Ahad, 5 Februari 2023

DIMANA LIM KIT SIANG HILANG


MANA ILANG

LIM KIT SIANG

AMINBIASANYA

DIA AKAN HEBOH

DI MEDIA

TERUTAMA KES

NEPOTISMA NURUL

AMIN

PELIK KALI INI

LIM KIT SIANG

SENYAP

BISU

PASAI APA

KAH KAH KAH

UNTUK SELAMATKAN DUNIA AMERIKA WAJIB BERTINDAK


UNTUK 

SELAMATKAN

 DUNIA AMERIKA

WAJIB BERTINDAK

KHALAS

NAJIB TIDO DI MANA ?


NAJIB TIDO

DI MANA ?


DALAM SEL

DI KAJANG

ATAU

DI HOSPITAL

INI TIDAK JELAS

APA MAKLUMAT ?

KHALAS

HARI KE. 347

 


HARI INI

HARI KE 347

PERANG UKRAINE

AMIN

HARI KE BERAPA

NAJIB TIDO

TANPA BIK MAMA

KAH KAH KAH

AMERIKA WAJIB SERANG CHINA


AMERIKA WAJIB

SERANG CHINA

AMIN

PAS BERI SEDEKAH JARIH SEBELUM MENGUNDI
Pas wajib manfaat PRN untuk tambah kemenangan – Hadi
KUALA LUMPUR – Pas wajib memanfaatkan enam pilihan raya negeri (PRN) yang bakal diadakan tahun ini sebagai gerak latih politik untuk menambah jumlah kemenangan dan kekuatan parti.
Presidennya,  Hadi Awang Al-Kawahli berkata, perjuangan parti itu belum selesai.

“Kita wajib mempertahankan pencapaian ini dengan nilai tambah mengisi kemenangan yang ada dan mencari dukungan yang lain untuk bersama kita dari segi bilangan kerusi yang mencukupi.

WOIT

PENGUNDI 

BERSEDIA

KAH KAH KAH

PARTI PAS

AKAN BANYAK

BERSEDEKAH

KAH KAH KAH

SILA BAWA

DOMPET BESAR

ATAU BEG KERTAS

KAH KAH KAH

SEDEKAH JARIAH

SEBELUM

MENGUNDI

KHALAS

KHAIRY DAN PENG ANALKhairy perlu kekuatan dana untuk bangkit dalam politik, kata penganalisis

Bekas pemimpin Umno yang baru dipecat Khairy Jamaluddin memerlukan sokongan dana yang besar untuk bangkit semula dalam politik, kata seorang penganalisis veteran.

Shamsul Amri Baharuddin dari Institut Kajian Etnik (Kita), Universiti Kebangsaan Malaysia berkata, apa yang penting kini adalah Khairy memerlukan tajaan daripada tauke-tauke kaya raya tanpa mengira latar belakang kaum untuk menyuntik dana.

Katanya, tanpa faktor ini, karier Khairy tidak akan bergerak ke mana-mana pun dalam arena politik tanah air. 

“Sebelum beliau masuk mana-mana parti beliau perlu ada pembiaya. 

“Kerana masuk mana-mana parti tanpa modal dia akan terbatas pengaruhnya,” katanya kepada MalaysiaNow.

Menurut Shamsul lagi, sejak sekian lama analisis politik Malaysia juga tidak boleh dipisahkan daripada faktor “deep pocket” atau elemen pembiayaan dana politik.

Sebagai contoh, katanya, bekas perdana menteri Dr Mahathir Mohamad memiliki pembiaya dana politik dengan tiga orang bilionair. 

Atas sebab itu, beliau mampu membiayai parti Pejuang dalam tempoh yang amat singkat meskipun akhirnya dilihat gagal untuk menawan rakyat.

“Khairy mesti cari pelabur politiknya dan hal-hal lain akan selesai.”

Sejak dipecat daripada Umno, Khairy menerima banyak tawaran dan jemputan terhadap peluang baru dalam kerjaya politik dan bidang yang paling sinonim dengannya iaitu sukan. 

Sebelum menjadi ahli Parlimen, Khairy sudah terlibat rapat dalam sukan bola sepak.

Bahkan beliau turut memegang beberapa jawatan tinggi dalam arena bola sepak Malaysia.

Pada 2006, Khairy menjadi salah seorang pengasas bersama untuk rancangan realiti televisyen mencari pemain bola sepak di sekolah dikenali sebagai MyTeam.

Pada 2007, Khairy dipilih menang tanpa bertanding sebagai naib presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) di kongres FAM ke-44 bagi tempoh khidmat dari 2007 hingga 2010 menggantikan Tengku Mahkota Pahang ketika itu, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah. 

Selepas Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), Khairy dilantik menerajui Kementerian Belia dan Sukan (KBS). 

Selepas kekalahan pada PRU15 November lepas, beliau hanya aktif sebagai presiden Persatuan Lumba Basikal Negeri Sembilan. 

Bagaimanapun, bekal pengalaman dan rekod kerjanya itu menyaksikan beberapa tawaran penting kepada Khairy.

Antaranya Pemilik Johor Darul Takzim (JDT), Tunku Ismail Sultan Ibrahim menawarkan Khairy untuk menjadi ketua pegawai eksekutif (CEO) kelab bola sepak tersebut.

“CEO masa depan JDT dan penasihat pembangunan anak muda Johor,” tulis Tunku Ismail di laman Instagramnya sehari selepas Khairy dipecat Umno.

Selain itu, pemimpin utama parti politik turut membuka pintu parti mereka kepada Khairy.

Antaranya Presiden Bersatu Muhyiddin Yassin sedia membuka ruang dan mempertimbangkan sekiranya ada pemimpin Umno yang dipecat mahu menyertai mereka.

Manakala Presiden PKR Anwar Ibrahim menyatakan akan meneliti dan mendapatkan pandangan pimpinan parti sekiranya terdapat mana-mana permohonan oleh individu dipecat Umno. 

Bagaimanapun, menerusi kenyataannya baru-baru ini, Anwar memberi bayangan untuk menutup pintu kepada Khairy bagi menjaga kerukunan dan kedamaian kerajaan campuran yang diketuainya itu. 

Sebelum ini, ramai pihak melihat langkah pemecatan dan penggantungan beberapa nama pemimpin sebagai usaha Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi untuk menyingkirkan seterunya dan mengukuhkan kedudukannya dalam parti.

Zahid menjadi watak utama dalam kerajaan campuran Anwar apabila diangkat menjadi timbalan perdana menteri selepas PRU15 lalu.

Peranan Zahid juga amat signifikan dalam mendapatkan sokongan Gabungan Parti Sarawak (GPS) dan Gabungan Parti Rakyat Sabah (GRS).

Dalam pada itu, penganalisis politik Mazlan Che Soh yang dekat dengan pemerhatian politik di Negeri Sembilan pula melihat Khairy seakan tidak berminat untuk menerima mana-mana tawaran daripada kedua-dua parti tersebut.

Bercakap kepada MalaysiaNow, katanya, Khairy sudah pun menolak jemputan-jemputan itu secara diplomatik. 

Pada masa sama, beliau tidak merasakan Khairy akan menyertai PAS manakala penyertaan ke PKR pula dikhuatiri tidak akan disenangi oleh pihak tertentu dalam parti itu.

WOIT

PENG ANAL  WAJIB

TANYA

KAH KAH KAH

MASA KOBID

KJ JAGA

APA ?

KAH KAH KAH

PENG ANAL

HANYA MENGANAL

LUPA SOALAN

PENTING

KAH KAH KAH

MI RES 

MI KES MI LOD

KAH KAH KAH

MI SPIK 

NO INGLIS

KAH KAH KAH

BULAN DUA BANJIR MASIH MENGANCAM


Banjir: PPS Kedah, Sarawak ditutup sepenuhnya

BANJIR di Kedah dan Sarawak semakin pulih apabila pusat pemindahan sementara (PPS) di kedua-dua negeri itu, ditutup sepenuhnya pada 2 petang hari ini.

Di Kedah, Pegawai Pertahanan Awam Daerah Bandar Baharu Left (PA) Abdul Rahim Khairuddin  berkata keadaan cuaca cerah hari ini, telah membantu air untuk surut dengan cepat dan membolehkan kesemua 35  mangsa banjir daripada 11 keluarga di Mukim Relau di PPS Sekolah Kebangsaan Relau, kembali ke rumah masing-masing


Jumlah mangsa banjir di Johor terus menurun, Sabah kekal

JUMLAH mangsa banjir di Johor terus mencatatkan penurunan, manakala di Sabah kekal setakat pagi ini. 

Di Johor, Jawatankuasa Pengurusan Bencana Negeri (JPBN) memaklumkan seramai 670 mangsa berada di satu pusat pemindahan sementara (PPS) di Segamat dan lima lagi di Batu Pahat, berbanding 769 mangsa pada 8 malam tadi.

Menurut jawatankuasa itu dalam satu kenyataan, Batu Pahat yang mengalami banjir termenung setakat ini merekodkan seramai 644 mangsa daripada 179 keluarga dan Segamat pula 26 daripada sembilan keluarga.

Banjir: Semua PPS di Pulau Pinang ditutup


BANJIR di Pulau Pinang semakin pulih apabila kedua-dua pusat pemindahan sementara (PPS) di dua daerah di negeri itu ditutup sepenuhnya sementara jumlah mangsa banjir di Johor dan Sabah menurun. 

Di Pulau Pinang, Pengerusi Jawatankuasa Alam Sekitar dan Kebajikan Phee Boon Poh berkata semua 59 mangsa banjir daripada 17 keluarga di PPS Dewan Komuniti Kubang Menerong, Seberang Perai Utara dan PPS Sekolah Kebangsaan Bakap Indah, Seberang Perai Selatan dibenarkan pulang petang tadi selepas kediaman masing-masing selesai dibersihkan.

“Pihak kami turut membuat pemeriksaan di semua rumah mangsa banjir bagi memastikan kediaman mereka selamat didiami semula. Cuaca yang baik hari ini juga mempercepatkan lagi air surut serta kerja pembersihan dapat dijalankan,” katanya.

Di Johor, jumlah mangsa di PPS terus menurun kepada 769 orang setakat jam 8 malam ini berbanding 819 orang yang direkodkan pada jam 4 petang tadi.AWAS

WASPADA

BULAN DUA

BANJIR MASIH

MENGANCAM

KHALAS

BELON JAMES BOND DITEMBAKBELON

JAMES BOND

DITEMBAK JATUH

KHALAS

TUAN HAKIM TIDAK BODOH


TUAN HAKIM

TIDAK BODOH

KHALAS

Unknown commented on
 "PROJEK BEBASKAN NAJIB"

Baik lantik ini orang jadi peguam Bapak Najiba, pandai berhujah pandai bicara semua pandai belaka, berapa dapat dari Bapak Najiba selama ini? Saja tanya jangan marah marah, dalam dunia Melayu sekarang kalau kentut pun kena tahu bahu apa kah kah kah, bau petai bau durian bau aroma quionac ker apa kah kah suara macam pembela peguam pun tarak bijak berhujah demi hujah,

 siapa sapu siapa terima siapa masuk semua dia tahu, semua selama ini bohong bogel belaka kah? Tanya lagi kah kah kah semua bodoh kecuali dia seorang kah? Peguam bodoh pendakwa raya bodoh, hakim bodoh, bukti bodoh semua nak dibodoh terus terusan kah kah kah satu soalan berapa masuk jadi juru cakap? Kah kah kah

AZAM BAKI - APA JADI ???

 


AZAM BAKI

ADA TUAN BARU

KAH KAH KAH

AMIN

Unknown commented on

 "BOLEH KAH SPRM 

SIASAT AZAM BAKI ?"

Kah kah kes tak boleh selesai, macam polis siasatan polis sama sama saja hujungnya,dolak dalik sampai hujung era, kah kah kes tak selesai, selama ini kes masuk media pun tak nampak, entah ada entah hilang entah terbakaran, atau siapa siasat pun dah mangkat, begitu lama sekali operasi pasukan kita bekerja, penjawatnya awam sehingga berjuta juta tapi apa pun susah selesai, nak saman parking, nak tarik kereta tepi jalan, nak kunci tayar rajin pulak kah kah kah itu pun tengok tempat, kalau pekedai bayaran bulanan tarak aoa6, kalau pekedai tak bayar selalu kunci selalu saman supaya pelanggan berlari lari kah kah semua nampak semua tahu taktik penguatkuasaan negara siang malam sama, sebab apa? Sebab musababnya kenapa kerana orang kita saja jadi pengadil hakim peguam semua sekali harung kah kah kah

TUNGGU KES NAJIB


TUNGGU KES 

NAJIB

AHAD 5/2/2023
SEMUA TUNGGU KES NAJIB
BILA ???
GUA DAH HILANG TARIKH
KAH KAH KAH

HARI INI 
SEMBAHYANG CAP GO ME
HARI INI SEMBAHYANG 
 THAIPUSAM

AGAKNYA BILA SEKALI LAGI
DUA  HARI SUCI INI
AKAN BERTEMU
AMIN

HEBOH 
KES NURUL MASIH BELUM REDA
KAH KAH KAH
YANG PELIKNYA LIM KIT SIANG
SELALU DIA SUKA 
MASUK CAMPUR BERI KOMEN
KALI INI DIA SENYAP AJE
KAH KAH KAH

APAKAH KIT SIANG
TAK SEHAT ?
KAH KAH KAH

AMERIKA
BELON JAMES BOND CHINA
AKHIRNYA DI  TEMBAK JAUH
TERBARAI MASUK KE LAUT
SEKARANG SOLDADU AMERIKA
SEDANG CUBA MENCARI
BANGKAI BELON INI
NAK TAHU APA YANG
TELAH DI RAKAM
AMIN

UKRAINE
TAK LAMA LAGI
PERANG  MASUK SETAHUN
KAH KAH KAH
8 JUTA WARGA KURAINE
JADI PELARIAN
AMIN

HOKKIEN
CERAH SEGAR KERING
MATAHARI DICELAH BUKIT

KL & KL SENTRAL CERAH
DERAMAN KERETA TAK SIBUK
PAGI AHAD CUTI PANJANG
ESOK CUTI THAIPUSAM

HA HA HA
DI LEMBAH GAUNG
BETINA BERKETAK
KUAT BETUL SUARANYA

KALAU DI KAMPUNG
INI TANDA  DAH BERTELOR
ATAU ADA BIAWAK DATANG

APAKAH 
BETINA INI BERTELOR
ATAU
ADA ULAR ATAU BIAWAK
 NAK CURI TELOR
AMIN

BRO
SENYUM
KITA SAMBUT
CAP GO MEH
KITA SAMBUT THAIPUSAM

BRO
SABAR DENGAN KEKURANGAN
LEBIH BAIK DARI BANGGA
DENGAN KELEBIHAN

BRO
KENIKMATAAN INI
PUNCANYA 
SABAR DAN IKHLAS

BRO
HATI YANG TEGAR
SEDIA MEMBERI MAAF
DENGAN IKHLAS

BRO
LU NAK ENJOI ESOK
LU BUAT KERJA SEKARANG

BRO
JIKA LU HEBAT
MEMBUAT SESUATU
JANGAN BUAT DENGAN
SAMBIL LEWA

BRO
JANGAN RAGU UNTUK BERI
MAAF PADA DIRI LU SENDIRI
ROBOT PUN BUAT SILAP
INIKAN KITA MANUSIA

BRO
LUPAKAN PERKARA YANG
BAGI DIRI LU LEMAH
INGAT  PEKARA YANG
KUATKAN DIRI LU

BRO
TERINSPIRASI ITU HEBAT
TAPI
MENGINSPIRASI ITU 
LEBIH HEBAT

BRO
LEBIH BAIK MEMBUAT SILAP
DARI MEMALSUKAN
KESEMPURNAAN

BRO
LU NAK BUAT SESUATU
PERLU BERANI
LU NAK SELESAIKAN
PEKARA ITU
PERLU JIWA KUAT

BRO
CINTA SEJATI INI
MACAM HANTU
SEMUA ORANG BERCAKAP
TAPI TAKDA SAPA
YANG JUMPA
AMIN

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI

SELAMAT MENYAMBUT 
THAIPUSAM
CAP GO ME