Jumaat, 20 November 2015

KELUARGA PENYAMUNANAK

BERANAK

BESAN 

MENANTU

SEMUA

PENYAMUNKazakh president’s ex-sister-in-law didn’t pay for $400K in Hermes bags: suit


A Kazakh woman who made headlines by battling her ex-husband for control of their $20 million Plaza hotel apartment is now accused of taking a dozen Herm├Ęs handbags worth $400,000 without paying.
Maira Nazarbayeva — who was married to fertilizer tycoon Bolat Nazarbayev, brother of the Kazakhstan president — ordered the bags from the Financial District business Samilor in 2014 and 2015, but she never paid up, according to a Manhattan federal lawsuit.
When Samilor President Bella Belkin warned of legal action, Nazarbayeva allegedly threatened to hurt Belkin and her family.
“You know who my son is! He is son-in-law of the prime minister of Malaysia!” Nazarbayeva allegedly raged. “I will hurt you and your family if you sue me!”
A lawyer for Nazarbayeva didn’t respond to messages seeking comment.

KAH KAH KAH

i REST MY CASE

------------

LAGI KESAH TOK AJICERiTA PAK AJi 

TAK ABiS ABiS


Akmal dedah lagi 'pembaziran' Yapeim

SUNGAI BESI -  Tidak gentar dengan tindakan saman ke atasnya, Pengarah Pusat Pemantauan dan Pendedahan Maklumat Kebangsaan (Now), Akmal Nasir hari ini mendakwa wang Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (Yapeim) turut dibelanjakan untuk satu program di Australia.

Melalui satu sidang media yang diadakan di Pejabat Now pagi ini, Akmal mendakwa pihaknya telah menerima satu lagi dokumen yang menunjukkan bahawa dana Yapeim telah digunakan untuk program di Brisbane, Sydney dan Melbourne, Australia.

Akmal berkata, program yang berlangsung pada 16 April hingga 26 April 2014 itu diberi nama 'Promoting Islamic Values In Multi Culture: Future & Challenges' yang melibatkan jumlah peserta seramai 50 hingga 70 orang.

Dakwa Akmal, terdapat empat agensi Yapeim terlibat untuk menjayakan program berkenaan termasuk Yayaaan Pembangunan Anak Yatim/Miskin (Pemangkin);  Yapeim; Institut Penyelidikan dan Perundingan Yapeim ( Input) serta Ar-Rahnu.

"Berdasarkan dokumen 'Anggaran Perbelanjaan dan Agihan Mengikut Agensi Program Kembara Santun 2014'  pembiayaan melalui Pemangkin adalah sejumlah RM73, 000; Yapeim RM106, 840; Input RM25, 215 dan Ar-Rahnu RM12, 650 iaitu melibatkan anggaran keseluruhan perbelanjaan sebanuak RM218, 505," katanya.

KAH KAH KAH
woit
mula mula main golf
lepas tu gi shopping
lepas tu nak first class
kah kah kah
baru ada kelas
hang ingat pak aji
tak ada taste
hang ingat mak aji
tak ada taste
kah kah kah

HiGH TASTE

-------------

SEMUA FRAUDSiapa Tengku Adnan Tengku Mansor - Perjuangan adalah ...

chegubard.blogspot.com/.../siapa-tengku-adnan-tengk...
Translate this page
Jul 17, 2006 - Tengku Adnan bin Tengku Mansor, Menteri Pelancongan dalam kerajaan Abdullah ... Siapa lagi yang hendak diharapkan membela nasib ...
You've visited this page 3 times. Last visit: 11/12/15

BUKAN TAYAR SAJA ADA TAYAR CELUP – ADA LAGI ...

tukartiub.siteblogs.net/.../bukan-tayar-saja-ada-tayar-c...
Translate this page
Dec 6, 2014 - Tengku Adnan yang juga Setiausaha Agung Umno berkata Perdana Menteri Datuk Seri Najib ... SIAPA TENGKU ADNAN INI – harakah daily isnin 17 julai 2006 ... Ketika beliau dilahirkan, namanya ialah Adnan bin Mansor.
You've visited this page 2 times. Last visit: 11/12/15

SEMUA TiPU

SEMUA FRAUD

Cerita Umno cawangan Sepang gesa Najib letak jawatan tipu, kata Ku Nan

Selepas mengesyaki ada dalang di sebalik gerakan menentang perdana menteri di kalangan ahli peringkat cawangan di Sepang, Setiausaha Agung Umno  Tengku Adnan Tengku Mansor hari ini menganggap berita itu tidak benar sama sekali.
Beliau berkata demikian ketika ditanya tentang perkembangan terkini kes tersebut selepas satu majlis di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, petang ini.
"(Berita) cawangan semua itu tipu," katanya ringkas.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/cerita-umno-cawangan-sepang-gesa-najib-letak-jawatan-tipu-kata-ku-nan#sthash.4oy5A3sR.dpuf


KAH KAH KAH
woit
betul betul betul
semua fraud
kah kah kah
semua tipu
semua bohong
semua kelentong

MAT FRAUD


-----------

BERZAKAT
BERi DUiT


ZAKAT PADA


AMiL


BUKAN PADA 


JAMiL-------------

DUIT ZAKAT PADA SIAPA?
DARI ARKIB - 7/9/15

FACE BOOKSesiapa yang nak derma atau menunaikan zakat untuk warga miskin kota, boleh salurkan kepada dapur jalanan.
tahun lepas dan tahun ini - Insya Allah - saya membayar zakat di Dapur Jalanan. Salurkan zakat terus kepada warga miskin kota.
maklumat info, sila cari dan tekan like Facebook page DapurJalanan KualaLumpur dan follow twitter: dapurjalananKL
-yang mahu menyumbang boleh masuk ke akaun dapur jalanan

WAJiB

BACA

INGATAN
ustaz wan ji telah 
memberi pandangan
pada bulan puasa lalu
mengikut pandangan wan ji
dapur jalanan
boleh menerima zakat

tukar tiub iklankan
kenyataan  wan ji ini
maka ramai umat islam
yang telah berzakat
terus ke dapur jalanan


al-Quran ada menyatakan kewajipan membayar zakat. Asnaf zakat, disebut dalam al-Quran adalah lapan. Salah satu Asnaf itu adalah 'Amil, bukan satu-satunya asnaf zakat adalah amil.

membayar zakat kepada kerajaan adalah dibawah maksud membayar zakat kepada 'amil. Amil semestinya dilantik oleh kerajaan, bukan pandai-pandai individu hendak melantik dirinya sendiri. Ia disebut sebagai "Ulil al-Amri".

Memberi zakat kepada amil, kerana untuk memudahkan pembahagian harta zakat kepada yang berhak. 

Memudahkan itu, kerana ada sebilangan pembayar zakat tidak tahu orang yang layak terima zakat jika dibayar dengan terus kepada asnaf. Justeru, membayar kepada amil untuk memudahkan pengagihan zakat bagi individu seperti ini.

Namun, bukan semua manusia berhadapan kesusahan seperti itu. Malahan, amat ramai yang dapat memberikan zakat kepada orang yang layak jauh lebih baik dari apa yang Amil agihkan.

Memandangkan Amil punyai tugas mengurus zakat, sudah pasti amil diberikan imbuhan melalui satu perlapan dari keseluruhan hasil kutipan zakat. Semakin banyak hasil kutipan zakat, semakin banyak hasil yang diperolehi oleh Amil menerusi satu perlapan daripada bahagian asnaf itu.

al-Quran menawarkan lapan asnaf sebagai alternatif kepada pembayar zakat membayar zakat, bukan memberikan hak monopoli mengutip zakat kepada amil sahaja. Jika mewajibkan membayar zakat kepada Amil sahaja, sudah pasti pilihan tujuh yang berbaki yang disenaraikan oleh al-Quran sudah menjadi haram. Jika haram, menandakan orang membayar zakat terus kepada asnaf tujuh yang berbaki sebagai tidak sah dan berdosa. Ia mempamerkan, membantu orang yang memerlukan zakat tanpa melalui kerajaan pula satu dosa dan maksiat. Keadaan ini sudah pasti mustahil dan bercanggah dengan semangat dan roh ajaran Islam.

Alasan mereka, ia adalah arahan kerajaan. taati arahan pemerintan wajib. Makanya, membayar zakat terus kepada kerajaan juga jadi wajib. Semasa mereka menyatakan alasan itu, mereka mungkin terlupa bahawa arahan pemerintah yang wajib ditaati selama ia memberi kemaslahatan. 

Pemerintah yang tidak memberi maslahah kepada rakyat, ia tidak wajib ditaati. Ini kerana, nabi saw ada menyatakan dalam hadis saheh, "ketaatan dalam perkara makruf (kebaikan)".

Memberi pilihan untuk membayar zakat merupakan isu kebebasan yang memberi implikasi keyakinan. Kita berasa yakin dan percaya dengan individu yang diberikan zakat, apabila kita sendiri melihat individu penerima zakat dan mengetahui tentang individu penerima zakat. Membayar zakat dengan keyakinan merupakan kebaikan dan kemaslahatan. Ekoran itu, al-Quran memberikan hak memilih membayar zakat sampai 8 asnaf pilihan. Namun, bagi mereka yang terbeban untuk mencari orang miskin, sudah pasti kemaslahatan itu dengan memberi zakat melalui amil zakat.

yang pasti, amil zaman moden ini bukan berbentuk individu sahaja, sebaliknya terbentuk dalam bentuk institusi, badan, jabatan yang melibatkan kepada pegawai-pegawai pengurusan yang sudah pasti diberikan gaji. Gaji mereka tidak dapat dibayar, jika badan, institusi atau jabatan itu tidak mempunyai kewangan. Justeru, mereka menggunakan alasan bahagian amil sebagai salah satu asnaf zakat sebagai sumber gaji mereka.

Bila banyak hasil kutipan zakat, sudah pasti bahagian mereka semakin banyak. Ini memberi maksud, kantong institusi, badan atau jabatan zakat ini semakin banyak. Jika kurang hasil kutipan zakat, bermakna kantong mereka juga tidak banyak.

justeru, Mewajibkan membayar zakat kepada amil, malahan memfatwakan tidak sah membayar zakat kepada selain amil, merupakan projek untuk memastikan kantong insitutsi, badan dan jabatan zakat semakin banyak. Jika memfatwakan bahawa zakat boleh dibayar terus kepada orang yang memerlukan merupakan kerugian bagi kantong institusi, badan atau jabatan zakat.

Fatwa mewajibkan itu, ada unsur kepentingan. Kepentingan institusi, badan dan jabatan zakat membebankan hukum wajib kepada rakyat.

rupa2nya, hukum haram - halal kini, bukan kerana arahan wahyu, tetapi ada arahan nafsu. Ia tidak difahami, kecuali berfikir secara mendalam terhadap peranan wahyu.

benarlah Ben Bayyah kata, "kita berusaha untuk membebaskan akal dengan agama, dan membaikkan agama dengan akal".
Wallahu 'Alam.

---------------

SOSOK BERANISOSOK BERANi

SOSOK HEBAT


Ketua cawangan desak Najib berundur tidak gentar dipecat UMNO
PETALING JAYA: Ketua UMNO Cawangan Rista Villa Perdana, Rushdan Mohamed, tidak gentar jika dipecat susulan desakan supaya Najib  Razak meletak jawatan.
Katanya, dia dan 20 UMNO cawangan telah melakukan tindakan yang tepat kerana Najib gagal berperanan sebagai Perdana Menteri yang baik apabila dituduh terlibat dengan skandal 1MDB dan derma RM2.6 bilion.
"Saya tidak mempunyai masalah sekiranya dipecat , parti mempunyai hak untuk memecat saya, silakan. Kami mewakili 20 cawangan tidak gentar sekiranya dipecat, malah apa yang saya lakukan ini tidak melanggar Perlembagaan parti kerana akar umbi berhak bersuara.
“Gerakkan yang saya lakukan ini boleh memberi kesan kepada UMNO seluruh negara, kerana saya tidak risau dengan jawatan, apa sangat yang ada dengan jawatan, saya mengorbankan diri demi kebaikkan seluruh ahli parti,” katanya.

KAH KAH KAH
woit bro
lu hebat lu berani
rakyat tabek sama lu
lu cakap lu bikin
ramai sokong samalu
makin ramai ikut lu
ramai beranai macam lu

ANGKAT TOPi


---------------

KECEWA LAGIBALAK

OOOH

BALAKPAS larang debat walau Mustafa-Husam bersedia

dikemaskini 5.29pm "Kita tak mahu sebarang debat dan dialog di luar parti," kata Setiausaha Agung PAS  Takiyuddin Hassan.

KAH KAH KAH
woit
satu malaysia kecewa
satu malaysia nak tahu
satu malaysia nanti nanti
satu malaysia nak dengar
kes balak di kelantan
kah kah kah


-------------

MONOPOLI ZAKAT
DAH

ONLiNE

DENGAN 

TUHAN DAPAT

MONOPOLi

ZAKATPPZ: Berdosa tak bayar zakat melalui kerajaan

Pengerusi Pusat Pungutan Zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (PPZ-MAIWP) Che Mat Che Ali menegur tindakan pihak yang tidak membayar zakat melalui pusat zakat yang disediakan kerajaan.
Che Mat berkata, walaupun tindakan sesetengah pihak membayar zakat terus kepada institusi tertentu, namun ia dianggap "berdosa" kerana tidak membayar kepada kerajaan memerintah.
Bagi mengukuhkan hujahnya, beliau turut membacakan sepotong ayat al-Quran yang menyeru umat Islam supaya taat kepada Allah, Rasul dan pemerintah.

KAH KAH KAH
woit
sokong sokong sokong
kalau tidak 
susahlah nak jual agama
susah nak enjoy de menjoy
mana nak cari modal
nak pergi main golf
nak pergi shopping 
ke paris ke amerika

ENJOY GOLF


-------------

LEMBU DAN PENYU

ADA LEMBU

 ADA PENYU

SiAPA DiA

SiLA TEKA

KAH KAH KAH


------------

KOREK KOREK LAGI
DAULAH

TERPENDAM

KOMENTAR
lihat dan saksikan
bagaimana daulah berjalan
bagaimana lantikan dibuat
ini kes lantikan hakim
lihat bagaimana cukong
dapat mengatur daulah
lihat bagaimana kuasa cukong
dapat memastikan
dapat mengatur
dapat menyusun 
siapa jadi hakim
siapa naik
siapa turun

Peguam ‘correct, correct, correct’ dihalang amal undang-undang 

Peguam terkemuka  VK Lingam, yang mendapat nama buruk kerana berkata, "correct, correct, correct" (betul) dalam video menunjukkan beliau membincangkan pelantikan hakim atasan  "mesra" Barisan Nasional, dihalang daripada mengamalkan undang-undang.

Lembaga Disiplin Peguambela dan Peguamcara membuat keputusan pada awal bulan ini untuk memecat Lingam daripada jawatannya kerana terdapat "bukti jelas" (overwhelming evidence) beliau bersalah kerana salah laku profesional dalam skandal pada 2002 mengenai pelantikan hakim. 

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/peguam-correct-correct-correct-dihalang-amal-undang-undang#sthash.tTnTElal.dpuf

SiLA TONTON   -


KOREK KOREK

KOREK LAG
i--------------

ADA LAGI RUPANYA


OH! PAK AJi

ADA LAGi

NOW buat pendedahan baharu pembaziran YaPEIM

PETALING JAYA: Walaupun disaman Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tuan Haki Jamil Khir Baharom berhubung isu penggunaan dana Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM), ia sedikitpun tidak menghalang Akmal Nasir membuat pendedahan terbaharu.
Pengarah National Oversight and Whistleblower (NOW) itu akan tampil membuat pendedahan terbaharu yang didakwa pembaziran oleh YaPEIM.
Pendedahan tersebut akan dibuat jam 11 pagi pada Jumaat ini.


KAH KAH KAH
woit
ingatkan dah abis
kah kah kah
rupa rupa ada lagi
pak aji susah bergolf
mak aji susah shopping
kah kah kah

ADA LAGi
--------------

MEMALI AL-FATIHAH


Pas kekal jadi pembangkang kerana Peristiwa Memali
SHAH ALAM – Pas menegaskan parti Islam itu akan terus berperanan sebagai pembangkang dan tidak akan mengadakan sebarang kerjasama politik dengan Umno dan BN kerana tragedi pembunuhan beramai-ramai ahli dan pimpinannya dalam peristiwa Memali yang genap 30 tahun, hari ini.

Timbalan Presidennya,  Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, tragedi malang itu menjadi titik tolak kepada parti Islam itu untuk konsisten tidak akan menyertai parti pemerintah kerana kes itu tidak diadili di mahkamah, malah keluarga mangsa tidak mendapat pembelaan.

Peristiwa Memali ini tetap dikenang sebagai lambang kezaliman kerajaan Umno-BN ke atas pimpinan dan ahli-ahli Pas. Sejarah sedih ini tetap tidak akan dilupakan walaupun kerajaan pernah mengeluarkan arahan melarang majlis memperingati peristiwa sedih ini.

“Meskipun 30 tahun sudah berlalu, kezaliman Peristiwa Memali ini akan tetap dituntut di akhirat. Pemimpin yang terlibat dan pasukan tentera yang menjadi alat kepada tindakan zalim ini mesti diadili,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Menurut Tuan Ibrahim, hari ini tercatat dalam sejarah sebagai hari yang sangat menyayat hati 30 tahun lalu di Kampung Siong, Memali Baling Kedah.

Seramai 14 penduduk kampung terkorban mempertahankan Ibrahim Libya dalam peristiwa yang dikenali sebagai Peristiwa Memali.

“Hak mereka mesti dikembalikan. Pemimpin yang terlibat mesti dihadapkan ke mahkamah dunia sebelum mereka dihadap ke mahkamah ALLAH di akhirat.

“Sementara peluang masih terbuka, Pas berharap mereka yang terlibat bertaubat, memohon maaf kepada waris yang terlibat dan ganti rugi mesti dibayar,” katanya lag--------------