Selasa, 8 Jun 2021

PROJEK KANTOI

 PROJEK KANTOI

APA SEBAB AGONG NAK JUMPA?

 JENG JENG JENG

PASAI APA NI

KAH KAH KAH

MACAM MACAM

KOBA BERITO

KAH KAH KAHPejuang sahkan dipanggil menghadap Agong

PARTI yang masih dalam proses pendaftaran Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang) mengesahkan menerima surat dipanggil menghadap Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah di Istana Negara.

Ketua Penerangan Pro-tem Pejuang Ulya Aqamah Husamudin berkata Pengerusi Pro-tem Dr Mahathir Mohamad dijadualkan menghadap Seri Paduka pada Khamis ini.

“Surat rasmi bagi menghadap Yang di-Pertuan Agong telah diterima pada minggu lepas lagi. Bagaimanapun waktu (untuk Dr Mahathir menghadap) belum ditentukan lagi setakat ini,” katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.  

Pengesahan Pejuang itu hadir selepas kedengaran desas-desus  bahawa semua pemimpin parti politik di negara ini akan dipanggil menghadap Yang di-Pertuan Agong, dipercayai ada kaitan dengan keadaan semasa negara.

Bagaimanapun, Ketua Penerangan Bersatu Wan Saiful Wan Jan dan Setiausaha Agung MCA Chong Sin Woon ketika diajukan soalan sama, masing-masing menyatakan mereka tidak mempunyai maklumat mengenai perkara itu setakat ini. 

Presiden Gerakan Dr Dominic Lau Hoe Chai dan Presiden MIC S. A. Vigneswaran pula memaklumkan parti mereka belum menerima sebarang jemputan rasmi daripada Istana Negara untuk menghadap Yang di-Pertuan Agong.

Sementara itu, Timbalan Presiden Umno Mohamad Hasan mengakui mendengar desas-desus berkenaan namun tidak dapat memastikan sama ada parti tersebut telah menerima surat jemputan tersebut.

“Dengar khabar begitulah (dipanggil menghadap Yang di-Pertuan Agong). Saya tidak ke pejabat…tak pasti sama ada (Umno) dah dapat surat atau belum,” katanya.

Berlainan pula dengan Setiausaha Agung PKR Saifuddin Nasution Ismail yang meminta Bernama merujuk perkara berkenaan kepada Ahli Jawatankuasa Penamatan Proklamasi Darurat Khairuddin Abu Hassan.

“Rujuk Khairuddin… dia mungkin tahu lebih berbanding maklumat yang kami ada,” kata Saifuddin Nasution.

Semalam, media melaporkan Khairuddin yang juga Pengerusi Badan Perhubungan Pro-tem Pejuang Wilayah Persekutuan, sebagai berkata Yang di-Pertuan Agong berkenan menerima menghadap semua pimpinan parti politik termasuk pembangkang.

Jawatankuasa Penamatan Proklamasi Darurat yang dianggotai pemimpin pembangkang ditubuhkan bagi mengumpul petisyen supaya darurat Covid-19 ditamatkan segera.

Pada  11 Januari lepas, Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah memberi perkenan supaya Pengisytiharan Proklamasi Darurat dilaksanakan di seluruh negara sebagai langkah proaktif untuk membendung pandemik Covid-19.

Seri Paduka Baginda turut memberi perkenan untuk tempoh pelaksanaan darurat ini hingga 1 Ogos 2021 atau sehingga suatu tarikh yang lebih awal jika angka kes positif Covid-19 harian dapat dikawal dan diturunkan dengan berkesan.

Susulan itu, Pejabat Perdana Menteri pada 9 Februari lepas, mengumumkan pelantikan 19 ahli Jawatankuasa Khas Bebas Darurat selepas mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong.

Jawatankuasa yang ditubuhkan di bawah Seksyen 2 Ordinan Darurat (Kuasa-Kuasa Perlu) 2021 itu berperanan menasihati Yang di-Pertuan Agong tentang kewujudan berterusan darurat besar di Malaysia dan penamatannya. – Bernama, 8 Jun, 2021.


GONCANG 

GOYANG

KAH KAH KAH

RABA RABA

KAH KAH KAH

TAPI TAK

PANCUT

KAH KAH KAH

BETUL POTONG

STIM

KAH KAH KAHTOLONG JANGAN HINA SAKAI - KAMI TAK SANGKUT NASIB PADA BATU ITAM

 


TOLONG JANGAN

HINA SAKAI

KAMI TAK SANGKUT

NASIB PADA

BATU HITAM

AMIN


NonameZ commented on 

"BEREBUT KUASA UNTUK

 DAPAT BURET"

"Samsuri kumpulan geng profesional yang pro-Perikatan Nasional dan Khairuddin geng ustaz pro-Muafakat Nasional" Perkataan yg sesuai berlawanan dengan geng profesional adalah geng sakai. Hahahaha

KONSPIRASI SYARIKAT UBAT

 BILON BILON

SYARIKAT UBAT

JADI KAYA JUAL

VEKSIN  

SATU PROJEK

 KONSPIRASI ?

AMIN

Unknown commented on 

"MAKIN JELAS 

ADA KONSPIRASI"

Kalau benar ini berlaku, Yankee Dodo menggunakan China Merah sebagai 'tikus putih'. Bagaimana pula dengan kes-kes kematian ganjil yang berlaku di Jersey dan Virginia, Yankee Dodo lebih awal sebelum kes mula dikesan secara rasmi di Wuhan. Jahat betul Yankee Dodo, nak elak daripada berlaku tularan di Yankee Dodo sekira berlaku kebocoran maka sengaja dipindahkan kajian ke Wuhan... celaka betul Yankee Dodo. 


Ini satu konspirasi nak mengenakan China Merah. Pasti Itek Trumpet tahu konspirasi ini. Untuk mengelak daripada dituduh sebagai punca maka beria-ia betul Itek Trumpet menuduh China Merah sebagai punca dan menggelarkan virus itu Chinese Virus walaupun WHO telah secara rasmi menamakannta Covid-19. Hatamjadah betul Yankee Dodo..

NAK AJAK BERJUANG

 


AGUNG NAK

SURUH 

BERJUANG KE ?

KAH KAH KAH


Pejuang sahkan


 dipanggil 


menghadap Agong


PARTI LAIN

MACAM MANA

SAJE TANYA

JANGAN MARAH

KAH KAH KAH

NAK BINCANG APO?

 


NAK BINCANG

APO BONDO

ToraTora commented on

 "BERITA APA INI ?"

tolong kojut den bangun pagi pada 16 Jun nanti

ToraTora commented on

 "AKHBAR SINGAPURA 

LEBIH TAHU DARI RTM"

kenapa lambat sangat... susah nak kojut bangun tidur ko


Agong, raja-raja bincang krisis Covid-19 pada 16 Jun, kata laporan

DUIT DAH MASUK ATU BELUM ?

 DUIT UNTUK

DAPUR JALANAN

DAH MASUK - BELUM?

AMIN

HANYA SATU AJENDA - SAMA SAMA LAWAN KOBID

 


HANYA SATU 

AJENDA

BERSATU LAWAN 

KOBIDUnknown commented on 

"BERSATU LAWAN 

MUSUH YANG SATU"

Lepas bentuk kerajaang perpaduang apa jadi? Menteri Pendidikang akang buat polisi baru? Menteri Kewangang baru akan lancar sekim pinjaman baru? Atau akan ada Hotel Malaysia move? Kerajaang Progresif Rakyat pulak akan ditubuhkan? Bro, lebih baik cuci ekzos keta.

KONSPIRASI BUAT DUIT JULA VAKSIN MAKIN JELAS

 


KONSPIRASI 

BUAT DUIT

JUAL VAKSIN

MAKIN JELAS

Unknown commented on

 "MAKIN JELAS 

ADA KONSPIRASI"

Tuan T.T, jadi si Fauci tu dah mengaku Yankee Dodo sponsor kajian virus kobid ni du Wuhan. Fari mana datang wang tajaan kajian tu ? Sosok kaya raya bernama Bill Gates dispekulasikan terlibat dalam tajaan ini... 


Dan yang nenjadi tanda tanya besar ialah KENAPA MELINDA GATES DAN BILL GATES mengumumkan mereka berpisah walapun tidak bercerai, dalam masa ini... kebetulan ya... Banyak laporan menceritakan mereka adalah pasangan yang cukup mesra dan intim, kenapa berpisah pulak? Gwa sekarang macam kilat serkap jarang pulak, Tuan T.T KAH KAH KAH, AMIN

ALAUDIYI INI PENULIS KITAB AL-JILATI KETATARRIN

 AL-AUIDIYI ADALH

PENULIS KITAB

AL-JILATTI KETATRIN

BINIRUN Unknown commented on 

"BEREBUT KUASA 

UNTUK DAPAT BURET"


Dulu sebelum masuk PAS,al auidiyi al mawari al buriti penah desak adi awang letak jawatang presideng pas,tup2 sekejab je masuk pas terus jd MP,apa nak herang kalu dia susun strategi nak jatuhkan adi awang.dah memang niat asal dia

BEREBUT KUASA UNTUK DAPAT BURET

 

PARTI ISLAM

KAH KAH KAH

AMIN

PARTI ISLAM

KAH KAH KAH 

AMIN

PARTI ISLAM

KAH KAH KAH

 AMIN

BEREBUT KUASA

KAH KAH KAH 

AMIN

ADA KUASA

 BELI KERETA
KAH KAH KAH

BELI KERETA

 DAPAT

BURET KETAT

KAH KAH KAH

AMINKedudukan Samsuri kini genting, kata orang PAS

PAS dijangka hanya dapat mentadbir Terengganu satu penggal ekoran pergolakan dalaman dan isu membelit menteri besar termasuk hubungan dingin dengan istana, kata sumber parti dan penganalisis.

Sumber memberitahu The Malaysian Insight, isu melibatkan Ahmad Samsuri Mokhtar kini genting sehingga istana hampir menarik balik gelaran Datuk Seri disandang menteri besar itu.

Hinggakan, Timbalan Menteri Sains Teknologi Inovasi Ahmad Amzad Hashim terpaksa diminta menjadi orang tengah bagi meredakan ketegangan antara Samsuri dan pihak istana, kata sumber.

Seorang sumber pemimpin PAS Terengganu yang enggan namanya disebut itu berkata, selain itu menteri besar juga dilihat kurang menumpukan isu negeri berkenaan.

“Dinginnya hubungan Ahmad Samsuri dengan pihak istana atas beberapa isu kerana menteri besar itu dilihat tidak pandai menjaga hubungan dengan pihak istana.

“Biarpun keadaan sekarang (PAS) masih boleh bertahan namun pihak istana kini melihat PAS menghadapi masalah memerintah Terengganu terutama menteri besar kini lebih banyak menumpukan hal di kerajaan pusat,” katanya.

Sumber mendakwa, ia berikutan Ahmad Samsuri kini sedang mengintai peluang untuk bertanding di kerusi Parlimen bagi menyertai kabinet kerajaan Perikatan Nasional akan datang.

PAS Terengganu berpecah tiga kem

Seorang lagi sumber dalam PAS yang juga tidak mahu dinamakan turut mengesahkan agenda menteri besar itu yang mahu beralih ke Putrajaya.

Dedah sumber itu, kumpulan menteri besar sedang membuat percaturan untuk menentukan kerusi Parlimen sesuai untuk ditandingi Ahmad Samsuri.

Antara yang dipertimbangkan kerusi Kuala Terengganu yang dimenangi Ahmad Amzad Mohamed dalam pilihan raya 2018, kata sumber PAS itu.

“Kemungkinan Amzad akan memberi laluan kerusi Parlimennya di Kuala Terengganu kepada Ahmad Samsuri,” katanya.

Jelas sumber, penghijrahan itu juga dirancang kerana Ahmad Samsuri tiada kekuatan di peringkat akar umbi dan lebih dilihat sebagai pemimpin atasan PAS.

“Ahmad Samsuri biarpun menjadi menteri besar namun sebenarnya beliau tidak mempunyai sokongan akar umbi.

“Watak Ahmad Samsuri itu sendiri dilihat sebagai pemimpin atasan kerana latar belakangnya menjadi setiausaha politik kepada tuan guru, beliau bukan pemimpin dari akar umbi,” katanya.

Oleh sebab itu, Ahmad Samsuri hanya dilihat mendapat kekuatan dari pengaruh presiden PAS dan bekas menteri besar Abdul Hadi Awang.

“Sebab itu beliau kurang sokongan akar umbi, hanya mengharapkan sokongan dari tuan guru semata-mata yang begitu memberi kepercayaan penuh.

“Ini dapat dilihat apabila tuan guru memberi kerusi Rhu Rendang ( kerusi selamat PAS kepada Ahmad Samsuri,” katanya.

Jelas sumber, keputusan Hadi meletakkan Ahmad Samsuri di kerusi Rhu Rendang dan menjadi calon menteri besar menimbulkan rasa tidak puas hati di kalangan pemimpin tempatan.

“Namun disebabkan yang membuat keputusan itu adalah tuan guru tidak ada siapa yang berani membantah,” katanya.

Kata sumber itu lagi, rasa tidak puas hati di kalangan pimpinan tempatan berlanjutan terutama apabila Ahmad Samsuri dilihat banyak membuat keputusan membelakangkan mereka.

Pemimpin tempatan ini antara lainnya marah apabila Ahmad Samsuri lebih mengutamakan orang luar dalam lantikan politik melibatkan agensi negeri Terengganu.

Perkara itulah yang membawa kepada krisis dalam PAS Terengganu dan menyebabkan gerakan tersebut berpecah tiga.

“Memang berlakunya krisis dalaman PAS Terengganu.

“Ada tiga kumpulan dalam PAS negeri iaitu kem menteri besar, kem pemimpin kanan PAS negeri Satiful Bahri Mamat dan Khairuddin Aman Razali,” katanya.


Ujar sumber itu, Exco Pelaksanaan Syariah, Pendidikan dan Pengajian Tinggi Satiful antara nama yang disebut untuk mengisi calon menteri besar semasa PRU14.

“Namun itu tidak berlaku kerana tuan guru telah meletakkan Ahmad Samsuri calon menteri besar,” katanya.

Khairuddin juga dilihat  bercita-cita tinggi dan mahu menjadi menteri besar dan juga memegang jawatan nombor satu parti itu.

“Ini boleh dilihat di mana pelantikan Khairuddin sebagai menteri bukan melalui parti tapi dan tiba- tiba namanya diumumkan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin yang mengejutkan orang ramai.

“Sebab itu beliau dilihat sebagai pemimpin sangat bercita-cita tinggi, dan dalam konteks politik Terengganu beliau diberi empat jawatan syarikat berkaitan kerajaan (GLC) negeri,” katanya.

Beliau melihat persaingan di antara Khairuddn dan Ahmad Samsuri boleh diumpamakan seperti pertembungan di antara dua bekas menteri besar Umno, Ahmad Said dan Razif Abdul Rahman.

“Senario Khairuddin dengan Ahmad Samsuri boleh dikatakan hampir sama seperti pemimpin Umno Ahmad Said dan Razif Abdul Rahman. Samsuri dengan Khairuddin dahulunya dilihat sehaluan.

“Namun keadaan itu berubah disebabkan pertembungan dua kumpulan iaitu Ahmad Samsuri kumpulan geng profesional yang pro-Perikatan Nasional dan Khairuddin geng ustaz pro-Muafakat Nasional,katanya.

Khairuddin yang juga merupakan Ketua Dewan Ulama PAS dilanda beberapa kontroversi antaranya  didakwa melanggar standard (SOP) kuarantin pada Ogos lepas.

Ia menimbulkan kemarahan umum kerana melihat berlaku layanan berat sebelah kerana menteri itu hanya didenda RM1,000 atas kesalahan tersebut

Pada Mei beliau sekali lagi terpalit dengan kontroversi apabila didakwa ditahan di sekatan jalan raya di Perasing bersama seorang wanita pada 16 Mei lepas.

Khairuddin menafikan dakwaan itu biarpun polis Terengganu mengesahkan menteri itu ada melalui sekatan berkenaan.

Menteri itu juga kini berdepan dengan skandal jualan tanah milik Lembaga Getah Malaysia (LGM) yang didakwa dipajak kepada satu yayasan PAS dengan harga jauh lebih rendah dari pasaran.

Penganalisis politik Mohd Hisomuddin Bakar pula ketika diminta mengulas tidak menolak ramalan bahawa krisis tersebut akan menyebabkan PAS hanya mampu bertahan sepenggal saja kali ini.

Beliau berkata krisis atau kontroversi yang  melanda parti Islam mungkin tidak akan menjejaskan jentera pilihan raya PAS namun menjangka penolakan datang dari ahli biasa

Beliau berkata, krisis kepemimpinan menteri besar dan hubungan dingin dengan pihak istana akan menyebabkan sabotaj dari ahli biasa PAS.

“Hukuman boleh datang dari ahli PAS biasa jika mereka tak puas hati dengan prestasi dan penyelewengan yang mereka percaya isu itu benar berlaku.” – 8 Jun, 2021.

PERJUANGAN

MENCARI

BURET KETAT 

OOPPS SILAP

KAH KAH KAH

PERJUANGAN

NAK DAPAT KUASA

KAH KAH KAHSYURGA DUNAI UNTUK KAPIR DAN POLITIKUS

 


SYURGA DUNIA

UNTUK KAPIR 

DAN

POLITIKUS ISLAM


panglimo potaseh commented on

 "CONTOH 

PEMIMPIN ISLAM"

Kalau kita lihat era A-go-go TT pompuannye pakai skirt pendek ..era Saturday Nite Fever gwa pompuan pakai short ..sekarang ni era Ya Na Na pompuan di selubong ala Neelofa. Tapi yg sedey nye 76% yg kono Kovid adolah Melayu Islam El-Selubongi ..


Cino yg punye amoi seksi yg makai short hanya takat nutup pantek ..kono Kovid hanyo 2.6% jo ..mano silap nyo Molayu ..ha jual lah igamo lagi ..padan muko. Tapi TaT badan gomok akan jawab "dunio ni syurgo utk Kapir Laknat" ..jawapan spt ini nyolosaikan sogalo masalah ..tuckbEEr ..

AKHBAR SINGAPURA LEBIH TAHU DARI RTMBERITA PENTING

SAPERTI INI

KENAPA SUMBERNYA

AKHBAR SINGAPURA

AMIN

APAKAH SINGAPURA

MENJALANKAN

DASAR NEGARA

AMIN
Agong, raja-raja bincang krisis Covid-19 pada 16 Jun, kata laporan

KESEMUA sembilan raja dijangka mengadakan satu pertemuan khas pada 16 Jun, seminggu selepas Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah terima menghadap pemimpin parti politik, lapor portal berita Singapura Straits Times.

Memetik sumber parti politik dan istana, Straits Times berkata pertemuan khas itu akan diadakan di Istana Negara bagi membincangkan krisis Covid-19 yang semakin buruk.

Keputusan untuk mengadakan pertemuan itu dicapai pada minggu lepas ekoran krisis Covid-19 yang semakin teruk, isu program vaksinasi dan gesaan untuk menamatkan darurat dan Parlimen bersidang semula.

“Ini bukan Majlis Raja-Raja tetapi merupakan satu pertemuan khas,” kata sumber kepada Straits Times.

Kenyataan ini dibuat selepas beberapa portal berita termasuk The Malaysian Insight melaporkan Agong dijangka terima menghadap pemimpin parti politik minggu ini antara Rabu hingga Jumaat.

Memetik sumber dari PKR, Straits Times berkata parti itu mengakui “ada perbincangan dengan pihak istana” beberapa hari lepas tetapi sumber itu enggan mengesahkan sama ada pertemuan dengan Agong akan berlangsung minggu ini.

Ini kali pertama raja-raja mengadakan pertemuan selepas Majlis Raja-Raja yang sepatutnya berlangsung pada 24 Februari lalu dibatalkan kerana pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0.

Majlis Raja-Raja yang diadakan tiga kali setahun kini dijadualkan berlangsung pada 30 Jun. – 7 Jun, 2021.


APA JADI

DENGAN RTM

TV 3 UTUSAN

SINAR

AMIN

APA JADI DENGAN

WARTAWAN

MALAYSIA?

AMIN

SEMUA DAH

JADI MANAI

AMINTAKUT IALAH MUSUH KEPADA FIKIRAN KRITIKAL

 TAKUT IALAH

MUSUH KEPADA

FIKIRAN KRITIKAL

Unknown commented on 

"FORUM CHINA MERAH 

MALAM INI - JAM 9.00"

Prof betul, perlu ada kelonggaran, namun soalan....tulis buku teks sejarah sekolah pun tahap sentimen propaganda, bukan secara kritikal, camne nak lahir orang yg berani berfikir...

MAKIN JELAS ADA KONSPIRASI

 


MAKIN JELAS

ADA KONSPIRASI

MB GENTING - KE CASINO KE ?

 INI GENTING

MACAM MANA

KAH KAH KAHKedudukan Samsuri kini genting, kata orang PAS


GENTING CASINO

KE?

KAH KAH KAH

TIM BANDUAN DAN BAKAL BANDUAN DAN KLUSTER MAHKAMAH DI KETEPIKAN

 


TIM BANDUAN

BAKAL BANDUAN

KLUSTER

 MAHKAMAH

DI KETEPIKANCekpit Kelima commented on 

"WAJIB SOKONG"

Kewujudan kerajaan perpaduan memerlukan persetujuan umno, parti yang memiliki kerusi terbanyak di parlimen. Atas faktor inilah, persetujuan kerajaan perpaduan hanyalah helah untuk melepaskan Najib, Zahid dan semua yg telah dihadapkan ke mahkamah. Semua politaik akan cari jalan utk menyelamatkan diri masing2. Atas faktor inilah idea ini wajib di tentang. Hanya beberapa bulan sahaja, Covid-19 akan berjaya dilawan melalui pemvaksinan rakyat. Selepas itu buat lah PRU, serahkan mandat kepada rakyat. Sebelum itu jgn lupa pastikan Najib Zahid dan konco2nya disumbat ke penjara. Amin.

BERITA APA INI ?

 


RAJA BERSIDANG

APA MAKNANYA

AMINAgong, raja-raja bincang krisis Covid-19 pada 16 Jun, kata laporanAPA AJENDA

SEMUA INI

AMIN

AJEN CHIMA MERAH TELAH BERADA DI TANAH MELAYU

 AWAS !

AJEN 

CHINA MERAH

TELAH BERADA

DI TANAH MELAYU

Unknown commented on 

"FORUM CHINA MERAH

 MALAM INI - JAM 9.00"

ini akibat hangover dr pandemik covid . buat apa dok kalut sangat dan masa dgn masalah ni pak menteri semua makan gaji buta ke sampai perlu forum ni , bodoh piang TT ni . Kena terima hakikatnya trojan cina dah ada dlm Malaysia kalau nak salah biar tuju ke menteri melayu isle kita .

BERKHALWAT HARI KE 448

 KHALWAT KE 448


SELASA  8/6/2021
KITA MASUK KE HARI 448
BERKHALWAT

DARURAT
HARI KE 148

PKB 4.0

ANGKA KOBID TURUN
TAPI
MASIH MENAKUTKAN

PAGI INI  DI PINTU BELAKANG
HOKKIEN GUA DI SAMBUT
OLEH TERKUKUR

RUMPUT DIJALAN MAKIN TINGGI
TAPI SIMPONI CENGKERIK
TAK ADA PAGI INI

MATA  HARI TAK KELIHATAN
KUALA LUMPUR KELAM
KL SENTRAL PUN KELAM

LANGIT BIRU
TAPI BUKAN BIRU CERAH
BIRU KELAM
MUNGKIN PANAS
MUNGKIN HUJAN

DI HADAPAN POKOK MENGKUDU
GUA BERDIRI
GUA PERHATIKAN RAPI RAPI

SAHEH!
DUA EKOR TEMPUA
SEDANG  BEKERJA
MEREKA SEDANG
MENDIRIKAN BANGLO BARU
GUA TERNAMPAK
STRUKTUR NYA
BARU DIANYAM
MASIH HIJAU

SETIAP KALI GUA LINTAS MENGKUDU
GUA RASA SEDIH
MENGAPALAH ADA UMAT MANUSIA
YANG MERUTUHKAN
SARANG TEMPUA INI
AMIN

BRO
MULAKAN PAGI INI
DENGAN SENYUMAN

BRO
YANG SALAH TETAP SALAH
WALAU PUN SEMUA
MEMAKAINYA
YANG BENAR TETAP BENAR
WALAU PUN TAK SIAPA PAKAI

BRO
SEMUA YANG BERLAKU
PADA DIRI KITA 
WALAU PUN BURUK
ADALAH RAHMAT
ADALAH  TUGAS KITA UNTUK
MENEMUI MAKNANYA

BRO
LAGI LU JAUHKAN DIRI
DARI MAT BEBAL
LAGI TENTERMAM
HIDUP LU

YANG LUKA
AKAN SEMBUH
YANG PATAH 
AKAN DISAMBUNG
YANG GELAP
AKAN TERANG
CAHAYA MATAHARI
AKAN SAMPAI

BRO
JANGAN SILAP
KEBAHAGIAN BERMULA
DENGAN DIRI KITA
BUKAN DENGAN KERJA
BUKAN DENGAN HUBUNGAN
ATAU
BUKAN DENGAN DUIT DAN HARTA

TAKUT BUKAN
MENGHALANG MATI
TAKUT INI
MENGHALANG HIDUP

BRO
BETAPA KAYA
BETAPA BERPELAJARAN
BETAPA  BERBAKAT
BETAPA KOOL
KITA INI
YANG HAKIKI
UNTUK DILIHAT
ADALAH BAGAIMANA
 KITA
MELAYAN ORANG LAIN

BRO
TENTERAM INI
BUKAN BERMAKNA
TEMPAT ITU TIDAK BISING
TIDAK SIBUK
TENTERAM DALAM JIWA KITA
DALAM SEMUA  KEADAAN

BRO
APA BEZANYA
AKU CINTA KAMU
DAN
AKU SAYANG KAMU
JAWABNYA:
MACAM KITA DENGAN BUNGA
JIKA KITA SUKA BUNGA ITU
 KITA PETIK DAN CIUM
JIKA KITA CINTA BUNGA ITU
KITA SIRAM BAJA SETIAP HARI
JIKA KITA FAHAM INI
KITA FAHAM KEHIDUPAN

BRO
KETIKA KITA DALAM KEGELAPAN
MASANYA KITA
MEMCARI CAHAYA 
PENCERAHAN

BRO
KITA HIDUP HANYA SEKALI
INI ADA  KAT KATA DONGENG
KITA HIDUP SETIAP HARI
HANYA MATI SEKALI
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT BERKHALWAT