Selasa, 29 Mac 2022

HOTT TERKINI TER NOWW BERITA BAIK DARI ISTANBULHOTT HOTT

TER KINI TER NOWW

BERITA BAIK DARI

ISTANBUL

AMIN

HARI KE 34

KHALAS

 

SISTEM EKONOMI KAPITALIS

 


Parlimen perlu adakan sidang khas perjelas isu MySejahtera, kata C4

PARLIMEN mesti mengadakan sidang khas untuk Menteri Kesihatan Khairy Jamaluddin memberikan penjelasan penuh dan memuaskan berhubung isu aplikasi MySejahtera, kata Pusat Memerangi Rasuah dan Kronisme (C4).

C4 menuntut penjelasan serta jaminan yang prosiding masa depan berkaitan pemerolehan menepati piawaian ketelusan dan akauntabiliti seperti diharapkan daripada institusi awam.

“Oleh itu, Pusat C4 menggesa Khairy memberikan penjelasan yang lengkap dan memuaskan, dan bagi ahli Parlimen untuk membahaskan apakah langkah seterusnya yang boleh diambil untuk memberikan penyelesaian kepada isu ini.

“Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mesti menyiasat dan mendedahkan sebarang kemungkinan rasuah dan pelanggaran undang-undang yang membawa kepada keputusan ini oleh menteri Kabinet,” kata C4 dalam satu kenyataan.

Khairy berkata kerajaan masih berunding terma dengan MySJ Sdn Bhd untuk melanggan perkhidmatan aplikasi MySejahtera.

Beliau berkata perjanjian jumlah yang dikatakan antara pembangun asal aplikasi itu, Entomo Malaysia Sdn Bhd, dan pemegang lesen, MySJ Sdn Bhd, tiada kaitan dengan rundingan kerajaan.

“Jumlah yang mereka (MySJ Sdn Bhd) persetujui dengan Entomo tidak ada kena mengena dengan rundingan kerajaan.

“Saya boleh memberitahu anda bahawa jumlah yang kita rundingkan jauh lebih rendah daripada RM300 juta. Ia jauh lebih rendah daripada itu,” kata Khairy.

Semalam, CodeBlue melaporkan, memetik dokumen mahkamah, yang harta intelek dan lesen perisian untuk MySejahtera akan dijual oleh pemaju asal, Entomo Malaysia Sdn Bhd, kepada pengurus baharu aplikasi itu, MySJ Sdn Bhd, pada harga RM338.6 juta.

Jumlah itu adalah untuk perjanjian sehingga 2025 dan didedahkan dalam dokumen undang-undang dalam saman difailkan oleh seorang pemegang saham MySJ, P2 Asset Management Sdn Bhd.

Entomo Malaysia dahulunya ialah KPISoft Malaysia Sdn Bhd, yang membangunkan dan memiliki perisian proprietari yang digunakan untuk membina aplikasi MySejahtera. – 29 Mac, 2022.

INILAH CONTOH

SISTEM EKONOMI

KAPITALIS

AMIN

KAPITALIS LOBI

KERAJAAN UNTUK

PAKSA RAKYAT

GUNA MYSEJAHTERA

AMIN

RAKYAT DITAKUTKAN

DENGAN KOBID
AMIN 

BILA TAKUT

 RAKYAT PATUH

IDUNG KENA IKAT

AMIN

KERAJAAN JUAL

DATA MAKLUMAT

ORANG RAKYAT 

PADA KAPITALIS

AMIN

KAPITALIS

BUAT DUIT

KONGSI DENGAN 

PAK MENTERI 

ATAS NAMA

KESEHATAN UNTUK

ORANG RAMAI

AMIN

AWAS TAK LAMA

LAGI HOSPITAL

AKAN DISWASTA

 ALASAN 

KURANG BUJET

RAKYAT DIPAKSA BELI

INSURAN PERUBATAN

AMIN

INI PROJEK N AK

KAYAKAN KRONI

KAPITALIS

TUNGGU & LIHAT

AMIN

KHALAS

JUAL MYSEJAHTERA - NAFI ERTINYA BETUL

 JUAL 

MYSEJAHTERA

AMIN

KALAU DI NAFI 

ERTINYA BETUL

KHALAS

Unknown commented on

 "SOKONG KEMPEN 

BUANG MY SEJAHTERA"

Bila orang kerja ini tiada intergriti susah lah semua, data nak kerja jual dengan kapitalis nak buat duit, sebab ITU banyak Kes scam scam berlaku, mana dia orang dapat data peribadi orang? Mesti kerja sekongkol orang dalam, tak kira agensi mana, semua sama asal boleh buat duit, 


Malaysia Boleh semua asal ada masyuk kah kah kah betul lah kata TT kalau nafi betul tu,tak ada lari gari semua, dah tak percaya dengan sistem kendalian manusia tamak haloba nak untung selalu Amin akhir sekali jangan lupa kah kah kah

TIDAK BERSATU BERMAKNA BEBAL POLITIK

 Sistem kerajaan beraja, jika rakyat sudah bosan dengan kerenah “bebal politik”


MALAYSIA mampu beralih kepada sistem pemerintahan beraja mutlak sekiranya rakyat sudah bosan dengan kerenah parti-parti politik yang hanya mahu berebut kuasa untuk menjadi Perdana Menteri.

Sekarang pun oleh kerana kebuntuan mencari jalan keluar kepada kemelut politik, raja-raja sudah dirujuk untuk mendapatkan nasihat.

Rakyat merujuk kepada Raja-raja Melayu dan cuba menjadikan sistem itu sebagai pilihan atau penyelesaian terakhir mereka.
 
Jangkaan kepada kemungkinan kepada peralihan kuasa politik ini dirumuskan dalam program bual bicara Politikopi bertajuk “Sheraton 3.0″ disiarkan secara langsung menerusi Facebook oleh Dialektika TV malam tadi.

Program sejam yang dikemudikan oleh Liyana Marzuki menjemput dua penganalisis politik, Hishamuddin Rais dan Datuk Zaini Hassan.

“Monarki mutlak mengambil alih pemerintahan Malaysia, apa salahnya dengan solusi ini? Tadbir urus negara juga boleh diserahkan kepada pegawai-pegawai kanan kerajaan,” kata Zaini yang juga Penasihat Editorial bebasnews.my.

“Kita tengok di Brunei, Emiriah Arab Bersatu (UAE) dan Arab Saudi, aman damai negara mereka apabila raja-raja yang memerintah.

“Inilah solusi kepada pergolakan politik setelah rakyat sudah bosan dengan kerenah politik yang tiada kesudahan, Malaysia kembali diperintah raja mutlak,” cadangan Zaini.

Pendapat itu turut disokong oleh Hishamuddin “ya itu satu pendekatan baharu yang boleh diterima kerana kebebalan-kebebalan politikus ini menyebabkan raja-raja kita menjadi kuat.”

Katanya, rakyat sudah bosan dengan bebal politikus-politikus yang gagal mencari jalan keluar kepada kekalutan mereka sendiri.

“Rakyat sudah menyampah dan mendapati parti-parti dan para pemimpinnya tidak lagi boleh memikirkan kepentingan dan kebajikan rakyat dan negara mengatasi agenda politik masing-masing.”

“Mereka sepatutnya jangan berkelahi sesama mereka dan membentuk satu pakatan yang kuat bagi menjatuhkan musuh,” kata Hishamuddin

Kata beliau lagi, parti-parti pembangkang harus kembali kepada asas berpolitik iaitu mengurangkan musuh dan membanyakkan kawan dengan memasang matlamat utama, “menghalang pencuri kembali berkuasa”.

“Sekarang politik kita sudah masuk Babak Tiga iaitu tangkap Najib dan Rosmah serta masukkan mereka dalam penjara. Babak Satu ialah pembongkaran skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB) yang memenangkan Pakatan dan Babak Dua, mengheret mereka yang berkenaan ke mahkamah.

“Tidak perlu fikirkan isu lain seperti kenaikan harga minyak, rakyat susah hendak terimanya. Pembangkang kena menggemblengkan tenaga semula atau dalam satu perserikatan baharu dengan satu agenda tadi. Ini telah terbukti dalam Pilihan Raya Negeri Melaka dan Johor lalu, kerana pembangkang tidak bersatu dan kontotnya pemikiran mereka atau ‘bebal politik’,” kata Hishamuddin.
 
Melihat ke hadapan Zaini menambah, istilah pembangkang mungkin sudah tidak wujud lagi apabila DAP pun boleh bergabung dengan Barisan Nasional (BN) sebagai kerajaan baharu yang memerintah negara sebagai sebahagian strategi politiknya.

“Saya melihatnya daripada pemilihan DAP baru-baru ini yang memilih Anthony Loke sebagai Setiausaha Agung baharunya. Mungkin dialah figura baharu DAP yang lebih bersifat sederhana dan perkembangan ini membawa perubahan yang menarik dalam suasana politik kita.

“Kita juga mahu melihat perubahan tampuk kepimpinan dalam PKR dan Rafizi Ramli harus melawan jawatan Presiden dan bukan timbalan dalam pemilihan akan datang. Jika ini berlaku maka ia memberi peluang yang lebih terbuka kepada pemilih dalam PRU akan datang,” kata Zaini.

Hishamuddin walau bagaimanapun menganggap DAP perlu ‘mencuci bajunya’ yang telah dicemari dengan sikap cauvinisnya terhadap orang-orang Melayu sebelum boleh bekerjasama dengan BN dan UMNO untuk memerintah Malaysia.

Mengenai kemungkinan Perikatan Nasional (PN) yang turut dianggotai Parti Pribumi Bersatu Malaysia boleh menerajui semula negara, kata Zaini, “saya melihat  Muhyiddin Yassin sebagai faktor yang lemah untuk membentuk semula gagasan yang baharu. Beliau telah pun gagal apabila meletak jawatan Perdana Menteri.

“Gagasan PN ini juga bukan satu faktor penentu kejayaan dalam pilihan raya akan datang. Bersatu sepatutnya dimansuhkan dan kembali kepada arus perdana UMNO.

POLITIKUS

JIKA TERUS BEBAL

MAKA RAKYAT

AKAN KETEPIKAAN

MEREKA

AMIN

INI HUKUM ALAM

YANG BODOH

DUDUK TEPI

YANG BIJAK

AMBIL ALIH

AMIN

JIKA MASIH 

ADA POLITKIUS

TAK  SEDAR 

PERLUNYA SATU

BARISAN BERSATU

BARU 

MAKA SAH

ITU POLITIKUS BEBAL

AMIN

KHALAS

PETANG LEPAS UJAN

 
LEPAS UJAN

SELASA 29/3/22

PETANG SELASA
JAM 6.41 LEPAS UJAN
HUJAN TURUN JAM 5 PETANG
LEBAT MENCURAH
SATU JAM KEMUDIAN REDA

GUA MASUK KE HOKKIEN
UDARA SEGAR BERSIH
NYAMAN SANTAI
ENAK TENTERAM
KUALA LUMPUR CERAH INDAH
SALEPAS UJAN

ADUH !
INDAHNYA DUNIA INI
AMINANWAR MASIH CALON TETAP PM MALASIA

 


ANWAR MASIH

CALON TETAP

PM MALAYSIA

GANTI KU LI

KHALAS

Unknown commented on 

"ANWAR MASIH

 RAMAI PENYOKONG"

Yg satu tu suka hantar mamat lembut pergi tadah pungkog untuk perangkap musuh politik. Yg satu pulak suka tunggu, mana pungkog yg dihantar akan di tibai. Padahal kalau pergi oversea lagi banyak pilihan pungkog jantan dan bebas dari dakwaan. Apa punya bangang, ada ka pungkog hitam legam rawther di ramas nya. Rawther pun satu hal, dah tau nak kena pergi hantar pungkog, pakai lah skirt.

Unknown commented on 

"ANWAR MASIH 

RAMAI PENYOKONG"

Anwar tak ada penyokong. Ada penyondol saja. Tak caya? Masuk kampung tanya

Unknown commented on 

"ANWAR MASIH 

RAMAI PENYOKONG"

Berapa ramai lebih penyokong Abam ada pun tak cukup untuk Abam jadi perdana menteri. Kenyataan ni dah ketara masa beberapa PRU yang lalu. Pakatan Harapan tak cukup undi untuk dapat majoriti kerusi. Madey yang berjaya dapat undi dari pengundi Melayu, terutama golongan tua yang dah berpuluh tahun menyokong Madey.

AMANAH & DAP TAK TINGGAL PAKATAN

 

AMANAH & DAP

TAK AKAN TINGGAL

PAKATAN

AMIN

PRN JOHOR

TANDA BUKTI

KHALAS

Unknown commented on

 "KEMPEN KITA MASUKAMN 

NAJIB KE PENJARA"

Enche' TT, DAP dan Amanah bukan buta dan pekak tetapi mereka setia kepada rakan dan setia kepada perjanjian. Mereka konsisten dalam pendirian mereka. Peminpin sesuatu parti boleh pergi dan datang. Begitulah dengan PKR. Mat Songel akan pergi bila sampai masanya. 


Penggantinya akan mempunyai auranya sendiri untuk terus bersama PH dengan bersama rakan setianya meneruskan perjuangan mereka. Jika DAP dan Amanah keluar dari PH sekarang, mereka akan dituduh dengan fitnah bukan-bukan l, lebih teruknya mengaitkan kaum dan agama. Terus berasa dalam PH dituduh sebagai buta dan pekak seperti sekarang.


SATU UNTUK ORANG KAYA SATU UNTUK ORANG MISKIN

 


RAMAI  WARGA

MAKIN SEDAR

AMIN

SATU HUKUMAN

UNTUK YG KAYA

AMIN

SATU LAGI

HUKUMAN UNTUK

YANG MISKIN

AMIN

Unknown commented on 

"BERITA BAIK UNTUK DUNIA"

Terdahulu, peguam George Goh dan Ashok Kandiah masing-masing mewakili Baxter serta Manimaran memohon penggantungan hukuman penjara dan denda, memandangkan anak guam mereka akan merayu terhadap keputusan itu di Mahkamah Tinggi. Ashok turut memohon hukuman ringan atas alasan Manimaran kesal kerana melibatkan diri dalam pergaduhan hanya untuk menolong rakannya dan dia memberi kerjasama baik kepada polis selama 10 tahun sejak ditangkap sehingga pertuduhan dikenakan terhadapnya, selain tidak mempunyai sabitan lampau.


 Timbalan Pendakwa Raya, Abdul Khaliq Nazeri membantah permohonan peguam atas alasan tidak wujud sebarang keadaan istimewa yang mewajarkan penggantungan kedua-dua hukuman itu dan anggapan tidak bersalah juga tidak lagi wujud, memandangkan mahkamah mendapati kedua-dua tertuduh bersalah. Mahkamah menolak permohonan penggantungan hukuman bagi kedua-dua kes itu. Orang biasa biasa terus masul penjarak rayu dari penjara, Bossku boleh balik rumah dulu kah kah kah antara dua darjat kah kah

BETUL - GUA TERLEPAS PANDANG

 BETUL

GUA TERLEPAS

 PANDANG

AMIN

KHEMAH PERTAMA

DAH RUNTUH

KHALAS

Unknown commented on

 "PENG ANAL TAK REALISTIK"

Betul juga. Kalau dalam khemah besar ada saekor gajah besar yang buat kacau, khemah tu akan runtuh. Sebab tu, mesti halau gajah dari dalam khemah dulu.

BERITA GEMBIRA UNTUK KITA SEMUA

 


Jumlah kemasukan hospital Covid-19 turun 6 hari berturut-turut

JUMLAH kemasukan hospital harian Covid-19 terus menurun untuk hari keenam berturut-turut dengan seramai 847 pesakit dimasukkan ke wad untuk penyakit itu semalam, kata Dr Noor Hisham Abdullah.

Ketua pengarah kesihatan berkata daripada 847 pesakit yang dimasukkan semalam, 375 atau 44.3% daripada mereka berada dalam kategori yang lebih serius iaitu 3, 4 dan 5, manakala 472 (55.7%) berada dalam kategori bergejala ringan iaitu 1 dan 2.

Pecahan mengikut kategori menunjukkan pesakit yang dimasukkan ke hospital dalam Kategori 2 adalah yang tertinggi dengan 386 kemasukan, diikuti oleh Kategori 4 (228), Kategori 3 (125), Kategori 1 (86) dan Kategori 5 (22).

Kemasukan hospital untuk Covid-19 menunjukkan penurunan secara beransur-ansur sejak 24 Mac, apabila 1,264 pesakit dimasukkan ke wad.

Angka itu turun kepada 1,092 (25 Mac), 979 (26 Mac), 914 (27 Mac), 850 (28 Mac) dan 847 semalam.

Selangor, negeri paling ramai penduduk,yang melaporkan sebahagian besar jangkitan baharu semalam, juga melaporkan jumlah kemasukan paling ramai iaitu 160.

Ia adalah satu-satunya negeri yang mempunyai kemasukan dalam tiga digit diuikuti oleh Johor dengan 99 kemasukan.

Negeri dan wilayah lain untuk melaporkan kemasukan baharu ialah Kedah (80), Perak (84), Kuala Lumpur (80), Pulau Pinang (66), Kelantan (56), Sarawak (47), Terengganu (34), Pahang (33), Sabah (32), Negeri Sembilan (29), Melaka (21), Putrajaya (16), Perlis (7) dan Labuan (3).

Dr Noor Hisham berkata selain kemasukan baharu, seramai 818 orang telah didiscaj semalam.

Mengenai penggunaan unit rawatan rapi (ICU) berkaitan Covid-19, Noor Hisham berkata dua negeri atau wilayah telah melepasi paras 50 peratus.

Selangor mendahului senarai dengan 55%, manakala Johor di tempat kedua dengan 52%.

Mengenai kadar penggunaan katil bagi kes Covid-19, Noor Hisham berkata daripada 12,242 katil yang tersedia untuk kes tidak kritikal, 4,987, atau 41% telah diduduki.

Daripada 882 katil di ICU, 288 (33%) telah digunakan manakala 874 (8%) daripada 10,402 katil di pusat kuarantin berisiko rendah sedang digunakan. – 29 Mac, 2022.

BERITA GEMBIRA

DIHARAP

AKAN BERTERUSAN

HINGGA KITA 

BERHARI RAYA

AMIN

NAK RAYO 

TAAAUN NI

KAH KAH KAH

PERANG HARI KE 33

 PERANG UKRAINE

HARI KE 33

AMIN

BERRTEMU

BERBINCANG

BOM DITERUSKAN

KHALAS

BERUNDING DI ISTANBUL HARI INI

 Ukraine and Russia likely to begin face-to-face talks on Tuesday

Ketika perunding tiba di Istanbul untuk rundingan damai bersemuka pertama mereka dalam tempoh lebih dua minggu, kedua-dua pihak mengecilkan peluang kejayaan besar dan seorang pegawai kanan AS berkata Vladimir Putin kelihatan tidak bersedia untuk berkompromi.

KITA LIHAT

DAN NANTI

AMIN

KEPALA TAIK

PASTI AMERIKA

DAN NATO

AMIN

JAM 3.50 PETANG HUJAN NAK SAMPAISELASA 29/3/22

JAM 3.50 PETANG

DARI BALKONI LE CHATEAU
ALAM MAKIN GELAP
ANGIN BERTIUB KASAR
KILAT GURUH DENDAM DENTUM
HUJAN LEBAT NAK SAMPAI 
AMIN


 

HANTUK KEPALA CUCI DOSA

 HANTUK KEPALA

CUCI DOSA

AMIN

Unknown commented on

 "BUKAN JUAL AGAMA"

Dah ramai orang menunggu cuci dosa, ramai pagi tak cuci selama KOBID serang, ini lah peluang nak cucu cuci cicit dosa semua, mintak ramai ramai supaya negaraku akan makmur, Najiba Rosmah boleh pakai line VIP lagi kot kah jah kah


ANWAR MASIH RAMAI PENYOKONG

 ANWAR LEBIH

RAMAI PENYOKONG

KAH KAH KAH

Unknown commented on 

"HARAPAN BARU 

SATU PAKATAN"

Tapi pemuja madey kena tau, hari ini pengaruh dan penyokong Anwar lebih besar dari madey, manakala musuh madey lebih ramai dari Anwar. Parti Anwar mendahului parti madey dari segi mp dan ahli parti. Andaikata kedua2 nya bersara atau hilang dari radar politik, parti madey sangat besar kemungkinan akan berkubur lebih dahulu dari parti Anwar. Jika satu hari nanti suasana politik berubah, anak Anwar dijangka mengatasi anak madey dari segi populariti dan keberkesanan dlm politik. Satu je pasti madey menang, sampai bila pun anak cucu cicit piot oneng oneng madey akan mengatasi Anwar dari segi kekayaan dan kemewahan. Lagi satu perbezaan antara Anwar dan madey ialah yg satu itu suka membuat musuh politik nya merengkok dalam penjara atau menjadi buruan polis manakala yg satu lagi tidak buat musuh politik masuk penjara atau jadi buruan.

PINTU BERDAMAI TERBUKA

 


PINTU BERDAMAI

KINI TERBUKA

AMIN

PENG ANAL TAK REALISTIK

 Konsep 'khemah besar' pembangkang tidak realistik, kata penganalisis

PENDEKATAN “khemah besar” dalam kalangan parti pembangkang berkemungkinan besar tidak akan berjaya memandangkan perkembangan politik baru-baru ini yang mendedahkan saingan kepentingan yang tidak boleh diselaraskan, kata penganalisis politik.

Sebagai contoh, syak wasangka sedia ada menjadikan rundingan sukar, kata Tunku Mohar Tunku Mohd Mokhtar dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia.

“Semua orang nampaknya tidak sefahaman. Malah, musuh bersama dalam Barisan Nasional (BN) pun nampaknya tidak cukup untuk membawa parti pembangkang bersama-sama di bawah satu khemah besar,” katanya.

Perkembangan lain ialah lompat parti dalam kalangan parti pembangkang, seperti dua bekas Adun DAP yang menyertai Warisan baru-baru ini - Adun Sri Tanjung Justin Wong dan Adun Elopura Calvin Chong.

Tunku Mohar berkata ini mencetuskan rasa tidak percaya antara parti pembangkang, terutamanya apabila parti yang menerima, memilih untuk mengambil anggota yang berpaling tadah daripada sekutu mereka.

Wong dan Chong meletak jawatan daripada DAP Sabah pada Januari dan menyertai Warisan bulan ini.

Penganalisis politik Profesor Wong Chin Huat dalam pada itu mengetengahkan isu pertindihan pasaran pilihan raya.

Beliau berkata parti Muda dan Pakatan Harapan (PH) perlu membuat perjanjian kerana kedua-duanya memerlukan kumpulan pengundi yang sama.

Bagi PH dan Warisan di Sabah, kerjasama seperti itu tidak mungkin kerana dua sebab.

“Pertama, Warisan kini menyatakan kesediaannya untuk menyertai khemah besar Gabungan Rakyat Sabah atau BN. Kedua, DAP tidak akan menyerahkan kerusi yang disandang oleh kedua-dua pembelot kepada Warisan,” kata Wong.

“Khemah besar antara PH, Warisan dan Pejuang di Malaysia Barat adalah tidak relevan kerana semua calon Warisan dan Pejuang kehilangan deposit mereka dalam pilihan raya negeri Johor,” katanya.

Pada pilihan raya negeri Johor, 12 Mac lalu, PH tidak bernasib baik dalam menghadapi kebangkitan semula BN, yang memenangi majoriti besar.

Dr Oh Ei Sun, seorang felo kanan di Institut Hal Ehwal Antarabangsa Singapura berkata pembelotan dua wakil DAP Sabah ke Warisan adalah petanda konsep khemah besar, walaupun kedengaran bagus dari segi teori, kemungkinan besar tidak praktikal untuk dilaksanakan.

“Ini kerana kebanyakan parti pembangkang utama berfikiran memperkukuh diri masing-masing dengan mengorbankan parti pembangkang lain,” katanya.

“Sekurang-kurangnya, mereka akan berlawan siapa yang akan mengetuai khemah besar itu. Saya tidak fikir rundingan serius mengenai khemah besar sedang dijalankan,” katanya.

“Kemungkinan besar mereka akan berbalah dalam pilihan raya dan cuba mendapatkan kerusi di meja rundingan untuk membentuk pakatan pemerintah selepas pilihan raya,” katanya.

James Chin dari Institut Asia Universiti Tasmania berkata konsep khemah besar antara PH dan parti pembangkang lain bergantung kepada siapa ketua pembangkang semasa rundingan.

Katanya, ini susulan sentimen yang jika Anwar Ibrahim dipilih oleh PH sebagai calon perdana menteri, parti lain mungkin tidak berminat untuk menyertai khemah besar itu.

Kritikan dan gesaan untuk berundur disuarakan terhadap Anwar berhubung keputusan teruk pilihan raya negeri PKR di Melaka dan Johor baru-baru ini. 

Keputusan PKR menggunakan logo sendiri dan bukannya PH juga dilihat sebagai kedegilan kerana mengulangi kesilapan yang sama dua kali.

Mengenai rundingan antara PH dan Warisan, Chin berkata mungkin ada perasaan buruk tetapi ia tidak akan cukup untuk memusnahkan sebarang peluang rundingan antara kedua-dua kumpulan itu.

“Ketika Pilihan Raya Umum ke-15 semakin hampir, keadaan akan berubah,” katanya.

Aktivis politik Hishamuddin Rais berkata kini adalah mustahak bagi parti pembangkang untuk bekerjasama dan mempunyai barisan hadapan yang bersatu.

“Mereka mesti mewujudkan gabungan yang melibatkan semua parti pembangkang, dan jika ia gagal, maka mereka mesti mempunyai pakatan pilihan raya antara satu sama lain, tetapi jika itu juga gagal, maka persefahaman bersama antara mereka diperlukan,” katanya.

Beliau berkata sekarang adalah masa untuk mereka mencari musuh yang sama sebelum pilihan raya umum diadakan.

Mengenai tindakan Warisan menerima dua bekas Adun DAP itu, Hishamuddin berkata adalah perkara biasa bagi Adun bertukar parti politik dan ia tidak akan menjejaskan rundingan.

“Bagi Adun berpindah parti, ia adalah perkara biasa untuk diamalkan dalam demokrasi berparlimen,” katanya. – 29 Mac, 2022.


BANYAKKAN

KAWAN

KURANGKAN

MUSUH

AMIN

INI ALIF BA TA

POLITIK

AMIN

POLITIK IALAH

SENI SERBA

MUNGKIN

KHALAS

DALAM POLITIK

TIDAK ADA MUSUH

TETAP

AMIN

YANG TERUS TETAP

HANYA 

KEPENTINGAN

AMIN

JIKA ESOK

CHINA MERAH

SERANG MALAYSIA

GUA AKAN

BERSAMA 

PAS UMNO DAN

SESIAPA SAJA

YANG BANGUN

MELAWAN

CHINA MERAH

AMIN 

INI NAMANYA 

BARISAN BERSATU

KHALAS