanita dan Puteri.

“Kita kena buat pendekatan hibrid jangan sasar Pemuda sahaja, ini mesti dilakukan koordinasi secara hibrid, mesti berganding bahu untuk menentukan semua jentera digerakkan untuk memperkenal calon BN,” katanya.

Ahmad Zahid juga berkata, kesiapsiagaan jentera BN dari segi perkakasan tempur untuk berdepan perang maya mesti diperkukuh selain menjawab sebarang isu dengan segera. – Bernama, 17 September, 2022.

BANJIR RIBUT

PETIR TAUFAN 

TANAH RUNTUH

RUMAH TENGGELAM

JANGAN AMBIL KIRA

AMIN

YANG PENTING

PRU 15 SEKARANG

AMIN

RUMAH HANYUT

TANAMAN MUSNAH

RAKYAT MATI

TAK MENGAPA

YANG PENTING

PRU 15 SEKARANG

AMIN

KENAPA SEKARANG

WAT DE BEKOS

KAH KAH KAH

LAMBAT PRU 15

RAMAI IKUT

NAJIB KE KAJANG

KAH KAH KAH

AMIN

KENTAL YANG DEGIL


Hubungan saya dengan PM kental

KUALA LUMPUR – Zahid Hamidi menegaskan beliau tidak mempunyai sebarang masalah peribadi dengan Sabri .

Sebaliknya, Zahid  berkata, hubungannya dengan Sabri  masih kental.

Malah, Zahid berkata, beliau dan Sabri  akan bekerjasama dan bertempur bersama-sama dalam Pilihan Raya Umum Ke-15 nanti.

“Saya tahu ramai yang melihat bahasa tubuh kami, seluruh negara perhati.

Sejak kebelakangan ini, wujud spekulasi kuat yang mendakwa UMNO kini terdiri daripada dua kem – yang menyokong  Sabri dan satu lagi  Zahid. 

WOIT

KENTAL NI APA

KAH KAH KAH

KENTAL NI MACAM

BANTAL ATAU 

MACAM KONTOL

KAH KAH KAH

KENAPA PERLU

UMUM KENTAL

KAH KAH KAH

KALAU DAH KENTAL

TAK PERLU UMUM

KAH KAH KAH

BILA NAK BUANG

SABRI DARI PARTI

KERANA KENTAL

DEGIL TAK IKUT

ARAHAN PRESIDEN

PARTI

KAH KAH KAH

ZAHID MAHU

PRU 15 SEKARANG

SABRI KENTAL

DEGIL NAK LAMBAT

HINGGA TAHUN 2023

KAH KAH KAH

ZAHID DGN KENTAL

WAJIB SEGERA

DUKU SEKALI

BAGI KENTAL

BETUL BETUL

KEPALA SABRI

KAH KAH KAH

AMIN

PEMBETULAN GAMBARPEMBETULAN


INI BUKAN GAMBAR
SAMI YANG SEMBAHYANGKAN
MENDIANG SAMI VELU
ADIK MENDIANG SAMI VELU
INI JUGA BUKAN GAMBAR
AHLI MIC YANG DATANG
 ZIARAH KELUARGA SAMI VELU
INI   GAMBAR EEEEE
MAT LEGAM DARI BALING
AMIN
KAH KAH KAH 
KHALAS


TURUN JALAN RAYA JATUHKAN KERAJAANLAWAN

TURUN JALAN RAYA

JATUHKAN KERAJAAN

AMIN

KHALAS


NAJIB KURANG KASIH SAYANG


NAJIB KURANG

KASIH SAYANG

AMIN

PERLUKAN SUAMI

KAH KAH KAH

AMIN

Unknown commented on 
"MINTA JO LOW 
BUAT PENJARA"

Tak payah hospital, doctor atau pakar. Kalau nak pulih cepat, hantar suami Najib duduk bersama. Najib perlu kasih sayang keluarga, bukan ubat orang putih.


hamim commented on 
"RAWAT
 DI HOSPITAL TAIPING"

TT, susah susah hantar je Najib ke Hospital Bahgia atau Hospital PermaiUnknown commented on 
"NAJIB KENCING SEMUA"

nie gambar cina mana pulak nie tok tt ooiii... berani sangat tunjuk gambar nie, kang temasuk tanah jerlus tok karang dekat jirat hokkien tu nanti... pundek tul kencing atas bendera pompuan sekor nie.. kuang ajar tul... popuan sajat je boleh kencing diri mcm pompuan cine nie... awwww jangan main telo yea bang...