Jumaat, 8 Januari 2021

DENGAR BETUL BETUL APA PAK CIK NI CAKAP

 


DENGAR BETUL BETUL

APA PAK CIK NI CAKAP

ADA PERSAMAAN

 DENGAN KITA 

ATAU TAK?

ISLAM PTONG TANGAN KALAU MENCURI - KALAU RASUAN POTONG APA?

 


ISLAM POTONG TANGAN

JIKA MENCURI

KALAU RASUAH NAK

POTONG APA?

Unknown commented on 

"DAP TAK BODOH"

Hoiii. Ada orang marah meroyan KM beli mercedes baru dekat setengah juto. Kahkahkah Tapi penyamun ni beli jam takde pulak dia nak melalak. Beli pakai kat tangan je. Kahkahkahkah. Betulke islam potong tangan yg mecuri. Cmna nak pakai jam. Kahkah woiii woii. 


BEKAS Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak memberitahu Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur, bahawa tujuan beliau membeli jam tangan mewah untuk isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor adalah untuk memujuknya berikutan terpaksa memendekkan percutian keluarga mereka di Honolulu, Hawaii. 


Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan peguam Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah berhubung tindakannya membeli jam tangan AS130,625 (RM466,330.11) di butik Chanel menggunakan kad kredit miliknya. Menurutnya, setiap tahun beliau mempunyai cuti tahunan sebanyak sepuluh hari dan memilih ke Hawaii bersama keluarga pada 2014.

RED CUKONG

 RED CUKONG

Unknown commented on

 "HABIS KENA PENGGAL"

Tak juga. Batal railway. Itu bagus. Kuonming-bangkok-singapore. Sailang itu PRC.pivot asia.Pelaq red chukong. Bagi sokongan kawan kawan cina tanah melayu yg baik dan kacak pertahan ibu pertiwi..mulai hari ini fasis mainland sana kita panggil red chukong.

BANDUAN GILA KUASA

 

TIM BANDUAN

GILA KUASA

KAH KAH KAH


Desak pilihan raya sekarang kemaruk kuasa, kata Annuar Musa

TINDAKAN mendesak pilihan raya diadakan sekarang menunjukkan sikap kemaruk kuasa dan tidak sensitif dengan penderitaan rakyat yang terbeban dengan pelbagai masalah ekonomi akibat pandemik Covid-19 dan banjir, kata Menteri Wilayah Persekutuan Annuar Musa.

Annuar adalah menteri dari Umno yang kedua selepas Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Khairy Jamaluddin yang menyifatkan desakan itu tindak bertanggungjawab, ketika sebahagian dalam Umno mahu pilihan raya diadakan sebelum April tahun ini.

“Mendesak pilihan raya di saat rakyat dan negara berhempas pulas dengan Covid-19, banjir, ekonomi jelas mencerminkan bukan saja tidak bertanggungjawab tapi memperagakan kemaruk kuasa dan tidak sensitif kepada derita rakyat.

“Itu bukan kehendak akar umbi,” tulis Annuar di Twitter malam tadi.


WOIT

KUASA PENTING

KAH KAH KAH

TAKDA KUASA

MASUK PENJARA

KAH KAH KAH

ADA KUASA

KES BOLEH BATAL

KAH KAH KAHDARA TU APA

 


DARA ITU APA

Unknown commented on

 "RAHSIA ANWAR 

NAJIB PECAHKAN"

Pecah rahsia, biasalah. Kan tim banduan? Kalau pecah dara, dashyat!

TAKTIK BARU NAJIB

 


TAKTIK BARU 

AMIN

DULU

LEWATKAN BICARA

AMIN

NAK TENGOK

BAJIR DI PEKAN

AMIN

SAKIT LUTUT 

SAKIT KAKI

AMIN

ISTERI BERSALIN 

MENANTU NAK 

LENGAGNG PERUT

AMIN

ANAK DAPAT CUCU 

CUCU DAPAT CUCU NAK BUAT DOA SELAMAT TANGUH TANGUH 

TANGUH

AMIN

SEKARANG NAK

BUANG PENDAKWA

KAH KAH KAH
Mahkamah dengar

 permohonan Najib

 singkir Sri Ram

 27 Januari

PERMOHONAN bekas perdana menteri Najib Razak untuk menggugurkan bekas hakim Mahkamah Persekutuan Gopal Sri Ram daripada mengetuai pasukan pendakwaan dalam perbicaraan kesnya yang didakwa meminda laporan audit 1Malaysia Development Berhad (1MDB), akan didengar di Mahkamah Tinggi pada 27 Januari.

Peguamnya Nur Syahirah Hanapiah memaklumkan perkara itu kepada pemberita selepas kes berkenaan disebut di hadapan timbalan pendaftar Catherine Nicholas hari ini. Pihak pendakwaan pula diwakili oleh Timbalan Pendakwa Raya (TPR), Mohamad Mustaffa P Kunyalam.

“Oleh kerana peguam kanan Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah mengambil cuti sakit, perbicaraan yang pada awalnya ditetapkan untuk hari ini terpaksa ditangguhkan, jadi permohonan untuk membatalkan kelayakan Sri Ram telah ditetapkan untuk perbicaraan pada 27 Januari di hadapan hakim Mahkamah Tinggi Mohamed Zaini Mazlan pada pukul 9.30 pagi,” katanya.

Pada 12 Jun tahun lepas, Najib, 68, mengemukakan permohonan untuk menggugurkan Sri Ram, dengan disokong oleh dua afidavit yang difailkan oleh Najib dan bekas peguam negara Mohamed Apandi Ali.

Dalam permohonannya, Najib memohon diisytiharkan bahawa wujud konflik kepentingan antara pelantikan Sri Ram sebagai TPR di bawah Seksyen 376(3) Kanun Prosedur Jenayah dan juga menjadi peguam bela dan peguam cara di Mahkamah Tinggi Malaya.

Beliau juga memohon diisytiharkan Sri Ram telah bertindak dan/atau terus bertindak dalam konflik kepentingan berdasarkan pelantikannya sebagai TPR kanan, telah mempamerkan sikap berat sebelah dan mala fide, inter alia, dengan membuat andaian dan menentukan lebih awal bahawa pemohon bersalah malah sebelum beliau secara rasmi didakwa di mana-mana mahkamah atau sebarang perintah atau relief yang mahkamah mungkin dapati sesuai dan betul dalam keadaan itu.

Sementara itu, Apandi dalam afidavitnya berkata pada lewat petang pada Januari 2018, Sri Ram telah datang ke rumahnya di Jalan Dutamas di Kuala Lumpur, selepas beliau (Sri Ram) membuat beberapa panggilan telefon untuk menyatakan mahu bercakap secara peribadi dengannya.

“Beliau (Sri Ram) berkata, ‘Tun M (bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad) hantar saya untuk berjumpa anda,’ dan beliau meneruskan, ‘Beliau (Tun M) mahu anda tangkap Najib di pejabatnya, anda pergi esok pada pukul 2.00 petang, kami akan aturkan polis di Putrajaya untuk lakukan apa yang perlu atas arahan anda. Kami juga akan aturkan untuk seorang majistret mengeluarkan perintah reman semasa beliau dibawa ke hadapannya,” kata bekas peguam negara.

Apandi mendakwa Sri Ram memberitahunya yang beliau akan menjadi wira di mata rakyat dan akan menjadi peguam negara yang pertama menahan perdana menteri yang sedang berkhidmat dan bahawa mereka telah menyediakan rancangan dan apa yang beliau (Sri Ram) perlukan adalah untuk beliau bersetuju.

Dalam afidavit jawapan difailkan pada 6 Julai, Sri Ram menafikan dakwaan Apandi bahawa beliau (Sri Ram) dihantar oleh Dr Mahathir untuk berjumpa Apandi berhubung perbualan untuk menahan Najib.

Sri Ram berkata beliau menghadiri perjumpaan dengan Apandi dan isterinya di kediaman mereka atas kapasiti profesional dan pada perjumpaan itu, beliau telah memberikan nasihat tertentu berkaitan keistimewaan profesional undang-undang.

Najib, 67, didakwa atas pertuduhan menggunakan jawatannya bagi mengarahkan supaya Laporan Akhir Pengauditan 1MDB dipinda sebelum dibentangkan kepada Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC), bagi mengelakkan sebarang tindakan terhadapnya, manakala bekas ketua pegawai eksekutif 1MDB Arul Kanda Kandasamy didakwa bersubahat dengan Najib, meminda laporan itu untuk melindungi Najib daripada dikenakan tindakan.

Mereka didakwa mengikut Seksyen 23(1) Akta Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia 2009 yang boleh dihukum mengikut Seksyen 24(1) akta sama, yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 20 tahun dan denda minimum lima kali ganda jumlah atau nilai suapan, yang menjadi hal perkara kesalahan itu jika suapan dapat dinilai atau berbentuk wang atau RM10,000, mengikut mana-mana yang lebih tinggi, jika sabit kesalahan.

Kali akhir perbicaraan kes ini diadakan pada 13 Oktober lepas, dan ia akan bersambung pada 18 Januari ini di hadapan Hakim Mohamed Zaini. – Bernama, 8 Januari, 2021. 


TERBAIK

BUKA SAJE

TOLAK PENDAKWA

KAH KAH KAH

TOLAK HAKIM

KAH KAH KAH

RUNTUHKAN

 MAHKAMAH

KAH KAH KAH

RUNTUHKAN

PENJARA

LAGI BEST

KAH KAH KAH

SEMUA PEKARA

SELESAI

KHALAS
SELAMAT BERANGKATSELAMAT BERANGKAT 


Indian fashion designer

 Satya Paul dies aged 79

Paul revolutionised and revitalised the sari as well as launching one of India’s best-known fashion brands

ACAH ACAH

 


BETUL BETUL

ATAU

ACAH ACAH

KAH KAH KAH


Kalau Umno mahu, Bersatu sedia putus, kata sumber


Bersatu sedia PRU15 tiga penjuru, kata akar umbi


ACAH ACAH

LUBUK CINA

KEPALA PECAH

SIAPA KENA

KAH KAH KAH


RONI AKAN DIJIMATKAN

 


RONI AKAN

DIJIMATKAN

John Bronson commented on 

"APA TERSIRAT

 DARI RONNIE DAP"

Kalau mat roni ni dok pilipin dh lama kena tembak dgn mata2 panglima rodrigo duterte. Kat sini makin tinggi agama menteri, makin senyap menikus.

HABIS KENA PENGGAL

 HABIS KENA

PENGGAL INGKAR 

NASEHAT ORANG TUA

Unknown commented on 

"KERAJAAN KACAU MACAU"

Yiddin boleh tahan sampai habis penggal atau habis nak kena penggal....soalan nih begitu tidak stable sebagaimana Yiddin jugak tidak stabil which in the english gentlemens` words would say damn if you do damn if you don`t...akibat hanya ada sedikit lebih cerdik dari bosskau yang dulu sailang dia dari kerusi DPM dan dungUMNO dan lebih sedikit pandai berbanding si songel yang 20 lebih tahun project PM tak habis lagi... 


Ni padah nya kalau tak reti dengar nasihat orang tua...lagi nasihat dari orang yang dah dekat satu abad pengalaman pun tak boleh nak dengar Yiddin, Najib, Zahid, Anwar, Hadi, pool together and their brains are not even half the faculty of a Dr Mahathir...18 hours day of work and very pragmatic...everybody has their say but his words are the ultimate.DAP TAK BODOH
DAP TAK BODOH

Unknown commented on

 "ANWAR HULU TANGAN 

PADA MUHYIDDIN PULAAAK"

Gwa tak caya masih ada Cina DAP yang bodoh percaya Anwar peduli Kobid melanda rakyat, atau Anwar tahu camna tangani Kobid. Bagi Anwar, yang penting dia jadi perdana menteri, tak kira Kobid ke tak Kobid.

IKUTI SOSOK INI
IKUTI SOSOK INI 

KERAJAAN KACAU MACAU

 


KERAJAAN

TAK SATBIL

AMIN

KERAJAAN 

KACAU MACAU

AMIN

NASIB BAIK 

ADA KOBID

JADI PENYELAMAT

AMIN

Letak jawatan sajalah,

 kata Dr Mahathir 

kepada Muhyiddin


DR Mahathir Mohamad hari ini menasihatkan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin letak jawatan susulan pergolakan yang sedang berlaku dalam kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Bekas perdana menteri berkata beliau sebelum ini telah memberi amaran kepada Muhyiddin banyak masalah akan timbul jika Bersatu menjalinkan kerjasama dengan Umno, tetapi tidak dipedulikan.

“Yang payahnya bila kita nasihat depa tak mahu dengar, nak buat juga. Itulah jadi masalah.

“Jadi nasihat yang paling baik sekarang kamu nampak tak begitu kukuh. Letak jawatanlah,” kata Dr Mahathir pada sidang media di Yayasan Kepimpinan Perdana di Putrajaya hari ini.

Dr Mahathir ketika bersama Bersatu menentang keras cadangan Muhyiddin yang juga presiden untuk membawa parti keluar dari Pakatan Harapan (PH) dan bentuk kerajaan dengan Umno.

Banyak masalah akan timbul kerana Bersatu hanya sebuah parti yang kecil jika dibandingkan dengan Umno, tetapi Muhyiddin memberi jaminan semuanya akan dapat diuruskan, katanya.

“Saya sudah jangkakan pada masa itu.

“Saya beritahu Muhyiddin kamu akan hadapi masalah kerana kamu parti kecil. Kalau Umno tarik balik sokongan, habislah. Tapi dia kata boleh uruskan, Jadi kita tengoklah bagaimana dia nak uruskan.”

Pada masa yang sama Dr Mahathir menyelar kerajaan PN yang terlalu sibuk berpolitik sehingga mengabaikan khidmat kepada rakyat.

“Ini adalah kerajaan paling tidak stabil dalam sejarah Malaysia. Dulu kita punya majoriti dua pertiga, sekarang ini cuma dua orang saja. 

“Jadi ini menyebabkan kerajaan ini tidak boleh tumpu kepada pemerintahan, sebaliknya sepanjang masa digunakan untuk pertahankan diri supaya tak jatuh,” katanya. 

Hubungan Umno dan Bersatu tegang sejak awal penubuhan kerajaan PN, malah memuncak dari bulan ke bulan terutamanya sejak pertengahan Oktober lalu.

Umno mendakwa pimpinan kanannya diketepikan dalam pelantikan anggota Jemaah Menteri dan tidak pula diberikan portfolio kementerian yang berhubung secara langsung dengan rakyat.

Umno kemudian enggan menyertai PN yang dibentuk oleh Bersatu dan PAS serta dua parti di Sabah. Umno sebaliknya mahu mengukuhkan Muafakat Nasional, kerjasama yang dijalinnya dengan PAS pada September 2019 atas nama penyatuan ummah.

Pada Oktober lalu, Presiden PKR Anwar Ibrahim mendakwa ada sokongan “kukuh dan menyakinkan” termasuk daripada kalangan Umno untuk membentuk kerajaan menggantikan Muhyiddin. Biro Politik Umno kemudian mendesak Bersatu untuk merundingkan semula syarat kerjasama politik mereka. – 7 Januari, 2021. 

MUHYIDIN 

TAK PERLU 

KERAS KEPALA

AMIN

RAMAI PARTI

NAK SOKONG PN

AMIN

HANYA MUHYIIDN

PERLU

JADI LEBIH TERBUKA

AMIN

DENGAR APA

ORANG LAIN KATA 

AMIN

BOLEH SAMPAI 

HABIS PENGGAL

AMIN


BATAL BATAL BATALINI SEBAHAGIAN

DARI STRATIJI

PROJEK 

CHINA MERAH

AMINProjek HSR 

tidak penting – 

Dr Mahathir


PUTRAJAYA – Dr Mahathir Mohamad menyifatkan projek Kereta Api Berkelajuan Tinggi (HSR) Kuala Lumpur-Singapura bukan projek yang penting kerana kos yang terpaksa dikeluarkan melebihi penjimatan tempoh masa.

Bekas Perdana Menteri itu berkata, projek yang diilhamkan Najib  itu boleh ditangguhkan antara 10 hingga 20 tahun lagi.

“Kita boleh tunggu 10, 20 tahun lagi kerana sistem ini kena pergi jauh (jaraknya) baru kita dapat menjimatkan masa.

“Ini cuma 230 kilometer saja. Paling banyak boleh dijimatkan adalah kira-kira 15 minit.

“Untuk tempoh 15 minit anda perlu membayar lebih banyak lagi. Yang paling teruk, kos untuk membina HSR adalah kira-kira RM80 bilion, kita tidak dapat balik duit itu,” katanya dalam sidang media di Yayasan Kepimpinan Perdana (YKP), hari ini.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin pada 1 Januari lalu menerusi kenyataan media bersama Perdana Menteri Singapura, Lee Hsien Loong memaklumkan projek HSR telah ditamatkan memandangkan kedua-dua negara gagal mencapai persetujuan mengenai perubahan yang dicadangkan oleh Malaysia selepas tempoh penangguhan perjanjian projek itu berakhir pada 31 Disember lalu.

Projek usaha sama antara Malaysia-singapura itu dicadangkan semasa pentadbiran Najib pada September 2010.

Untuk rekod, pembinaan projek HSR pernah dua kali ditangguhkan sejak perjanjian dua hala Malaysia dan Singapura dimeterai pada Disember 2016.

Penangguhan kali pertama sehingga Mei lalu menyaksikan Malaysia membayar kos penangguhan sebanyak RM45 juta kepada republik berkenaan.

Kos keseluruhan projek HSR untuk laluan sejauh 350 kilometer dianggarkan menelan belanja RM110 bilion. – 

JO LOW

AJEN CHINA MERAH

YAKINKAN NAJIB

AMIN

NAJIB DIPERANGKAP

OLEH CHINA MERAH

AMIN

AWAS BAHAYA

 CHINA MERAH 

AMIN

 TAK  CAYA 

JO LOW AJEN 

CHINA MERAH 

AMIN

SEKARANG JO LOW DIPILIHARA OLEH

 CHINA MERAH

 AMIN

TU SEBAB  POLIS

TAK DAPAT

BAWA JO LOW

PULANG

AMINKITA SEMUA ACHOI

 KITA SEMUA

ACHOI

Unknown commented on

 "WARGA MISKIN KOTA"

Gua pon ada kawan macam John. Nama dia Achoi. Bukan Amoi. Selalu gak tengok dia masa lepas Isyak gi belakang masjid tengok kat pantry tu. Sudah ada meja makan, air coway dan buah pisang kadang2. Satu perubahan yg baik sekarang ini... Kita sudah terbuka mind a nowadays.

BRO LU CAKAP BETUL

 

BRO

LU CAKAP BETUL

Unknown commented on

 "AZMIN KENAL 

SAPA SEBENAR ANWAR"

Gua tak kenal Azmin dari dulu sampai sekarang, berpuluh tahun dah tak kenal azmin. Ada lebih kurang 27 juta rakyat Mesia tak kenal azmin. Tp itu tidak bermakna Azmin bagus atau tidak bagus. 


Kita menilai dari tindakan sesaorang bukan sama ada kita kenal atau tidak kenal. Muhyiddin, Madey, Najib, Anwar, Mat Maslan, Mat Over, Jamal Tandas, Zuraida, Rafidah semua gua tak kenal.

PANDANGAN MADEY

 PANDANGAN MADEY

AMIN


Projek HSR

 tidak penting –

 Dr Mahathir


INI PROJEK

CHINA MERAH?

AMIN

BODOH PENYAKIT TAK BERJANGKIT

 BODOH 

BUKAN VIRUS

Syed Alwi Aljufri commented on 

"PEMIMPIN MELAYU 

BIJAK BISTARI"

Adoi tak ada ke yang bijak pandai dari kalangan puak-puak Umno ni untuk membuat press conference?? Muka dah lah tak berapa handsome,,perangai buruk pulak tu ‼️ Standard sama macam pakcik-pakcik di warong kopi ‼️

MADEY BUAT LAWAK

 MADEY BUAT LAWAK

KAH KAH KAH

Letak jawatan sajalah,

 kata Dr Mahathir 

kepada Muhyiddin


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH


BRO TAK PASTI

 

BRO

TAK PASTI

Unknown commented on

 "PEMIMPIN MELAYU

 BIJAK BISTARI"


Yang ni boyfriend Lucille Ball ke?

 Pandai bertutur England.NAK LARI

 


NAK LARI


Syed Alwi Aljufri commented on

 "ANNUAR BOCOR 

SURAT ANWAR"

“Yang nak cabut lari dari Sungai Buluh,,sudah kena berak ‼️ Kah Kah Kah