Rabu, 7 Jun 2023

NIK AZIZ DAN LIM KIT SIANG


NIK AZIZ DAN

LIM KIT SIANG

KAH KAH KAH

KHALAS

NAJIB DAN JAM TANGANNAJIB DAN

JAM JAM 

TANGAN NYA

BIARKAN BIARKAN

KHALAS

TALIBAN SERANG. DAP


DAP sekali lagi mahu pecah belahkan masyarakat berbilang kaum, kata Hadi


PRESIDEN PAS Abdul Hadi Awang membidas DAP dengan mendakwa kewujudan parti itu adalah untuk memecahbelahkan masyarakat yang harmoni dan berbilang kaum.

Ahli Parlimen Marang itu berkata DAP yang ditubuhkan selepas negara mencapai kemerdekaan cuba menggantikan MCA dan MIC yang diasaskan sebelum merdeka.

“DAP yang ditubuhkan kemudiannya cuba merungkai hubungan masyarakat majmuk yang bertapak dengan harmoni tanpa paksaan beragama Islam,” kata Hadi dalam satu kenyataan yang dimuat naik di laman Facebook rasminya.

Hadi mendakwa agenda Malaysian Malaysia yang dibawa DAP dan prinsip sekularisme yang memisahkan agama daripada politik, ekonomi dan perkara-perkara lain adalah satu usaha untuk merungkai semula apa yang diikat dengan baik.

“Mungkin generasi muda daripada kalangan kaum Cina dan India tidak perasan dengan langkah yang sumbang ini kerana kebanyakan mereka lahir selepas kemerdekaan.

“Alasannya cuba menggambarkan kalangan bangsa Melayu itu rasis, tanpa melihat wajah yang sebenar di lapangan. Padahal kaum Melayu ialah kaum yang paling tidak rasis, walaupun dipaksa oleh penjajah menerima jus soli menjadi syarat kemerdekaan dengan menerima pendatang daripada kalangan kaum Cina dan India menjadi warganegara.

“Namun, pengaruh Islam yang ada dalam diri kaum Melayu boleh menerima kewujudan kaum lain di tengah-tengah mereka. Hal ini dapat dilihat betapa keluarga bukan Islam Cina dan India dengan kelompok yang kecil bebas untuk berniaga, bertani dan beragama. 

“Malah, di negara ini juga dibenarkan setiap kaum menggunakan bahasa masing-masing, sehinggalah membuka sekolah yang dinamakan jenis kebangsaan,” katanya.

Hadi mendakwa DAP mengambil pendekatan Malaysian Malaysia yang dibawa oleh pemimpin Singapura mendiang Lee Kuan Yew pada awal 1960-an melalui Konvensyen Solidariti Malaysia adalah untuk membantah Perkara 153 Perlembagaan Persekutuan yang memperuntukkan pelbagai hak istimewa kepada orang Melayu dan Bumiputera.

“Mereka berpendapat, bukan Melayu yang telah diberikan kerakyatan juga berhak memiliki hak keistimewaan yang sama. Ini bererti kedudukan orang bukan Melayu adalah sama taraf dengan orang Melayu dan bumiputera. Dalam lain perkataan, semua bangsa, bahasa, agama dan budaya adalah sama.

“Selepas Singapura keluar dari Malaysia pada tahun 1965, konsep ini terus diperjuangkan oleh DAP iaitu sebuah parti serpihan Parti Tindakan Rakyat (PAP) Singapura sehingga sekarang,” katanya.

Hadi berkata orang bukan Islam harus menghargai dan bersyukur dengan hakikat mereka dibenarkan tinggal di negara ini.

“Bahkan, mereka wajib menerima hakikat bahawa kebanyakan negara di dunia tidak memberikan tempat kepada sesiapa yang bukan penduduk asal dan tidak menganut ideologi negaranya, namun sebaliknya Islam memberikan hak yang adil kepada penduduk bukan Islam yang tidak menganut Islam menjadi aqidah negara.

“Kedudukan Islam yang dianut oleh rumpun Melayu dengan akrab tidak boleh dicabar sewenang-wenangnya. Malah, sepatutnya sikap toleransi yang diberikan kepada mereka itu hendaklah dihormati.

“Konsep sekularisme dan Malaysian Malaysia boleh mencetuskan ketegangan kaum dan agama. 

“Pernah berlaku ketegangan di Singapura, ketika konsep tersebut mula diperkenalkan. 

“Malaysia pernah mengalami peristiwa 13 Mei 1969 yang menjadi sejarah hitam dalam hubungan masyarakat majmuk. Maka, peristiwa hitam itu jangan diulang sekali lagi dengan membawa agenda yang salah,” katanya.

Awal tahun lalu Timbalan Perdana Menteri Ahmad Zahid Hamidi berkata DAP memberi jaminan untuk menerima dan mematuhi empat perkara yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan termasuk mengenai kedudukan agama Islam dan hak-hak istimewa orang Melayu. – 7 Jun, 2023.

TALIBAN

SERANG DAP

AMIN

DAP NAK

JADIKAN TANAH

MELAYU 

TANAH CHINA

AMIN

TALIBAN NAK

JADIKAN TANAH

MELAYU  TANAH

 ARAB

AMIN

KHALAS

TENGKU FRAUD BERTITAH


PAU esok peluang terbaik kembalikan manifestasi perjuangan UMNO – Ku Fraud

KUALA LUMPUR –  Tengku Fraud Adnan Mansor menyifatkan Perhimpunan Agung UMNO (PAU) 2023 yang bermula esok, sebagai ruang terbaik bagi mengembalikan manifestasi perjuangan parti keramat orang Melayu itu.

Bendahari UMNO itu berkata, ianya sudah tentu berbeza dengan PAU sebelum ini berikutan perubahan landskap politik selepas Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

Katanya, selepas kalah pada PRU14 dan PRU15, UMNO kini berusaha untuk terus kukuh dan mendepani pelbagai cabaran masa hadapan.

“Melalui persidangan ini, kepimpinan UMNO pelbagai peringkat berkumpul, berbahas, mendengar hujah dan intipati suara dari akar umbi.

“Selepas itu, kita bersama-sama bangkit menyemarakkan perjuangan apabila kelak kembali ke tempat masing-masing.

“Inilah hari untuk kita mengembalikan perjuangan yang bersemarak, kembalikan kegemilangan UMNO sebagai satu-satunya harapan bangsa, malah menjadi tempat bergantung rakyat seluruh negara sebagaimana suatu waktu dulu,” katanya di sini, hari ini.

PAU 2023 berlangsung selama empat hari di Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur (WTC) bermula esok hingga Sabtu ini.

Menurut beliau yang juga Ketua UMNO Bahagian Putrajaya, walaupun parti itu sudah mencecah usia 77 tahun, namun perjalanan sejarahnya yang panjang mendepani pelbagai cabaran.

Oleh itu, kata Tengku Adnan, setiap ahli meneruskan perjuangan itu atas relevannya slogan ‘Bersatu, Bersetia, Berkhidmat’ demi agama, bangsa dan negara.

Kata beliau, biarpun UMNO hari ini tidak lagi memegang tampuk pentadbiran kerajaan sepenuhnya, namun tidak dapat dinafikan peranan dan kepimpinan perjuangannya masih ditagih oleh rakyat. – 


WOIT

DENGAR APA

KATA TEENGKU

FRAUD

KAH KAH KAH

AMIN

PROJEK KURANGKAN MANUSIAJumlah kes Covid-19 menurun 9.9%

Menteri Kesihatan Dr Zaliha Mustafa berkata kadar kemasukan pesakit Covid-19 termasuk yang disyaki dijangkiti, ke fasiliti kesihatan awam menurun daripada 5.8 kepada 5.3 bagi setiap 100,000 penduduk pada ME 21/2023 berbanding ME 20/2023 iaitu bagi tempoh 14 hingga 20 Mei.

Beliau dalam kenyataan hari ini berkata peratus pengisian katil unit rawatan rapi (ICU) dan peratus pengisian katil bukan kritikal Covid-19 masing-masing menurun sebanyak 4% pada ME 21/2023 berbanding minggu sebelumnya.

“Pada ME 21/2023, sebanyak 113 varian baharu dilaporkan yang terdiri daripada 87 kes varian membimbangkan (VOC) dan 26 varian yang perlu mendapat perhatian (VOI) dan kesemuanya ialah varian Omicron,” katanya.

Sehingga kini, beliau berkata jumlah kumulatif bagi kes XBB.1.16 (Arcturus) dan sublineages adalah sebanyak 50 kes yang kesemuanya merupakan kes tempatan. 

Zaliha berkata setakat 27 Mei lepas, hanya 50% atau 16,335,353 penduduk Malaysia menerima dos penggalak pertama dan 2.5% atau 823,317 sahaja mendapat dos penggalak kedua.

“Risiko kemasukan ke hospital dan keterukan gejala boleh dikurangkan dengan pengambilan dos penggalak. Sehingga kini, keadaan jangkitan Covid-19 di Malaysia masih terkawal dan perkhidmatan kesihatan di hospital tidak terjejas,” katanya.

Mengenai situasi cuaca panas di Malaysia, Zaliha berkata tiada kes kematian baharu akibat strok haba dilaporkan pada ME 21/2023, yang menjadikan bilangan kumulatif kes kematian akibat strok haba kekal satu kes sahaja iaitu yang dilaporkan pada 25 April lepas.

Jumlah kes kumulatif penyakit berkaitan cuaca panas dari ME 16/2023 hingga ME 21/2023 adalah sebanyak 34 kes melibatkan 20 kes kelesuan haba, sembilan kes kejang haba dan lima kes strok haba.

“Pecahan kes mengikut umur ialah 21 kes dewasa, lapan kes remaja, tiga kes kanak-kanak dan dua kes warga emas. Semua kes lain adalah stabil dan telah discaj,” katanya.

Zaliha menasihati orang ramai agar mengehadkan tempoh berada di kawasan panas terik dan mengurangkan aktiviti fizikal lasak semasa cuaca panas serta digalakkan untuk kerap minum air bagi memastikan hidrasi badan mencukupi.

“Sekiranya mengalami gejala penyakit berkaitan cuaca panas, dapatkan rawatan segera di fasiliti kesihatan berdekatan,” katanya. – Bernama, 7 Jun, 2023.


VIRUS WUHAN

BAWA SUNTIKAN

MRNA UNTUK

UBAH DNA DAN

BUNUH ORANG TUA

AMIN

AWAS !!!

SATU LAGI

PENDEMIK AKAN

SAMPAI KALI INI

SERANG 

KANAK KANAK

AMIN

INI SEMUA

PROJEK NAK

KURANGKAN

UMAT MANUSIA

AMIN

HOK GOTU TANYA WAWIHOK GOTU

TANYO 

WAN AZIZAH

AMIN


Unknown commented on
 "HAL LIWAT TANYA SAIFUL"

jika liwat tanya saipul maka jam omega tanya wawi.. kah kah kah

TELOR TINGGAL DIMANA ?TELOR MASIH

TINGGAL DILUAR

AMIN

panglimo potaseh commented on
 "HAL LIWAT TANYA SAIFUL"

Jam liwat .. telor kat mana .. kahkahkah

UMNO AKAN BUNGKUS


KETUA PEMUDA

UMNO KATA:

UMNO AKAN BUNGKUS

PRN INI.... OPPS SILAP..

....BEKAS  ...

KETUA PEMUDA

KAH KAH KAH

AMIN

TALIBAN AKAN GAGALTALIBAN AKAN

GAGAL MASUK

P. PINANG

AMIN


Unknown commented on 
"BERI PENGHORMATAN 
PADA GHURKHA INI"

Mencari Negeri Kedah Lama.

Tidak mustahil Pakatan Harapan akan tumbang di Pulau Pinang...

Kebangkitan rakyat mampu menjadikan peralihan kuasa daripada DAP-Pakatan Harapan (PH) kepada Perikatan Nasional (PN) sebagai sebagai sesuatu yang boleh berlaku pada PRN nanti termasuk di Pulau Pinang.

Perkara tersebut yang didakwa tidak mustahil berlaku kerana terdapat ramai pengundi bukan-Islam, hakikatnya telah berubah dengan perkembangan politik mutakhir ini.

Para pengundi dalam kalangan bukan-Islam telah semakin musykil dengan PH yang dirasakan mereka telah berbohong kerana berpakat dengan Umno-Barisan Nasional (BN).

BELAJAR JADI PANDAI EKONOMI


UBAH SIKAP

BELAJAR JADI

PANDAI EKONOMI

AMIN

Unknown commented on 
"BUMI HIJAU"

bro tt..lu tau tak kat mana byk tanah kosong yg bole dibangunkan mcm projek ni? gua bagitu lu..yg banyak tanah kosong ni adalah jabatan agama islam, tanah wakaf. tanah2 dibawah majlis dan jabatan agama serta jabtaan zakat ni biasanya byk projek bela harimau dan biawak..

ada sawit tp sawit tak dikutip.byk semak dan lalang..kerna apa?kerana org agama tidak pandai mengurus..gua teringat seorg pakar ekonomi islam berkata, apa salahnya jika islam melabor kpd saham2 yg tidak patuh syariah selain babi dan alkohol, kerana pulangannya bole membangunkan umat islam.

IRAN ADA SENJATA BARU


IRAN ADA

SENJATA BARU

AMIN

ROSMAH MANGSA FITNAH


Rosmah nafi minta barang kemas syarikat Lubnan

KUALA LUMPUR – Rosmah Mansor menafikan beliau pernah meminta barang-barang kemas yang bernilai RM67.5 juta (AS$14.79 juta) daripada syarikat Lubnan, Global Royalty Trading SAL.

Beliau berkata, syarikat berkenaan menyerahkan barangan kemas kepadanya untuk mendapatkan publisiti dan kredibiliti dalam kalangan pembeli.

Katanya, sebagai isteri kepada seorang Perdana Menteri ketika itu, syarikat tersebut inginkan publisiti dan ingin beliau menjadi pelanggan mereka.

Dalam penyataan pembelaan, Rosmah mendakwa, barang-barang kemas itu telah diserahkan kepadanya oleh syarikat itu dengan rela hati tanpa sebarang syarat atau kewajipan untuk beliau membelinya.

“Saya tegaskan bahawa klausa wujud di atas memorandum bertarikh 22 Mei 2018 yang dirujuk plaintif sebagai nota konsainan dengan jelas menyatakan barangan itu dihantar untuk dilihat dan diperiksa oleh saya dan sekiranya berminat, maka satu perjanjian penjualan secara berasingan akan dikeluarkan.

“Saya juga mengambil semua langkah yang munasabah dan berhemah untuk menjaga keselamatan barangan itu dan akan memperincikan ciri keselamatan yang diambil semasa perbicaraan kes ini.

“Saya tidak boleh dipertanggungjawabkan dengan kehilangan barangan kemas itu kerana ia sudah diambil oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM) atau kerajaan melalui operasi perundangan dan saya bukan penyebab kehilangan barang-barang kemas terbabit,” katanya, semalam.

Rosmah menjawab saman kali kedua yang difailkan Global Royalty Trading SAL pada 29 Mac lalu terhadapnya untuk mendapatkan kembali 43 barang kemas atau dipulangkan dalam keadaan munasabah dan baik, dalam tempoh 14 hari daripada tarikh penghakiman.

Global Royalty Trading SAL menuntut Rosmah bertanggungjawab dengan membayarn kepada syarikat itu jika barang kemas terbabit atau mana-mana bahagiannya atas apa sebab mungkin tidak boleh diperoleh semula dan jika ia tidak boleh dipulihkan sepenuhnya.

Syarikat terbabit mendakwa Rosmah menandatangani nota konsainan, mengakui penerimaan barang kemas mengikut terma dan syarat seperti dinyatakan pada 22 Mei 2018.

Global Royalty Trading SAL mendakwa, pihaknya pernah membuat beberapa panggilan telefon kepada Rosmah dan memintanya untuk mengembalikan barang kemas berkenaan.

Namun menurut syarikat itu, Rosmah melalui surat bertulis mengakui barang kemas yang dikonsain kepadanya tiada dalam pemilikannya tetapi telah disita pihak berkuasa Malaysia dan kini dalam jagaan mereka.

Pada 26 Jun 2018, Global Royalty menyaman Rosmah dan menuntutnya memulangkan atau membayar harga semua barangan kemas tetapi menarik balik tuntutan pada 2019. 

WOIT

JANDA KAYA

BERNAMA ROSMAH

...OPS... SILAP

ANAK DARA

BERNAMA ROSMAH

DI FITNAH OLEH

PENIAGA ARAB

AMIN

INI KERJA JAHAT

NAK BURUKKAN

NAMA ANAK DARA

CUN BERGETAH

LAGI SLIM MACAM

BADAK

AMIN

KHALAS

UMNO JUAL MELAYU

 
Umno tidak abai prinsip bila bekerjasama dengan Pakatan, DAP, kata veteran parti


UMNO tidak seharusnya dituduh mengkhianati agenda Melayu Islamnya selepas menerima DAP dan Anwar Ibrahim sebagai rakan kongsi apabila parti politik lain sebelum ini bekerjasama dengan kedua-duanya, kata veteran parti dan pemimpin akar umbi.

Mereka berkata jika PAS dan Bersatu boleh bekerjasama dengan DAP semasa mereka dalam Pakatan Rakyat dan Pakatan Harapan, mengapa Umno tidak boleh memilih untuk melakukan perkara yang sama demi kesejahteraan negara.

Setiausaha Persatuan Veteran Umno Mustapha Yaakub berkata naratif Umno “menjual jiwanya” apabila menerima Anwar dan DAP digunakan oleh pembangkang untuk melukis imej buruk parti itu pada pilihan raya negeri (PRN) akan datang.

“Jika kamu mempunyai masalah dengan jiran kamu, isu yang sangat serius tetapi suatu hari nanti, anak kamu mahu berkahwin dengan anak jiran, adakah kamu akan menjemput mereka ke rumah untuk majlis itu?

“Sudah tentu kamu akan melakukannya. Adakah itu bermakna menjual prinsip? Adakah kamu hilang maruah?

“Dewan di bangunan Umno bukan dewan “Melayu”, sesiapa sahaja boleh menyewanya untuk majlis perkahwinan atau untuk sebarang pameran. Cina dan India boleh datang ke dewan.

“Kenapa pula isu perhimpunan agung tahunan (AGM) Umno ini mesti digunakan untuk mengatakan kita sudah melupakan perjuangan Melayu kita.”

“Umno tidak pernah tersasar dari jalan itu dan tidak akan berbuat demikian. Tuduhan ini dicipta oleh musuh dan mereka dalam Umno yang tidak bersetuju dengan kepimpinan sekarang. Biar Anwar dan DAP datang supaya mereka boleh mendengar apa yang pemimpin Umno katakan,” kata Mustapha.

Perdana Menteri Anwar Ibrahim dan musuh yang menjadi sekutu, pemimpin DAP akan menghadiri pembukaan perhimpunan agung Umno buat kali pertama sejak pembentukan kerajaan perpaduan tahun lepas.

Setiausaha Agung Umno Asyraf Wajdi Dusuki berkata pemimpin semua parti dalam kerajaan akan menghadiri perhimpunan agung yang akan berlangsung mulai hari ini hingga 10 Jun.

Ketua Pemuda Umno Arau, Syed Atif Syed Abu Bakar senada dengan Mustapha yang mengatakan bahawa Anwar atau DAP tidak pernah menuduh ahli Umno sebagai kafir, tidak seperti PAS.

Beliau mempersoalkan mengapa Umno dan DAP mesti kekal sebagai musuh sedangkan PAS dan Bersatu bekerjasama dengan parti itu dalam membentuk kerajaan negeri Selangor dan kerajaan pusat selepas PRU14. – 7 Jun, 2023.

UMNO DARI

DULU KHIANATI

MELAYU

AMIN

TIPU MELAYU

JUAL MELAYU

PADA INGGERIS

PADA  KUAN YEW

AMIN

SEKARANG MELAYU

DAH TINGGALKAN

UMNO

AMIN

KHALAS

TALIBAN MULA GADUH DI SELANGORBersatu lantik penyelaras di Negeri Sembilan dan Selangor, persiapan hadapi PRN


BERSATU melantik pimpinan tertinggi parti itu sebagai penyelaras di Negeri Sembilan dan Selangor sebagai sebahagian persiapan untuk parti itu menghadapi pilihan raya negeri (PRN) akan datang.

Timbalan Presiden Bersatu Ahmad Faizal Azumu dilantik sebagai penyelaras di Negeri Sembilan menggantikan Eddin Syazlee Shith yang digugurkan sebagai pengerusi Perikatan Nasional (PN) dan Bersatu Negeri Sembilan,  manakala Naib Presiden Mohd Radzi Jidin pula dilantik sebagai penyelaras di Selangor.

Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) Mohd Rafiq Mohd Abdullah berkata jawatan penyelaras itu adalah khusus kepada dua negeri tersebut memandangkan Bersatu akan menerajui kepimpinan negeri sekiranya PN berjaya menubuhkan kerajaan selepas PRN.

“MPT putuskan untuk lantik penyelaras di dua negeri yang kita sangat beri perhatian khusus, negeri Bersatu, Negeri Sembilan dan Selangor dan kita bersetuju lantik penyelaras,” katanya kepada The Malaysian Insight ketika ditemui baru-baru ini.

“Banyak pandangan dari bawah, berbagai perkara dibangkitkan dan kita fikir lebih baik (Bersatu) pusat hantar wakil.

“Ia bagi menyelaras perkara berlaku dalam negeri oleh wakil daripada pusat berbanding dengar sebelah pihak di bawah. Itu akan menenangkan keadaan untuk hadapi PRN,” katanya.

MPT Bersatu Muhammad Faiz Na’aman turut mengesahkan keputusan menggugurkan Eddin dibuat Majlis Tertinggi PN berikutan faktor kesihatannya.

“Antara sebab beliau digugurkan berikutan ada masalah kesihatan, berkaitan dengan jantung,” kata Faiz kepada The Malaysian Insight.

Tambahnya, tiada sebarang perubahan kepada pimpinan PN dan Bersatu di Selangor, walaupun Radzi dilantik sebagai penyelaras di negeri tersebut.

Anggota MPT Bersatu Mohamed Azmin Ali merupakan pengerusi PN Selangor manakala Adun Selat Klang Abdul Rashid Asari yang juga pengerusi Bersatu Selangor kekal menyandang jawatan tersebut walaupun dengan kehadiran Radzi sebagai penyelaras.

Makluman mengenai pengguguran Eddin Syazlee daripada jawatan tersebut tular di aplikasi media sosial minggu lepas.

Beliau juga dilapor akur dengan keputusan tersebut.

Faiz berkata jawatan penyelaras adalah sementara bagi menghadapi PRN, penyelaras ini jawatan sementara.

“Bila dah habis PRN tiada penyelaras, jawatan ini untuk hadapi PRN saja,” kata Faiz.

Selain itu, The Malaysian Insight juga difahamkan bekas Adun Seberang Jaya Dr Afif Bahardin dilantik sebagai setiausaha PN Selangor menggantikan Adun Gombak Setia Muhammad Hilman Idham.

Rafiq berkata beliau maklum akan perkara itu namun tidak mengetahui alasan berlakunya pertukaran tersebut.

Pihaknya bagaimanapun tidak menolak kemungkinan ia persediaan bagi mereka memasuki PRN akan datang.

“Saya dimaklumkan begitu, Hilman diganti Dr Afif, alasannya saya tak tahu, itu perlu tanya pengerusi PN.

“Mungkin setiausaha PN banyak kerja perlu komitmen, Hilman nak bertanding perlukan masa berkempen di tempat dia.

“Saya tak tahu sebab pertukaran itu, mungkin Afif takkan bertanding, jadi Afif ada lebih banyak masa lakukan tanggungjawab sebagai setiausaha PN Selangor,” kata Rafiq.

Afif dan Hilman sebelum ini merupakan pemimpin PKR yang menyertai Bersatu selepas dipecat parti, berikutan percaturan politik Langkah Sheraton yang menyaksikan tumbangnya kerajaan Pakatan Harapan (PH) selepas Bersatu keluar daripada gabungan itu.

Pada Mac lalu, Afif digugurkan sebagai Adun Seberang Jaya, bersama tiga lagi Adun Bersatu di Pulau Pinang, berdasarkan di bawah Fasal 14A(1) Perlembagaan Negeri Pulau Pinang.

Peruntukan itu antara lain menetapkan seseorang Adun hendaklah mengosongkan kerusi sekiranya dipilih sebagai calon parti politik, beliau melepaskan, berhenti atau dilucutkan keahliannya dari sesebuah parti politik ataupun apabila beliau menyertai parti politik lain.

Afif turut dicalonkan mewakili PN pada PRU15 di Parlimen Shah Alam, namun tewas. – 7 Jun, 2023.

BUANG 

MEMBUANG

GUGUR

MENGGUGUR

DAH BERMULA

KAH KAH KAH 

SAPA KENA BUANG

SAPA KENA GUGUR

AMIN

PASAI APA DIBUANG

PASAI APA DIGUGUR 

AMIN

JAWABNYA

TAK CUKUP 

TALIBAN

AMIN

KHALAS

HAL LIWAT TANYA SAIFUL


HAL LIWAT

TANYA SAIFUL

AMIN

KHALAS

Unknown commented on
 "PELIWAT 
TAK BOLEH JADI PM ?"

Liwat rekaan Khairuddin Abu Hassan barua Atok bayar saksi sign SD Liwat. Terkantoi tulis Tivoli belum bina walaupun Atok Dah suruh tayang berbulan2 tilam dari Tivoli. Last2 drop case Liwat 1. Liwat 2 Mahkamah Tinggi kata tak bersalah tadak Liwat tetapi Atok mengaku pau RM5juta Hakim2 Rayuan melalui loyar Keling. 
Loyar Keling pau RM4.5 juta dari duit curi 1MDB RM9.5 juta yg Atok paksa Najib. Liwat 3, Khairuddin dan loyar Atok Hanif Khatri pau drug addict Yusof Rawther sign SD, polis kata kes buang masa NFA. Tang mana peliwat? Tamrin pun kata Abah ada affair dgn Nika Gee siap tunggu 4 kali saman dari Abah

MELAYU KENA TIPU KENCING UNTAMELAYU KENA

TIPU KENCING

UNTA

AMINUnknown commented on 
"TALIBAN NAK MELAYU
 JADI ARAB"

jgn salahkan taliban kerana nak taliban kan melayu.salahkan diri sendiri..kalo budaya melayu itu kuat, gua tak fikir taliban boleh menukar tengkolok hang tuah kpd serban.kerana budaya melayu itu lemah maka melayu meminjam2 budaya lain.cthnya budaya pakistan kurta, budaya arab.melayu rasa terhina kerana asal hindu.bila raya, melayu nak raya nusantara bila bila bab hukum melayu lebih keras dari arab?

beruntungla seandainya tuhan menurunkan nabi akhir dari alam melayu.gua belum nampak haji hajah memakai pakaian melayu ketika di mekah dan madinah.malah student2 malaysia belajar middle east lebih berkopiah berbanding arab..lu tak caya, lu tanya ust wan ji..akhirnya melayu kena tipu dgn kencing unta..terbahak2 pak arab melihat pemuda yg dikatakan pemuda hebat dari timur
..