Khamis, 19 Jun 2014

BEREBUT KARIPAP
Suami tetak isteri dan teman lelaki awal pagi


Seorang wanita berusia 30-an dan seorang lelaki berusia 19 tahun cedera parah apabila ditetak oleh suami wanita berkenaan dalam kejadian di Jalan Rakyat, Langgar, di Alor Setar hari ini.
Dalam kejadian kira-kira pukul 2 pagi itu, suami kepada wanita itu baru sahaja pulang daripada berniaga dan ternampak isterinya bersama dengan lelaki lain dalam rumahnya.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/suami-tetak-isteri-dan-teman-lelaki-awal-pagi#sthash.pGD4Xds5.dpuf


KAH KAH KAH

kesah jantan 

bodoh

berebut karipap

 basi

di negeri china

ada berjuta

karipap

di negeri india

ada berjuta 

karipap

semua fresh

kah kah kah

----------

BARU SEKARANG SEDAR

KOMENTAR

bagaimana cukong ini
dapat rembat tanah sentul?

bagaimana cukong ini rembat
tanah kampong chu badak?

bagaimana cukong ini rembat
hotel majestic?

bagimana cukong ini remabat
tanah sebelah muzium negara?

cukong ini rembat bangunan
dan tanah  mahkamah shariah?
MTEM dakwa kekayaan YTL diberi kerajaan tidak diagih kepada rakyat


Kumpulan perniagaan Melayu, Majlis Tindakan Ekonomi Melayu (MTEM) mendakwa YTL Corp Bhd (YTL) yang mendapat kekayaan daripada projek kerajaan tidak menyalurkannya secara seimbang kepada rakyat.
Ketua pegawai eksekutifnya Mohd Nizam Mahshar berkata, sumbangan YTL sangat kecil kepada negara berbanding keuntungan berbilion ringgit yang mereka perolehi.
"Dalam laporan 2013, YTL Corp mencatatkan pendapatan berjumlah hampir RM20 bilion dengan keuntungan selepas cukai sebanyak RM1.8 bilion. Ekuiti yang diagihkan kepada pemilik syarikat induk pula RM13.3 bilion.
-baca sini: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/mtem-dakwa-kekayaan-ytl-diberi-kerajaan-tidak-diagih-kepada-rakyat#sthash.XSrBT82M.dpufKAH KAH KAH


baru sekarang

sedar

tanah sentul

sudah  habis

 kena rembat

oleh cukong ytl


-----------

KICAUAN DARI TWEETER


DARI 

TWEETER

  1. LIVE! Jam 8 malam ini dari KLSCAH! Forum ulang tahun ke-66 perjuangan anti-British. Ishak Surin, Ah Chuan, & . Sebar!


----------

DARI MANA DATANGNYA MELAYU
KESEDARAN 
AKU  INI MELAYU

Sultan Husin seorang pemadat candu – atau dalam bahasa anak muda hari ini Mat Gian Candu telah menjualkan Singapura kepada tokan candu yang bernama Sir Stamford Raffles pada tahun 1819. Pada tahun 1924 Perjanjian Anglo-Dutch telah ditanda tangani. Maka terpecah Bumi Melayu – menjadi Tanah Melayu dan Indonesia.

Pada tahun 1874 Perjanjian Pangkor telah ditanda tangani – satu demi satu Bumi Melayu jatuh ke tangan Baginda Queen. Pada tahun 1909 Penjanjian Anglo-Thai ditanda tangani. Empat wilayah Melayu Utara Semenanjung dijadikan milik Siam.

Penjajah British dengan licik telah menempatkan Tuan Residen sebagai penasehat kepada Sultan. Sesiapa yang hendak menjadi Sultan walau pun namanya Atan jika sedia bersekongkol dengan British pasti akan dinobatkan sebagai Sultan.

Pada tahun 1905 Malay College Kuala Kangsar (MCKK) didirikan. Pada tahun 1922 Sultan Idris Training College (SITC) telah didirikan. Pada tahun 1917 Revolusi Bolshevik berjaya membasmi kuasa kaum feudal di Rusia. Semenjak berlakunya Revolusi Oktober 1917 ini – dunia terus berubah. Revolusi di Rusia bukan hanya merobah lanskap politik Eropah tetapi ianya juga merobah lanskap politik tanah jajahan yang dijajah oleh kuasa Eropah.

Ketika Revolusi Rusia berlaku Tanah Melayu di bawah tangan British, Jawa dan Sumatra di bawah tangan Belanda. Kerajaan Melayu Melaka, Mataram , Majapahit, Acheh, Patani – semuanya tunduk dibawah kuasa British dan Belanda yang datang dengan teknoloji senjata yang terbaru.

Kuasa penjajah datang dengan kapal wap, senapang dan meriam. Tombak, lembing , panah dan jampi serapah tidak dapat menandingi ledakan meriam dan letupan senapang.

Penjajah British dengan bijak telah mendirikan Malay College untuk mendidik anak dan cucu cicit kaum bangsawan Melayu agar mereka menjadi budak suruhan yang setia kepada Baginda Queen. Mereka dididik untuk menjadi Buah Kelapa – gelap diluar puteh didalam. Lepasan dari MCKK menjadi tulang belakang pentabiran British dari zaman penjajah hingga ke zaman pasca 1957.

Dalam masa yang sama – British juga memerlukan warga yang tahu membaca dan menulis. Maka anak-anak petani dan nelayan perlu juga diajar membaca dan menulis. Mereka yang 'cerah otak' TIDAK diterima masuk ke MCKK kerana tidak ada darah bangsawan lalu mereka dikampongkan ke Tanjung Malim.


Lulusan MCKK dan SITC ini menggambarkan dua jalur pembelajaran yang melahirkan dua pandangan Bani Melayu hingga ke hari ini. Dua garis ini adalah kesinambungan dari Garis Tamdun Bangsa Melayu.

Apa dia Garis Tamadun Bangsa Melayu?

Garis ini telah wujud dalam Canon Corpus Melayu – Hikayat Hang Tuah. Dua garis ini ialah garis Hang Tuah dan Garis Hang Jebat. Hang Tuah mewakili garis kesetiaan tanpa belah bagi. Manakala Jebat adalah garis perlawan untuk menegak keadilan. Dua garis ini masih bermain dalam kancah politik dunia Melayu hingga ke hari ini.

Kita lihat bagimana MCKK melahirkan pegawai British yang cekap, baik, jujur berhemah tetapi gagal untuk memahami bahawa tanah tumpah darah dan bangsanya sedang dijajah. Anak dan cucu cicit bangsawan gagal untuk merasakan apa itu penjajahan kerana mereka sendiri dipilihara oleh penjajah British. Mereka hidup dipinggir kuasa British. Kerana itu sering kali mereka cuba berlagak lebih tuan dari tuan. Lebih kuali dari belanga. Lebih British dari British. Sama saperti watak Ridhuan Tee dalam kontek hari ini – lebih Melayu dari Melayu.

Ini tidak berlaku dengan lepasan SITC. Dari Tanjung Malim munculnya fikrah melawan. Pencerahan dari pembacaan telah membuka kesedaran bahawa Tanah Melayu sedang dijajah. Perasaan dan kesedaran ini telah digembelingkan dalam satu oragnisati politik. Pada tahun 1938 secara resmi Ibrahim Yacob telah menubuhkan Kesatuan Melayu Muda dengan cita dan niat untuk memerdekakan Tanah Melayu.

Di Seberang Selat Melaka lebih awal lagi telah wujud kesedaran untuk merdeka. Organisasi ISDV – Indies Social Democratic Association – telah melancarkan serangan bersenjata terhadap Belanda pada akhir tahun 1917. Walau pun gagal tetapi jelas bahawa pengaruh Revolusi Rusia telah sampai ke alam Melayu. Kegagalan Pemberontakan di Surabaya ini telah melahirkan Serekat Islam pada tahun 1917. Pada tahun 1927 telah tertubuh Parti Nasionalis Indonesia.

Apa yang ingin dijelaskan disini ialah perkataan saperti Parti Politik, Siasah, Penjajah, Ekonomi, Imperialisma, Nasionalsima – kini telah menjadi bahasa ucapan harian dan bahasa tulisan oleh pemikir bangsa di Tanah Melayu dan juga di Indonesia. Perkataan-perkataan ini sarat dan bunting dengan ajenda merdeka. Bunting dengan ajenda melawan penjajah. Bunting dengan garis Hang Jebat.

Dalam suasana dan ketika ini sayugia diingatkan bahawa Britiah telah membawa masuk ratusan ribu Pendatang Asing dari China dan India. Mereka ini selain dari menjadi buruh adalah juga penggerak sistem ekonomi kapitalis yang ditaja oleh penjajah British.

Kaum buruh dari China dan India ini hakikatnya kesetiaan mereka BUKAN kepada Tanah Melayu. Budaya, bahasa dan cara hidup mereka tidak lahir dari Sungai Pahang, tidak berteduh dibawah Gunung Tahan, tidak dipukul ombak Pantai Cinta Berahi. Tidak ditaburi belacan dan budu. Tidak dihiasi oleh petai dan jering.

Untuk Pedatang Asing ini Tanah Melayu ini hanya tempat mereka 'cari makan'. Tetapi mereka juga sedar sebagai kuli mereka hanya memiliki kemungkinan untuk memperbaiki ekonomi kehidupan mereka di Tanah Melayu. Di negara asal mereka mustahil mereka mendapat mencari sesuap nasi. Hakiktnya - hidup mereka lebih lumayan dari apa yang mereka kecapai di China atau India.

Pekara ini bukan susah untuk difahami. Lihat sahaja hari ini bagaimana warga Bangla, Myamar, Indon – berduyun-duyun menerbus masuk ke Malaysia untuk memperbaiki ekonomi kehiduapn mereka. Mereka sanggup bergolok bergadai – sanggup menyabung nyawa untuk sampai ke Kuala Lumpur. Ini sebenarnya adalah 'ulang tayang' sejarah kesampaian Orang Asing ke Tanah Melayu. Ulang tayang ini diharapkan akan menimbulkan kesedaran sejarah kepada Orang Melayu bahawa baginilah asalnya Orang China dan Orang India datang ke Tanah Melayu di bawa oleh British dahulu.

Kuli India dan China ini - sebagai Pedatang Asing - mereka juga TIDAK terlepas dari penindasan penjajah. Mereka membanting tulang di ladang getah dan lombong bijeh untuk mengkayakan Mem dan Tuan yang tinggal di Hamstead atau di Notinghill. Mereka memburuh untuk membesarkan dompet Baginda Queen.

Oganisasi yang paling sesuai dan bertanggung jawab menyusun mereka pastilah organisasi buruh. Maka pada tahun 1930 Parti Komunis Malaya telah ditubuhkan secara resmi di Kuala Pilah. Uncle Ho Chin Minh dari Hanoi telah datang ke Batu Kikir sebagai wakil Komunis International untuk merayakan penubuhan PKM.

Dua organisasi KMM dan PKM walau pun membawa ajenda MERDEKA tetapi lubuk mereka amat berbeza. KMM adalah anak tulin Tanah Melayu. Budaya, bahasa dan gaya hidup mereka lahir dan muncul dari Bumi Melayu. Manakala Orang India dan Orang China – budaya, bahasa, gaya hidup mereka lahir di India atau di Tanah Besar China. Perbezaan ini wajib diakui jika kita mahu memahami politik yang sedang berlaku dihadapan mata kita hari ini.

Tahun-tahun sebelum pecahnya Perang Dunia Kedua ialah zaman dimana konsep Melayu sebagai satu bangsa dalam satu tanah air diolah dan diwujudkan. Ini bukan bermakna sebelum ini Manusia Melayu tidak wujud. Manusia Melayu telah wujud berjuta tahun di Tanah Melayu. Tetapi konsep – Kita Ini Melayu – hanya wujud apabila Manusia Melayu bertemu Orang Lain – The Other. Orang Lain ini ialah Orang China, Orang India dan Orang Puteh.

Sebelum bertemu dengan Orang Lain – ada Melayu Kedah, Melayu Singapura, Melayu Johor dan dan dan – tidak wujud konsep Melayu saperti mana yang kita rasakan hari ini. Justeru kaum nasionalis kiri Melayu dan warga SITC telah berjaya melakukan konstruk budaya untuk menimbulkan kesedaran Aku Melayu dan Tanah Melayu ialah tanah tumpah darahku.

Lalu timbul persoalan – jika Tanah Melayu ini tempat tumpah darah Manusia Melayu- bagaimana pula dengan Orang China dan Orang India yang bukan sadikit jumlahnya.

Saya cukup yakin The Other- Orang Lain – China dan India yang ada di Tanah Melayu pada ketika KMM melaungkan MERDEKA – pasti telah dibincangkan. Untuk memahami Orang Lain dalam Tanah Melayu ini kita wajib kembali melihat gerakan nasionalisma sebelum dan sesudah Perang Dunia Kedua.

Membuka sejarah sebelum dan sesudah perang kita akan bertemu kembali dua garis Tamadun Bangsa Melayu. Garis Hang Tuan dan Garis Hanmg Jebat. (TT)

KAMARAZAMAN TEH
PEMIMPIN PKM

ANAK MUDA
MENYAMBUNG TRADISI

NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanggan
akhbar minggun ini
sila pukul talipon
03-92-21-30-45


------------

LAGI DUIT RAKYAT KENA REMBAT


MOSTI SAHKAN ANAK-ANAK SYARIKAT NSE RESOURCES PERNAH MENDAPAT GERAN

Kementerian Sains, Teknologi & Inovasi (MOSTI) sebelum ini bertegas tidak pernah memberi apa-apa geran kepada syarikat NSE Resources Corporation (M) Sdn Bhd (“NSE”) yang sebelum ini saya kaitkan dengan kelulusan dana RM100 juta di bawah MOSTI.

Malah, Timbalan Menteri MOSTI Datuk Dr Abu Bakar Mohd Diah pada 23 April 2014 dilaporkan oleh Malaysiakini sebagai berkata:

1.      MOSTI tidak pernah menerima sebarang permohonan geran dari NSE

2.      Geran maksima yang diberikan oleh MOSTI adalah RM3 juta kecualilah ia projek yang diusahakan anak-anak syarikat MOSTI sendiri

Saya telah mendapat tahu bahawa geran-geran yang diberikan kepada NSE sebelum ini ialah melalui syarikat-syarikat yang berkaitan dengannya iaitu Global Network Technology Sdn Bhd dan NSE Pomar Sdn Bhd.

Saya telah mengajukan soalan untuk mendapatkan pengesahan dari MOSTI sama ada MOSTI atau mana-mana agensi di bawahnya pernah memberikan apa-apa geran kepada kedua-dua syarikat ini.

Jawapan MOSTI yang bertarikh 16 Jun 2014 dilampirkan yang jelas menunjukkan bahawa MOSTI sendiri mengakui ia pernah memberi geran-geran berjumlah RM14.19 juta kepada kedua-dua syarikat ini. Malah, kedua-dua syarikat berkaitan dengan NSE ini telah gagal menyempurnakan projek dan projek telah ditamatkan.

Lebih dari itu, jawapan MOSTI sendiri bertentangan dengan kenyataan awal Timbalan Menteri bahawa dana maksimum adalah RM3 juta bagi setiap projek. Dana yang diberikan kepada Global Network Technology Sdn Bhd adalah RM5.995 juta untuk satu projek dan RM3.733 juta untuk projek kedua; sementara dana kepada NSE Pomar Sdn Bhd adalah R4.463 juta.

Saya tidak pasti sama ada Timbalan Menteri MOSTI tidak mendapat maklumat sepenuhnya mengenai geran-geran yang diberikan oleh kementerian beliau atau beliau cuba menyembunyikan maklumat dari orang awam mengenai keistimewaan yang selama ini dinikmati oleh syarikat-syarikat yang sering mendapat geran dari MOSTI seperti NSE ini (atau anak-anak syarikatnya).

Sebab itu penafian kosong yang dibuat oleh MOSTI pada hari Khamis, 12 Jun 2014 tidak membawa apa-apa makna selagi Perdana Menteri dan Menteri MOSTI tidak membuat akuan bersumpah bahawa mereka tidak pernah menandatangani surat-surat bersabit kelulusan geran RM100 juta kepada NSE.

Tanpa penafian dalam bentuk akuan bersumpah, surat dari Menteri MOSTI yang saya lampirkan bolehlah dikira benar, apatah lagi apabila Perdana Menteri dan Menteri MOSTI enggan menjawab soalan berkenaan kesahihan surat-surat itu di dalam Parlimen.

Saya yakin bahawa banyak lagi ketirisan dalam pentadbiran dan pemberian geran seperti ini yang berlaku yang belum didedahkan. Jika MOSTI dan Perdana Menteri terus mengamalkan pemberian geran yang besar sehingga mencecah ratusan juta ini kepada syarikat-syarikat tertentu, rakyatlah yang akan terus terbeban dengan pelbagai cukai baru dan lain-lain untuk menampung ketirisan ini.

  
RAFIZI RAMLI
Ahli Parlimen Pandan

18 Jun 2014
-------------

HAPUSKAN AKTA HASUTAN 1948


KOMENTAR

tukar tiub tidak bersetuju
tukar tiub tidak menyokong
tukar tiub membantah
presiden isma
di dakwa di bawah akta hasutan

tukar tiub
menentang akta hasutan
menuntut akta baginda queen ini dilupuskan
akta ini dilulus pada tahun 1948
bertujuan menindas kaum nasionalis
yang bangun menentang penjajah british

bersuara adalah hak asasi

jika tidak bersetuju
dengan pandangan isma
jawapannya bukan pendakwaan
tapi berhujah melawan
pandangan ini


Abdullah Zaik Abdul Rahman
SHAH ALAM - Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (Isma), Abdullah Zaik Abdul Rahman mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen Kajang terhadap tuduhan mengeluar kenyataan menghasut 6 Mei lalu.


KOMENTAR

tukar tiub tidak bersetuju
tukar tiub tidak menyokong
tukar tiub membantah
presiden isma
di dakwa di bawah akta hasutan

tukar tiub
menentang akta hasutan
menuntut akta baginda queen ini dilupuskan
akta ini dilulus pada tahun 1948
bertujuan menindas kaum nasionalis
yang bangun menentang penjajah british

bersuara adalah hak asasi

jika tidak bersetuju
dengan pandangan isma
jawapannya bukan pendakwaan
tapi berhujah melawan
pandangan ini

----------

TAK ADA DAKWAAN


Polis London siasat Perkasa kerana komen pembaca portal, kata Ibrahim Ali


Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) disiasat polis London ekoran pandangan pembaca sebuah portal yang mendakwa mereka menggunakan dana awam dalam perjalanan pertubuhan itu ke London, kata Datuk Ibrahim Ali.
Presiden Perkasa itu berkata, polis London mengambil kenyataan ketua wiranita Perkasa dan ketua penaja sehari sebelum acara perasmian Perkasa London diadakan.


KAH KAH KAH

wiranita perkasa

no case laaa

mereka jawab

mi spik 

no inglisss

kah kah kah

----------

TEORI TENTANG KELING KLING XAVIER

KLING KLING BUNYI LOCENG
SAYA ingin memberi pendapat berikutan pertikaian perkataan `Keling' dalam kamus Dewan Bahasa dan Pustaka yang dibangkitkan Pertubuhan India Muslim (APIM) baru-baru ini seperti `Keling Karam', `Keling Mabuk Todi' dan `Keling Pelikat'. Pada hemat saya perkataan `Keling' menjadi sejarah kepada orang Melayu di negara ini. 

Saya pernah bertanya kepada nenek kenapa orang India pada zaman 1940-an dulu disebut orang `Keling'. Berdasarkan cerita daripada mulut ke mulut, ramai orang India menjual `gula rambut', (ada yang menyebut `alus mintai') - gula diproses seperti rambut dan diwarnakan merah jambu dan dijaja oleh orang India dengan cara menggunakan loceng goncang yang berbunyi `kling, kling'. 

Apabila kana-kanak meminta wang untuk membeli barang yang dijaja itu tanpa mengetahui nama barang itu, maka orang tua tadi berkata: "Oh itukah, kling kling tu". Maka sejak itu terjadilah sejarah perkataan `Keling' tadi, jadi panggilan orang Tanah Melayu kepada orang India tanpa mengira orang india on KELING PENCERANGAN PEMBACA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/17/14

ALUS MINTAI-----------

SUDAH LEBIH 3 HARI


Dr Xavier beri masa 48 jam kepada MalaysiakiniKAH KAH KAH

nak berapa 

hari lagi

kah kah kahKOMENTAR

untuk pengetahun
orang ramai
sebelum malik husin
bawa pekara ini
ke dalam biro politik pkr
si malik ini
sudah bincang pekara ini
dengan ketua umum

saje nak beri tahu

 13 1 0 21

Dr Xavier beri masa 48 jam kepada Malaysiakini

 | June 12, 2014
Menerusi laporan tersebut, saya dapati ia berniat jahat, fitnah dan tidak benar sama sekali
Dr Xavier JeyakumarKLANG:  Ketua Cabang PKR Kota Raja, Dr Xavier Jayakumar  memberi masa 48 jam kepada portal MalaysiaKini yang mengeluarkan artikel mengaitkan beliau dengan kes rasuah bersama dengan Abdul Malek Hussin (Pegawai Komiti Pilihanraya PKR).

KAH KAH KAH

woit
jangan risau
tok nenek moyang 
kita dah cakap
semua ini
auta keling

KAH KAH KAH------------

MALAM INI DEWAN CHINADEWAN CHINA
KHAMIS MALAM

PEMIMPIN REVOLUSI 
MALAYA MERDEKA
Memperingati 
Perjuangan Anti British Ulang 
Tahun Ke-66

‘Meninjau Semula 
Semangat Kemerdekaan 
dan Pembinaan Nasion’

Perjuangan Anti Penjajahan British adalah satu perjuangan rakyat pelbagai kaum menuntut kemerdekaanMalaya sepenuhnya, ia tercetus selepas Perang Dunia kedua ketika pergerakan nasionalisme menuju ke pembentukan nasion menjadi trend sedunia.
                                         
Perjuangan Anti British bermula pada 20hb Jun 1948. Pada hari tersebut pihak British menjalankan serangan malam ke subuh di seluruh negara dan menangkap lebih daripada 600 orang, lebih dari 300 parti progresif, kesatuan sekerja dan badan lain ditutup. Dua hari sebelum operasi tersebut, British mengharamkan Parti Kebangsaan Melayu Malaya (PKMM). Parti Komunis Malaya terpaksa kembali ke perjuangan bersenjata, ramai anggota gerakan kiri pun mamasuki hutan dan menyertai perang gerila komunis.

Perjuangan Anti British telah meninggalkan kesan besar ke atas politik dan ekonomi Malaya. Kerajaan British meluluskan undang-undang darurat untuk memburu dan menahan komunis dan pemimpin gerakan kiri. Dalam masa 12 tahun darurat, 11035 orang terbunuh, 34000 dipenjarakan tanpa bicara, seramai satu juta orang ditempatkan semula di kampung baru.

Di samping memerangi komunis dan disiden, British mengemukakan perjanjian Persekutan Tanah Melayu dan memelihara parti politik perkauman UMNO, MCA dan MIC sebagai perikatan politik yang akan mengambil alih kuasa selepas ketinggalan British. Ini adalah untuk menjaga kepentingan ekonomi British di Malaya. Ekspot Malaya mendatangkan ringgit Amerika paling banyak untuk British, perdagangan Malaya pada tahun 1938 melebih kesemua 17 tanah jajahan British di Afrika dan lebih dari separuh dari perdagangan di India.

Pendek kata, perjuangan anti British dan pelaksanaan strategi British telah mengubah landskap politik Malaysia secara mendadak, kesannya tinggal sehingga hari ini. Apakah inspirasi dan pengalaman sejarah diberi oleh perjuangan tersebut? Adakah generasi baru telah mewujudkan satu nasion impian yang bebas, demokratik dan adil serta satu sistem ekonomi yang tidak mengeksplotasikan rakyat?

BETEDUH 
DI BAWAH SANG SAKA
 

Tarikh : 19hb Jun 2014, Khamis
Masa   : 8:00 pm
Tempat : Dewan Perhimpunan Cina KL & Selangor

Ahli Panel :     

Cikgu Ishak Surin, Pejuang Kiri tahun 50-60an

Ah Chuan, Bekas Pengerusi Persatuan Persahabatan Abad Ke-21


Hishamuddin Rais, Aktivis SosialChegubard, Pengasas Solidariti Anak Muda Malaysia

RADIO BANGSAR
akan membuat liputan
untuk warga dimana sahaja berada


Anjuran Bersama : 

SIRD, Angkatan Pembebasan Bangsa Malaysia, Pemuda KLSCAH, Solidariti Anak Muda Malaysia, Jaringan Rakyat Tertindas, Kelab Bangsar Utama, Persatuan Persahabatan Abad Ke-21 Malaysia

Hubungi : 03-79-57-83-42 / 43
------------