Selasa, 13 Mac 2018

LANCHAU AMERIKALACHAU
CILAKA BABI BARUA
INI FITNAH TERHADAP 
NAJIB
SEORANG PEMIMPIN MELAYU ISLAM
YANG WARAK JUJUR BERHEMAH
NAJIB
BARU PULANG DARI ZIARAH MAKAM NABI
MUSTAHIL  ORANG YANG ZIARAH
MAKAM NABI AKAN TERLIBAT
DALAM  KES CURI DUIT 1MDB

INI PROJEK JAHAT AMERIKA 
NAK
TERAJANG  NAJIB
INI PROJEK REGIE CHANGE
PUKI MAK KAU AMERIKA


LANCHAU TAK TIPUSATU LAGI

BERITA PALSU

Tiada manipulasi sistem pilihan raya: SPR


PUTRAJAYA - Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), menafikan dakwaan pihak tertentu bahawa terdapat manipulasi terhadap sistem pilihan raya dan persempadanan semula untuk memenangkan parti tertentu pada PRU akan datang.

Pengerusinya, Tan Sri Mohd Hashim Abdullah dalam kenyataannya berkata, SPR menegaskan bahawa semua sistem yang dijalankannya termasuk pendaftaran pemilih,  penjalanan pilihan raya dan persempadanan semula bahagian pilihan raya adalah telus serta adil

LANCHAU SPR

TIDAK MENIPU

DAKWAT KEKAL

TAK KEKAL

900   NAMA

FATIMAH ISMAIL

70 SATU RUMAH

HILANG NAMA

ALIH NAMA

UNDI BANGLA

UNDI HANTU

PRU14

PAKATAN MENANG

KECUALI TIPU


----------------------

TUAN HAJI LANCHAU


TUAN HAJI

JANGAN BUAT

TEMBERANG

JANGAN BUAT 

LANCHAU

NAK SELESAI 

EKONOMI ASEAN

SELESAI DULU

HUTANG PENEROKA

FELDA DI BERA

TAK PERLU

LEBONG BANYAK


Mara bantu perkembangan 

sosio-ekonomi Islam di Asean
KUALA LUMPUR - Majlis Amanah Rakyat (Mara) melalui institusi pendidikan dan kemahiran miliknya bersedia untuk menyediakan platform bagi terus membantu meningkatkan perkembangan sosio-ekonomi masyarakat Islam di rantau Asean.

Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Tuan Haji Ismail Sabri Yaakob berkata, perkara itu dilihat mampu memperkukuh agenda untuk sama-sama membangunkan masyarakat Islam di rantau ini khususnya yang tinggal di negara yang minoritinya penduduk Islam

JANGAN NAK

TUNJUK ISLAM

NAJIB ROSMAH

CURI DUIT

NAPA SENYAP

INI TUAN HAJI

LANCHAULAAA----------------------

PUKI MAK NAJIB ROSMAH

PUKI MAK 

NAJIB ROSMAH

DUIT 

SEBANYAK INI

BOLEH  DIRIKAN

PUSAT DIALISIS

DISETIAP DAERAH


Kenyataan Media

Usul Parlimen Switzerland Mengenai Pemulangan Dana 1MDB Yang Dirampas

Parlimen Switzerland akan membahaskan suatu usul pada 15 Mac 2018 bagi pemulangan dana haram berjumlah CHF104 juta (RM428 juta) berkaitan 1MDB yang dirampas oleh Kerajaan Switzerland. Selaku Ketua Pembangkang, saya mengalu-alukan usul ini.

Usul itu dikemukakan oleh Carlo Sommaruga Ahli Parlimen daripada Parti Sosial Demokrat Switzerland. Usul tersebut bermaksud menggesa Kerajaan Switzerland memulangkan dana haram 1MDB yang dirampas itu supaya dikembalikan kepada pihak mangsa negara asal, iaitu rakyat Malaysia. 

Saya telah menulis kepada kesemua 200 Ahli-ahli Parlimen Switzerland bagi mempertimbangkan hasrat supaya pemulangan dana itu disempurnakan menerusi prosedur guaman bersama kepada Kerajaan Malaysia yang kompeten, yang tidak tercemar dengan amalan rasuah dan kleptokrasi. 

Saya amat mengalu-alukan langkah Parlimen Switzerland membenarkan usul bagi mengembalikan wang rampasan 1MDB itu ke Malaysia. Saya berharap usul ini mendapat sokongan Ahli-ahli Parlimen Switzerland.

Dr. Wan Azizah Wan Ismail
Ketua Pembangkang
Parlimen Malaysia

13 Mac 2018
------------------------------

JAWA TIBAI LANUN BUGIS


JAWA TIBAI
Tt, majalah tempo tu keluaran indonesia. Biasanya utk jaga hubungan diplomatik kita takkan guna perkataan atau ayat2 keras mcm yg ditulis dlm tempo tu. Tiba2 aku teringat wak jahid yg pernah mengaku dia keturunan indonesia. 

LANUN BUGIS

Mungkinkah wak jahid bagi kebenaran utk tanah tumpah darah dia serang pm tercinta yg berketurunan bugis? Mungkinkah ni salah satu langkah oleh TPM utk rampas takhta? Mungkinkan teori konspirasi jawa ni bener? Kah kah kah.. jom hasut kasi pm dan tpm bergaduh. Hidup jawa!!! on 
MEDIA JAWA SERANG LANUN BUGIS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/13/18


-----------------------

OMBAK RAKYAT SEMAKIN MENGUNUNG


BUKTI
OMBAK RAKYAT

MAKIN 

MENGUNUNG
'Jelajah HARAPAN terbesar, Najib boleh tercirit'


Pengerusi Pakatan Harapan (HARAPAN)  Dr Mahathir Mohamad menyifatkan siri jelajah gabungan itu di Kelantan paling meriah pernah disaksikannya sepanjang mengikut program itu di seluruh negara.
Berucap di hadapan ribuan rakyat di Bachok malam tadi, Mahathir berkata sambutan diterima di negeri Cik Siti Wan Kembang itu pasti menyebabkan Najib tidak lena tidur.
"Saya berpendapat bahawa perhimpunan malam ini adalah yang terbesar sejak HARAPAN buat rapat-rapat umum. Apabila dilihat bilangan yang hadir ke ceramah HARAPAN menjadi begitu ramai, fikirkanlah Najib.
"Kalau beliau ada di sini malam ini, dia tercirit. Saya ingat dia nak berdiri pun tak boleh. Najib memang takut," katanya yang juga pengerusi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU).


NASIB BAIK

TERCIRIT

KALAU SEMBELIT

LAGI PARAH

KAH KAH KAH

--------------------------

OMBAK MELAWAN NAJIB

OMBAK

RAKYAT


DI KUCHINGDI KAMUNTING
DI BACHOK  DI P. PINANGPRU 14 PAKATAN

MENANG

KECUALI DITIPU

--------------------

KONSPIRASI GLOBALSOKONG
BETUL MEDIA

LUAR NEGARA

BUAT FITNAH

TERAJANG NAJIB

INI KONSPIRASI

GLOBAL 

Malaysia Gesa Media Asing Henti Siar Berita Palsu 1MDB

SIK: Kementerian Komunikasi dan Multimedia (KKMM) memberi amaran akan mengambil tindakan terhadap pihak yang terus menyiarkan berita palsu, terutamanya berkaitan 1MDB sehingga menimbulkan fitnah.

Timbalan Menterinya,  Tuan Haji Jailani Johari berkata, kementeriannya menerusi Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) sedang memantau perkara itu.

“Dalam usaha kerajaan menangani gejala fitnah dan berita palsu dalam negara, kita dapati beberapa isu turut disemarakkan sumber dari luar negara.

“Terbaru, dalam usaha mencemar dan menjatuhkan kredibiliti perdana menteri, kementerian mengenal pasti beberapa portal berita dalam talian yang menyemarakkan kembali isu 1MDB, susulan rampasan sebuah kapal layar mewah oleh pihak berkuasa negara tetangga.”


BETUL

ADA KONSPIRASI

GLOBAL 

REGIME CHANGE

NAK JATUHKAN

NAJIB SEORANG

PEMIMPIN MELAYU

ISLAM WARAK

JUJUR

BARU PULANG

DARI MEKAH

AWAS SEDAR

INI AGENDA

INTERNASIONAL

YG ANTI MELAYU

ANTI ISLAM
--------------------

TENGKU FREUD TAK BUAT KERJA

APA MAKNA

BERITA INI?

Zahid arah Ku Nan beri surat tawaran rumah awam tertangguh sejak 2012

 | March 13, 2018
Timbalan perdana menteri memberi masa kepada Tengku Adnan Tengku Mansir untuk mengeluarkan surat tawaran kepada pemohon yang layak sebelum akhir April


KUALA LUMPUR: Tuan Haji Ahmad Zahid Hamidi mengarahkan menteri Wilayah Persekutuan mengeluarkan surat tawaran kepada pemohon layak projek Perumahan Awam (PA) di Bandar Tun Razak yang tertangguh sejak 6 tahun lalu.

Timbalan perdana menteri memberi masa kepada Tuan Haji  Tengku  Freud Adnan Tengku Freud Mansor untuk berbuat demikian sebelum akhir April.

MAKNANYA

TENGKU FREUD

TAK BUAT KERJA

TOK AJI ZAHID

DAH TIBAI

MAKNANYA 

SURAT TAWARAN

JADI DEDAK

SEBELUM PRU14

SAMPAI

AKHIR APRIL

---------------------

MEDIA JAWA SERANG LANUN BUGISINI MEDIA JAWA

SERANGH

LANUN BUGIS

INI PROJEK

GLOBAL

TERAJANG NAJIB
MAJALAH 

TERULUNG

KINI BOCORKAN

LANUN BUGIS

MENJARAH  1MDB-------------------------

RANCANGAN PENIPUAN


BAGAIMANA INI

BERLAKU?

OMBAK RAKYAT

MAKIN KUAT

PRU14

PAKATAN MENANG

KECUALI DITIPU

Siap sedia hilang 9 kerusi lagi di Perak, kata BN kepada Pakatan

PAKATAN Harapan (PH) dinasihatkan usah bermimpi hendak merampas Perak daripada Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) ini, kata seorang pemimpin kanan Umno negeri.

PH sebaliknya mesti bertanya diri sendiri apakah sudah bersedia untuk terlepas sembilan lagi kerusi negeri pada, kata Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Perak, Saarani Mohamad


SEMUA DENGAN

JALAN TIPU

MELALUI

SEMPADAN BARU

PENGUNDI 

DIPINDAH

PENGUNDI 

DIHILANG NAMA

HANTU DATANG

UNDI POS

UNDI AWAL

SEMUA TIPU


---------------------------

SATU LAGI BERITA PALSU
SATU LAGI

CONTOH 

BERITA PALSU

Kadar hutang negara masih terurus

KUALA LUMPUR 12 Mac - Najib  hari ini menegaskan bahawa kadar hutang negara masih terurus dan tidak melebihi 55 peratus daripada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK).

Najib, yang juga Menteri Kewangan, berkata tahap keberhutangan negara kini berada di paras 50.8 peratus daripada jumlah KDNK.


HUTANG NEGARA

HAMPIR CECAH

SATU  TRILION

NILAI RINGGIT
'
SUSUT TAPI

MALAON INI KATA

MASIH TERURUS

INI BERITA PALSU-------------------

INI BERITA PALSU


INI CONTOH

BERITA PALSU

Hanya BN mampu tangani masalah rakyat: Najib

KUALA NERUS - Najib mahu rakyat negara ini sedar bahawa hanya kerajaan BN yang mampu menangani pelbagai isu berkaitan kepentingan rakyat.


RAKYAT WAJIB

DISEDARKAN

NAJIB SEDANG

MENYEBAR

BERITA PALSU
---------------------

AGAMA BARU

AGAMA BARU
agama baru di Tanah Melayu hebat hebat.. sembah 1mdb..sanjung maharajah jholow.. tanah melayu jholow punye.. pdrm jholow kencing kat ko.. sprm jholow lap kasut dgn ko.. ag penjilat kasut jholow.. ngoblok keruak bandut jholow.. woiii malu rakyat malaysia... aduhai...mana letak muka oiiii.. jeng jeng jeng.. terkini.. ternow.. 

DI TANAH MELAYU

speek ker parleemen khianati rakyat.. woii pen dee car ko buli wakil rakyat pembangkang..jgn ko siok sangat..makna ko buli rakyat..rakyat tak kan lupa.. on MANA HILANG PEMUDA KETUANAN MELAYU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/10/1
-----------------

TAKUT PADA BABI


TAKUT PADA BABI
kahkahkah....babi tu bengang yg teramat sangat dengan orng melayu yg islamnye hanye kulit dalam kosong...dengan gagahnye babi masok surau untok membuktikan mereka tak takot pade allah...mereka takot pade babi...kahkahkah on ALBUM KLASIK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/10/18


-----------------

INI TANDA

TANDA
Bukan setakat anjing, tapi BABI masuk masjid! Apakah petanda agaknya Allah nak tunjuk? Org2 masjid, khususnya masjid berkenaan, kenalah hisab diri. Mungkin ada kamu syok sendiri dan menyakiti hati org sekeliling? on 
ALBUM KLASIK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/10/18


---------------------