Sabtu, 28 Januari 2017

SELAMAT YUM SENG
---------------

SALAHKAN ORANG LAIN
SALAHKAN INDIA & CHINA
cukup senang, cukup mudah, hilang enjin jet, salah india seekor, hilang juta juta salahkan cina tembam, driver kena belasah salahkan india seekor, ada mati dlm lokap salah india lagi,

apa lagi salah lahir itam legam, kambing hitam, kalau salah semua dilakukan kambing, gagak itam, yang putih tak dapat curi billion, putih lepas seleudup billion, cina dan india salah, melayu suci murni, islam, hj hadi kaj kaj kah....sham pun rasis paria jugak lah.... mampoos on MAT LANCHAU DAPAT AMARAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/27/17


----------------

TUNGGU SAMPAI KIAMATApa kao tak tao sabar TT??! SPRM sudah bilang... Tunggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul. Najib dan Rosmah punyer akaun Ambank dalam list menuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnnnnnnnnnnnnggggggggggggghhggggggul di busut SPRM. Apa kao tarak baca punya budak! TungggggggggggggggggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuL! on KES NAJIB BILA NAK DAKWA?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 1/28/17


------------

AL-FATIHAHAL-FATIHAHJohn Hurt, versatile star of The Elephant Man, Alien and Harry Potter, dies aged 77

John Hurt, the widely-admired English actor who rose to fame playing flamboyant gay icon Quentin Crisp, has died aged 77.
On Saturday, his agent, Charles McDonald, confirmed his death on Friday in London. 
Hurt’s role in the made-for-TV film The Naked Civil Servant, first broadcast on ITV in 1975 – as well as its 2009 follow-up, An Englishman in New York – identified him with Crisp, whose transgressive public behaviour had made him a pioneer in altering public attitudes to homosexuality in the late 1960s and early 70s.


--------------------

BODOH BUKAN JENAYAH


BODOH

BANGANG

TIDAK ADA

AGAMA DAN

BANGSA

Ingkar arahan, 3 kenderaan hanyut cuba redah jalan banjir


Akibat tidak mendengar nasihat orang kampung serta mengambil mudah arahan pihak berkuasa, dua kereta Perodua Myvi dan sebuah lori hanyut dibawa arus deras ketika cuba menyeberangi Jalan Bukit Senggeh, di Segamat malam tadi.

Ketua Polis Daerah Segamat Supt Raub Selamat berkata polis menerima laporan berkaitan kejadian yang berlaku secara berasingan dalam tempoh 8.30 malam hingga 4 pagi tadi.

"Saya harap pengguna jalan raya mematuhi arahan yang telah dikeluarkan oleh pihak berkuasa dan tidak mengambil mudah amaran tidak melintasi jalan yang dinaiki air banjir," katanya ketika dihubungi.

Sementara itu, menurut seorang saksi Mohd Suhaimi Jantan, 27, jalan utama yang menghubungkan Bukit Kepong dan Segamat itu mula dinaiki air sejak tiga hari lepas.

"Pihak berkuasa dan penduduk telah letak papan tanda amaran arus deras, namun ada yang berdegil mahu meredah jalan ini," katanya kepada pemberita hari ini.

Menurutnya kejadian pertama membabitkan kereta Myvi dipandu seorang lelaki berusia 40-an sekitar jam 8.30 malam, manakala kejadian kedua dan ketiga pada jam 3.45 pagi membabitkan sebuah lori yang membawa muatan kelapa sawit dan sebuah Myvi.

"Lori itu cuba meredah air namun tersangkut manakala perodua Myvi yang berada di belakang lori itu pula cuba membuat pusingan-U tetapi kedua-dua kenderaan dihanyutkan arus sebelum tersangkut pada pokok di tepi jalan," katanya.

Menurut Mohd Suhaimi kesemua pemandu dan penumpang tiga kenderaan terbabit selamat setelah sempat keluar daripada kenderaan masing-masing.BODOH JUGA

BUKAN SATU

JENAYAH

HADI TONTOWI

NIK ABDUH

JANGAN RISAU

POLIS TIDAK

AKAN TANGKAP

--------------------------

SELAMAT BERSARA YANG ARIFF


YANG ARIF

UCAPAN

SELAMAT

BERSARA
Hakim buat keputusan penting kes hasutan bersara

Hakim Mahkamah Rayuan Varghese George Varughese yang membuat penghakiman penting dua bulan lalu apabila memutuskan bahawa pihak pendakwaan perlu membuktikan niat dalam kes hasutan, bersara hari ini.
Sebelum ini, pihak pendakwaan tidak perlu membuktikan niat di bawah Seksyen 3 (3) Akta Hasutan 1948.
Dalam kes Mat Shuhaimi Shafiei melawan Pendakwa Raya, Hakim Varghese memutuskan bahawa Seksyen 3 (3) melanggar Perkara 10 Perlembagaan Persekutuan mengenai kebebasan bersuara dan oleh itu tidak sah dan tidak boleh dikuatkuasakan.
Hakim itu berkata terdapat merit dalam permohonan Mat Shuhaimi kerana Seksyen 3 (3) tidak memerlukan pembuktikan 'mens rea'. Dalam undang-undang, 'mens rea' atau niat bersalah menjadi elemen penting untuk menunjukkan kesalahan jenayah.
Hakim itu, bersama-sama dua lagi hakim Mahkamah Rayuan, membenarkan rayuan dikemukakan Mat Shuhaimi Shafiei yang juga Adun Seri Muda bagi mencabar kesahan peruntukan itu.
Mat Shuhaimi didakwa pada bulan Februari 2011 di Mahkamah Sesyen di Shah Alam dengan memuat-naik satu artikel yang didakwa memfitnah dalam blognya, mengenai pelantikan Mohd Khusrin Munawi sebagai setiausaha kerajaan negeri Selangor yang baru.


DI BUMI

MELAYU INI

MASIH RAMAI

SOSOK SOSOK

YANG BAIK

YANG JUJUR

YANG ADIL

DARI YANG 

JAHAT GANAS

WALAU PUN

DALAM SISTEM

YANG KORUP


-----------------

PARTI CUKONG SOKONG CHINA ROMPAK TANAH MELAYUPARTI

CUKONG

SOKONG

CHINA ROMPAK

TANAH MELAYU

MCA gembira dengan pelaburan China

 | January 28, 2017
Dalam perutusan Tahun Baharu Cina, Liow mengalu-alukan aliran masuk pelaburan China, sambil menyeru bertegas terhadap pihak yang memupuk 'pecah belah'.
CUKONG

PASTI SOKONG

KERANA

CUKONG AKAN

JADI LAGI

KAYA RAYA

--------------------

PUKIMAK DAN LACHAUPANDAI PULAK

PUKIMAK 

LACHAU INI

SOROKAN MUKA

Seramai lima individu ditahan SPRM pada Selasa dan direman selama tujuh hari berkaitan ‘skandal sturgeon’ in----------------

KES NAJIB BILA NAK DAKWA?MALAYSIA

SEDANG

MENUNGGU 

BILA SPRM

NAK BERTINDAK

TERHADAP KES

NAJIB REMBAT

DUIT SRC.BHD

YANG MASUK

AKAUN PRIBADI

NAJIB


----------------

HEBOH KES IKAN - KES NAJIB DITUTUP

SANDIWARA

TERUS

DIPENTASKAN

28 Januari 2017
SHAH ALAM - Seramai 24 individu telah dipanggil berhubung kes penyelewengan projek ternakan ikan sturgeon bernilai RM47.6 juta.

TUJUAN

PEMENTASAN

NAK TUTUP

KES NAJIB

CURI DUIT 

REMBAT 1MDB

BILA HEBOH

KES IKAN

MAKA KES

NAJIB DILUPA

INI TRIK LAMA

TRIK ZAMAN

BERZAMAN

------------------

UCAPAN SELAMAT TAHUN BARU
TIM TT

UCAP SELAMAT

TAHUN BARU

YAAAAMSEEEG------------