Isnin, 10 Jun 2013

ANAK MUDA WAJIB TURUN
KOMENTAR TUKAR TIUB
masanya telah tiba
untuk 7 pesuruhjaya spr letak jawatan

tak perlu tanguh tangguh
tak perlu dulak dalik
tak perlu oook oooik
rakyat telah bosan

dari bosan naik marah
dari marah turun ke jalan raya

Tiada Laporan Elektrik Terputus - SPRTerkini
KUALA LUMPUR: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menegaskan bahawa tidak wujud dakwaan bekalan elektrik terputus pada 5 Mei lalu dan mendakwa penganjuran perhimpunan haram oleh pembangkang hanya bertujuan mencemar nama suruhanjaya itu.KAH KAH KAH
KAHKAH KAH
KAHKAH KAHwoit... INI GAMBAR KEPALA BANA SAPA?.... kah kah kah..
kah kah kah..INI GAMBAR BINCAT KE?.... kah kah kaj
kah kah kah.... DAH MENIPU... NAK MENIPU LAGI... kah kah kahINI HIMPUNAN KELANA JAYA
SABTU 22 JUN 2013
KITA BERHIMPUN
DATARAN PADANG MERBOK
JAM 2:00 PETANG
 TUNTUT SPR LETAK JAWATAN
--------

LAGI TENTANG MAKAN TANGGUNG BERAK CANGGKUNGMAKAN TANGGUNG 
BERAK 
CANGKUNG


               DEBU BAWAH TAPAK KAKI
Duli - debu di tapak kaki...bahasa digunakan sejak zaman sultan melaka yang menjalankan syiar islam...sultan2 yang lama ni mendaulatkan islam sampai menggelarkan nama mereka sebagai duli-debu tapak kaki disisi yang Maha Mulia - Allah.

 kalau di dalam istilah makna nye mereka ni menggelarkan diri mereka sebagai duli Allah. Macam Nabi Isa Ruhullah gelaran nya ...Ruh Allah yang bermaksud Ruh kepunyaan Allah...mcm kita cakap kita tinggal di Bumi Allah - bermaksud Bumi Milik Allah...

Balik pada Duli tadi kalau kerabat diraja zaman sekarang faham apa yang tersurat berkenaan dengan perkataan Duli Yang Maha Mulia tu bagus la. Tapi kalau diorang claim Maha Mulia tu merujuk kepada yang empunya diri iaitu Sultan- salah lah.So tak salah sebenarnya Sultan menggunakan Perkataan Duli Yang Maha Mulia kalau mereka faham ape yg dimaksudkan. on SILA BERI TAHU APA ITU DULI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/7/13
BERAK CANGKONG MAKAN TANGUNG


Gua berada di tmpt kejadian. Kalau ada event bday ke apa ke, ada sorang raja nih mesti buat kat impiana hotel, parti tertutup tp lu ingat wa xde pic ke air apa yg dihidangkn dlm party tu? Jadi sbb wa dh tgk dgn mata sendiri, dgn ini gua menghina itu sape2 yg minum arak yg wa tgk dgn mata wa. Itu bill juga masuk under kementerian penerangan. Siot btoll! Bday sindri bikin sindri suka kasi bayar pun sindri laa on TAJUL ROSALI SUDAH BERI AMARAN PADA RAJA
Anonymous
on 6/7/13


NOTA
siapa tahu dimana
impiana hotel?
kah kah kah

--------

RAKYAT MENUNTUT JANJI BERSIHBERHIMPUN DATARAN PADANG MERBOK
TUNTUT SPR LETAK JAWATAN

#BLACK505 PADANG MERBOK PADA 22 JUN 2013, TIDAK ADA ALASAN DBKL TIDAK MEMBERI KEBENARAN

Pakatan Rakyat telah memberikan notis untuk mengadakan perhimpunan aman #black505 di Padang Merbok yang mulanya dijadualkan pada 15 Jun 2013 dalam tempoh 10 hari seperti yang dituntut oleh pihak berkuasa. Penganjur juga menerima nasihat kepimpinan Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk tidak mengadakannya di Dataran Merdeka, walaupun itu adalah tempat perhimpunan yang dituntut oleh banyak pihak.

Saya mengambil kira rayuan pihak-pihak yang telah pun mempunyai perancangan program di Dataran Padang Merbok pada 15 Jun 2013. Setelah berbincang dengan IPD Dang Wangi, penganjur membuat keputusan untuk menukar tarikh perhimpunan aman #black505 Padang Merbok ke minggu yang seterusnya iaitu pada 22 Jun 2013 bermula jam 2:00 Petang.

Permohonan kepada DBKL untuk menggunakan Padang Merbok pada 22 Jun 2013 telah pun dibuat pada hari Jumaat 7 Jun 2013, iaitu 2 hari selepas permohonan pertama dibuat. DBKL juga telah mengesahkan bahawa semasa permohonan dibuat pada 7 Jun 2013, tidak ada mana-mana pihak yang membuat permohonan mengadakan acara di Padang Merbok pada 22 Jun 2013.

Oleh itu, tidak ada lagi alasan untuk DBKL dan Menteri Wilayah Persekutuan bermain politik dengan melengah-lengahkan permohonan ini. Saya ingin mengingatkan Menteri Wilayah Persekutuan bahawa majoriti besar rakyat di Wilayah Persekutuan bersama-sama Pakatan Rakyat dan beliau perlulah menghormati hasrat rakyat Wilayah Persekutuan yang mahu berhimpun secara aman di Padang Merbok yang merupakan padang milik rakyat.

Notis kepada IPD Dang Wangi akan dibuat esok dalam tempoh 10 hari seperti yang dituntut oleh PDRM.

Ini adalah ketetapan akhir dan tidak akan ada sebarang perubahan selepas ini tidak kira apa alasan yang diberikan oleh DBKL.

Perhimpunan aman #black505 akan diadakan pada tarikh 22 Jun 2013 (Sabtu) bermula jam 2:00 petang di Dataran Padang Merbok. Rakyat Malaysia yang cintakan kebenaran dan menolak penipuan pilihanraya diseru turun beramai-ramai untuk menuntut 3 perkara:

1.       Keseluruhan ahli SPR meletakkan jawatan serta-merta dan ahli-ahli SPR yang baru akan dilantik secara bersama dengan Pakatan Rakyat dan kumpulan civil society yang mewakili rakyat;

2.      Pilihanraya semula di 30 kawasan Parlimen bila mana dibuktikan berlaku penyelewengan;

3.      Hentikan sebarang usaha untuk meminda undang-undang pilihanraya atau persempadanan semula sehinggalah ahli-ahli SPR baru yang adil dilantik secara bersama seperti tuntutan (1)

RAFIZI RAMLI

--------

TIPU PILIHAN RAYA - TURUN JALAN RAYA

PENGUMUMAN

sila ambil perhatian
demo lawan penipuan bukan 15 jun
di alih ke 22 jun
tempat dataran padang  merbok
jam 2:00 petang

TEMA: baju hitam
TUNTUTAN: demo sampai spr letak jawatan


DUDUK BANTAH
SAMPAI MENANG

Sabtu  22 Jun 2013

KUALA LUMPUR: PAS hari ini mengerahkan ahlinya menyertai perhimpunan aman Black 505 bagi menolak penipuan serta menuntut reformasi pilihan raya yang akan diadakan di Padang Merbok, Kuala Lumpur 15 Jun nanti.

Perkara tersebut dinyatakan Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu ketika ditemui di Ibu Pejabat Agung PAS selepas mesyuarat bulanan Ahli Jawatankuasa PAS Pusat.

Menurutnya, keputusan tersebut telah diputuskan di dalam mesyuarat pagi tadi.

"Kita hari ini membuat keputusan untuk mengerahkan ahli-ahli PAS bagi menyertai himpunan aman Black 505 yang akan di adakan pada 15 Jun nanti.

"Kita juga tidak mensasarkan berapa ramai ahli-ahli PAS yang akan hadir tetapi mengharapkan ia akan disertai oleh seberapa ramai yang mungkin sebagai tanda sokongan kita," jelasnya.

Mohamad yang menyatakan kenyataan rasmi dari Presiden PAS akan dikeluarkan melalui blog rasmi dan juga laman web Harakahdaily selepas ini.

"Kenyataan rasmi presiden akan kita keluarkan melalui laman rasmi PAS dan juga Harakahdaily dalam masa terdekat.SABTU 22 JUN 2013
DATARAN PADANG MERBOK
JAM 2:00 PETANG
SPR LETAK JAWATAN

----------

BERSELINDUNG DI BELAKANG NAMA NABIKOMENTAR TUKAR TIUB
masalah besar
ialah ramai yang mengakui 
menjadi wakil nabi
mereka ini zalim dan ganas
mereka ini berselindung dibelakang nama nabi
tujuan ialah kuasa
dengan kuasa dapat rompak harta negara


Identiti Individu Hina Nabi Dikenal Pasti - Ahmad Shabery
KEMAMAN: Kementerian Komunikasi dan Multimedia telah mengenal pasti identiti dua individu yang didakwa menghina Nabi Muhammad S.A.W melalui laman sosial Facebook dan menyerahkan kepada polis untuk tindakan lanjut.
Ahmad Shabery Cheek
 (GAMBAR)berkata, kementerian itu memandang serius kes penyalahgunaan Internet di negara ini, terutama membabitkan penyebaran fitnah dan hasutan yang boleh menimbulkan keresahan dan kemarahan rakyat.
"Saya ingin mengingatkan setiap pengguna Internet di negara ini bahawa mereka tidak akan terlepas dari undang-undang, walaupun perlakuan atau penyataan mereka di laman media sosial seperti Facebook, Twitter dan blog itu adalah atas dasar peribadi kerana ianya boleh mencetus provokasi di negara ini," katanya kepada pemberita, di sini, Ahad.
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... NABI TELAH LAMA WAFAT.... kah kah kah..

kah kah kah...BILA PULAK MALAON  MULUT BERBUIH INI JADI WAKIL NABI... kah kah kah..

kah kah kah...BILA PULAK MALAON INI DAPAT WATIKAH DARI NABI... kah kjah kah..

kah kah kah...BILA PULAK MALAOAN INI JADI PREGUAM NABI...kah kah kah..

kah kah kah... SIAPA LANTIK MALAON INI JADI WAKIL NABI?... kah kah kah..

woit...MASA MENGUNDI DULU... ADA  MALAON INI  TULIS MANIFESTO AKAN JADI WAKIL NABI?.... kah kah kah


DATARAN PADANG MERBUK
SABTU 22 JUN 2013
JAM 2:00 PETANG

--------

SYAHWAT NAJIB GEMENTARKOMENTAR TUKAR TIUB
najib telah diperangkap
mahkamah peranchis sedang menunggu
kerajaan mongolia sedang menunggu
muhyiddin yassin sedang menunggu
ku li sedang menunggu
adnan yacob sedang menunggu
khalid nordin sedang menunggu
ali rustam sedang menunggu
zainuddin maidin sedang menunggu

dan  satu melaysia sedang menunggu
apa arahan  kadir jasin 
kadir jasin beria arahan?
arahan dari dain zainuddin

NOTA
bayangkan 70 wanita
delegasi dari mongolia
semua menggangu syahwat najib
kah kah kah


  • Gadis Mongolia cabar Najib jawab : Siapa bunuh Altantuya


DEMO RAKYAT
SABTU 22 JUN 2013
DATARAN PADANG MERBOK
SEDANG MENUNGGU


--------

CONTOH FIKIRAN SEWEL


'Boleh hancurkan negara'

KUALA LUMPUR 9 Jun - Fitnah dan hasutan berterusan yang disebarkan oleh Red Bean Army menerusi laman sosial seperti Facebook, Twitter dan blog boleh menimbulkan ketegangan dalam kalangan rakyat.

Presiden Gerakan Memartabat Pejuang Negara (GMPN), Mejar (B) Razali Zakaria berkata, kegiatan tentera siber pembangkang itu mesti dikekang demi menjaga kestabilan negara dan keharmonian masyarakat berbilang kaum.

Menurut beliau, aktivis Red Bean Army sengaja memainkan sentimen perkauman sempit semata-mata mahu mengapi-apikan kaum Cina bagi memburukkan- burukkan Barisan Nasional (BN) dan kerajaan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... TIPU UNDI SAHEH HANCUR KAN NEGARA ...kah kah kah..

kah kah kah...MAT BANGLA MENGUNDI LAGI HANCURKAN NEGARA ...kah kah kah..

kah kah kah... MAT POLIPINA DAPAT KAD PENGENALAN SEGERA HANCURKAN NEGARA JUGA....kah kah kah..

kah kah kah...BAGI PROJEK PADA KRONI PASTI HANCURKANB NEGARA... kah kah kah

kah kah kah..NAJIB TERUS JADI PM AKAN MENGHANCURKAN NEGARA... kah kah kahj..

NOTA
kenapa sewel sangat
tak boleh fikir lebih sikit ke
sewel disebabkan 
terlalu banyak
kiri kanan
kiri kanan
kah kah kah


-------

TOK SARJAN SEMAKIN HEBATNAK SEKAT
NAK HALANG
KAH KAH KAH
KAH KAH
KAH
 Polis akan sekat himpunan 'Blackout 505' di Perlis
 
Polis tidak meluluskan perhimpunan Blackout 505 yang dijadual berlangsung malam esok, di tanah lapang Kampung Bakau di Kangar, kerana penganjurnya tidak mengemukakan permohonan dalam tempoh 10 hari sebelum penganjurannya.

Pemangku Ketua Polis Daerah Kangar DSP Ismail Che Isa berkata jika program itu diteruskan, ia jelas melanggar Seksyen 9(1) Akta Perhimpunan Aman 2012.

"Kami akan mengambil langkah mengawal kawasan berkenaan bagi memastikan tidak berlaku sebarang perhimpunan," katanya di Kangar hari ini.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... BETUL KE INI?.... kah kah kah...

kah kah kah...HEBAT BUNYI CAKAP  TOK SARJAN KITA... mkah kah kah...

kah kah kah.... AH LAN WA SAH LAN.... kah kah kah...

kah kah kah...KALAU BERANI HALANG LAAAAA.... kah kah kah..

kahj kiah kah.. SATU DUNIA NAK TENGOK HALANG MACAM MANA?.... kah kah kah


NAK SEKAT MACAM INI
KAH KAH KAH
------

AL- FATIHAAU REVOIR
 

HANYA INGATAN YANG BERKEKALAN
sesiapa yang dibesarkan oleh cathay keris
 pasti akan jatuh cinta dengan
pelakon wanita paling elegan 

kalau paris memiliki catherine deneuve
kalau berlin memilki  marlene dietrich
kalau stockholms memilki greta garbo
kuala klawang memilki latifah omar

Latifah Omar meninggal dunia

KUALA LUMPUR 9 Jun - Pelakon veteran Latifah Omar meninggal dunia di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) pada usia 74 tahun kerana menghidap komplikasi pelbagai penyakit termasuk ulser pada kira-kira pukul 6 petang ini.Menurut pelakon veteran,  Mustapha Maarof yang juga rakan baik Allahyarham, seniwati yang merupakan pelakon era tahun 1950-an itu sebelum ini telah menjalani pembedahan pada bahagian perutnya dan tidak sedarkan diri selepas pembedahan tersebut.


“Allahyarham menjalani pembedahan pada pukul 2 petang semalam di HUKM dan semasa saya melawatnya pada 6 petang, dia tidak sedarkan diri dan petang tadi saya dimaklumkan beliau sudahpun meninggal dunia," katanya sewaktu dihubungi Utusan Online di sini hari ini.----------